Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ο Νίκος Τσούκαλης! ΣΚΑΝΔΑΛΟ Βατοπεδίου υπήρξε αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ το...ξέχασε!


 ΚΑΙ ΟΜΩΣ: ΤΟ «ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ» ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!!

 Εάν ΣΗΜΕΡΑ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, δεν καταδικάσουν τις πιο κάτω προκλητικές δηλώσεις και δεν στείλουν στο σπίτι του τον κ. Παπαγγελόπουλο, τότε πλέον, αποδέχονται ότι, κανένα "Σκάνδαλο Βατοπεδίου" δεν υπήρξε και θα είναι είναι οι αυτουργοί του ξεπλύματος της περιόδου Καραμανλή: " ... τους λαοπρόβλητους ηγέτες τα ντόπια και ξένα συμφέροντα οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο.  
Harris Kodopoulos 
 
 
 Ο Νίκος Τσούκαλης, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, παρακολούθησε από πολύ κοντά την εξέλιξη και την διερεύνηση του σκανδάλου του Βατοπεδίου, καθώς συμμετείχε στην σχετική εξεταστική επιτροπή και έχει πλήρη γνώση της υπόθεσης. 

Από προχθές, λοιπόν, με διαδοχικές αναρτήσεις του στο facebook, δεν μπορεί να κρύψει την οργή του για την πολιτική εκμετάλλευση της αθωωτικής δικαστικής απόφασης και για τους «γαλάζιους» πανηγυρισμούς ότι... το Βατοπέδι δεν ήταν σκάνδαλο.
 
 
Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης, ο Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος εκτός από πρώην βουλευτής, είναι και δικηγόρος άρα είχε τις νομικές γνώσεις για να αντιληφθεί πλήρως το εύρος της υπόθεσης, έγραψε στο facebook τα εξής:

 
«ΚΑΙ ΟΜΩΣ: ΤΟ «ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ» ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!!
 
 
Δεν περίμενα ότι, μετά 8 περίπου χρόνια, από την ενασχόλησή μου – ως μέλος των σχετικών εξεταστικών επιτροπών - θα ξαναασχοληθώ με τη διαβόητη Υπόθεση Βατοπεδίου. Και μάλιστα κάτω από τις ιαχές «σιωπηλών» - μέχρι σήμερα – πολιτικών, μοναχών, διοικητικών αξιωματούχων αλλά και δυστυχώς κάποιων δημοσιογράφων και ΜΜΕ.
 
 
Για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε όσα ακολουθούν , κρίσιμο είναι να γίνει αντιληπτό ότι Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ήταν η, εκ μέρους της Μονής, συστηματική κι επίμονη μεθόδευση προκειμένου να ιδιοποιηθεί δημόσια περιουσία, περίπου 75.000 στρ. λιμνιαίων και παραλίμνιων εκτάσεων της Λίμνης Βιστωνίδας.
 
  Λοιπόν, για να εξηγιόμαστε: «ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ» ΥΠΗΡΞΕ ( όσοι ασχοληθήκαμε ΠΑΝΤΑ το γνωρίζαμε) ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – σχεδον αμετάκλητες - ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!! 
 
Με αποφάσεις των καθύλην αρμοδίων ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ δικαστηρίων. 
 
Μόνο που οι αποφάσεις αυτές δεν προκαλούν τον επικοινωνιακό σαματά, που προκαλούν οι ποινικές αποφάσεις. 
 
Όταν, μάλιστα, και στις τελευταίες παραλείπονται σκόπιμα, κρίσιμες παραδοχές του Δικαστηρίου.
 
  Συγκεκριμένα: 1) To Ποινικό Δικαστήριο έκρινε επί του υποκειμενικού στοιχείου των αδικημάτων και αθώωσε τους κατηγορουμένους λόγω έλλειψης δόλου και μάλιστα ειδικού, όπως απαιτεί ο νόμος επί του αδικήματος της απιστίας. ΟΜΩΣ, παρεμπιπτόντως έκρινε ότι οι λιμνιαίες κα;ι παραλίμνιες εκτάσεις της Βιστωνίδας, έκτασης 75.000 στρεμ. ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΟΝΗ!! Επιβεβαίωσε δηλ. τον πυρήνα του λεγόμενου «Σκανδάλου Βατοπεδίου»
 
 
2) Στις 4/2/2017 – περίπου 1,5 μήνα πριν!! – επρόκειτο να συζητηθούν στον ΑΠ τρεις (3) αιτήσεις ακυρώσεως κατά ισάριθμων αποφάσεων, 2 του Εφετείου Αθηνών ( 3259 και 3260/2015) και 1 του Εφετείου Θράκης (197/2015) , οι οποίες ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ αντίστοιχες αναγνωριστικές αγωγές της Μονής Βατοπεδίου κατά του Ελ. Δημοσίου, με τις οποίες η Μονή διεκδικούσε τη κυριότητα όλης της έκτασης της Λίμνης!! 
 
ΔΗΛΑΔΗ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ!! 
 
Επειδή όμως, η πρόταση του εισηγητή Αρεοπαγίτη ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ για την Μονή, ο πληρεξούσιός της μεθόδευσε αναβολή των υποθέσεων και πλέον εκκρεμεί ο ορισμός νέας δικασίμου.
 
Εάν ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ η υπόθεση και είχε συνεχιστεί απρόσκοπτα η μεθόδευση, τότε σήμερα θα είχε ολοκληρωθεί η ιδιοποίηση ΟΛΗΣ της Λίμνης, θα είχαν γίνει οι ανταλλαγές και η Μονή θα ήταν ένας από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες της χώρας».
Ωστόσο, οι πανηγυρισμοί από διαφόρους… συνεχίστηκαν και έτσι, χθες, ο Τσούκαλης επανήλθε, δημοσιεύοντας ξανά την τελευταία παράγραφο του πορίσματος που είχε συντάξει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της εξεταστικής επιτροπής:
 
 
 «Εάν ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ η υπόθεση και είχε συνεχιστεί απρόσκοπτα η μεθόδευση, τότε σήμερα θα είχε ολοκληρωθεί η ιδιοποίηση ΟΛΗΣ της Λίμνης, θα είχαν γίνει οι ανταλλαγές και η Μονή θα ήταν ένας από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες της χώρας».
 
 
Τέλος, ο πρώην βουλευτής δεν έκρυψε την οργή του και για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και, με ξεχωριστή ανάρτησή του, ζήτησε από τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ να… αποδοκιμάσουν τον «καραμανλικό» αναπληρωτή υπουργό: 
 
«Εάν ΣΗΜΕΡΑ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, δεν καταδικάσουν τις πιο κάτω προκλητικές δηλώσεις και δεν στείλουν στο σπίτι του τον κ. Παπαγγελόπουλο, τότε πλέον, αποδέχονται ότι, κανένα "Σκάνδαλο Βατοπεδίου" δεν υπήρξε και θα είναι είναι οι αυτουργοί του ξεπλύματος της περιόδου Καραμανλή: " ... τους λαοπρόβλητους ηγέτες τα ντόπια και ξένα συμφέροντα οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. 
 
Αυτό συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή αυτό συμβαίνει και σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα.... 
 
Χαλκεύτηκαν κατηγορίες, σχηματίστηκαν δικογραφίες, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, εκτελώντας συμβόλαια πολιτικά και επιχειρηματικά».
 
 
Μάλιστα, ο Τσούκαλης υπογράμμισε, ως δικηγόρος πια, ότι «ο αρμόδιος υπουργός κάνει αυτές τις δηλώσεις όταν η ποινική απόφαση ΔΕΝ είναι ούτε καν τελεσίδικη ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ δε ενώπιον του Αρείου Πάγου αγωγές της Μονής που διεκδικεί το σύνολο της Λίμνης!!
Αν δεν το κάνουν δεν θα είναι ούτε για φτύσιμο!!».

 
Άδικο έχει;


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

9 σχόλια:

 1. Δεν υπήρξε ποτέ σκάνδαλο.
  Μια παρεξήγηση ήτανε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. KAΠOTE O ΛYKOYΡEZOΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝΥΣΕΙ ΤΟΥΣ
  ΠΡΩΤΑΙΤΙΟΥΣ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ.Ο Κος
  ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΗΡ
  ΟΣΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟ ΝΑ
  ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ.ΑΛΛΙΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ
  ΑΥΤΕΣ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΣΤΟ ΤΟΞΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ
  ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑΣ.ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δανάη Πολυχρονίου25 Μαρτίου 2017 - 5:37 μ.μ.

   "KAΠOTE O ΛYKOYΡEZOΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝΥΣΕΙ ΤΟΥΣ
   ΠΡΩΤΑΙΤΙΟΥΣ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ"!!!!!
   Εδώ γελάμε, ή μάλλον κλαίμε με τους πάσης φύσεως "κατόπιν εορτής αντιστασιακούς", που στη συνέχεια δεν έχασαν την ευκαιρία να στελεχώσουν τα κόμματα της διαφθοράς, που έφτασαν την Ελλάδα στην καταστροφή!
   ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΡΡΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ!!! ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΣΗΜΟ!

   Διαγραφή
  2. ΔΑΝΑΗ ΕΙΣΑΙ Η ΤΥΧΕΡΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΗΝ
   ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΩΣ "ΠΤΩΧΗ"ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ.ΑΠΛΩΣ
   ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΔΕΙΛΙΑ ΤΟΥ Λ.ΤΣΟΥΚΑΛΗ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ
   ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΠΕΜΠΑ.

   Διαγραφή
  3. Δανάη Πολυχρονίου26 Μαρτίου 2017 - 4:11 μ.μ.

   Ανώνυμε 9.54 Π.Μ, πέρα απο το όποιο θέμα Τσούκαλη,
   έγραψες, ή δεν έγραψες "O ΛYKOYΡEZOΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝΥΣΕΙ,..." ;
   Σ΄ευχαριστώ πολύ που "μου διαθέτεις τον Παράδεισο". Για να σου το ανταποδώσω, σου συνιστώ να δεις έναν καλο ψυχίατρο, αφού δεν αντιλαμβάνεσαι τι ακριβώς γράφεις!! Θα μπορούσε να σε βοηθήσει.
   ΕΣΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ "ΦΩΣΤΗΡΑ";;

   Διαγραφή
  4. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΑΝΑΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΧΕΙΣ ΔΕ
   ΑΠΩΘΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ.Η ΕΠΙΚΤΗΤΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ
   ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ.

   Διαγραφή
  5. Δανάη Πολυχρονίου27 Μαρτίου 2017 - 10:58 μ.μ.

   Σου φαίνεται οτι μιλάς εκ πείρας. Μάλλον το δοκίμασες και δεν θεραπεύτηκες, έτσι καϋμενούλι μου; Γιατί εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις. Κρίμα.. Κρίμα..!!

   Διαγραφή
 3. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο κύριος τσούκαλης,λέμε τώρα,δικηγόρος ανακάλυψε
  τον κακό Καραμανλή και τον κακό Παπαγγελόπουλο.Ε
  χασε τα τσιφτετέλια της ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΔΗΜΑΡ από
  τις λάγνες ομορφιές της και τα περουσιακά στοιχεία
  ορισμένων που τα έγραψαν στο Κ.Ι.Σ και βγήκε ως
  γνήσιος παρλαπίπας αριστερουλης ΝΑ Α ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ
  ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ
  ΠΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΣΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ