Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ....(ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ- ΞΕΠΛΥΜΑ)

Η αυτόνομη μοναστική δημοκρατία του Αγίου Όρους έχει γίνει ένας νόμιμος φορολογικός παράδεισος για υπερπλούσιους και χρησιμοποιείται επίσης για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και την διακίνηση πολυτίμων μετάλλων


Μετάφραση απο τα γερμανικά:
Εμμανουήλ Σαρίδης


 
Οι φαρισαϊκές πόζες των ηγετών μας, όχι μόνο όταν πρόκειται για δυνητικούς φορολογικούς παραδείσους όπως η Αυστρία, το Λουξεμβούργο ή η Ελβετία, ωχριούν, μπροστά σ' αυτά που συμβαίνουν στην μοναστική δημοκρατία του Αγίου Όρους.Το 1981 η Ευρωπαϊκή Κοινότητα αναγνώρισε επίσημα την μικρή αυτή δημοκρατία που βρίσκεται στην ελληνική χερσόνησο Χαλκιδική, σαν ένα υποκράτος της ΕΕ με ένα ειδικό πολιτικό-νομικό καθεστώς. 

Αυτό δεν ήταν τυχαίο, γιατί η νησιωτική αυτή Δημοκρατία υφίσταται εδώ και 1047 χρόνια και το Σύνταγμα της, που είναι γραμμένο σε δέρμα απο κατσίκι, εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα. 

Αυτό όμως μάλλον δεν είναι ο πραγματικός λόγος, για τον οποίο ο Άθως απέκτησε ένα ειδικό καθεστώς.


Το όνομα Άγιον Όρος Άθως, στα ελληνικά Άγιον Όρος, αναφέρεται σε διάφορα πράγματα. 
Το ένα είναι η ονομασία του ανατολικού δαχτύλου της χερσονήσου της Χαλκιδικής. 

Στην χερσόνησο Χαλκιδική υπάρχει και το βουνό, ύψους 2.033 μέτρων, το οποίο ονομάζεται επίσης Άθως. 

Και, τέλος, η Ορθόδοξη μοναστική δημοκρατία της χερσονήσου ονομάζεται εν συντομία επίσης Άθως. 

Η μοναστική δημοκρατία Άθως δεν είναι όμως ένα ανεξάρτητο κράτος, αλλά αποτελεί διοικητικά μόνο ένα τμήμα της Περιφέρειας Κεντρική Μακεδονία. 

Η μοναστική αυτή πολιτεία καλύπτει μια έκταση περίπου 336 τετραγωνικών χιλιομέτρων. 

Στο Άγιον Όρος ζουν μόνιμα περίπου 2.200 άνδρες, κυρίως μοναχοί, της ορθοδόξου πίστεως.


Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο το Άγιον Όρος είναι ένα μέρος της Ελλάδος. 

Έχει όμως ένα ειδικό καθεστώς αυτονομίας και οι εσωτερικές υποθέσεις και η Διοίκησή του βρίσκονται στα χέρια των μοναχών που το κατοικούν.  

Ο Άθως φορολογικά και τελωνειακά δεν ανήκει στην Ευρωπαική Κοινότητα. 


Άρα ο Άθως είναι και ο τελευταίος γνήσιος φορολογικός παράδεισος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Καμία κυβέρνηση και κανείς οργανισμός στον κόσμο δεν μπορεί να επιβάλλει κάτι στην αυτόνομη αυτή δημοκρατία στο κέντρο της Ευρωπαικής Ένωσης.


Αν και η χώρα αυτή όμως , που σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει, ανήκει στην ΕΕ, οι κάτοικοι της ζουν σε μια άλλη εποχή: 

Η μέρα δεν αρχίζει με την ανατολή του ηλίου, αλλά με το ηλιοβασίλεμα, όπότε το ρολόι μετράει μηδέν. 

Οι ημέρες αριθμούνται σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο, το οποίο πάει πίσω κατα 13 ημέρες απο το Γρηγοριανό ημερολόγιο που εισήχθη στην δυτική Ευρώπη το 1582. 

Οι κάτοικοι της ζουν για αιώνες χωρίς εξωτερικές παρενοχλήσεις, γιατί βρίσκονται μέσα σε φρούρια πάνω στο ψηλο βουνό ύψους 2.033 μέτρων, που προστατεύεται προς την θάλλασα από πολύ απότομους γκρεμούς. 

Στούς γκρεμούς αυτούς δεν επιτρέπεται σε κανέναν να αγκυροβολήσει. 

Η είσοδος απο την θάλασσα στην αυτόνομη περιοχή γίνεται μόνο με ένα πορθμείο, που πιάνει ένα λιμάνι που βρίσκεται μπροστά απο τους βράχους.


Στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους υπάρχει μια Αγροτική Τράπεζα. 

Οι κάτοικοι είναι βαθιά θρησκευόμενοι ορθόδοξοι, που έχουν κάνει τον όρκο της σιωπής. 

Αυτή η εχεμύθεια αποφέρει όμως εδω και μερικά χρόνια αμύθητα πλούτη στον Άθω. 

Η τοπική τράπεζα που λειτουργεί εκεί, φημίζεται ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ότι λειτουργεί πιο διακριτικά από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα στον κόσμο.


Σε διασημότητες όπως ο εβραίος ρώσος ολιγάρχης Roman Abramowitsch ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, δόθηκε η άδεια να αγκυροβολήσει στις ακτές της Δημοκρατίας και, όπως λέγεται, πλήρωσε 1,5 εκατ. ευρώ τη ημέρα για λιμενικά τέλη. 

Λέγεται επίσης, ότι ο Abramowitsch ανέλαβε την ανακαίνιση μιας μονής στην Αυτόνομη Δημοκρατία και ότι απέφερε στην φορολογική αυτή όαση εκατομμύρια. 

Άλλοι πλούσιοι Ρώσοι ήρθαν με κιβώτια γεμάτα πολύτιμα μέταλλα (πλατίνα και χρυσό), διαμάντια και αντίκες. 

Κανείς δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος. 

Κατα την εισαγωγή δομικών υλικών, πετρελαίου, τροφίμων και καταναλωτικών αγαθών, όπως και κατα την εξαγωγή ειδών χειροτεχνίας, δεν εισπράτονται φόροι ούτε υπολογίζεται ο ΦΠΑ.


Στο μεταξύ η έφοδος πλουσίων στην παραδεισένια αυτή Δημοκρατία είναι τόσο μεγάλη, ώστε δημιουργήθηκε ειδικά γι' αυτούς ένας διάδρομος προσγείωσης ελικοπτέρων. 

Ένας από τους πρώτους που προσγειώθηκε εκεί, ήταν ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους. 

Μετά τον Μπούς ήρθε ο ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Από τότε, ηγέτες της ΕΕ και ρώσοι ολιγάρχες χρησιμοποιούν το διακριτικό σέρβις της μικρής αυτής δημοκρατίας κατα το δοκούν, ενώ στην Αμβέρσα και το Άμστερνταμ, τα δύο μεγαλύτερα κέντρα διαμαντιών και πολυτίμων μετάλλων των Εβραίων στον κόσμο, συναντά κανείς κατοίκους της Δημοκρατίας του Άθω με βαλίτσες γεμάτες διαμάντια.


 Σύμφωνα με κάποιους ισχυρισμούς, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσπαθεί να "στεγνώσει" αυτό τον παράδεισο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. 

Αυτό όμως μάλλον να το ξεχάσουμε. 

Το 2003 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε με μια μη δεσμευτική απόφαση που ελήφθη με οριακή πλειοψηφία, την κατάργηση της αυτόνομίας της Δημοκρατίας του Άθω. 

Αλλά, υποτίθεται, η Δημοκρατία επιφυλάχθηκε κατά της παρέμβασης.


 Και σίγουρα θα είναι καί άλλοι, που επιφυλάχθηκαν εναντίον της.


Πηγές

http://griechenland-reisen.suite101.de/article.cfm/die_orthodoxe_moenchsrepublik_athos#ixzz16qZDZiEa
  http://harald-rossa.suite101.de/die-orthodoxe-moenchsrepublik-athos-a63018
http://www.gomopa.net/print.php?paper=/Pressemitteilungen.html?id=622&meldungHappyie-letzte-Steuer-und-Schwarzgeldbastion-der-EUaltalt
Πηγή

Η φωτό είναι από την google 

Καλλιόπη ΣουφλήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

53 σχόλια:

 1. ΜΗΠΩΣ ΚΟΛΛΑΕΙ ΕΔΩ ΤΩΡΑ Η ΡΗΣΗ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απορώ πώς δημοσιεύθηκε ένα τέτοιο άρθρο που δεν περιλαμβάνει κανένα τεκμήριο, αλλά μόνο απόψεις κάποιου του τύπου '' φημίζεται'', ''λέγεται'', ''σύμφωνα με κάποιους ισχυρισμούς''.

  Ακόμη αναφέρεται ότι ''Κανείς δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος''. Δηλαδή ποιος είναι αυτός που δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος; Τι επάγγελμα ασκεί; Αυτός π.χ. που εργάζεται στην Αγροτική Τράπεζα, όπως αναφέρει το κείμενο, δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος;

  Αναφέρεται επίσης ότι ''Κατά την εισαγωγή δομικών υλικών, πετρελαίου, τροφίμων και καταναλωτικών αγαθών δεν εισπράττονται φόροι ούτε υπολογίζεται ο ΦΠΑ'' .
  Δηλαδή το τσιμέντο ή το πετρέλαιο ή τα μακαρόνια ξεκινούν από την Αθήνα π.χ. και φθάνουν στο Άγιο Όρος χωρίς παραστατικά, χωρίς δελτία αποστολής; Δηλαδή μια βιομηχανία π.χ. μακαρονοποιίας μπορεί να βάζει σε κίνδυνο την υπόστασή της;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θελει η π..και η χαρα δεν σφηνει .ΞΕΡΕΙΣ ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΟΤΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΟΤΑΝ ΦΕΡΕΙ ΣΗΜΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ -ΙΕΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ- ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ .
   ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ ΑΠΟ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

   ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ ΤΟΣΟ ΤΑ ΠΑΠΑΔΟΤΡΟΛ.

   Διαγραφή
  2. Μ' αυτά που γράφεις, 6.32, παραδέχεσαι ότι τα διαλαμβανόμενα στο άρθρο δεν είναι αξιόπιστα, αλλά φημολογίες, αφού τίποτε δεν μπορεί να ελεγχθεί - άκουσον, άκουσον τίποτε ! - όπως γράφεις.
   Υπάρχει κανένα στοιχείο, ντοκουμέντο π.χ. έγγραφο, βίντεο, επώνυμη καταγγελία, δικαστική καταδικαστική απόφαση ; ; ;
   Χωρίς στοιχεία κανείς δεν γίνεται πιστευτός. Εγώ μπορώ να σε χαρακτηρίσω ως κλέφτη, χωρίς να έχω κανένα στοιχείο ; ; ; Απλή λογική.

   Διαγραφή
  3. 1)ΠΑΠΑΤΡΟΛ ΞΕΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;
   2)ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΗ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Η΄ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΨEI Η ΜΠΑΦΟΜΠΑΛΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΧΑΣΙΣΣΙΟΥ ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΣΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΥΣΙΑ THC

   Διαγραφή
  4. 10.53
   Κακώς άνοιξα συζήτηση μαζί σου. Γράφεις ακατανόητα, για να μην τα χαρακτηρίσω αλλιώς, πράγματα. Έχω συνηθίσει να ομιλώ με επιχειρήματα και να πείθομαι με την παράθεση επιχειρημάτων.

   Διαγραφή
  5. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΠΡΟΒΑΤΟ :
   Έλληνες θα ειπεί δύο και δύο τέσσερα στη γη.
   Όχι δύο και δύο είκοσι δύο στον ουρανό.

   Έλληνες θα ειπεί να τελείς στους νεκρούς τις χοές της Ηλέκτρας.
   Όχι κεριά στους νεκρόλακκους, και δηνάρια στο σακούλι του τουρκόπαπα.

   Έλληνες θα ειπεί να προσκυνάς τακτικά στους Δελφούς το «γνώθι σ’ αυτόν».
   Όχι να κάνεις την εξομολόγηση στους αγράμματους «πνευματικούς» και στους μαύρους ψυχοσώστες.

   Έλληνες θα ειπεί να σταθείς μπροστά στη στήλη του Κεραμεικού και να διαβάσεις το επιτύμβιο: “στάθί και οϊκτιρον”.
   Σταμάτα, και δάκρυσε· γιατί δε ζω πιά. Κι όχι να σκαλίζεις πάνω σε σταυρούς κορακίστικα λόγια και νοήματα: προσδοκώ ανάσταση νεκρών.

   Έλληνες θα ειπεί το πρωί να γελάς σαν παιδί. Το μεσημέρι να κουβεντιάζεις φρόνιμα. Και το δείλι να δακρύζεις περήφανα. Κι όχι το πρωί να κάνεις μετάνοιες στα τούβλα. Το μεσημέρι να γίνεσαι φοροφυγάς στο κράτος και επίτροπος στην ενορία σου. Και το βράδυ να κρύβεσαι στην κώχη του φόβου σου, και να ολολύζεις σα βερέμης. Ακόμη κι ο Ελύτης, καθώς εγέρασε, τό ‘ριξε στους αγγέλους και στα σουδάρια. Τι απογοήτεψη… Έλληνες θα ειπεί όσο ζεις, να δοξάζεις με τους γείτονες τον ήλιο και τον άνθρωπο. Και να παλεύεις με τους συντρόφους τη γη και τη θάλασσα. Και σαν πεθάνεις, να μαζεύουνται οι φίλοι γύρω από τη μνήμη σου, να πίνουνε παλιό κρασί, και να σε τραγουδάνε:

   Τρεις αντρειωμένοι εβούλησαν να βγουν από τον Άδη,
   Ένας το Μάη θέλει να βγει κι άλλος τον Αλωνάρη,
   Κι ο Δήμος τ’ αγια-Δημητριού ν’ ανοίξει γιοματάρι.

   Μια λυγερή τους άκουσε, γυρεύει να την πάρουν.

   Κόρη, βροντούν τ’ ασήμια σου, το φελλοκάλιγό σου,
   και τα χρυσά γιορντάνια σου, θα μας ακούσει ο Χάρος.

   Διαγραφή
  6. 25 ΜΑΡΤΊΟΥ 2017 - 1:56 Μ.Μ.,
   Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, που έδωσε την λευτεριά στους Έλληνες, και ειδικά σε σένα, δεν ήταν ΕΛΛΗΝΑΣ;

   Κολοκοτρώνης:
   "Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να τη στερεώσετε, διότι,
   όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως κι ύστερα
   υπέρ Πατρίδος"

   Διαγραφή
  7. ΑΥΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ;;;
   Σαν είδε τούτο ο σουλτάνος, διόρισε ένα βιτσερέ [αντιβασιλέα], έναν πατριάρχη, καί του έδωσε την εξουσία της εκκλησίας. Αυτός και ο λοιπός κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο σουλτάνος. Ύστερον έγιναν οι κοτζαμπάσηδες [προεστοί] εις όλα τα μέρη.

   Διαγραφή
  8. 8:08 Μ.Μ. ο Κολοκοτρώνης τα λέει αυτά, για τα χρόνια της σκληρής τυραννίας υπό των Τούρκων. Ήθελα να ήξερα εσύ πώς θα αντιδρούσες, αν ζούσες τότε, εναντίον των κυρίαρχων Τούρκων.

   Πριν από το δικό σου απόσπασμα, λέει η Κολοκοτρώνης ποια ακριβώς ήταν η κατάσταση:

   ''Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοί μας, έπεσαν εις την διχόνοια και ετρώγονταν μεταξύ τους, και έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρβαροι καί τους υπόταξαν.

   Ύστερα ήλθαν οι Μουσουλμάνοι και έκαμαν ό,τι ημπορούσαν, δια να αλλάξη ο λαός την πίστιν του. Έκοψαν γλώσσες εις πολλούς ανθρώπους, αλλ' εστάθη αδύνατο να το κατορθώσουν.
   Τον ένα έκοπταν, ο άλλος το σ τ α υ ρ ό του έκαμε.
   Σαν είδε τούτο ο σουλτάνος, διόρισε ένα βιτσερέ [αντιβασιλέα], έναν πατριάρχη .....''

   Όπως βλέπεις κυρίαρχος ήταν στην Ελλάδα ο Σουλτάνος, έκανε ό,τι ήθελε. Εσύ πώς αντιδράς σ' αυτούς που σήμερα σου επιβάλλουν τα μνημόνια και σε εξαθλιώνουν οικονομικά; Σκύβεις το κεφάλι και τα δέχεσαι όλα ή όχι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

   Διαγραφή
  9. ΑΣΕ ΤΑ Π...ΚΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΤΙ ΣΕ ΡΩΤΑΩ !!!!!ΣΕ ΤΣΟΥΖΕΙ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
   ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΑΠΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΗΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΦΥΛΗ ΣΟΥ

   Διαγραφή
  10. 6.51 M.M.,
   Τι ρώτησες και δεν απάντησα; Την απάντηση σου την δίνει ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης με τον λόγο του στην Πνύκα. Εγώ σου παρέθεσα και και το απόσπασμα του λόγου του που δεν σε άρεσε, γιατί σου χαλάει τη σούπα.
   Ολόκληρος ο λόγος του Κολοκοτρώνη που διαπνέεται από το πνεύμα
   του Πα τ ρ ι ω τ ι σ μ ο ύ και της Πίστης στην Ο ρ θ ο δ ο ξ ί α εδώ:
   http://www.pantokrator.info/gr//modules.php?name=News&file=article&sid=96

   Διαγραφή
  11. Αντε παλι την ερωτηση! τι εκανε η φυλη σου κατα τον κολοκοτρωνη στην επανασταση; γιατι την αφορισε ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΑ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΑ; ΒΟΥΛΑ

   Διαγραφή
 3. Ερώτημα:
  Αυτό το δημοσίευμα απευθύνεται σε νοήμονες ; ; ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. νομιζω οτι το παραγαμησες λιγο το πραγμα

   Διαγραφή
 4. Ετοιμαζωνται οι Μασονοι και ο πατριαρχης θεοφιλος να παραδοσουν τα ελληνικα προσκυνηματα και τον Παναγιο Ταφο στην UNESCO και στον ΟΗΕ . Το πατριαρχειο ο Παναγιος Ταφος και ολλα τα προσκυνηματα που ειναι στα Ιεροσολυμα ειναι Ελληνικα ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ εδω και 1700 χρονια ,τα παρεδωσε η ιδια η Αγια Ελενη με προσταγη του Αγιου και Μεγαλου Κωνσταντινου στην Ελλαδα και τους Ελληνες . Αυτην την μεγαλη τιμη εκανε ο Θεος στην Ελλαδα και τους ελληνες και παρεδωσε τον ιδιο τον Ταφο του Θεανθρωπου στα χερια των ελληνων στην καρδια του Ισραηλ και των μεγαλυτερων εχθρων των Ελληνων τους Εβραιους , φοβερο να εχουμε επι 1700 χρονια ελληνικα χωματα μεσα στο Ισραηλ κα με ελληνες ιερομενους που επι μιαμιση χιλιετια τα κρατουσαν με μεγαλους κοπους θυσιες και αιματα σε ελληνικα χερια . Και τωρα οι δοσιλογοι του Πατριαρχιου με τους προδοτες της βουλης τα ξεπουλανε και δεν τα ονομαζουνε ελληνικα αλλα με τον μασονικο τιτλο [ πανγκοσμια κληρονομια ] . Αυτοι ειναι οι λογοι της δηθεν αναστηλωσης του Αγιου Ταφου που μας επριξαν τωρα τελευταια οτι καταρεει κλπ κλπ και ενα σωρο ψεματα που μας λενε χωρις να τα αποδικνυουν. Η συναιχια θα την δειτε . ΚΡΥΜΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥΛΟΥΝΕ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΟΡΘΙΟ .ΤΟ ΞΕΠΠΟΥΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΚΑΘΕΚΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. H αγια ελενη ? και ο αγιος κωνσταντινος ? μεγαλε με ξεκοιλιασες πνευματοοντολογικα ....[το ζευγαρι αυτο χειροτερο απο το ζευγαρι Λενιν -Σταλιν ηταν κατα δεκα φορες περισσοτερο]

   Διαγραφή
  2. [το ζευγαρι αυτο χειροτερο απο το ζευγαρι Λενιν -Σταλιν ηταν κατα δεκα φορες περισσοτερο]

   Απόδειξε αυτά που λες. Γιατί πετάς πυροτεχνήματα;

   Διαγραφή
  3. 10'00 ρωτα και το CNN για την ελενη και τον κωτσο τους πηρε συνεντευξη τοτε.

   Διαγραφή
  4. Έλεγε κάποιος σοφός Έλλην ότι
   ''Όποιος δεν γνωρίζει ένα θέμα, εκστομίζει ανοητολογίες''.

   Διαγραφή
  5. Δωδεκαθειστακια μαθεται ποιοι ξεκοιλιαζαν πραγματικα , και αφηστε τις εβραικες προπαγανδες στα σπιτια σας . Σας εχουν κανει ρομποτακια οι Εβραιοι . Το μυαλο σας ειναι τελειως ελενχομενο απο τα ψυχοτρονικα οπλα της Νεας Ταξης και γιαυτο οτι δηποτε το Ορθοδοξο και Ελληνικο το πολεματε με λυσα χωρις να ξερεται τι κανεται .Εσυ δεν δεν δεχεσαι τους Αγιους της Εκκλησιας , μα.....μηπος δεχεσται και Αυτον Τον Χριστο η τον χριστιανισμο΄΄΄΄η τους αλλους Αγιους για να γινει καποια συζητηση ...δεν το νομιζω ,εισται εχθροι του Χριστου ,των χριστιανων , και γενικως εχθροι του Χριστιανισμου ολοκληρου γιαυτο....αραξε και τον αντιχριστιανικο μενο σου πηγαινε να το μιραστεις με τους εβραιους εκει θα βρεις σηγουρα συμπαρασταση

   Διαγραφή
  6. 26 Μαρτιου 2017 7:03ΜΜ

   Ποιες ηταν οι αποδεδειγμενες γνωσεις του αγραμματου Μαραγκου και ποια γνωστα φιλοσοφικα κειμενα μας διδαξε ....??Ποιο ""μεγαλο"" εργο μας αφησαν οι μαθητες του??

   Διαγραφή
  7. ..............................................................................................................................
   Κάτι ανώτερο από την διδασκαλία του Χριστού ούτε υπήρξε ούτε θα υπάρξει.

   Οι αρχαίοι Έλληνες προσέφεραν βεβαίως πολλά και ετοίμασαν τους ανθρώπους να δεχτούν με θέρμη και προθυμία τη διδασκαλία του Χριστού.

   Η φιλοσοφία των προγόνων μας έχει και αρκετά μαύρα σημεία.
   Π.χ. ο Αριστοτέλης και ο Πλάτων τάσσονται φανερά υπέρ του θεσμού της δουλείας.

   Πάντως εγώ δεν θα ήθελα να είμαι δούλος κανενός, δεν ξέρω όμως εσύ που κατακρίνεις τον μαραγκό ή τους μαθητές του Χριστού, εάν ήθελες να είσαι σήμερα δούλος δικός μου.
   ............................................................................................................................

   Διαγραφή
  8. Ετσι λοιπον θα ομηλουμε κυριε.... Δωδεκαθειστη ΕΙΣΤΑΙ ΑΝΤΙΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΜΕ ΛΥΣΑ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ . οχι πεταμε την ρουκετα ...δολοφονουσαν και ξεκοιλιαζαν οι Αγιοι και μετα στο καβουκι μας . Σας ξερουμε τι κουμαδες εισται χρονια τωρα . Εδω δεν θα κανω καμια συζητηση με εσας τους ψευτοελληναραδες της φακης ,που κρυβοσασται πισω απο τα δακτυλο σας .Αρκετα ασχοληθηκαμε με την παρτη σας , και ποιοι σας κατευθηνουνε και σας καθοδηγουνε ,Ολοι οι αρχηγοι σας ειναι μασονοι και αγκαλια με τους Εβραιους γιαυτο σας καταντησαν σαν τα μουτρα τους . Τωρα αυτα τα ....πουστηκα οτι αυτα ειναι συκοφαντιες ειναι ψεματα και τα παρομοια , αυτα.... αλλου . Περασαν οι εποχες που κρυβοταν ο καθε απατεωνας , τωρα το διαδυκτιο ...ξεβρακωνει τον καθε κατεργαρη , δεν μπορει να κρυφτη κανεις . Αυτα κυριοι ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ . Ως εδω λοιπον . τερμα η συζητηση αρκετα ασχοληθηκαμε με την παρτη σας

   Διαγραφή
  9. Μια συντομη απαντηση σε σενα "ανωνυμε 8.36 μμ αν και νομιζω οτι δεν θα πιασει τοπο..

   Ο Ιησους Χριστος μας διδαξε εναν ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ που, με τις παραβολες Του, τον κανει κατανοητο και στον πλεον αγραμματο ανθρωπο.

   Και ευτυχως η' δυστυχως (εξαρταται απο το πως το βλεπει καποιος), οι αγραμματοι ως επι το πλειστον τιμουν και τηρουν τον διδασκαλιες Του, ενω ειναι συχνα οι ... μορφωμενοι (αλλα το πνευμα ασχετοι), που νομιζουν οτι τα γνωριζουν ολα και δεν δεχονται τον Θειο Νομο.

   Σκεψου μονον πως θα ηταν η ανθρωποτητα (ολοκληρος ο κοσμος δλδ) αν ΟΛΟΙ ακολουθουσαν τα διδαγματα Του Ιησου αντι να μαχονται, να λοιδωρουν, να ψευδονται, να κλεβουν και να εκμεταλλευονται τον συνανθρωπο τους..

   ...Σκεψου το μονον...

   Θανος Κ.

   Διαγραφή
  10. 26 Μαρτίου 2017 - 10:33 μ.μ

   Δεν μου ανεφερες τελικα τι διδαξε??ποια ειναι τα βιβλια του??

   Και ομως εαν εισαι βαφτισμενος και παντρεμενος...βαφτιζεσαι και παντρευεσαι ως δουλος Του και αυτο λεει πολλα σε τι ειδους Θρησκεια πιστευεις!! Και δυστυχως δεν εχεις καταλαβει οτι οι τοτε δουλοι της αρχαιας Ελλαδος ηταν ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ απο τους σημερινους, αλλα ουτε αυτο θα το καταλαβεις ποτε...γιατι εισαι τοσο βαθια νυχτωμενος χριστιανοπληκτος!! Οτι βιωνουμε, τοσες δεκετιες ως λαος, ειναι επειδη ακριβως χριστιανοπληκτοι (βαφτισμενοι) μας κυβερνουσαν και ορκιζονταν στα δηθεν "ιερα" βιβλια!! Μηπως δεν ειναι ετσι??

   Διαγραφή
  11. 26 Μαρτίου 2017 - 10:33 μ.μ

   Και ετσι απλα για να ξερεις οτι αυτα στα γραφει ανθρωπος που ηταν πιο πιστος και απο σενα, ετρεχε να μεταλαβει, να παρει το "αγιο φως", εκανε τον σταυρο του, πιστευε στα θαυματα των αγιων κτλπ ωσπου ευτυχως (αργησα βεβαια αρκετα), περι τα μεσα της δεκαετιας του 2000 αρχισα να αντιλαμβανομαι τα πραγματικα σαθρα ""θεμελια"" της χριστιανοσυνης και της ορθοδοξιας. Οτι γινεται εδω και χρονια στο Βατικανο και αντιστοιχα στο Φαναρι (ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ κτλπ)δεν ειναι τυχαια γεγονοτα, ΠΑΝΤΑ καποιοι ηξεραν την αληθεια αλλα παντοτε την εκρυβαν με τροπο απο το ποιμνιο....οποιοι ομως ψαχνονται βαθια και συνεχεια αναζητουν συντομα καταλαβαινουν....εσυ λοιπον εχεις επιλεξει να μην ψαχνεσαι (μαλλον)οποτε φυσικο ειναι να γραφεις αυτα που γραφεις περι του Χριστου και της δηθεν διδασκαλιας του και των δηθεν "ιερων" βιβλιων που φασκουν και αντιφασκουν και σταζουν κακια και αιμα

   Διαγραφή
  12. ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΕΝΑ ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΚΡΙΦΟΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΓΚΡΙΦΟΝ;;

   ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

   Διαγραφή
  13. O χριστουλης καλος για την μεση ανατολη στην εποχη του , εκανε τους αναρχοντορους του και τον τιμωρησαν οι συμπατριωτες του [ αυτοι οι ιδιοι οι απογονοι του ΚΑΙΝ...] εγω απο την ιδια περιοχη του ΙΑΣΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ ΚΑΙ του πεζοναυτη ΗΜΙΘΕΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ τι δουλεια εχω σημερα να προσκυναω τον φακελλο του ιουδαιου χριστου? Οι προαναφερομενοι ετρεξαν να αποβιβαστουν στις απεναντι ακτες της ελλαδος διοτι εμαθαν απο τον ΣΑΧΛΑ {ΚΑΛΧΑΣ} η' καρκαςη'' χαρχας η''χαλχας η''καλκας ο οποιος ηταν σκυθοσαχας να θυσιαζουν ανθρωπους - τι πουστοβαρβαρος- -για να ξεκινησουν εναντιων των ελληνων τρωων ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΧΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ """ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ """ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ ΤΟΝ """"ΑΠΟΛΛΩΝΑ"""δηλαδη οχι τους πολλους αλλα τον ενα και μοναδικο τον α-πολλο...τον δικο του ....οι ελληνικοι θεοι γελοιοποιησαν αυτους τους ναρκωμανεις της εποχης τους ερχομενους απο τα ιμαλαια και που βοσκουσαν προβατα στην καππαδοκια [σαββατοκια]....Σημερα μετα το '''κατεβασμα'''εκατομμυριων ΑΣΙΑΤΩΝ που παθαιναν αλλοιθωρισμο και ανεγκαφαλισμο κοιτωντας τα κτισματα του πολιτισμου των ελληνων ενω μολις ειχαν μαθει απο δαυτους την εξημερωση των ζωων , προτιμησαν να συνεργαστουν με τους ρωμαιοβαρβαρους και να καταστραφη ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΤΕΛΙΚΑ Η πλυμμηριδα των διποδων της ασιας μας κανταντησε ετσι , σε πληρη καταστροφη παρα τις προσπαθειες των ελληνων ....ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΘΕΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΑΚΟΜΗ ""ΠΕΤΑΜΕΝΟΥΣ "" ΚΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ με βαση αυτα που γραφουν οι γραφες τους να μας παιρνουν σπιτια και χωραφια [ποιος αποστολος !!! τους επαιρνε τα σπιτια και τα χωραφια ? που γραφουν τα '''αγια βιβλια '''? ]...και μην ασχοληθειτε μαζι μου [10'43] για να μην σε πηδησω το ταμτιριρι σου ενταξη απατεωνα..

   Διαγραφή
  14. 27 Μαρτίου 2017 - 10:21 π.μ

   Τελειως αστοχος ο παραλληλισμος του Γκριφον και του λυκοσκυλου με την χριστιανοσυνη και τους θεους του Ολυμπου...τα ζωα ειναι ζωα και οι ανθρωποι ειναι ανθρωποι, μην ξεχνας οτι πριν γινουν οι Ελληνες χριστιανοι λατρευαν και ειχαν ως φιλοσοφια ζωης τους θεους του Ολυμπου, μεχρι που ηρθε ο Σαουλ και σταδιακα αρχισε να επιβαλλεται και δια βιας η χριστιανικη πιστη

   Διαγραφή
  15. Διαολοδασκαλεμένε, βλάσφημε κι αξιολύπητε Άπιστε Θωμά Ανώνυμε 26 ΜΑΡΤΊΟΥ 2017 - 8:36 Μ.Μ, Τολμάς να ρωτάς ''Ποιές ήταν οι αποδεδειγμένες γνώσεις του αγράμματου Μαραγκού;'' απαιτώντας «Τίτλους σπουδών'' για τη ''νομιμοποίηση'' Του Υιού Του Ανθρώπου που ήρθε επί της γης προκειμένου, διά Της Θυσίας Του, ΘΑΝΆΤΩ ΘΆΝΑΤΟΝ ΠΑΤΉΣΑΣ και τοις εν τοις μνήμασι ΑΙΩΝΊΑΝ ΖΩΗΝ ΧΑΡΙΣΆΜΕΝΟΣ; Άραγε, τι χρείαν έχομεν άλλων αποδείξεων για τη διττήν -Θείαν τε και Ανθρωπίνην- Υπόστασίν Του ΘεΑνθρώπου Ιησού, οποίος, όχι μόνο Α Π Ο Δ Ε Δ Ε Ι Γ Μ Έ Ν Α θεράπευσε, ΘΕΊΑ ΧΆΡΙΤΙ, κάθε ΑΣΘΕΝΉ ανάξιο δούλο Του Ομοουσίου Πατρός Του που συναντούσε στο δρόμο Του, αλλά και -πρόβα τζενεράλε για Την Ανάστασή Του- ανέστησε και το Λάζαρο; Επειδή η επανάληψη είναι μητέρα της μαθήσεως :

   Ματθαίος ΚΕΦ. 9 εδ. 1 Και αφού μπήκε σε πλοίο, διαπέρασε τη λίμνη και ήρθε στη δική του πόλη. 2 Και ιδού, έφεραν προς αυτόν έναν παράλυτο βαλμένο πάνω σ’ ένα κρεβάτι. Και όταν είδε ο Ιησούς την πίστη τους, είπε στον παράλυτο: «Έχε θάρρος, τέκνο μου, σου αφήνονται οι αμαρτίες». 3 Και ιδού, μερικοί από τους γραμματείς είπαν μέσα τους: «Αυτός βλαστημά». 4 Και επειδή είδε ο Ιησούς τις σκέψεις τους, είπε: «Γιατί σκέφτεστε κακά μέσα στις καρδιές σας; 5 Γιατί, τι είναι ευκολότερο, να πω: “Σου αφήνονται οι αμαρτίες”, ή να πω: “Σήκω και περπάτα”; 6 Αλλά για να μάθετε ότι εξουσία έχει ο Υιός του ανθρώπου πάνω στη γη να αφήνει αμαρτίες» – τότε λέει στον παράλυτο: «Σήκω, πάρε το κρεβάτι σου και πήγαινε στον οίκο σου». 7 Και εκείνος σηκώθηκε και έφυγε για τον οίκο του. 8 Και όταν το είδαν τα πλήθη, φοβήθηκαν και δόξασαν το Θεό που έδωσε τέτοια εξουσία στους ανθρώπους.

   ΚΑΙ

   Ματθαίος ΚΕΦ. 15 εδ. 29 Και όταν ο Ιησούς έφυγε από εκεί, ήρθε δίπλα στη λίμνη της Γαλιλαίας και, αφού ανέβηκε στο όρος, καθόταν εκεί. 30 Τότε τον πλησίασαν πλήθη πολλά, έχοντας μαζί τους χωλούς, τυφλούς, κουλούς, κωφάλαλους και άλλους πολλούς, και τους έριξαν κοντά στα πόδια του και τους θεράπευσε. 31 Ώστε το πλήθος θαύμασε, βλέποντας κωφάλαλους να μιλούν, κουλούς υγιείς και χωλούς να περπατούν και τυφλούς να βλέπουν. Και δόξασαν το Θεό του Ισραήλ.

   ΚΑΙ

   Ματθαίος ΚΕΦ. 20 εδ. 29 Και ενώ αυτοί έβγαιναν από την Ιεριχώ, τον ακολούθησε πλήθος πολύ. 30 Και ιδού, δύο τυφλοί που κάθονταν δίπλα στην οδό, όταν άκουσαν ότι ο Ιησούς περνάει από εκεί, έκραξαν λέγοντας: «Ελέησέ μας, Κύριε, γιε του Δαβίδ». 31 Το πλήθος τότε τους επιτίμησε για να σωπάσουν. Εκείνοι περισσότερο έκραξαν λέγοντας: «Ελέησέ μας, Κύριε, γιε του Δαβίδ». 32 Και στάθηκε ο Ιησούς, τους φώναξε και είπε: «Τι θέλετε να σας κάνω;» 33 Του λένε: «Κύριε, να ανοιχτούν οι οφθαλμοί μας». 34 Τους σπλαχνίστηκε τότε ο Ιησούς και άγγιξε τα μάτια τους, και αμέσως ξαναείδαν και τον ακολούθησαν.

   ΚΑΙ

   Λουκάς ΚΕΦ. 13 εδ. 10 Και δίδασκε συνεχώς σε μια από τις συναγωγές το Σάββατο. 11 Και ιδού μια γυναίκα που είχε πνεύμα ασθένειας για δεκαοχτώ έτη και ήταν σκυμμένη και δεν μπορούσε να σηκωθεί καθόλου. 12 Όταν την είδε λοιπόν ο Ιησούς, φώναξε προς αυτήν και της είπε: «Γυναίκα, έχεις ελευθερωθεί από την ασθένειά σου» 13 – και επέθεσε σ’ αυτήν τα χέρια. Και αμέσως ανορθώθηκε και δόξαζε το Θεό. 14 Αποκρίθηκε τότε ο αρχισυνάγωγος, αγανακτώντας επειδή το Σάββατο θεράπευσε ο Ιησούς, και έλεγε στο πλήθος: «Έξι ημέρες είναι κατά τις οποίες πρέπει να εργάζεται κανείς. Σ’ αυτές λοιπόν να έρχεστε και να θεραπεύεστε και όχι την ημέρα του Σαββάτου». 15 Του αποκρίθηκε τότε ο Κύριος και είπε: «Υποκριτές, καθένας σας το Σάββατο δε λύνει το βόδι του ή τον όνο από τη φάτνη και δεν το οδηγεί και το ποτίζει; 16 Και αυτή που είναι θυγατέρα του Αβραάμ, την οποία έδεσε ο Σατανάς, ιδού, δεκαοχτώ έτη, δεν έπρεπε να λυθεί από τούτο το δεσμό την ημέρα του Σαββάτου;» 17 Και όταν αυτός έλεγε αυτά, καταντροπιάζονταν όλοι οι αντίθετοί του, και όλο το πλήθος έχαιρε για όλα τα ένδοξα που γίνονταν από αυτόν.

   ΚΑΙ

   ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

   Διαγραφή
  16. Ιωάννης ΚΕΦ. 9 εδ. 1 Και περπατώντας εκεί κοντά είδε έναν άνθρωπο τυφλό εκ γενετής. 2 Και τον ρώτησαν οι μαθητές του, λέγοντας: «Ραβί, ποιος αμάρτησε, αυτός ή οι γονείς του, ώστε να γεννηθεί τυφλός;» 3 Αποκρίθηκε ο Ιησούς: «Ούτε αυτός αμάρτησε ούτε οι γονείς του, αλλά γεννήθηκε έτσι, για να φανερωθούν τα έργα του Θεού σ’ αυτόν. 4 Εμείς πρέπει να κάνουμε τα έργα εκείνου που με έστειλε ωσότου είναι ημέρα. Έρχεται νύχτα που κανείς δε δύναται να εργάζεται. 5 Όσο είμαι στον κόσμο, είμαι φως του κόσμου». 6 Αφού είπε αυτά, έφτυσε χάμω και έκανε πηλό από το πτύελο και επέχρισε τον πηλό στα μάτια του 7 και του είπε: «Πήγαινε, νίψου στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ» που ερμηνεύεται, “Αποσταλμένος”. Έφυγε, λοιπόν, και νίφτηκε και ήρθε βλέποντας. 8 Οι γείτονες, τότε, και εκείνοι που τον έβλεπαν προηγουμένως ότι ήταν ζητιάνος έλεγαν: «Αυτός δεν είναι εκείνος που καθόταν και ζητιάνευε;» 9 Άλλοι έλεγαν: «Αυτός είναι». Άλλοι έλεγαν: «Όχι, αλλά είναι όμοιος με αυτόν». Εκείνος έλεγε: «Εγώ είμαι». 10 Τον ρωτούσαν λοιπόν: «Πώς τότε σου ανοίχτηκαν τα μάτια;» 11 Εκείνος αποκρίθηκε: «Ο άνθρωπος που λέγεται Ιησούς έκανε πηλό και μου επέχρισε τα μάτια και μου είπε: “Πήγαινε στο Σιλωάμ και νίψου”. Όταν πήγα λοιπόν και νίφτηκα, βρήκα το φως μου».

   ΚΑΙ

   (Ο Λάζαρος ήταν φίλος του Χριστού και οι αδελφές του Μάρθα και Μαρία τον φιλοξένησαν πολλές φορές στη Βηθανία κοντά στα Ιεροσόλυμα. Λίγες μέρες πρό του πάθους του Κυρίου ασθένησε ο Λάζαρος και οι αδελφές του ενημέρωσαν σχετικά τον Ιησού, που τότε ήταν στη Γαλιλαία να τον επισκεφθεί. Ο Κύριος όμως επίτηδες καθυστέρησε μέχρι που πέθανε ο Λάζαρος, οπότε είπε στους μαθητές του πάμε τώρα να τον ξυπνήσω. Όταν έφθασε στη Βηθανία παρηγόρησε τις αδελφές του Λάζαρου, που ήταν ήδη πεθαμένος τέσσερις μέρες, και ζήτησε να δει το τάφο του.)

   Ιωάννης ΚΕΦ. 11 εδ. 38 Ο Ιησούς, λοιπόν, πάλι αφού αναστέναξε μέσα του, έρχεται στο μνήμα. Και εκείνο ήταν σπήλαιο, και ένας λίθος βρισκόταν πάνω του στην είσοδο. 39 Λέει ο Ιησούς: «Σηκώστε το λίθο». Του λέει η αδελφή του πεθαμένου, η Μάρθα: «Κύριε, ήδη μυρίζει, γιατί είναι η τέταρτη ημέρα που πέθανε». 40 Της λέει ο Ιησούς: «Δε σου είπα ότι, αν πιστέψεις, θα δεις τη δόξα του Θεού;» 41 Σήκωσαν λοιπόν το λίθο. Τότε ο Ιησούς σήκωσε τους οφθαλμούς του πάνω και είπε: «Πατέρα, σε ευχαριστώ γιατί με άκουσες. 42 Εγώ βέβαια ήξερα ότι πάντα με ακούς, αλλά για το πλήθος που έχει σταθεί γύρω το είπα, για να πιστέψουν ότι εσύ με απέστειλες». 43 Και αφού είπε αυτά, με μεγάλη φωνή κραύγασε: «Λάζαρε, βγες έξω». 44 Εξήλθε τότε ο πεθαμένος, έχοντας δεμένα τα πόδια του και τα χέρια του με επιδέσμους, και το πρόσωπό του ήταν περιδεμένο με μαντίλι. Τους λέει ο Ιησούς: «Λύστε τον και αφήστε τον να φύγει».

   Ελπίζοντας πως δεν έχεις το θεοκατάρατον θράσος να αμφισβητήσεις Τα Ιερά Ευαγγέλια.

   Διαγραφή
  17. Ανώνυμο 26 ΜΑΡΤΊΟΥ 2017 - 10:33 Μ.Μ.

   ''Κάτι ανώτερο από την διδασκαλία του Χριστού ούτε υπήρξε ούτε θα υπάρξει. Οι αρχαίοι Έλληνες προσέφεραν βεβαίως πολλά και ετοίμασαν τους ανθρώπους να δεχτούν με θέρμη και προθυμία τη διδασκαλία του Χριστού.''

   Αγαπητέ εν Τριαδικώ Θεώ Αδελφέ Ανώνυμε 26 ΜΑΡΤΊΟΥ 2017 - 10:33 Μ.Μ., Ειλικρινά χαίρομαι που δε τόλμησε κανείς, στο όνομα κακώς ενοουμένου σωβινισμού, να αμφισβητήσει το γεγονός πως οι αρχαίοι έλληνες, από τον Ηράκλειτο, το Σωκράτη, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη μέχρι τον Ιπποκράτη, τον Αλέξανδρο και τον διαχρονικά Ασύγκριτο Όμηρο, ήτανε απλά γκαρσονάκια που σερβίρανε στην ανθρωπότητα τα ορντέβρ για την όρεξη, μέχρι που Ο Σεφ, Ο Ένας, Μοναδικός και Πραγματικός Ποιητής Των Πάντων - Ορατών τε και Αοράτων, να σερβίρει το Κυρίως Μενού· Την Υπερτάτην Θεοκοσμοσοφικήν Αλήθειαν μετά Δωροεπιταγής για μετά ''κοίμησιν'' Αιωνίαν Καταξίωσιν Της Υπαρκτής Ανυπαρξίας Μας κατά Τας Γραφάς. Ειλικρινά χαίρομαι που δε δείλιασες μπροστά στο Χρέος να καταθέσεις δημόσια Την Πάσαν Αναντίρρητον Αλήθειαν που όλοι ξέρουμε, μα κανείς δεν ομολογούσε από φόβο μήπως γελάνε σε βάρος του οι άπιστοι θωμάδες στο καφενείο. Ειλικρινά χαίρομαι που αξιώθηκες να συνταχθεί με την άποψή σου ένας Νομπελίστας Του Αναστήματος Του Luigi Pirandello δηλώνοντας προκαταβολικά ''Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε''. Με εκτίμηση.

   Διαγραφή
 5. Τελειως συκοφαντικο, ατεκμηριωτο και γεματο ανακριβιες το αρθρο. Φανερη η προθεση κατασυκοφαντησεως της Αθωνικης πολιτειας, αραγε ποιον εξυπηρετει ο αρθρογραφος?

  Εγω σαν Ελληνας ομογενης επισκεφτηκα 3 μονες στο Αγιο Ορος το 2015 για πρωτη φορα και αυτο που ειδα ηταν, απολυτη λιτοτητα, ασκητισμο, προσευχη, ταπεινοτητα, εξαιρετικη φιλοξενεια και μια ζωη γεματη απο πνευματικη ηρεμια αλλα και σκληρη δουλεια εκ μερους των μοναχων. Κανεις δεν μου ζητησε χρηματα η' οτιδηποτε αλλο, το αντιθετο μαλιστα, με φιλοξενησαν με αγαπη και μου προσφεραν και μικρα δωρα κατα την αναχωρηση μου.

  Ο αρθρογραφος αναφερεται στην Αθωνιαδα ως "νησιωτικη δημοκρατια".

  Ειναι φανερο οτι δεν εχει γνωση του αντικειμενου και δεν εχει ποτε επισκεφθει την Χαλκιδικη, αφου δεν γνωριζει οτι η μοναστικη πολιτεια ΔΕΝ ειναι νησι αλλα ενα σκελος της Χαλκιδικης χερσονησου.

  Στην συνεχεια μας λεει οτι : "....Οι κάτοικοι της ζουν για αιώνες χωρίς εξωτερικές παρενοχλήσεις, γιατί βρίσκονται μέσα σε φρούρια πάνω στο ψηλο βουνό ύψους 2.033 μέτρων, που προστατεύεται προς την θάλλασα από πολύ απότομους γκρεμούς....". Τελειως ψευδες!

  Τα περισσοτερα μοναστηρια ΔΕΝ βρισκονται στις κορυφες του βουνου Αθως αλλα σχεδον ΠΑΝΩ απο την θαλασσα σε υψος 50 - 100 μετρων, και βεβαια προστατευονται απο την βραχωδη τοποθεσια και το αγριο της φυσης (που κανει και την ζωη τους πολυ πιο δυσκολη..)

  Επι πλεον, ο αρθρογραφος φαινεται να ενοχληται απο το Ιουλιανο ημερολογιο αλλα δεν βλεπω να εχει καποιον ενδιασμο για το ..... μασονικο / εβραικο ημερολογιο που μας τοποθετει καπου στο ετος ...5,777!
  (http://users.otenet.gr/~dkristal/hmerologio/world_date.htm)

  Ειναι γεγονος οτι ο Βλαδιμηρος Πουτιν επισκεπτεται συχνα την Ρωσικη μονη εκει, οπως και αρκετοι αλλοι Ελληνες και μη, αναζητωντας την ηρεμια και την πνευματικοτητα που προσφερει αυτος ο τοπος, κι οχι τους φορολογικους... παραδεισους που ονειρευεται ο ασχετος συγραφεας του κειμενου.

  Εχω την εντυπωση οτι αυτο το πραγματικο 'καστρο' της πιστης μας και της ΟΡΘΗΣ ΔΟΞΑΣ (Ορθοδοξιας), βρισκεται στο στοχαστρο της διεθνους μασονιας γιατι απλα ακτινοβολει σαν φαρος σε ολοκληρο τον κοσμο, εναν τροπο ζωης που ειναι αγνωστος και απεχθης στους διεθνεις τοκογλυφους, υλιστες και διαφθορεις της ανθρωπινης υποστασης. Και φυσικα δεν μπορουν να απλωσουν τα απληστα χερια τους στους αρχαιους θησαυρους που φιλοξενουνται στις μονες..

  Λυπαμαι ειλικρινα που αρθρα σαν κι αυτο τυγχανουν φιλοξενειας σ' εναν πατριωτικο, ορθοδοξο χωρο οπως ειναι αυτος ο ιστοτοπος.

  Θανος Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο αρθρογραφος, θεωρείται έγγριτος και έχω αναρτήσει πολλά άρθρα του...
   Νομίζω πως είναι παράλειψή του, το γεγονός πως γενικεύει και δεν αναφέρεται στις Μονές που ... "διαφερουν".
   Γιατί υπάρχουν και Μονές, που πραγματικά υπηρετουν τον Λόγο Του Χριστού.

   Διαγραφή
  2. Leporello Gatos 27 Μαρτίου 2017 - 5:41 π.

   https://youtu.be/lFKSTnX0f4g

   Εγω νομιζω οτι η απαντηση μου σε εσενα δεν θα πιασει τοπο!! Μα ακριβως τα διδαγματα ολοι ακολουθουν και ειναι ετσι ο κοσμος χαλια!! Το παπαδαριο, οι ορθοδοξοι κυβερνωντες στην Ελλαδα και οι αλλοι χριστιανοι κυβερνωντες στο εξωτερικο εκαναν τον κοσμο δυστυχισμενο....δυστυχως και εγω παλιοτερα ως Ελληνας ομογενης, (πλεον γηγενης), σε αυτην την ορθοδοξια πιστευα, αλλα ευτυχως ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ μου ανοιξε τα ματια και το μυαλο...εσυ ακομη εισαι σε μαυρα μεσανυχτα!!

   Διαγραφή
 6. ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΕΦΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΚΑΤΩ :
  ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΝΕ ΤΥΦΕΚΙΟ ΑΝΑΛΛΑΒΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ .

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=426191&cid=4

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το να ζητήσει κάποιος συγγνώμη ή να μετανοιώσει για τα εγκλήματα που διέπραξε, για σένα είναι κακό;
   Το να προσπαθήσει κάποιος να κάνει τις συνθήκες ενός φυλακισμένου ανθρωπινότερες, για σένα είναι κακό;
   Ποιος χαρακτήρισε ως μασόνους όσους λένε την αλήθεια; Σε ποιαν αλήθεια αναφέρεσαι;
   Δώσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις

   Διαγραφή
 7. Κυρία Σουφλή σας θεωρώ έντιμο πρόσωπο.
  Αν ερευνήσετε λίγο τα διαλαμβανόμενα σε αυτό το δημοσίευμα, θα διαπιστώσετε ότι υπερβαίνουν και την πιό ζωηρή φαντασία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ξέρετε, και ο αρθρογράφος, χαρακτηρίζεται ως έντιμος.
   Κι απ' όσο είμαι σε θέση να γνωριζω, από Έλληνες που ζουν στην Γερμανία, είναι.
   Στηριζεται σε πηγές.
   Το αν εμείς θέλουμε να θεωρούμε ότι το Άγιον Όρος, κατοικείται και από... αγιους, και όχι από κάποιους busnessmen ρασοφόρους, είναι άλλου παππά ευαγγέλιο.
   Δυστυχώς, το Άγιον Όρος κάποιοι ρασοφόροι, το κατάντησαν... Βατικανό.

   Διαγραφή
  2. Αυτές τις πηγές με τα στοιχεία, με τα ντοκουμέντα, δημοσιεύστε. Έτσι θα αποδειχθεί περίτρανα και η εντιμότητα του αρθρογράφου.
   Περιμένω τα στοιχεία. Μέχρι να έρθουν τα στοιχεία, επιτρέψτε με να μην αποδέχομαι ως αληθή τα διαλαμβανόμενα στο δημοσίευμα.
   Ελπίζω ότι στο αμέσως επόμενη καταχώριση θα δημοσιευθούν τα στοιχεία.

   Διαγραφή
  3. Στο τελος του άρθρου του, έχει τις πηγές,βάσει των οποίων έγραψε το άρθρο.
   Θα σας πρότεινα δε, να βάλετε το όνομά του στην google και να διαβάσετε τα άρθρα που γράφει.

   Διαγραφή
  4. Παράθεσε, παρακαλώ, από τις πηγές ένα στοιχείο, που να τεκμηριώνει έστω κι ένα από τα γραφόμενά του στο άρθρο. Εγώ δεν βρήκα τέτοιο στοιχείο. Πείσε με, σε παρακαλώ, περί του αντιθέτου.

   Διαγραφή
 8. Πόπη το άλλο κράτος με αιώνιο φορολογικό παράδεισο με το όνομα Κ.Ι.Σ το ξέρει αυτός Γερμανοτέτοιος έγκριτος και έντιμος Ούνος ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εγω να συμπληρωσω την ερωτηση σας 'ανωνυμε' 1.14 πμ με εναν αλλο φορολογικο παραδεισο, το κρατιδιο του Λιχτενσταιν το οποιο λιγοι γνωριζουν και ακομα λιγοτεροι ενδιαφερονται να μαθουν πως 'την βγαζει' απο οικονομικης αποψεως.

   http://www.ethnos.gr/europi/arthro/lixtenstain_mikros_epigeios_paradeisos-10409075/

   Και για μια πιο γενικη εικονα φορολογικων παραδεισων, οποιος ενδιαφερεται ας κυτταξει στην ακολουθη ιστοσελιδα.

   http://www.kathimerini.gr/887654/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/forologikoi-paradeisoi-sthn-eyrwph

   Απ' οτι βλεπω εχουν παραλειψει την Αθωνικη μοναστικη πολιτεια..

   Θανος Κ.

   Διαγραφή
 9. Κυρία Πόπη, οι επίσημες πηγές τις CIA έλεγαν ότι ο δικτάτορας του Ιράκ διαθέτει πυρηνικά όπλα.
  Αποδεικτικά στοιχεία όμως μηδέν. Αξία έχουν τα αποδεικτικά στοιχεία που εμπεριέχουν οι πηγές κι όχι το τι λένε ατεκμηρίωτα οι πηγές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δανάη Πολυχρονίου25 Μαρτίου 2017 - 9:07 μ.μ.

  Προβληματισμός 1ος:
  "Μετάφραση απο τα γερμανικά:"
  Προβληματισμός 2ος:
  " Σύμφωνα με κάποιους ισχυρισμούς, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσπαθεί να "στεγνώσει" αυτό τον παράδεισο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
  Αυτό όμως μάλλον να το ξεχάσουμε.
  Το 2003 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε με μια μη δεσμευτική απόφαση που ελήφθη με οριακή πλειοψηφία, την κατάργηση της αυτόνομίας της Δημοκρατίας του Άθω».
  ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ: "Τί έτι χρείαν έχομε μαρτύρων"; Για ποιο πράγμα συζητάμε;
  • Μήπως δεν είναι γνωστή, χρόνια τώρα, η προσπάθεια των «γνωστών – άγνωστων» κέντρων να αποδομήσουν το Άγιον Όρος;
  • Μήπως στα πλαίσια αυτού του εγχειρήματος δεν προσπάθησαν κατ’ επανάληψη να προσβάλλουν το Άβατο με διάφορες προφάσεις;
  • Μήπως οι «εντιμότατοι» του Ευρωπαϊκού Κ(υ)νοβουλίου έλυσαν όλα τα άλλα προβλήματα διαφθοράς και αδικιών στο ευρωπαϊκό «κωλοχανείου», που τους πληρώνει πλουσιοπάροχα στραγγίζοντας το αίμα των «ραγιάδων»; Δεν χρειάζεται να αναφέρω τους μικρούς φορολογικούς παραδείσους της ΕΕ, που δεν ενοχλούν κανέναν «έντιμο Ευροβ(ο)λευτή». Το έκαναν ήδη άλλοι σχολιαστές.

  ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ! ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ!
  Διότι με όλα του τα προβλήματα, εξακολουθεί να είναι προπύργιο της Ορθοδοξίας. Διότι μπορεί, εκεί να υπάρχουν Οικουμενιστές και επιχειρηματίες ψευδομοναχοί, αλλά εκεί υπάρχουν και αγωνιστές Ορθόδοξοι, Ασκητές και Αναχωρητές και από κει ίσως θα μπορούσε να ξεκινήσει μια νέα Επανάσταση!
  Έτσι λοιπόν η ΕΕ των «έντιμων τραπεζιτών» πρέπει να το καθυποτάξει κάτω από την «μπότα της» και να εφαρμόσει «δικαιοσύνη», όπως ακριβώς κάνει και με τον Ελληνικό Λαό.
  ΤΙ ΛΕΤΕ;; ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΑΦΟΡΜΕΣ ΚΑΙ ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ;; ΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ!!
  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ «ΕΓΚΡΙΤΟΣ» ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ!
  ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΟΜΩΣ, ΜΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΙ ΣΤΟΥΣ «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΠΟΠΤΟΥΣ».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι ένα άρθρο με αόριστες και ατεκμηρίωτες καταγγελίες. Βλέπεις όμως ακόμη και τέτοια άρθρα ''πείθουν'' κάποιους. Με αυτήν την έννοια ο αρθρογράφος πέτυχε τον σκοπό του, έστω κι αν έπεισε μόνο έναν.

   Διαγραφή
  2. Όσοι είναι προκατειλημμένοι εναντίον του Αγίου Όρους τρώνε αμάσητο σχεδόν οτιδήποτε στρέφεται εναντίον του Αγίου Όρους.
   Μην ξεχνάμε κι αυτό που συμβαίνει με τη Χρυσή Αυγή. Οι προκατειλημμένοι ό, τι κι αν ακούσουν εναντίον της Χρυσής Αυγής, το δέχονται ως αληθινό.

   Διαγραφή
  3. Γιατι ορε η περιοχη ονομαζεται αγιο ορος ? [ ΤΟ ΑΓΙΟΣ΅ ΜΕ ΔΑΣΕΙΑ Η""απο την αναποδη ? διοτι το ενα εννοει το ασιατικο γυφτυλικι]

   Διαγραφή
 11. .....Στο Άγιον Όρος ζουν μόνιμα περίπου 2.200 άνδρες (σιγά τά καλσόν!!!),(ανώμαλοι, ριψάσπιδες, καθάρματα,αποβλητοι τής Ζωής, κυρίως (μοναχοί) τουρίστες κηφήνες, της ορθοδόξου πίστεως.κλπ κλπ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αξιότιμη κα. Σουφλή.
  Ενώ το άρθρο λέει αληθειες και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι όλοι άγιοι στο Αγ Όρος όμως το ότι γράφτηκε έτσι για να περάσει την ώρα του ο αρθογράφος και το ότι είναι χύμα φαίνεται από το εξής:

  "Στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους υπάρχει μια Αγροτική Τράπεζα. "
  ????????????? ΕΧΕΙ ΚΛΙΣΕΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΠΑΠΑΛΑΑΑΑΑΑ. ΧΑΒΑΛΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ??

  Επειδή ασχολούμαι με οικονομικά και τραπεζικά ειδικά !!! ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ. Εκτός και αν εννοεί πειραιώς τράπεζα

  Με Εκτίμηση, Μάκης απο τα Πετράλωνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάκη, το άρθρο, δεν είναι καινούργιο... αν πατήσεις την πηγή, θα δεις και από πότε είναι... και τότε, υπήρχε ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

   Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ