Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ
  
Είναι φυσικό να έχουν χάσει οι Έλληνες την εμπιστοσύνη τους στην Εκκλησία και την Δικαιοσύνη αφού και οι δύο θεσμοί σιωπούν μπροστά στα εγκλήματα εσχάτης προδοσίας που συντελούνται εδώ και έξι χρόνια στη χώρα μας. 
 
Πάνω από δέκα χιλιάδες αυτοκτονίες, εκατομμύρια άνεργοι αλλά η Εκκλησία μένει άφωνη, ενώ η Δικαιοσύνη παρακολουθεί σιωπηλή να καταπατώνται τα δικαιώματα του λαού και το Σύνταγμα να έχει γίνει κουρελόχαρτο στα χέρια των δωσίλογων και των "δανειστών"... 

ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Πόσο θετικά βλέπαμε στρατό, εκκλησία, κόμματα, δικαιοσύνη, ΜΜΕ πριν δεκαπέντε χρόνια και πόσο σήμερα; Οι ανησυχητικές απαντήσεις των πολιτών στην τελευταία έρευνα για τους θεσμούς στην Ελλάδα
Το ερώτημα είναι διαχρονικό και σταθερό. Οι περίπου 800 πολίτες που συμμετέχουν στην έρευνα, ρωτήθηκαν «πόσο εμπιστεύεστε κάθε έναν από τους παρακάτω θεσμούς για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας μας;»


Τα αποτελέσματα της πολύ πρόσφατης έρευνας – πραγματοποιήθηκε στις 2-3 Μαρτίου 2017 – παρουσιάστηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση του think tank Ρεύμα, μπορεί να τα χαρακτηριστούν από απελπιστικά έως ανησυχητικά καθώς μόνο ένας από τους 12 θεσμούς καταφέρνει να συγκεντρώσει θετικές γνώμες την ίδια ώρα που οι "δημοκρατικοί" θεσμοί καταρρέουν.
Συγκρινόμενη η έρευνα με τις απαντήσεις που είχαν δοθεί πριν από 15 χρόνια η μεγαλύτερη πτώση στην εμπιστοσύνη εμφανίζεται στην τοπική αυτοδιοίκηση (-46,5%) στα πολιτικά κόμματα (-43%) και στο κοινοβούλιο (-35,5%). 

Μάλιστα τα πολιτικά κόμματα είναι τα τελευταία που εμπιστεύονται οι Έλληνες σε ποσοστό μόλις 5,5% με δεύτερα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (6,5%) και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις (7%).

Στον αντίποδα οι τρεις θεσμοί που οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι εμπιστεύονται περισσότερο για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας είναι ο στρατός με ποσοστό 60,5% (6,5% σε σχέση με το 2003), οι ιδιωτικές επιχειρήσεις με ποσοστό 46% (ο μόνος θεσμός που καταφέρνει να έχει θετική μεταβολή και μάλιστα διψήφια +17,5%) και η αστυνομία με ποσοστό 44% (και την χαμηλότερη αρνητική μεταβολή, μόλις 5%).

Εντύπωση προκαλεί και η καταρράκωση δύο θεσμών που το 2003 οι πολίτες εμπιστεύονταν σε ποσοστό άνω του 50%: της δικαιοσύνης, που από το 56,5% έπεσε στο 31% και της εκκλησίας που από το 54% (σ.σ. την εποχή Χριστόδουλου) έχει φθάσει σήμερα στο 30%.


ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ
Είναι φυσικό να έχουν χάσει οι Έλληνες την εμπιστοσύνη τους στην Εκκλησία και την Δικαιοσύνη αφού και οι δύο θεσμοί σιωπούν μπροστά στα εγκλήματα εσχάτης προδοσίας που συντελούνται εδώ και έξι χρόνια στη χώρα μας. 
 
Πάνω από δέκα χιλιάδες αυτοκτονίες, εκατομμύρια άνεργοι αλλά η Εκκλησία μένει άφωνη, ενώ η Δικαιοσύνη παρακολουθεί σιωπηλή να καταπατώνται τα δικαιώματα του λαού και το Σύνταγμα να έχει γίνει κουρελόχαρτο στα χέρια των δωσίλογων και των "δανειστών"...  ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

5 σχόλια:

 1. ΜΗΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ.ΓΙΑ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΠΡΙΝ ΓΛΥΨΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ!Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΡΟΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ.
  Η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοεθνών στο έδαφος μιας χώρας είναι παράνομος εποικισμός, συνιστά έγκλημα εθνοκτονίας συντελούμενο κατά κανόνα υπό ανώμαλες συνθήκες πολέμου, και απαγορευόμενο από το διεθνές δίκαιο (Άρθρο 8.2.β.viii του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου). Παράνομος μουσουλμανικός εποικισμός είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα: και οι έποικοι, αντί να απελαθούν, όπως διατάσσουν οι νόμοι, εδραιώνονται και α π α ι τ ο ύ ν
  ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ
  ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι λες, ώ ανόητο στρουθίο!!!;
   Ο Στρατός,δεν είναι ο Καμμένος, ή ο κάθε φαύλος πολιτικάντης που παριστάνει την πολιτική ηγεσία και ενίοτε δείχνει και ξεκάθαρα το μίσος του, προς τον στρατό(π.χ. Βενιζέλος και όχι μόνο!!).
   Ο Στρατός, είναι τα παλληκάρια μας οι Ίκαροι που πετούν ακούραστοι πανω απο το Αιγαίο, την ώρα που τους κουτσουρεύουν μισθούς και επιδόματα, που κινδυνεύουν να μην γυρίσουν στις οικογένειες τους και να αφήσουν παιδιά ορφανά και χήρες ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ!! Και τους χαρακτηρίζουν και αντιπαραγωγικούς οι πολιτικάντηδες ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ.
   Ο Στρατός, είναι οι αξιωματικοί μας που σέρνουν τις οικογένειές τους κάθε 2 χρόνια σε όλες τις ακριτικές περιοχές τις χώρας, με πενιχρές και συνεχώς περικοπτόμενες αποδοχές,για να "φυλάξουν Θερμοπύλες" είτε περιπολώντας στον Έβρο με αντίξοες συκθήκες, είτε εμπλεκόμενοι μερόνυχτα σε ασκήσεις ετοιμότητας στα ακριτικά νησιά! Και όλα αυτά, την ώρα που εσύ, ο "τσάμπα μάγκας" ονειρεύεσαι στο κρεβατάκι σου! Και μην με ρωτήσεις πως το ξέρω! Είναι σαφέστατο απο αυτά που γράφεις.
   Τέλος ο στρατός είναι τα κληρωτά παλληκάρια του Ελληνικού λαού που κοπάζουν με τόση λειψανδρεία να φυλάξουν τα σύνορα της πατρίδας!
   ΝΑΙ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΙΤΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΑ ΟΧΙ!!
   Και για να είμαι δίκαιη οφείλω να πω, οτι υπάρχει και κάτι στο οποίο έχεις δίκιο. Στο συγκεκριμένο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης έπρεπε η ανώτατη ηγεσία να αντιδράσει σύσσωμη! ΝΑΙ! ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.
   ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ!!!

   Διαγραφή
 2. Ρε σε πανεπιστημια, η σε μεγαλες σχολες για να παρεις ενα πτυχιο πρεπει να εισαι μασονοσιωνιστης ; η να εχεις ταση προς τ' εκει ;!;!;!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. https://www.youtube.com/watch?v=IovPJtQzJMc


  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΟ 2009
  ΕΔΕΙΞΕ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΖΕΦΡΙ
  ΒΓΑΛΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣ
  ΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ
  ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗΛΕΞΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕ
  ΤΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ