Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ. «Φέρτε πίσω 3 δισ. επιδοτήσεις»


 «Λυπητερή» ύψους 3 δισ. ευρώ στέλνει στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ενωση για παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις και πρόστιμα, όπως αποκάλυψε ο επίτροπος για τη Γεωργία, Φιλ Χόγκαν. Μάλιστα, το 1,5 δισ. ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν οι αγρότες και οι συνεταιρισμοί. 

Ευρώπη και ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, θέλατε, μάγκες;
Επιδοτήσεις, που οι περισσότεροι από τους αγρότες, τις κάνατε πολυτελή αυτοκίνητα και μεγάλη ζωή...

Επιδοτησεις, που η συμμορία του Καραμανλή, αυτού που θαυμάζει ο Τσίπρας, και προωθεί ο Βατοπαιδινός Ρουσόπουλος, έδιναν αβέρτα κουβέρτα που λένε και στο χωριό μου...
Επιστρέψτε τα τώρα, ή ζητήστε τα από τον Χατζηγάκη και τον Κοντό, που σας τα έδιναν.

ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ... και κάπου είχε δίκιο ο Πάγκαλος που έλεγε "ολοι μαζί τα φάγαμε"... (ευτυχως, δεν είναι όλοι οι Έλληνες, λαμόγια... ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ).

Και το χαράτσι των παράνομων επιδοτήσεων, θα το πληρωσουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ!


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Δεν θυμάμαι τον συνδικαΛΗΣΤΗ του ΚΚΕ, τον Μπούτα, να έχει πει κάτι για τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ .
ΜΟΥΓΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΕΣ!

Αναδημοσίευση από: ethnos.gr


 
Κώστας Νάνος – Βασίλης Ιγνατιάδης

 
Δημοσιονομική «βόμβα» 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα απασφάλισε χθες ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, Φιλ Χόγκαν.

Μιλώντας από το βήμα του 3ου Συνεδρίου του Economist για την Αγροτική Επιχειρηματικότητα, που έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη, ο Ευρωπαίος επίτροπος αναφέρθηκε στην «τρύπα» ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό που οφείλει να επιστρέψει η Ελλάδα στην ΕΕ από πρόστιμα, παράνομες επιδοτήσεις και δημοσιονομικές διορθώσεις.  
 
Οπως είπε, παρουσία του Ελληνα υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελου Αποστόλου, τα μισά από αυτά τα χρήματα αφορούν ποσά αγροτικών ενισχύσεων που έπρεπε να είχε επιστρέψει η Ελλάδα ήδη από το 2012, ωστόσο η Κομισιόν έδειξε κάποια ευελιξία και έδωσε παράταση στην αποπληρωμή, συνεκτιμώντας την κατάσταση κρίσης στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία.
Η υπόθεση του «πακέτου Χατζηγάκη» αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, καθώς υπάρχει ένας φάκελος με βεβαιωμένα πρόστιμα και καταλογισμούς που αγγίζουν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. 
 
 
Για υποθέσεις παράνομων κρατικών ενισχύσεων η Ελλάδα υποχρεούται να ανακτήσει ποσά ύψους 1,5 δισ. ευρώ από φυσικά πρόσωπα και συνεταιρισμούς.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα αντιμετωπίσει τη δαμόκλειο σπάθη της Κομισιόν με την επιβολή προστίμων. 
 
 
Πέραν του «πακέτου Χατζηγάκη» υπάρχει το «πακέτο Κοντού» για ανάκτηση 150 εκατ. ευρώ, αλλά και υποθέσεις για παράνομες κρατικές ενισχύσεις σε αγροτικούς συνεταιρισμούς, ύψους 500 εκατ. ευρώ. Τα ποσά αυτά η Κομισιόν απαιτεί να τα ανακτήσει η Ελλάδα, ειδάλλως απειλείται με μεγάλα πρόστιμα.

Την ίδια ώρα, η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καλείται να διαχειρισθεί έναν φάκελο με καταλογισμούς ύψους άνω του 1,3 δισ. ευρώ. 
 
 
 Πρόκειται για τις λεγόμενες δημοσιονομικές διορθώσεις, ποσά δηλαδή που η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σχετίζονται με το ΟΣΔΕ και αφορούν ουσιαστικά καθυστερήσεις στις αιτήσεις των παραγωγών – δικαιούχων για τις επιδοτήσεις. Μάλιστα, υποθέσεις ύψους σχεδόν 600 εκατομμυρίων ευρώ έχουν τελεσιδικήσει.

 
Χορηγήσεις
 
 
Το λεγόμενο «πακέτο Κοντού» αφορά σε ενισχύσεις που χορηγήθηκαν σε παραγωγούς και ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών στον τομέα των δημητριακών το 2008, καθώς το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της σχετικής απόφασης της Κομισιόν που είχε υποβάλει η χώρα μας. 
 
 
Συγκεκριμένα, το 2008, Ελληνες παραγωγοί έσπειραν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δημητριακών περισσότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με αποτέλεσμα να υπάρξει σημαντική υπερπαραγωγή και, κατά συνέπεια, πτώση των τιμών. 
 
Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε τότε να ενισχύσει τους Ελληνες παραγωγούς. Η ενίσχυση είχε τη μορφή άτοκων δανείων ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, που χορηγήθηκαν σε Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) στον τομέα των δημητριακών.

Πάντως, το μεγάλο παζάρι με τις Βρυξέλλες βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη το αρχικό πακέτο των παράνομων αποζημιώσεων Χατζηγάκη, που ανέρχονταν σε 424 εκατ. ευρώ και δόθηκαν το 2009 επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή και υπουργίας Σωτήρη Χατζηγάκη, έχει μειωθεί στα 215 εκατ. ευρώ, το οποίο θα κληθούν να επιστρέψουν 95.000 αγρότες.
Συγκεκριμένα, από τους 725.000 που έλαβαν παράνομες επιδοτήσεις, μόνο οι 95.000 που είχαν λάβει ποσά άνω των 1.000 ευρώ θα κληθούν να επιστρέψουν μέρος των ποσών.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση, προβλέπεται η ανάκτηση, σε πρώτη φάση, από 12.000 αγρότες, ποσών άνω των 5.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από τις αποζημιώσεις του «πακέτου Χατζηγάκη».

Οι διαπραγματεύσεις επί σειρά πολλών μηνών της ελληνικής πλευράς με την Κομισιόν απέδωσαν σε μεγάλο βαθμό, καθώς τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης δέχθηκαν ότι από το συνολικό ποσό των ενισχύσεων που κρίθηκαν ως παράνομες μπορεί να εξαιρεθεί η ανάκτηση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας, ενώ προβλέφθηκε και ο συμψηφισμός με μελλοντικές ενισχύσεις «de minimis». 
 
 
Συγκεκριμένα, προβλέφθηκε η δυνατότητα χρήσης του ποσού που ορίζεται στον Κανονισμό 1408/2013 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χρήση «de minimis», που για τη χώρα μας έχει ορισθεί στο ποσό των 109.260.000 ευρώ για τριετή περίοδο αναφοράς.ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. AYTA ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ.
  ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΣΕΠΕΣ, ΑΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ .

  ΣΕ ΟΟΟΟΟΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ :

  Ο ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ,

  ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ .........

  ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΡΙΣ ΣΕ ΕΥΡΩ ΕΑΝ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ,

  ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ .........

  ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΤΟΟΟΟΟΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ,

  ΕΙΝΑΙ ΟΟΟΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ

  ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ

  ΤΩΝ ΦΙΔΙΑ (ΕΤΑΙΡΩΝ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ...........

  ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ 10 = 20 , ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ .............

  ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ,

  ΝΟΜΙΜΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΕΕ ...........

  ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΕΛΑΓΕ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΓΗΓΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ .............

  ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ .ΟΛΗ Η ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;;;;Η ΟΠΟΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΙΧΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ..ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ;;;[ΠΙΤΣΟΣ,ΙΖΟΛΑ ΕΣΚΙΜΟ,ΚΛΠ] ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;;;ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΧΑΣΑΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ..ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ Β ΠΠ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;;;ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ..Σ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ..ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ....ΣΟΥΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αντιπρόεδρος της ΙΖΟΛΑ ήταν κάποιος Καμμένος... τον οποίο έκανε υπουργό κάποιος ... Καραμανλής κοκ.

  ΜΑΦΙΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ