Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Με δήλωση δέσμευσης για το 2018….η περιβόητη λύση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, χωρίς αποτίμηση στις 22/5


 Είναι ξεκάθαρο ότι όχι μόνο η Γερμανία αλλά πολλά κράτη δεν επιθυμούν λύση τώρα στο ελληνικό χρέος και όπως εύστοχα παρατηρεί αξιόπιστη πηγή… η τελική λύση για το ελληνικό χρέος θα είναι πολιτικό bonus στον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδος.


Με βάση καλά ενημερωμένη πηγή στις 22 Μαΐου του 2017 απλά θα συμφωνηθεί ένα πλαίσιο με πολιτικούς όρους για την αναδιάρθρωση του χρέους
 

Δήλωση δέσμευσης για το 2018…θα είναι τελικώς η περιβόητη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η οποία μάλλον θα συμφωνηθεί στο Eurogroup στις 22 Μαΐου του 2017.
 


Ως προς την αξιολόγηση, είναι προφανές ότι παρά τις προθέσεις και διαθέσεις, υπάρχουν προβλήματα ωστόσο είναι 100% βέβαιο ότι ενώ δεν θα κλείσει 7 Απριλίου σε έκτακτο Eurogroup έως τις 28 Απριλίου θα έχει επέλθει συμφωνία.
 


Όμως το ζήτημα του χρέους που αποτελεί ακανθώδες βασικό ζήτημα για την Ελλάδα και την βιωσιμότητα του χρέους και την οικονομία…. οι δανειστές έχουν αποφασίσει να διευθετήσουν το ζήτημα με μια δήλωση δέσμευσης….
Συγκεκριμένα εάν καταληκτικό Eurogroup συνολικής συμφωνίας είναι η 22 Μαΐου του 2017 στην ανακοίνωση του Eurogroup θα υπάρχει μια αναφορά ότι τα ευρωπαϊκά κράτη δεσμεύονται… για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.  Η δέσμευση αυτή όμως θα παραπέμπει στο 2018 και προφανώς δεν θα αναφέρονται μέτρα ή αποτιμήσεις των μέτρων αυτών ή θα αναλύεται η επίδραση τους στο ελληνικό χρέος.
Με βάση καλά ενημερωμένη πηγή στις 22 Μαΐου του 2017 απλά θα συμφωνηθεί ένα πλαίσιο με πολιτικούς όρους για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Όμως τίθενται τα εξής ερωτήματα

1) Θα πρόκειται για πολιτική δέσμευση των ευρωπαίων προς την Ελλάδα για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Αυτή η πολιτική δέσμευση θα είναι επαρκής όμως ώστε να αλλάξει η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από το ΔΝΤ (DSA);

2) Το ΔΝΤ θα μπορεί μόνο με μια πολιτική δέσμευση να αλλάξει την εξαιρετικά αρνητική έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος – το έχει χαρακτηρίσει ως εξαιρετικά μη βιώσιμο – και με ποια μεθοδολογία θα αναλύσει εκ νέου την βιωσιμότητα του χρέους;

3) Πολιτική δέσμευση προς την Ελλάδα παρείχαν οι ευρωπαίοι στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2016 στο τακτικό Eurogroup όταν ανέλυσαν τα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
Σε τι θα διαφέρει η νέα πολιτική δέσμευση;

4) Η Γερμανία ξεκάθαρα αποδυνάμωσε τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος όταν αρνείται κατά τρόπο απόλυτο το πάγωμα των τόκων και την κεφαλαιοποίησης τους – δηλαδή αποπληρωμή τόκων αργότερα -.
Μόνο με νέα επιμήκυνση του χρέους κατά 3 ή 5 χρόνια δεν μπορεί το ελληνικό χρέος να γίνει βιώσιμο.

5) Είναι ξεκάθαρο ότι όχι μόνο η Γερμανία αλλά πολλά κράτη δεν επιθυμούν λύση τώρα στο ελληνικό χρέος και όπως εύστοχα παρατηρεί αξιόπιστη πηγή… η τελική λύση για το ελληνικό χρέος θα είναι πολιτικό bonus στον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδος.
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ