Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

15 μήνες για το τίποτε – Πως η κυβέρνηση έχασε την μεγάλη μάχη με το QE, το ΔΝΤ και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος Επί 15 μήνες η ελληνική κυβέρνηση δίνει μια μάχη για να μην κερδίσει τίποτε.
Αντιθέτως έδωσε μάχη για το τίποτε καθώς όλα τα βασικά θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία….έχουν ριχθεί στις καλένδες και με ορίζοντα το Φθινόπωρο του 2017.


Δεν έχασε η κυβέρνηση των αριστερών σαλταδορων...

ΕΧΑΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ... ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ, ΠΟΥ Η ΚΑΜΟΡΑ ΩΧΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ.


Καλλιόπη Σουφλή


 
 
Επί 15 μήνες η ελληνική κυβέρνηση δίνει μια μάχη για να μην κερδίσει τίποτε....... 
 
 
Στις 22 Μαΐου του 2017 οπότε και εκτιμάται ότι θα κλείσει η δεύτερη ελληνική αξιολόγηση θα έχουν περάσει ακριβώς 15 μήνες από τον Φεβρουάριο του 2016 οπότε και έπρεπε να έχει κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.
 


Όμως όπως αποδεικνύεται 15 μήνες παρήλθαν συνεχών διαπραγματεύσεων…για το τίποτε όπως θα αποδειχθεί περίτρανα.
Υπάρχει μια πλάνη, μια παρερμηνεία, μια αυταπάτη, μια φρούδα ελπίδα ότι εάν κλείσει η αξιολόγηση…θα κλείσουν ταυτόχρονα όλα τα ανοικτά ζητήματα.
Αυτό είναι μέγα λάθος.
 


Η αξιολόγηση που θα έχει διαρκέσει 15 μήνες – προφανώς ρεκόρ – δεν συνδέεται με όλα τα ουσιώδη ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα, δηλαδή τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, την ποσοτική χαλάρωση, το νέο δάνειο που δυνητικά θα μπορούσε να χορηγήσει το ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα και βεβαίως την χρηματοδότηση για μετά την λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.
 

Θεσμικός παράγοντας που μίλησε στο bankingnews αποκωδικοποιεί τις επερχόμενες αποτυχίες…
«Εάν κλείσει η αξιολόγηση 22 Μαΐου – το ευκταίο θα ήταν 7 Απριλίου – η Ελλάδα θα έχει χάσει σημαντικές ευκαιρίες…

Είναι αδύνατο να ενταχθεί σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης η Ελλάδα στις 8 Ιουνίου του 2017

Εάν η αξιολόγηση κλείσει στις 22 Μαΐου του 2017 χωρίς να έχουν καθοριστεί τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί ο τρόπος χρηματοδότησης της Ελλάδος μετά το 2018 είναι αδύνατο να ενταχθούν τα 4 δισεκ. ελληνικά ομόλογα σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στις 8 Ιουνίου του 2017 που είναι ημερομηνία σταθμός.

Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα αποτιμηθούν μετά τις γερμανικές εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου του 2017
 

Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος δηλαδή νέα επιμήκυνση και πάγωμα της καταβολής των τόκων και κεφαλαιοποίησης του σε επόμενο χρόνο δεν θα αποτιμηθούν την Άνοιξη του 2017 αλλά θα μετατεθούν για μετά τις γερμανικές εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου του 2017.

 


Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει με κεφάλαια στο ελληνικό πρόγραμμα πριν το Φθινόπωρο του 2017

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις που θέλουν το ΔΝΤ να μην συμμετάσχει με νέα κεφάλαια 3-4 δισεκ. στο τρίτο μνημόνιο.
Θα δανείσει με 3-4 δισεκ. την Ελλάδα π.χ. Νοέμβριο του 2017 και σε 8 μήνες θα έχει λήξει το μνημόνιο;
Δεν έχει λογική.
 


Αυτό που έχει λογική είναι ότι το ΔΝΤ θέτει ξεκάθαρους όρους
 


1)Μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος
 


2)Μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα μετά το 2018 με ΑΕΠ 3,5%
 


3)Σχεδιασμός για τον τρόπο χρηματοδότησης της Ελλάδος μετά τον Αύγουστο του 2018 οπότε και λήγει το τρίτο μνημόνιο.

 

Ο σχεδιασμός για την χρηματοδότηση της Ελλάδος μετά το 2018 από Φθινόπωρο 2017

 

Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει στις αγορές χωρίς μηχανισμός προστασίας.
Μηχανισμός προστασίας, δίχτυ προστασίας μπορεί να θεωρεί η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση καθώς η ΕΚΤ θα εμφανίζεται ως εγγυητής του ελληνικού χρέους.
Η ΕΚΤ κατέχει ήδη 18 δισεκ. ελληνικά ομόλογα και εάν αγόραζε 4 δισεκ. θα έφθανε τα 22 δισεκ. με τάσεις μείωσης καθώς υπάρχουν λήξεις ομολόγων.
Η Ελλάδα όμως χρειάζεται ένα ευρύτερο σχέδιο χρηματοδότησης δηλαδή χρειάζεται ή επέκταση του τρίτου μνημονίου ή νέο τέταρτο μνημόνιο. Συμπέρασμα

Επί 15 μήνες η ελληνική κυβέρνηση δίνει μια μάχη για να μην κερδίσει τίποτε.
Αντιθέτως έδωσε μάχη για το τίποτε καθώς όλα τα βασικά θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία….έχουν ριχθεί στις καλένδες και με ορίζοντα το Φθινόπωρο του 2017.

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ
    BANKING NEWS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ