Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Αλλά δύο χρόνια να καθίσει θα πουλήσει και τη μάνα όλων μας

 Η περήφανη διαπραγμάτευση του Τσίπρα και του τσίρκου Μεντράνο, φόρτωσε στην Ελλάδα ένα αχρείαστο μνημόνιο, το τρίτο το μακρύτερο, φόρτωσε ένα επικαιροποιημένο, αυτό που έρχεται και θα φορτώσει στην επόμενη κυβέρνηση και στις μελλοντικές γενιές ένα ακόμη, το τέταρτο.


Ε και; Οι ραγιάδες έχουν προ πολλού πουλήσει τις μάνες τους... τότε που πούλησαν τις Αρχές και τις Αξίες τους και αποδέχθηκαν την λοβοτομή!.


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ όμως, τις ΜΑΝΕΣ τους, τις έχουν εικόνισμα και κανείς δεν μπορεί να τους τις πάρει.


Σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα» αποκάλυψε το επικαιροποιημένο μνημόνιο, το οποίο βεβαίως έχει συμφωνήσει εν πολλοίς η κυβέρνηση και το οποίο θα ονομαστεί έτσι για να μην χρησιμοποιηθεί η φράση «τέταρτο μνημόνιο».

Επειδή, όπως λέει και ο Τζανακόπουλος, τέταρτο μνημόνιο δεν πρόκειται να υπογράψουμε, ουσιαστικά θα είναι το τρίτο αλλά θα έχουν μπει μέσα κι άλλα μέτρα.

Όπως π.χ. αναφέρει το έγγραφο προβλέπονται:

Αύξηση του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων από το 5% στο 10%.

Κατάργηση της διοικητικής έγκρισης των ομαδικών απολύσεων.

Ψήφιση διάταξης με την οποία θα ορίζεται ότι παραμένουν σε αναστολή τόσο η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης αναφορικά με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις όσο και η επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων.

Αύξηση από τις 24 στις 48 ώρες της περιόδου προειδοποίησης για την πραγματοποίηση απεργίας.

Διαδικασίες εξπρές για την έκδοση δικαστικών αποφάσεων όχι μόνο αναφορικά με τη νομιμότητα της απεργίας αλλά και της απόφασης των εργοδοτών να μην καταβάλλουν αμοιβή στους μη απεργούς, εφόσον εξαιτίας της απεργίας δεν μπορούν να εργαστούν (λοκάουτ).

Συγκρότηση ειδικής ανεξάρτητης γνωμοδοτικής επιτροπής η οποία έως τον Ιούνιο του 2017 θα παραδώσει πόρισμα αναφορικά με έναν ενδεχόμενο επαναπροσδιορισμό του πεδίου εφαρμογής της υποχρεωτικής διαιτησίας με σκοπό την προώθηση ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Άμεση πρόσληψη συμβούλων για τις νέες ιδιωτικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή τη ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ, τη ΔΕΠΑ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, το 5% του ΟΤΕ και το 30% του διεθνούς αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος.

Υποχρέωση για κατασκευή και λειτουργία έξι νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό (Βενέτικο, Θεσσαλονίκη, Αλιάκμονας, Ασπροβάλτα, Καβάλα, Στρυμονικό).

Πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ εντός του 2017, εφόσον το σχέδιο για την απόσχισή του από τη ΔΕΗ δεν καταστεί δυνατό να ολοκληρωθεί έως τον προσεχή Μάρτιο.

Ακόμη:

1. Νέο μαχαίρι στο επίδομα θέρμανσης. Για το 2017 το επίδομα θέρμανσης φαίνεται να τη γλίτωσε (αν και δεν έχει εκδοθεί ακόμα η σχετική απόφαση) αλλά για το 2018 προβλέπονται εξοικονομήσεις 52 εκατ. ευρώ. Το 2015 το επίδομα ήταν 210 εκατ. ευρώ, το 2016 περιορίστηκε σε 205 εκατ. ευρώ και το 2018 προβλέπεται να διαμορφωθεί σε 53 εκατ. ευρώ.

2. Φοροαπαλλαγές. Πέραν του ότι εντός του επομένου έτους θα επανεξεταστούν όλες οι φοροαπαλλαγές των επιχειρήσεων, φαίνεται πως έχουν προσδιοριστεί τα πρώτα πεδία εξοικονομήσεων από τα φυσικά πρόσωπα. Προβλέπεται κατάργηση φοροαπαλλαγών με στόχο εξοικονομήσεις 155 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων και διαγραφή της έκπτωσης των ιατρικών εξόδων στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων. Παράλληλα, από το 2017 προβλέπεται και η κατάργηση της έκπτωσης 1,5% κατά τον υπολογισμό της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους. Η εφαρμογή του μέτρου θα σημάνει μία ακόμα μικρή περικοπή των μηνιαίων αποδοχών μισθωτών και συνταξιούχων.

3. Επιδόματα. Μια σειρά επιδομάτων τα οποία επικαλύπτονται από το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης προβλέπεται να καταργηθούν προκειμένου να εξοικονομηθούν 8,5 εκατ. ευρώ το 2017 και 10 εκατ. ευρώ το 2018.

4. Νέος φόρος. Τον Ιανουάριο του 2017, θα πρέπει να ψηφιστεί η νομοθεσία για την επιβολή φόρου κατά την βραχυχρόνια μίσθωση κατοικιών (π.χ μέσω Airbnb).

 
 
Όλα αυτά τα ωραία μέτρα θα ονομαστούν «επικαιροποιημένο μνημόνιο» ως συνέχεια εκείνου που υπογράφηκε πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά μη χαίρεστε. Μπορεί η κυβέρνηση να περάσει επικοινωνιακά ότι αυτά τα μέτρα είναι η «ουρά» και τελειώσαμε, το τέταρτο μνημόνιο είναι άλλο και συνδέεται με την απομείωση του χρέους κι όχι με τα πλεονάσματα. Όμως, το τέταρτο και καλύτερο πιθανότατα να μην αποδεχθεί ή να μην το υπογράψει πράγματι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν θα υπάρχει. 
 
Στη συμφωνία που ψήνεται για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα η παρούσα κυβέρνηση θα δεσμευτεί ότι μετά το 2018 θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις για να καταστήσει βιώσιμο το χρέος. Πιθανότατα να είναι απλές δεσμεύσεις κι όχι ψήφισή τους από τη βουλή ώστε να μην έρθουν σε δύσκολη θέση οι βουλευτές. 
 
Τι σημαίνει αυτό; Ότι η περήφανη διαπραγμάτευση του Τσίπρα και του τσίρκου Μεντράνο, φόρτωσε στην Ελλάδα ένα αχρείαστο μνημόνιο, το τρίτο το μακρύτερο, φόρτωσε ένα επικαιροποιημένο, αυτό που έρχεται και θα φορτώσει στην επόμενη κυβέρνηση και στις μελλοντικές γενιές ένα ακόμη, το τέταρτο.

Αυτό θα είναι μεν «αριστερό» αλλά θα κληθεί να το ψηφίσει κάποιος άλλος και βεβαίως να το εφαρμόσει. Συμπέρασμα; Τα επόμενα χρόνια όχι μόνο δεν θα δούμε άσπρη μέρα στα οικονομικά αλλά θα έχουμε και συνεχείς καταρρεύσεις κυβερνήσεων αφού κάθε φορά θα καλούνται να περάσουν μέτρα που ο Τσίπρας αποδέχθηκε και θα δεσμεύσει την Ελλάδα γι’ αυτά.

Όχι κι άσχημα για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Τσίπρα. Αλλά δύο να καθίσει θα πουλήσει και τη μάνα όλων μας.


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

  1. Οι εβραιομασονοσιωνιστες χανουν τετοιο χαρτι που εχουν στα χερια τους ; Που θα βρουν άλλη τετοια κυβερβηση, το οξυγωνο τους είναι η προδοσια της πατριδος τους που δεν καταλαβαινουν αυτοι από πατριδα, και πληρες διαλυση των Ελλήνων !Το συστημα που θα βρη τετοιους ηληθιους άλλη φορα; Εξακολουθουν κάθε μερα και κανουν τα ποιο χειροτερα και οι ανωμαλοι αισθανοντε ανετα ! Είναι ισοτιμοι με το σκατοσηστημα προδοτες φονιαδες και κανίβαλοι ετσι γεννηθεκαν και ετσι θα φοφησουν !Δεν είναι μονο αλλαγη κυβερνησης αλλα και αλλα του βρωμερου συστηματος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ