Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Οι Εισαγγελείς προειδοποιούν την κυβέρνηση: Μην αυξήσετε τα όρια συνταξιοδότησης

Διαβεβαιώνουν κατηγορηματικά τους δοκιμαζόμενους από την οικονομική ύφεση Έλληνες πολίτες ότι θεσμική αποστολή αλλά και αταλάντευτη απαίτηση των Εισαγγελικών Λειτουργών, ως θεματοφυλάκων του Συντάγματος και της νομιμότητας, είναι η πάταξη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής και η αυστηρά τιμωρία όσων διαχρονικά την εκκολάπτουν και υποθάλπουν.
ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΣΑΣ, ΩΣ ΤΑΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ GRECO ΤΗΣ Ε.Ε., ΠΟΥ ΣΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. (εδώ)

ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΕΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ.

ΟΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ ΓΡΑΜΜΑ.
 
 

Καλλιόπη Σουφλή  


Με ένα ψήφισμα των μελών της κατά τη διάρκεια της 32ης Γενικής Συνέλευσης του σώματος, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας ορίζει τις «κόκκινες γραμμές» της και στέλνει μηνύματα προς την κυβέρνηση.


Όπως γράφει η Ιωάννα Μάνδρου για τον ΣΚΑΙ, οι εισαγγελείς της χώρας διαβεβαιώνουν μέσω του ψηφίσματος τους ότι «η πάταξη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής αποτελούν τη θεσμική αποστολή των εισαγγελικών λειτουργών, όπως οι ίδιοι διαβεβαιώνουν με το ψήφισμά τους».

Πιο συγκεκριμένα η Ένωση τονίσει τα εξής στο ψήφισμά της:
 • Διαβεβαιώνουν κατηγορηματικά τους δοκιμαζόμενους από την οικονομική ύφεση Έλληνες πολίτες ότι θεσμική αποστολή αλλά και αταλάντευτη απαίτηση των Εισαγγελικών Λειτουργών, ως θεματοφυλάκων του Συντάγματος και της νομιμότητας, είναι η πάταξη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής και η αυστηρά τιμωρία όσων διαχρονικά την εκκολάπτουν και υποθάλπουν,
 • Προτρέπουν ισχυρά την πολιτεία και εμπράκτως να επιβεβαιώσει την στρεφόμενη προς την ανωτέρω κατεύθυνση βούλησή της, ενισχύοντας και θωρακίζοντας τον εισαγγελικό κλάδο με κάθε πρόσφορο μέσο προς αυτό το σκοπό αλλά και σεβόμενη τη συνταγματικά κατοχυρωμένη θεσμική αυτοτέλεια και λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία των λειτουργών του,
 • Υπενθυμίζουν απερίφραστα ότι η άσκηση δημόσιας κριτικής σε δικαστικές αποφάσεις αλλά και η κάθε απρόσφορη απόπειρα μετατροπής της λειτουργίας της δικαιοσύνης σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ή χειραγώγησής της, δε βοηθά στην εξυπηρέτηση του πανθομολογούμενου σκοπού της δημιουργίας ενός κράτους δικαίου και καταδεικνύει μία δημοκρατία που νοσεί και δεν εμπνέει ούτε ενθαρρύνει τους πολίτες της, προκειμένου να εμπιστευτούν τους ευρισκόμενους σε διαρκή και κλιμακούμενη κρίση και αμφισβήτηση θεσμούς της,
 • Διακηρύσσον σθεναρά προς τις λοιπές συνταγματικά κατοχυρωμένες εξουσίες πως απόλυτη βούληση του κλάδου, ενόψει της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης στα πλαίσια της οποίας και μόνο δύναται να τεθεί το θέμα της αύξησης ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών, αλλά και ενόψει της τροποποίησης του ΚΟΔΚΔΛ, είναι η κατάθεση σειράς αποκρυσταλλωμένων προτάσεων που αποσκοπούν στην περαιτέρω διασφάλιση της θεσμικής ανεξαρτησίας του κλάδου και πλήρη απαγκίστρωση της δικαστικής εξουσίας από τις λοιπές,
 • Τονίζουν ηχηρά την καίρια για το δικαστικό σώμα και την προάσπιση της θεσμικής του θέσης και των δικαίων αιτημάτων των μελών του σημασία της ύπαρξης και αλληλέγγυας συνεργασίας των συνταγματικά προβλεπόμενων δικαστικών ενώσεων και τον κίνδυνο εκφυλισμού του κομβικού τους ρόλου για τη λειτουργία της δικαιοσύνης μέσω του κατακερματισμού τους ή της πολυδιάσπασή τους και υποβάλλουν προς τις άλλες δικαστικές ενώσεις πρόταση για ίδρυση ομοσπονδίας δικαστικών ενώσεων προς αποτελεσματικότερη υποστήριξη και προβολή των κοινών θέσεων και αιτημάτων του δικαστικού κλάδου,
 • Εξουσιοδοτούν ανεπιφύλακτα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος να αναλάβει όλες τις αναγκαίες δράσεις, για την ανάδειξη και ικανοποίηση των προτάσεων και αιτημάτων του κλάδου.
Πηγή

Η φωτογραφία είναι επιλογή μου

Καλλιόπη Σουφλή


 ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

 1. "Διαβεβαιώνουν κατηγορηματικά τους δοκιμαζόμενους από την οικονομική ύφεση Έλληνες πολίτες..." μπλά-μπλά-μπλά.

  Ναί, πώς;! Όσο έβγαλαν ένταλμα γιά τον Χριστοφοράκο. Γιά νά 'ρθει μετά από χρόνια ειδικό προεδρικό διάταγμα, που τους απαλλάσσει από τις κάθε είδους ευθύνες τους, γιά την κακουργηματικού επιπέδου απιστία περί την υπηρεσία που διέπραξαν. (Ο Χριστοφοράκος δεν ήταν μικροκλέφτης.)
  Έμ, βέβαια! Αφήνει η Εξουσία τα παιδιά της απροστάτευτα; Όλο νόμους ατιμωρησίας βγάζει. (Απόλυτα "συνταγματικούς" κι αυτούς!)

  Τους θυμίζω επίσης ότι ο Γιωργάκης Παπανδρέου τώρα δεν είναι, παρά ένας απλός πολίτης. Ούτε ασυλία έχει, ούτε στήριξη μεγάλου κόμματος, ούτε τίποτε από τέτοια μεγαλεία. Αλλά οι εισαγγελείς τις μηνύσεις εναντίον του γιά εσχάτη προδοσία τις βάζουν στο αρχείο. Μόνο οι αυξήσεις των μισθών τους τους ενδιαφέρουν, κι η Ελλάδα να πάει να...

  Όταν θα έρθει η ώρα, όμως, θα λάβουν την απόλυτα δίκαιη αμοιβή που τους αξίζει, τα περί ηθικών αξιών καί θεσμών δήθεν κοπτόμενα εισαγγελάκια... Όλοι τους. Όλης της επικράτειας.

  Θα "λιαστούν" στο Σύνταγμα γιά τα καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σκιαζοντε τους οβριους να απονεμουν δικαιοσύνη και αληθεια και είναι κι αυτοι μεσα στα σωματια τους ως μασονοι και σιωνιστες είναι κι αυτοι οι super κανίβαλοι της δικαιοσυνης !Γιαυτο φθασαμε εδώ που φθασαμε και ακομη χειροτερα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ