Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Μη με ζορίζετε!

Πρόβλημα που σε άλλο επίπεδο μαζί με το κυπριακό, το μεσανατολικό, το βορειοατλαντικό, θα αποτελέσει μιά μέρα την αιτία καταστροφής μας:
Όπως καταντήσαμε, ούτε να μας χ@σουν δεν θα θέλουν!...Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Φαγώθηκαν πιά τηλεοράσεις και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την στάση του σώματος που επέδειξε ο δικός μας πινόκιο προς τον διεθνή οΜπάμια.
Και  "ανεπίτρεπτος" από 'δώ, και"αγενέστατος" από 'κει, και "προσβλητικός" παραπέρα.
Ώπα ρε λεβέντες!
Δεν μπορεί δηλαδή να ήταν κάτι άλλο; 

Στο blog του έρχονται, έτσι πρόχειρα, δυό-τρεις εξηγήσεις.


Πρώτον, μπορεί ο άνθρωπος να έκανε αντίσταση. Μάλιστα.
Πώς θα μπορούσε άλλωστε με άλλον τρόπο, αφού ήταν οικοδεσπότης και τον δέσμευε ο ξένιος Ζεύς, να δείξει την βαθύτερη αριστερή του απέχθεια προς τους "φονιάδες των λαών" αμερικανούς;
Αυτά άλλωστε είναι εξαρτημένα αντανακλαστικά. Σαν το σκυλάκι του Παβλόφ ένα πράμα.
Άμα αριστερός βρεθεί με αμερικάνο σε κλειστό χώρο, ή που θα πάει σε μιά γωνιά γρυλίζοντας και δείχνοντας τα δόντια του, ή που θα τον λειώσει στο γλύψιμο και στο κούνημα της ουράς.
Έτσι τους μάθαιναν παλιά στις κόβες και στους πυρήνες, έτσι έμαθαν, και δεν τ' αφήνουν. Α, όλα κι όλα! Να κρατάμε και τις παραδόσεις.

Δεύτερον, και κατά πάσα πιθανότητα το πιθανότερο όλων:  Όλοι έχουμε βρεθεί στην θέση να μας καλεί η φύση είτε για ψιλοδουλειά είτε -κυρίως- για χοντροδουλειά, κι εμείς να είναι αδύνατον εκεί που βρισκόμαστε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμά της.
Πέραν του κρύου ιδρώτα που μας κόβει, θυμόμαστε τί άλλο κάνουμε;
Θυμόμαστε τις αταξικές κινήσεις και την όλο αγωνία στάση του σωματός μας να βολευτούμε σε μιά θέση που να μας ξεχάσει (να μας ξεχάσει όχι να μας ξεχ@σει) για λίγο ή φύση;
Θυμόμαστε πως το μυαλό μας γίνεται προσωρινά μπλιγούρι, και δεν υπάρχει περίπτωση να επικοινωνήσουμε σοβαρά με κανέναν και για τίποτα, αφού το κέντρο σκέψης μας έχει μεταφερθεί πολύ πιό χαμηλά απ' την φυσική του έδρα, κοντά σε άλλες έδρες;
Θυμόμαστε πώς περιμένουμε την ώρα και την στιγμή να φύγουν τα "εμπόδια" που μας κρατούν μακριά απ' την φύση, για να τρέξουμε όλο ανακούφιση κοντά της;
Ε, αυτό. Αυτό μάλλον είναι το σιωπηλό μαρτύριο που υπέστη ο πρωθυπουργός μας, κι εμείς τον παρεξηγήσαμε.

Θα μπορούσε βέβαια, σαν τρίτη εξήγηση, να ήθελε να πεί με την στάση του πως:  
"Δεν κάνω 'γω γι αυτή τη δουλειά, Α, παρατάτε με επιτέλους! 
Ξεκινήσαμε να κάνουμε μιά ομαδούλα πριν μερικά χρόνια, να γουστάρουμε, να κάνουμε και καζούρα εκ του ασφαλούς, άντε να μπούμε και σε καμιά Βουλή να κονομάμε και κανα φράγκο και σεις πιά το πήρατε σοβαρά πως θα γίνουμε κυβέρνηση, και γίναμε! 
Κι από τότε όλο μένα βάζετε μπροστά στα δύσκολα, εγώ στις διαπραγματεύσεις, εγώ να βγάζω το φίδι απ' την τρύπα στη Βουλή, εγώ να τρώω στη μάπα τους διάφορους ρεμπεσκέδες που έρχονται να κάνουν υψηλό τουρισμό, δήθεν επίσημοι και διεθνείς προσωπικότητες, λαμόγια βεληνεκούς και εγνωσμένης π@υστιάς.
Α, παρατάτε με ρε! Νά 'ρθει κανας άλλος να δει τη γλύκα!"

Όμως παρ' όλο που κι αυτή η τρίτη εξήγηση θα μπορούσε να είναι η αιτία του όλου πράγματος, το blog κλείνει τελικά προς την εξήγηση νούμερο δύο και νομίζει πως αυτό φταίει για όλα: "το κοιλιακόν".
Πρόβλημα που σε άλλο επίπεδο μαζί με το κυπριακό, το μεσανατολικό, το βορειοατλαντικό, θα αποτελέσει μιά μέρα την αιτία καταστροφής μας:
Όπως καταντήσαμε, ούτε να μας χ@σουν δεν θα θέλουν!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ