Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΤΡΑΜΠ! Ποιες υποσχέσεις πήρε πίσω πριν καν αναλάβει

a_ov_rnc_trump_mashup_160722__872382.nbcnews-ux-1080-600


Προεκλογικά ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δώσει μια σειρά από υποσχέσεις.


Μεταξύ αυτών είχε πει ότι
θα στείλει τη Χίλαρι φυλακή, θα καταργήσει τη συμφωνία για το κλίμα, κ.ο.κ. και δυστυχώς για εκείνον δεν μπορεί να υποστηρίξει το αντίθετο καθώς υπάρχουν ντοκουμέντα. Τώρα, μετεκλογικά, αλλάζει τροπάρι προκαλώντας την έντονη οργή εκείνων που τον ψήφισαν και οι οποίοι νιώθουν προδομένοι.


Η Συμφωνία του Παρισιού
 


Δήλωσε ότι παραμένει «ανοιχτός» στο θέμα της εφαρμογής της συμφωνίας του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μολονότι καθ” όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του δεσμευόταν ότι θα την καταργούσε.

Κατά τη συνάντηση με τους ανθρώπους των New York Times, είπε ότι πιστεύει πως υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ της ανθρώπινης δραστηριότητας και της κλιματικής αλλαγής, αν και στο παρελθόν την είχε χαρακτηρίσει «φάρσα». 

Πριν μερικές μέρες, πηγή από τη μεταβατική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στο Reuters ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος αναζητεί γρήγορους τρόπους να αποσύρουν την υπογραφή τους οι ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού του 2015. 

Όταν όμως ρωτήθηκε σχετικά ο ίδιος ο Τραμπ απάντησε: «Το εξετάζω προσεκτικά. Διατηρώ ανοικτό μυαλό».

Αν οι ΗΠΑ αποσύρουν την υπογραφή τους από τη συμφωνία, την οποία έχουν επικυρώσει σχεδόν 200 χώρες, αυτό θα δυσχεράνει τις παγκόσμιες προσπάθειες να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη, κάτι που συνδέεται με την εξαφάνιση ζώων και φυτών, τις πλημμύρες, τα κύματα καύσωνα και την αύξηση του επιπέδου των θαλασσών.

Ο Τραμπ, πρόσθεσε ότι σκέφτεται την κλιματική αλλαγή και την αμερικανική ανταγωνιστικότητα και «πόσο θα κοστίσει στις επιχειρήσεις μας», σύμφωνα με tweet ενός δημοσιογράφου των New York Times που ήταν παρών στη συζήτηση.

Και δεν άφησε μόνο τους ψηφοφόρους του άφωνους αλλά και δυο ανθρώπους που προσφέρουν συμβουλές στη μεταβατική ομάδα του για θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος. Και αυτή δήλωσαν ότι εξεπλάγησαν από τις δηλώσεις τους.


Το τείχος στο Μεξικό


Μια από τις κυριότερες (αν όχι η κυριότερη) προεκλογικές του δεσμεύσεις ήταν η ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. Μετά την εκλογή του είπε πως μάλλον σε ορισμένα σημεία θα είναι ένας φράχτης.


Η Χίλαρι
 

«Θα σε βάλω φυλακή», «μόλις εκλεγώ θα δώσω εντολή στον γενικό εισαγγελέα να ξεκινήσει έρευνα». 

Ατάκες του ίδιου του Τραμπ προς τη Χίλαρι Κλίντον στο δεύτερο προεδρικό debate. Τίποτα απ’ αυτά δεν θα γίνει. 

Ρωτήθηκε από τους New York Times και απάντησε: «Δεν θέλω να βλάψω τους Κλίντον, πραγματικά δεν το θέλω. Πέρασε πολλά και υπέφερε πολύ με διάφορους τρόπους».

Πάντως, άφησε ένα ενδεχόμενο ανοιχτό. «Όχι» ήταν η απάντηση όταν ρωτήθηκε αν αποκλείει το ενδεχόμενο να διεξαχθεί έρευνα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα των Κλίντον ή για τη χρήση του ιδιωτικού server από τη Χίλαρι Κλίντον την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών, όπως αναφέρει άλλο tweet δημοσιογράφου των Times (πολλοί έκαναν σχεδόν… live τη συζήτηση με τον Τραμπ).

Η αλλαγή πλεύσης  για τη Χίλαρι Κλίντον προκάλεσε αντιδράσεις των πιο συντηρητικών υποστηρικτών του. 

Το Breitbart News, διευθυντής του οποίου ήταν ο Στιβ Μπάνον που πλέον διορίστηκε σύμβουλος του νεοεκλεγέντος προέδρου, δημοσίευσε χθες ένα άρθρο με τίτλο: «Αθετημένη υπόσχεση: ο Τραμπ «δεν θέλει να ξεκινήσει έρευνα» εναντίον της Κλίντον για τα μέιλ».


Βασανιστήρια
 


Ο ίδιος επεσήμανε ότι άλλαξε γνώμη και για τη χρήση βασανιστηρίων, τα οποία είχε δεσμευθεί να επαναφέρει, αφού συζήτησε με τον στρατηγό εν αποστρατεία Τζέιμς Μάτις, τον οποίο σκέφτεται «σοβαρά» να διορίσει επικεφαλής του Πενταγώνου.

Ο Τραμπ δήλωσε ιδιαίτερα «εντυπωσιασμένος» όταν ο στρατιωτικός του είπε ότι «ένα πακέτο τσιγάρα και δύο μπύρες» κάνουν τους υπόπτους να μιλούν πιο εύκολα από τα βασανιστήρια.

Πάντως η εξωτερική πολιτική που θα ακολουθήσει ο Τραμπ παραμένει ένα μυστήριο, την ώρα που για τη θέση του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ακούγονται ονόματα όπως αυτό του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι ή του αντιπάλου του Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του 2012 Μιτ Ρόμνεϊ.


«Θέλω να λύσω το Μεσανατολικό!»

Ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε για την κρίση στη Συρία απάντησε απλώς ότι «έχει διαφορετική άποψη από τον υπόλοιπο κόσμο», χωρίς όμως να δώσει διευκρινίσεις. Πιο ενθουσιώδης εμφανίστηκε αναφορικά με το Μεσανατολικό, δηλώνοντας ότι «θα ήθελε να είναι εκείνος που θα φέρει την ειρήνη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων» και ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «μεγάλο επίτευγμα».


Όμως στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας είχε προκαλέσει την οργή των Παλαιστινίων προτείνοντας να αναγνωριστεί η Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ. Τώρα, δηλώνει ότι ο γαμπρός του, ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο σύζυγος της κόρης του Ιβάνκα, θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίτευξη της ειρήνης στη Μέση Ανατολή.


«Ποια σύγκρουση συμφερόντων; Ο νόμος με καλύπτει»
 

Επιχειρηματίας και άνθρωπος που έχει μάθει ότι θέλει να το παίρνει, ο Τραμπ προκάλεσε οργή και με την απάντηση για το ενδεχόμενο να υπάρξει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ του έργου του ως πρόεδρος και των επιχειρήσεων του.
«Ο νόμος είναι απόλυτα με το μέρος μου. Δεν ισχύει η σύγκρουση συμφερόντων για τον πρόεδρο», τόνισε. «Η εταιρεία μου μου είναι τόσο αδιάφορη σε σχέση με αυτό που κάνω».

Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα δεοντολογίας, οι κανόνες για σύγκρουση συμφερόντων δεν ισχύουν στην περίπτωση του προέδρου των ΗΠΑ, όμως ο Τραμπ δεσμεύεται από νόμους που αφορούν τη δωροδοκία, κανόνες για την μη αποκάλυψη πληροφοριών και άρθρα του αμερικανικού συντάγματος που απαγορεύουν σε εκλεγμένους αξιωματούχους να λαμβάνουν δώρα από ξένες κυβερνήσεις.

«Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι νόμοι που δεν ισχύουν στην περίπτωση του προέδρου, όμως ο πρόεδρος δεν είναι πάνω από τον νόμο», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Πέιντερ του πανεπιστημίου της Μινεσότα και πρώην σύμβουλος του προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους.


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. Μάλλον την πεπατημένη του Τσίπρα θα ακολουθήσει και αυτός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. O τσίπρας ήταν συνεπέστατος σε πολλά:
   Ανοιξε τα σύνορα
   Ελληνοποιεί τους ΛΑΘΡΟ
   Καταστρέφει την παιδεία
   Υπονομεύει την Εκκλησία.
   Πριμοδοτεί τους ομοφυλόφιλους
   Ολα αυτά τα είχε εξαγγείλει προεκλογικά.
   Το περίεργο είναι οτι οι περισσότεροι επικεντρώνονται στα οικονομικά θέματα αγνοώντας το Ελληνικό Εθνος.
   Ερευνητής

   Διαγραφή
 2. Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της νέας τάξης κι αυτός.
  Θα κρατήσουν σταθερούς δίαυλους επικοινωνίας με τον Άξελ, μάλλον για να του κάνει σωστά το φροντιστήριο "πώς να κοροϊδεύεις τους ψηφοφόρους σου με μπούρδες που τους αποπροσανατολίζουν και στο τέλος σε πιστεύουν πως δουλεύεις γι' αυτούς". Το δούλεμα του ελληνικού λαού πάει σύννεφο. Και η πλειονότητα μαζοχικά στέκει, ανήμπορη να σκεφθεί καν να αντιδράσει...
  Μαέστρος μέγας ο τσιπράκος, μένει να αποδειχθεί αν ο μαθητής του ο τραμπ ακολουθήσει τις συμβουλές του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ