Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Τριγμοί στους κόλπους της δικαιοσύνης από τη νέα δικαστική ένωση
Έχει ως σήμα το ζυγό και το σφυρί και καταστατικό που αποτελείται από 24 άρθρα

 

 

 

 

 

Πρώτο τραπέζι... πίστα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου... η πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης... η δικαστής, που ζήτησε να παραμένουν στην υπηρεσία οι δικαστικοί για περισσότερα χρόνια, αν και πρέπει να συνταξιοδοτηθούν... η δικαστής που στην ουσία ζήτησε την κατάλυση του Συντάγματος, δι αυτής της πρότασης... η δικαστής, την οποία ο Ανδρέας Βγενόπουλος, κατηγόρησε για... "βιβλιοθήκες"... 

Κοίτα να δεις βρε πουλάκι μου, πόσο και πόσους  βόλεψε ο ... θάνατός του...

 

 

 

 

 

 

Καλλιόπη Σουφλή 

 

 

 

 

 


Τριγμοί στους κόλπους της δικαιοσύνης από τη νέα δικαστική ένωση


Τριγμούς στους κόλπους της δικαιοσύνης εξακολουθεί να προκαλεί η ίδρυση της νέας «Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων». 


Το καταστατικό έχει μπει στο μικροσκόπιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα σχόλια «για συγκεκριμένα άρθρα και τους σκοπούς που επιδιώκει η νέα Διασπαστική Ένωση», όπως τη χαρακτηρίζουν.

Η νεοσύστατη Ένωση έχει ως σήμα το ζυγό και το σφυρί και καταστατικό που αποτελείται από 24 άρθρα, στα οποία αναφέρονται αναλυτικά όλοι οι όροι λειτουργίας της. Σύμφωνα με το καταστατικό πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι ο δικαστής του ανώτατου βαθμού ο οποίος συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της νέας Ένωσης είναι 11μελές και μπορεί σε αυτό να συμμετέχουν ακόμη και Ειρηνοδίκες Α΄ τάξης.

Συγκεκριμένα, «4 τουλάχιστον μέλη εκλέγονται υποχρεωτικά από τον ανώτατο βαθμό (μέλη του Αρείου Πάγου ή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, πρόεδροι Εφετών ή εισαγγελείς Εφετών) και τουλάχιστον 4 επίσης μέλη από τον ανώτερο βαθμό (Εφέτες ή εισαγγελείς Εφετών ή Ειρηνοδίκες Α΄ τάξης, που εξομοιώνονται μισθολογικά με τους Εφέτες)». Τα δε υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μπορεί να είναι «πρόεδροι Πρωτοδικών ή Πρωτοδίκες, εισαγγελείς ή αντεισαγγελείς Πρωτοδικών και Ειρηνοδίκες κάθε τάξης».


Σύμφωνα με το καταστατικό, η ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ασυμβίβαστη με:

  • την άσκηση κάθε φύσεως υπηρεσιακών καθηκόντων αποκλειστικής απασχόλησης στο εξωτερικό (θεσμικά όργανα Ε.Ε., διεθνής οργανισμούς, κ.λπ.) και
  • αποσπάσεως στον υπουργείο Δικαιοσύνης ή σε άλλη θέση εξάρτησης της εκτελεστικής εξουσίας.
Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής και οι εκλογές θα διεξάγονται σε δύο συνεχόμενες Κυριακές του μήνα Μαρτίου.
Στην νέα Ένωση, προβλέπεται ότι μπορούν να εγγραφούν μέλη δικαστές και εισαγγελείς όλων των βαθμών της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, ανεξαρτήτως βαθμού αλλά και ως επίτιμα μέλη συνταξιούχοι δικαστές και εισαγγελείς, αλλά και πρόσωπα «τα οποία αποδεδειγμένα έχουν προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες για την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας του δικαστικού λειτουργήματος».

Αξίζει αν σημειωθεί ότι ως ιδρυτικά μέλη (40 συνολικά) της νέας Ένωσης υπογράφουν:


Πρώτη, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και ακολουθούν:

Αντιπρόεδροι Α.Π.: Ιωάννης Γιαννακόπουλος, Ειρήνη Κιουρκτσόγλου -Πετρουλάκη, Δήμητρα Μπουρνάκα-Λεοντάρη, Γεράσιμος Φουρλάνος, Ασπασία Καρέλλου, Χρυσούλα Παρασκευά και Γεώργιος Σακκάς,


Αρεοπαγίτες: Αβρακόμη Θούα, Μαρία Γκανιάτσου, Μαρία Τζανακάκη, Ευγενία Προγάκη, Πέτρος Σαλίχος, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Μαρία Παπασωτηρίου, Παρασκευή Καλαϊτζή, Μιλιτιάδης Χατζηγεωργίου, Γεώργιος Μιχολιάς, Θωμάς Γκατζογιάννης, Θεόδωρος Τζανάκης, Γεώργιος Αναστασάκος, Ειρήνη Καλού -Ζακοπούλου, Χαράλαμπος Μαχαίρας και Νικόλαος Τσάκος,

Πρόεδροι Εφετών: Θεόδωρος Σπηλιάδης, Αντώνιος Πλακίδας και Βασιλική Μπαζάκη-Δρακούλη,

Εφέτες: Καλλιόπη Κουτουράτσα, Γέωργοις Αλμπούρας, Ιωάννα Κοσίνα, Παρασκευή Δημοσθένους-Μαλακάση, Μαρία Τσιριμώκου και Δημήτριος Κατσανάς,
Εισαγγελείς Εφετών
: Αργύρης Δημόπουλος, Αθανάσιος Τσολοδήμος και Γεώργιος Σιώπης, Αντεισαγγελέας Εφετών: Θεοφάνης Λιούτας,


Ειρηνοδίκες Α' τάξης: Ελένη Λάγγαρη, Χριστοφίλη Ασημάκου και Καλλιόπη Πανάγου.
Παράλληλα, την προσωρινή διοικούσα επιτροπή απαρτίζουν:
Πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Α.Π. Γεράσιμος Φουρλάνος, αναπληρωτής πρόεδρος η αντιπρόεδρος Α.Π. Χρυσούλα Παρασκευά, Α΄ αντιπρόεδρος ο αρεοπαγίτης Γεώργιος Αναστασάκος, Β' αντιπρόεδρος ο εισαγγελέας εφετών Αργύριος Δημόπουλος, γενικός γραμματέας ο εφέτης Δημήτριος Κατσανάς και ταμίας ο εφέτης Γεώργιος Αλμπούρας.ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. Εγω το ειδα καλυτερα το σημα της νεας δικαστικης ενωσης,ειναι το ροζ (συριζαιικο) σφυροδρεπανο.


    ΑΔΡΙΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ