Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Ποιοι βρίσκονται πίσω από την απόπειρα νέας εθνικής προδοσίας στην Κύπρο που κατήγγειλε ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς;
ΩΡΑ ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ

του Γιάννη Πετρίδη

 
«Πολλοί θα θέλανε να δημιουργήσουν ένα ρήγμα ανάμεσα στην Κύπρο και την Ελλάδα και ο πιο εύκολος δρόμος γι αυτό θα ήταν να υπονομεύσουν την ελληνική εξωτερική πολιτική. Η ουσία είναι ο ορισμός του κυπριακού προβλήματος δηλαδή η κατοχή της βορείου Κύπρου από τον τουρκικό Στρατό. Εκτός κι αν κάποιοι με «λύση» εννοούν την παράδοση και εννοούν να παραμείνει ο τουρκικός Στρατός κατοχής πάνω στο νησί. Ας το πούμε ευθέως» κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στον ρ/σ Alpha! 
 
Και το ερώτημα είναι: Ποιους καταγγέλλει ως προδότες του Ελληνισμού και ειδικότερα του κυπριακού Ελληνισμού ο Ν.Κοτζιάς;
 
Γιατί εδώ πρόκειται περί κανονικής εθνικής προδοσίας, όσο ψύχραιμα και «ψυχρά»και αν αντιμετωπίσει κάποιος την υπόθεση.
 
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα τόνισε ότι «πρόκειται για τις ίδιες δυνάμεις από το εξωτερικό και από το εσωτερικό, που ενοχλούνται από μία ανεξάρτητη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και σήμερα καλύπτονται πίσω από την τάχα μη ορθή δική μου συμπεριφορά προκειμένου να καλύψουν το στόχο τους που είναι να μείνουν οι Τούρκοι στο νησί.
 
Με υβρίζουν γιατί δεν τολμούν ηθικά και πολιτικά να το πουν ευθέως, ότι είναι υπέρ της παραμονής και της νομιμοποίησης του παράνομου κατοχικού τουρκικού Στρατού»
 
«Αυτό που ενοχλεί κάποιους είναι ότι δεν στηρίζουμε οποιαδήποτε θέση λέει ότι η Τουρκία μπορεί να έχει εγγυητικά παρεμβατικά δικαιώματα στη Κύπρο, ή η Τουρκία μπορεί να διατηρήσει εσαεί τουρκικό κατοχικό στρατό» πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι στο κείμενο που έδωσε στις εμπλεκόμενες πλευρές καθορίζεται με σαφήνεια ο δρόμος για την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων.
 
 «Εμείς επιμένουμε, ανέφερε, ότι πρέπει να είναι σε ένα εύλογο σύντομο χρονικό διάστημα και να υπάρχει μία ρήτρα που να δίνει μία συγκεκριμένη ημερομηνία οριστικής αποχώρησης».
 
Εξήγησε ότι σε κείμενό του για το Κυπριακό εξηγεί γιατί πρέπει να καταργηθούν οι εγγυήσεις και προτείνει ένα σύμφωνο συνεργασίας και φιλίας ανάμεσα στην Τουρκία, την Κύπρο και στην Ελλάδα, στο οποίο όμως δεν θα προβλέπονται παρεμβατικά δικαιώματα.
 
«Εγγυήσεις και παρεμβατικά δικαιώματα μετά το 1960 δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο, είναι κατάλοιπα της αποικιοκρατίας. Δεν είναι δυνατόν ένα τρίτο κράτος, όπως η Τουρκία να κατέχει τμήματα και εδάφη της ΕΕ» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας επίσης και το γεγονός ότι η Τουρκία, ως υποψήφιο κράτος μέλος στην ΕΕ, είναι κρινόμενη από την Κύπρο.
 
Ο κ. Κοτζιάς αποσαφήνισε εξάλλου ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν αναμείχθηκε καθόλου στα πέντε στάδια της διαπραγμάτευσης και ότι ο ίδιος αρνήθηκε ακόμη και να εκφέρει την άποψή του στην κυπριακή κυβέρνηση σχετικά με αυτά.
 
«Η επίθεση που δέχτηκα δημόσια ξεκίνησε όταν εμείς αρνηθήκαμε να πάμε να συζητήσουμε στην Ελβετία το εδαφικό» εξήγησε και επιβεβαίωσε την διάθεση και πρόθεση της ελληνικής πλευράς για συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να διερευνηθεί «αν υπάρχουν γέφυρες και δυνατότητας για μία συμφωνία. Διότι αν υπάρχουν κοινές αντιλήψεις πρέπει να δουλέψουμε, να επεξεργαστούμε από κοινού, ώστε να πάμε με μία καλύτερη προϋπόθεση στην πολυμερή διάσκεψη που θα δώσει την οριστική λύση του Κυπριακού».
 
«Εμείς έχουμε μεγάλη ανησυχία ότι αν πάμε σε μία πολυμερή συζήτηση χωρίς να έχουμε κάνει καμία ουσιαστική συζήτηση με την Τουρκία δεν θα βρούμε λύση και θα τιναχτεί στον αέρα η πολυμερής» είπε. Παράλληλα, ανέφερε ότι «η τουρκική πλευρά έδειχνε διατεθειμένη να κουβεντιάσει και επί της ουσίας και να βρει μία συμβιβαστική λύση, μέχρι την στιγμή που ξέσπασε το πραξικόπημα».
 
Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι βρίσκεται «απόλυτα» στην ίδια γραμμή με τον πρωθυπουργό ενώ επισήμανε ότι δεν υπάρχει δήλωση του κ. Αναστασιάδη σχετικά με τις εγγυήσεις «που να είναι διαφορετική από αυτές του υπουργού Εξωτερικών και πολύ περισσότερο του πρωθυπουργού της Ελλάδας».
 
Αναφορικά με τη στάση της ΕΕ στο Κυπριακό σημείωσε ότι η Ευρώπη μέχρι σήμερα υποστηρίζει την κυπριακή κυβέρνηση στις προσπάθειες που κάνει για λύση, αλλά εξήγησε ότι υπάρχουν και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που ανησυχούν για τη δυνατότητα του βέτο που θα μπορεί να αποκτήσει έμμεσα η Τουρκία μέσω των Τουρκοκυπρίων στη δομή της κυπριακής δημοκρατίας.
 
Το ερώτημα είναι ποιοι λειτουργούν στο εσωτερικό ως προδότες και επιθυμούν να παραμείνει ο τουρκικός Στρατός στην Κύπρο και η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη.
 
Εδώ δεν υπάρχουν «μεσαίες» απαντήσεις και δεν μπορούν να υπάρχουν αοριστίες.
 
Μίλησε για δυνάμεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Στο εξωτερικό τους ξέρουμε ποιοι είναι και σε τελική ανάλυση δεν έχει σημασία, γιατί όλοι κοιτούν τα εθνικά τους συμφέροντα άσχετο αν αυτό είναι καταστροφικό για τα ελληνικά συμφέροντα και η θέση τους αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο. Thats' the game.
 
Στο εσωτερικό, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κατήγγειλε εθνική μειοδοσία και σύγχρονούς Εφιάλτες ο Ν.Κοτζιάς.
 
Γνωρίζουμε ότι τήρησε εθνικά αξιοπρεπή στάση, αλλά πλέον οφείλει να πει ποιοι είναι αυτοί στο εσωτερικό της χώρας και της Κύπρου, που ήθελαν να προδοθεί για δεύτερη φορά η Κύπρος και να εκχωρηθεί ουσιαστικά στην Τουρκία με την παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων και την διατήρηση της Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης, δηλαδή της διατήρησης της νομικής δυνατότητάς της να εισβάλλει κατά το δοκούν στο νησί!
 
Γιατί η ψυχραιμία είναι καλή, αλλά καλύτερη είναι η αλήθεια και η αποκάλυψη των ενόχων...


 
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. Φοβούμαι τι θα ακολουθήσει μετά τες υπογραφές εάν παραμείνουν τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο. Φοβούμαι, τρέμει η ψυχή μου να είναι εγγυήτρια η Τουρκία. Το τι θα ακολουθήσει αργά ή γρήγορα θα είναι νέα τραγωδία. Χίλιες φορές καλύτερα να μην δεχθούμεν τουρκικές εγγυήσεις και να ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΥΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕΝ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ. Κανένας τουρκος δεν πολέμησε τους ΄Αγγλους κατακτητές, κανένας τούρκος δεν πήρε όπλο να πολεμήσει τους ΄Αγγλους. Είναι τα παιδιά των Ελληνοκυπρίων που πήραν τα όπλα το 1955-1959 και βγήκαν στα βουνά και πολέμησαν για την ελευθερία μας. Οι Τουρκοκύπριοι είναι μειονότητα 18% και θέλουν εκ περιτροπής προεδρία. Και μία ώρα να έχουμε Τουρκοκύπριο πρόεδρο θα μας φέρουν την Τουρκία. Οι Τουρκοκύπριοι ήταν 18%. Οι περισσότεροι μετανάστευσαν. Ούτε οι ίδιοι που σήκωσαν τα όπλα εναντίον μας το 1963,1974 δεν άντεξαν τους κουβαλητούς που μας έφερε η τουρκία και εμετανάστευσασαν. Καλύτερα όπως είμαστε, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΄Εχουμε κράτος και θα υποβιβαστούμε σε κρατίδιο.ΟΧΙ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ.

    Ελληνοκύπρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ