Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Ο επικήδειος Τσίπρα για τον Κάστρο: Συγκρίνει τον Φιντέλ με την ελληνική επανάσταση του 1821! [βίντεο]«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ» ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΘΗΜΑ
 «Ήταν μεγάλη τιμή η συμμετοχή μου σε μία τόσο ιστορική στιγμή, εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό. Ο Φιντέλ θα βρίσκεται για πάντα στη φλόγα της αντίστασης των καταπιεσμένων που διεκδικούν την αξιοπρέπειά τους»Σηκώθηκαν από τα μνήματά τους οι ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821, που αυτό το εβραϊκο τσογλάνι, τολμησε να τους συγκρίνει με τον φασίστα Κάστρο.

Όχι, Αλεξάκο... δεν εκπροσώπησες τον ελληνικό λαό... τον ΄κόκκινο φασισμό της συμμορίας σου εκπροσώπησες...Καλλιόπη Σουφλή

Φωτογραφία: AP /Ricardo Mazalan
Φωτογραφία: AP /Ricardo Mazalan

O Ελληνας πρωθυπουργός ήταν ο μόνος Eυρωπαίος ηγέτης που παρέστη στην επικήδεια τελετή για τον Φιντέλ Κάστρο, στην Αβάνα, και ξεπέρασε τον εαυτό του συγκρίνοντας την Κούβα με την ελληνική επανάσταση του 1821.


Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του χαιρέτισε τον λαό της Κούβας με τη φράση «Hermanos y hermanas» («Αδερφοί και αδερφές») και εξέφρασε για μια ακόμη φορά την τιμή που ένιωσε συμμετέχοντας σε μια τόσο ιστορική στιγμή, όπως είπε.

Χαρακτήρισε τον Κάστρο, τον «Κομαντάντε Φιντέλ» όπως τον αποκάλεσε, ως «μεγάλο επαναστάτη του 20ού αιώνα» και συνέχισε συνδέοντας την εθνική εξέγερση του ελληνικού λαού το 1821 με την επανάσταση στην Κούβα:


«Ελευθερία ή θάνατος ήταν το σύνθημα της ελληνικής επανάστασης το 1821. Patria o muerte (Πατρίδα ή θάνατος), το σύνθημα της κουβανικής επανάστασης το 1959» είπε χαρακτηριστικά.


Σημείωσε δε ότι «στα χνάρια του Σιμόν Μπολίβαρ και του Χοσέ Μαρτί, παρέα με τον Τσε, ο Φιντέλ μετέτρεψε την Κούβα από μια ακόμα δικτατορία σε ένα παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης και αξιοπρέπειας».

Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε εξάλλου τον Φιντέλ Κάστρο και για τους συμβιβασμούς στην «πορεία για τον σοσιαλισμό».

Οπως είπε, «το παράδειγμα του Φιντέλ μας συντροφεύει και θα μας συντροφεύει πάντα. Στις νίκες και στις ήττες μας. Στις ανατροπές και στους συμβιβασμούς μας».

Και κατέληξε λέγοντας: «Αντίο, Κομαντάντε Φιντέλ! Hasta la victoria siempre! (Πάντα μέχρι τη νίκη)».
Φωτογραφία: AP /Ricardo MazalanΟ επικήδειος λόγος του πρωθυπουργού στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο

«Hermanos y hermanas [Αδερφοί και αδερφές],
Γενναίε λαέ της Κούβας,
Αποχαιρετούμε σήμερα τον Κομαντάντε Φιντέλ, εδώ από την πλατεία της Επανάστασης, όπως αρμόζει σε αυτόν τον μεγάλο επαναστάτη του 20ου αιώνα.

Αποχαιρετούμε ένα παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης που με το παράδειγμά του ενέπνευσε τους αγώνες των λαών σε ολόκληρο το κόσμο. Τους αγώνες για ανεξαρτησία, ελευθερία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Αποχαιρετούμε τον Φιντέλ των φτωχών, των καταπιεσμένων, των ανυπότακτων. Τον δικό σας Φιντέλ, τον δικό μας Φιντέλ, τον Φιντέλ που ανήκει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τον Φιντέλ που ανήκει στην ιστορία.

Είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχω σε μια τόσο ιστορική στιγμή, εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό.
Έναν λαό που ζει σε μια πολύ μακρινή σε εσάς γωνιά του πλανήτη, μα βρίσκεται ταυτόχρονα τόσο κοντά στις αξίες και στα ιδανικά για τα οποία παλέψατε και παλεύετε.
Ελευθερία ή θάνατος ήταν το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης το 1821.
Patria o muerte [Πατρίδα ή θάνατος], το σύνθημα της Κουβανικής Επανάστασης το 1959.
Γιατί όπως ο κουβανικός, έτσι και ο ελληνικός λαός δε δίστασε σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας να σηκώσει το ανάστημά του και να παλέψει κόντρα σε ισχυρούς και παντοδύναμους αντιπάλους, για να διεκδικήσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του.
Την αξιοπρέπεια και το δίκιο του.
Ελευθερία ή θάνατος ήταν το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης το 1821.
Patria o muerte [Πατρίδα ή θάνατος], το σύνθημα της Κουβανικής Επανάστασης το 1959.
Στα χνάρια του Σιμόν Μπολίβαρ και του Χοσέ Μαρτί, παρέα με τον Τσε, ο Φιντέλ μετέτρεψε την Κούβα από μια ακόμα δικτατορία σε ένα παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης και αξιοπρέπειας.
Και αφήνει πίσω πολύτιμη κληρονομιά στον κουβανικό λαό: στην παιδεία, στη εξάλειψη του αναλφαβητισμού, στην υγεία, στο επίπεδο των επιστημών και του πολιτισμού.
Αλλά αφήνει και πολύτιμη κληρονομιά σε όλους τους λαούς:
Γιατί ενέπνευσε πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές στη Λατινικής Αμερική. Και έθεσε τις βάσεις για μια νέα, δυναμική εποχή περιφερειακής ολοκλήρωσης. Και για την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία της Κούβας με τη Δύση.
Η Κούβα του Φιντέλ, όμως, μας έμαθε και ότι ο δρόμος προς τον σοσιαλισμό δεν είναι ανθόσπαρτος. Έχει δυσκολίες, έχει υποχωρήσεις, έχει σκαμπανεβάσματα Μας έμαθε και από τα κατορθώματα αλλά και από τις αδυναμίες του. Μας έμαθε ότι η μάχη για τον κοινωνικό μετασχηματισμό είναι μια μάχη διαρκής και απαιτεί μεγάλες θυσίες, όπως αυτές που με ηρωισμό καταβάλετε, τα δύσκολα χρόνια του εμπάργκο, που επιβλήθηκε στη χώρα σας ως διαρκής εκβιασμός και ως τιμωρία.
Και μπορεί εμείς στην Ευρώπη να μη μπορούμε να φανταστούμε τις δυσκολίες που εσείς περάσατε, έχουμε όμως κι εμείς του δικούς μας δυνάστες.
Την απάνθρωπη λογική των νόμων της αγοράς και του νεοφιλελευθερισμού. Και δίνουμε και εμείς από τη μακρινή Ελλάδα, τον δικό μας αγώνα για τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια.
Το παράδειγμα του Φιντέλ μας συντροφεύει και θα μας συντροφεύει πάντα. Στις νίκες και στις ήττες μας. Στις ανατροπές και στους συμβιβασμούς μας.
Και σε αυτόν τον αγώνα, το παράδειγμα του Φιντέλ μας συντροφεύει και θα μας συντροφεύει πάντα. Στις νίκες και στις ήττες μας. Στις ανατροπές και στους συμβιβασμούς μας.
Ο Φιντέλ έφυγε από τη ζωή αλλά θα βρίσκεται για πάντα:
Στους μικρούς και μεγάλους αγώνες των λαών σε όλο τον πλανήτη. Στη φλόγα της αντίστασης των καταπιεσμένων που διεκδικούν την αξιοπρέπειά τους. Στη δύναμη όσων παλεύουν με πάθος για να διεκδικήσουν το αδύνατο, προκειμένου να πάψουν να ζουν το αδιανόητο. Γυρνώντας έτσι το τροχό της ιστορίας.
Αντίο, Κομαντάντε Φιντέλ! Hasta la victoria siempre! [Πάντα μέχρι τη νίκη]».Φωτογραφία: AP /Ricardo Mazalan
«Μεγάλη τιμή η συμμετοχή μου σε μία τόσο ιστορική στιγμή»

«Ήταν μεγάλη τιμή η συμμετοχή μου σε μία τόσο ιστορική στιγμή, εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό. Ο Φιντέλ θα βρίσκεται για πάντα στη φλόγα της αντίστασης των καταπιεσμένων που διεκδικούν την αξιοπρέπειά τους», αναφέρει ανάρτηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στον προσωπικό του λογαριασμό (@atsipras) στο twitter.


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

5 σχόλια:

 1. +Ι.Γ.Ζ.

  Μια ερώτηση με υποσημιώσεις:
  Γιατί όλοι εσείς οι αριστεροί ( βαρέθηκα να βλέπω αριστερούς πολιτικούς και δημοσιογράφους ζάμπλουτους ) σπουδάζετε τα παιδιά σας στα κολέγια της Αγγλίας και της Αμερικής;
  Γιατί δεν τα στείλατε λ.χ. στην Κούβα η στο ανατολικό μπλόγκ;
  Εσείς γιατί δεν πήγατε στην Κούβα να ζήσετε με τον εβραίο δικτάτορα με τα δεκάδες στρατόπεδα συγκεντρώσεως όπου στοίβαζε τους πολιτικούς αντιπάλους;

  Διότι πολύ απλά είστε δαιμονισμένοι, και θέλετε να εξαφανίσετε ότι χριστιανικό και ελληνικό έχει απομείνει.

  Οταν ήρθε ο Κλίντον, στήσατε λαικό δικαστήριο στην Αθήνα με πρωταγωνιστή τον Καζάκο, ( αυτή κι αν ήταν θεατρική παράσταση) αλλά τώρα ως εξουσία γλείφετε τον Αμερικάνο.
  Ο Αμερικάνος ήταν και είναι ο χορηγός σας - Και έχετε το θράσος να μιλάτε κι απο πάνω
  Αλά ποιος να σας πει την αλήθεια κατάμουτρα; μήπως η Νεοταξίτικη εκκλησία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλέ, ξέχασε να μιλήσει αγγλικά ο τσιπράκος;
  Πώς το έπαθε και μίλησε ελληνικά στην Κούβα, ενώ στους Αμερικάνους προέδρους στεκόταν με το στόμα ανοιχτό από την σαστιμάρα γιατί δεν καταλάβαινε γρι από αυτά που του έλεγαν! Ας μην ξεχνάμε πως ο μικρός του γιος λέγεται Ερνέστο Τσε, ένας αριστερός με δεξιά τσέπη και νοοτροπία είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είπε πάλι τις μαλ..ίες της η μαριονέττα με το αρμάνι κάνοντας την Ελλάδα ρόμπα για μια ακόμα φορά. Επιβεβαίωσε με την συμμετοχή του εκει, την λίστα των 20 πιο τριτοκοσμικών χωρών στην οποία βρισκόμαστε κάπου στη μέση. Αυτός ο τελειωτικός ολετήρας μιας γδαρμένης χώρας, ο οποίος ετοιμαζόταν από όλο το εβραιόδουλο σύστημα της διαπλοκής από το 1974 και μετά. Άτομο που όμοιά του έπρεπε να εκτελούνταν κανονικά, επί δικτατορίας, για να μην υπάρξει κατάντια σαν την σημερινή.
  Το όνΟμά του στο μέλλον θα ταυτιστεί με την απόλυτη ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ, την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ και τις ΙΣΛΑΜΟΑΚΡΙΔΕΣ.
  Αηδιάζω και που τον ξανασχολίασα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ''Εσείς γιατί δεν πήγατε στην Κούβα να ζήσετε με τον εβραίο δικτάτορα με τα δεκάδες στρατόπεδα συγκεντρώσεως όπου στοίβαζε τους πολιτικούς αντιπάλους;''

  Σεβαστέ μου +Ι.Γ.Ζ.,
  Για την αποκατάσταση της Αλήθειας, θέλω να δηλώσω τα εξής : Όπως με ενημέρωσε ο ''Ωτακουστής'' του Φιντέλ Κάστρο, κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Εβραίος Δικτάτορας, ως Άνθρωπος, έκλαιγε νυχθημερόν με λυγμούς για τους 65.000.001 αθώους που εξόντωσαν ο Στάλιν κι ο Μάο, διευκρινίζοντάς μου πως ο ένας παραπάνω ήτανε γιατί, λόγω του προκεχωρημένου της ηλικίας του, μπερδευότανε και πίστευε πως ο Στάλιν κι ο Μάο ''φάγανε'' και τον Τσε. Πάντως, όπως ο ''Ωτακουστής'' με διαβεβαίωσε, πριν ''φύγει'' ο Ιστορικός Ηγέτης μετανόησε, προσευχήθηκε και κοινώνισε ελπίζοντας, όπως δήλωσε, πως έτσι θα εξασφάλιζε και τη δική σου Καλήν Μαρτυρίαν επί του φοβερού βήματος της κρίσης για το θεϊκό OK εισόδου του στον Επουράνιο των Θεοσεβών Παράδεισο Του Κυρίου, Θεού και Δημιουργού μας. Άραγε βαστάει η καρδιά σου να χαλάσεις το χατήρι στον καλό τε καγαθό, ανήμπορό τε κι άκακο πλέον παπού Φιντέλ ; Τι είπε ο Πατέρας μας για τους εχθρούς μας, είδες πουθενά να εξαιρεί τους πάλαι ποτέ Ένοπλους Επαναστάτες ; Σε ασπάζομαι Αδελφικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είτε το δεχθούμε είτε όχι, με το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο έκλεισε ο ''ΚΎΚΛΟΣ'' των Αττίλα, Μπολίβαρ, Πύρρου, Λεωνίδα, Αλέξανδρου, Τσε, Κολοκοτρώνη κ.λ. Ηγετών που στις μάχες μπαίναν οι ίδιοι μπροστά, Ρομφαία και Ασπίδα των ανδρών τους, Ατρόμητοι Μαχητές που περιφρονούσαν το Θάνατο, θεωρώντας Τον τίμημα ευτελές, οσάκις απαιτήθηκε, για το Ακριβό και Δύσκολο Εύγε της Ιστορίας, τη Δόξα και την Αθανασία. Από δω κι εμπρός, το μόνο που μπορείς να ελπίζεις είναι από φιλότιμο, προαιρετικά πάντα, κανένας αρμόδιος υπουργός να πάει στο γραφείο του με στολή παραλλαγής, μήπως και χρειαστεί να ''πεταχτεί'' κάποια στιγμή μέχρι το μέτωπο, ελικοπτεράτος πάντα, για meeting με τους στρατηγούς του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ