Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

Πως ξεπλένονται τα αδικήματα της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.Δικαστικά, μπορεί να μην ξεπλένονται γιατί πολιτική και δικαστική μαφία, είναι μια... οικογένεια... Ξέχασαν όμως πως υπάρχει και η ... οργή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λαού και η φωνή Του Θεού...
Κι απ' αυτές, δεν θα ξεπληθούν...


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Τα κοκόρια ρεεεεεεε, τα λαδώσατε;
Κοντοζυγώνει η ώρα του... πανηγυριού...Με το άρθρο 184 (παρ. 1) του Ν. 4389/2016, ιδρύθηκε η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.» [«Hellenic Corporation of Assets and Participations», («H.C.A.P.»)].


Με την παρ. 7 του άρθρου 192 του ιδίου νόμου, προβλέπεται, "Εφόσον οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου λαμβάνονται σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του παρόντος νόμου, του Εσωτερικού Κανονισμού και της ισχύουσας νομοθεσίας, λογίζεται ότι είναι σύμφωνες με το σκοπό της Εταιρείας, όπως αυτός προβλέπεται στο άρθρο 185. 


Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν υπέχουν αστική ευθύνη έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους παρά μόνο για δόλο ή βαρεία αμέλεια. Στο μέτρο που απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει καταστεί αντικείμενο ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι δεσμευτική σε κάθε αστικό και ποινικό δικαστήριο αποκλειστικά για τα θέματα που έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο με βάση στοιχεία που έχουν υποβληθεί.  

Σε κάθε περίπτωση μήνυσης, έγκλησης, καταγγελίας ή αναφοράς για πράξεις ή παραλείψεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, επιλαμβάνεται ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αυτοπροσώπως, ο οποίος, αν κρίνει ότι τα παραπάνω χρήζουν προκαταρκτικής εξέτασης, την εκτελεί αυτοπροσώπως ή την αναθέτει σε έναν εκ των Αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου". 

Μάλιστα η φράση, «,ο οποίος, αν κρίνει ότι τα παραπάνω χρήζουν προκαταρκτικής εξέτασης, την εκτελεί αυτοπροσώπως ή την αναθέτει σε έναν εκ των Αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου.», στο τέλος του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 7, τέθηκε όπως προστέθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου όγδοου του ν. 4393/2016 από τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ήτοι από 06/06/2016, σύμφωνα με το άρθρο δέκατο τρίτο του ιδίου νόμου.
 

Περαιτέρω, με το άρθρο 20 του Ν. 4411/2016, η παρ. 8 του άρθρου 192 του N. 4389/2016 (Α' 94) αναριθμήθηκε σε 9 και προστέθηκε νέα παράγραφος 8 ως εξής: 

"Οι εμπειρογνώμονες, τα μέλη Συμβουλίων Εμπειρογνωμόνων ή τα μέλη άλλων γνωμοδοτικών οργάνων της Εταιρείας και των άμεσων θυγατρικών της δεν υπέχουν αστική ή ποινική ευθύνη για γνωμοδοτήσεις τους, εφόσον οι τελευταίες έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ή τα οριζόμενα στους εσωτερικούς κανονισμούς και τα καταστατικά τους, γεγονός που τεκμαίρεται αν έχει ακολουθήσει θετικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου".
 


Δηλαδή, με λίγα λόγια, η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε., η οποία, σημειωτέον, δεν ανήκει στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, και της οποίας θυγατρικές εταιρείες είναι -εν αναμονή και άλλων μορφωμάτων- το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, και η Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών Α.Ε., δηλαδή το σύνολο της δημόσιας περιουσίας, είναι ανέλεγκτη, όχι μόνον αστικά, αλλά και ποινικά. 

Συγκεκριμένα, για πράξεις ή παραλείψεις των μελών του Δ.Σ. της εν λόγω Εταιρείας, και των θυγατρικών της προφανώς, επιλαμβάνεται αποκλειστικά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, δηλαδή δικαστικός λειτουργός που επιλέγεται από την εκάστοτε Κυβέρνηση, ο οποίος, έτσι, αποκτά αποκλειστική αρμοδιότητα άσκησης ή μη ποινικής δίωξης για πράξεις ή παραλείψεις αποκλειστικά κυβερνητικής επιρροής, και ο οποίος, περαιτέρω, διενεργεί προκαταρκτική εξέταση, κατά την ανέλεγκτη κρίση του. 

Περαιτέρω, ειδικά σε ό,τι αφορά στους εμπειρογνώμονες και τα μέλη άλλων γνωμοδοτικών οργάνων της Εταιρείας και των άμεσων θυγατρικών της, ορίζεται εκ των προτέρων ότι δεν υπέχουν ποινική ευθύνη για τις γνωμοδοτήσεις τους, δηλαδή -όπως γίνεται αντιληπτό- υποδηλώνεται αμνηστία αδικημάτων, και δη κακουργημάτων, που κανονικά θα επέσειαν ποινή ισοβίου καθείρξεως.

Οι εν λόγω διατάξεις, που ομοιάζουν στην νομοτεχνική τους υφή, ουχί αυστηρότητα, με τον Κώδικα Χαμουραμπί, είναι καρμπόν διατάξεων των κατά καιρούς νόμων Χαρ. Αθανασίου, και είναι εκτός από αντισυνταγματικές και προδήλως ύποπτες, και προσβλητικές για την υπόσταση μίας Αριστερής Κυβερνήσεως.


Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. Κυρία Σουφλή ένα σχόλιο ενημερωτικό για σας: δεν ξέρω αν συμβαίνει μόνο σε μένα, αλλά το ιστολόγιο μπλοκάρει (βγάζει την αναμονή και θολώνει η τρέχουσα σελίδα) όταν πατάω τη 2η σελίδα αναρτήσεων και μετά (το, 2, 3 κλπ) (στο κάτω μέρος).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ιστολόγιο θα ξαναστηθεί από την αρχή... απλά λόγω των διακοπών, είναι πολύ δύσκολο να βρω τεχνικό.
   Γνωρίζω το πρόβλημα. Κάντε λίγη υπομονή... πιστέψτε με, με προβληματίζει και μ' ενοχλεί πολύ κι εμένα αυτή η κατάσταση.

   Διαγραφή
  2. Να είστε εσείς καλά κι εμείς έχουμε υπομονή.
   Ευχαριστούμε για την ενημέρωση που μας δίνετε.
   Καλή δύναμη πάντα.

   Διαγραφή
  3. Σας ευχαριστώ και για την υπομονή σας και κυρίως για την εμπιστοσύνη σας.
   Με τιμά και κάνει την ευθύνη μου απέναντι στο αναγνωστικό κοινό των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, ακόμα πιο μεγάλη.

   Σας ευχαριστώ

   Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ