Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Μόνο κυβερνήσεις προδοτών εξέθρεψε η Μεταπολίτευση... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
Και ο λοβοτομημένος ελληνοραγιάς, εξακολουθεί ακόμα και τους ψηφίζει!

ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΜΑΖΑ ΨΥΧΑΣΘΕΝΩΝ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;;

Καλλιόπη Σουφλή


Σε ένα άρθρο που είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα "Τα Νέα", στις 5 Νοεμβρίου 1977 και το οποίο υπέγραφε ο Γιάννης Τσένης (ανταπόκριση από την Ρώμη) διαβάζουμε: «Κίσινγκερ, Μπρεζίνσκυ, Στράους, το αποφάσισαν στην Τριεθνή Σύσκεψη, "Πολυεθνική Δικτατορία" για να σωθεί ο καπιταλισμός!»...

Και Συνεχίζει το άρθρο:

«Θα περιοριστούν οι ελευθερίες του πολίτη στις καπιταλιστικές δημοκρατίες για να ξεπεραστεί η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Σε αυτήν ακριβώς την απόφαση κατέληξε η «τριεθνής σύσκεψη» (διεθνής οργανισμός των πολυεθνικών εταιρειών ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνίας και Ευρώπης) στην οποία προήδρευσε ο Σπίνιεφ Μπρεζίνσκυ, ο άνθρωπος που ανέλαβε από τον πρόεδρο Κάρτερ τον ρόλο που είχε πριν από λίγο καιρό ο Χένρυ Κίσσινγκερ στην αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Ο Μπρεζίνσκυ επισκέφτηκε σε χρόνο - ρεκόρ, την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά επίσημα, τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καταλήγοντας στην «τριεθνή σύσκεψη» της Βόννης που είχε σαν μοναδικό θέμα συζήτησης τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να ξεπεραστεί η κρίση του καπιταλισμού.

Οι λύσεις που προτάθηκαν, συνοψίζονται σε αυτά τα έξι σημεία:
 1. Προγραμματισμένες οικονομίες σε επίπεδο εθνικό και διεθνές για να αυξηθεί το ατομικό εισόδημα. 
 2. Πειθαρχημένη εργασία. 
 3. Ενίσχυση της εκτελεστικής εξουσίας. 
 4. Χρηματοδοτούμενα πολιτικά κόμματα. 
 5. Περιορισμένη εκπαίδευση. 
 6. Ελεγχόμενος ο Τύπος. 

Τα σημαντικότερα μέλη που συμμετείχαν στην «τριεθνή σύσκεψη» ήταν, εκτός από τον Μπρεζίνσκυ, ο Χένρυ Κίσσινγκερ, που εκπροσωπούσε τις πολυεθνικές εταιρείες εκ μέρους των ΗΠΑ, με την ιδιότητα του γενικού διευθυντή της «Μανχάτταν Μπάνκ», ο Ζόζεφ Στράους, που εκπροσωπούσε τις πολυεθνικές εκ μέρους της Γερμανίας, ο Βατανούκι, που εκπροσωπούσε το ιαπωνικό κεφάλαιο, και ο Τζιάννι Ανιέλλι, πρόεδρος της «Φίατ», εκπρόσωπος του ιταλικού βιομηχανικού κεφαλαίου.
Οι λύσεις που πρότειναν οι εκπρόσωποι της «τριεθνής σύσκεψης» είναι άκρως προειδοποιητικές για τους λαούς του Δυτικού κόσμου, γιατί σκοπεύουν να αναστηλώσουν κάτω από μια επιστημονική φόρμα το καπιταλιστικό σύστημα διά μέσου ενός αυταρχικού περιορισμού της λαϊκής συμμετοχής στη δημοκρατική εξέλιξη των κοινωνιών. «Δημοκρατία και καπιταλισμός δεν μπορούν να συμφωνήσουν πια» παραδέχονται σήμερα οι διασημότεροι οικονομολόγοι των πολυεθνικών εταιρειών του κόσμου, κι ακριβώς γι’ αυτό κατέληξαν να προτείνουν τις «έξι» λύσεις για να μπορεί να κυβερνάται στο μέλλον μια καπιταλιστική δημοκρατία.

Χαράχθηκε στην «τριεθνή σύσκεψη» -αποκαλύπτουν δημοσιογραφικές πηγές από τη Ρώμη- μια «μεγάλη» στρατηγική, που θα επιδιωχθεί να εφαρμοστεί από όλες τις εκβιομηχανισμένες, μη σοσιαλιστικές χώρες. 

Ο Μπρεζίνσκυ -που κατάγεται από αριστοκρατική πολωνική οικογένεια και σπούδασε στα πιο ξακουστά σχολεία των Καθολικών της Αμερικής- είναι πεπεισμένος (όπως λένε) ότι οι ΗΠΑ μπορούν, για «ακαθόριστο ακόμη χρόνο», να καθοδηγούν τον κόσμο στον οικονομικό, πολιτικό και ιδεολογικό τομέα.

Η νέα πολιτική του Μπρεζίνσκυ -σχολιάζει ο ευρωπαϊκός Τύπος- θα βασιστεί στην κυριαρχία των ΗΠΑ πάνω σε μια Ηνωμένη Ευρώπη, που θα καθοδηγείται, όμως, από τη Δυτική Γερμανία, «όργανο» των ΗΠΑ. 

Ακριβώς γι’ αυτό επιδιώκεται από τους εκπροσώπους της νέας αμερικανικής πολιτικής να έχει η Ευρώπη στο εξής ένα κέντρο εξουσίας, απ’ όπου να μπορούν να ξεκινούν όλες οι αποφάσεις. Και τα βήματα που έχουν γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση είναι οφθαλμοφανή για τους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς παρατηρητές της Ευρώπης.

Ο Τζιάννι Ανιέλλι, ο Ιταλός μεγαλοβιομήχανος της «Φίατ», υποβάλλοντας την υποψηφιότητά του για μέλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε:  «Η Ηνωμένη Ευρώπη θα είναι χρήσιμη για να μπορέσει να διαλύσει το κομμουνιστικό βάρος στην Ιταλία και την Γαλλία, βοηθώντας την Ευρώπη να ξαναβρεί τη δύναμη για να διασώσει τη λειτουργία του κοινωνικού της συστήματος».

Λόγια απ’ όπου μπορεί κανείς να διακρίνει καθαρά -έστω και αν δεν είναι δημοσιογραφικός πολιτικός παρατηρητής- τη στρατηγική των πολυεθνικών συμφερόντων του κεφαλαίου, διά μέσου μιας πολιτικής που είναι έτοιμη να εφαρμόσει αυταρχικά και αντιδημοκρατικά κοινωνικά μέτρα.»

Όπως διαπιστώνετε εν έτει 2016, όλα τα παραπάνω έχουν υλοποιηθεί.
Ωστόσο, έπρεπε η Ελλάδα να περάσει από τη φάση της μεγάλης ευμάρειας, στη φάση της απόλυτης δυστυχίας. Σε αυτό συνέβαλαν όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις που κατέστησαν όργανα της ΝΤΠ και της Παγκοσμιοποιήσεως. Και το σχέδιο είχε δυο μέρη. Το πρώτο από το 1974 – 2010 και το δεύτερο από το 2010 – Σήμερα (και συνεχίζεται η ολοκλήρωσή του, αφού είμαστε στην αρχή της δεύτερης φάσεως).

Στην πρώτη, η Ευρώπη μας δάνειζε ένα πακτωλό χρημάτων που ένα μέρος δινόταν στο λαό (επιδοτήσεις στους αγρότες, χαμηλότοκα δάνεια, τραπεζικές κάρτες κα) και το μεγαλύτερο μέρος το πολιτικό σαθρό Σύστημα το έκανε off shore εταιρείες, βίλες, καταθέσεις στο εξωτερικό κλπ.

Όμως, η Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2010, ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για το που πήγαιναν τα χρήματα που δάνειζε, γιατί έτσι έπρεπε να γίνει προκειμένου να διογκωθεί το Δημόσιο 
 
Χρέος της χώρας και να μπορεί εύκολα να την εντάξει στα Μνημόνια. Ταυτόχρονα σε αυτό το χρονικό διάστημα ο λαός μας ξέμαθε από αγροτικές εργασίες, όλοι επεδίωκαν να γίνουν Δημόσιοι υπάλληλοι και η δανεισμένη ευμάρεια των καρτών χτύπησε κόκκινο. Έτσι, ο λαός μας έγινε εξαρτώμενος από τις Τράπεζες. Και οι κυβερνήσεις μας, το υπόλοιπο του βίου του λαού μας το κατανάλωναν μέσω του χρηματιστηρίου, των δομημένων ομολόγων κοκ.
Έτσι, στη δεύτερη φάση, στην εποχή των Μνημονίων – από το 2010 – ο “καταστηματάρχης” έστειλε το λογαριασμό στον αφελή λαό μας. 
 
Σε αυτό το διάστημα ελέγχεται η Πατρίδα μας για τα δανεικά της σε καθημερινή βάση, μέσω των αξιολογήσεων από την τρόικα, με συνεχή περικοπή μισθών – συντάξεων, με συνεχείς φόρους, κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνεχούς αυξανόμενης ανεργίας και ειδικά στους νέους ανθρώπους. 
 
Και επειδή η Κοινωνία μας γερνάει κάθε μέρα και περισσότερο, φέρνουμε τους λαθρομετανάστες να σώσουν το δημογραφικό μας.
Ποιος θα ξεχάσει την προφητική προσφώνηση της Μπενάκη στον Παπούλια;
Παρά ταύτα, αυτό το προδοτικό πολιτικό Σύστημα δεν μπορεί να πει κάποιος πως δεν μας προειδοποιούσε. 
 
Αλλά, ο λαός μας θολωμένος από το πλαστικό χρήμα, είχε κλείσει και τα μάτια και τα αυτιά του. 
 
Που να ακούσει λοιπόν, την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων το 2005 (8/2) Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, όταν προσφωνούσε τον Κάρολο Παπούλια, ως προφήτης, στην ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας – από χειρογράφου – και του “έδινε” την εντολή υπακοής:
«Αναλαμβάνετε κ. Πρόεδρε, την Προεδρεία της ελληνικής Δημοκρατίας, για μια πενταετία, όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις.
Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα Εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από Αρχές και Εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.»   

Σουμάροντας, όλα από τα παραπάνω έχουν πραγματοποιηθεί, εκτός τις νέες μορφές διακυβέρνησης. Και εάν Έλληνα τότε δεν κατάλαβες, σήμερα καταλαβαίνεις πως σε γυρίζουν στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και τα σύνορα της Πατρίδος σου θα είναι από τον Όλυμπο και κάτω;
Το Σύστημα επιλέγει στην Προεδρεία της Δημοκρατίας το πιστότερο σκυλί.
 
Αυτό το προδοτικό Σύστημα, των πολιτικών κομμάτων, των Τραπεζών, των καναλαρχών και όλων εκείνων που υλοποιούν το σχέδιο της ΝΤΠ και της Παγκοσμιοποιήσεως, διορίζει πάντοτε στην Προεδρεία της Δημοκρατίας το καταλληλότερο και πιο υποτακτικό γρανάζι τους.
Έτσι ακριβώς επελέγη και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο οποίος ως Υπουργός της κυβερνήσεως Καραμανλή είχε πει: “Ευχαριστώ τους μετανάστες που επιλέγουν την Ελλάδα για να ζήσουν και να αγωνισθούν μαζί μας για μια καλύτερη κοινωνία και αυτό το αποδεικνύουν καθημερινά”.

Παράλληλα, ως υπουργός Εσωτερικών το 2007 μαζί με τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξεως Βύρωνα Πολύδωρα – θέλει να ανακάμψει πολιτικά μέσω συμμετοχής του σε νέο πολιτικό σχηματισμό – είχαν την καθολική ευθύνη για την αφαίρεση της ζωής 63 ανθρώπων και της αποτέφρωσης χιλιάδων σπιτιών.

Επίσης, το Δεκέμβριο του 2008 όταν κάηκε η Αθήνα και αφαιρέθηκε η ζωή του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο κ. Παυλόπουλος ως υπουργός Εσωτερικών είχε την καθολική ευθύνη των όσων έζησαν εκείνο το “μαύρο” Δεκέμβριο οι Αθηναίοι.

 
Θα μηνύσει την κ. Κωνσταντοπούλου;

 
Προ ημερών η πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων – η μόνη που τίμησε το Αξίωμά της – έδωσε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό και αποκάλεσε τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο, ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ. 
 
 
Και για τους μη γνωρίζοντες, ανδρείκελο σημαίνει, άνθρωπος χωρίς θέληση, του οποίου η δραστηριότητα κατευθύνεται από κάποιον άλλο. 

Θεωρώ ότι η κ. Κωνσταντοπούλου με αυτόν τον χαρακτηρισμό της χτύπησε διάνα. Ωστόσο, η κ. Κωνσταντοπούλου, δεν είναι ο όποιος πολίτης. 
 
Η ύβρις είναι εξευτελιστική για το πρόσωπο του ΠτΔ. 
 
Παρά ταύτα δεν είδαμε καμιά αντίδραση από τον κ. Παυλόπουλο. 
 
Δεν θίχθηκε; Δεν θα κάνει μήνυση στην κ. Κωνσταντοπούλου; 
 
Αποδέχεται την προσβλητική αυτή ύβρη; 
 
Γιατί, δεν απαντά σε όσα του καταμαρτυρεί η “Χρυσή Αυγή”; Γιατί τους χαρακτηρίζει ακραίους. 
 
Όμως στην κ. Κωνσταντοπούλου δεν θα απαντήσει;

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

6 σχόλια:

 1. Που΄σαι Παπαδόπουλε ή και Μεταξά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Πάκης γιατί να απαντήσει στην κόρη του υπουργού της κυβέρνησης Τζανετάκη; Αφού γνωρίζει τον ρόλο του πατέρα της και προφανώς και της ίδιας. Αφού όλοι μια παρέα είναι. Τι και αν δεν είναι "κολλητοί"; έχουν κολλητούς τα ίδια πρόσωπα. Αυτά που τους εξασφαλίζουν στην πολιτική και οικονομική τους επιφάνεια, δια βίου. Αλλά το κυριότερο...Τους εξασφαλίζουν την ατιμωρησία.
  ΦΑΙΑΚΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "...η πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων – η μόνη που τίμησε το Αξίωμά της..."
  Μας δουλευει ο γράφων;

  Τίμησε το αξίωμά της προσκαλώντας τους ομοφυλόφιλους μέσα στην βουλή;
  https://www.youtube.com/watch?v=guWUgZUhIE0

  Tίμησε το αξίωμά της συνηγορώντας στην κατάλυση κάθε εννοίας συνόρων;
  https://www.youtube.com/watch?v=ujEB36jFeBc

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. .....εξεθρεψε η ματαπολιτευση!!!! Γιατι οι προηγουμενες δεκαετιες τι εξεθρεψαν ? ΖΩΑ ΑΣΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ σε ενα μιγμα ποιο επικινδυνο απο αυτο του ρουμανοαυστριαουγγαρεζοκαζακστανο που κυκλοφορουν χυμα και τσουβαλατοι....ομως το τελευταια χρονια [μετα το 1980] ποιο επικινδυνοι ειναι οι αραβοτουρκμενιοι οι οποιοι διχως κριση και με πολυ μισος προς ολους....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Προσθέστε σε όλα όσα γράφει ο Π. Αποστόλου, ελάχιστα από τα αναρίθμητα:

  1) Σήμερα, επί κρίσεως, καταλαβαίνει στο πετσί του-για να το πω ευγενικά-ο ελληνοραγιάς τι εστί ευρώ, ΕΕ, και Μάαστριχτ. Ποιοί ψήφισαν-πανηγυρίζοντας-το Μάαστριχτ το 1992; Δεν ήταν όλοι όσοι μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν; Οι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός; Και τί έκανε το προδοτικό ΚΚΕ, ο έμμισθος «αριστερός» υπερπολύτιμος στυλοβάτης του συστήματος; Τί άλλο εκτός από ανούσιες «αντικαπιταλιστικές» «αγωνιστικές» δηλώσεις και «επαναστατική γυμναστική», εκτονώνοντας και υπονομεύοντας προδοτικά τις όποιες αντιδράσεις; Ή μήπως δεν συμμετείχε στην μεγάλη μεταπολιτευτική «μάσα»;

  2) Θα ασχοληθούμε ποτέ με το τεράστιο σημιτικό σκάνδαλο του καθορισμού της ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗΣ ισοτιμίας ευρώ/δραχμής και της υπαγωγής μας στην ευρωζώνη;

  Η περιπέτεια της δραχμής και η Γερμανία.

  Θα ασχοληθούμε ποτέ με τα ασύλληπτου μεγέθους πρασινογάλαζα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου, των Ολυμπιακών Αγώνων, των swaps, και της Siemens;

  3) Αν χρειάστηκαν 20 χρόνια για να καταλάβουμε τί εστί ευρώ, ΕΕ, και Μάαστριχτ, φανταστείτε πόσα χρόνια ακόμα θα χρειαστούν για να καταλάβουμε πόσο μεγάλο εθνικό έγκλημα ήταν η είσοδος της Ελλάδας στην ΕΟΚ το 1979. Δεν είχε καταλάβει ο «σοφός εθνάρχης» ότι ήδη από το 1973 είχε αρχίσει η παγκόσμια επίθεση του νεοφιλελευθερισμού; Κι αν δεν το είχε καταλάβει αυτός, κανείς από το διεθνούς ακαδημαϊκού κύρους οικονομικό του επιτελείο-Ζολώτας, Πεσμαζόγλου κλπ- δεν κατάλαβε τίποτα; Ρητορικές οι ερωτήσεις. Ακόμα πιστεύουμε ότι η είσοδός μας στην ΕΟΚ ήταν ευλογία, ότι φταίει το κακό ΠΑΣΟΚ που κατασπατάλησε τα πάντα, και ότι αν κυβερνούσε η «συνετή νοικοκυρά» ΝΔ, σήμερα θα ήμασταν τουλάχιστον Βέλγιο. Ναι, ΚΑΙ το ΠΑΣΟΚ κατασπατάλησε τα πάντα, και έλεος πια με την εξίσου εθνοπροδοτική μασονική ΝΔ των «νοικοκυραίων» !!

  Σχόλιο: Το σύνθημα "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" είναι ένα από τα πλέον σωστά συνθήματα που έχουν ακουστεί ποτέ, και δεν είναι διόλου τυχαίο το ότι αυτοί που το εξευτέλισαν και το γελοιοποίησαν απόλυτα ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου και οι κρατικοδίαιτοι «κομμουνιστές».

  4) Ξεχάσαμε ότι ο νόμος για τα περίφημα «πανωτόκια» είναι νόμος του 1980, της καραμανλικής ΝΔ επί αρχιμασόνου «ευπατρίδη» Ράλλη (και υπουργίας Έβερτ), τα οποία φυσικά συνέχισε το ΠΑΣΟΚ με τον γελοίο Τσοβόλα; Ξεχάσαμε ότι ο φαρμακοβιομήχανος και πρώην ιδιοκτήτης της ΧΡΩ.ΠΕΙ. Σοφιανόπουλος είχε δηλώσει :«ΕΓΙΝΑΝ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΝ ΓΈΩΡΠΚΗΝ, ΑΛΙΕΥΤΙΚΗΝ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΝ»

  Νόμος 1083/1980-Νόμος των Πανωτοκίων: Η αρχή του τέλους της Ελληνικής Βιομηχανίας.

  5) Ξεχάσαμε ότι ο γερο-Καραμανλής ήταν αυτός που ξεκίνησε την απόλυτη διάλυση της ελληνικής βιομηχανίας το 1974-1980, την ίδια ακριβώς εποχή που μας έβαζε στην ΕΟΚ; Ξεχάσαμε ότι σταμάτησε την κατασκευή του μεγαλύτερου στον κόσμο Διϋλιστηρίου αργού πετρελαίου (Μέγαρα), όπως και την αξιοποίηση του μεγαλύτερου κοιτάσματος Τύρφης στον κόσμο (Τύρφη Φιλίππων). Μάλιστα έστειλε πίσω στους Σοβιετικούς τα μηχανήματα που είχε παραγγείλει ο Παπαδόπουλος, και υποχρεωθήκαμε να πληρώσουμε στην ΕΣΣΔ ποινική ρήτρα 30 εκατομ. δολλαρίων (της εποχής).

  Διϋλιστήρια Μεγάρων

  Τύρφη Φιλίππων Μακεδονίας

  Είναι φιλοφρόνηση το να αποκαλούμε προδότες ΟΛΟ το πολιτικό σύστημα από τον Καποδίστρια μέχρι σήμερα. Κοτζαμπάσηδες, Παλάτι, βενιζελικοί, αγγλο-γαλλο-γερμανο-αμερικανόδουλοι, δωσίλογοι, ταγματασφαλίτες, δολοφόνοι, «πατριώτες», χουνταίοι, «προοδευτικοί», «φιλελεύθεροι», σοσια-ΛΗΣΤΕΣ, χριστιανελλαδέμποροι, «αριστεροί», «Ελληναράδες», «ευρωπαϊστές»...Μόνο το Κουΐσλιγκ, ασπόνδυλα μασονικά δίποδα, άθλια ερπετά πουλημένα στον διεθνή μασονο-σιωνισμό ταιράζει και πάλι λίγο είναι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ολα αυτά σωστά ως ιστορικά ντοκουμέντα. Αυτά όμως είναι παρελθόν και το παρόν δείχνει πως το μέλλον θα είναι απείρως χειρότερο. Ομως αν δεν γνωρίζεις την αλήθεια του παρελθόντος, δεν πρόκειται να έχεις προκοπή σε κανένα μέλλον.
  Πως ξαναγινόμαστε όμως ελεύθερο, αυτόνομο, κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος;
  Με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ = Δήμος(σύνολο πολιτών)-Κράτος(κραταιός, ισχυρός)
  Δηλαδή η δύναμη που προέρχεται από το σύνολο των πολιτών. Πως προέρχεται; Με τις εκλογές; (όποτε και όπως τις σχεδιάσουν οι ολιγάρχες;) Οχι βέβαια. Αλλά με την συνεχή και αέναη συμμετοχή του πολίτη στο κράτος του δήμου. Του πολίτη-οπλίτη-πολιτευτή-εργάτη-βουλευτή-δικαστή. Οταν ο κάθε πολίτης συμπεριλαμβάνει ως μονάδα, όλες αυτές τις ιδιότητες, τότε είναι ισότιμο μέλος του κράτους της δημοκρατίας.
  Δημοκρατία το μοναδικό πολίτευμα που λειτουργεί ως καταλύτης των πάντων, για πάντα. Αυτή είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ολες οι γνωστές "δημοκρατίες" που κυκλοφορούν γύρο και ανάμεσά μας, είναι παραχαραγμένα και ψευδεπίγραφα πολιτεύματα.
  Οι ορολογίες: Αστική, φιλελεύθερη, προεδρευομένη, σοσιαλιστική, βασιλευομένη, δεν είναι τίποτα άλλο από στάχτη στα μάτια μας, ώστε να μην πιστεύουμε στη δημοκρατία και να αναζητούμε λύσεις σε σοσιαλιστικά-κομμουνιστικά-φασιστικά-εθνικιστικά (και τι στο διάολο άλλα) πολιτικά μορφώματα. Αυτές τις αποτυχημένες ιστορικά πολιτικές φιλοσοφίες-καρικατούρες, που μοναδικό σκοπό έχουν να συνεχίσουν τη διαιώνιση της ανθρώπινης εκμετάλλευσης και ανελευθερίας. Τη διαιώνιση της ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.
  Αν δεν βρούμε τον τρόπο να επικοινωνήσουμε στο λαό τη σημασία της δημοκρατίας, ας μην περιμένουμε ούτε έλεος, ούτε σωτηρία από κανέναν. Γιατί ο ένας εκφράζει τη δύναμη της μονάδας, που σε περίπτωση εξουσίας, γίνεται ΜΟΝΑΡΧΙΑ = (πάλι) ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ!
  Αντί να ξοδεύουμε ενέργεια και χρόνο σε κορώνες τύπου "ελευθερία ή θάνατος", ορθοδοξία ή θάνατος" κτλ, ας πούμε μια και καλή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ! Γιατί χωρίς δημοκρατία, δεν θα υπάρξει ούτε ελευθερία, ούτε ορθοδοξία. Ετσι τότε ο θάνατος, (και δη ο ταπεινωτικός) να φαντάζει στο μέλλον, ως η μόνη "κοινωνικοπολιτική" σταθερά!!
  ΦΑΙΑΚΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ