Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Πώς φτάσαμε στην ανείπωτη ΤΡΑΓΩΔΙΑ. Ο βρώμικος ρόλος του ΚΚΕ, ο Ωνάσης, οι Σιωνιστές Παπανδρέου, το Σχέδιο ΑΣΠΙΔΑ, το Πολυτεχνείο ... και όλα τα ιστορικά ντοκουμέντα, σ' ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ! ΠΟΙΟΙ ΕΣΤΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.
Ιδρυταί του ΚΚΕ, τόσον εις τας Αθήνας, όσον και εις την Θεσσαλονίκην, ήσαν Ισραηλίται ή κρυπτοεβραίοι Έλληνες, το δε κίνημά των, παρ’ όλα τα σοσιαλιστικά φαινόμενα ή προσχήματα, ήτο εβραϊκόν εθνικιστικόν. 


Αποφεύγω να αλλάζω τους τίτλους των αναρτήσεων άλλων συναδέλφων.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, όπου τα ιστορικά ντοκουμέντα της έρευνας,  αποδεικνύουν πως εδώ που φτάσαμε "κάποιοι" έστρωσαν τον δρόμο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, δεν μποροουσε να γίνει διαφορετικά.

Ο αρθρογράφος ερευνητής, μιλάει με ιστορικά αρχεία και αποκαλύπτει όλο το βρώμικο παιχνίδι του ΚΚΕ και τα δεινά που πέρασε η Πατρίδα εξ αιτίας του ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ τους, καθώς και την σχέση τους με τον Εβραϊσμό και τον Σιωνισμό.

Πριν οποιοσδήποτε αμφισβητήσει το παραμικρό, ας μελετήσει τα παρακάτω στοιχεία και στη συνέχεια, ας αντιπαρατεθεί με ντοκουμέντα.

Το δικαίωμα στην άποψη, είναι δικαίωμα του καθενός μας.... ΑΛΛΑ, χωρίς κομματικές παρωπίδες... και χωρίς ύβρεις.


Καλλιόπη Σουφλή
 
Υ.Γ. ΥΒΡΕΙΣ ΚΚΕδων, δεν θα δημοσιευθούν.

Διαβάστε την αποκαλυπτική έρευνα...


1. Ο EΧΘΡΟΣ1.α "Καλώς γνώναι τον εχθρόν"

όπως θα δούμε παρακάτω (στην δεύτερη σελίδα - 2. "Η ιδεολογία της 21ης Απριλίου") οι Απριλιανοί διέκριναν και ξεχώριζαν τον εχθρό από τον απλό κόσμο που απλά είχε παρασυρθεί από την Κομμουνιστική "ιδεολογία" λόγω της ανέχειας. Εχθρός λογίζεται η "ιδεολογία" του Κομμουνισμού και ο μηχανισμός αυτού. Μέρος του μηχανισμού ήταν οι συνειδητοί αρχηγοί και οι εκπαιδευμένοι σε ειδικά κέντρα εκπαιδεύσεως κομματικά στελέχη.

Θα ξεκινήσουμε το άρθρο με τα λόγια του Γ. Γεωργαλά που γνωρίζει πάρα μα πάρα πολύ καλά τι σημαίνει Σοσιαλισμός-Κομμουνισμός & Προπαγάνδα για να πάρουμε μια μικρή ιδέα του τι πραγματικά είναι:
"Είναι γεγονός που αποτελεί αξίωμα για όσους έχουν κάποια γνώση του κομμουνισμού, ότι ΠΟΤΕ δεν πρέπει να μετράμε το μέγεθος της κομμουνιστικής απειλής με την εκλογική ισχύ του Κομμουνιστικού Κόμματος. Τα Κομμουνιστικά Κόμματα δεν είναι κανονικά πολιτικά κόμματα που αποβλέπουν εις την άνοδο των στην εξουσία δια του κοινοβουλίου."
Γ. Γεωργαλάς - Πυρηνική Ειρήνη σελ 187-188

Κατά την δίκη Μπελογιάννη το 1952 αποκαλύφθηκε ότι κατά μήκος των βορείων συνόρων της Ελλάδος, ο Κομμουνισμός είχε στήσει πυκνό δίκτυο στρατοπέδων και κέντρων εκπαιδεύσεως, στρατιωτικών σχολών και σχολών κομματικών στελεχών. Ο Σοσιαλισμός - Κομμουνισμός από την πρώτη ημέρα, όπως θα δούμε παρακάτω, είχε σαν στόχο την αυτονόμηση Ηπείρου - Μακεδονίας - Θράκης όπως άλλωστε και σήμερα (αποδείξεις παρακάτω).Ας ξεκινήσουμε με τα στοιχεία του Ποιοι δημιούργησαν τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό στην Ελλάδα, ποιες οι θέσεις τους για Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, Αιγαίο, Μικρά Ασία, Κύπρο και την σχέση τους με την Ναζιστική Γερμανία.


Η αρχή ήταν η δημιουργία της "Φεντερασιόν", η οποία έγινε ΣΕΚΚΕ η οποία έγινε ΚΚΕ από κει ξεπήδησε η ΕΔΑ και αργότερα το ΠΑΚ του Ανδρέα κ.ο.κ. Ας δούμε λοιπόν τους δημιουργούς της:
Ο δημιουργός είναι ο Αβραάμ Μπεναρόγιας, Εβραίος από την Ισπανία. Το 1908 μετακόμισε από την Βουλγαρία στην Θεσσαλονίκη, και ένα χρόνο αργότερα (1909) ίδρυσε την Σοσιαλιστική "Φεντερασιόν". Ο ίδιος ήταν τυπογράφος. Την εποχή εκείνη δεν υπήρχε τηλεόραση ή ραδιόφωνο, οπότε μπορούμε να φανταστούμε τι δύναμη είχε ο έντυπος τύπος.

Το παρακάτω έγγραφο είναι η αίτηση αναγνώρισης της Σοσιαλιστικής Εργατικής Ομοσπονδίας (ΦΕΝΤΕΡΑΣΙΟΝ). - Αρχείο Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης π.50:


κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το έγγραφο σε μεγέθυνση
Τα ονόματα στην αίτηση είναι τα εξής:

Ζακ Αμαρίου

Α. Αρδίτι

Σ. Γκικόπουλος

Μ. Καράσσο

Σ. Κουένκα

Χ. Μπενρουμπί

Χ. Χαουέλ
Το παρακάτω έγγραφο είναι η αίτηση αναγνώρισης της Σοσιαλιστικής Νεολαίας.- Αρχείο Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης π.70:


κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το έγγραφο σε μεγέθυνση
Τα ονόματα στην αίτηση είναι τα εξής:

Μεντές Μπενατόν

Αβράμ Κουένκα

Χαίμ Χαουέλ

Αβράμ Μενασέ

Μωής Σαδικάριο

Σιαλόμ Νισίμ

Ισάκ Σερρέρο

Η πρώτη εφημερίδα που βγάζει ο Μπεναρόγια με τίτλο Avanti είναι καθολικά στην Εβραϊκή γλώσσα


Αποδείξεις το ότι ο Αβραάμ Μπεναρόγια και η Φεντερασιόν ήταν με τις ευλογίες της Εβραϊκής Κοινότητος βρίσκουμε στο διμηνιαίο Περιοδικό "Χρονικά" του 2011, τεύχος 231, το οποίο Εκδίδει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (υπάρχει διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου).


Στο ίδιο περιοδικό λίγο παρακάτω βλέπουμε ότι η εφημερίδα "Εμπρός" (θα την συναντήσουμε παρακάτω) και η "Αβάντι" είναι εφημερίδες υπό την αιγίδα του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου


Εδώ βλέπουμε τον τάφο του Μπεναρόγια στο Ισραήλ

Στην Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ στις 22.01.1925 ο Διοικητής Γ΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Οθωναίος, δίνει μια συνέντευξη στην οποία μεταξύ άλλων λέει ότι οι Κομμουνιστές έχουν ξεκινήσει προπαγάνδα για να αλλοιώσουν το στράτευμα, ενώ παρακάτω μας ενημερώνει ότι τα 3/4 των Κομμουνιστών είναι Ισραηλίτες.

 Κρατήστε το παρόν στοιχείο για να δείτε ότι το γεγονός αυτό επαναλαμβάνεται με τον Κομμουνιστή (αποδείξεις παρακάτω) και Σιωνιστή (αποδείξεις παρακάτω) Ανδρέα Παπανδρέου γύρω στο 1960 με το Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α.


(4η Σελίδα)Διαβάζουμε στο επίσημο περιοδικό του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου "Χρονικά" (τόμος 36ος, Αρ. Φύλ. 240, Απρίλιος - Ιούνιος 2013)
"...Σε συμπλήρωση του παραπάνω δημοσιεύματος ο μαχητικός πρωτοπόρος Αβραάμ Μπεναρόγια (1887 – 1979) – ο ιδρυτής της ιστορικής σοσιαλιστικής οργάνωσης της “Φεντερασιόν” από την οποία προήλθε το ΚΚΕ – έγραφε τα εξής:

“Στη Θεσ/νίκη, την εποχή εκείνη υπήρχε η λεγόμενη “Φεντερασιόν”, η σοσιαλιστική οργάνωσις των Ισραηλιτών εργατών και διανοουμένων, που είχε μία θέση διεθνιστική. Οι σκαπανείς αυτοί του μέλλοντος να ιδρυθή Κράτους του Ισραήλ, οι Γκρίν (Μπεν Γκουριόν), Μπεν Τσβή και άλλοι, μολονότι διετήρησαν μία επαφή με το σιωνιστικό κίνημα γενικά και της Θεσ/νίκης ιδιαίτερα, δεν έπαυσαν να διατηρούν μία επαφή με το κίνημα της “Μπούντ” γενικά και με την “Φεντερασιόν”.

"...Με την πρωτοβουλίαν του γράφοντος ωργανώθη τας αρχάς του 1911 εις την Θεσ/κη και μάλιστα εις τα Γραφεία της Φεντερασιόν μια ειδική συζήτηση πάνω εις το εβραϊκό ζήτημα, κληθέντος υπό της “Φεντερασιόν” του Μπεν Τσβή από την Πόλιν και με την συμμετοχήν του Γκρίν (Μπεν Γκουριόν), καθώς και των σιωνιστών


Οι επιζήσαντες παλαιοί σιωνισταί και σοσιαλισταί θα θυμούνται καλά την μεγάλην εκείνην συζήτησιν, εις την οποίαν οι Γκρίν και Μπεν Τσβή ωμίλησαν εβραϊκά, έλαβον μέρος και ο Δ. Φλωρεντίν και άλλοι εκ μέρους των σιωνιστών. Αι μεταφράσεις έγιναν εις την ισπανο-εβραϊκήν. Η δυναμικότης της “εργατο-σιωνιστικής” συνθέσεως εφάνη από τότε ζωηρή και δημιουργική. ‘Αλλ’ η τότε
διεθνής κατάστασις και η έλλειψις εις την Παλαιστίνην μιας συμπαγούς εβραϊκής μάζας δεν επέτρεπε εις τους οπαδούς του διεθνούς σοσιαλισμού να συλλάβουν όλην την αξίαν των θέσεων των Γκρίν και Μπεν Τσβή. 


Έπρεπε να έλθη ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και ο πρωτοφανής εις την ιστορίαν του Εβραϊσμού φυλετικός διωγμός, η εξαφάνισις εκατομμυρίων μαρτύρων και ο ηρωϊσμός των ολίγων χιλιάδων οπαδών του εργατικού σιωνισμού διά να καταδειχθή με την ίδρυση και του Κράτους του Ισραήλ"


(σημείωση 1: ο Δαυίδ Μπεν Γκουριόν (Δαυίδ γιοσέφ Γκριν το πραγματικό) ήταν ο πρώτος Πρωθυπουργός του Ισραήλ)
(σημείωση 2: το περιοδικό μπορείτε να το βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου)


Οι Σοσιαλιστές ήταν και είναι κατά του Ελληνικού Εθνικισμού αλλά ταυτόχρονα είναι υπέρ του Σιωνισμού δηλαδή του Εβραικού Εθνικισμού...

θα παραθέσουμε από το βιβλίο-ντοκουμέντο του πρώην Γ.Γ. του ΚΚΕ Ε. Σταυρίδη «Τα παρασκήνια του ΚΚΕ» την μαρτυρία του σοσιαλιστή Νίκου Γιαννιού, ο οποίος παραβρέθηκε στο ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΕΚΕ και αποχώρησε αμέσως μόλις κατάλαβε ποιοι κρύβονταν πίσω από τα παρασκήνια:


 «Ιδρυταί του ΚΚΕ, τόσον εις τας Αθήνας, όσον και εις την Θεσσαλονίκην, ήσαν Ισραηλίται ή κρυπτοεβραίοι Έλληνες, το δε κίνημά των, παρ’ όλα τα σοσιαλιστικά φαινόμενα ή προσχήματα, ήτο εβραϊκόν εθνικιστικόν. 

 Δυστυχώς, τα σοσιαλιστικά μας επιχειρήματα δεν εισακούσθησαν εφ’ όσον η εβραϊκή ηγεσία είχε τους ιδικούς της ανθελληνικούς σκοπούς, οι δεγύρω αυτής Έλληνες προλετάριοι ήσαν αγράμματοι και αφελείς. 

Προσήλθαμε, εν τούτοις, ως μειοψηφία εις το πρώτον σοσιαλιστικόν συνέδριον (1918), ηγωνίσθημεν και πάλιν, αλλ’ αποχωρήσαμεν εν τέλει δια να μη γίνομε όργανα της κομμουνιζούσης εβραϊκής πλειοψηφίας».


Το 1918 ο Αρχισυντάκτης του Ριζοσπάστη Ν. Γιαννιός και ο Αβραάμ Μπεναρόγια εκδηλώνουν μια εσωτερική διαμάχη η οποία έχει ως εξής: ο Γιαννιός κατηγορεί την Φεντερασιόν και τον Μπεναρόγια ότι είναι ψευτοΣοσιαλιστές και ότι στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν τον σοσιαλισμό για να εκφράσουν και να περάσουν τις Εθνικιστικά (Σιωνιστικά) τους σχέδια. Η διαμάχη αυτή καταγράφεται από πλευράς Γιαννιού από τον Ριζοσπάστη και από μεριάς Μπεναρόγια από τον "Βαλκανικό Ταχυδρόμο"
Ριζοσπάστης 04.09.1918:

ο Αρχισυντάκτης του Ριζοσπάστη του 1918 Ν Γιαννιός, κατηγορεί την Φεντερασιόν και τον Αβραάμ Μπεναρόγια ότι προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Κράτους με μαγειρέματα. Ο Ν. Γιαννιός αποστασιοποιείται από την δράση της Σοσιαλιστικής Εβραϊκής Φεντερασιόν λέγοντας ότι φοράνε τον μανδύα του Σοσιαλισμού για να αναμιγνύονται και να επιδρούν με τα Εθνικιστικά τους συμφέροντα, και άλλα ξενικά, επί των Πολιτικών πραγμάτων στην Ελλάδα.


κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε τον Ριζοσπάστη


Ριζοσπάστης 07.09.1918:

Η Διοικητική επιτροπή κατηγορεί τους Εβραίους της Φενταρασιόν ότι επιθυμούν να ξαναδούν Τούρκους και Βουλγάρους στην Θεσσαλονίκη κάνοντας ανάλογες κινήσεις, υποστηρίζοντας παράλληλα τον αρχισυντάκτη Ν. Γιαννιό.


κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε τον Ριζοσπάστη


Ριζοσπάστης 08.09.1918:
Ο Ριζοσπάστης συνεχίζει να κατηγορεί την Φενταρασιόν για ψευτοΣοσιαλισμό (ενώ ο πραγματικός σκοπός τους είναι να προβάλουν τα Σιωνιστικά συμφέροντα)


κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε τον Ριζοσπάστη


Ριζοσπάστης 09.09.1918:

Στήλη "Γράμματα Αγνώστων"
"Φίλε Ριζοσπάστη,
εσείς ζητάτε να διορθώσετε τους Εβραίους. Εμένα μου φαίνεται πως όσο πάνε γίνονται και Εβραικότεροι, δηλαδή εξελίσσονται επί το κατεργαροκώτερον.
Μια απόδειξις. Ο Περίφημος Μπεναρόγια είχε πει ότι η Φενταρασιόν ανεγνωρίσθει επί Τουρκοκρατίας. Εις τον "Βαλκανικόν Ταχυδρόμον" λέγει: " Η Φεντερασιόν αντιπροσωπεύθει εις το συνέδριο της Βασιλείας όπου ο αντιπρόσωπος της προέβει εις διαμαρτυρίαν κατά του ΙταλοΤουρκικού Πολέμου και ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΗΘΗΣΑΝ ΚΑΤΑΔΙΩΞΕΙΣ (Εβραίων) ΥΠΟ ΤΩΝ ΝΕΟΤΟΥΡΚΩΝ ΕΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ".
Ιδού κάτι πολύ περίεργον! Είναι γνωστόν ότι το Συνέδριο της Βασιλείας έγινε τον Νοέμβριο του 1912, δηλαδή ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΝ.
Πως διάβολον η Φεντερασιόν κατεδιώχθει εν Θεσσαλονίκην συνέπεια του Συνεδρίου της Βασιλείας υπό των ΝεόΤουρκων; (αφού δεν υπήρχαν πια ΝεόΤουρκοι στην Θεσσαλονίκη)
υπογραφή: Ένας Σοσιαλιστής

κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε τον Ριζοσπάστη


Ριζοσπάστης 12.09.1918:

"Ο Ισραηλιτικός Αυτής (Φεντερασιόν) Χαρακτήρ"
1. Η Φεντερασιόν εξακολούθησε και επί Ελληνικής Θεσσαλονίκης να διατηρεί το καταστατικό της άρθρο δια του οποίου απέκλειε της εις αυτήν είσοδο κάθε εργάτου μη Ισραηλίτου. Μετά από σφοδρούς αγώνες των Ελλήνων Σοσιαλιστών τέθηκε το θέμα αλλά πήρε μόλις 9 ψήφους στους 100, οπότε εξακολουθεί να είναι μια οργάνωση καθαρώς Ισραηλιτικού Χαρακτήρα.
2. Το ότι η Φεντερασιόν δεν εθεώρει απαραίτητον την συμμετοχή Ελλήνων εις τα της κεντρικής Διοικήσεως της, θα εννοηθεί καλύτερα από την πληροφορία ότι πέρσι εις την ίδια εκείνη συνεδρία του Μαίου εδήλωσε (παρόλο που υπήρχε γραφείο Ελληνικού τύπου εν Θεσσαλονίκη) ότι ΗΛΘΕ ΔΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΕΙΣ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΣΑΡΑΙΡ δια την έκδοση της "Αβάντι" (Εφημερίδα της Φεντερασιον εν Θεσσαλονίκη στην Εβραική Γλώσσα) ΥΠΟΤΑΣΣΟΥΣΑ ΟΥΤΩ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΝ ΕΙΣ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΝ
"Η συμμαχία με τον Γούναρη"
3. το 1915 ο Γούναρης, όπως είχε δηλώσει εις τον Ν.Γιαννιό, συμπεριέλαβε στον συνδυασμό του ως υποψηφίους της Φεντερασιόν Σιδέρη και Κουριέλ διότι είχε απαιτηθεί από τους ισχυρούς του εθνικού Ισραηλιτικού γκρουπ της Θεσσαλονίκης.
5. φανερώνεται ο λόγος για τον οποίο ο Γιαννιός δεν τα πήγαινε καθόλου καλά με την Φεντερασιόν. ο Γιαννιός είχε φυλακιστεί διότι είχε λάβει μέρος στην απεργία των Ηλεκτροτεχνιτών, με την αποφυλάκιση του διέτρεχε κίνδυνο και μετέβη στην Θεσσαλονίκη. Οι Εν Αθήναι αντιπρόσωποι της Φεντερασιόν τον αποκήρυξαν με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να φανεί ως "Βενιζελικός"
6. ο Ριζοσπάστης φανερώνει ότι οι σοσιαλισταί της Φεντερασιόν ψήφισαν ως πρόεδρο βουλής Βενιζελικό Υποψήφιο, όπως και το 1917 μετά την έκθεση του Βενιζέλου επί της εν γένει πολιτικής του και των σκοπών του Πολέμου.
υπογραφές: Ν. Γιαννιός, Α. Κουρούκλης, Ι. Στυλιανού, Ηλ. Δελαζάνος, Αχ. Χατζημιχάλης, Π. Χλωμός, Π. Λεπμέσης. Ι. Ιωαννίδης, Μιχ. Χατζημάρκου, ι. Πετρόπουλος, Χρ. Σκάρπος, Νικ. Γκάντος, Γρηγ. Μηλίδης, Αποστ. Δημάδης.

(σημείωση: δεν πρέπει να ξεχάσουμε το γεγονός ότι ο Βενιζέλος το 1920 έκανε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, δηλαδή ότι είναι και το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης κτλ, δηλαδή ΚΡΑΤΟΣ! - αποδείξεις ΕΔΩ)

κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε τον Ριζοσπάστη


Ριζοσπάστης 23.09.1918:

"Συμφώνως με την ανωτέρω δήλωση του Σοσιαλιστικού Κέντρου Αθηνών ο Αρχισυντάκτης τους Ριζοσπάστη, από την πρώτη ημέρα της εν Αθήναις εκδόσεως του μέχρι σήμερα (23.09.1918), Ν. Γιαννιός αποχωρεί από την θέση του.

κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε τον Ριζοσπάστη


Ριζοσπάστης 07.10.1918:

Ο Διευθυντής και ιδιοκτήτης του Ριζοσπάστη Γ. Πετσόπουλος, στην μετά Γιαννιού εποχή, δίνει "εικόνα" (ελέω Φεντερασιόν) ότι η διαφωνία μεταξύ Φεντερασιόν και Σοσιαλιστικού Κέντρου Αθηνών ήταν μια διαφωνία μεταξύ Ελλήνων Σοσιαλιστών. Ταυτόχρονα κατηγόρησε κάποιους κλασσικούς αόρατους εχθρούς που απείλησαν τον Σοσιαλισμό και την εργατική τάξη (σαν να μην πέρασε μια μέρα).

Μετά κλασσικά προσπαθεί να ταυτίσει τον ΣοσιαλοΚομμουνισμό με την Δημοκρατία*, και φανερώνει ταυτόχρονα τις θέσεις τους σε Εθνικά θέματα τα οποία όλως τυχαίως ταυτίζονταν με αυτά της Φεντερασιόν τα οποία ήταν η ίδρυση μιας αυτόνομης Δημοκρατίας (με ποιο "δημοκρατικό" τρόπο θα το πετύχαιναν δεν μας εξηγούν) στην περιοχή Θράκης Κωνσταντινούπολης Δαρδανελίων, αποκατάσταση Μακεδονίας και Ηπείρου σε κυριαρχία που ίσχυε προ πολέμου (ψάξτε να βρείτε υπό ποιών κυριαρχία ήταν προ των Βαλκανικών Πολέμων και ποια η σχέση όλων αυτών με τον ΚομμουνοΣυμμοριτοπόλεμο...)

κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε τον Ριζοσπάστη(*σημείωση: Δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα 100% Εθνικιστικό όπως το όρισαν οι δημιουργοί του Σόλων, Κλεισθένης, Εφιάλτης και Περικλής! Όποιος τολμούσε στην Αθηναϊκή Δημοκρατία να πει κάτι κατά των συμβόλων ή να υπονομεύσει με τον οποιονδήποτε άλλο μηχανισμό το κράτος και την συνοχή της κοινωνίας, η ποινή ήταν θάνατος χωρίς δεύτερη κουβέντα. Η Ελευθερία της έκφρασης δεν έχει καμία σχέση με την ασυδοσία. Η Ελευθερία έχει μέτρο και λογική.
Σήμερα μέσω προπαγάνδας μας έχουν ταυτίσει τον όρο Δημοκρατία αποκλειστικά και μόνο με την ψήφο. Η ψήφος ήταν μια έκφανση της Δημοκρατίας, ήταν απλά η δικλείδα ασφάλειας της δημοκρατίας, δεν ήταν ούτε είναι η αυτούσια έννοια της Δημοκρατίας. Ο όρος Δημοκρατία στην πραγματικότητα σημαίνει ότι ο δήμος είναι κραταιός δηλαδή ο κόσμος είναι ισχυρός και ζει σταθερή-κραταιά ζωή. Ισχυρός - Κραταιός είναι όποιος έχει πραγματική παιδεία και δεν χρωστάει.
Μην ξεχνάμε επίσης ότι Δημοκρατία δεν θα μπορούσε να υπάρξει αν δεν υπήρχε ο Ηγέτης ο οποίος θα στήριζε αυτήν όπως ήταν ο Σόλων, ο Κλεισθένης, ο Εφιάλτης και ο Περικλής)


Με το κούρεμα του Αρχισυντάκη Ν. Γiαννιού όπως είδαμε φανερώθηκε ότι είχε δίκιο, αφού μετά ο Ριζοσπάστης εναρμονίζεται πλήρως με τις θέσεις της Φεντερασιόν και του Μπεναρόγια στα θέματα Ηπείρου, Μακεδονίας, Θράκης, Μικράς Ασίας κτλ. Για να δούμε λοιπόν τις θέσεις των με μάρτυρες πάντα τους ίδιους:


Εφημερίδα "Εμπρός" (29-4-1913 ) για την Μακεδονία:

κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ντοκουμέντο σε μεγέθυνση

Η εφημερίδα "Εμπρός" το 1913 μας ενημερώνει ότι επιτροπή Ιουδαίων και Οθωμανών (σε συνεργασία) μεταβαίνει στο Λονδίνο ως προς την αυτονομία της Μακεδονίας για λογαριασμό των Εβραίων.

Το θέμα της αυτονόμησης της Μακεδονίας συνεχίστηκε από τον Ριζοσπάστη και ιδού μερικές αποδείξεις με μάρτυρες τους ίδιους:
Ριζοσπάστης 14.12.1924

(πρωτη σελίδα)
κάντε κλικ ΕΔΩ για να ανοίξει το ντοκουμέντο σε PDF(σελίδα 3)
κάντε κλικ ΕΔΩ για να ανοίξει το ντοκουμέντο σε PDF
Είναι 1924, δηλαδή 11 χρόνια μετά που ο Ελληνικός Στρατός πήρε πίσω την Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία, παρόλα αυτά γι αυτούς ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει...Επίσης εδώ διακρίνουμε ότι οι ΣιωνιστοΚομμουνιστές θέλουν να προστατέψουν τους ΣλαβοΣκοπιανούς "Μακεδόνες" και εναντιώνονται στους Βουλγάρους οι οποίοι είχαν βλέψεις προς τα Σκόπια (σαν να μην πέρασε μια μέρα).Ριζοσπάστης 23.06.1929κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε τον Ριζοσπάστη σε PDF
Ριζοσπάστης 23.03.1931
κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ντοκουμέντο σε μεγέθυνσηΕίναι 1931, και συνεχίζουν να μιλούν για "Μακεδονικό" λαό (Σλάβους). Εντύπωση κάνει ότι κατά την διάρκεια του συμμοριτοπολέμου, οι κομμουνιστές τα παιδιά από το παιδομάζωμα που έκαναν στην Μακεδονία τα έστελναν σε Σλαβικές περιοχές και Σοβιετική Ένωση.


Ριζοσπάστης 19.09.1932

κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ντοκουμέντο σε μεγέθυνση

# Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικό άρθρο με ντοκουμέντα και πολλά βίντεο σχετικά με την αυτονόμηση της Μακεδονίας δια του γνωστού Τζορτζ Σόρρος, και ποια η σχέση που μπορεί να έχει ο Σόρρος με το Ουράνιο Τόξο, τον Βαλιανάτο, τους Κομμουνιστές και τους Οικολόγους Πράσινους

# Επίσης κάντε κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ για να δείτε ποια η σχέση του Παπανδρέου με τον Σόρρος και όλους τους υπόλοιπους προαναφερθέντες.

Αν τώρα κάποιος σκεφτεί ότι αυτά είναι παλιές ιστορίες περί Μακεδονίας, Σλάβων Θράκης Αιγαίου κτλ, δεν έχει παρά τα δει τις αποδείξεις πάντα με μάρτυρα τους ίδιους στο τι υποστηρίζουν ακόμα και ΣΗΜΕΡΑ, κάνοντας κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩΠροχωράμε στις θέσεις που είχαν και έχουν για την καταστροφή στην Μικρά Ασία πάντα με μάρτυρες τους ίδιους:

Ριζοσπάστης 12.07.1935

κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ντοκουμέντο σε μεγέθυνση
Πάντα με διάφορες δικαιολογίες που μόνο ένας καθυστερημένος νους θα μπορούσε να πιστέψει, συνέχισαν το ανθελληνικό τους έργο εκτός από την Μακεδονία - Θράκη και στην Μικρά Ασία!!!

Οι Τούρκοι ήταν Μογγολικά φύλλα τα οποία κατέβηκαν από τις Στέπες τον 10ο αιώνα μ.Χ., η περιοχή της Ιωνίας ήταν ήδη κατοικημένη από Έλληνες χιλιάδες χρόνια νωρίτερα! Οι αποδείξεις του τύπου Ναού της Αρτέμιδος (ένα από τα 7 θαύματα) θα έπειθαν και τον πλέον δύσπιστο. Το ότι οι Τούρκοι κατέλαβαν την Ιωνία δεν το λογίζουν ως ιμπεριαλισμό οι κομμουνιστές, το ότι οι Έλληνες πήγαν να πάρουν πίσω κάτι που τους άνηκε επί χιλιετίες είναι ιμπεριαλισμός και γι αυτό συνεισέφεραν στην ήττα μας... η λογική αστειεύεται...
Την ήττα μας στην Μικρά Ασία λέει την επιδιώξανε (χωρίς να μας εξηγήσουν πως...) με την δικαιολογία ότι μας είχαν βάλει λέει οι ξένοι να καταδυναστεύσουμε τους Τούρκους και άλλες τέτοιες τρέλες, αλλά δεν μας εξήγησαν γιατί λύσσαγαν όταν τιμούσαμε τον Χρυσόστομο Σμύρνης όταν πια τα αδέρφια τους οι Τούρκοι δεν διέτρεχαν κανέναν κίνδυνο από ιμπεριαλιστές ξένους ή ντόπιους; κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το αναλυτικό άρθρο στο οποίο οι Κομμουνιστές αποκαλούν "σκυλολόι" αυτούς που πήγαν στο μνημόσυνο του Χρυσόστομου. Έντονη εντύπωση κάνει η ταύτιση τους με τους Τούρκους!!! (σαν να μην πέρασε μια μέρα)

για να δούμε από που βρήκε χρήματα ο Κεμάλ για να κάνει την επάνοδο μετά από την δική μας "αλληγορία"

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ντοκουμέντο σε μεγέθυνση
Ριζοσπάστης 14.11.1935

Για να δούμε τώρα ποια είναι η πατρίδα των Κομμουνιστών όπως το μαρτυρούν οι ίδιοι:

κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ντοκουμέντο σε μεγέθυνση


Είδαμε τις θέσεις τους για την Ήπειρο, είδαμε για την Μακεδονία, είδαμε για την Θράκη, είδαμε για την Ιωνία (Μικρά Ασία) ας δούμε και τις θέσεις τους για την ένωση της Ελλάδος με την Κύπρο:για να δείτε με λεπτομέρειες τις θέσεις-κινητοποιήσεις τους κάντε κλικ ΕΔΩ
(αναλυτικό άρθρο)Για τις παραπάνω θέσεις τους μπορείτε να δείτε και το wikipedia.org

Είδαμε λοιπόν το ποιοι είναι οι δημιουργοί του Κομμουνισμού στην Ελλάδα, είδαμε ποιες οι θέσεις τους για το Μακεδονικό, την Θράκη, την Κύπρο, την καταστροφή της Μικράς Ασίας που ΕΠΕΔΙΩΞΑΝ όπως λένε οι ίδιοι, ότι δεν θεωρούν την Ελλάδα πατρίδα τους κ.α.
Για να δούμε τώρα την σχέση μεταξύ Σιωνιστών Τραπεζιτών, του ΕβραιοΓερμανού Καρλ Μάρξ, του Κομμουνισμού και των Μπολσεβίκων:
Για να δούμε τώρα τις θέσεις των Κομμουνιστών κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο:
Εδώ βλέπουμε την Ναζιστική Γερμανία με την Σταλινική Σοβιετική Ένωση στην γνωστή συμφωνία "Molotov - von Ribbentrop" με την οποία μοίρασαν την Ευρώπηδείτε περισσότερα στο σχετικό άρθρο κάνοντας κλικ ΕΔΩ


Το παρακάτω βίντεο είναι ένα ντοκιμαντέρ το οποίο δείχνει όχι απλά τις συμφωνίες που είχαν Ναζί με Κομμουνιστές αλλά και τις τρομακτικές ομοιότητες των δυο!

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι Ναζί και Μπολσεβίκοι είχαν κάτι κοινό... τους χρηματοδότες!

Ποιές όμως ήταν οι θέσεις του ΚΚΕ;

Ο Ζαχαριάδης έγραψε 3 γράμματα τα οποία ήταν και θέσεις του ΚΚΕ. Στο πρώτο γράμμα επευφημεί τον Μεταξά και δηλώνει ότι είναι μαζί του κατά των Φασιστών και Ναζιστών. Στα 2 όμως επόμενα γράμματα η θέση του είναι ακριβώς αντίθετη, δηλαδή ζητάει ουδετερότητα δηλαδή να μην πολεμάμε τον Φασισμό!!! Επίσης θυμάται ξαφνικά ότι η Αγγλία είναι ιμπεριαλιστική, ότι εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να είμαστε στην μέση ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου ανάμεσα σε Αγγλία - Γερμανία Ιταλία (made in Κομμουνιστική δικαιολογία) και ζητάει από την Μαμά Σοβιετική Ένωση να έρθει εδώ και να δώσει ΕλληνοΙταλική ειρήνη. Δηλαδή αφενός να μην πολεμήσουμε τον Φασισμό και Ναζισμό (αφού ο Στάλιν είχε κάνει συμφωνία) και ταυτόχρονα να έρθει εδώ η Σοβιετική Ένωση να μας κάτσει στον σβέρκο για να επιβάλει μια ειρήνη φάντασμα. Στο τρίτο γράμμα δε, ο Ζαχαριάδης έχοντας χάσει πλέον τας φρένας αποκαλεί τον Μεταξά "Φασίστα" ασχέτως αν συμφωνία με τους Φασίστες και Ναζί είχε κάνει ο Στάλιν ενώ ο Μεταξάς πολέμησε και τον Φασισμό και τον Ναζισμό, μετά θυμάται ότι η Αγγλία είναι ιμπεριαλιστές (ενώ η Σοβιετική Ένωση που καβάλησε τις χώρες του Ανατολικού Μπλόκ ήταν "απελευθερωτής" και τους χόρεψε στην πείνα) κ.α. ανάλογες ιδέες για τα σίδερα.

Η αντίθεση αυτή (του πρώτου και των δυο ύστερων γραμμάτων του Ζαχαριάδη) έλαβε χώρα ως εξής: Ο Στάλιν έχει κάνει συμφωνία με τον Χίτλερ, ο Ζαχαριάδης όμως την πατάει γιατί πέφτει θύμα του fake Ριζοσπάστη που κυκλοφόρησε ο Μανιαδάκης και γράφει το πρώτο γράμμα υπέρ του Μεταξά και του Πολέμου. Στην συνέχεια η Μαμά Σοβιετική Ένωση και ο "Πατερούλης" Στάλιν του εξηγούν το όνειρο με περίσσια πατρική στοργή, και αυτός έντρομος προσπαθεί να διορθώσει το σφάλμα του.

το σχετικό αναλυτικό άρθρο με τα 3 γράμματα του Ζαχαριάδη μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ. Γεγονός είναι ότι για να καταλάβει κάποιος την άριστη ομολογουμένως τεχνική της προπαγάνδας του Ζαχαριάδη θα πρέπει να έχει πρώτα μελετήσει Προπαγάνδα (άρθρο για την Προπαγάνδα ΕΔΩ)


Αλλά για να δούμε τα σύμφωνα των Κομμουνιστών με τους Ναζιστές εδώ στην Ελλάδα:

Δείτε αναλυτικά το σχετικό άρθρο με τα σύμφωνα κάνοντας κλικ ΕΔΩ
αξίζει να σημειωθεί ότι η κλάση του 1937 στην Σχολή Ευελπίδων δεν έκανε 4 χρόνια αλλά 3, βγήκαν νωρίτερα για να πολεμήσουν τον Φασισμό και τον Ναζισμό, στην κλάση αυτήν ήταν εκτός από τον Παπαδόπουλο, Λαδά, Μακαρέζο και οι περισσότεροι της 21ης Απριλίου, ήταν όταν οι κομμουνιστές έλεγαν να μην πολεμήσουμε τον Φασισμό, οι οποίοι σήμερα μιλάνε κατά του Φασισμού και ταυτίζουν τον Παπαδόπουλο και τους Απριλιανούς με τον Φασισμό, φυσικά απευθύνονται στους αδαείς.


Δείτε επίσης τα εγκλήματα του Στάλιν στους Έλληνες του Πόντου οι οποίοι μας ενημερώνουν ότι ο Στανιλικός Κομμουνισμός κυνήγησε περισσότερο από όλους τους Έλληνες:
Τώρα στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τα ΣοσιαλοΚομμουνιστικά δεδομένα στην Κούβα και θα διακρίνετε αβίαστα τα πάρα πολλά αρνητικά κοινά που απέκτησε η Ελλάδα με την μεταπολίτευση


Στο παρακάτω βίντεο φανερώνεται η αθέατη όψη του Κομμουνισμού με μάρτυρες τους ίδιους τους Κομμουνιστές, με μάρτυρες τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν, οπότε λοιπές επιχειρηματολογίες περιττεύουν!
"Σύντροφοι, ευτυχώς ηττηθήκαμε" έχει ονομάσει ο Τάκης Λαζαρίδης το βιβλίο του (εκδόσεις Πελασγός). 

 Ο Τάκης Λαζαρίδης καταδικάστηκε εις θάνατον στην δίκη Μπελογιάννη αλλά τελικά δεν εκτελέστηκε. 

Στο παρακάτω βίντεο ο ίδιος και κάποιοι άλλοι Κομμουνιστές μιλούν για το σφάλμα που λέγεται Κομμουνισμός και φανερώνουν τα παρασκήνια των Κομμουνιστικών καθεστώτων με επίκεντρο αυτό της ΕΣΣΔ που κάθε άλλο παρά δημοκρατικά ήταν, κάθε άλλο παρά υπέρ των ελευθεριών ήταν, κάθε άλλο παρά υπέρ των απλών πολιτών ήταν... είναι ένα βίντεο που ΠΡΕΠΕΙ να δείτε!1.β Τα γεγονότα πριν την 21η Απριλίου


Το κλίμα που υπήρχε στην Ελλάδα ανέκαθεν ήταν χαοτικό. Παρακάτω θα δούμε τα βασικά ιστορικά γεγονότα - σημεία που έπαιξαν προπαρασκευαστικό ρόλο για την αναγκαστική επέμβαση των Απριλιανών την 21η Απριλίου του 1967.
Στην συνέντευξη του Στυλιανού Παττακού (που υπάρχει στο τέλος) αλλά και στο βιβλίο του ίδιου "21η Απριλίου, Διατι; Ποιοι; Πως;" μας ενημερώνει ότι οι Απριλιανοί αναγκάστηκαν να επέμβουν εφαρμόζοντας ήδη υπάρχον σχέδιο "Προμηθεύς". Το σχέδιο αυτό ήταν στρατιωτική επέμβαση σε περίπτωση Εθνικού κινδύνου.

Ποιος ήταν ο Εθνικός Κίνδυνος; ο 4ος γύρος του Κομμουνισμού στην Ελλάδα δια μέσω κυρίως του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως θα δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Στην πραγματικότητα το σχέδιο "Προμηθεύς" το είχε οργανώσει ο Βασιλιάς ο οποίος γνώριζε τα σχέδια του Ανδρέα. Για να μην χάσει τον θρόνο του και σταματήσει να τρώει και να πίνει στην υγεία των κορόιδων, έβαλε τον αρχηγό Στρατού Σπαντιδάκη να οργανώσει το σχέδιο Προμηθεύς, και ο Σπαντιδάκης απευθύνθηκε στην ΚΥΠ και μεταξύ άλλων στην ομάδα του Παπαδόπουλου, χωρίς όμως να γνωρίζει η ομάδα ότι η πηγή της εντολής ήταν ο Βασιλιάς. Το γεγονός ότι ο Βασιλιάς είχε διατάξει το σχέδιο το έμαθε η ομάδα κατά λάθος όπως μας ενημερώνει ο Ν. Μακαρέζος στο παρακάτω βίντεο. Λίγο πριν λοιπόν ξεσπάσει οι μεταξύ των δυο σύγκρουση, οι Παπαδόπουλος Παττακός Μακαρέζος τους την βγήκαν στην στροφή.

το αναφέρει και ο Παπαχελάς στο βιβλίο του "Ο βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατία στην σελίδα 139:
"...Στα μέσα Μαρτίου, όμως, η αμερικανική πρεσβεία επεσήμανε πως «πρόσφατα ο βασιλέας έχει — σύμφωνα με τις πληροφορίες μας — τρομάξει από την αδυναμία του Γεωργίου Παπανδρέου να ελέγξει τον γιο του. Ο βασιλέας έχει αρχίσει να ξανασκέπτεται το αν θα έπρεπε να κάνει τις εκλογές τον Μάιο και να επιτρέψει στην Ε.Κ., και ειδικότερα στον Ανδρέα Παπανδρέου, να επιβληθεί ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη»

Το ότι ο Βασιλιάς ετοίμαζε Πραξικόπημα αναφέρεται στην σελίδα 139:
"...Οι Αμερικανοί γνώριζαν τώρα ότι ο Κωνσταντίνος, ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός Στρατού ήταν σύμφωνοι για την επιβολή δικτατορίας σε περίπτωση που ήταν βέβαιο ότι η Ε.Κ. θα κέρδιζε τις εκλογές του Μαΐου και την πλειοψηφία στη νέα Βουλή"
λινκ βιβλίου σε ηλεκτρονική μορφή ΕΔΩ

- το 1949 ο Ζαχαριάδης μετά την Ήττα του ΚομμουνοΣυμμοριτοΠόλεμου, και τη αποτυχία τους να καθιερώσουν Κομμουνιστικό καθεστώς στην Ελλάδα και να αποκόψουν Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη από την Ελλάδα, ανασύνταξε τον "πόλεμο" με νέους μηχανισμούς. Γνωστή δε, η "δίκη της Μόσχας'" το 1950 κατά την οποία ο Στάλιν κάλεσε τον Ζαχαριάδη και Παρτσαλίδη για την ήττα των Κομμουνιστών και τον Χότζα να κατηγορεί τον Ζαχαριάδη στον Στάλιν.


- Ανένδοτος Αγώνας:

Η κρίση νομιμότητος των εκλογών του 1961 είχε ως αποτέλεσμα τη κήρυξη του "Ανένδοτου Αγώνος" από την Ένωση Κέντρου του Γ. Παπανδρέου προς την ΕΡΕ του Καραμανλή και του Βασιλιά με την καταγγελία "Βίας και Νοθείας" πράγμα που εκμεταλλεύθηκε το ΚΚΕ ενεργοποιώντας την "Τακτική του Σαλαμιού" με σκοπό να πάρουν την εξουσία.

- Τακτική Σαλαμιού
είχε τα εξής σκέλη:
1. ΠανΕθνικός αντιφασιστικός συνασπισμός
2. ΚεντροΑριστερά μέτωπα
3. ΣοσιαλοΚομμουνιστικές κυβερνήσεις
4. Κομμουνιστικές δικτατορίες
Στάδιο πρώτο: 1961-1963 όπου οι Κομμουνιστές ΕΔΑ (ΚΚΕ) έκαναν ενιαίο πολιτικό αγώνα με την Ένωση Κέντρου κατά των δεξιών - "ανένδοτος αγών" (Πυρηνική Ειρήνη σελ 83)
Στάδιο δεύτερον: 1963 - 1965: δημιουργία κεντροΑριστερού μετώπου. Η ΕΔΑ απέσυρε υποψηφίους από τις 24 εκλογικές περιφέρειες και με την "πριμοδότηση" η Ένωση Κέντρου εξασφάλισε αυτοδυναμία 53% πράγμα που έπεισε και έδεσε το "κοινό λαϊκό μέτωπο" το οποίο ενισχύθηκε με πρωτόκολλα συνεργασίας ΕΔΑ (ΚΚΕ) και Ένωση Κέντρου για τις Δημοτικές Εκλογές του 1964.
Με πίεση το "κοινό Λαϊκό Μέτωπο"
α) πραγματοποιήθηκε είσοδος εκ του Παραπετάσματος 3.000 εκπαιδευμένων Κομμουνιστών
β) Απελευθερώθηκαν εκατοντάδες Κομμουνιστές κατάδικοι
γ) οι "οργανώσεις βάσης" του ΚΚΕ από 1.400 άτομα έφτασαν τις 7.000
δ) η Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε πια πάνω από 50% Κομμουνιστές
ε) Τα εργατικά συνδικάτα, η ΓΣΕΕ και οι οργανισμοί κοινής ωφελείας κυριεύτηκαν από το ΚΚΕ
ζ) συγκροτήθηκαν στην ύπαιθρο "ομάδες λαϊκών τιμωρών" κατά τα πρότυπα της Ο.Π.Λ.Α.
η) η παιδεία παρεδόθη στο έλεος του Κομμουνισμού και της "μεταρρύθμισης" Παπανούτσου
θ) διάβρωση νεολαίας δια της νεολαίας Λαμπράκη (πάνω από 35.000 μέλη)
ι) διάβρωση σε σώματα ασφαλείας Στρατός Αστυνομία ΕΥΠ 2ο Επιτελικό Γραφείο ΓΕΣ
κ) Πορείες Ειρήνης με ηγέτες βουλευτές ΕΔΑ και πληρωμένους διαδηλωτές
λ) Σχέδιο "ΕΛΙΚΩΝ" αποστράτευσις 2.500 χιλιάδων αξιωματικών (από τις 7.000) οι οποίοι είχαν υπηρετήσει κατά τον ΣυμμοριτοΠόλεμο. Απορρίφθηκε αρχικά από τον Α/ΓΕΣ με την Κ.Ο.Σ.Σ.Α. (Κομμουνιστική Οργάνωση Στρατού Σωμάτων Ασφαλείας) την διαβρωμένη ΚΥΠ και του Ανδρέα υιού Πρωθυπουργού μέσω ΑΣΠΙΔΑ σιγά σιγά προχωρούσαν το έργο τους.
Στάδιο Τρίτο: (28η Μαίου 1968 Ένωση Κέντρου και ΚΚΕ θεωρείτο ότι θα κέρδιζαν τις εκλογές) Η ΕΔΑ (ΚΚΕ) θα συμμετείχε στην Κυβέρνηση οπότε θα ήταν μια "ΑστικοΔημοκρατική" Κυβέρνηση όπως την αποκαλούσαν οι ίδιοι (ΣοσιαλοΚομμουνιστική δηλαδή).
Στάδιο Τέταρτο: Η πλήρης αποδυνάμωση της Ένωσης Κέντρου και καθολικής εδραίωσης της Κομμουνιστικής Δικτατορίας.- Πρέσβης Ελλάδος στο Βουκουρέστι Κων/νος Χειμαριός τέλη 1964
" Το ΚΚΕ προπαρασκεύασε εισαγωγή πολεμικών όπλων στην Ελλάδα υπό το κάλυμμα ότι δήθεν είναι Κυνηγετικά προς εφοδιασμό Κομμουνιστών"
Επιστολή προς Καθημερινή 31-05-1975
Το ίδιο είχε πει και ο Κανελλόπουλος αρχηγός τότε της ΕΡΕ σε ομιλία στην Κλαυθμώνος.


- Υπόθεση Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. & Ανδρέας

Η υπόθεση Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. (Αξιωματικοί Σώσατε Πατρίδα Ιδανικά Δημοκρατία Αξιοκρατία) ήταν μια στρατολόγηση Αξιωματικών του Στρατού υπό του Ανδρέα Παπανδρέου για το νέο ΕΑΜ (αποδείξεις θα βρείτε σε παρακάτω βίντεο, στο οποίο ο ίδιος ο Λ. Κύρκος παραδέχεται) με σκοπό την ανάληψη της εξουσίας. Ο Βασιλιάς το μαθαίνει και για να διασφαλίσει την εξουσία του κάνει εξεταστική επιτροπή.

Το 1965 ως Πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου ήθελε να αναλάβει και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ΑΚΡΙΒΩΣ την περίοδο που διεξάγονταν οι ανακρίσεις του Στρατοδικείου για την εμπλοκή του Ανδρέα στο Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. Ζητήθηκε άρση Ασυλία για τον Ανδρέα και τον Παύλο Βαρδινογιάννη που δεν έγινε. Η κόντρα μεταξύ Ένωση Κέντρου και Στέμματος δυνάμωσε διότι ο Βασιλιάς έθεσε βέτο στο να αναλάβει ο Γ. Παπανδρέου Υπουργός Αμύνης με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο Γ. Παπανδρέου και να πέσει η Κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε ο "Ανένδοτος Αγών" έπαιρνε σιγά σιγά εκρηκτική τροχιά.
Εδώ βλέπουμε τον Ανδρέα με τον Παύλο Βαρδινογιάννη το 1964 κατηγορούμενους για την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ. Ζητήθηκε άρση ασυλίας τους για να δικαστούν, μια άρση που δεν έγινε ποτέ.


Στην εφημερίδα "Το Βήμα" η Μαργαρίτα Τσάντ - Παπανδρέου έδωσε μια σειρά από συνεντεύξεις το 2006. Στην πρώτη από αυτές αναφέρει:
“... Ο Ανδρέας, σύμφωνα με την κυρία Παπανδρέου, είχε έναν έμπιστο πληροφοριοδότη στην ομάδα των στρατηγών που σχεδίαζαν κίνημα. Το «βαθύ λαρύγγι» τον είχε ενημερώσει ότι το κίνημα είχε αναβληθεί και γι' αυτό βρέθηκε να κοιμάται σπίτι του το βράδυ της 21ης Απριλίου”

www.tovima.gr


- 8 Μαρτίου 1967 - Ο Α2/ΓΕΣ Πανουριάς ανέφερε ότι 150.000 Κομμουνιστές από επαρχία έφτασαν στην Αθήνα και διαμένουν σε οικίες άλλων Κομμουνιστών. Ήρθε από Σοβιετική Ένωση άνθρωπος για να δώσει γραμμή και οδηγίες στην ΕΔΑ. Προετοιμάζονται για ανατινάξεις στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Στην Πάτρα θα έρθουν όπλα με πλοία από Σοβιετική Ένωση μαζί και κεκαλυμμένοι ΣυμμοριτοΚομμουνιστές ως Ρώσοι Ναύτες.


- 12 Απριλίου 1967 Ανδρέας - συνέντευξη σε Σουηδική εφημερίδα "Εξτραμπλάτερ":
"Αν στις εκλογές επικρατήσουν συνθήκες όπως του 1961 (βια και νοθεία) θα πρέπει να υπάρξουν πολλοί νεκροί, θα ξαναγίνει ένας άλλος Άγιος Δομίνικος"- 22η Απριλίου 1967 θα ήταν η ημέρα ενάρξεως προεκλογικής περιόδου.
23 Απριλίου θα μίλαγε ο Γ. Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη επί τεθρίππου άρματος για εντυπωσιασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες Υπηρεσιών Ασφαλείας Οι Κομμουνιστές θα έκαιγαν ομοίωμα του Βασιλιά. Μετά θα έκαναν καταλήψεις (Διοικητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Υπουργείο Βορείου Ελλάδος, έδρας Γ' Σώματος Στρατού, και όλα τα Δημόσια Καταστήματα).


Μακεδονία - 25.04.1967
- Ο Ανδρέας και το Πραξικόπημα του

Όπως βλέπουμε στην Καθημερινή της 22ας Φεβρουαρίου 1967, ο Ανδρέας δήλωνε ότι στις επερχόμενες Εκλογές της 28ης Μαίου 1967

α) Αν κέρδισε η ΕΡΕ θα ήταν Βία και Νοθεία οπότε θα γινόταν μακελειό

β) Αν η Ένωση Κέντρου ήταν πρώτο κόμμα (χωρίς αυτοδυναμία) θα όρκιζε Κυβέρνηση στην Πλατεία Συντάγματος ο Ανδρέας με το ζόρι και θα καθαιρούσε τον Βασιλιά βιαίως οπότε πάλι θα γινότανε μακελειό.

κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε την εφημερίδα σε μορφή .pdf


Η Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" στις 16.04.1967 κάνει πρωτοσέλιδο με τίτλο "Κίνδυνος Δικτατορίας". Φυσικά ΔΕΝ εννοούσε κίνδυνο από τον Παπαδόπουλο, Παττακό και Μακαρέζο αφού ΚΑΝΕΙΣ δεν ήξερε τίποτα γι αυτούς, αλλά τον κίνδυνο υπό του Βασιλέως!
Μην ξεχνάμε ότι η εν λόγω εφημερίδα ήταν προσκείμενη της Ένωσης Κέντρου, άρα "έβλεπε" την δικτατορία που ετοίμαζε ο Βασιλιάς, αλλά αλληθώριζε στην δικτατορία που ετοίμαζε ο Ανδρέας με το Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α....
Bλέπετε οι ΣοσιαλοΚομμουνιστές, όταν γίνονται από άλλους επαναστάσεις τις ονομάζουν δικτατορίες, αλλά όταν κάνουν οι ίδιοι δικτατορίες τις ονομάζουν "επαναστάσεις" και είναι πάντα καλές αφού είναι υπέρ του λαού... ένας λαός όμως ο οποίος στα ΣοσιαλοΚομμουνιστικά Καθεστώτα πάντα έχει το αναφαίρετο προνόμιο της λιμοκτονίας...
Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε την εφημερίδα σε PDF

Μέσα την ανάγνωση του άρθρο της "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" μπορούμε να διακρίνουμε ότι υπάρχει μεγάλη πολιτική ένταση μεταξύ ΔεξιοΒασιλικών και ΣοσιαλοΚομμουνιστών, ότι ο Βασιλιάς είχε επικείμενη δικτατορία ως άσσο στο μανίκι του για να προστατέψει τον θρόνο του δηλαδή το φαγοπότι του στο όνομα των κορόιδων, την ανάμιξη Αμερικανών στην υπόθεση η οποία φανερώνει κατ επέκταση και την δουλικότητα του Πολιτικού συστήματος στους Αμερικανούς, ότι η Ένωση Κέντρου αφήνει να εννοηθεί ότι αν βγει θα καθαιρέσει τον Βασιλιά και ότι ο Βασιλιάς θα εμποδίσει την νίκη της Ένωσης Κέντρου για ευνόητους λόγους...Για να δούμε όμως μερικά πράγματα για τον Ανδρέα:
Ας δούμε κατ αρχάς την καταγωγή του Ανδρέα. Ο Ζιγμούνδος Μινέικο ΠολωνοΕβραικής καταγωγής είχε μια κόρη την Σοφία, η οποία παντρεύτηκε τον Γεώργιο Παπανδρέου. Καρπός του έρωτος τους... ο Ανδρέας. Σύμφωνα με τον Μωσαϊκό νόμο, Εβραίος λογίζεται αυτός που είναι από μαμά Εβραία... αποδείξεις για την εν λόγω καταγωγή ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Οι σχέσεις του Ανδρέα με τον Ροκφέλερ:
Ο Ανδρέας Παπανδρέου σπούδασε στην Αμερική και νυμφεύτηκε (ήταν δεύτερος γάμος αφού ο πρώτος ήταν λίγο νωρίτερα με την Χριστίνα Ρασιά) την ομόφυλη εξ Αμερικής Μαργαρίτα Τσάντ, η οποία λέγεται ότι ήταν ιδιαιτέρα γραμματέας του Ροκφέλερ. Οι σχέσεις τους με την γνωστή οικογένεια Ροκφέλερ μάλλον ήταν κοντινές, και αυτό φαίνεται αφενός από την  χρηματοδότηση του Ανδρέα για την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ το 1974 με 100.000.000 $ από την τράπεζα Chase Manhattan η οποία ανήκει στην Οικογένεια των Ροκφέλερ (αποδείξεις και το έγγραφο ΕΔΩ) και αφετέρου στο ότι η Μαργαρίτα Τσαντ Παπανδρέου έφερε στην Ελλάδα την ίδια εποχή τον Φεμινισμό, δημιούργημα επίσης του Ιδρύματος Ροκφέλερ (αποδείξεις ΕΔΩ).
Επίσης οι σχέσεις Ανδρέα και Ροκφέλερ φαίνονται και στο ότι το Ροκφέλερ Foundation δημιούργησε ένα "Κέντρο Οικονομικών Ερευνών" για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και director της υπόθεσης...ο Ανδρέας...
Η ειρωνεία είναι ότι αρκετά νωρίτερα, το 1841, δημιουργήθηκε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και αργότερα το δίδυμο αδερφάκι της η Τράπεζα της Ελλάδος (1928) αμφότερες με το αποκλειστικό εκδοτικό προνόμιο, δηλαδή τον απόλυτο έλεγχο του ρευστού του Ελληνικού Κράτους. Αυτές οι Τράπεζες ήταν εξ αρχής ήταν ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ με το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών να ανήκουν σε εταιρείες συμφερόντων των Ρότσιλντ και Ροκφέλερ... ενώ εντύπωση κάνει ότι μεγάλο πακέτο μετοχών έχει και η Ορθόδοξη Εκκλησία.
κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το αναλυτικό άρθρο

Λίγο νωρίτερα, το 1944, ο 25χρονος τότε Ανδρέας έλαβε μέρος στην συμφωνία του Bretton Woods, δηλαδή στην δημιουργία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, τις οποίες έλεγχαν εξ αρχής οι RR (Ρότσιλντ - Ροκφέλερ). Ιδού η φωτογραφία του Ανδρέα στο Bretton Woods:
Τον διακρίνουμε αριστερά με το μαύρο κοστούμι. Για τους δύσπιστους ιδού το λινκ από την επίσημη ιστοσελίδα του Ιδρύματος Α. Παπανδρέου: http://agp.archeio.gr/media.php?id=68&page=history&lang=gr
Επίσης το αναφέρει και το wikipedia. Δείτε το κάνοντας κλικ ΕΔΩ
Το γελοίο της υπόθεσης ήταν ότι ο Ανδρέας είχε εκδιωχθεί από την Ελλάδα και τον Μεταξά ως Κομμουνιστής - Τροτσκιστής και αντί να πάει στην ΕΣΣΔ πήγε στις ΗΠΑ, τώρα τι σχέση μπορεί να έχουν οι υπό σκιάν κουμανταδόροι του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας με τον Ανδρέα, τον Τρότσκι, τους "Γερμανούς" Τραπεζίτες και τους Μπολσεβίκους είναι πια γνωστό.

Ανδρέας ο "αντιΑμερικάνος"
Τις πρώτες ώρες της 21η Απριλίου οι "αμερικανοΚινούμενοι" Παπαδόπουλος Παττακός Μακαρέζος συλλαμβάνουν κάποιους πολιτικούς τους οποίους πηγαίνουν ως πολιτικούς κρατούμενους στο ξενοδοχείο "Πικέρμι" στο Πικέρμι. Μεταξύ αυτών και ο "αντιΑμερικανός" Ανδρέας...
Ας αφήσουμε τα στοιχεία να αποδείξουν ποιος ήταν αμερικανοΚινούμενος και κατά πόσο ο Ανδρέας ήταν αντιΑμερικανός.
Η εφημερίδα Μεσημβρινή της 21ης Απριλίου του 1987, για την συμπλήρωση 20 ετών από την έναρξη της επανάστασης κάνει ένα αφιέρωμα το οποίο σας παραδίδεται στις οθόνες σας, τα έγγραφα που παραθέτει η εφημερίδα είναι αποχαρακτηρισμένα τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητος. Σε αυτό το έντυπο αποδεικνύεται αφενός ότι οι Αμερικανοί δεν είχαν ιδέα και ότι πιάστηκαν στον ύπνο, και αφετέρου ότι το μόνο πράγμα που τους ενδιέφερε ήταν μην πάθει κάτι ο Ανδρέας!
Δείτε τις αποδείξεις:


κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ντοκουμέντο σε μεγέθυνση


Τι προκύπτει από τα αποχαρακτηρισμένα του state department?

ότι οι Αμερικάνοι δεν γνωρίζουν ποιοι έκαναν το πραξικόπημα, και δίνεται η εντολή η Αμερικάνικη Πρεσβεία να ψάξει να τους βρει ΆΜΕΣΑ για να τους απειλήσει ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!!! Ποιος ήταν ρε παιδιά τελικά ο Ανδρέας που θα ξεσηκωνόταν ολόκληρη Αμερική;;;;;


"Εμπιστευτικό 4753 21.04.1967 ώρα 11:25

1. Από διάσπαρτες ακόμη πληροφορίες, σχημάτισα την εντύπωση ότι το εκδηλωθέν σήμερα το πρωί κίνημα, έγινε από μικρο τμήμα του στρατού και δεν περιλαμβάνει, επαναλαμβάνω δεν περιλαμβάνει την ανώτατη ηγεσία, τον Βασιλέα ή πολιτικούς αρχηγούς. Οι αρχηγοί των επιτελείων αντιμετωπίζοντας το ερώτημα αν θα συνεργαστούν φαίνονται όλοι να συμμετέχουν και να συνεργάζονται ενεργώς στον σχεδιασμό των υπόλοιπων ενεργειών. Η διοίκηση του στρατού φαίνεται ΕΝΩΜΕΝΗ και πλήρως αφοσιωμένη στο κίνημα (άρα δεν μπορούμε να τους "σπάσουμε" σαν να έλεγε ο Αμερικάνος ). Ο Βασιλεύς δεν φαίνεται να φοβάται πλέον πιθανή σύλληψη του όπως όταν του μίλησε ο στρατιωτικός ακόλουθος στις 4:15 τοπική ώρα, αλλά μάλλον φαίνεται να έχει επαφή με την στρατιωτική ηγεσία, σκεπτόμενος προς τα που θα βαδίσει εν συνεχεία. Πιθανώς να ρωτήθηκε αν θα αναλάβει την στρατιωτική ηγεσία και όλοι τονίζουν εμφαντικώς την πίστη τους στον βασιλέα και το ΝΑΤΟ.

2. Μας είπαν ότι τα περισσότερα μέλη της κυβερνήσεως Κανελλόπουλου βρίσκονται υπό προστατευτική κράτηση. Ο Ανδρέας φέρεται σε τοπική στρατιωτική φυλακή.

3. Επειδή ακούσαμε ότι φήμες ότι μερικοί πολιτικοί κρατούμενοι κακοποιήθηκαν, είπα στον διοικητή της JUSSMAG και τον στρατιωτικό ακόλουθο να τηλεφωνήσουν στον στρατηγό Παπαδάτο και να διαμηνύσουν ότι παρόμοιες πράξεις θα μεγαλώσουν πάρα πολύ τις τις περιπλοκές μιας ήδη μπλεγμένης καταστάσεως

4. Από ότι γνωρίζουμε επικρατεί ησυχία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη Κρήτη και στις άλλες περιφέρειες

5. Δεν βλέπω ενδείξεις αντιστάσεως στο κίνημα (συνεχίζει να σχολιάζει ότι είναι ενωμένοι και ότι δεν υπάρχει τρωτό σημείο για να το διασπάσουν!!!)

Εδώ λοιπόν βλέπουμε ότι οι Αμερικάνοι όχι μόνο δεν ήταν πίσω από τους Απριλιανούς εφόσον δεν γνώριζαν ποιοι ήταν οι αρχηγοί του κινήματος, αλλά προσπαθούσαν να βρουν τρωτό σημείο για να "σπάσουν" το κίνημα. Αυτό μας δείχνει παράλληλα ότι ήταν ανήμποροι στο να κάνουν κάτι κατά των Απριλιανών άρα δεν είναι παντοδύναμοι όπως μας τους παρουσιάζουν... αυτό σημαίνει επίσης ότι το παραμύθι που τρώμε από το 1974 και δώθε ότι "μας πιέζουν οι Αμερικάνοι και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς" ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ!!!

Αξιοσημείωτο εμπιστευτικό όπως θα διαβάσετε στο pdf είναι το 4769 21.04.1967 ώρα 16.10 στο οποίο ο πατέρας της Μαργαρίτας Τζαντ Παπανδρέου ενημερώνει τον πρέσβη, ότι η Μαργαρίτα και τα παιδιά της είναι Αμερικανοί Υπήκοοι, δηλαδή ο Γιωργάκης που έγινε Πρωθυπουργός της Ελλάδος είναι Αμερικανός Υπήκοος, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΥΠΗΚΟΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ;;;;;

Τα ίδια πράγματα αναφέρονται και στο βιβλίο του Παπαχελά "Ο βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας".
Στην σελίδα 146 αναφέρει ότι οι Αμερικανοί πιάστηκαν στον ύπνο:
"...ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΠΡΩΙ της 21ης Απριλίου, ο ανιψιός του πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου Διονύσης Λιβανός εμφανίστηκε στην είσοδο της κατοικίας του αμερικανού πρέσβη και ζήτησε από τον φρουρό να δει αμέσως τον Τάλμποτ. Ο μπάτλερ ξύπνησε τον πρέσβη, ο οποίος θορυβημένος αντίκρισε τον Λιβανό να του περιγράφει τη σύλληψη του Κανελλόπουλου και την ανησυχία της συζύγου του. Η πρώτη σκέψη που πέρασε από το μυαλό του Τάλμποτ ήταν πως «ή ο βασιλέας γνώριζε ότι θα γίνει πραξικόπημα και με κορόιδεψε ή κάποιοι μας κορόιδεψαν και τους δυο»

- Το κέντρο επικοινωνιών του Στέητ Ντηπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον ειδοποίησε τους αρμοδίους και κάλεσε τον υπεύθυνο των ελληνικών υποθέσεων Νταν Μπρούστερ και τον βοηθό του Τζων Όουενς να προσέλθουν στο κτίριο όπου θα συνεδρίαζε η ειδική επιτροπή που ασχολιόταν με κρίσεις σε διάφορες χώρες. Κανείς δεν ήταν ακόμη βέβαιος τι είχε συμβεί, αν επρόκειτο για βασιλικό πραξικόπημα ή για κίνημα άγνωστων στρατιωτικών
- Ο Τάλμποτ, που ήταν ακόμη μόνος στο κτίριο της πρεσβείας, μια και δεν είχαν ακόμη προλάβει να φτάσουν οι συνεργάτες του και οι υπεύθυνοι του σταθμού της CIA, ενημέρωσε την Ουάσιγκτον ότι δεν είχε πληροφορίες για τους κινηματίες, αλλά διακινδύνευσε την πρόβλεψη ότι «θα πρέπει να είναι ανώτατοι αξιωματικοί»
- Ο σταθμάρχης της CIA Τζακ Μώρυ και ο δεύτερος στην ιεραρχία του σταθμού Χάρρυ Γκρην έδειχναν αιφνιδιασμένοι από τις εξελίξεις. Ο Μώρυ, μαζί με ορισμένους διπλωμάτες της πρεσβείας, ειδοποιήθηκαν για το πραξικόπημα από την Ουάσιγκτον".

Στην σελίδα 153 αναφέρει για τον Ανδρέα:
"...Ο Τάλμποτ έδωσε εντολή σε όλα τα στελέχη της αποστολής να συστήσουν σε όλους τους συνομιλητές τους να αποφευχθεί η αιματοχυσία. Στη συνάντησή του με τον Κόλλια και τον Σπαντιδάκη αναφέρθηκε ειδικά στην τύχη του Ανδρέα και των άλλων κρατουμένων και πήρε τη διαβεβαίωση του Σπαντιδάκη ότι δεν επρόκειτο να γίνουν εκτελέσεις"

Επίσης και στην σελίδα 156:
"...Το Στέητ Ντηπάρτμεντ ενημέρωσε την πρεσβεία στην Αθήνα για το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη ζωή του νεώτερου Παπανδρέου, καθώς και για τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες είχε ήδη εκτελεστεί. Οι αρμόδιοι αξιωματούχοι έδιναν την άδεια στον Τάλμποτ να παράσχει επίσημη προστασία στην οικογένεια του Ανδρέα, μια και όλα τα μέλη της ήταν Αμερικανοί υπήκοοι.

Ο Τάλμποτ καθησύχασε την Ουάσιγκτον πως είχε εξασφαλίσει διαβεβαιώσεις των πραξικοπηματιών για τη τύχη του Ανδρέα"

Στις σελίδες 153 - 154 φαίνεται ότι οι Αμερικανοί ενώ ξεκίνησαν να κάνουν αρνητικές δηλώσεις κατά της Επανάστασης τελικά σιώπησαν. Ο Παπαδόπουλος από ότι φαίνεται ήξερε καλό σκάκι...
"...Οι υπεύθυνοι του Στέητ Ντηπάρτμεντ στο τμήμα που ησχολείτο με την Ελλάδα συνέταξαν μια ανακοίνωση Τύπου, βάσει των εισηγήσεων του Τάλμποτ (Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα). Ο υφυπουργός Μπατλ έστειλε το σχέδιο της ανακοίνωσης στην Αθήνα νωρίς το πρωί του Σαββάτου, 22 Απριλίου: «Η νόμιμη ελληνική κυβέρνηση ανετράπη με στρατιωτικό πραξικόπημα. Οι ΗΠΑ είναι παραδοσιακά αντίθετες προς την
αλλαγή δημοκρατικών κυβερνήσεων με τη χρήση βίας και λυπούνται, για λόγους αρχής, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οι συνθήκες στην Ελλάδα είναι όμως ασαφείς και δεν είναι φρόνιμο να κάνουμε περισσότερα σχόλια έως ότου ξεκαθαρίσουν. Παρακολουθούμε την κατάσταση στην Ελλάδα όσο καλύτερα γίνεται».

Ο Τάλμποτ συμφώνησε με το σχέδιο της ανακοίνωσης που επρόκειτο να εκδοθεί στην Ουάσιγκτον. Ο υπουργός των Εξωτερικών Ρασκ απέρριψε ωστόσο το σχέδιο και έδωσε εντολή να μη γίνει καμία δήλωση. Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τζόνσον Γουώλτερ Ράστοου τον ενημέρωσε για την απόφαση του Ρασκ να διατάξει «πλήρη σιωπή» εκ μέρους του Στέητ Ντηπάρτμεντ.

Ο σύμβουλος του προέδρου εξηγούσε εν συνεχεία πως η σιωπή της Ουάσιγκτον θα μπορούσε να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι βρισκόταν πίσω από το πραξικόπημα. Την ίδια στιγμή, συμπλήρωνε ο Ράστοου, μια κατηγορηματική ή έστω χλιαρή δήλωση εναντίον των πραξικοπημάτων θα περιέπλεκε την κατάσταση στην Αθήνα, τη στιγμή που «οι νέοι ηγέτες προσπαθούν ακόμη να οργανώσουν και να διευρύνουν όσο γίνεται την κυβέρνησή τους».

Ο Τάλμποτ πιστεύει ότι ο Ντην Ρασκ επέβαλε τη σιωπή της αμερικανικής κυβέρνησης, επειδή πίστευε ότι η σταθερότητα του NATO και της Ανατολικής Μεσογείου ήταν πολύ πιο σημαντική από την καταδίκη του πραξικοπήματος. Κατά τον Τάλμποτ, ο Ρασκ επηρεάστηκε επίσης από το γεγονός ότι ο βασιλέας όρκισε την κυβέρνηση των πραξικοπηματιών, δίνοντάς της νομικό κάλυμμα. Ο αναπληρωτής υφυπουργός των Εξωτερικών Στούαρτ Ρόκγουελ εκτιμά από την πλευρά του ότι ο Ρασκ διαπίστωσε πολύ γρήγορα ότι το πραξικόπημα δεν απειλούσε σε καμία περίπτωση τα αμερικανικά συμφέροντα, ενώ συνειδητοποιούσε, από τα τηλεγραφήματα του Τάλμποτ, ότι το πραξικόπημα έγινε δεκτό με απάθεια και χωρίς δυναμικές αντιδράσεις από την κοινή γνώμη"
Για να δείτε το βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή κάντε κλικ ΕΔΩ


Την τρίτη 14.10.2008, ώρα 18:00, στον τηλεοπτικό δίαυλο ΕΡΤ, η ΕΡΤ παρουσίασε τον Παύλο Ιωαννίδη, σήμερα αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, πρώην γενικό διευθυντή της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αρχικυβερνήτη της Ο.Α., προσωπικό πιλότο του Αριστοτέλη Ωνάση, ήρωα της αντιστάσεως κατά της Γερμανικής κατοχής, αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας Μέσης Ανατολής 1944 -1945
------------------------------
Άφωνοι οι θεατές είδαν και άκουσαν τον Παύλο Ιωαννίδη (ουδεμία συγγενική σχέση με τον αρχηγό της ΕΑΤ ΕΣΑ και Εβραιοκίνητο προδότη εναντίον της Στρατιωτικής Κυβερνήσεως 1967 - 1973, να δηλώνει τηλεοπτικώς τα κάτωθι:
------------------------------
“Ήμουν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της Ο.Α. το οποίο στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 1967 μετέφερε τον Βασιλιά Κωνσταντίνο και την ακολουθία του στην Νεά Υόρκη δια να παραστεί σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες στο Λονγκ Άιλαντ της Ν.Υ. σε ανεπίσημη επίσκεψη. Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1967, ήτοι τρείς μήνες πριν από την εκδήλωση του αντικινήματος του Βασιλιά εναντίον της Στρατιωτικής Κυβέρνησης στις 13 Δεκεμβρίου του 1967, Ο Κωνσταντίνος επέστρεψε στην Ελλάδα με αεροσκάφος της Ο.Α. δρομολογίου Νέα Υόρκη - Αθήνα. Έτυχε να είμαι πάλι εγώ ο Κυβερνήτης του αεροσκάφους. 15 λεπτά μετά την απογείωση, ο πύργος ελέγχου της Νέας Υόρκης μου ζήτησε να αλλάξω συχνότητα ασυρμάτου δια να μου μεταδώσει εμπιστευτικό μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ Λύντον Τζόνσον προς τον Κωνσταντίνο

Άλλαξα συχνότητα και πήρα χαρτί και μολύβι και έγραψα το μήνυμα του Τζόνσον το οποίο μετέφερα και στον Κωνσταντίνο. Σε αυτό το μήνυμα ο Πρόεδρος Τζόνσον καλούσε τον Κωνσταντίνο να ανατρέψει την Στρατιωτική Ελληνική Κυβέρνηση

πηγή...


Επίσης ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει ότι οι Αμερικανοί δεν ήξεραν ποιοι έκαναν την Επανάσταση της 21ης Απριλίου και ότι πιάστηκαν στον ύπνο είναι τα λόγια της ίδιας της Μαργαρίτας Τσαντ - Παπανδρέου σε συνέντευξη της στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" το 2006. Ιδού τι λέει:
"...Όταν τον είδα (διπλωμάτη της Πρεσβείας των ΗΠΑ, Νόρμπερτ Άνσουτζ), του είπα ότι ανησυχούσα για τη ζωή του Ανδρέα και ήθελα να μάθω τι γνώριζε για την κατάσταση. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν ότι φάνηκε απόλυτα μπερδεμένος με αυτό που είχε συμβεί, μου είπε ότι δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Με ρώτησε αν ήξερα οτιδήποτε, δεν περίμενα να μου ζητάει πληροφορίες ένας πράκτορας της CIA"

Στην ίδια συνέντευξη η Μαργαρίτα Τσάντ Παπανδρέου αναφέρει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Lyndon B. Johnson έδωσε εντολή να μην πειραχτεί ο Ανδρέας
"...Κάποια στιγμή αργότερα έμαθα ότι ο Τζόνσον είχε γυρίσει στον ανώτατο σύμβουλό του και του είχε πει: "Πάρε αυτούς τους τύπους που κυβερνούν στην Ελλάδα και πες τους να σταματήσουν να σαχλαμαρίζουν με αυτόν τον Παπανδρέου"

Δείτε το ευχαριστήριο γράμμα της Μαργαρίτας Τσάντ Παπανδρέου στον Αμερικανό Πρόεδρο Lyndon B. Johnson:
κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το γράμμα σε μορφή .pdf


Ο Αμερικάνος Πρόεδρος Lyndon B. Johnson έστειλε διαβατήριο για τον Ανδρέα (γιατί μόνο για τον Ανδρέα;) το οποίο ο Ελληνοαμερικανός Γκας Αβρακότος παρέδωσε στους συνταγματάρχες λέγοντας τους τα εξής:

Ήταν βλέπετε παλαιοί γνωστοί οι Παπανδρέιδες με τον Lyndon B. Johnson... τους βλέπουμε εδώ το 1964:

Ένα πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση της διάσωσης του Ανδρέα ήταν ο John Kenneth Galbraith ο οποίος διετέλεσε στο administration δίπλα στον Lyndon B. Johnson αλλά και prominent progressive economist στο University of Texas at Austin Lyndon B. Johnson School of Public Affairs. Τον γιό του James Kenneth Galbraith τον συναντάμε ξανά όταν ο Τσίπρας πήγε στο Τέξας προεκλογικώς (σχετικό άρθρο ΕΔΩ και ΕΔΩ) αλλά και στο γεύμα του Βαρουφάκη μαζί με τον Σόρος. Ο James Kenneth Galbraith εκτός από τις σχέσεις του με το "Lyndon B. Johnson School of Public Affairs" (προφιλ ΕΔΩ) και το "Department of Government, University of Texas at Austin" είναι και στο "Levy Economics Institute of Bard College" (προφίλ ΕΔΩ)

Βλέπουμε σχετικό άρθρο της Κυριακάτικης Καθημερινής στις 19.04.2015
"Δείπνο με Σόρος

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει τη διαπραγματευτική τακτική της ελληνικής κυβέρνησης με τον γνωστό γκουρού Τζορτζ Σόρος και άλλους διακεκριμένους συνδαιτυμόνες. Το κλειστό τραπέζι έγινε στο Βερολίνο στο ξενοδοχείο Aldon και το βασικό που πήραν μαζί τους οι παρευρισκόμενοι ως συμπέρασμα είναι ότι η Αθήνα θα «μπλοφάρει» μέχρι τέλους, απειλώντας να μην πληρώσει κάποια από τις επόμενες δόσεις προς το ΔΝΤ. Ο κ. Βαρουφάκης είχε μιλήσει στο συνέδριο που οργάνωσε το think tank του κ. Σόρος, με το οποίο συνεργάζονται και όλοι οι βασικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση, οι καθηγητές Τζόσεφ Στίγκλιτζ, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ και Τζέφρι Σακς. Οι παλαιότεροι ενθυμούνται πως αυτή ήταν η ίδια άτυπη ομάδα που συμβούλευε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης πριν από το Μνημόνιο
"


Ιδού τα βίντεο τα οποία μεταξύ άλλων φανερώνουν για το αν οι Αμερικάνοι γνώριζαν ποιοι έκαναν την Επανάσταση, για τον ρόλο του Ανδρέα και το πραξικόπημα που ετοίμαζε, το πραξικόπημα που ετοίμαζε και ο Βασιλιάς, το γιατί έπεσε ο Παπαδόπουλος και ποιοι και γιατί διάλεξαν Ιωαννίδη. Ακόμα τις δράσεις των Κομμουνιστών με μαρτυρίες πάντα από τους ίδιους, στο οποίο οι ίδιοι λένε για τις βόμβες που έβαζαν στην Αθήνα επί Παπαδοπούλου, Παττακού, Μακαρέζου.Τις αυτοσχέδιες βόμβες τις έβαζαν ανάμεσα στον κόσμο...σας θυμίζει τίποτα αυτό;

Τα λεγόμενα του Λ. Κύρκου ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου έριξε τις ευθύνες στον Ανδρέα για την επέμβαση των Συνταγματαρχών το επιβεβαιώνει και η Μαργαρίτα Τσάντ - Παπανδρέου στην συνέντευξη της στο "ΒΗΜΑ"
"Ο πατέρας του ήταν αρκετά επικριτικός για την ανυποχώρητη στάση του Ανδρέα και του επέρριπτε εμμέσως μερίδιο της ευθύνης για τις πράξεις των συνταγματαρχών"

Στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ το 2006 ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος έδωσε μια σειρά από συνεντεύξεις με θέμα τα γεγονότα της 21ης Απριλίου 1967. Συγκεκριμένα την ημερομηνία 11.02.2006 ο Βασιλιάς μας δίνει κάποια χρήσιμα στοιχεία.

Εδώ φανερώνεται ότι και ο Βασιλιάς ετοίμαζε Πραξικόπημα


Εδώ φαίνεται ότι ο Κόλλιας ήταν πρόσωπο του Βασιλιά


Εδώ δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις...


Για να ευθυμήσουμε (κλαυσίγελος) ας δούμε μια απάντηση της Μαργαρίτας στο "ΒΗΜΑ"
- Ποια είναι η τελευταία ανάμνηση που έχετε από την Ελλάδα προτού
επιστρέψετε, το 1974;

«H ανάμνηση που έχω από τις τελευταίες ημέρες της διαμονής μας στην Ελλάδα προτού φύγουμε για την εξορία, είναι η εικόνα του τελευταίου δείπνου μας με τον Γεώργιο Παπανδρέου το βράδυ πριν από την προγραμματισμένη αναχώρησή μας. H συζήτηση που είχαμε στο τραπέζι δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξη. Ήταν γεμάτη από τη συνειδητοποίηση ότι έπρεπε να πούμε αντίο, ότι οι πιθανότητες να κυβερνήσει ο Ανδρέας την Ελλάδα μία ημέρα είχαν μειωθεί σημαντικά και ότι ξεριζώναμε την οικογένεια για μία ακόμη φορά με άγνωστο προορισμό, προς ένα άγνωστο μέλλον.

...οι πιθανότητες να κυβερνήσει ο Ανδρέας την Ελλάδα μία ημέρα είχαν μειωθεί σημαντικά... χωρίς λόγια...
...τώρα πόσο άγνωστος μπορούσε να είναι ο προορισμός της συμμορίας Παπανδρέου στις ΗΠΑ από την στιγμή που η Μαργαρίτα ήταν Αμερικανίδα, ο Ανδρέας σπούδασε στις ΗΠΑ, το δεδομένο ότι ήταν καθηγητής σε Αμερικανικά Πανεπιστήμια και μέλος του Rockefeller Foundation και οι ΗΠΑ κίνησαν ουρανό και γη για να μην τον καθαρίσουν οι Απριλιανοί είναι ένα αίνιγμα...
Η σειρά των συνεντεύξεων που έδωσε η Μάργκαρετ στο ΒΗΜΑ και συγκεκριμένα στον Παπαχελά ήταν γενικότερα "κεντημένες" πολύ προσεγμένα, αλλά όσο προσεγμένο και να είναι πάντα κάπου τους ξεφεύγει κάτι...

Σε αυτό το βιβλίο ο βιογράφος του Γ. Παπαδόπουλου Μάνος Ν. Χατζηδάκης παραθέτει τα ΌΧΙ του Παπαδοπούλου μεταξύ των οποίων το μεγάλο ΌΧΙ του 1973 στους Αμερικανούς όταν αυτοί αιτήθηκαν να χρησιμοποιήσουν την Βάση της Σούδας για να βοηθήσουν το βαλλόμενο Ισραήλ από τους Άραβες.

Ας δούμε τώρα τι έγινε με το Πολυτεχνείο:
Η Εισαγγελική έρευνα Τσεβά ανέφερε ότι βάσει μαρτυριών υπήρξαν θύματα αλλά ποτέ ο Τσεβάς δεν βρήκε τα πτώματα. Αυτό σημαίνει ότι είτε δεν υπήρξαν πτώματα, είτε υπήρξαν αλλά κάποιοι τα εξαφάνισαν. Αν ισχύει το δεύτερο γεννάται η ερώτηση ΠΟΙΟΙ τα εξαφάνισαν και ΓΙΑΤΙ τα εξαφάνισαν; τι ήθελαν να μην φανεί; Μια άποψη είναι ότι τα πτώματα έπεσαν από πυρά τα οποία δεν είχαν στην διάθεση τους ο Ελληνικός Στρατός και η Ελληνική Αστυνομία…

- Η υπ’ αριθμόν 33437 αναφορά της συγκλήτου του Πολυτεχνείου της 11/10/1975, προς τον εισαγγελέα Δ. Τσεβά, που επιβεβαιώνει ότι κανένας σπουδαστής δεν σκοτώθηκε κατά το τριήμερο
- Η μαρτυρία του πρυτάνεως του Ε.Μ.Π.  Κωνσταντίνου Κονοφάγου  στις 20/1/1975, στο πενταμελές εφετείο Αθηνών, ότι μέσα στο πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς φοιτητής και τα ίδια βεβαιώνει και στο βιβλίο του « Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου» 1982 με την προσθήκη ότι ούτε κανείς άλλος πολίτης έχασε την ζωή του μέσα στο Πολυτεχνείο.
- Μολονότι το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος απεφάσισε, κατόπιν εντολών του  τότε υπουργού Δημοσίων Έργων και μετέπειτα Δικαιοσύνης Γ.Α.Μαγκάκη, να απονείμει «τιμητική σύνταξη»  στις οικογένειες των σπουδαστών που «έχασαν την ζωή τους στο Πολυτεχνείο», ουδείς δικαιούμενος  ή μαυροφορεμένη μητέρα ανευρέθη ή έλαβε την ανωτέρω σύνταξιν, που παρέμεινε τελικώς αζήτητη.

Ο εισαγγελέας Τσεβάς συνεχίζει να αναζητά την αλήθεια στο νεκροθάλαμο του Ρυθμιστικού, του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας όπου διακομίστηκαν οι περισσότεροι τραυματίες και  νεκροί του Πολυτεχνείου.

Εκεί διαπίστωσε αμέσως ότι μόνο στις 16 προς 17 Νοεμβρίου διακομίστηκαν 10 νεκροί οι οποίοι δεν βρέθηκαν ποτέ! Αυτό προέκυψε από τις επίσημες αναφορές των νοσηλευτών που ήταν υπεύθυνοι του νεκροθαλάμου.

Ο Νικ. Νίκας, ο οποίος είχε υπηρεσία ως τις 11 το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου, κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι "παρέλαβε και τοποθέτησε εις τον νεκροθάλαμον επτά πτώματα νέων ανδρών, ηλικίας 22-25 ετών, τα οποία δεν συνοδεύοντο από πιστοποιητικόν θανάτου και κάρταν περί της ταυτότητος του νεκρού". Ο Ιωάννης Μάρας, που ανέλαβε υπηρεσία αμέσως μετά τον Νίκα, κατέθεσε ότι "παρέλαβε επτά πτώματα, νέων ομοίως ανδρών, ηλικίας 20-35 ετών, εκ των οποίων τα τέσσερα ήσαν αγνώστου ταυτότητος"!

Όταν ο Δημήτρης Τσεβάς θελήσει να μάθει τον επίσημο αριθμό των νεκρών στα αρχεία του νοσοκομείου, βρέθηκε προ εκπλήξεως. "Και ούτω κατά την τραγικήν εκείνην νύκτα των γεγονότων, 16 προς 17 Νοεμβρίου 1973, ένδεκα πτώματα αγνώστων νέων διακομίζονται εις το Ρυθμιστικόν Κέντρον Αθηνών, άτινα όμως, πλην ενός - κατά τα επίσημα στοιχεία του νοσοκομείου -, ουδαμού εμφανίζονται, ούτε καταχωρίζονται!".
Στο πολυσέλιδο πόρισμα που συνέταξε τον Οκτώβριο του 1974 υπογράμμιζε για το θέμα: "... Και η ανυπαρξία επισήμων στοιχείων εν τω νοσοκομείω δεν αποδεικνύει βεβαίως την ανυπαρξία πτωμάτων, διότι αι καταθέσεις είναι κατηγορηματικαί και σαφείς και πλήρως εκ της ερεύνης εβεβαιώθη ότι ουδεμία εγένετο επίσημος εγγραφή του πλήθους των εισαγομένων τότε τραυματιών εις το Γενικόν βιβλίον της πύλης".

Ποιοι και πόσοι ήταν οι άγνωστοι νεκροί του Πολυτεχνείου

Ο διακεκριμένος εισαγγελέας δεν κατάφερε να δώσει μια κατηγορηματική απάντηση. Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση που κάνει το 1974:

"Παραμένει βεβαίως πάντοτε το ερώτημα: Τι εγένοντο τα πτώματα των νεκρών τούτων και διατί οι οικείοι των εξακολουθητικώς σιωπούν; Δεν είναι εύκολος η απάντησις εις τον χαράσσοντα τας γραμμάς ταύτας. Είναι υποχρέωσις, όμως, η έναντι του προβλήματος θέσις και η κατανόησις των ανερμηνεύτων ή αδυνάτων".

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι το πόρισμα Τζεβά αναφέρεται ότι ο Παπαδόπουλος ήταν αντίθετος σε κάθε επέμβαση στο Πολυτεχνείο, και όταν ο Μαρκεζίνης και οι υπουργοί πίεσαν για επέμβαση ο Παπαδόπουλος τους απάντησε “"Ας τα σπάσουν. Ας κάψουν και το Πολυτεχνείον. Έχομεν λεπτά δια να τα ξαναφτιάξωμεν. Ας κατεβούν και στους δρόμους. Ας σπάσουν τις βιτρίνες"

Για λόγους ιστορικούς παραθέτουμε ακόμα ένα στοιχείο, ότι η Δαμανάκη "Εδώ πολυτεχνείο" είναι Εβραία όπως η ίδια παραδέχθηκε μέσα στο κΥνοβούλιο και ιδού τα πρακτικά μέσα από την ιστοσελίδα της Βουλής
(δείτε το σχετικό άρθρο κάνοντας κλικ ΕΔΩ)

Το ότι η ΕΑΤ ΕΣΑ του Ιωαννίδη και πράκτορες της CIA και Μοσάντ ήταν υποκινητές της όλης ιστορίας αποδεικνύεται και από τα λεγόμενα των ίδιων των Κομμουνιστών. Οι κομμουνιστές νόμιζαν βέβαια ότι μέσα στο Πολυτεχνείο είχαν εισχωρήσει οι πράκτορες με σκοπό να τους διαλύσουν, αλλά η πραγματικότης είναι ότι σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν καταστάσεις κατάλληλες για να ρίξουν τον Παπαδόπουλο και να αναλάβει ο Ιωαννίδης. Οι κομμουνιστές ακόμα νομίζουν ότι το τριήμερο του Πολυτεχνείου ήταν μια αυθόρμητη παλαική εξέγερση, δεν θα καταλάβουν ποτέ ότι η οποιαδήποτε δράση αυτού του μεγέθους γίνεται πάντα με την ανοχή του κρατικού μηχανισμού - μυστικών υπηρεσιών.
Ας δούμε τι έγραφε τότε το υπ’ αριθμόν 8 τεύχος της «Πανσπουδαστικής», της φοιτητικής οργάνωσης του ΚΚΕ:
«Καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου προβοκατόρων της ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο των Ρουφογάλλη-Καραγιαννόπουλου, με σκοπό να προβάλλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμού και προβοκάτσιας, γελοία και αναρχικά συνθήματα που δεν εκφράζανε τη στιγμή και τις συγκεκριμένες δυνάμεις. Για να μπορέσουν παραπέρα, κατασκευάζοντας (και με τη βοήθεια των χουντικών μέσων ενημέρωσης) την εικόνα μιας μεμονωμένης εξτρεμιστικής αναρχικής εξέγερσης, να χρησιμοποιήσουν το χιλιοτριμμένο πρόσχημα του “επαπειλούμενου κοινωνικού καθεστώτος”, για να δικαιολογήσουν την επαναφορά του στρατιωτικού νόμου και το δυνάμωμα της αιματηρής τρομοκρατίας. Ενέργειες που οι Αμερικάνοι και η χούντα είχαν από καιρό πάρει την απόφαση να επιβάλλουν ύστερα από την παταγώδη αποτυχία της χουντομαρκεζινικής προσπάθειας καθήλωσης και εκτόνωσης της λαϊκής πάλης».

Τα ΣοσιαλοΚομμουνοκρατούμενα ΜΜΕ με αιώνιο δεκανίκι τους τους δεξιούς, προπαγανδίζουν ακόμα και σήμερα ότι το Πολυτεχνείο έριξε την Χούντα... το περίεργο είναι ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ συνέβη κάτι τέτοιο, αφενός διότι ήδη από τις 8 Οκτωβρίου του 1973 η παρένθεση της 21ης Απριλίου είχε κλείσει επίσημα και υπήρχε η μεταβατική κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Σ. Μαρκεζίνη και Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Παπαδόπουλο, και αφετέρου ο Ιωαννίδης έριξε την μεταβατική κυβέρνηση και ανέλαβε εκείνος τα ηνία. Ο Ιωαννίδης δε, έπεσε τον Ιούλιο του 1974, δηλαδή 8 μήνες μετά το Πολυτεχνείο...

εξαγγελίες Παπαδόπουλου για την ομαλή μετάβαση στην Δημοκρατία:

Εξαγγελία κλείσιμο παρενθέσεως της 21ης Απριλίου την 8η Οκτ. 1973

Ανακήρυξη Δημοκρατίας και εξαγγελία εκλογών την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου 1974


Παρατηρούμε ότι για κάποιο λόγο οι εχθροί του Παπαδόπουλου δεν θέλανε με τίποτα να γίνουν εκλογές με ανάμιξη Παπαδόπουλου, έτσι την μεν πρώτη φορά κατάφεραν να πείσουν τον Ιωαννίδη να τον ανατρέψει, την δε δεύτερη έβαλαν τον Καραμανλή όπως θα δούμε παρακάτω, να τον απειλήσει με φυλάκιση όπως και τελικώς έγινε.
Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω στοιχεία οι Λύσεις το 1967 ήταν:
1. Μια Κομμουνιστική ή Αριστερού τύπου κατάσταση (Ένωση Κέντρου και ΚΚΕ κυβέρνηση) - Ανατροπή

2. Μια δυναμική άμυνα του καθεστώτος (ΕΡΕ και Βασιλιά) η οποία θα συντηρούσε το ήδη κακό κατεστημένο - Αντεπανάστασις

3. Μια Μεταρρυθμιστική Επανάσταση - Επανάστασις της 21η ΑπριλίουΚαι ευτυχώς επεκράτησε η τρίτη λύση!

Ας δούμε παρακάτω επιγραμματικά την ιδεολογία της 21ης Απριλίου και και στην συνέχεια το πως η ιδεολογία έγινε πράξη!Η συνέχεια, εδώ


Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ....ΩΧ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα πετρελαια πολλα και επισης τα μεταλλα.Μονο απο αυτα , '''στημενα'' προσωπα πολιτικα και βλεπουμε εως να '''τακτοποιησουν τα πραγματα''' ετσι ωστε να μην υπαρχει προβλημα.επειδη οι πολιτικοι ολων των τυπων στην ελλαδα ειναι απλως χειριστες μπικ και νοιωθουν κομπλεξ και σιμπλεγματα διοτι δεν μπορουν να δουλευουν[ανικανοι] δεν ''βοηθησαν''τεχνικους ελληνες για εξορυξεις πετρελαιου-μεταλλων και βιομηχανιες ετσι ωστε η ελλαδα να γινη πλουσιο κρατος ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΛΟΓΩ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ...[.οΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς Ο ΡΟΥΜΑΝΟς ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ''ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ'' ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟ ΤΟΝ ΡΟΥΜΑΝΟ !!!! ΑΡΕ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΓΥΦΤΟΥΣ ΣΟΥ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολυ καλη ερευνα, ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗ Ως ΠΡΟς ΤΗΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ-ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΩΝ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ. Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΕ "ΠΟΥΣΤΙΕς" ΠΕΡΙ ΝΕΚΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.
  ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ