Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ… (βιντεο)
Ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα και αρχίζει τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ποντίων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 19 ΜΑΪΟΥ 1919…
 
Ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα και αρχίζει τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Η λέξη «Γενοκτονία» στις μέρες μας συνειρμικά επικεντρώνει τη σκέψη μας στα δύο τραγικά γεγονότα του αιώνα μας, τη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 από τους Νεότουρκους και τη Γενοκτονία των Εβραίων και των σλαβικών λαών το 1940-44 από τους Γερμανούς. 

Στον αιώνα μας διαπράχθηκαν εγκλήματα Γενοκτονίας εις βάρος και άλλων λαών, που συνειδητά η Νέα Τάξη πραγμάτων προσπάθησε και προσπαθεί να υποβαθμίσει. 

Ένας από αυτούς τους λαούς, που έχει υποστεί όλες τις μορφές και τις μεθόδους Γενοκτονίας και συγκεκριμένα από το ίδιο στρατοκρατικό καθεστώς που είναι υπεύθυνο για το ολοκαύτωμα του αρμενικού λαού, τον αφανισμό της κουρδικής εθνότητας και τη διχοτόμηση της Κύπρου, είναι και ο ελληνισμός του Πόντου...


Ο ποντιακός ελληνισμός δοκίμασε όλες τις κατηγορίες, όπως αυτές αναφέρονται στη ΣΥΜΒΑΣΗ των Ηνωμένων Εθνών ως πράξεις Γενοκτονίας. Η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, με απαράδεκτη ηθικά καθυστέρηση εβδομήντα χρόνων, αποφάσισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994 την αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς για τα εγκλήματα που διέπραξαν την περίοδο 1916-1923.Στις 19 Μαΐου 1992 το μήνυμα του Ανδρέα Παπανδρέου στο Γʼ Συνέδριο του Ποντιακού Ελληνισμού ήταν: «Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων και για τις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Η νομοθετική καθιέρωσή της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και η προώθηση της διεθνούς αναγνώρισης της αποτελεί για όλους μας ΧΡΕΟΣ τιμής.

Καμία λήθη και καμία σιωπή δεν μπορεί να καλύψει τη δολοφονία των 353.000 συμπατριωτών μας Ελλήνων του Πόντου κατά τα έτη 1916-1923.
Στερείται δε οποιασδήποτε αξίας κάθε αναφορά στην ποντιακή υπόθεση, εάν αγνοεί τις διαστάσεις και τη σημασία της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και την ευθύνη του τουρκικού κράτους για αυτό το διεθνές έγκλημα.
Στις μαύρες σελίδες της ιστορίας, με το ολοκαύτωμα των Εβραίων, τη Γενοκτονία των Αρμενίων, τη σφαγή των Κούρδων, η σελίδα της Γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού γίνεται ακόμα πιο μαύρη, όταν στερείται από τα χιλιάδες θύματα η στοιχειώδης ηθική δικαίωση».

Tο Mάιο του 2004 ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετέπειτα πρωθυπουργός K. Kώστας Kαραμανλής στην ομιλία του τόνισε ότι:

«Η εξόντωση του ποντιακού ελληνισμού από το τουρκικό καθεστώς έχει όλα τα στοιχεία μιας Γενοκτονίας και ως τέτοια πρέπει να αναγνωριστεί διεθνώς. Ήταν μια απάνθρωπη εθνοκάθαρση, αυτή είναι η ιστορική αλήθεια, η οποία δεν πρέπει να τρομάζει ούτε να κρύβεται μπροστά σε πολιτικές σκοπιμότητες. Είναι πλήθος οι αφηγήσεις για τις διώξεις, τους εκτοπισμούς και τις σφαγές εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου. Τα όσα συνέβησαν τότε – κυρίως στην εξαετία ανάμεσα στο 1916 και το 1922, αλλά και παλαιότερα – αποτελούν μελανή σελίδα στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Και το λέμε αυτό, γιατί είναι ιστορική πραγματικότητα, χωρίς φόβο, χωρίς πάθος, χωρίς φόρτιση…
Η ανάδειξη του Ποντιακού Ελληνισμού, στο τέλος του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ού, αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στην Ιστορία. Και ο ιστορικός απολογισμός δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Ο Ελληνισμός χωρίς τους Ποντίους θα ήταν σήμερα κατά πολύ φτωχότερος.
 Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και χρέους. Είναι, λοιπόν, ώρα να αρχίσουμε νʼ αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά αυτή και τιμούμε, στην πράξη, τη μνήμη των περίπου 350.000 Ελλήνων του Πόντου, που έπεσαν θύματα μιας απάνθρωπης εθνοκάθαρσης.

Δίδαξαν και διέδωσαν Πολιτισμό, αλλά σφαγιάστηκαν.
Διώχτηκαν και ξεριζώθηκαν.
Έκαναν τις κοινωνίες τους να ευημερήσουν, αλλά αντιμετώπισαν την καταστροφή.
Όσοι επέζησαν έγιναν πρόσφυγες σε ξένους τόπους και λησμονήθηκαν από την ίδια την Πατρίδα τους. Όσοι γύρισαν – οι πατεράδες και οι μανάδες των περισσοτέρων από εσάς που γύρισαν τότε εδώ – έφεραν στην Πατρίδα, λίγο χώμα, μία εικόνα και ατέλειωτες αναμνήσεις.
Όλοι, όπου κι ΑΝ βρέθηκαν, κράτησαν βαθιά την αγάπη τους για την Ελλάδα, που όμως τους πίκρανε.
Γιατί κι αυτό είναι αλήθεια.Είναι σημαντικό, μία τέτοια ημέρα, να μη ξεχνάμε. Είναι σημαντικό, κάθε μέρα, νʼ αναλογιζόμαστε το χρέος που μας βαραίνει. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι λαοί την Ιστορία τους. Και η Ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί τμήμα της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων, σημαντικό κομμάτι της Ιστορίας μας, που – επιτέλους – πρέπει να ενταχθεί στα σχολικά βιβλία και να παραδίδεται στις νέες γενιές, πρέπει να παραδίδεται από γενιά σε γενιά.

Γιατί η Ιστορία φωτίζει και διδάσκει. Ιστορία είναι η γνώση του παρελθόντος, που στοχεύει στην κατανόηση του παρόντος, με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία του μέλλοντος. Αποδοκιμάζει το μίσος και την καταστροφή. Βοηθά τους λαούς, που θέλουν να γράψουν Ιστορία ελευθερίας, ειρήνης, συνεργασίας και φιλικής συμβίωσης. Και εμείς αυτό αποζητούμε».
Ο απανταχού της γης Ελληνισμός με πρωτοπόρα τα Προσφυγικά Σωματεία της Ελλάδας και της Διασποράς, θα πρέπει να ακολουθήσει το αρμενικό παράδειγμα. Το ποντιακό ζήτημα, ως εθνικό ζήτημα θα πρέπει να το δούμε πολιτικά και όχι κομματικά και τα επόμενα χρόνια να το αναδείξουμε ως το υπʼ αριθμόν ένα πολιτικό ζήτημα της Ελλάδας. 

Οφείλουμε επίσης να υπερασπιστούμε το ύψιστο χρέος μας απέναντι στα 353.000 αθώα θύματα με τον τίμιο και διαρκή αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, προστατεύοντάς τον από τους επαγγελματίες λαθρεπιβάτες ποντιοσωτήρες, που καραδοκούν με ταπεινά κίνητρα την οικονομική, κοινωνική και πολιτική τους ανέλιξη και αναμένουν την κατάλληλη ΕΥΚΑΙΡΙΑ να γίνουν όργανα ενδεχόμενων σκοτεινών μηχανισμών, επιδιώκοντας την υποβάθμιση, περιθωριοποίηση ή ακόμη και την προσβολή της ιστορικής μας μνήμης και της ίδιας της τρισχιλιόχρονης ιστορίας μας.

Η Γενοκτονία του Πόντου Η Γενοκτονία του Πόντου 


Η Γενοκτονία του ΠόντουΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

13 σχόλια:

 1. ετσι ευχομε και οι βρομοτουτκοι να παθουν αυτά ολοι οι σκαταδες ετσι να καταλιξουν σα κουθαρια πεταμενα κατω να τα τρω οι σκυλοι ........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πώς η Νήσος Σάσων από ελληνικό νησί κατέληξε Αλβανική ναυτική βάση και τώρα τουριστική ατραξιόν  Η μυστηριώδης Νήσος Σάσων στα σύνορα Ελλάδος και Αλβανίας , που στο παρελθόν ήταν μια σοβιετική στρατιωτική βάση και, ενδεχομένως και μια αποθήκη χημικών όπλων , αλλάζει όψη σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ . Το νησί θα μετατραπεί λίαν συντόμως σε μια τουριστική ατραξιόν σύμφωνα με τον Τουριστικό Οργανισμό της Αλβανίας, ο οποίος αποκάλυψε τα σχέδια του για την μετατροπή της πρώην στρατιωτικής βάσης σε τουριστικό αξιοθέατο αυτό το καλοκαίρι.
  Σύμφωνα με ιστορικά δεδομένα από την ιστοσελίδα himara.gr, το Νησί Σάσων βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στο στενό του Οτράντο στη νότια Αλβανία, όπου συναντώνται η Αδριατική και το Ιόνιο . Το νησί αυτό στην ουσία το «χάρισε» η Ελλάδα στην Αλβανία.!!!!
  Δέν πρέπει νά ξεχνᾶμε ὅμως ὅτι ἱστορικά ἡ Σάσων, τό Γιβραλτάρ τῆς Ἀδριατικῆς, ἀνήκει στά Ἰόνια νησιά. Ἀπό τό 1696, μετά ἀπό 125 χρόνια Τουρκικῆς κατοχῆς, τό βρίσκουμε μαζί μέ τά ὑπόλοιπα Ἰόνια νησιά κάτω ἀπό Ἑνετική ἐπικυριαρχία, ἐνῶ στή συνέχεια ἀκολούθησε τή μοίρα τῶν Ἰονίων Νήσων σέ ὅλες τίς διεθνεῖς ἐξελίξεις.


  Ἡ παραχώρηση τῶν Ἰονίων Νήσων στήν Ἑλλάδα ἔγινε μέ τή Συνθήκη τοῦ Λονδίνου τόν Μάρτιο τοῦ 1864. Ἡ νῆσος Σάσων ἀκολουθοῦσα τή μοίρα τῶν Ἑπτανήσιων θά ἔπρεπε κανονικά νά ἐνσωματωθεῖ στήν Ἑλλάδα. Δυστυχῶς ὅμως δέν ὑψώθηκε ἡ Κυανόλευκος σ’ αὐτή τή νῆσο εἴτε «ἐξ ἀκατανοήτου μυωπίας καί ἀβλεψίας», εἴτε γιατί θεωρήθηκε «τελείως ἄχρηστη, διότι ἦταν τελείως ἄγονος». Οἱ Τοῦρκοι ὅμως ἀπό τή γειτονική Αὐλώνα καιροφυλακτοῦσαν! Ἐπωφελήθηκαν ἀπό τό ἀσυγχώρητο λάθος μας καί ἔσπευσαν νά κατοχυρώσουν τήν κυριαρχία τους σέ αὐτό τό «ἄγονο» νησί. Φρόντισαν μάλιστα νά ἐγκαταστήσουν φάρο πού λειτούργησε τό 1871.

  ΑπάντησηΔιαγραφή 3. Στή διάρκεια τοῦ Α’ Βαλκανικοῦ Πολέμου στίς 15 Νοεμβρίου τοῦ 1912, ὁ Διοικητής Ὁμάδας Ἀτμομυοδρομώνων τῆς Μοίρας Ἰονίου, Ἀντιπλοίαρχος Κωνσταντῖνος Γεωργαντᾶς, ἐπιβαίνων τοῦ Ἀτμομυοδρόμωνος ΠΗΝΕΙΟΣ ὅπου ἦταν Κυβερνήτης ὁ Πλωτάρχης Ἀναστάσιος Ἀνδρεάδης, ἀπελευθέρωσε τή νῆσο καί ὕψωσε τήν Ἑλληνική Σημαία. Ἡ ἀπελευθέρωση γιορτάσθηκε μέ μεγάλο ἐνθουσιασμό ἀπό τίς δεκαπέντε Ἑλληνικές Οἰκογένειες κτηνοτρόφων πού κατοικοῦσαν ἐκεῖ. Παντοῦ κυμάτιζε ἡ Ἑλληνική Σημαία! Μιά μεγάλη γιορτή εἶχε ἀρχίσει σ’ αὐτό τό ἀκριτικό Ἑλληνικό νησί. Ἀμέσως στίς 21 Νοεμβρίου ἄρχισε μέ τή φροντίδα τοῦ Ἀντιπλοιάρχου Γεωργαντᾶ νά λειτουργεῖ ξανά καί ὁ φάρος τοῦ νησιοῦ. Ὅλα ἔδειχναν πώς ἡ Ἑλληνική κυριαρχία εἶχε σκεπάσει στοργικά τό νησί. Δυστυχῶς ὅμως αὐτό δέν κράτησε γιά πολύ. Οἱ Μεγάλες Δυνάμεις εἶχαν ἄλλα σχέδια!!! Μετά ἀπό πιέσεις τῆς Ἰταλίας συμφώνησαν μεταξύ τους τήν παραχώρησή της στήν Ἀλβανία μέ τό Πρωτόκολλο τῆς Φλωρεντίας στίς 13 Φεβρουαρίου 1914. Στή συνέχεια καί ἐνῶ βρισκόταν στήν ἐξουσία ἡ Κυβέρνηση τοῦ Ἐλευθέριου Βενιζέλου, ἡ Ἑλληνική Βουλή ἔκανε κάτι τό πρωτοφανές: μέ τό Νόμο 272 τῆς 5ης Ἰουνίου τοῦ 1914 παραχώρησε τή νῆσο Σάσωνα στήν Ἀλβανία!!! Στίς 2 Ἰουλίου, ἐκτελῶντας ἐντολή τῆς Ἑλληνικῆς Κυβερνήσεως, ἀπεχώρησε ἡ Ἑλληνική φρουρά, ὑποστέλλοντας τή Σημαία μας. Οἱ δυστυχεῖς κάτοικοι τοῦ νησιοῦ ἀφέθηκαν τελείως ἀπροστάτευτοι. Λίγες μέρες μετά τήν ἐγκληματική ἐγκατάλειψή τους, στίς 16 Ἰουλίου 1914, σφαγιάσθηκαν μέ τόν ἀγριότερο τρόπο!!!


  Σύμφωνα με το άρθρο του διεθνούς τύπου , μέχρι πρότινος η αλβανική ναυτική βάση που υπήρχε στο Νησί αυτό, περιελάμβανε δύο ναύτες και ένα νυχτερινό καταφύγιο για περιπολίες για το αλβανικό ναυτικό, ενώ τις ημέρες της δόξας του, υπήρχαν 3.000 στρατεύματα που στάθμευαν νησί για έως και έξι μήνες το χρόνο. Υπάρχουν πληροφορίες ότι Αλβανοί λαθρέμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν το νησί αυτό ως ορμητήριο για τις παράνομες δράσεις τους στα παράλια της δυτικής Ελλάδος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η ναυτική βάση στο νησί , κατασκευάσθηκε κατά την διάρκεια της κομμουνιστικής περιόδου του Εμβέρ Χότζα, όταν οι φόβοι των πυρηνικών επιθέσεων από την Δύση ήταν εφικτοί.
  Ως εκ τούτου, την εποχή του Ψυχρού Πολέμου το δύο τετραγωνικών μιλίων νησί , ήταν γεμάτο με 3.600 αποθήκες σχεδιασμένες για να αντέχουν σε εναέρια προσβολή».
  Ο ιταλικός στρατός για πρώτη φορά στάθμευσε εκεί την δεκαετία του 1930, ενώ στη δεκαετία του 1950, η βάση χρησιμοποιούνταν για την παρακολούθηση ιταλικών και αμερικανικών πολεμικών πλοίων που έπλεαν στα στενά του Οτράντο.
  Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα χαρακώματα και οι σήραγγες δείχνουν ακριβώς πόσα χρήματα δαπάνησε η αλβανική Κυβέρνηση , φοβούμενη μια πιθανή εισβολή από την δύση, ενώ οι τουρίστες σήμερα θα έρθουν για να απολαύουν στον Σάσων, τις πολλές κοντινές όμορφες παραλίες , τα πανύψηλα βουνά και την πλούσια ιστορία που χρονολογείται από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας.

  Το δημοσίευμα δηλαδή, σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, επικαλείται την ιστορία του νησιού, αποδεικνύοντας ότι το νησί αυτό μας ανήκει από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδος.Αυτό που αναφέρεται ότι έπραξε ο Ελευθέριος Βενιζέλος με την παραχώρηση του Σάσων στην Ιταλία , ήταν ένα είδος σημερινού μνημονίου σαν και αυτά που μας ζητούν να υπογράψουμε οι ίδιες « Μεγάλες δυνάμεις». Το ίδιο ακριβώς μας υποχρέωσαν να πράξουμε οι « σύμμαχοι» και στους βαλκανικούς πολέμους με την παραχώρηση της δυτικής Θράκης στην Βουλγαρία, και έπρεπε να φτάσει το 1920 για να την πάρουμε πίσω .
  Στην ουσία με τα σημερινά μνημόνια που εκβιάζουν να υπογράψουμε , αυτό επιδιώκουν οι «εταίροι» μας . Αλλά δεν πρόκειται να τους « περάσει» με τίποτα. Θέλουν να μας «μικρύνουν» , διότι ακόμη και έτσι πού είμαστε μας « φοβούνται», τέτοια είναι η δύναμη του ελληνισμού.
  Έτσι η Νήσος Σάσων, θα « στέκεται» εκεί ακοίμητος φρουρός της Αδριατικής, υπενθυμίζοντας ποια είναι η αποστολή μας , και για να μας θυμίζει συνεχώς ότι είναι ελληνικό νησί , που κακώς δόθηκε « ως δώρο» στην Αλβανία, για χατίρι των Ιταλών , ενώ θα μπορούσαμε εμείς να το εκμεταλλευόμασταν σήμερα …
  Το νησί είναι ένας επίγειος παράδεισος και «το σπίτι» για χιλιάδες σπάνια πουλιά και ερπετά, ενώ διαθέτει παράκτια ύδατα , αλλά και μια σταθερή θερμοκρασία 10-25 βαθμών Κελσίου όλο το χρόνο. Διαθέτει επίσης μια πραγματικά εκπληκτική θέα από το βραχώδες παραθαλάσσιο τοπίο του . Κάποια μέρα ελπίζουμε να κυματίζει στον Σάσων η γαλανόλευκη σημαία, όπως και στην Βόρειο ήπειρο όπως θα έπρεπε.
  πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/05/%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%b7-%ce%bd%ce%ae%cf%83%ce%bf%cf%82-%cf%83%ce%ac%cf%83%cf%89%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%af-%ce%ba%ce%b1%cf%84.html#ixzz3aZun707w

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. “Δεν μας τα λέτε καλά ούτε εσείς ούτε οι ξένοι για το Ελληνικό ολοκαύτωμα”!

  Πάλι οι Έλληνες παλιοελλαδιτες φταίμε που είμαστε ρατσιστές και φαίνεται και τώρα που δεν φερόμαστε όπως πρέπει στους ταξικούς αδελφούς μας πρόσφυγες γιατί ακόμα παραμένουμε ρατσιστές ξενοφοβικοί , δεν έχουμε εξευγενιστεί τόσο όσο θα έπρεπε!

  Ισως να είμαστε και μια όμορφη χώρα που ποιος ξέρει μπορεί να κατοικείται από φασίστες και ΚΑΦΡΟΥΣ!!

  Μήπως επειδή δεν δεχόμαστε να γίνουμε μιγάδες και να χαρίσουμε την πατρίδα μας στους απανταχού απάτριδες έτσι που να ξαναγίνει ένα ολοκληρωτικό Ελληνικό ολοκαύτωμα νε ξεμπερδεύουν πια ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ με τους… “παλιοελληνες” !  Μια Αμυγδαλέζα για τους Ποντίους Γράφουν οι Τάσος Κωστόπουλος, Αντα Ψαρρά, Δημήτρης Ψαρράς –

  See more at: https://left.gr/news/mia-amygdaleza-gia-toys-pontioys#sthash.cs9bkagR.dpuf


  ΜΑΣ μέθυσες ρε Νταλάρα που να ξέραμε τι παίζεται πίσω από όλα αυτά τα ωραία σου!

  Γ.ΝΤΑΛΑΡΑΣ : Η ΡΩΜΑΝΙΑ EΠΑΡΘΕΝ-ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ

  https://www.youtube.com/watch?v=BsSPSGCMiTg

  Η αφήγηση στην αρχή είναι συγκλονιστική , τι να το κάνεις…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. https://www.youtube.com/watch?v=Ip_cD3I1dZ8

  https://www.youtube.com/watch?v=VAULHO_sTxc

  https://www.youtube.com/watch?v=WdRYIujsEJQ

  https://www.youtube.com/watch?v=e1kftkZt99Q
  Η πληγή είναι τα 100.000 ορφανά του Πόντου, 75.000 παρέμειναν στην Μ. Ασία.

  Ο ΠΟΝΤΟΣ ΖΕΙ!...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στο ζωνάρι τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό»


  Γέροντας Παίσιος: Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά.

  - Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού.

  - Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι»...

  Διαβαστε στα ling που ακολουθουν πως η Τουρκία βαδιζει βήμα βήμα στην αυτοκαταστροφή της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. τουρκοι ειστε περιφανοι που κανετε όλα αυττα ???σαπιομαγκες


  Τουρκία: Την πυροβόλησε στο κεφάλι γιατί διακρίθηκε σε εκπομπή τύπου Voice
  naftemporiki.gr
  naftemporiki.gr
  naftemporiki.gr


  8 λεπτά πριν
  Η βία σε βάρος των γυναικών στην Τουρκία συνεχίζει να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια και έχει εξελιχθεί σε πραγματική κοινωνική μάστιγα.  © naftemporiki.gr Η βία σε βάρος των γυναικών στην Τουρκία συνεχίζει να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια και έχει εξελιχθεί σε πραγματική κοινωνική μάστιγα.

  Νεαρή κουρδικής καταγωγής από τη νοτιοανατολική Τουρκία, η οποία διακρίθηκε χάρη στη φωνή της σε διαγωνισμό της τουρκικής τηλεόρασης, τραυματίστηκε σοβαρά το βράδυ της Δευτέρας, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι από τον φίλο της στην πόλη Εργκάνι.

  Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν αργά το βράδυ της Δευτέρας τρεις άνδρες, μεταξύ των οποίων και τον Βεϊσί Ε., 26 ετών, τον φίλο της 19χρονης Μουτλού Καγιά, μετέδωσε το πρακτορείο Ντογάν.

  Η νεαρή κοπέλα είχε δεχτεί απειλές λόγω της συμμετοχής της στον μουσικό διαγωνισμό «Sesi Cok Guzel», το τουρκικό αντίστοιχο του American Idol, καθώς ορισμένοι συγγενείς της δεν έβλεπαν με καλό μάτι το σόου και την πρόθεσή της να ασχοληθεί με το τραγούδι.

  Ο Βεϊσί Ε. αρνείται τις κατηγορίες τις οποίες του προσάπτουν οι αρχές καθώς παραδέχεται μεν ότι διαφωνούσε με τη συμμετοχή της Μουτλού Καγιά στην εκπομπή, ωστόσο δηλώνει ότι δεν ήθελε να την σκοτώσει.

  Η 19χρονη βρισκόταν στον κήπο του σπιτιού της στο Εργκάνι, κωμόπολη στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι.

  Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και τις επόμενες ημέρες οι γιατροί θα κρίνουν εάν μπορούν να την υποβάλουν σε χειρουργική επέμβαση ή όχι.

  Στη νοτιοανατολική Τουρκία, περιοχή η οποία κατοικείται κυρίως από Κούρδους, επικρατούν ακόμη και σήμερα συντηρητικές παραδόσεις. Η συμμετοχή μιας γυναίκας σε μια τέτοια τηλεοπτική εκπομπή συνήθως αντιμετωπίζεται εχθρικά από τις οικογένειες που απαιτούν από τις κόρες να συμμορφώνονται με την παραδοσιακή εικόνα τους.

  Η βία σε βάρος των γυναικών στην Τουρκία συνεχίζει να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια και έχει εξελιχθεί σε πραγματική κοινωνική μάστιγα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. πανο σε αυτό που ανερτισε ο πανω στελνω αυτό εγω

   Εβραίος ο Κεμάλ;


   Αν λέγαμε εμείς ότι ο Κεμάλ ήταν Εβραίος (Ντονμές) θα μας αποκαλούσαν συνωμοσιολόγους, αν το έλεγε επίσημα μια εφημερίδα της εποχής;

   για να δούμε τι έλεγε η New York Tribune το 1921:   chroniclingamerica.loc.gov
   Για να δούμε τι λέει το άρθρο:

   Ο Μουσταφά Κεμάλ, ενισχύει το γόητρό του

   Ο Μουσταφά Κεμάλ, ο Εβραίος αρχηγός της κυβερνήσεως


   της Αγκύρας με την στάση της εδώ αντιπροσωπείας του, έχει αυξήσει τα μέγιστα το προσωπικό του γόητρο στην Εγγύς Ανατολή.

   Μέσα από την επιτυχία του σε αυτήν την
   συνδιάσκεψη, δεσμεύεται να καλλιεργήσει μια στενότερη σχέση ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Κωνσταντινουπόλεως και της Αγκύρας και συχνά εκφράζεται η πεποίθηση ότι η άνοδος του Κεμάλ στην εξουσία προδιαγράφει την ενδεχόμενη «απορρόφηση» της σουλτανικής κυβερνήσεως από τους επαναστάτες της Αγκύρας.

   Οι Έλληνες είναι πικρά απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα των συνδιασκέψεων του Λονδίνου.

   Φαινομενικά έχει επέλθει ειρήνη στην Εγγύς Ανατολή, αλλά στην πραγματικότητα οι πικρίες και οι αντιζηλίες του παρελθόντος παραμένουν.

   Οι Αρμένιοι δεν παρουσιάζουν καμία βελτίωση από την προηγούμενη τους κατάσταση και οι σχέσεις με στις υπόλοιπες εθνοτικές ομάδες

   στην Τουρκία παραμένουν εξ ίσου προβληματικές

   Διαγραφή
  2. Για να δούμε ποια η σχέση του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο (ή Μπεν Σελλόν):
   Για να δούμε την επιστολή ύμνο του Βενιζέλου για τον Μουσταφά Κεμάλ εις τον πρόεδρο απονομής των βραβείων "Νόμπελ" το 1932, διά να του απονείμει το "Νόμπελ ειρήνης"


   Ό Βενιζέλος, υμνεί τον Κεμάλ:

   «Κύριε πρόεδρε,

   »Έπί επτά σχεδόν αιώνες όλη ή Έγγύς Ανατολή και ένα μεγάλο τμήμα τής Ευρώπης υπήρξαν τό θέατρο αιματηρών πολέμων, τών οποίων ή άντίχηση υπήρξε τεράστια. Ή οθωμανική αυτοκρατορία και τό απολυταρχικό καθεστώς τών σουλτάνων υπήρξε τό βασικό αίτιο. Ή υποταγή χριστιανικών λαών σέ έναν ζυγό αφόρητης καταπίεσης, οι θρησκευτικοί πόλεμοι του Σταυρού εναντίον τής Ημισελήνου, μέ μοιραία κατάληξη και οι αλλεπάλληλες εξεγέρσεις όλων αυτών τών λαών, πού ήλπιζαν στή χειραφέτηση τους, δημιούργησαν μία κατάσταση πραγμάτων πού θά παρέμενε μόνιμη πηγή κινδύνων όσο ή οθωμανική αυτοκρατορία διατηρούσε τήν πορεία πού είχαν χαράξει οι σουλτάνοι.

   »Ή εγκαθίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας τό 1922, όταν τό εθνικό κίνημα του Μουσταφά Κεμάλ Πασά θριάμβευσε επί των αντιπάλων του, (σ.σ. Έπί ποίων αντιπάλων του εθριάμβευσεν ό Κεμάλ τό 1922 και το χαίρετε τόσο πολύ ό "Εθνάρχης" μας; Μήπως είναι οι Έλληνες;) έθεσε οριστικώς τέρμα σ' αύτη την κατάσταση αστάθειας και έλλειψης ανεκτικότητας, της όποιας ή διατήρηση δεν θα γεννούσε παρά μόνον νέους και σοβαρούς κινδύνους γιά τήν ειρήνη στό μέλλον.

   »Σπανίως πραγματοποιείται σέ τόσο μικρό χρονικό διάστημα μία τόσο ριζική αλλαγή στή ζωή μιας χώρας. Τή θέση μιας φθίνουσας αυτοκρατορίας, ή οποία ζει ύπό ένα θεοκρατικό καθεστώς, όπου ή έννοια του δικαίου και τής θρησκείας συγχέονται, παίρνει ένα εθνικό καί σύγχρονο κράτος, γεμάτο ζωντάνια.

   »Μέ τήν προτροπή του μεγάλου μεταρρυθμιστή Μουσταφά Κεμάλ Πασά, τό απολυταρχικό καθεστώς των σουλτάνων καταργήθηκε καί τό κράτος έγινε απολύτως λαϊκό. Ολόκληρο τό έθνος κινητοποιήθηκε προς τή φιλόδοξη, δίκαιη προσπάθεια νά συμπεριληφθεί στην εμπροσθοφυλακή τών πολιτισμένων λαών. Όμως, τό κίνημα γιά τήν εδραίωση τής ειρήνης συμβάδισε μέ όλες τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις πού έδωσαν στό νέο, εντόνως εθνικό, κράτος τής Τουρκίας τή σημερινή του μορφή.

   Η Τουρκία ρύθμισε πράγματι όλα τα εδαφικά θέματα μέ τους γείτονες της καί, απολύτως ικανοποιημένη άπό τά εθνικά καί πολιτικά της σύνορα, κατέστη πραγματικός πυλώνας τής ειρήνης στην εγγύς Ανατολή.»

   σ.σ.: Ικανοποιημένη από τά εθνικά καί πολιτικά της σύνορα. Καταλάβατε εσείς όλοι πού καμαρώνετε ότι ό Βενιζέλος έκανε τήν Μεγάλη Ελλάδα μέ τήν απατηλή συνθήκη τών Σεβρών, ότι έξηπάτησε τους πάντες; Εδώ δηλώνει εγγράφως ότι τώρα τό 1932 ή Τουρκία κατέχει ειλικρινά τά Εθνικά καί πολιτικά της σύνορα. Τώρα όμως κατέχει καί τήν Σμύρνη. Άρα ή Σμύρνη είναι εθνικό έδαφος τής Τουρκίας, κατά τον Βενιζέλο. Δηλαδή; Μας έξηπάτησε ή Όχι μέ τήν Συνθήκην τών Σεβρών; Αυτά τά δύο είναι αντίθετα. Ποιο έπίστευε "ό Εθνάρχης μας";

   Ασφαλώς αυτό που σφραγίζει εγγράφως προς τον πρόεδρο της επιτροπής Νόμπελ μέ τήν δήλωσιν του: "απολύτως ικανοποιημένη άπό τα εθνικά, σύνορα της".

   Διαγραφή
  3. Έδώ είμαι πλέον υποχρεωμένος νά χαρακτηρίσω τήν καθαρήν έγγραφον άπάτην καί προδοσίαν κατά των Ελλήνων και οι επικαλούμενοι εις τό μέλλον τήν Συνθήκην των Σεβρών, μέ τήν εννοιαν ότι δι' αυτής έγινε ή Ελλάδα των πέντε θαλασσών και δύο ηπείρων, κινδυνεύουν νά χαρακτηρισθούν ώς απατεώνες καί προδότες ή ηλίθιοι, αν δέν τους καταλογισθη ή άγνοια, ή αφέλεια, ή ή τύφλωσις έκ μισαλλοδοξίας.

   «Εμείς οι Έλληνες, τους οποίους οί αιματηροί αγώνες κράτησαν επί πολλούς αιώνες σέ μια κατάσταση συνεχούς αντιπαράθεσης μέ τήν Τουρκία, είμαστε οί πρώτοι πού είχαμε τήν ευκαιρία νά αισθανθούμε τά αποτελέσματα τής βαθειάς

   αλλαγής πού συνετελέσθη στή χώρα αυτή, τή διάδοχο τής παλαιάς οθωμανικής αυτοκρατορίας. Έχοντας, από τήν έπαύριο τής καταστροφής στή Μικρά Ασία, διακρίνει τήν πιθανότητα μιας συνεννόησης μέ τήν αναγεννημένη Τουρκία, ή οποία βγήκε άπό τον πόλεμο ώς εθνικό κράτος, τής τείναμε τό χέρι τό όποιο εκείνη δέχθηκε και έσφιξε μέ ειλικρίνεια. Άπό τήν προσέγγιση αυτή, ή οποία μπορεί νά χρησιμεύσει ώς παράδειγμα τών δυνατοτήτων συνεννόησης ανάμεσα σέ δύο λαούς τους οποίους έχουν διαιρέσει οί πλέον σοβαρές διαφορές, έφ' όσον αφεθούν νά διαποτιστούν άπό τήν ειλικρινή επιθυμία τής ειρήνης, δέν προέκυψαν παρά μόνο ευεργετήματα, τόσο γιά τις δύο χώρες, όσο και γιά τήν ειρηνική τάξη στην Εγγύ ς Ανατολή.

   »Ό άνθρωπος στον όποιο οφείλεται ή πολύτιμη αυτή συμβολή στην υπόθεση τής ειρήνης είναι ό πρόεδρος τής Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Πασάς. Έχω λοιπόν τήν τιμή, μέ τήν ιδιότητα μου ώς αρχηγού τής ελληνικής κυβέρνησης τό 1930, όταν ή υπογραφή του έλληνο-τουρκικού συμφώνου σημάδεψε μια νέα εποχή στην πορεία τής Εγγύς Ανατολής προς τήν ειρήνη, νά θέσω πρό τών εξεχόντων μελών τής επιτροπής του βραβείου Νόμπελ για τήν ειρήνη τήν υποψηφιότητα του Μουσταφά Κεμάλ Πασά, ώς άξιου

   αυτής τής επιφανούς τιμής. »Δεχθείτε, κύριε πρόεδρε, τήν έκφραση τής μέγιστης εκτίμησης μου.

   Υπογραφή,

   Ελευθέριος Βενιζέλος, Πρωθυπουργός τής Ελλάδος».

   Διαγραφή
  4. Ιδού η επίσημη ιστοσελίδα των βραβείων Νόμπελ:
   nobelprize.org


   Ιδού και τα χειρόγραφα:   venizelosarchives.gr


   ΠΗΓΗ: http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2015/05/blog-post_79.html#more

   Διαγραφή
 9. ΤΑ ΚΟΛΥΒΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ  ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: "ΟΤΑΝ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΜΙΛΙΑ (ΑΟΖ) ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ"!
  ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015: Κίνηση Ελλάδος προς την άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο προσπερνώντας το «εμπόδιο» της Τουρκίας και περικυκλώνοντας έτσι την παρανόμως αμφισβητούμενη από την Άγκυρα θαλάσσια ζώνη της Μεγίστης (Καστελόριζο).
  Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, χαρακτηρίζει τη συνεργασία Ελλάδας, Κυπριακής Δημοκρατίας και Αιγύπτου σαν το «Τρίγωνο του Διαβόλου», επισημαίνοντας ότι η συμφωνία αυτών των τριών χωρών στρέφεται άμεσα κατά της Τουρκίας και πλήττει άμεσα τα τουρκικά συμφέροντα στην ανατολική Μεσόγειο.
  ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, 2014: Οι Τούρκοι απειλούν με «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο σε περίπτωση που η Ελλάδα κινήσει τις διαδικασίες για την ανακήρυξη της ΑΟΖ και προχωρήσει στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή από το Καστελόριζο και μέχρι την Κύπρο. Τις ανησυχίες αυτές, οι οποίες εκφράζονται και από επιτελείς του Πενταγώνου, έρχεται να επιβεβαιώσει ένα απειλητικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Yeni Şafak». Η εφημερίδα έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Sular ısınacak», που σημαίνει «θα ανάψουν τα νερά».
  ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015:: Η Τουρκία όχι μόνο αμφισβητεί την ελληνικότητα εκατόν πενήντα ελληνικών νησιών και διαμηνύει μέσω του Doğu Perinçek ότι θα τα πάρει πίσω αλλά παρουσιάζει και τη δυτική Θράκη σε χάρτη ως ανεξάρτητη!


  Χρόνια τώρα δρουν στη Θράκη, θέτοντας θέμα για μειονότητα, και τώρα οργανώνουν συνέδριο σχετικό στην Κομοτηνή. Στην σχετική αφίσα τους φαίνεται η Θράκη στον ελληνικό χάρτη να έχει διαφορετικό χρώμα από την υπόλοιπη Ελλάδα!
  Πράσινο το χρώμα όπως και στην “σημαία” της “ανεξάρτητης Θράκης”.
  ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, 2015: Μήνες τώρα η Τουρκία κάνει συνεχώς πολεμικές ασκήσεις στον Έβρο, στο Αιγαίο και στα παράλια της Μικράς Ασίας. Προετοιμάζεται για κάτι;

  «Όταν θα κινηθούν οι Τούρκοι εναντίον μας θα φθάσουν στα έξι μίλια, τότε είναι που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους».

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ