Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Financial Times: Η Αθήνα βάζει χέρι στα ασφαλιστικά ταμεία για να βρει λεφτάΑΛΛΑ Η ΤΡΥΠΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ 
 
 
 
Οι Σημιτκοί του χάζαρου βρωμοεβραίου... ξέρετε, μαζί με τον Χριστοδουλάκη που σημερα οι "Αριστεροί του κώλου" του έδωσαν και πάλι θέση εξουσίας, έπαιξαν τα Ασφαλιστικσ μας Ταμεία, στο Χρηματιστήριο...
 
Έπαιξαν τον ιδρώτα δεκαετιών των Ελλήνων ασφαλισμένων, στον τζόγο και πλούτησαν οι Λαλιώτιδες, οι Νεονάκηδες, και όλα τα Σημιτικά ερπετά...
 
Τα σημερινά πολιτικά ερπετά, ξαναβάζουν χέρι στα ήδη λεηλατημένα Ασφαλιστικά μας Ταμεία, για να πληρώσουν τους διεθνείς τοκογλύφους.
 
ΓΙΟΥΡΙΑ ΡΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΙΣΩΜΑ....
 
ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΡΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΛΗΤΕΣ;;;
ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΛΕΒΕΤΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ;

 
Πόπη Σουφλή

Υ.Γ. Το έγραφα μέρες πως έβαλαν  χέρι στα Ταμεία, και βγήκαν τα φασισταριά της αριστεράς, και με έβριζαν πως παραπληροφορώ τους αναγνώστες μου...
Μακάρι να ήταν παραπληροφόρηση, κι ας έμεναν άθιχτοι οι κόποι μας και ο ιδρώτας της ζωής μας στα Ασφαλιστικά μας Ταμεία...
 
 
Financial Times: Η Αθήνα βάζει χέρι στα ασφαλιστικά ταμεία για να βρει λεφτά
Η έλλειψη χρημάτων για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες του ελληνικού κράτους, οδηγούν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να στραφεί στα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης. 

Οι Financial Times κάνουν λόγο για πρωτοφανή μεταφορά χρημάτων στην οποία αντιδρούν τα συνταξιοδοτικά ταμεία και ταμεία κοινωνικής πρόνοιας.

Την ίδια στιγμή ο
υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης επιμένει ότι η Ελλάδα έχει επαρκή ρευστότητα για να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις αυτό το μήνα, ενώ παράλληλα προειδοποιεί ότι οι πληρωμές στους προμηθευτές της κυβέρνησης και οι επιστροφές ΦΠΑ μπορεί να αναβληθούν λόγω της κρίσης ρευστότητας.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο όμως, η κυβέρνηση χρειάζεται να μαζέψει επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Μαρτίου ώστε να αποφύγει την αναβολή στις πληρωμές μισθών και συντάξεων.

Τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, μαζί με άλλους φορείς του Δημοσίου έχουν συνολικά αποθέματα ρευστότητας ύψους 2 δισ. ευρώ που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη λύση για αυτό το μήνα και τον επόμενο εάν μεταφερθούν στο Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδας, που ήδη διαχειρίζεται ρευστότητα φορέων του Δημοσίου η οποία ξεπερνά τα 8 δισ. Ευρώ.


Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα θα πάρει μία ανάσα τον Απρίλιο όταν λήγουν τόκοι προς το ΔΝΤ αξίας μόλις 600 εκατ. ευρώ. Μέχρι τότε, η αριστερή κυβέρνηση μπορεί να έχει προχωρήσει τόσο πολύ τις διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις ώστε να μπορεί να πάρει μέρος από τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ που κρατείται μέχρις ότου η Ελλάδα ολοκληρώσει την τρέχουσα διαδικασία αξιολόγησης.

Οι μη δημοφιλείς «θεσμοί» των πιστωτών -γνωστοί μέχρι πρότινος ως τρόικα- στηρίζουν τη γραμμή της κυβέρνησης για την εύρεση πόρων.

«Δεν θα τους εμποδίσουμε από την προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν ρευστά, γιατί αυτό θα έκανε οποιοδήποτε νορμάλ υπουργείο Οικονομικών ούτως ή άλλως» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της τρόικας.

«Είναι υπερβολικά δύσκολο. Πρέπει να περάσεις διατάγματα, πρέπει να αναγκάσεις κόσμο να το κάνει. Έχεις ένα κάρο επιτροπές που όλες θεωρούν ότι είναι ανεξάρτητες και πως αυτά είναι δικά τους χρήματα. Άρχισαν όμως να το κάνουν» συμπλήρωσε.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους προσπάθησε να αντλήσει χρήματα από τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης προσφέροντάς τους μία επενδυτική ευκαιρία μέσω του Κοινού Κεφαλαίου, με επιτόκια υπερδιπλάσια από εκείνα που προσφέρουν οι εμπορικές ελληνικές τράπεζες.

Παρ' όλα αυτά, αρκετές μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις στις οποίες ζητήθηκε να συνεισφέρουν είναι διστακτικές να κάνουν το βήμα, υποστηρίζοντας ότι εάν αναλάβει η κεντρική τράπεζα τη διαχείριση των χρημάτων τους, τότε εκτίθενται σε μεγαλύτερο κρατικό κίνδυνο.


Τι λέει ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ

Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, πρόεδρος του ΟΑΕΔ, ο οποίος διαχειρίζεται τις πληρωμές των επιδομάτων ανεργίας, δήλωσε ότι το διοικητικό του συμβούλιο απέρριψε την προηγούμενη εβδομάδα αίτημα για άμεση μεταφορά 130 εκατ. ευρώ στο Κοινό Κεφάλαιο.

«Θεωρήσαμε ότι ήταν πολύ επικίνδυνο βήμα δεδομένης της δυσάρεστης οικονομικής θέσης της κυβέρνησης. 

Ας υποθέσουμε ότι η Ελλάδα χρεοκοπεί ξανά και πως γίνεται κούρεμα στους κατόχους επενδυτικών εργαλείων της Τράπεζας της Ελλάδος…. 

Το συμβούλιό μας θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ακόμη και ποινικές κυρώσεις» δήλωσε ο κ. Αμπατζόγλου αναφερόμενος στη μερική χρεοκοπία της χώρας το 2012.

Σύμφωνα με νομικό σύμβουλο του κράτους, τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης θα μπορούσαν να υποχρεωθούν να παραδώσουν όλα τους τα διαθέσιμα ρευστά στην Τράπεζα της Ελλάδος βάσει ενός 60ετούς νόμου που απαγορεύει στους φορείς του Δημοσίου να κρατούν κεφάλαια σε εμπορικές τράπεζες για διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών.

«Ενδεχομένως να αντιμετωπίζαμε όμως, ενστάσεις από την ΕΚΤ και τότε οι εμπορικές τράπεζες δεν θα μπορούσαν να λάβουν την έκτακτη ρευστότητα στήριξης ώστε να καλυφθεί το κενό που άφησαν οι αναλήψεις των κρατικών ταμείων».

Προς το παρόν, τα μόνα ρευστά στα οποία μπορεί να υπολογίζει η κυβέρνηση για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό είναι τα 550 εκατ. που βρίσκονται το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το όχημα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που στήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης το 2010 και το οποίο επιβλέπει ο EFSF, το ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης.

Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

1 σχόλιο:

  1. Οι ανίκανοι κυβερνήτες, αυτά κι άλλα κάνουν, για να βολέψουν ημετέρους,σπατάλες, ατζαμοσίνες, συλλογές ψήφων..Κάποτε οι θεμελιωτές του πασοκ έφεραν από την Τασκένδη όλους τους ποινικά διωκόμενους, του πήγαινε το παιδί κρουαζιέρες στο αιγαίο κι ο πατήρ ανδρίκος τους ενέταξε στο ισχυρό τότε ταμείο των ναυτικών..Έλαβε ψήφους αριστερο-κομμουνιστοδραστών και βούλιαξε το νατ.Ακολούθησε το Σιμιτικό ανάγνωσμα και τώρα το συριζέινο...Πάμε πρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ