Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Με την κατηγορία του φιλοΝαζιστή θα καθίσει στο σκαμνί ο Γερμανός καθηγητής Ρίχτερ με εντολή του Έλληνα Εισαγγελέα Ρεθύμνου


 ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να πέσουν και οι μάσκες για τον ρόλο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ!

Πόπη Σουφλή


Η Κρήτη χτυπιέται από κύμα Ναζιστών


Ομάδα "Τοίχος"
 
Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Κρήτη κορυφώνεται. 
 
Από την τιμή να γίνει διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης θα πάρει την τιμή να γίνει κατηγορούμενος για το ναζιστικό σύγγραμά του "Operation Merkur: Die Eroberung der Insel Kreta im Mai 1941 ("Επιχείρηση Ερμής: η Κατάκτηση της νήσου Κρήτης τον Μάιο του 1941"), στο οποίο ο Ρίχτερ χαρακτήριζε ως ήρωες του Ναζιστές αλεξιπτωτιστές που σκοπό είχαν την κατακρεούργηση των Κρητικών το Μάιο του 1941.

Ναζιστής με τιμή και καμάρι

Στο προοίμιο του βιβλίου του ο Χάινς Ρίχτερ τονίζει:
 
" Οι Γερμανοί που είχαν πολεμήσει στην Κρήτη βρήκαν εκεί [=στους Νεοζηλανδούς] την αναγνώριση που τους στερούν μέχρι σήμερα στην πατρίδα τους, παρότι στο μεταξύ Γερμανοί στρατιώτες συμμετέχουν σε αποστολές στο εξωτερικό. 
 
Κατά την διατύπωση κρίσεων δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πως οι νεαροί αυτοί αλεξιπτωτιστές υπήρξαν θύματα μιας παιδείας που στόχευε στην υπακοή και εμπόδιζε την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Επρόκειτο για νέους γεμάτους ενθουσιασμό, οι οποίοι γνώριζαν πως ανήκαν σε μια ελίτ. 
 
Ο ιδεαλισμός των ανδρών αυτών έτυχε της χειρότερης δυνατής μεταχείρισης. Έδωσαν το καλύτερο που μπορούσαν και ρίσκαραν τη ζωή τους χωρίς να έχουν συνείδηση των κινήτρων. Έχει έρθει η ώρα να τους το αναγνωρίσουμε".

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας της ανακρίτριας, κας Πατεράκη, ο Εισαγγελέας εκμεταλλευόμενος ορθώς και δικαίως τον Νόμο 4285/2014 για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (Ι. 328), παραπέμπει τον Γερμανό καθηγητή σε δίκη με την κατηγορία "Άρνηση εγκλημάτων του Ναζισμού σε βάρος του κρητικού λαού με υβριστικό περιεχόμενο".

Στο βιβλίο του ο καθηγητής που θαυμάζει τα επιτεύγματα του Ναζιστικού Στρατού δικαιολογεί τις σφαγές των Ναζιστών διότι οι Έλληνες αντιστάθηκαν μέσω ανταρτοπολέμου εναντίον των  κατακτητών: 
 
"Στη διαστρέβλωση της εικόνας (για τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές) συντέλεσαν οι εξελίξεις της μετέπειτα κατοχικής περιόδου, όταν αναπτύχθηκε ο ανταρτοπόλεμος και οι δυνάμεις κατοχής (…) απάντησαν με αντίποινα και κλιμάκωση της βίας. 
 
Ο αγώνας αυτός δεν ήταν πια «καθαρός» και έντιμος αλλά βρόμικος και κτηνώδης. Η SOE (Special Operations Executive) ενθάρρυνε τη συνέχισή του".

Η Ελλάδα είχε παρασημοφορήσει έναν Ναζιστή
 
Ο καθηγητής Ρίχτερ είχε πάρει εργολαβία την ιστορία της Ελλάδας και της Κύπρου επί 40 χρόνια. Έχει εκδώσει 17 βιβλία και 220 μελέτες που αφορούν αποκλειστικά την πολιτική, τα κόμματα και την Ιστορία των δύο κρατών. Η έδρα του στο Πανεπιστήμιο του Μάνχαϊμ είχε άλλωστε τον ρόλο αυτό. Να ασχολείται με την ελληνική και κυπριακή ιστορία και πολιτική. Στην Γερμανία, σύμφωνα με το βιογραφικό του, αναγνωρίζεται ως ειδικός σε θέμα Ελληνική και Κυπριακής Ιστορίας.
 
Για όλα αυτά τα μεγάλα επιτεύγματα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, τον παρασημοφόρεσε το 2000 με το "Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα". 
 
Το συγκεκριμένο μετάλλιο μεταξύ άλλων απονέμεται επίσης σε αλλοδαπούς για "εξαίρετες πράξεις τους που αυξάνουν το διεθνές γόητρο της Ελλάδας".

Ο μαθητής του ναζιστή, καθηγητής Στεργίου

Άγνωστο αν εισαγγελική έρευνα θα γίνει για τον μαθητή του Χάινς Ρίχτερ, κ. Στεργίου, ο οποίος ήταν αυτός που πρότεινε για την τιμητική διάκριση ως Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον κατηγορούμενο για φιλοναζιστικές πράξεις, Ρίχτερ.
 
 
Όπως διαβάζουμε στην επιστολή, ενός από τους Έλληνες που αντέδρασαν έγκαιρα για την απίστευτη αυτή πρόκληση, του στρατηγού Μανούσου Παραγιουδάκη, που έστειλε προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου στις 17 Νοεμβρίου του 2014, ο καθηγητής Στεργίου έχει πολλά χρόνια δηλώσει δημοσίως τις ανθελληνικές τάσεις του. 
 
Συγκεκριμένα κατά τον κ. Παραγιουδάκη, στις 8 Ιουνίου του 2011 παρεβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Ρίχτερ  που έγινε στο Ιστορικό Μουσείο της Κρήτης. Γράφει ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ:
 
 "Ένας εκ των εισηγητών, ο καθηγητής κ. Στεργίου, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η Μάχη της Κρήτης δεν ήταν κάτι σημαντικό στο πλαίσιο των συνολικών επιχειρήσεων του Β΄ΠΠ, ότι η καθυστέρηση για 6 εβδομάδες της επιχείρησης BARBAROSSA ήταν μύθος, ότι το αντάρτικο στην Κρήτη ήταν ασήμαντο και άλλα- απαξιωτικά- για τη Μάχη. Όπως θα θυμάστε, επιχείρησα να αντικρούσω τις απόψεις του, στο λίγο χρόνο που μου δόθηκε".

Τι ρόλο παίζει το Πανεπιστήμιο Κρήτης; 

Από το 2011 η Ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεστημίου Κρήτης, γνώριζε τι είναι ο Χάινς Ρίχτερ αλλά και ο μαθητής του, Ανδρέας Στεργίου που έχει ένα πολύ βαρύ βιογραφικό που ξεκινά από υποτροφίες του Ιδρύματος των Κρατικών Υποτροφιών το 1991 και καταλήγει ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ  το 2013. 
 
Γνωρίζει επίσης ότι το 2013 ο Ανδρέας Στεργίου υπήρξε επισκέπτης ερευνητής στο Truman Institute of the Hebrew University στην Ιερουσαλήμ
 
Γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο του Ισραήλ που κινείται με χρήματα του Ιδρύματος Τρούμαν  και έχει καταπατήσει παλαιστινιακά εδάφη για να χτιστεί, "πλάσαρε" ισραηλινές γεωπολιτικές επιδιώξεις μέσα από συνέδριο που συνδιοργάνωσε με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, και με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στην 29 Σεπτεμβρίου του 2014. 
 
Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

3 σχόλια:

 1. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΗΛΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΜΕ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ, ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΗΝ ΚΟΙΜΑΤΕ. ΜΗΠΩΣ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ:

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καπου έχεις δίκαιο ο εχθρός είναι όντως εντός των πηλων

   Διαγραφή
 2. Τα καστρα πεφτουν απο μεσα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ