Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

“ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΓΕΛΑΣΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΣΕ ΟΡΓΗ”ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΧΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ


TSIPRAS

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει βαλθεί να τρελάνει τον ελληνικό λαό με τις ταχυδακτυλουργίες της, την ισοπέδωση της Οικονομικής και Πολιτικής επιστήμης, ακόμα και με την καρατόμηση των εννοιών και των λέξεων.
Όταν θέλεις να επικαλύψεις, να αποκρύψεις και να αλλοιώσεις την πραγματικότητα επιδίδεσαι σε τεχνάσματα και σε μια καταιγιστική και τελετουργική παραγωγή σύγχυσης και επικοινωνιακών σώου…

Την πεπατημένη (των αστικών κομμάτων) ακολουθεί κι αυτή η κυβέρνηση. 

Στο λεκτικό περιτύλιγμα διαφέρει. Ένα λεκτικό που δίνει, προς το παρόν, το κύρος της «αριστερής προσδοκίας» και καλύπτει τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ: 

Την ΑΠΑΤΗ της αριστερής λεοντής σε μια κυβέρνηση κατοχικής διαχείρισης, την ΑΠΑΤΗ της ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ της ΥΠΟΤΑΓΗΣ στο 4ο Ράιχ με ταχυδακτυλουργίες…

Αλλά κι αυτά τα «αριστερά» καραγκιοζιλίκια γρήγορα θα καταρρεύσουν, γρήγορα θα γίνει κι αυτή η κυβέρνηση καταγέλαστη

Γρήγορα θα μετατρέψει τη λαϊκή ελπίδα σε ΟΡΓΗ και θα εξανεμίσει τις αυταπάτες…


Ήδη πολλοί είναι αυτοί που έχουν παγώσει με τις πράξεις αυτής της κυβέρνησης (ούτε ένα μήνα ακόμα δεν έχει κλείσει) και αντιλαμβάνονται τις μεγάλες αντινομίες της και τα συνειδητά της τεχνάσματα ΑΠΑΤΗΣ…

Σε πολλά αυτιά ακούγονται κοροϊδευτικά τα λόγια, που σε καταχρηστικό ρυθμό μας λέει Πρωθυπουργός: «Ότι είναι η μοναδική κυβέρνηση που εννοεί και τηρεί αυτά που έλεγε προεκλογικά»!!!

Φαίνεται ότι ο Τσίπρας αντιμετωπίζει τους ιθαγενείς το ίδιο προσβλητικά όπως οι αξιωματούχοι των τοκογλύφων και του 4ου Ράιχ: Σαν ηλίθιους…

Το παρακάτω κείμενο καταγράφει, με σαφήνεια, το ταχυδακτυλουργικό τελετουργικό της νέας κυβέρνησης (της «αριστερής»), ΟΛΗ αυτήν την κυβερνητική επιχείρηση στρέβλωσης τόσο της πραγματικότητας, όσο και των εννοιών…

Τις κωλοτούμπες και τα καραγκιοζιλίκια…
Το κείμενο το διαβάσαμε εδώ:
http://www.pandiera.gr/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CF%83%CE%AF-%CF%89%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BC/

Το «σχέδιο Μοσκοβισί» ως νέο …Κομμουνιστικό Μανιφέστο
Παναγιώτης Μαυροειδής

Ας τα πάρουμε με τη σειρά, διότι αλλάζουν όλα καταιγιστικά.
Εμείς ξέραμε για ένα γιγάντιο ιδιωτικό κρατικό εξωτερικό χρέος προς τράπεζες και funds (η συντριπτική του πλειοψηφία σε Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες). Το χρέος αυτό, σε μια κίνηση καθοδηγημένη από ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ και με στόχο σωτηρίας των τραπεζών τους, το μετέτρεψαν σε επίσημο κρατικό χρέος προς την ΕΚΤ, τις χώρες της ΕΕ, τους μηχανισμούς της ευρωζώνης.

Οι αναδιαρθρωμένες αυτές δανειακές συμβάσεις χρέους, περιλαμβάνουν ως αναπόσπαστο μέρος τους ένα πακέτο ατελείωτων αντιδραστικών αντεργατικών «μεταρρυθμίσεων», γνωστές ως μνημόνιο, ώστε, μεταξύ των άλλων, να εξασφαλίζεται και η αποπληρωμή του ληστρικού χρέους.
Αυτά ξέραμε. Μέχρι χτες που είχαμε δεξιές κυβερνήσεις και παντοκρατορία των Πρετεντέρηδων. Λογικά, επί μιας αριστερής κυβέρνησης, αν μη τι άλλο, περιμέναμε και περιμένουμε τα πράγματα να φωτιστούν περισσότερο.

Και αρχίζουμε τώρα:

Στην αρχή μάθαμε πώς «άλλο μνημόνιο, άλλο χρέος». Το πρώτο θα καταργηθεί αμέσως, το άλλο είναι ευρωπαϊκό ζήτημα, θα το συζητήσουμε με τους εταίρους.
Τελικά, η διαγραφή του, στάλθηκε στον κάλαθο των αχρήστων…
Μετά, ήρθε το «άλλο μνημόνιο, άλλο οι μεταρρυθμίσεις του». Είναι τα «φύλλα συκής» του, ήταν η έκφραση του Πρωθυπουργού.

Έτσι, το μνημόνιο μπορεί να καταργηθεί, αλλά να μείνουν οι «μεταρρυθμίσεις» του.
Έτσι ισορρόπησαν όλα, βοηθούσης και της θεωρίας των παιγνίων του Βαρουφάκη: είμαστε 0% υπέρ του μνημονίου, αλλά 70% υπέρ των (καλών) «μεταρρυθμίσεων» και 30% κατά των (κακών) «μεταρρυθμίσεων».

Αλλά και αυτές οι κακές «μεταρρυθμίσεις», ρυθμίστηκαν κάπως:
«Άλλο πράγμα η γενική πολιτική λιτότητας, άλλο πράγμα το mail Χαρδούβελη». Πλεονασματικούς προϋπολογισμούς μπορούμε να έχουμε συνεπώς και με άλλους τρόπους, με ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ, πάντα όμως μαζεύοντας από τα εργατικά και λαϊκά στρώματα.

Και τώρα, ήρθε το τελευταίο μάθημα διαλεκτικής:
«Άλλο πράγμα η παράταση και συνέχιση του προγράμματος και μνημονίου και άλλο πράγμα η παράταση και συνέχιση των δανειακών συμβάσεων χρέους».
Έτσι, από το ίδιο το βράδυ της ιταμής και αυθάδους πρόκλησης του τελεσιγράφου Σόιμπλε δια στόματος Ντάισεμπλουμ για λογαριασμό του eurogroup, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγορεύσει το «σχέδιο Μοσκοβισί», σχεδόν σε …κομμουνιστικό μανιφέστο.

Τι και αν σε αυτό περιλαμβάνονται πολλαπλές δεσμεύσεις, μεταξύ των οποίων και η αποδοχή της δέσμευσης για το σύνολο του χρέους, έναντι όλων των κρατών μελών της Ένωσης.
Τι και αν σε αυτό, εμπεριέχεται φυσικά η συνέχιση του προηγούμενου μνημονίου, που είναι αναπόσπαστο μέρος των δανειακών συμβάσεων.

Επισημάναμε από την πρώτη στιγμή, ότι αυτή η περιχαρής και δημόσια αναγγελία από τον Βαρουφάκη ότι θα υπέγραφε οποιαδήποτε στιγμή αυτό το «καταπληκτικό κείμενο», αποτελούσε την τρίτη μεγάλη υποχώρηση της κυβέρνησης μετά την εγκατάλειψη της διαγραφής του χρέους και το πακέτο ποσόστωσης «συμφωνία στο 70% του μνημονίου, ισοδύναμα μέτρα για το 30% που έχουμε διαφωνία».

Πολλοί, αντίθετα, το είδαν σαν «ευφυή κίνηση» της κυβέρνησης απέναντι στη Μέρκελ.
Και να τώρα που η κυβέρνηση σήμερα θα κάνει αίτηση «συνέχισης των δανειακών συμβάσεων υπό όρους», στη βάση του κειμένου Μοσκοβισί!

Η Αθήνα θα ζητήσει λοιπόν μια παράταση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης. «Κατά μερικούς μήνες», δήλωσε το βράδυ της Τρίτης, μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. «Οφείλουμε να παρατείνουμε τη δανειακή σύμβαση κατά μερικούς μήνες για να έχουμε αρκετή σταθερότητα, ώστε να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη» επισήμανε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών.

Προς ώρας, αν κάποιος συμφωνεί με αυτή την ανεστραμμένη διαλεκτική του ΣΥΡΙΖΑ, είναι, για τους δικούς του λόγους, μόνο ο …Σόιμπλε, που έσπευσε ήδη να διευκρινίσει πως πρέπει να υπάρξει ρητή αποδοχή για παράταση του μνημονίου.

Προς ώρας… Στο κάτω κάτω «διαπραγμάτευση γίνεται». Και οι απέναντι έχουν βάλει στο τσεπάκι τους μια εξαιρετικά σημαντική και ρητή δέσμευση παράδοσης και κατάθεσης όπλων της κυβέρνησης. Θα δουν αυτοί τι θα κάνουν… Όσο ξημερώνει, τόσο τους βγαίνει και τους περνάει.

Αν είναι σε κάτι συνηθισμένη η διαχειριστική αριστερά είναι στο να υποτιμάει την αστική τάξη, ακριβώς γιατί έχει ανάγκη να υποβαθμίζει τη σημασία των δικών της απαράδεκτων και ταπεινωτικών συμβιβασμών μαζί της. Το λογαριασμό όμως τον πληρώνουν άλλοι και αυτό δεν είναι παιχνίδι…
________________________________________
ΥΓ: Η χθεσινή μέρα ανήκει και στην επιλογή του Αλέξη Τσίπρα του Προκόπη Παυλόπουλου που ξαφνικά αναγορεύτηκε σε αθώα περιστερά. Ας μην προσθέσει τουλάχιστον κανείς «Άλλο Παυλόπουλος, άλλο Πάκης»

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9627


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. Ήρθαν τα βαριά κουπιά σαν του γάϊδαρου τα αυτιά!
  Να μπαλώσουν να ξεσκίσουν των μικρών.... (εδώ bip)
  Με τις υγείες σας, λοιπόν!

  Και μετά την Έξοδο των... Αιρετικών, ακολουθεί η Συγκυβέρνηση των ΟΛΩΝ κι ΟΛΩΝ ΜΑΖΙ: ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΔΗΜΑΡ, ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ και ο ΛΑΟΣ! Όλοι οι καλοί χωράνε! Στην ίδια μπετονιά, με το ίδιο αγκίστρι είναι... πιασμένοι όλοι αυτοί!
  - Κουτορνίθια θεωρείτε τους Επικυρίαρχους; -

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ !!!
  ΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ !!!
  ΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αποκριάτικο:{{Μας είπαν, πως πήγες-πήγες κι έλεγες και δε μας είπες τι έλεγες, σαν πήγες-πήγες κι έλεγες...}}.Καλή..Τεσσαρακοστή!...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Διερωτώμαι μάτια μου , διατί το πόπολον εν τη παρούσαν περίοδον, ασχημονεί και καθυβρίζει το νεοσυσταθέν Κουβέρνον,εις το οποίον προ ολίγων ημερών εδωκεν την ψήφον του.?? Τις πταίει μωρέ τσιτσιφιόγκοι το κουβέρνον ή η μουτσούνα σας. Ναίσκε ?? Δεν εγνωρίζατε μωρέ μπακατσέτουλες ,έτσι να σας χαρώ, ποίας καταγωγής ήτο ο νεανίσκος και οι συν αυτό μασκαλτσόνοι?? Το εγνωρίζατε και τους εδώκατε μωρέ την ψήφον σας caso pensato τα oficia τσι τους εκάμνατε κόντηδες?? Και τώρα πάλι θα τρέχετε τσι ρούγιες να τους ερίξετε από το κουβέρνον?? Ώρσε μωρέ soldati να μην αβασκαθεί η μουτσούνα σας. Και τι περιμένετε μωρέ ποπολάροι να κάμνουνε αρέστο οι nobilis μασκαλτσόνοι τσi nobilis μασκαλτσονους,που να έμπει ο διάολος μέσα στην καβούκα σας?? Tώρα χορέψτε το Saltatio Mortis έτσι που να σας γίνει αξέχαστο μάθημα μωρέ κακομούτσουνοι μπακατσέτουλες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ