Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Οφειλομενη διευκρίνιση, ως προς τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκηςκ. Άνθιμο, και το έμβλημα των Λάϊονς.

Ευχαριστώ την Φρύνη, για την διευκρίνιση, οφείλω όμως, να επισημάνω τουτο:

Οι συνοδεύονες ιερείς τον κ. Άνθιμο, όφειλαν να έχουν δει την αφίσσα - έμβλημα των Λάϊονς και να την έχουν απομακρυνει εκ της αιθούσης.

Άρα, απόλυτ δικαιολογημένα έγινε η κριτική, επιβάλλεται όμως και η διευκρίνιση, ώστε να αποκατασταθεί τουλάχιστον στο θέμα αυτό μια απόλυτα αιτιολογημενη  ενημέρωση  εκ μέρους μου, την οποία οφειλω και να διορθώσω.

Του λοιπού, να είναι πιο προσεκτική η συνοδεία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Πόπη Σουφλή
Η απάντηση του Άνθιμου για το αν έχει σχέσεις με τους Λαϊονς

Ας δούμε κατ αρχάς πως "πανηγυρίζουν" οι Λάϊονς για την φωτογραφία στην οποία φαίνεται ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος να μιλάει με φόντο λάβαρά τους:

http://4.bp.blogspot.com/-4Gm-ZBPtFRo/TawsCSrA5QI/AAAAAAAACCE/e-pTYpycGSc/s400/anthimoslions2.jpg

http://www.facebook.com/group.php?gid=54764868555&v=wall#!/photo.php?fbid=1251911255011&set=o.54764868555&type=1&theater

Γράφουν χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τη φωτογραφία:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμος, ομιλών σε εκδήλωση της Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων του Θ.117Β΄ των LIONS Βορείου Ελλάδος - Κύπρου. Πίσω και δεξιά του διακρίνεται και ένα λαϊονικό λάβαρο. Αυτά για

τους μικρόνοες και φανατικούς.

Για διαβάστε τώρα και την ΑΛΗΘΕΙΑ (για να δούμε ποιοι είναι οι μικρόνοες):

Μόλις εντοπίσαμε στο περιοδικό της Ι.Μητρόπολης Θεσσαλονίκης Ευλογία (τεύχος 39, σελ 28) την απάντηση σε δημοσιεύματα σε Ιστολόγια ότι ο Μητροπολίτης συσχετίζεται με τους Λαϊονς και ότι μίλησε σε εκδήλωσή τους.

Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ανακοίνωση:

http://1.bp.blogspot.com/-zJ73FxG4_iM/TawqeAQOm_I/AAAAAAAACBM/wXkcdtSQRpE/s400/anthimos.jpg

Βλέπουμε λοιπόν ότι

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος είχε κληθεί από πρωτοβουλία νέων σε αίθουσα ομιλιών του Δήμου Θεσσαλονίκης να μιλήσει για τη Μακεδονία και τις προπαγάνδες των Σκοπιανών.

Σε προηγηθείσα άλλη εκδήλωση συμμετείχαν οι Λάϊονς οι οποίοι αποχωρώντας άφησαν (πιθανώς σκόπιμα) το έμβλημά τους στην αίθουσα

Η αφίσα με το λιοντάρι που υπάρχει στο πίσω μέρος του μητροπολίτη δεν είναι έμβλημα των Λαϊονς αλλά έμβλημα των "Βουλγάρων εθνικιστών" και η αφίσα κάτω δεξιά με το παιδάκι είναι μία ακόμη αφίσα προπαγάνδας Σκοπιανών, με τη σημαία τους.

Το περιοδικό της Μητρόπολης μπορείτε να το δείτε εδώ.


Ας δούμε όμως ποιο είναι το σύμβολο πίσω από τον μητροπολίτη Άνθιμο που οι Λαϊονς ισχυρίζονται ότι είναι το δικό τους σύμβολο;;;
Τι είναι άραγε το BMPO που υπάρχει στο κάτω μέρος της αφίσας (μεγεθύναμε και κάναμε πιο έντονα τα χρώματα της αφίσας για να είναι ευδιάκριτη):

*Το άρθρο είναι μεγάλο-περιέχει ενδιάμεσα και φωτογραφίες-οπότε σας παραπέμπω
κατευθείαν στο link

http://antiparakmi.blogspot.com/2011/04/blog-post_18.html
 


Φρύνη

 Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Καπεταναίϊκα θα τα ακούσεις Άνθιμε, για την δίωξη ...":

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Η απάντηση του Άνθιμου για το αν έχει σχέσεις με τους Λαϊονς

Ας δούμε κατ αρχάς πως "πανηγυρίζουν" οι Λάϊονς για την φωτογραφία στην οποία φαίνεται ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος να μιλάει με φόντο λάβαρά τους:
Γράφουν χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τη φωτογραφία:
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμος, ομιλών σε εκδήλωση της Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων του Θ.117Β΄ των LIONS Βορείου Ελλάδος - Κύπρου. Πίσω και δεξιά του διακρίνεται και ένα λαϊονικό λάβαρο. Αυτά για τους μικρόνοες και φανατικούς.Για διαβάστε τώρα και την ΑΛΗΘΕΙΑ (για να δούμε ποιοι είναι οι μικρόνοες):

Μόλις εντοπίσαμε στο περιοδικό της Ι.Μητρόπολης Θεσσαλονίκης Ευλογία (τεύχος 39, σελ 28) την απάντηση σε δημοσιεύματα σε Ιστολόγια ότι ο Μητροπολίτης συσχετίζεται με τους Λαϊονς και ότι μίλησε σε εκδήλωσή τους.

Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ανακοίνωση:
Βλέπουμε λοιπόν ότι
 • ο Μητροπολίτης Άνθιμος είχε κληθεί από πρωτοβουλία νέων σε αίθουσα ομιλιών του Δήμου Θεσσαλονίκης να μιλήσει για τη Μακεδονία και τις προπαγάνδες των Σκοπιανών.
 • Σε προηγηθείσα άλλη εκδήλωση συμμετείχαν οι Λάϊονς οι οποίοι αποχωρώντας άφησαν (πιθανώς σκόπιμα) το έμβλημά τους στην αίθουσα
 • Η αφίσα με το λιοντάρι που υπάρχει στο πίσω μέρος του μητροπολίτη δεν είναι έμβλημα των Λαϊονς αλλά έμβλημα των "Βουλγάρων εθνικιστών" και η αφίσα κάτω δεξιά με το παιδάκι είναι μία ακόμη αφίσα προπαγάνδας Σκοπιανών, με τη σημαία τους.

Το περιοδικό της Μητρόπολης μπορείτε να το δείτε εδώ.Ας δούμε όμως ποιο είναι το σύμβολο πίσω από τον μητροπολίτη Άνθιμο που οι Λαϊονς ισχυρίζονται ότι είναι το δικό τους σύμβολο;;;
Τι είναι άραγε το BMPO που υπάρχει στο κάτω μέρος της αφίσας (μεγεθύναμε και κάναμε πιο έντονα τα χρώματα της αφίσας για να είναι ευδιάκριτη):Κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο πληροφορούμαστε ότι:
το ΒΜPO είναι βουλγαρικό εθνικιστικό κόμμα
(η νεολαία του οποίου έβγαλε ημερολόγιο του 2011 με την "μεγάλη Βουλγαρία" όπως ήταν το 1941)
Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ για το ΒΜPO εδώ:
και εδώ:


Δείτε τώρα σε μεγέθυνση και τη δεύτερη αφίσα (με το παιδάκι και τη σημαία των Σκοπιανών):


Κύριοι των Λαϊονς και των Ρόταρυ και των Μασωνικών Τεκτονικών Στοών.
Στις 13/7/1974 ο σεβασμιότατος Άνθιμος εκλέχθηκε μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως.
Στις 26/4/2004 μετατέθηκε με απόφαση της Συνόδου στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Ούτε ένα λοιπόν, ούτε δύο αλλά 37 ολόκληρα έτη λοιπόν υπηρετεί ως επίσκοπος.

Προφανώς ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ που τόσα χρόνια ΑΡΝΕΙΤΑΙ να συμμετέχει στις εκδηλώσεις των Ρόταρυ και των Λαϊονς.

Και βρήκατε τη φωτογραφία αυτή (μέσα από 37 ολόκληρα έτη διαρκούς δημόσιας παρουσίας του και δράσης) για να αποδείξετε ότι συμπορεύεται μαζί σας.

Η επίσημη απάντηση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης αφιερωμένη εξαιρετικά!

Έρευνα-Παρουσίαση του θέματος: Ιστολόγιο ΑντιπαρακμήΔιαβάστε επίσης παλαιότερη ανάρτησή μας:

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΙ όλα σχεδόν τα στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ φωτογραφίες.Μήπως έτσι εξηγούνται όλα;;;Διαβάστε επίσης πως επίπληξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος την αντιπροσωπεία των Λάιονς που ζήτησαν την ευλογία του:

Χαιρετισμός της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου προς τους επισκεψαμένους αυτόν εκπροσώπους των Lions Ελλάδος και Κύπρου (15 Σεπτεμβρίου 1996):
...
Ακούομεν περί υμών, ως συλλόγου, ότι εμφορείσθε από θρησκευτικάς συγκρητιστικάς αρχάς, θεωρούντες και υμείς ως και άλλαι συγγενείς τη υμετέρα Ενώσεις και Ομάδες τον Ιησούν Χριστόν, ουχί Κύριον της δόξης, αλλά ίσον και ανάλογόν τι προς τους φημιζόμενους ως τάχα μεγάλους ηθικοθρησκευτικούς διδασκάλους των διαφόρων εθνών.

...
ευελπιστούμεν ότι υμείς, ως τέκνα της Αγίας Εκκλησίας των Ορθοδόξων, εν η εγεννήθητε, “ου μωμητά” (Δευτ. 32, 5), θα τείνητε ευήκοον το ους υμών εις την ταπεινήν και παρά ανθρώποις εξουθενημένην φωνήν της ημετέρας Μετριότητος, ελαχίστου Πατριάρχου της Μεγάλης ταύτης Εκκλησίας, και θα αποκαθάρητε υμάς τε αυτούς και τον οίκον της οργανώσεως υμών από των αποδιδομένων εις υμάς οθνείων ιδεών και αντιλήψεων, προτιμώντες εν παντί την κληρονομίαν των πατέρων ημών, την εις Χριστόν Ορθόδοξον πίστιν.


http://news-gr.gr/2011/03/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%87%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD/Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

5 σχόλια:

 1. ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ

  ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ.
  ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ "ΑΘΩΩΣΩ",ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ
  ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ
  ΤΟΥΣ.
  ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΥ
  ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ.
  ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ;
  ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΩ ΣΑΤΑΝΑ;
  Φρύνη


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το 'πιασα το σχόλιο σου Φρύνη, γι αυτό και έκανα την διευκρίνιση με τα μπλέ γράμματα... γιατί δεν μ' αρέσει να υποτιμουν την νοημοσύνη μου... την νοημοσύνη μας.

   Διαγραφή
 2. Εύλογα ερωτήματα:

  1) Ποιος τελικά διοργάνωνε την εκδήλωση στην οποία μίλησε ο κ.Άνθιμος;
  Ποιοι τον κάλεσαν; Δεν έχει όνομα ο Συλλογος;
  Τι θα πει "εκδήλωση νέων";
  Που αναγγέλθηκε αυτή η "εκδήλωση νέων";;;


  2) Πως γίνεται την ίδια ημέρα να γίνεται εκδήλωση στον ίδιο χώρο για σχεδόν το ίδιο θέμα;
  Δεν παραπάει η σύμπτωση;
  Οι Lions έκαναν εκδήλωση για τα "εθνικά θέματα"
  και άγνωστοι "νέοι" έκαναν εκδήλωση για το Σκοπιανό (που είναι εθνικό θέμα).
  Την ίδια ημέρα! Στον ίδιο χώρο! Με διαφορά λίγης ώρας...
  Ξέρετε πολλες εκδηλώσεις να γίνονται για εθνικά θέματα ε; Και να μην υπάρχει απολύτως τίποτε στο διαδίκτυο για εκείνη την ημέρα πέρα από την εκδήλωση των Lions.
  Όντως, μπορεί να είναι σύμπτωση..


  3) Που προβλήθηκε -εκ των υστέρων- η εκδήλωση στην οποία μίλησε ο κ.Άνθιμος;
  Βρέθηκαν νέοι, έγινε εκδήλωση και δεν προβλήθηκε εκ των υστέρων πουθενά;;;
  Σας φαίνεται λογικό;


  4) Γιατί δεν απάντησε ο κ.Άνθιμος και οι συνεργάτες του επίσημα στις ιστοσελίδες και στα ιστολόγια που δημοσίευσαν την είδηση (ΣΤΟΧΟΣ, Hellas-Orthodoxy κλπ) και επέλεξε να "θάψει" την απάντηση σε ένα περιοδικό που κατ ουσίαν κυκλοφορεί μόνον σε έντυπη μορφή και αμφιβάλλω αν διαβάζεται από κανέναν; Είναι δυνατό να σε κατηγορούν για κάτι στο διαδίκτυο, και αντί να απαντάς στο διαδίκτυο να απαντάς στο περιοδικό, και μάλιστα ένα χρόνο αργότερα;;;


  5) Επειδή ΕΓΩ είμαι αυτός που εντόπισα την απάντηση της μητρόπολης και την δημοσίευσα στο Αντιπαρακμή, αλλά επειδή ΕΓΩ είμαι και αυτός που από την πρώτη στιγμή ενημέρωσα στελέχη της μητρόπολης (π.Στ.) για το δημοσίευμα (το είχα δει αρχικά στον ΣΤΟΧΟ), και εγώ επέμενα και τους πίεζα να απαντήσουν,

  μετά από όλα αυτά, αλλά και μετά από την παρουσία ιερέα εκπροσώπου του Άνθιμου, σε αντίστοιχη εκδήλωση των Ρόταρυ, 2 χρόνια αργότερα,
  http://antiparakmi.blogspot.com/2013/01/blog-post_20.html
  (μίλησα με φίλο μου ιερέα που γνώριζε τον ιερέα που παρουσιάζεται ότι ήταν στην εκδήλωση, και του έδωσα χρόνο να μου απαντήσει ότι δεν ισχύει, αλλά και πάλι σιώπησαν),

  τελικά
  αμφιβάλλω
  αν η απάντηση που δόθηκε από την μητρόπολη -μετά από πιέσεις μου- ότι τάχα υπήρχε την ίδια ημέρα άλλη εκδήλωση στον ίδιο χώρο και απλά προηγήθηκε η εκδήλωση των Lions και "ξέχασαν " τα λάβαρά τους είναι και η πραγματικότητα.

  Δυστυχώς δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος μητροπολίτης που στα πλαίσια των καλώς δημοσίων σχέσεων, συναστρέφεται με ύποπτα κέντρα (Rotary, Lions κλπ) που γνωρίζουμε όλοι πολυ΄καλά ότι λειτουργούν ως προστάδια της Μασονίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σας ευχαριστώ για την παρέμβασή σας και τον σχολιασμο σας.
   Είναι πολύ σημαντικά τα όσα γράφετε.
   Έτσι, για να αφυπνίζεται ο λαός για τους ... "θρησκευτικούς ηγέτες του"

   Διαγραφή
 3. Δυστυχώς μία ακόμη παρεκτροπή του μητροπολίτη Άνθιμου:

  ΑΙΣΧΟΣ: εκδήλωση των Ρόταρυ στο ξενοδοχείο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, με την ευλογία του μητροπολίτη Άνθιμου; Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης παρέλαβε φιλανθρωπική βοήθεια από το Ρόταρυ;

  http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/05/blog-post_11.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ