Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Σοκ! Εγκύκλιος στις προξενικές αρχές να καταγγέλουν τους παράνομους Ελληνες στο "Ιμιγκρέισον"!...


 Έχουμε να κάνουμε με ψυχικά και πνευματικά  άρρωστες προσωπικότητες.
Αυτοί που μας κυβερνούν, είναι βαριά ασθενούντες...
Στις εκλογές, τους στέλνουμε στα φρενοκομεία... ώσπου να αποφασίσουν λαϊκά δικαστήρια για την τύχη τους...

Πόπη Σουφλή

Του Δημήτρη Ρομποτή*
 
Αν είστε παράνομος στην Αμερική και χρειάζεστε κάτι από τα κατά τόπους προξενεία της Ελλάδος, να το σκεφτήτε καλά πριν περάσετε το κατώφλι τους!
 
Ακούμε και διαβάζουμε για απεμπόληση εθνικής κυριαρχίας από μέρους της Ελλάδος χωρίς,...
φυσικά, να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία επειδή αφενός τίποτα δεν μας εκπλήσσει πλέον κι’αφετέρου δεν λείπουν τα στοιχεία της υπερβολής και άκρατης συνωμοσιολαγνείας αναφορικά με τέτοιου είδους θέματα. 
 
Στην προκειμένη περίπτωση όμως μιλάμε για ενδεχόμενο κρούσμα απεμπόλησης εθνικής κυριαρχίας στις εδώ προξενικές αρχές της Ελλάδος κι’αυτό δεν...
είναι καθόλου αστείο γιατί πέραν από τη συμβολική πτυχή του μπορεί να έχη οδυνηρές συνέπειες στη ζωή πραγματικών ανθρώπων. 
 
Στάλθηκε λοιπόν εγκύκλιος από το Υπουργείο Εξωτερικών που καλεί τους προξενικούς υπαλλήλους να καταδίδουν στην αμερικανική μεταναστευτική υπηρεσία Ελληνες πολίτες που βρίσκονται στην Αμερική παράνομα και έρχονται σε επαφή με τα προξενεία! 
 
Μ’άλλα λόγια, η Ελλάδα απαιτεί από τους υπαλλήλους της να γίνουν καταδότες, σπιούνοι, και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους όπως είναι οι κατά τόπους προξενικές αρχές. Αντί της παροχής αρωγής και άλλους είδους βοήθειας, το ελληνικό κράτος, συνιστά αν όχι διατάζει την παράδοση πολιτών του στις αρχές ξένης χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Οταν μου έγινε η σχετική καταγγελία δεν πίστευα στα αυτιά μου, γιατί δεν περίμενα ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι αλήθεια. Μέχρι που μου το επιβεβαίωσαν προξενικοί υπάλληλοι (για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύω τα ονόματά τους, αλλά μπορείτε και εσείς να τηλεφωνήσετε και να ρωτήσετε) οι οποίοι μου είπαν ότι και οι ίδιοι αισθάνονται ντροπή για αυτό, αλλά τί μπορούν να κάνουν; 
 
Προς τιμήν τους, κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να εφαρμόζουν την εγκύκλιο (παρότι η ύπαρξή της χρησιμεύει ως απειλή για κάποιους που πάνε εκεί και το παίζουν λίγο «ατίθασοι», τους λένε δηλαδή ότι αν δεν ηρεμήσετε θα σας καταγγείλουμε στο «Ιμιγκρέισον» – επί κυρίαρχου ελληνικού εδάφους αυτό!) και έτσι δεν είχαμε μέχρι στιγμής ακραία κρούσματα, με συλλήψεις, απελάσεις κοκ. 
 
Φανταστήτε τώρα, κάποιοι να ζουν εδώ παράνομα για χρόνια, να έχουν οικογένειες, παιδιά σε σχολεία, επιχειρήσεις, εκκρεμότητες κοκ, να πάνε στο προξενείο για μια ανανέωση ή φορολογική διεκπεραίωση και να τους περιμένη το «Ιμιγκρέισον» στην πόρτα να τους αλυσοδέση και να τους απελάση χωρίς να έχουν το δικαίωμα να γυρίσουν πίσω για τουλάχιστον δέκα χρόνια! 
 
Και καλά, το αμερικανικό κράτος κάνει τη δουλειά του, εφόσον υπάρχουν νόμοι πρέπει να εφαρμόζωνται, αλλά να πάνε από καταγγελία ελληνικής υπηρεσίας που βρίσκεται εδώ για να τους βοηθάη υποτίθεται; 
 
Και τί γίνεται αν τυχόν ασυνείδητοι υπάλληλοι θελήσουν να κάνουν ζημιά σε κάποιους ανθρώπους; Θα πούνε μετά ότι απλά έκαναν τη δουλειά τους!

Πέραν από αυτό όμως, και μόνο που υπάρχει τέτοια εγκύκλιος είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και δείχνει πώς η χώρα αντιλαμβάνεται την έννοια της εθνικής της κυριαρχίας και πόσο σέβεται του πολίτες της όπου κι’αν βρίσκωνται. 
 
Αλήθεια, υπάρχει ανάλογη εγκύκλιος προς την αμερικανική πρεσβεία των Αθηνών από το αμερικανικό κράτος, όσοι συμπολίτες μας είναι στην Ελλάδα παράνομα (υπάρχουν και τέτοιοι, έχω γνωρίσει μερικούς προσωπικώς) να τους καταδίδουν οι προξενικοί υπάλληλοι στις ελληνικές μεταναστευτικές αρχές; 
 
Και στη βάση ποιάς λογικής, Ελληνες προξενικοί υπάλληλοι θα καταδίδουν Ελληνες πολίτες σε υπηρεσίες ξένης χώρας τη στιγμή που οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν παρανομήσει στην Ελλάδα και πήγαν στο ελληνικό προξενείο για κάποια υπόθεση εμπιστευόμενοι το γεγονός ότι είναι κυρίαρχος ελληνικός χώρος όπως οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία του δημοσίου;

Ποιές λογικές εξυπηρετεί αυτή η εγκύκλιος και ποιές ανάγκες την έχουν υπαγορεύσει; Να απαντήση το Υπουργείο Εξωτερικών εάν, εφόσον και από ποιούς αναγκάστηκε να στείλη τέτοια διαταγή! 
 
Αν είναι απόρροια διεθνούς δικαίου ή κάποιας διμερούς συνθήκης κι’αν εφαρμόζεται από άλλες χώρες. 
 
 Γιατί αν υποθέσωμε, αφελώς, ότι το κάνουν για να γυρίσουν οι Ελληνες που φύγανε την τελευταία τετραετία πίσω, είναι τρόπος αυτός, αναθέτοντας τον βίαιο επαναπατρισμό τους σε υπηρεσίες ξένου κράτους, χωρίς, επαναλαμβάνω, να έχουν παραβιάσει ελληνικούς νόμους; 
 
Και πόσο μπορεί κανείς να σεβαστή μια χώρα που ενεργεί κατά αυτόν τον τρόπο; Εάν πάλι είναι κοινός διπλωματικός τόπος να καταγγέλωνται ξένοι πολίτες από τις προξενικές αρχές του δικού τους κράτους εφόσον βρίσκονται παράνομα σε ξένη χώρα, πόσες το εφαρμόζουν στην πράξη και γιατί η Ελλάδα να δείξη τέτοια σπουδή; 
 
Γιατί να εμφανιστή βαλικότερη του βασιλέως, προς τί τέτοια προθυμία για συμμόρφωση στο συγκεκριμένο θέμα;

Σε επικοινωνία μου με το Γενικό Προξενείο της Κύπρου στη Νέα Υόρκη μου είπαν ότι τέτοια εγκύκλιος από το δικό τους Υπουργείο Εξωτερικών, δεν έχει έρθει …

*Ο Δημήτρης Ρομποτής είναι δημοσιογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

neohellenika.com

Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

3 σχόλια:

 1. Eχουμε κανονικη χουντα, αν δεν το καταλαβατε ακομη!

  Διαβάστε και αυτο

  http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/05/blog-post_8600.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θελει και ρωτημα;
  Οι οβριοι κρυβονται μεσω του υπεξ ΗΠΑ, τη αγαστη συνεργασια του ρουφιανου ανθελληνα Τουρκογλου, απο πισω για να "τιμωρησουν" τους εν Ελλαδι Ελληνες που ψηφιζουν Χρυση Αυγη. Θελουν με λιγα λογια να στρεψουν τους Ελληνες του εξωτερικου εναντιον των Πατριωτων Ελληνων που ζουν στην Πατριδα λογω του οτι εμεις εδω ψηφιζουμε μονοκουκι Χρυση Αυγη

  Εμπαινε με νευρο Κασιδιαρηηηηηηηηηηηηη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ακους Παναγιωταρεεεεεεεεεεεεεεεεε;;;;;;;;;

  Αποψε κλαινε οι οβριοπουτανες με μαυρο δακρυ γιατι ξημερωνει η Χρυση Αυγη του απανταχου Ελληνισμου  Αμετανοητος Χρυσαυγιτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. αυτη ειναι η τακτικη της γερμανοτουρκικης νοοτροπιας προς εξολοθρευση του Ελληνα και γενικα του Ελληνικου στοιχειου. Περιμενουμε ομως μετα τις εκλογες ολα αυτα να αποκατασταθουν αμεσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ