Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Xάζαροι - η 13η φυλή του Ισραήλ
ΧΑΖΑΡΟΙ, είναι αυτοί που καταδειναστεύουν από αιώνες μέχρι σήμερα τους λαούς της γης.

Πόπη Σουφλή

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΙ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

Ποιοι είναι οι σημερινοί Εβραίοι; Είναι κατευθείαν απόγονοι του Αβραάμ ή μήπως αποτελούν ένα συνοθύλευμα πληθυσμιακών ομάδων που εξιουδαΐστηκαν με το πέρασμα των αιώνων; 


Η κατεστημένη άποψη υποστηρίζει πως όλοι οι Εβραίοι στον κόσμο είναι το ίδιο, μία και μοναδική «φυλή», την οποία και «επέλεξε ο Θεός». Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν στη Γη δύο ευδιάκριτες ομάδες Εβραίων. Οι Σεφαραδίτες Εβραίοι, που προέρχονται από τη Μέση Ανατολή, τη βόρεια Αφρική και την Ισπανία και οι Ασκενάζι Εβραίοι, που προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη. Οι Σεφαραδίτες, κατά κοινή παραδοχή, κατάγονται από τους αρχαίους Εβραίους, που περιγράφονται στη Βίβλο. 


Είναι σημιτικής καταγωγής και συνεπώς
φυλετικά συγγενείς με τους Άραβες: η μόνη διαφορά τους είναι η θρησκεία. Αντίθετα οι Ασκενάζι Εβραίοι, που αποτελούν και το 90% των σημερινών Εβραίων, έχουν μυστηριώδη καταγωγή. Σύμφωνα με αρκετούς ιστορικούς οι Ασκενάζι Εβραίοι δεν υπήρχαν πριν από 1200 Χρόνια. Από πού λοιπόν εμφανίστηκαν;
 


Το μυστήριο της εμφάνισης των πολυάριθμων Ασκενάζι Εβραίων της Ανατολικής Ευρώπης ξεδιαλύθηκε, όταν οι ιστορικοί απέδωσαν την προέλευσή τους στον εξιουδαϊσμό των Χαζάρων, μιας Τουρκικής φυλής που ίδρυσε για αρκετούς αιώνες μια ισχυρή μεσαιωνική αυτοκρατορία μεταξύ Κασπίας και Μαύρης Θάλασσας. Οι Χαζάροι, όπως θα δούμε στη συνέχεια, δεν αποτελούν μονάχα τη «13η φυλή του Ισραήλ», αλλά και το 90% των σημερινών Εβραίων!Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ «ΟΝΕΙΡΟΚΥΝΗΓΩΝ»

Οι Χαζάροι, μια φυλή τουρανικής καταγωγής, ήρθαν σε αβέβαιους χρόνους από τις στέπες της Ανατολής κι εγκαταστάθηκαν ανάμεσα στην Κασπία και στη Μαύρη Θάλασσα. Οι ελληνικές πηγές τούς αποκαλούσαν και Χαέαρους αλλά και Χοτξίρους, ενώ οι Σλάβοι «Κοζάρους», δηλαδή «κατσικίσιους». Οι Άραβες τους αποκαλούσαν Χαζάρ, οι Εβραίοι Κουζάροι, οι Τούρκοι Σαμπίρ και οι Κινέζοι «Κ' όσα». Το όνομά τους προερχόταν από το τουρανικό gazmak που σημαίνει «περιπλανιέμαι».


Εμφανίστηκαν στην περιοχή τον 5ο μ.Χ. αιώνα και δημιούργησαν μια αυτοκρατορία που εκτεινόταν από την Κριμαία μέχρι την Κασπία, την οποία οι Άραβες αποκαλούσαν «Θάλασσα των Χαζάρων». Ανάμεσα σ' αυτές τις δύο θάλασσες οι Χαζάροι δημιούργησαν μια ισχυρή αυτοκρατορία με δύο πρωτεύουσες, τη Σαρκέλ και την Ιτίλ. Η θρησκεία τους ήταν άγνωστη και οι ιερείς της ήταν ταυτόχρονα και «κυνηγοί ονείρων». 


Οι Χαζάροι είχαν πολύ παράξενες δοξασίες. 'Ενα από τα πράγματα που πίστευαν ήταν και η «ανταλλαγή της μοίρας». Σύμφωνα με τους χαζαρικούς θρύλους υπήρχε ένα μέρος στην Ιτίλ όπου δύο εντελώς άγνωστα μεταξύ τους άτομα, όταν περάσουν δίπλα ο ένας από τον άλλο, μπορούσαν να πάρουν αμοιβαία το όνομα και τη μοίρα του άλλου και να συνεχίσουν έτσι τη ζωή τους με αλλαγμένους ρόλους, σαν να έχουν αλλάξει ρούχα ...;

Τον 7ο μ.Χ. αιώνα ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ηράκλειος εκστράτευσε κατά της Περσίας, αφού προηγουμένως συμμάχησε με τους Χαζάρους. Μερικά χρόνια αργότερα, το 642 μ.Χ., οι Χαζάροι συνέτριψαν μια αραβική στρατιά στον Καύκασο κι από τότε έγιναν ο φόβος και ο τρόμος των Αράβων, που γι' αυτόν το λόγο δεν, μπόρεσαν να προωθηθούν βόρεια. 


Ο δεύτερος αραβοχαζαρικός πόλεμος έγινε το 772 μ.Χ. και, σύμφωνα με, ισλαμικές πηγές, νίκησαν οι Άραβες αλλά όμως δεν μπόρεσαν να υποτάξουν τη Χαζαρία. Οι Χαζάροι πολέμησαν και εναντίον των Βουλγάρων, που βρισκόντουσαν στα βόρειά τους και τους νίκησαν. 

Η αυτοκρατορία των Χαζάρων παρέμεινε για τουλάχιστον δύο αιώνες, συνάπτοντας στενές οικονομικές και διπλωματικές σχέσεις με την Κωνσταντινούπολη. Οι σχέσεις των Χαζάρων με το Βυζάντιο ήταν σε γενικές γραμμές φιλικές, όπως δείχνει άλλωστε και το βασιλικό συνοικέσιο ανάμεσα στον συναυτοκράτορα Κωνσταντίνο και στην κόρη του Χαγάνου, αρχηγού των Χαζάρων, που έλαβε το Χριστιανικό όνομα Ειρήνη. 

Ο Ρώσος αρχαιολόγος Μ. Ι. Αrtamonov αναφέρει ότι για ενάμισι αιώνα οι Χαζάροι ήταν οι κυρίαρχοι του νότιου μισού της Ανατολικής Ευρώπης και αποτελούσαν ένα αδιαπέραστο φράγμα, που έκλεινε την πύλη εισόδου από την Ασία στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου καμιά νομαδική φυλή από τις στέπες της Ασίας δεν μπόρεσε να περάσει στην Ευρώπη. 

Σύμφωνα με τη Χαζαρική Πολεμική το 861 μ.Χ. ο Χαγάνος, ο αρχηγός των Χαζάρων, κάλεσε εκπροσώπους και των Τριών μονοθεΙστικών θρησκειών (Χριστιανό, Μωαμεθανό και Εβραίο) για να αποδείξουν ποια πίστη ήταν η πιο αληθινή, ώστε να την ασπαστούν και οι Χαζάροι, πολλοί εκ των οποίων είχαν αρχίσει ήδη να φλερτάρουν με το μονοθεΙσμό. 


Οι Βυζαντινοί έστειλαν τον Κωνσταντίνο τον φιλόσοφο, που έγινε γνωστός αργότερα ως Άγιος Κύριλλος. Αυτός αντιμετώπισε έναν Σαρακηνό σοφό κι έναν Εβραίο ραβίνο. Η έκβαση της Χαζαρικής Πολεμικής ήταν αβέβαιη, γεγονός που επέτρεψε στους εκπροσώπους της κάθε θρησκείας να υποστηρίξουν πως τελικά οι Χαζάροι επέλεξαν τη δική τους «εξ αποκαλύψεως αλήθεια».

ΧΑΖΑΡΟΙ: ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ;


Σύμφωνα με τη διήγηση, όπως την παρουσιάζει η φαντασία του Σέρβου ακαδημαίκού και συγγραφέα Μίλοραντ Πάβιτς, ο αντιπρόσωπος των Χριστιανών, ο Κύριλλος, άρχισε να κερδίζει τον Χαγάνο με τα επιχειρήματά του: «Εμείς οι 'Ελληνες, δίνοντάς σας το σταυρό, δεν θα σας πάρουμε, όπως οι Σαρακηνοί ή οι Εβραίοι, τη λέξη σας σαν εγγύηση. Εμείς δεν ζητάμε να πάρετε με το σταυρό και την ελληνική μας γλώσσα. Αντίθετα, κρατήστε τη χαζαρική σας. Αλλά, προσέξτε, αυτό δεν θα συμβεί αν δεχθείτε τον ΙουδαΙσμό ή το νόμο του Μωάμεθ. Με την πίστη τους θα πρέπει να δεχθείτε και τη γλώσσα τους». 


Ο Χαγάνος ήταν έτοιμος να δεχθεί το Χριστιανικό Θεό, αν δεν παρενέβαινε η πριγκίπισσα Ατέχ, που ήταν και ιέρεια του «κυνηγιού των ονείρων», της πρώην θρησκείας των Χαζάρων. 


Αυτή, σύμφωνα με την εβραϊκή εκδοχή, έδειχνε να προτιμά τον Ιουδαϊσμό, αφήνοντας τον Εβραίο ραβίνο να επιχειρηματολογήσει πείθοντας τελικά τον Χαγάνο ως εξής: «Από μας τους τρεις ερμηνευτές ονείρων εσείς οι Χαζάροι δεν έχετε λόγο να φοβάστε έμενα το ραβίνο. Γιατί πίσω από τον Εβραίο δεν κρύβεται ούτε Χαλίφης με τα πράσινα ιστιοφόρα του στόλου του, ούτε 'Ελληνας βασιλιάς με το σταυρό να οδηγεί τα στρατεύματα. Πίσω από τον Κωνσταντίνο της Θεσσαλονίκης έρχονται λόγχες και ιππικό, ενώ πίσω από μένα, τον Εβραίο ραβίνο, ράσα για παράκληση ...;». 

Η επικρατέστερη εκδοχή θέλει την πλειονότητα των Χαζάρων να έχει προσηλυτιστεί στον ΙουδαΙσμό και όχι μόνον το ανώτερο στρώμα των ευγενών τους. Πιθανότατα τον 8ο μ.Χ. αιώνα (μεταξύ του 786-809 μ.Χ.) έλαβε χώρα ένα ισχυρό ρεύμα εξιουδαϊσμού του χαζαρικού βασιλείου. Τότε ο βασιλιάς Μπουλάν και 4.000 ευγενείς του, αποδέτηκαν τον Ιουδαϊσμό ως επίσημη θρησκεία τους. 


Λέγεται πως ο πρίγκιπας Οbadiah έπαιξε ενεργό ρόλο στην προώθηση του εξιουδαϊσμού του λαού του. Αν και η μάζα του χαζαρικού πληθυσμού παρέμενε αμόρφωτη, νομαδική και παγανιστική, η αριστοκρατία είχε ήδη υιοθετήσει την ελληνισιική και βυζαντινή κουλτούρα καθώς και όλη την ιουδαϊκή παράδοση! 

Ο βασικότερος λόγος του εξιουδαϊσμού των Χαζάρων δεν πρέπει να ήταν θρησκευτικός, αλλά πολιτικός. Βρισκόμενοι μεταξύ Χριστιανικού και ισλαμικού κόσμου οι Χαζάροι δεν είχαν παρά να επιλέξουν μια ουδέτερη στάση. Αν γινόντουσαν Χριστιανοί, οι Μουσουλμάνοι γείτονές τους Θα στρεφόντουσαν με μένος εναντίον τους. 


Αν γινόντουσαν Μουσουλμάνοι, οι Χριστιανοί δεν Θα τους άφηναν σε ησυχία. Για λόγους διπλωματίας φαίνεται πως επέλεξαν τη μέση λύση, να ασπαστούν τον ΙουδαΙσμό. Σ' αυτό συγκλίνουν και οι Περισσότερες ιστορικές πηγές της εποχής. 

'Ενας μοναχός του 9ου αιώνα, ο Ντρούθμαρ της Ακουιτανίας, ο οποίος σχολίασε το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο σε ένα έργο του αναφέρει ότι οι Γκαζάροι ή Χαζάροι κατοικούσαν «στη γη του Γκόγκ και Μαγκόγκ», δηλαδή σε ιουδαΙκές περιοχές! 

Οι θρύλοι και οι ιστορίες που έφτασαν στ' αυτιά του Ακουιτανού μοναχού, ανάγονται από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον οποίο υποτίθεται πως οι Χαζάροι καταράστηκαν επειδή κατέκτησε τη γη τους. Κάποιοι άλλοι θρύλοι μάλιστα τους ήθελαν απόλυτα βαρβάρους και κανίβαλους.

Το 12ο αιώνα ο Κίνναμος ανέφερε πως οι Χαζάροι ζούσαν σύμφωνα με τους νόμους του Μωυσή. Το ίδιο αναφέρουν και αραβικές πηγές του 10ου αιώνα, ενώ την ίδια εποχή φαίνεται πως στην Παννονία (σημερινή Ουγγαρία) υπήρχε ένα κέντρο διάδοσης του Ιουδαισμού που αποδίδεται στους Χαζάρους, όπως δείχνει κι ένα νεκροταφείο με επτάφωτες λυχνίες που ανακαλύφθηκε. Σύμφωνα με τον ραβίνο Εliyahu της Βίλνα (Λιθουανία) «οι Χαζάροι ήταν ιεροί και αγνοί και φανατικοί στην εβραϊκή πίστη και στην Τοράχ». 


Ο Άραβας ιστορικός Ibn al-Faqih έγραφε πως «όλοι οι Χαζάροι είναι Εβραίοι». 

Τέλος, Ρώσοι αρχαιολόγοι μπόρεσαν το 1999 να ανακατασκευάσουν με επιτυχία ένα χαζαρικό αγγείο από την περιοχή του ποταμού Ντον, που στην επιφάνειά του έγραφε τη λέξη «Ισραήλ» στα εβραϊκά. 

Τα στοιχειά λοιπόν συγκλίνουν στην άποψη πως τελικά σι Χαζάροι ασπάστηκαν μαζικά τον Ισυδαϊσμό. 

Οι Χαζάροι φαίνεται πως πέρασαν στον Ιουδαϊσμό κατόπιν επιλογής της ηγεσίας τους και, όταν η αυτοκρατορία τους διαλύθηκε από τους Ρώσους, εκείνοι ακολούθησαν τη μοίρα των «περιπλανώμενων Ιουδαίων», κατευθυνόμενοι κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη. Εκεί οι εξιουδαισμένοι Χαζάροι, αφού προηγουμένως αναμείχθηκαν με τους Σλάβους, συγγωνεύτηκαν με τους ελάχιστους Σεφαραδίτες Εβραίους που προϋπήρχαν, και δημιούργησαν τους Ασκενάζι Εβραίους, οι οποίοι μόνον στην Πολωνία το 1939, πριν δηλαδή οι Ναζί ξεκινήσουν την εξολόθρευσή τους, αριθμούσαν σχεδόν 4.500.000!

Η ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΧΑΖΑΡΩΝ

Η εξέλιξη των Εβραίων στη Ρωσία παρουσιάζει λοιπόν ενδιαφέρον καθώς αυτοί, όπως προαναφέραμε, δεν είναι σημιτικής καταγωγής, αλλά τουρκικής και συγκεκριμένα απόγονοι των Χαζάρων, που μετά τον 8ο μ.Χ. αιώνα ασπάστηκαν βαθμιαία την ιουδαϊκή θρησκεία. 


Όταν η αυτοκρατορία των Χαζάρων παράκμασε και καταλύθηκε από τους Ρώσους, οι εξιουδαΙσμένοι Χαζάροι εξαπλώθηκαν στη Ρωσία, στην Πολωνία και στις Βαλτικές Χώρες. Το 15ο αιώνα, στην επικράτεια του Ιβάν του Τρομερού, κι ενώ το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού είχε εξασθενήσει, ζούσαν πολλοί Ιουδαίοι χαζαρικής καταγωγής. Πολλοί απ' αυτούς ασπάστηκαν φαινομενικά το Χριστιανισμό, έγιναν κληρικοί κι ανέβηκαν στις βαθμίδες της ρωσικής εκκλησιαστικής ιεραρχίας. 


Με συνωμοτικό τρόπο προσπάθησαν ν' αποβάλουν απ' την ορθόδοξη πίστη του ρωσικού λαού ό,τι σχετιζόταν με την Αγία Τριάδα, την Ανάσταση και τη Θεία φύση του Ιησού. 'Ετσι οι Ρώσοι, χωρίς να το αντιληφθούν, κινδύνευαν να γίνουν Εβραίοι προσήλυτοι. (Κάτι ανάλογο, δηλαδή απόπειρα απάλειψης βασικών Χριστιανικών δογμάτων, συνέβη και στην Ισπανία από ανώτερους ιερείς εβραϊκής καταγωγής.). 

Για να αποσοβηθεί αυτός ο κίνδυνος απαιτήθηκε σκληρός αγώνας εναντίον των Ιουδαϊζόντων Ρώσων. Αποτέλεσμα αυτής της πρώτης αντι-εβραΙκής κάθαρσης ήταν να μην υπάρχουν σχεδόν καθόλου Εβραίοι στη Ρωσία μέχρι το 1 8ο αιώνα μετακινήθηκαν δυτικότερα.

 Η τσαρική Ρωσία απέκτησε εκατομμύρια Εβραίους υπηκόους, όταν κατέλαβε το μεγαλύτερο τμήμα του βασιλείου της Πολωνίας. Στα δυτικά τμήματα της ρωσικής αυτοκρατορίας και ιδιαίτερα σε περιοχές όπου κατοικούσαν Καθολικοί, ζούσαν συμπαγείς εβραϊκοί πληθυσμοί περιορισμένοι όμως σε γκέτο. 

Οι Ρώσοι δυσπιστούσαν απέναντί τους και τους κατηγορούσαν για εξάσκηση «παρασιτικών» επαγγελμάτων και οικονομική καταπίεση (τοκογλυφία) των Χριστιανών. Προσπαθούσαν να τους διώξουν τρομοκρατώντας τους ή εξαπολύοντας περιστασιακά αντι-σημιτικά πογκρόμ. Στην εποχή των Τσάρων, Ορθόδοξος σήμαινε Ρώσος, Καθολικός σήμαινε Πολωνός και Λουθηριανός σήμαινε Γερμανός.

Στο ίδιο κλίμα εντασσόταν και η κατασκευή από τη μυστική υπηρεσία του Τσάρου, την Οχράνα, των περιβόητων Πρωτοκόλλων των Σοφών τη Σιών. Βέβαια, Οι Ρώσοι δεν ήθελαν να εξολοθρεύσουν τους Εβραίους, αλλά να τους αναγκάσουν σε μετανάστευση. Και αυτό συνέβη με τη μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων Ρωσικής καταγωγής εβραίων στις ΗΠΑ, τη νέα «Γη τη Επαγγελίας», όπου βρήκαν ένα φιλικό περιβάλλον κι εξαιτίας των βιβλικών τάσεων του Προτεσταντισμού.

Για να αποφύγουν λοιπόν τις τσαρικές διώξεις και κατόπιν τις ναζιστικές, πολλοί Εβραίοι της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, δηλαδή Ασκενάζι πρώην Χαζάροιμετανάστευσαν κυρίως στις ΗΠΑ, όπου σήμερα ζουν 6.500.000 Εβραίοι οργανωμένοι σ' ένα πανίσχυρο λόμπι. Την ίδια περίοδο άρχισε και η μετανάστευση προς την Παλαιστίνη, «αναιμική» στην αρχή και κατόπιν σε μορφή πλημμυρίδας. Υπολογίζεται πως η συντριπτική πλειοφία των σημερινών Εβραίων κατοίκων του Ισραήλ προέρχεται από την Ανατολική Ευρώπη και είναι απόγονοι τω εξιουδαΙσμένων Χαζάρων.

Η «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ» ΤΩΝ ΑΣΚΕΝΑΖΙ
(ΠΡΩΗΝ ΧΑΖΑΡΩΝ) ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΙΣΡΑΗΛ


Ο μύθος πως οι Εβραίοι είναι ο «εκλεκτός λαός» του Θεού, ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα σιωνιστών που απομόνωσαν κάποια αποσπάσματα από τη Βίβλο και τα ερμήνευσαν με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται πως ο Θεός τους προόριζε για «εκλεκτό λαό». 


Αλλά δεν είναι μόνον οι θρησκευόμενοι Εβραίοι (σχεδόν το 5% του πληθυσμού στο Ισραήλ) που πιστεύουν αυτό τον παραλογισμό. Ακόμη και οι αθεϊστές και οι μη θρησκευόμενοι εβραίοι διεκδικούν αυτήν την τιμή. Αυτοί που λένε πρώτοι πως «είμαστε ο εκλεκτός λαός του Θεού» είναι οι σιωνιστές και συχνά φιλομαρξιστές (Ασκενάζι) Εβραίοι, οι οποίοι το κάνουν για πολιτικούς λόγους, καθώς δεν υπάρχει ούτε μία σταγόνα βιβλικού εβραϊκού αίματος μέσα τους.


Ιστορικά οι Πολωνοί και οι Ρώσοι Ασκενάζι Εβραίοι υποστήριξαν και προώθησαν τον Κομμουνισμό στις χώρες που τους φιλοξενούσαν. (Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως το σύστημα των Κιμπούτς που εφαρμόστηκε επιτυχημένα στο Ισραήλ είναι μια φιλομαρξιστική ιδέα, προερχόμενη από τους Ασκενάζι Εβραίους που μετανάστευσαν από την Πολωνία και τη Ρωσία.) 


Στα τέλη του 19ου αιώνα μεγάλος αριθμός από αυτούς τους φιλοκομμουνιστές Εβραίους βρέθηκαν στη Γερμανία στα Βαλκάνια και σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Εξαιτίας της ανάμειξής τους στα πολιτικά ζητήματα στη Ρωσία, σι Ασκενάζι Εβραίοι έγιναν στόκος διώξεων από τους Τσάρους. Αυτές σι διώξεις και τα πογκρόμ ώθησαν αυτούς τους φιλοκομμουνιστές Εβραίους σε μετανάστευση. Κάποιοι πήγαν στην Παλαιστίνη. Κάποιοι στη Λατινική Αμερική. 


Ο κυριότερος ωστόσο όγκος των Ασκενάζι φιλοκομμουνιστών Εβραίων κατευθύνθηκε στις ΗΠΑ, όπου και υποστήριξε μαζικά το Δημοκρατικό Κόμμα. Ακόμη και σήμερα το 60% της χρηματοδότησης του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ προέρχεται από εβραϊκές πηγές. Ποτέ στην ιστορία δεν υπήρξε Αμερικανός πρόεδρος σε τέτοιο βαθμό αιχμάλωτος των Εβραίων, όσο ο Μπιλ Κλίντον. Λέγεται μάλιστα πως το εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ συνετέλεσε στην ήττα του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου..

Είναι γνωστό άλλωστε πως το Ισραήλ χειραγωγεί την αμερικανική εξωτερική πολιτική σύμφωνα με τα συμφέροντά του. Πριν το Ισραήλ γίνει κράτος το 1948, οι Εβραίοι ανά τον κόσμο, παρασύρθηκαν από τη σιωνιστική προπαγάνδα ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να γίνει «πατρίδα» κι ένα καταφύγιο για όλους τους κατατρεγμένους Εβραίους, μια πραγματικά δημοκρατική χώρα και η εκπλήρωση των προφητειών της Βίβλου.

Από το 1967 μέχρι το 1970, σε μια περίοδο έξαρσης του ε βραϊκού πατριωτικού αισθήματος, περίπου 50.000 Αμερικανοεβραίοι παρασύρθηκαν από τη σιωνιστική προπαγάνδα και μετανάστευσαν στη «Γη της Επαγγελίας», στο Ισραήλ. Από αυτούς το 80% επέστρεψαν μετανιωμένοι έπειτα από λίγα Χρόνια στις ΗΠΑ. Ο Jack Bernstein, ένας Αμερικανοεβραίος, που έκανε το λάθος να μεταναστεύσει στη «Γη της Επαγγελίας» καταγγέλλει το «ρατσιστικό φασιστο-μαρξιστικό» Ισραήλ, που κυβερνάται από τους πρώην Χαζάρους Ασκενάζι. 


Οι Σεφαραδίτες Εβραίοι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας στο ρατσιστικό Ισραήλ. Για παράδειγμα, τις πρώτες δεκαετίες από την ίδρυση του Ισραήλ υπήρξε σοβαρό πρόβλημα έλλειψης κατοικίας. 

Οι κατοικίες κατανέμονταν ως εξής: πρωταρχικά δινόταν η δυνατότητα επιλογής στους Ασκενάζι Εβραίους που ζούσαν στο Ισραήλ για πολλά χρόνια. 

Τη δεύτερη επιλογή την είχαν οι Ασκενάζι Εβραίοι από την Ευρώπη, ειδικά εκείνοι που είχαν παντρευτεί Ασκενάζι από το Ισραήλ. Τρίτοι έρχονταν οι Ασκενάζι από τις ΗΠΑ. Μετά οι Σεφαραδίτες Εβραίοι και τέλος οι Μουσουλμάνοι Άραβες, οι Χριστιανοί και οι Δρούζοι ...;

Το σημερινό Ισραήλ φαίνεται πως έχει τρία πρόσωπα: το κομμουνιστικό, το φασιστικό και το δημοκρατικό. Οι Ασκενάζι Εβραίοι που μετανάστευσαν στο Ισραήλ από τη Ρωσία κουβάλησαν μαζί τους την κομμουνιστική ιδεολογία. Οι Εβραίοι που μετανάστευσαν στο Ισραήλ από τη Γερμανία συμπαθούν το Σοσιαλισμό, αλλά υιοθετούν και πρακτικές ναζιστικο-φασιστικού τύπου. 


Στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου η ελίτ των Σιωνιστών Ασκε(Νάζι) Εβραίων συνεργάστηκε με τους Ναζί για να στείλουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τους φτωχούς Εβραίους. Το Ισραήλ υποτίθεται πως είναι δημοκρατία. Ωστόσο δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στο δεξιό κόμμα Λικούντ και στο αριστερό εργατικό Κόμμα. Και οι Παλαιστίνοι πληρώνουν τα σπασμένα ...; 

Τίποτε στη συμπεριφορά των σημερινών Ισραηλιτών απέναντι στους Παλαιστινίους δε θυμίζει την ηθική ενός βιβλικού λαού, που οδηγήθηκε από τον Μωυσή μέσα από χίλιες δυσκολίες και, χάρη στην πίστη του στον Θεό, τελικά έφτασε στη Γη της Επαγγελίας. 

Ή μήπως δεν έγινε έτσι; Σύμφωνα με τον Σίγκμουντ Φρόιντ που προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς οπαδούς του στο τελευταίο μεγάλο του έργο «Μωυσής και ΜονοθεΙσμός», υποστηρίζει ότι ο Μωυσής δεν ήταν Εβραίος, αλλά Αιγύπτιος ευγενής. 

Συγκεκριμένα άνηκε στο στενό περιβάλλον του αιρετικού Φαραώ Ακενατόν (ο μόνος Φαραώ που προσπάθησε να επιβάλει το μονοθεϊσμό στην πολυθεϊστική αρχαία Αίγυπτο) ο οποίος βασίλεψε στην Αίγυπτο από το 1377 ως το 1358 π.Χ.. 

Αμέσως μετά το θάνατο του Ακενατόν και την επιστροφή του αιγυπτιακού λαού στην πολυθεϊστική του παράδοση, ο Μωυσής έφυγε από την Αίγυπτο με τους οπαδούς του, οι οποίοι ήταν κυρίως Σημίτες κάτοικοι του Δέλτα του Νείλου. 

Μέσα στην έρημο του Σινά αυτοί σι άνθρωποι, συγκρουόμενοι με την πνευματική πειθαρχία του Μωυσή, τον δολοφόνησαν, και στη θέση του τοποθέτησαν έναν ιερέα του αραβικού Θεού των ηφαιστείων, του Γιάχβε. 

Με δυο λόγια ο Γιάχβε είναι εισαγόμενος θεός στους Εβραίους. 

Σύμφωνα με τον Φρόιντ η βιβλική θρησκεία έχει όλα τα χαρακτηριστικά της νεύρωσης, όπου το σκηνικό των μυθικών μορφών κρύβει μια καταπιεσμένη απόδειξη της ενοχής, που πρέπει να εξιλεωθεί επειδή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί συνειδητά. 

Άραγε έχει άδικο ένας θρησκευόμενος Εβραίος όταν λέει πως «κάποια εποχή οι Εβραίοι επιλέχθηκαν από τον Θεό για να γίνουν οι Αγγελιοφόροι του, αλλά, με τον καιρό, έχασαν αυτό το προνόμιο»; ...;


Η Αλλη Αποψη
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

12 σχόλια:

 1. "The Second World War is being fought for the defense of the fundamentals of Judaism." -- Rabbi Felix Mendlesohn, Chicago Sentinel, October 8, 1942.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πόπη συγχαρητήρια, πάρα πολύ ενδιαφέρον άρθρο...
  Θα ήταν ακόμα ποιο ενδιαφέρουσα η γνώμη του Ραβίνου που είχες φιλοξενήσει πριν από καιρό στο Blog σου...
  Δημήτρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΧΑΖΑΡΟΙ

  Άποσπάσματα

  Ποιοι, και τί ήταν ακριβώς οι Χάζαροι.
  Για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα, χρειάζεται εκτενής έρευνα που σε αυτή όμως την περίπτωση γίνεται πιο δύσκολη εξ' αιτίας της λιγοστής διαθέσιμης βιβλιογραφίας. Είναι φανερό ότι έχουν γίνει εσκεμμένες προσπάθειες στο πέρασμα των αιώνων για να εξαλειφθεί κάθε ίχνος αυτής της κάποτε μεγάλης~εμπορικής αυτοκρατορίας, "που ήταν τοποθετημένη στο ανατολικό άκρο της Ευρώπης ανάμεσα στον Καύκασο και τον Βόλγα και πάνω στον τερά¬στιας εμπορικής σημασίας δρόμο που ένωνε την Κίνα με την Ευρώπη, γνωστό με το όνομα "Δρόμος του Μεταξιού".

  ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ
  Έπρεπε λοιπόν να θέσουν σε εφαρμογή κάποίο σχέδιο.
  Το πρώτο στάδιο του σχεδίου τους περιλάμβανε μία "πολεμική" συνάντη¬ση. Δηλαδή, μια αντιπαράθεση των μεγαλύτερων θεωρητικών του Μω¬αμεθανισμού, του Ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού. Στάλθηκαν προσκλή¬σεις στους εκπροσώπους και των τριών δογμάτων να παραστούν ενώ¬πιον του Χάγκαν μέσα σε διάστημα τριών ετών, διορία που κρίθηκε απα¬ραίτητη για να προετοιμαστούν και να μάθουν την γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα των Χαζάρων. Σκοπός της συνά¬ντησης ήταν να εκθέσει ο καθένας τα πλεονεκτήματα του θεωρητικού και τελετουργικού μέρους της δικής του θρησκείας ώστε ο Χάγκαν να απο¬φασίσει ποιο δόγμα θα ασπαζόταν ο λαός του για να γίνει δεκτός στον πολιτισμένο κόσμο.
  Τα πράγματα ήρθαν όπως ακρι¬βώς τα περίμεναν. Οι αντιπρόσω¬ποι ανέπτυξαν την επιχειρηματολο¬γία τους και πίστεψαν (ο καθένας ξεχωριστά) ότι είχαν νικήσει και ότι ο Χάγκαν θα επέλεγε το δικό τους δόγμα, ως το βασικό δόγμα του λαού των Χαζάρων. Οι έξοχοι διπλωματικοί χειρισμοί του Χάγκαν και των συμ¬βούλων του είχαν φυτέψει βαθιά τον σπόρο της εμπιστο¬σύνης στο μυαλό των λογίων επισκεπτών τους.
  Τα λάφυρα της διανοητικής αυτής νίκης των Χαζάρων ήταν σπουδαία. Οι ιεραρχίες και από τις τρεις θρησκείες δέχτηκαν Χάζαρους στον εσωτερικό τους πυρήνα και τους αποκάλυψαν τις μυστικές επιδιώξεις των χωρών τους.

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ
  Η μυστική δράση των Χαζάρων διατηρούσε πάρα πολύ καλά το απόρρητο της και από τα τρία δόγματα, καθώς το καθένα αγνοούσε τι συνέβαινε στα άλλα δυο. Δρώντας λοιπόν εκ των ενδω οι Χάζαροι χειρίζο¬νταν τις καταστάσεις προς το συμφέρον τους, αυξάνοντας την επιρροή τους στις διεθνείς εξελίξεις από εκείνη την εποχή ως τις μέρες μας. Η αυτοκρατορία τους είχε πια εκπληρώσει τον σκοπό της ύπαρξης της. Οι Χάζαροι με την πάροδο του χρόνου παρείσφρυσαν στους γειτονικούς λαούς υιοθετώντας τα έθιμα και την κουλτούρα τους. Προχώρησαν μάλιστα και στην ίδρυση ξεχωριστών μυστικών ταγμάτων σε κάθε θρησκεία. Ο εσώτερος κύκλος της ηγετικής κάστας των Χαζάρων δημιούργησε ένα δίκτυο ελέγχου στα υψηλότερα κλιμάκια κάθε θρησκευτικού οργανισμού. Αιώνες πέρασαν χωρίς να το πάρει είδηση και ο πιο φημισμένος λόγιος της κάθε μίας θρησκείας.
  Οι τρεις μυστικές αδελφότητες που ίδρυσαν οι Χάζαροι ήταν η Μουσουλμανική Αδελφότητα, το Τάγμα των Νάϊτων και οι Σιωνιστές. Αυτές έπηρεαζονταν από εξωτερικούς παράγοντες τους οποίους καθόριζαν αφανείς δυνάμεις. Οι δυνάμεις αυτές λειτουργούσαν κάτω από αυστηρότατο ιεραρχικό έλεγχο. Ο σκοπός ήταν να μην ξεπεράσει καμία αδελφότητα σε ισχύ τις άλλες δύο. Γι' αυτό συνάπτονταν συνεχώς συνθήκες που κρατούσαν τις ισορροπίες ανάμεσα στις αδελφότητες. Παραδείγμα¬τος χάριν, οι Ναΐτες πολεμούσαν τους Μουσουλμάνους. Η Εκκλησία αντάμειψε την γενναιότητα τους στο πεδίο της μάχης δίνοντας τους εκτάσεις γης. Οι Εβραίοι (Χάζαροι) έμποροι τους δάνεισαν χρήματα για να εγκαθιδρύσουν φεουδαρχικό σύστημα. Σαν αντάλλαγμα οι Ναΐτες τους παραχώρησαν προνόμια στην διεξαγωγή του εμπορίου. 'Οσο περνούσε ο χρόνος, οι έμποροι πλούτιζαν και δάνειζαν βασίλεια και άλλους οργανισμούς με επιρροή. Συν τοις άλλοις, έγιναν και οι πιστωτές της Ευρώπης. Συνήθιζαν να δίνουν πολεμικά δάνεια και στους δύο αντιπάλους. Έτσι βρίσκονταν πάντα στο πλευρό του νικητή. Η αλήθεια είναι ότι ο πλούτος τους έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση των πολέμων.

  Περισσότερα,εδω:

  http://antipliroforisi.blogspot.gr/2008/12/blog-post_3174.html
  Φρύνη  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πάλι καινούργια πράγματα ; Γεια σας Κολόμβοι !!!
  Σε λίγο καιρό θα ανακαλύψετε και τα παγκόσμια καταπιστεύματα.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Να συμπληρώσω κι εγώ πάνω σ'αυτό το θέμα τις γνώσεις μου. Οι αρχαίοι Εβραίοι της βίβλου,ουδεμία σχέση είχαν κι έχουν με τους σημερινούς. Εκείνοι ομιλούσαν την Αραμαϊκή αρχαία διάλεκτο την οποία ομιλούσε και ο Κύριός μας.Το υπόλοιπο των αρχαίων αυτών εβραίων ήσαν οι Εσαίοι που ζούσαν απομονωμένοι στις σπηλιές του Κουμράν.Βεβαίως ο Μωυσής δεν ήταν εβραίος,αλλά Αιγύπτιος βασιλικής κατωγωγής.Σε ότι αφορά τους Μογγολικής καταγωγής Χαζάρους,οι οποίοι λάτρευαν ως θεό τους τον Φαλό. Με την ανάμειξή τους με της Εβραϊκές φυλές της διασποράς.από τα χρόνια των Βαβυλωνίων βασιλέων και των Περσών αργοτερα αλλά και του Μ.Αλεξάνδρου,αναμείχθησαν με τους αιμοσταγείς Χαζάρους,ειδικά την περίοδο της Ελληνικής "Βυζαντινής" αυτοκρατορίας και αποτέλεσαν τους Χαζάρους Ασκεναζίμ εβραίους. Το τέλος που επεφύλαξαν στον Ορθόδοξο πρίγκηπα Σβιετοσλάβο,εγγονό της Τσαρίνας Όλγας, στους καταράκτες του Δόν,όταν αυτός επέστρεψε νικημένος από τον Ιωάννη Τσιμισκή, μετά από την εκστρατεία του κατά των εδαφών της αυτοκρατορίας, ήταν οικτρό.Του έκοψαν το κεφάλι και αφού το έντυσαν με ασήμι, το έκαναν κύπελο για να πίνουν μπύρα. Δεν υπάρχει ούτε μία εγκληματική οργάνωση δημιουργημένη από αυτούς, στην οποία να μην λατρεύεται ο Φαλός. Οι Μασώνοι ακριβώς αυτόν τον "θεό" τους λατρεύουν,και τον σκεπάζουν με το κάλυμα της ποδιάς,αισχρή παραποίηση της Αγίας Τράπεζας. Στο σκίτσο του Μπαφομέτ, του εβραίου Εliphas Levi τον 19ου αιώνα, αναπαρίσταται ο τραγόμορφος αρχαίος Ελληνικός Διονυσιακός Πάν,με ορθωμένο φάλό. Επίσης βάσει του αστρολογικού του συστήματος,κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι πλανήτες Άρης - Πλούτων ,Κρόνος Ουρανός και Ερμής,οι οποίοι συμβολίζονται από τα αλχημιστικά εφευρήματα του ισαάκ Νεύτωνα . Εδεικά δε όταν αυτοί οι πλανήτες βρίσκονται στον αστερισμό του υδροχόου,τότε έχουμε τις κοινωνικές αναταράξεις την εξάπλωση της αθεϊας, της ειδολωλατρίας και εναντίωση ακόμη και στον ίδιο Τον Θεό. Στον δε αστερισμό του σκορπιού,έχουμε την πανσεξουαλικότητα και την ισοπέδωση κάθε ηθικής. (βλέπε,παιδοφυλία,ομοφυλλοφιλία,σοδομισμό και ανθρωποθυσίες). Σημαντικός και καταλυτικός αστερισμός επίσης είναι ο Ορίων,που δεν είναι άλλος από την παραφθορά του αρχαίου Αιγυπτίου θεού Όσιρι τον σύζυγο και αδελφό της Ίσιδος,του οποίου δεν ανευρέθη ο κομμμένος φαλός,μετά τον τεμαχισμό του πτώματός του. Βάσει της θέσεως του ηλίου και της σελήνης ως πρός τον αστερισμό αυτό.καθορίζουν την εορτή του Πάσχα.Εμείς ως ηίθιοι ακολουθήσαμε αυτό το ημερολόγιο,εφεύρημα του Πάπα Γρηγορίου του ΧΙΙ για την κατασκευή του οποίου χρησιμοποίσε την Εκκλησία της Παναγίας των αγγέλων και των μαρτύρων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μέσα σ'αυτήν, η οποία είναι κτισμένη ακριβώς επάνω στο 150ο μεσημβρινό ο αρχιτέκτονας Μπενίνι, στα τέλη του 16ου αιώνα, τοποθέτησε εντός του δαπέδου,έναν μαρμάρινο διάδρομο με ένθετο ορειχάλκινι κανόνα μήκους 35 μέτρων,με υποδιαιρέσεις ανάλογα με το φθινωπορινό και εαρινό ηλιοστάσιο,τις θέσεις των πλανητών σε συνδυασμό με τους αστερισμούς, καθώς και τις κινήσεις τις σελήνης. Όλα αυτά εγόντο αντιλητά,μία συγκεκριμένη ώρα της ημέρας,όταν μιά ακτίνα του ηλίου έμπαινε στον ναό,μέσα από μία μικρή μυστική οπή στο κριπίδωμα της οροφής και αφού περνούσε από ένα κάτοπτρο σε σχήμα σταυρού,υφίστατο διάθλαση με συνέπεια να διασπάται σε τρείς ακτίνες,που όταν έπεφταν επάνω στον ορειχάλκινο κανόνα έδειχαν επακριβώς τις θέσεις των πλανητών στους αστερισμούς και την θέση της σελήνης κατά τα ηλιοστάσια αυτά.
  Επίσης στο τέλος του μαρμάρινου διαδρόμου όπου σχηματίζονται ομόκεντροι κύκλοι με τους αστερισμούς και τις ημερομηνίες, η χρονολόγιση τελειώνει το έτος 2500 ή MMD Λατινικά. Όσοι έχετε επισκεφθεί αυτόν τον ναό με τις περίεργες πόρτες, στην πλατεία της Δημοκρατίας θα έχετε παρατηρήσει το περίεργο αυτό δάπεδο. Η οπή στο κριπιδωμα της οροφής βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του ασπιδίου του εμβλήματος του πάπα,στην αρχή του διαδρόμου. Το πιο περίεργο όμως είναι ότι το κέντρο του ναού αυτού, απέχει σε ευθεία γραμή ,με ανατολική κατεύθυνση,από την κορυφή του οβελίσκου ή φαλού, που βρίσκεται στο κεντρο της πλατείας του Αγίου Πέτρου,ακριβώς 3.333 μέτρα. Το 33 είναι ο αγαπημένος αριθμός της μασονίας και ο μεγαλύτερος για τους κοινούς θνητούς βαθμός. Γιατί έχουμε κι άλλους, με τελευταίο αυτόν του "μεγάλου Βασιλέα και αυτοκράτορα", που όλοι γνωρίζουμε ποιός θα τον έχει. Ξέχασα να αναφέρεω πως ο ερμής έχει ως σύμβολό του το Κυρήκειο που δεν είναι τίποτε άλλο παρά τα συστραμμένα σεφιρόθ της καμπάλα,γύρω από τον φαλό.

  ΛΕΩΝΙΔΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Για όσους θέλουν να κατάβσουν ένα παλιό αρχεί σε μορφή PDF σας δίνω το Link:
  http://arxiv.org/abs/1106.2498 Για τους Ιταλομαθείς δεν θα είναι δύσκολο να το μελετήσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. The Official Olympic Salute Stopped Being Popularly Used After WWII Due to Strongly Resembling the “Heil Hitler” Salute

  http://www.todayifoundout.com/index.php/2012/08/the-official-olympic-salute-stopped-being-popularly-used-after-wwii-due-to-strongly-resembling-the-heil-hitler-salute/  Χωρις να θελω να επεμβω και να παρεξηγηθω απο τις φιλες του Αττικα Νεα


  Σταλινασφαλητης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μεταφέρω κάποια ενδιαφέροντα σχόλια,που αφορούν το θέμα και
  τα οποία άντλησα απο το παραπάνω αναφερόμενο blog: antipliroforisi

  Πολύ σημαντικές ιστορικές πληροφορίες.

  Πολλές από αυτές τις πληροφορίες τις αντλούμε από το βιβλίο του Ουγγροεβράιου (Ασκενάζυ-Χαζαροεβραίου αγγλικής ηπικοότητας) Αρθουρ Κόεστλερ. Το βασίλειο των Χαζάρων είχε καλές σχέσεις σχετικά με τη Βυζαντινή αυτοκρατορία και μερικές φορές πολέμησε και με το χαλιφάτο της Βαγδάτης στο Καύκασο το οποίο και απώθησε. Διπλωματικές σχέσεις και συνοικέσια υπήρξαν μεταξύ των βασιλικών οίκων της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και των Χαζάρων. Ακολούθως το βασίλειο των Χαζάρων διαλύθηκε από τις επιδρομές των Ρως, (Σκανδιναβοί πρόγονοι εν μέρει των σημερινών Ρώσων). Οι Χαζοροεβράιοι μετοίκησαν στην Ανατολική και κεντρική Ευρώπη δημιουργώντας τις πρώτες εβραικές παροικίες σε Ουγγαρία, Πολωνία Αυστρία Γερμανία και αλλού. Τα κράτη αυτά ήθελαν να πυκνώσουν τον πλυθησμό τους και για αυτό προσέλκυσαν τους Χαζαορεβραίους οι οποίοι μετέπειτα αναμείχθηκαν σε μεγάλο βαθμό με σλαβικούς πλυθυσμούς. Οι Χαζαροεβράιοι αυτοί λοιπόν ονομάστηκαν "Ασκενάζι" (Ασκενάζ σημαίνει Γερμανία στα εβραικά)για να δηλώσουν τους Εβραίους της Ανατολικής Ευρώπης. Άσκησαν και ασκούν τεράστια οικονομική και πολιτιστική (υποκουλτούρα hollywood) επιρροή στην Ευρώπη αρχικά και σε όλο το κόσμο σήμερα. O oίκος των Rotchild είναι χαζαροεβραικής προελευσης. Ο Bayer Amchel Bauer ιδρυτής του οίκου ήταν ο πρώτος διεθνής γερμανοεβραίος τραπεζίτης. Ο πατέρας του Moses Amchel Bauer τον προόριζε αρχικά για ραββίνο.

  Ο Άντον Ρούμπινσταιν (μουσικοσυνθέτης) Αλβέρτος Αινστάιν, Καρλ Μαρξ, Χένρυ Κίσιγγερ, Μαντλίν Ολμπράιτ, George Soros, Σίγκμουντ Φρόυντ και πολλοί άλλοι είναι ασκενάζυ εβραίοι.

  Το βιβλίο του Άρθουρ Κόεστλερ από το οποίο αντλούνται αυτές οι πληροφορίες ονομάζεται "Η 13η φυλή" δηλώνοντας έτσι την εβραική θρησκεία των Χαζάρων και την μη σημιτική, εθνολογική τους προέλευση. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι Σιωνιστές εξαφάνησαν το βιβλίο από την αγορά. Να σημειώσουμε ότι ο Κόεστλερ "αυτοκτόνησε" το 1983 σπίτι του στο Λονδίνο μαζί με τη γυναίκα του.

  Σήμερα το 90% του πλυθυσμού του Ισραήλ είναι ασκενάζυ εβράιοι συνεπώς δεν έχουν κανένα δικαίωμα στη γη της Παλαιστίνης αφού εκτός των άλλων δεν έιναι γνήσιοι (σημίτες) εβραίοι. Ο ρατσισμός τους είναι πασιφανής ακόμα και σε Ιουδαίους μη χαζαρικής προέλευσης όπως οι Σεφαραδίτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 10. Μετά από τέσσερα χρόνια διαβίωσης κι εργασίας στο Ισραήλ, στο Τέλ Αβίβ = πόλη της άνοιξης, σας διαβεβαιώ ότι το βιβλίο του Άρθουρ Κέσλερ "Η Δέκατη - τρίτη φυλή" τοπρομηθεύτηκα στην Ελλάδα στην ελληνική γλώσσα, επειδή είναι παλαιά έκδοση το εντόπισα σε παλιοβιβλιοπωλεία στα αγγλικά στο Ισραήλ και το εκτύπωσα στα αγγλικά από το διαδίκτυο.
  Στο Ισραήλ η πλειονότητα του "ιουδαϊκού" πληθυσμού δεν είναι "Ασκεναζύ",πρόκειται περί
  "πολυφυλετικού" πληθυσμού, με όσους είναι "ιουδαϊκού θρησκεύματος", με κοινό πολιτισμικό - θρησκευτικό τους στοιχείο την "ιουδαϊκή" θρησκεία.
  Το ερώτημα "ιουδαϊκή θρησκεία", καταγωγή της, προσωπικότητες, ιστορικές και αρχαιολογικές πηγές επιδέχεται πολύ ανάλυση. Λάβτε υπ΄ όψιν ότι το ισραηλινό "σύνταγμα¨η Τορά ή "Βίβλος" ή "Παλαιά Διαθήκη" γράφτηκε αποσπασματικά, σε διαφορετικές περιοόδους κάθεκαφάλαιό της, σε μια μυθοποιητική προσπάθεια και μας περίήλθε σε τέσσερεις διαφορετικές εκδόχές, ανάλογα με τις επιδιώξεις των εκάστοτε κρατούντων, την Ε (ελοχίμ = θεοί), τη J (Γιαχβέ, βαβυλώνιος θεός Ιάου ή Γιάχου), τη D (εκ του Δευτερονομίου) και την Ρ (εκ του priest = ιερέας).
  Πάντως ιδιαίτερα "θρησκευόμενοι" Ασκεναζύ (εξ Ασκανίας του Καυκάσου, όπως ναφέρετια στην Ιλιάδα, ...ο εξ Ασκανίας, Ασκάνιος ο θυοειδής ...) φέρουν ενδυμασία που παρομοιάζει με αυτή των τουρκογενών Χαζάρων.
  Η Γερμανία και υπ΄ αυτήν περιοχές, όντως, στην ασκεναζύ φιλολογία, είχαν ταυτιστεί με τους Ασκεναζύ χαζάρους.
  "Χαζάρος", από χαζάρα μητέρα, υπήρξε και "ρωμαίος" πρίγκηπας στην Κωνσταντινούπολη.
  Μεγάλο μερος των σημερινών "ιουδαίων" είναι προσήλιτοι, τόσο στην Ευρώπη όσι και στη Βόρειο Αφρική, κυρίως Βερβέροι, και Ερυθρά Θάλασσα, πολλοί εκ των οποίων μετά από δυσμενείς, σε βάρος τους, πολιτικές ενέργειες ή δυσμενείς συνθήκεςδιαβίωσης μετανάστευσαν στο Ισραήλ, με βάση το Νόμο της "επιστροφής".
  Ο όρος "Εβραίος" = ο διαπεραιώθείς από τη μια όχθη του ποταμού στην άλλη υφίσταται κατάχρηση, όλοι οι "ιουδαίοι" το θρήσκευμα δεν είναι "εβραίοι" και αντιστρόφως.


  ΑπάντησηΔιαγραφή

 11. Υπό το διαδικτυακό μου ψευδώνυμο "A Hellene" μπορείτε να διαβάσετε ένα σύντομο πόνημα που εξηγεί σχεδόν τα πάντα, σχετικά με το θέμα, και μάλιστα ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ από βιβλία που διατηρώ στην διαδικτυακή μου βιβλιοθήκη και για οποία έχω συμπεριλάβει υπερσυνδέσμους στο παραπάνω μου άρθρο.

  Σταμάτησα δε να αρθρογραφώ στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα όταν αυτή μπήκε υπό εβραϊκήν επιτήρηση, αμέσως μετά από την δημοσίευση των τελευταίων μου άρθρων, όπου για να συνεχίσω θα χρειαζόταν να «εγγραφώ» στην διαδικτυακήν υπηρεσία ονόματι "DISQUS" (κάτι που θεωρώ χειρότερο από το Facebook των "dumb fucks" [κατά δήλωση του εβραιοσιωιστή δημιουργού του, Mark Zuckerberg], μα και «όνειρο της CIA που έγινε πραγματικότητα» [σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διευθυντή της CIA, Christopher Sartinsky])...
  Φρύνη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. θα μου επιτρέψετε κυρία Φρύνη να σας πώς ότι ο "πρίγκηπας" αυτός, δεν ήταν καν πρίγκηπας,αλλά γιός του Πατρικίου Νικηφόρου από την Αρμενία. Το όνομά του ήταν Βαρντάν,που μετονομαστηκε σε Φιλιππικό. Σε μια εποχή που άρχισε η κατάπτωση της αυτοκρατορίας,μετά τον θάνατο του Ηρακλείου,έγινε στρατηγός από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό τον Β΄, και απεστάλθηκε να καταστείλει την επανάσταση των Χαζάρων στην Κριμαία. Αντ'αυτού όμως έπεισε το στόλο και πήρε το μέρος του και με την βοήθεια των Χαζάρων,ανέτρεψε τον αυτοκράτορα και κατέλαβε τον θρόνο.Τον Ιουστινιανό του έκοψε την μύτη και τον εξόρισε στην Ρωμυλία. Ήταν αυτός που συγκάλεσε την ΣΤ΄Οικουμενική σύνοδο στο παλάτι του,ως Μονοθελιστής,για να επιβάλει τον Μονοθελιτισμό στην αυτοκρατορία. Κατέστρεψε την εικόνα της Ιεράς συνόδου και ξεκίνησε η μακρά περίοδος της εικονομαχίας. το 714 ανετράπη από τον κόμη Γεώργιο Βούραφο και τον πρωτοστάτορα Ρούφο,συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Ιππόδρομο όπου τυφλώθηκε δημόσια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ