Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…!!!Σχόλια απο Αθανασόπουλο Περικλή
 
Από το πρωί  Ο Συνταγματολόγος Χρυσόγονος , οι γνωστοί  ποινικολόγοι Μ. Δημητρακόπουλος, και Α. Κούγιας , που βγήκαν στα ΜΜΕ με τις τοποθετήσεις τους άφησαν να εννοηθεί ότι επι της ουσίας δεν στοιχειοθετείται σαφής κατηγορία για ποινικές διώξεις λόγω ξεπλύματος μαύρου χρήματος και σύσταση συμμορίας η και τρομοκρατικής οργάνωσης.

Εν τω μεταξύ τα συστημικά ΜΜΕ δεν τολμούν να βγάλουν νομικούς για ερωτήματα γιατί φοβούνται ότι όλοι θα κινηθούν στην ίδια λογική και θα δημιουργηθεί πρόβλημα στα ρεπορτάζ τους.
Πέρα από την άσκηση ποινικών διώξεων υπάρχει και το πολιτικό σκέλος που θα δημιουργήσει άμεσα προβλήματα στην κοινοβουλευτική λειτουργία του πολιτεύματος μας.

Επειδή  αυτά συμβαίνουν για πρώτη φορά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε κάθε άλλη δημοκρατική χώρα στον κόσμο, δηλαδή να συλλαμβάνονται ο αρχηγός κόμματος και 5 βουλευτές, εγείρονται πολλαπλά ερωτηματικά όπως:

 1. Αφού θα συνεχίσουν να παραμένουν και να λειτουργούν σαν βουλευτές οι υπόλοιποι βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σε ένα κόμμα που στην ουσία θα αποτελεί τρομοκρατική οργάνωση, πως θα αποδεχθούν τα άλλα κόμματα την συμμετοχή του; Αρα θα πρέπει με κάποιο τρόπο να το καταργήσουν. Δηλαδή θα καταργήσουν και τους υπόλοιπους βουλευτές γιατί θα αποτελούν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης;
 2.  Αν αρχίσουν οι παραιτήσεις μια –μια θα πηγαίνουμε διαδοχικά σε εκλογές σε κάθε περιφέρεια;
 3. Οι βουλευτές που θα φυλακιστούν θα ψηφίζουν από την φυλακή;
 4. Η βουλή θα λειτουργεί με 5 βουλευτές λιγότερους;
 5. Θα τροποποιηθεί ο εκλογικός νόμος για την μεταβολή  του βουλευτικού σώματος ώστε να λειτουργεί με 295 βουλευτές;
 6. Αν παραιτηθεί και ο Παππάς που είναι βουλευτής επικρατείας και παραιτηθούν όλοι οι αναπληρωματικοί θα πάμε σε γενικές εκλογές;
 7. Αφού θα σταματήσει (όπως λέει η κυβέρνηση, την χρηματοδότηση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ) , στην ουσία απολύει όλους τους βουλευτές της;
 8.  Αν ανεξαρτητοποιηθούν οι υπόλοιποι βουλευτές και λειτουργούν σαν ανεξάρτητοι θα συνεχίσει να τους πληρώνει η βουλή;
 9. Αν δεν αποδειχθούν και καταπέσουν στο δικαστήριο οι κατηγορίες για τους βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ τότε ποια θα είναι η αποδοχή της στον λαό;
 10. Αν κριθούν προφυλακιστέοι θα μπορούν να ξανά είναι υποψήφιοι βουλευτές αφού δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση τους;
 11. Θα επιχειρηθεί να τους αφαιρεθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα;
 12. Θα χαρακτηριστούν πολιτικοί κρατούμενοι;
 13. Η σύλληψη έγινε με την αυτόφωρο διαδικασία για έγκλημα που είχε γίνει πριν 24 ώρες;
 14. Αν δεν στοιχειοθετηθεί  η αυτόφωρη διαδικασία γιατί το έγκλημα θεωρείται διαρκείας;
 15. Γιατί η κυβέρνηση δεν έφερε το θέμα στη βουλή για να ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας των ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ;

 Πλήθος άλλα ερωτήματα τίθενται….

Τι λέει το άρθρο 62 του Συντάγματος  για την περίπτωση…


  'Αρθρο 62 - (Βουλευτική ασυλία)
  
1.      Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος. Επίσης δεν διώκεται για πολιτικά εγκλήματα βουλευτής της Bουλής που διαλύθηκε, από τη διάλυσή της και έως την ανακήρυξη των βουλευτών της νέας Bουλής.
H άδεια θεωρείται ότι δεν δόθηκε, αν η Bουλή δεν αποφανθεί μέσα σε τρεις μήνες αφότου η αίτηση του εισαγγελέα για δίωξη διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο της Bουλής.
H τρίμηνη προθεσμία αναστέλλεται κατά τη διάρκεια των διακοπών της Bουλής.
2.      Δεν απαιτείται άδεια για τα αυτόφωρα κακουργήματα.Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

5 σχόλια:

 1. Πολύ σωστά,ετέθησαν αυτά τα ερωτήματα,αλλά απο τη στιγμή
  που κουρελιάστηκε το Σύνταγμα,ποιός περιμένετε να σας δώσει
  απάντηση;
  Η Πουλημένη και Ξεφτιλισμένη "δικαιοσύνη τους";
  Που ενώ εκκρεμούν,δεκάδες μηνύσεις πολιτών,για εσχάτη προδο-
  σία,κατά αυτών που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν,κωφεύουν,
  τις αποσιωπούν και τις θάβουν.
  Παραβιάζονται κατάφωρα και απροκάλυπτα,τα Ανθρώπινα Δικαιώ-
  ματα και δεν "κουνιέται φύλλο".
  Και ξαφνικά,σπεύδουν να συγκαλέσουν σύσκεψη των εισαγγελέων,
  βεβαίως-βεβαίως !
  Και να ενεργήσουν τάχιστα,βεβαίως-βεβαίως !!!!!!
  Χαίρομαι,που έπεσαν ΕΝΤΕΛΩΣ,οι ΜΑΣΚΕΣ τους.
  Μόνο ένας DI PIETRO, θα μας έσωζε.
  Έπιτρέψτέ μου,να κάνω μια επισήμανση,για το δίκαιο
  και το ακριβές του λόγου.
  ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ και
  ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΤΗΚΕ,ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ.
  ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ ΑΠ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ "ΔΗΘΕΝ"
  ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ και ΚΟΜΠΑΖΟΥΝ για τη "δημοκρατία" τους.
  Έκείνο που μου τη σπάει,είναι οτι με υποχρεώνουν,να βλέπω
  το πιο κακόγουστο θέατρο,της ζωής μου.
  Φρύνη  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν υπάρχει Di Pietro Φρύνη, μόνο Πεδιαδίτες. Ο υπουργός της κατ' όνομα "δικαιοσύνης", (που θα μπορούσαν να την λένε κάλλιστα και κυρά Γραμματική, ένα όνομα είναι κι αυτό, γνωρίζω άτομο μ' αυτό το όνομα) εισηγήθηκε από ό,τι διάβασα την τροπολογία απαλλαγής των "εφοπλιστών" από την δήλωση πόθεν έσχες. Πχ άν υπάρχει κανας εφοπλιστούλης που έχει βγαλει μερικά μυριάκια από λαθρεμπόριο καυσίμων να μην το στενοχωρούν το παιδί με πόθεν έσχες,,,, τι πόθεν; ολοκληρο Φαήλο Κρανιδιώτη του έδωσαν κι έβαλαν και τον δικηγόρο του κράτους να ζητά αναβολές μέχρι να παραγραφεί το αδίκημα... Ξέρουν πόθεν... εμείς να μην το μάθουμε.
   Οπότε καταλαβαίνεις τι υπουργός είναι το άτομο...

   Διαγραφή
 2. Θα ήθελα εδώ αγαπητή Πόπη να μάθω ποια είναι τα αυτόφορα κακουργήματα;

  Έμαθα ότι ο Δένδιας δήλωσε μετά την σύλληψη για ποινικά αδικήματα ότι "κέρδισε η δημοκρατία".
  Από πότε "κερδίζει η δημοκρατία" σε υποθέσεις που προβάλλονται ως καθαρά ποινικές;;

  Η δήλωση Δένδια αποτελεί ευθεία παραδοχή ότι εδώ έχουμε πολιτική δίωξη με ποινικό πρόσχημα.
  Η δε έπαρση με την οποία δήλωσε "ΕΓΩ τους προειδοποίησα, ΕΓΩ έστειλα τον φάκελο, Εγώ τους διέλυσα" είναι κι αυτό παραδοχή ότι η ποινική δίωξη είναι προσωπική του παραγγελιά προς τους υφισταμένους του, εναντίον αυτών που "ΤΟΛΜΗΣΑΝ να παίξουν με την αποφασιστικότητά" του.
  Με κατάχρηση εξουσίας δείχνει την αποφασιστικότητά του σε όσους τολμούν να αμφισβητούν ότι είναι αποφασιστικός, δηλαδή!
  Υπουργός σημαίνει υπηρέτης! Υπό εργός (με συναίρεση υπουργός). Είναι αυτός που προσφέρει υπηρεσία στο σύνολο και δημιουργεί ένα υπόστρωμα αρμονίας και ασφάλειας πάνω στο οποίο θα ανθίσει η κοινωνία.
  Η αποφασιστικότητά του θα έπρεπε να αφορά το έργο προσφοράς προς τους πολίτες και την χώρα του.
  Το άτομο αυτό όμως, δεν έχει καμμία σχέση με την ουσία του έργου και της θέσης του.
  Η δήλωση του δείχνει ότι δεν έχει καμμία συναίσθηση της ευθύνης και της προσφοράς απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και είναι απασχολημένος να μεθοδεύει διώξεις επιβολής και προσωπικού ρεβανσισμού με αφορμές προσωπικών συναισθηματικών συμπλεγμάτων, τις οποίες ανακοινώνει και δημόσια!
  Πώς τόλμησαν να αμφισβητήσουν την αποφασιστικότητα του μελλοντικού ΕΟΖ άρχη;

  Δεν έχει καν την αίσθηση του τι σημαίνουν αυτά που παραδέχεται.
  Αυτό αποδεικνύει ότι οι κοινωνικοί, πολιτικοί ή ακαδημαϊκοί τίτλοι είναι απλώς κουρελόχαρτα χωρίς αντίκρυσμα. Δεν δίνουν ούτε ποιότητα, ούτε συνειδητότητα, ούτε ψυχική υγεία. Μόνο συσσώρευση κάποιων πληροφοριών.
  Χαρτιά περιτυλήγματος συμπλεγματικών προσωπικοτήτων που τα χρησιμοποιούν εις βαρος των άλλων για να προσπαθώντας μέσα απο την εκμηδένιση του εκάστοτε στόχου να νοιώσουν ότι οι ίδιοι αξίζουν, ψάχνοντας κάθε φορά για μία νέα, εκ του ασφαλούς για αυτούς, σύγκρουση.

  Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία το άτομο αυτό δεν είχε καμμία δημόσια θέση.
  Η ποιότητα η ακεραιότητα και η συναισθηματική υγεία πρωτοκλασσάτων υπουργών δίνει και την ποιότητα του όλου σχήματος.
  Και κρίνοντας απ' τον Δένδια κι άλλα μπουμπούκια του κυβερνητικού τσίρκου, η κυβέρνηση χρήζει ιατρικής βοηθείας, (για να το πω κομψά...)

  Από πλευράς σοβαρότητος και ποιότητος μου θυμίζει το έργο ο Σαρλώ Χίτλερ. και την παροιμία που λέει "σε κάθε σπίτι ένας τρελλός και στο δικό μας όλοι".

  Σοφία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σοφία, η απάντηση στα ερωτήματά σου, βρίσκεται εδώ.... http://attikanea.blogspot.gr/2013/09/blog-post_6297.html οτιδήποτε άλλο, θα είναι πλεονασμός.

   Διαγραφή
  2. Το διάβασα αλλά δεν καταλαβα να αναφέρονται ποια είναι τα αυτόφωρα κακουργήματα.
   Το άρθρο εξηγεί με ποιου τις εντολές δρα το άτομο αυτό. Με βάση αυτής τις πληροφορίες καταλαβαίνεις τι κόμμα είναι η νδ και για ποιους δουλεύει ο αρχηγός της, για ποιον λόγο ήταν ανύπαρκτος ως αντιπολίτευση (από την αρχή το έλεγα ότι ανήκει στην ομάδα του δντ κι ότι ως δήθεν αντιπολίτευση έκανε σιωπηλές αβάντες στην κυβέρνηση ΓΑΠ, η χούντα του παπαδήμου το επιβεβαίωσε και όλα όσα γίνονται τώρα το επιβέβαιώνουν)
   Εγώ ρωτάω για τα αυτόφορα κακουργήματα για να δω ποιοι συστημικοί βουλευτές έχουν διαπράξει τέτοια και τα κωλαράκια τους είναι άθικτα στην θεση τους.
   Ενάς είναι ο ΓΑΠ ο οποίος έχει πατήσει 3 φορές στην Ελλάδα, στην βουλή δεν ξέρω αν πήγε αλλά ποτέ δεν ήρθη το απόρρητων των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων ούτε εξέπεσε της βουλευτικής ιδιότητος, αντίθετα πληρώνεται κανονικά, και όταν ετέθη θέμα άρσης της ασυλίας του ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και τα λοιπά συστημικά κόμματα τον έσωσαν.

   Διαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ