Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστολή ΣΟΚ, μηχανικού, στον Πρόεδρο του ΤΕΕ : "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΩΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ "ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΙΛΙΟΥ" ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ"!  "Είστε και εσείς, κύριε Πρόεδρε του ΤΕΕ και οι ρυθμίσεις των τελευταίων 3-4 ετών, όπως και η πλατφόρμα του ΤΕΕ, ακόμα ένα εργαλείο της Τρόικας.
Θα φτάσουμε τελικά σε μια τεράστια, μαύρη, άπατη τρύπα, που εγγυάται οριστικά και αμετάκλητα το ακίνητο στους δανειστές της Ελλάδας.".

Αγαπητέ κ. Σπίρτζη,

σας αποστέλλει αυτή την επιστολή ένας μαχόμενος – αηδιασμένος Μηχανικός που ζει και παλεύει μέσα σε αυτή την ζούγκλα, σαν ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρεί ή μάλλον προσπαθεί να διατηρήσει ένα γραφείο στην Αθήνα και βιώνει την ξεφτίλα του Μηχανικού.

Σύντομο Βιογραφικό: Είμαι 36 ετών, σπούδασα στην Αγγλία, με δύο μεταπτυχιακά,  αναγνώρισα το πτυχίο μου και δούλευψα από το 2004 σε κατασκευαστικές εταιρείες εντός και εκτός Αθήνας σε εργοτάξια. Έχω ανοίξει εδώ και τρία σχεδόν χρόνια μαζί με την κοπέλα μου, που είναι επίσης Μηχανικός δυστυχώς, ένα γραφείο και προσπαθούμε  να βιοποριστούμε μέσα σε αυτή την ζούγκλα που κυριολεκτικά μοιάζει σαν καζάνι που βράζει, κοχλάζει και χύνεται.

Σύντομη οικονομική κατάσταση: Χρωστάω 6 νοίκια στο γραφείο, 4 νοίκια στο σπίτι που νοικιάζω, χρωστάω 650 ευρώ στην ΔΕΗ και 500 ευρώ στο σπίτι. Είμαστε και εγώ και η κοπέλα μου ανασφάλιστοι φυσικά, χρωστάω στο ΤΣΜΕΔΕ 15.000 και η κοπέλα μου 8.000 και δεν υπάρχει καμία δυνατή περίπτωση να τα πληρώσουμε, όσες  ρυθμίσεις και όσες δόσεις αποπληρωμής να βγούνε. Και να σας πώ τώρα και ένα ανέκδοτο για να γελάσετε... Προσπαθούμε και θέλουμε να παντρευτούμε και να κάνουμε ένα παιδί και η κοπέλα μου είναι 35 ετών και ο νοών νοείτω.

Δεν είναι ο σκοπός μου να κλαφτώ, γιατί δεν κλαίγομαι, δόξα τον Θεό λέω, ούτε για να ζητήσω βοήθεια, γιατί θεωρώ ότι δεν μπορείτε, ούτε και διατείθεστε  να βοηθήσετε ανθρώπους σαν και εμένα. Και ούτε επίσης και ντρέπομαι να παραδεχτώ το γεγονός ότι
χρωστάω και δεν έχω χρήματα γιατί πολύ απλά, δέν έχω φταίξει σε τίποτα απολύτως. Ίσα ίσα δήλωνα όλα τα εισοδήματά μου και όλο το ΦΠΑ, για να έχω επιστροφή φόρου τον οποίο τόσα χρόνια υπολόγιζα. Φταίνε οι προκάτοχοί μου εξ ολοκλήρου και δέν ντρέπομαι γιατί το κούτελο μου δεν πρόλαβε να διεφθαρθεί, δόξα τον Θεό.

Σας στέλνω την επιστολή για να εκφράσώ, αυτό που ο κόσμος έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι, γενικότερα και ειδικότερα. Το ότι είστε και εσείς και οι ρυθμίσεις των τελευταίων 3-4 ετών, όπως και η πλατφόρμα του ΤΕΕ, ακόμα ένα εργαλείο της Τρόικας. Η ανύπαρκτη στάση, αγώνας και συμπεριφοράς σας καταδεικνύει αυτό σαν γεγονός.

Γνωρίζετε πολύ καλά επίσης ότι οι νόμοι 3843/10 περί Η/Χ, ο 4014/11 περί αυθαιρέτων και 4178/13 επίσης δέν είναι τίποτα άλλο παρά φοροεισπρακτικές  παγίδες κινούμενης άμμου για όλους τους ιδιώτες ακόμα και για εμάς τους Μηχανικούς, που υπόσχονται και μιλούνε για μια υποτιθέμενη όαση στο τέλος της διαδρομής, την νομιμότητα δηλαδή, στην οποία όταν θα φτάσουμε εκεί, μέσω ηλεκτρονικής ταυτότητας ακινήτων, ο κόσμος θα κλάψει με μαύρο δάκρυ και θα μουτζώνεται τότε επαναλαμβανόμενα που έκανε αυτές τις αλλεπάλληλες μα@ακίες και πίστεψαν την κυβέρνηση, το ΤΕΕ, το ΥΠΕΚΑ, τούς νόμους και τους Μηχανικούς - παπαγάλους και δεν παρέμεναν αυθαίρετοι όλο αυτό τον καιρό. 

Θα φτάσουμε τελικά στην όαση και θα δούμε τότε ότι όχι μόνο όαση δεν είναι αλλά πρόκειται για μια ακόμα, την τελειωτική πλέον, τεράστια, μαύρη, άπατη τρύπα, που εγγυάται οριστικά και αμετάκλητα το ακίνητο στους δανειστές της Ελλάδας.

Εγώ λοιπόν σε αυτή την εμετική διαδικασία δέν θέλω να συμμετέχω . Όργανο  εκτελεστικό αυτού του <πράσινου μιλίου> των ακινήτων δέν θέλω να είμαι, γιατί έχω ακόμα αξιοπρέπεια. Θέλω το καλό των Ελλήνων και της Ελλάδας γιατί θεωρώ τον εαυτό μου έξυπνο. Μηχανικός που εν αγνοία του παίζει τον ρόλο του  Τροικανό-τσολιά και του Κου Κλουξ Κλάν που δείχνει με το δάχτυλο του τον μελλοθάνατο στην στάυρωση του, δέν θέλω να είμαι. 

Το ορθό, το σωστό, το σοφό και το έξυπνο θα ήταν λοιπόν να λέμε στους πολίτες και πελάτες μας να υπερνικήσουν το αίσθημα του φόβου, το αίσθημα του  αν δέν... τότε εγκληματείς και αν σε πιάσω θα σε τιμωρήσω στεγνά, που καλλιεργεί η κυβέρνηση μέσω των media και μέσω ημών Μηχανικών και να παραμείνουν αυθαίρετοι, γιατί για ακόμα μια φορά αποδυκνύεται ότι αυτός που παραμένει αυθαίρετος θα είναι και ο πιο ευνοημένος στο τέλος και θα πληρώσει τα λιγότερα, όπως γίνεται τα τελέυταία 40 χρόνια.

 Όσο ποιό παλαιό αυθαίρετο σου λέει ο νόμος ότι έχεις τόσο λιγότερα πληρώνεις. Όταν μπαίνεις στον πρώτο νόμο, έρχεται ο δεύτερος και σου κάνει την ίδια δουλεία με τα μισά λεφτά και δέν σου επιστρέφει φυσικά χρήματα. 

Όταν μπαίνεις στον δεύτερο ευνοικότερο νόμο, έρχεται ο τρίτος και στο μειώνει ακόμα περισσότερο το πρόστιμο και μουτζώνεσαι εις διπλούν. 

Δεν σε κάνει να νιώθεις μαλάκας τότε; Δεν νιώθεις μαλάκας σαν Μηχανικός που εκφόβιζες τον κόσμο να μπεί σε νόμο, γιατι αν δεν έμπενε θα έχανε το ακίνητο του τάχατες;  Δεν νιώθουμε εκτεθειμένοι όλοι ο ένας στον άλλον;  Και ο Μηχανικός στον πελάτη; Αν δεν έμπαινε σε κανέναν νόμο, δεν θα ήταν κερδισμένος;  Δέν είναι λοποδύτες οι εμπνευστές αυτής της αλληλουχίας νόμων που ακόμα εξελίσεται; Δεν γίνεσαι και εσύ ο Μηχανικός μοιραία λοποδύτης; που το έβλεπες και δεν μιλούσες; και τώρα που το βλέπεις, πάλι δεν μιλάς; 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ; ρωτάω ΕΙΜΑΣΤΕ;

Με βάλατε να λέω στον κόσμο να ρυθμίσει τον Η/Χ για να μην πεινάσω ουσιαστικά και να έχω λίγο δουλίτσα, με βάλατε να λέω στον κόσμο να τακτοποιήσει το αυθαίρετο του για να μην πεινάσω ξανά, με βάζετε τώρα να πω στον κόσμο να μπεί στον 4178 για να μην πεινάσω και άλλο. Τελικά και εγώ πεινάω και ο κόσμος που χαντάκωσα, πεινάει και αυτός. 

Ενημερώθηκα τελευταία ότι αποφασίσανε οι σοφοί Μηχανικοί του ΥΠΕΚΑ ότι θεωρείται παράβαση δηλαδή 500 ευρώ, ακόμα και ο ηλιακός στις ταράτσες. Με συγχωρείτε,  αλλά εμένα την σήμερον ημέραν μου ακούγεται αυτό σαν ακόμα μια  φάρσα βρωμερής αμπούλας εκ μέρους τους. Εάν θεωρείται λοιπόν ακόμα και αυτό παράβαση, τότε παράβαση είναι και οι τέντες, τα air condition, οι δορυφορικές κεραίες και η ανύψωση των κάγκελων για τα μικρά παιδιά, όλη η Ελλάδα ανεξαιρέτως.  Πραγματικά τι πίνουν και δέν μας δίνουν; Γιατί δέν μας βγάζετε όλους παράνουμους εν τέλει να τελειώνουμε;

Κάθονται εκεί οι σοφοί στο ΥΠΕΚΑ και γράφουν έναν νόμο στο πόδι, λένε που θέλουν φτάσουν από το πρώτο άρθρο κιόλας και στην πράξη όπως αποδυκνείεται δεν ξέρουν ούτε και οι ίδιοι για το πώς θα φτάσουν εκεί. Εν συνεχεία καλούνε τους καημένους  απλήρωτους  Μηχανικούς του ΤΕΕ, για να διορθώσουν το σχέδιο νόμου και να κάνουν αλλαγές ώστε  να υπάρξει συνοχή με τον Ν.1337/83, τον ΓΟΚ του 85, τον 4030 και κτλ,   μέσα σε 3-4-5 μέρες , άντε εβδομάδα.   
Πλάκα έχουμε. 
Ο νόμος γράφτηκε εκτός Ελλάδος ρεεεε ξυπνάτε.   
Ένας μπετατζής να το έγραφε καλύτερα θα το έγραφε.

Τον Μαϊο επίσης έβγαλε αυτό το καταπληκτικό ΣτΕ τον  4014 αντισυνταγματικό και το Μνημόνιο ένα χρόνο πρίν το είχε βγάλει συνταγματικό. Καλό ανέκδοτο και αυτό. Προέβλεπε ο  νόμος ότι ένα μέρος του προστίμου θα πήγαινε στους Δήμους σαν ανταποδοτικό τέλος για την ανάπλασή τους και δέν πήγε ούτε μισό  σέντ. 

Πάνω στην κυβέρνηση το ήξεραν εξαρχής βέβαια, εμείς το καταλάβαμε εκ των υστέρων. Τρέις λαλούν και 10 εκαταμμύρια χορεύουν δηλαδή. Πρόβλεψη λοιπόν, ότι και ο 4178, πέρα από τα απίστευτα κενά που και πάλι έχει, αντισυνταγματικός θα βγεί για τον ίδιο και απαράλλαχτο λόγο καταρχήν, είναι θέμα χρόνου. Οψόμεθα.

Τα αναφέρω όλα αυτά, όχι για να προσβληθεί προσωπικά κάποιος από τους αναγνώστες, αλλά για να καταφανεί το απίστευτο μπάχαλο που επικρατεί στον κλάδο των Μηχανικών από πάνω έως κάτω,  από την κορυφή έως τα νύχια, από τον Υπουργείο έως τον πολίτη και το που έχουν καταντήσει τους Μηχανικούς.

Για να επιζήσει κάποιος Μηχανικός εδώ που έχουμε φτάσει σήμερα είναι να δουλεύει φοροδιαφεύγοντας, όσο γίνεται μαύρα, εκμεταλλευόμενος τον φόβο και την ανάγκη ενός άλλου δύσμοιρου πολίτη, ώστε να καταλήξουμε εν τέλει και οι δύο στο απόλυτο μηδέν. 

Ναί αλλά δέν με σπούδασαν οι γονείς μου, δεν επένδυσαν μια περιουσία πάνω μου, δέν δούλευα στα εργατάξια σαν μαύρος για να μάθω την δουλειά, δέν ονειρεύτηκα ποτέ ούτε και φαντάστηκα ποτέ ότι θα καταλήξει ένας Μηχανικός στο σημείο να είναι ένας διεκπεραιωτής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και τίποτα άλλο παραπάνω. 

Βιώνουμε επίσημα και με την βούλα σήμερα την ξεφτίλα του επαγγέλματος και δεν παραπονιόμαστε κιόλας για αυτό.  Λόγω πείνας βέβαια  που την βλέπουμε να έρχεται και λέμε, δεν γαμιέται έχει αυτός λεφτά. Τί να πούν και οι μεγαλύτεροι Μηχανικοί με 30 και 40 χρόνια εμπειρίας ώς Μηχανικοί σοβαρών έργων. Ειλικρινά λυπαμαι για την κατάντια μας. 

Μας και σας δουλεύουν όλους ψιλό γαζί. Είμαστε και είσαστε όλοι αναλώσιμοι. Όταν εκπληρώσουμε σαν καλά εργαλεία που είμαστε το σκοπό που έχει προβλεφτεί  πρίν από καιρό για εμάς, θα μας και θα σας απολύσουν και κλείσουν όλους, χωρίς καμία φυσικά αποζημείωση ή ερώτηση. 

Είμαστε και είσαστε όλοι άξιοι της πεπραγμένων μας. Νιώθω αηδία πλέον, δεν θέλω να είμαι πλέον ξεφτίλας, δέν μπορώ πλέον να εθελοτυφλώ, δέν μπορώ άλλο να λέω ψέματα στους πελάτες μου ούτε και στον εαυτό μου. 

Θέλω να είμαι Μηχανικός, θέλω να είμαι παραγωγικός  για αυτό αποχωρώ. 
Η Ελλάδα δεν πάει μπροστά νομιμοποιώντας την αυθαιρεσία των πολιτικών, η Ελλάδα θα πάει μπροστά κατεδαφίζοντας συθέμελα την αυθαιρεσία τους. 
Ο Θεός να μας φωτίσει όλους μας.


Α και κάτι άλλο κ. Πρόεδρε με το παρντόν πάντα...να γυρνάει ε!!!
 
 Β.Π.

(Τα στοιχεία του μηχανικού, βρίσκονται στην διάθεση του attikanea, στα οποία έστειλε την επιστολή του)ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

64 σχόλια:

 1. Nιωθω θαυμασμο, λυπη, αηδια, κοροιδια...

  Θαυμαζω και υποκλινομαι στον Ελληνα Μηχανικο, στον επιστημονα που σεβεται το πτυχιο του και πονα τον συνελληνα, τον συνανθρωπο του...
  Νιωθω κοροιδο που νομιμοποιησα το ακινητο
  Νιωθω αηδια για τα ανθελληνικα ανδρεικελα. Ευχομαι συντομα να ερθει το τελος τους και να ειναι οδυνηρο. Να ξεβρωμισει η Ελλαδα μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ2 Νοεμβρίου 2013 - 6:37 μ.μ.

   Νιωθω μεγαλη υπερφηνανεια που υπραχουν ακομα συναδελφοι που εχουν φωνη.

   Διαγραφή
 2. Ευχομαι ο,τι το καλυτερο στο παληκαρι και την κοπελλα του.
  Ευτυχια και ευλογια στο σπιτι τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η αθλιότητα της συμμορίας δεν έχει τέλος. Τελικά μήπως ζητούν αίμα; Αν ναι τότε να είναι σίγουροι πως θα πιούνε μόνο το δικό τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥ ΡΙΞΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 200.000 ΕΥΡΟ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΕΤΣΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΤΙΖΑ ( ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΜΗ ΣΤΟ Ι.Κ.Α., ΔΗΜΟ, ΕΦΟΡΙΑ, κ.τ.λ. ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ) , ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΟΜΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΤΟΥ (ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΚΑΙΟΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ, ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΙΡΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΑ ΜΟΥ ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΞΑΝΑ ΣΥΚΩΘΗΚΑΜΕ) ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΟΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ! ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΛΗΝΑ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ..''ΣΚΥΦΤΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ''!ΜΠΡΑΒΟ ''ΟΡΘΙΕ΄΄ΝΕΕ ΕΛΛΗΝΑ !ΣΕ ΚΑΜΑΡΩΝΩ!ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΓΕΝΝΗΣΑΝ!ΝΑ ΣΕ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ!ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ Σ΄΄ΕΧΩ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΟΥ!

  ΕΛΛΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Συνάδερφε μηχανικέ δεν νομίζω να περιμένεις απάντηση από κομματικά στελέχη που ηγούνται επιμελητηρίων και που απλά συμμερίζονται τα προβλήματα μας… εξάλλου το τεε φέρνει μεγάλη ευθύνη για την ποιότητα των νομών αυτών . Πολλούς από αυτούς τους νόμους τους έφτιαξε το κράτος σε συνεργασία με αυτό , βλέπεις τα σεμινάρια που διοργανώνονται από το τεε δεν είναι και δωρεάν … Πες στο κοινό πόσα ξόδεψες για να γίνεις ενεργειακός επιθεωρητής ;; οι φωτοτυπίες μόνο των νομών αυτών σήμερα είναι ένα αξιοσέβαστο πόσον , πόσες ώρες (δεκάδες) προσπάθησες να ξεδιαλύνεις το παράλογο μέσα σε αυτούς τους νόμους και εισέπραξες από το τεε ότι το θέμα αυτό είναι ακόμη προς διερεύνηση η ότι αυτό θα το δούμε στο μέλλον άσχετα εάν εσύ είχες τρέχουσες εργασίας που πιεζόσουν να κλείσεις ;
  Πες πόσες φορές συνάδερφε στο κοντινό παρελθόν έσπασες στην κυριολεξία τα αρχίδια σου στο ηλεκτρονικό πρόγραμμα αμοιβών που έφραξε το τεε με δικά του έξοδα (δικά μας) για να βρεις πόσο κοστίζει η αμοιβή ενός οικοδομικού έργου ;;
  Αλλά ξέρεις τι τύχη θα έχει στο τέλος το τεε ; την τύχη της ερτ , της δημοτικής αστυνομίας κ.λ.π. και τότε ξέρεις πόσοι θα βγουν στο δρόμο να το υπερασπισθούν ; ΚΑΝΕΙΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 7. Αρχοντας

  Κρατάω την τελευταία δήλωση


  Η Ελλάδα δεν πάει μπροστά νομιμοποιώντας την αυθαιρεσία των πολιτικών, η Ελλάδα θα πάει μπροστά κατεδαφίζοντας συθέμελα την αυθαιρεσία τους.

  Ο Θεός να μας φωτίσει όλους μας.
  http://kyameftopedioareos.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καταφέραμε οι μηχανικοί να βάλουμε την κοινωνία απέναντί μας με αυτές τις δήθεν "τακτοποιήσεις"...
  Γίναμε λογιστές και φοροεισπράκτορες...ντροπή στο ΤΕΕ που σφυρίζει αδιάφορα όλα αυτά τα χρόνια...ντροπή και σε εμάς που δεν τους γυρίσαμε την πλάτη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΩΣΤΟΣ.
   ΜΗΠΩΣ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ ΝΑ ΜΑΣΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΤΥΛΩΣΕΤΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΕ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ;

   Διαγραφή
 9. Kαλά τους τα λέει ο συνάδελφος για ότι έχει γίνει έως τώρα.

  Δεν τα λέει όμως καθόλου καλά στο θέμα των αυθαιρέτων.

  Τι προτείνει δηλαδή ? Να τους επιβάλουμε το κανονικό πρόστιμο και να τα γκρεμίσουμε όλα ? Γιατί ο νόμος ανέκαθεν αυτό προέβλεπε.

  Η θρυλούμενη γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ απόφαση του ΣτΕ δεν ξέρετε τι λέει αφ'ενός και αφ'ετέρου ακυρώνει την συγκεκριμένη δήλωση που προσβλήθηκε.ΜΟΝΟ. Θα πρεπει να προσβληθούν από κάποιον δικαστικά ΜΙΑ προς ΜΙΑ όλες όλες οι δηλώσεις του 4014 για να προκύψει γενικό πρόβλημα .Με απλά λόγια θα πρέπει να γίνουν τόσα δικαστήρια όσα και οι δηλώσεις που έγιναν για να ακυρωθούν.

  Λοιπόν πρώτα μάθετε τι ισχύει και μετά να μιλάτε.

  Επειδη μας διαβάζει κόσμος γράψτε το μέσα σας με κεφαλαία γράμματα :

  ΑΤΑΚΤΟΠΟΙΗΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ . ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

  Τι ακριβώς θα πει ο συνάδελφος στον πολίτη ο οποίος θα πάει να μεταβιβάσει το ακίνητό του και δεν θα μπορεί επειδή όπως τον συμβούλευσε δεν το τακτοποίησε ?

  Θα του πληρώσει μήπως αυτός την αξία του ?
  Αν έχει τέτοια λεβεντιά ο ανώνυμος συνάδελφος Β.Π. να βγει και να τα πει ΕΠΩΝΥΜΑ .

  Στους αυθαιρετούχους που διαμαρτύροντια περί εισπρακτικού νόμου έχω να πω ότι

  1. Δεν έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται αυτός που ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ αυθαιρετωντας

  2. Ο νόμος είναι ΧΑΡΙΣΤΙΚΟΣ διότι τα κανονικά πρόστιμα είναι πολλαπλάσια.

  Εκτός αν πιστεύουν ότι είναι δημοκρατικό να παρανομείς χωρίς συνέπειες.

  Π.Μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κύριε ή Κυρία "Ανώνυμε/η 19 Σεπτεμβρίου 2013 - 11:56 π.μ.-Π.Μ." λέγομαι Ηρακλής Ευκλείδης και σας ενημερώνω ότι πρίν από λίγο καιρό μεταβίβασα την πρώτη κατοικία μου, η οποία ήτο αυθαίρετη στο σύνολό της, με συμβόλαια τα οποία μετέγραψα και στο υποθηκοφυλακείο.

   Διαγραφή
  2. Κύριε Ηρακλή, θα ήθελα πολύ να μάθω αν σας έδωσε "Βεβαίωση Μηχανικού" Νομιμότητας για την κατοικία σας κάποιος Μηχανικός. Αν το έκανε, παρανόμησε. Αν δεν το έκανε, παρανόμησε ο συμβολαιογράφος...

   Γιώργος Σ.

   Διαγραφή
  3. το να παρανομεις οταν τους νομους τους κοβει και ραβει στα μετρα της η παγκοσμια καστα των τοκογλυφων ειναι η μονη λογικη ενεργεια....

   εκτος και αν εισαι προβατο και περιμενεις πρωτα να σε κουρεψουν και μετα να σε σφαξουν....ΝΟΜΙΜΑ ΠΑΝΤΑ ΒΕΒΑΙΩΣ

   Διαγραφή
  4. Άκυρο συμβόλαιο μυρίζομαι

   Διαγραφή
  5. Μάλλον δεν κατάλαβες καλά...Ο φίλτατος παραπάνω είπε ότι τελικά υπάρχει ένα μόνιμο σχεδόν χαράτσι για όλες τις περιπτώσεις μεταβιβάσεων αφού τα περισσότερα σπίτια όλο και κάτι θα έχουν..Και προφανώς δεν σπούδασε για να κάνει μόνο αυτή τη δουλειά!Από εκεί και πέρα και από τη σκοπιά των πελατών υφίσταται μια αδικία που πρέπει να εξισορροπηθεί μεταξύ αυτού που νομίμως έφτιαξε το σπίτι του και αυτού που το έκανε παράνομα!Αυτοί που έφτιαξαν εξολοκλήρου παράνομα καλά θα κάνουν να πληρώσουν. Άλλο αυτό και άλλο επειδή έβαλες ηλιακό να πληρώσεις 500!Είναι υπερβολικό και είναι έξτρα έμμεσο χαράτσι!

   Διαγραφή
  6. Είμαι και γω μια νεα μηχανικος και αισθανομαι και βιωνω ακριβως τα ιδια. απογοητευση, θλιψη και απογνωση. ΟΜΩΣ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ. ΟΛΟΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ! ΟΛΟΙ ΤΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ! ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ!!!! ο καθενας σαν μοναδα αργα ή γρηγορα θα τραπει σε φυγη γιατι δεν θα του απομεινει τιποτα αλλο. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΜΩΣ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ! ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ!! ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ! ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ! ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΤΑΝΕΙ! Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΟΧΗ! ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ! ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΔΩ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ!

   Διαγραφή
  7. Αποδέχομαι την πρόσκλησή σας.

   Αν θέλετε, παρακαλώ επικοινωνείστε με το mail του blog μου, attiknea@otenet.gr για κοινές δράσεις.

   Διαγραφή
  8. Αγαπητέ μου νομίζω ξεχνάς ότι τουλάχιστον στους ημιυπαίθριους την σύλληψη και την εκτέλεση της παρανομίας την έκαναν ο συνάδελφός σου μηχανικός και ο εργολάβος και θύματα ήταν οι αγοραστές διαμερισμάτων.

   Διαγραφή
 10. Ο Θεός να μας φωτίσει όλους...

  28χρονή μηχανικός που στην πιο παραγωγική ηλικία
  παρακαλάει για κανένα "αυθαιρετάκι" για να τα βγάλει πέρα...φυσικά νιώθω αηδία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. κ εγω στην ιδια κατασταση....ανεργη μηχανικος 30 χρονων....
   και πληρωνω και τσμεδε απο πανω, αλλιως ολες οι σπουδες και τα μεταπτυχιακα πηγαν στραφι.
   δεν αξιζει ομως, το επαγγελμα το καταντησαν σαν τα μουτρα τους.
   δεν αξιζει να τους πληρωνουμε κ απο πανω. διαγραφη ολοι απο το τεε.

   Διαγραφή
 11. Μπορει να ρωτησει καποιος ποσα εχει πληρωσει το ΤΕΕ στη διοικουσα του ολα αυτα τα τελευταια σχεδον 40 χρονια με αποτελεσμα τη δημιουργια αυτης της τεραστιας φουσκας στο χωρο των κατασκευων;
  Και οταν λεμε πληρωσει εννοουμε ολες τις μορφες παροχων.
  Περαν των πολιτικων για την ευθυνη των οποιων ουδεις μπορει να διαφωνησει θεωρω η συλογικη ευθυνη ολων των διοικησεων του ΤΕΕ φερει ακαιρεα την ευθυνη για την καταντια του τεχνικου κλαδου διοτι συνειδητα και με την ανοχη των υπολοιπων αφησαν να δημιουργουνται ολα αυτα τα εκτρωματα νομοι αφηνοντας τον τεχνικο κλαδο βορα στους πολιτικους με το τραγικο επιστεγασμα οι υπουργικες αποφασεις να ξεπερνουν τους κακους νομους. Αρκει και μονο να δει κανεις οτι ενω απο το 1974 εχουμε περιπου 10 βασικους νομους και διαταγματα στη συνεχεια εχουμε πανω απο 150000 υπουργικες αποφασεις.
  Τα αποτελεσματα πλεον ειναι μη αναστρεψιμα στα πλαισια της ιδιας αντιληψης.
  Πολυ σωστα το θετει ο νεος αυτος μηχανικος ο οποιος ζει το δραμα και την τραγωδια της γενιας του.
  Αναζητειτε καθαρση σε αυτη την τραγωδια.
  Ας ειναι η καθαρση αυτη να ερθει ειρηνικα.
  Η ουτοπια που μαθαμε να κυνηγαμε ας μεινει στο περιθωριο.
  Ας αρκεστουμε στα λιγα να μην αφησουμε αλλο το ιδιον οφελος να μας κανει αδιαφορους για τους γυρω μας.
  Ας δουμε λιγο τη ζωη μας πως ηταν το 1955 ειμαστε πολυ ποιο κοντα γιατι ολοι υποφεραμε.
  Μην ξανακανουμε τα ιδια λαθη ας κοιταξουμε το συνολο.
  Παντα υπαρχει ελπιδα αρκει να μην υπαρχουν Σπιρντζηδες και υπουργοι με τοσες ανεξελγκτες εξουσιες.
  Ευτυχως σημερα υπαρχουν δυνατοτητες καλυτερες αρκει να αγωνιστει κανεις συλογικα με νεες μεθοδους η φυγη δεν θα λυση το προβλημα συλογικα.
  Ειναι και αυτο μερος του σχεδιου τους εχει ξαναγινει γιαυτο αλλη μια Ελλαδα ζει εξω απο την Ελλαδα.
  Αξιολογοι Ελληνες μεινετε εδω ο πλουτος ειστε εσεις αρκει να αλλαξει ο τροπος διαχεισης και οι διαχειρηστες πολιτικοι.
  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
  ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. πολυ σωστα το εθεσες φιλε μου!!
   μονο με αλληλεγγυη και αυτοοργανωση μπορουμε να σωθουμε!

   Διαγραφή
 12. Να μην τα χτιζατε τα αυθαίρετα να μην πληρώνετε. Σιγά μην λυπηθουμε τους αυθαιρετουντες κιολας... οι νόμιμοι δηλαδή τι να πουν, που έδωσαν τα λεφτά τους για νόμιμα οικόπεδα αμοιβές σε μηχανικούς για σωστές μελέτες και εισφορές? Δεν σου φταίει το τεε... Και αυτά περί... ξενων που θέλουν τα.... αυθαιρετακια της θείας είναι φτηνές δικαιολογίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να μην τα χτιζατε τα αυθαίρετα να μην πληρώνετε. Σιγά μην λυπηθουμε τους αυθαιρετουντες κιολας... οι νόμιμοι δηλαδή τι να πουν, που έδωσαν τα λεφτά τους για νόμιμα οικόπεδα αμοιβές σε μηχανικούς για σωστές μελέτες και εισφορές? Δεν σου φταίει το τεε...

   @ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

   Διαγραφή
  2. α μπα;;;; οι μαγελοεφοπλιστες, οι τραπεζιτες, οι βιομηχανοι να επιδοτουνται, να μη φορολογουνται, να κανουν γλεντι ετσι;;;

   και οι θειες να πληρωνουν και να τα ακουμπανε......

   σας καταλαβαμε. ξερουμε το σχεδιο σας. ξερουμε ποιοι τα εφαγαν και ποιοι τα τρωνε ακομα. ξερουμε ποιο ειναι το συναφι σας. βρειτε αλλου τα κοροιδα να κανετε παρτυ στην πλατη τους.

   Διαγραφή
  3. Θα συμφωνησω και θα σας παρακαλεσω ολους να ανασυρετε απο την μνημη σας,εναν ..Συλλογο που εφερε ,...υπερηφανως,το ονομα:''Συλλογος ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΧΩΝ(!)''και μαλιστα απαιτουσαν(!) να τους βαλει το κρατος και παιδικες χαρες και καρτοτηλεφωνα κτλ.για ελεγξτε το και διαβαστε να δειτε
   ''Ετσι είναι τα πράγματα στην Ελλάδα αν είσαι νόμιμος, δεν ασχολείται κανείς μαζί σου, γιατί προφανώς δεν έχει κάτι να κερδίσει. Αν είσαι παράνομος, αλλάζει το πράγμα'', λέει ενας ιδιοκτήτης, που έχει επιλέξει το Πόρτο Ράφτη για μόνιμη κατοικία του ίδιου και της οικογένειάς του, αλλά περιμένει δύο χρόνια το Δασαρχείο να κάνει την αυτοψία που χρειάζεται, ώστε να έρθει επιτέλους ο δρόμος προς το σπίτι τους και το ρεύμα που σταματά στον οικισμό των αυθαιρέτων παρακάτω.ΠΗΓΗ ΄΄ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ΄΄10-05-2010.
   Τι να λεμε και να κλεμε τωρα;;Στο κρατος μας της διαφθορας ,της συναλλαγης ,της αρπαχτης ,της πελατειακης σχεσης , η Νομοταγεις πολιτες ειναι.. κοροιδευτικα..δαχτυλοδειχτουμενη μειοψηφια και τιμωρουνται κι''''ολας γιατι τους χαλαμε την πιατσα!!!Ηξερε τι ελεγε ο Παγκαλος(!):;΄΄ολοι μαζι τα φαγανε ΄΄και το μονο που θελουν ειναι να συνεχισουν να τα τρωνε! !ανενοχλητοι !! Και δεν τους καιγεται καρφακι για τους Νομους.Αλλωστε εδω μονον οι απροστατευτοι, οι μη συναλλασσομενοι και οι φτωχοι τιμωρουνται!!Σε αυτους οχι μονον εφαρμοζονται οι Νομοι,αλλα για να τους τιμωρησουν ..παραβλεπουν και μερικους ... ΑΝΤΕ Ελληνες... και ,οσονουπω, σε...''Συλλογο κλεφτων '',με συνθημα: ''φερτε πισω τα ..κλοπιμαια μας!,΄΄Τα κλοπιμαια ανηκουν στους κλεφτες τους ,ειναι ο..κοπος μας!'', σε ''''Συλλογο επιορκων''''με συνθημα: ΄΄ή παραβαση και καταχρηση καθηκοντος δεν ειναι ΑΔΙΚΗΜΑ,ειναι.... κατοχυρωμενο, απο την μακροχρονη ενασκηση του ,ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑς!!'''Το φακελακι δεν ειναι .. μεσον χρηματισμου,ειναι . .επιδομα κοινωνικης ..προσφορας''!!!!΄΄Συλλογος φοροφυγαδων''''κ.λ.π
   Γι αυτο σας λεω...ΑΜΥΝΟΜΑΣΤΕ,ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑς .ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ,ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΥΜΕ,ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ! Γιατι οσο και να σας φαινεται ..περιεργο η παρανομια οσο γιγαντωμενη κι αν ειναι ,στηριζεται σε σαθρα και ΧΑΡΤΙΝΑ ΠΟΔΙΑ!!Ας την ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ-οπου και να την συνανταμε- ,για να την σωριασουμε για να ξεβρωμισει ο τοπος και η ζωη μας επιτελους,,το παρον μας και το μελλον μας ,εμας και των παιδιων μας!!.Ειδ΄΄αλλως μας βλεπω να μας εκτοπιζουν τα..λαμογια ,απο την χωρα μας....και να την λυμαινονται ..ανενοχλητοι!!!ΒΟΗΘΑΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!

   ΕΛΛΗ

   Διαγραφή
  4. Το μεγαλο ψεμμα της διαφθορας!

   ο Σαμαράς θεωρεί πως η διαφθορά είναι θέμα τήρησης των νόμων με κάθε κόστος και ο πολιτικός θα πρέπει να δίνει το παράδειγμα, ώστε τα πρόβατα .....συγγνώμη..... οι πολίτες να ακολουθούν το παράδειγμα.........
   Με λίγα λόγια θεωρεί πως η διαφθορά μπορεί να καταπολεμηθεί !!!
   η διαφθορά μπορεί να καταπολεμηθεί όπως λένε και οι άλλοι,
   και μάλιστα σύμφωνα με τον ΓΑΠ η διαφθορά φταίει και για την οικονομική
   κρίση που πλήττει την χώρα.....

   Πάμε τώρα στις αλήθειες.....

   Αυτοί οι κύριοι προσπαθούν να μας παρουσιάσουν την διαφθορά ως μια παθολογία του συστήματος, το σύμπτωμα μιας θανάσιμης αρρώστιας, και εδώ είναι το μεγάλο ψέμα......
   Γιατι η αλήθεια είναι πως πάνω στην διαφθορά στηρίζεται η ίδια η λειτουργία του Καπιταλισμού ως νομισματικού συστήματος !!!!!
   Η διαφθορά είναι ο καρκίνος που κρατάει ζωντανό το σύστημα σκοτώνοντας τον άνθρωπο και το περιβάλλον, χάριν του κέρδους..............

   Για το κέρδος οι βιομηχανίες τροφίμων βάζουν καρκινογόνα ουσίες μέσα στις τροφές που μας πουλάνε,..................
   Για το κέρδος έχουν γεμίσει τον πλανήτη με τόνους απο σκουπίδια και έχουν οικολογικά καταστρέψει τις θάλασσες και τα εδάφη με απόβλητα και τοξικές ουσίες σπέρνωντας αρρώστιες και θάνατο...............
   Για το κέρδος, μετά, μας πλασάρουν φάρμακα για την καταπολέμηση της αρρώστιας, και εαν δεν τους καλύπτει αυτό , φυτέυουν και ορισμένες δικές τους αρρώστιες ή δικούς τους εργαστηριακούς ιούς, ................... που ερχονται μετά να καταπολεμήσουν ώστε να βγάζουν χρήμα με το τσουβάλι...........
   Για το κέρδος των βιομηχανιών οπλων και των κατασκευαστικών εταιριών, σπέρνωνται πόλεμοι και συρράξεις, στην Αφρική , την Ασία, την Λατινική Αμερική, στα Βαλκάνια.......... και μετά απορούμε που όλοι αυτοί (δηλαδή πάνω απο το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού) σήμερα πεινάει στην κυριολεξία.........
   Και αυτοί μετά για να μπορέσουν να επιζήσουν, εισρέουν παράνομα σε άλλες χώρες, και στην καλύτερη δουλευουν για ένα κομμάτι ψωμί, ενώ στην χειρότερη πάιρνουν μέρος στον κύκλο της διαφθοράς, κλέβωντας..........

   Για το ΥΠΕΡΤΑΤΟ Κέρδος οι Τραπεζίτες ελέγχουν τον πλανήτη και έχουν αλυσοδεμένους τους ανθρώπους με δάνεια, υποθήκες, χαμηλούς μισθούς και 10ωρες και 12ωρες δουλειές, μηδαμινές συντάξεις.......... τους οποίους φυσικά με την σειρά τους, αναγκάζουν να λάβουν μέρος στην ζουγκλα του Καπιταλισμού , παίρνοντας φακελάκια, φοροδιαφευγοντας όσο μπορούν, κλπ κλπ και άλλες φορές να πατάνε στον λαιμό, ακόμα και τον γειτονά τους, ή τον συγγενή τους , ώστε τις περισσότερες φορές ΑΠΛΑ να επιζήσουν...... και άλλες φορές ώστε να διατηρήσουν το λάιφ στάιλ με το οποίο τους βομβαρδίζει συνεχώς η τηλεόραση !
   Ένας τεράστιος κύκλος διαφθοράς

   Βέβαια οι Έλληνες πολιτικάντηδες,
   προσπαθούν να μας πεισουν πως η διαφθορά
   είναι ελληνικό φαινόμενο................
   Εδώ πέφτει βέβαια το γέλιο της αρκούδας....

   Ας τους πληροφορήσω λοιπόν πως η διαφθορά πρυτανεύει και προεξάρχει (στην ουσία μέσω της διαφθοράς ασκείται το κυβερνάν) όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, και στις ΗΠΑ, και στον κόσμο όλο.......
   Λες και δεν ξέρουμε τις διάφορες γερμανικές εταιρείες τύπου Siemens,
   που λαδώνουν και εξαγοράζουν πολιτικούς, συνειδήσεις και ολόκληρες κυβερνήσεις.....
   Λες και δεν έχουμε ακούσει για την τερατώδη παραοικονομία της Ιταλίας .......
   Λες και δεν είναι ο παράδεισος του μαύρου χρήματος η Ελβετία, το Λουξεμβούργο το Λιχτενσταιν, η Κύπρος ....
   Λες και το Βέλγιο δεν μαστίζεται από την κόλαση της φοροδιαφυγής...
   Λες και στην Γαλλία δεν έχει οδηγήσει στην αυτοκτονία η Φρανς Τέλεκομ δεκάδες εργαζόμενους...
   Λες και το Λονδίνο δεν είναι η πρωτευουσα των offshore εταιρειών, ή η γιάφκα των "γκόλντεν μπόυς"....

   Έχω βαρεθεί την ΑΠΑΤΗ του "ηθικού καπιταλισμού" της Ευρώπης........

   Σε ένα Καπιταλιστικό σύστημα
   ανταλλαγής, χρήματος, και ανταγωνισμού
   δεν υπάρχουν περιθώρια για ηθική............

   Η διαφθορά όχι μόνο βασιλευει αλλά ανταμείβει......

   Ο τίμιος οικοδόμος είναι πάντα φτωχός,
   όπως λέει και Χαρρυ Κλυν... !!!!
   Όλα τα άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς....

   ΜΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΕΛΛΗ.

   Διαγραφή
  5. "α μπα;;;; οι μαγελοεφοπλιστες, οι τραπεζιτες, οι βιομηχανοι να επιδοτουνται, να μη φορολογουνται, να κανουν γλεντι ετσι;;;

   και οι θειες να πληρωνουν και να τα ακουμπανε......"

   Απάντηση τελείως εκτός θέματος. Ο άνθρωπος σου λέει ότι οι αυθαιρετούντες καλά να πάθουν επιτέλους μια φορά σε αυτόν τον τόπο. Δεν υπάρχει συμψηφισμός αμαρτίας! Επειδή ο Τσοχατζόπουλος τα πήρε, ο έμπορος δικαιούται να αποδίδει μην αποδίδει ΦΠΑ και ο άλλος να μην πληρώνει εισητήριο στο λεωφορείο...

   Διαγραφή
  6. ΕΛΛΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ

   Διαγραφή
  7. εννοια σου και αυτοι που τρωνε με χρυσα κουταλια στις πλατες μας, εχουν φροντισει να μην παρανομουν. βλεπε επιδοτησεις, φοροαπαλαγες, αναθεσεις....

   οσοι παρανομουν και πιανονται ειναι παντα και μονο οι μικροι. ξυπνηστε επιτελους.

   Διαγραφή
  8. και επισης για να αρχισετε να ξυπνατε μερικοι μερικοι, γιατι βλεπω οτι η πλυση εγκεφαλου που εχετε υποστει εχει καταστρεψει σχεδον ολοκληρη την εγκεφαλικη σας λειτουργια......
   διαβαστε το "ειναι ο καπιταλισμος ηλιθιε" εμφανιζει πληρη οικονομικα στοιχεια (απο εγκυρες πηγες -για τους απιστους θωμαδες- οπως η τραπεζα της ελλαδας)για το ποιος τα εφαγε, πώς τα εφαγε και τι ακριβως εφαγε και συνεχιζει να τρωει.
   καταλαβες κυρια Ελλη Παγκαλου;;;

   Διαγραφή
  9. 7.59 ΚΑΤΑΛΑΒΑ οτι ειναι ο καπιταλισμος ηλιθιε!Εσυ γιατι δεν καταλαβαινεις ομως,οτι ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-και μαλιστα σε πρωτοφανες ποσοστο ευρους -, διεπραχθη ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ;Με την ..αγαστη συνεργασια, συμπραξη και υποστηριξη ,δε λεω,της ΔΕΞΙΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΣ -ΓΕΝΙΚΩΣ-ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ...ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ(!) ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΤΟΥ!
   ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ, ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΥΤΕ ΕΞΕΛΙΓΚΤΙΚΗ ΟΥΤΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΤΟ! ΠΩΣ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ,ΩΣ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ;ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ (ΠΑΡΑ)ΚΡΑΤΟΣ (ΤΟΥΣ)!ΠΑΝΤΑ ''ΕΥΠΕΙΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ'',ΣΕ ΣΤΑΣΗ... ΠΡΟΣΟΧΗΣ!ΚΑΙ την ΜΟΝΑΔΙΚΗ φορα που αποφασισε ,να το παιξει ...αυτονομη και ..κραταιη ,ηταν ΟΤΑΝ ΕΝΘΥΛΑΚΩΝΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ
   ,τα οποια ΤΣΕΠΩΝΑΝ κοινως ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΙΜΟΝΤΟ ''ΜΕΤΑΞΥ ΄΄ ΤΟΥΣ! ΑΠΑΞΑΠΑΣΕΣ οι ΚΛΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ εγχωριες ΠΑΡΕΙΤΣΕΣ ΤΗΣ ΦΑΓΑΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ !ΚΑΙ παραλληλως ΄΄ΚΛΕΙΝΑΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ΄΄ ,..επιτρεποντας και στον λαο να αρπαξει οτι προλαβαινε κι αυτος ,ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΤΣΙ ΚΛΕΦΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!Εχτισαν και εξασφαλισαν ετσι ενα ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ/ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ(ΑΠΟΡΘΗΤΟ) γυρω τους,εξασφαλιζοντες ΕΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ!ΔΙΑΣΩΖΟΜΕΝΟΙ ΕΣΑΕΙ!ΑΛΩΒΗΤΟΙ!Γι''αυτο αλλωστε και ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ..ΦΥΛΛΟ γυρω μας !ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ Ο ...ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟ;ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΑΥΤΟ!!!ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ: ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ!ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ:ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΗΛΙΘΙΕ!
   Κατα τα λοιπα ΔΕΝ βλεπω να διαφωνεις μαζι μου!..Ασε που κι εγω συμφωνω μαζι σου!
   Και το ονοματεπωνυμο μου ΔΕΝ ειναι αυτο που αυθαιρετως(αμαν πια με τα ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ σας!κοψτε επιτελους αυτην την καταστροφικη συνηθεια!),μου προσαπτεις!Ειναι:ΕΛΛΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ!
   (και σε οποιον αρεσουμε !..Για τους αλλους ΔΕΝ θα μπορεσουμε!)
   Καλημερα σας!

   Διαγραφή
 13. Το τεε εξαρχης ηταν αντιθετο στις ρυθμίσεις κάθε είδους αυθαιρέτων. Δεν έχεις παρά να πάρεις τα πρακτικά του να ανοίξεις τα μάτια και να διαβάσεις πριν αρχίσεις δημοσίως να κατηγορεις αριστερά και δεξιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΛΛΑ ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ !
   ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ?
   ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ ... ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΝΩ !
   ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ... ΤΟ ΛΕΜΕ !

   ΣΟΥ ΘΊΞΑΜΕ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΟΥ , ΒΟΛΕΜΕΝΕ !

   Διαγραφή
  2. Ενώ όταν στηνομασταν απο τα χαραματα στις πολεοδομιες ηταν καλύτερα για τους μηχανικούς έτσι;;

   Διαγραφή
 14. Ποιοι ή ποιες συμφωνούν ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) ήταν, είναι και θα είναι μία "παράγκα"-επέκταση καθ' ύψος και κατ΄ έκταση-της "παράγκας του κράτους" από της ιδρύσεώς του;;;;

  Το Τ.Ε.Ε. από την ίδρυσή του ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.

  Αυτό αναγράφεται στον ιδρυτικό του νόμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Πολύ καλά κάνει ο γραφών και απογοητεύεται. Και εγώ μηχανικός είμαι λίγο μεγαλύτερος και είμαι σε άσχημη κατάσταησ και εγώ.
  Για να γκρεμιστεί το τερατούργημα που λέγετε Ελληνικό κράτος πρ΄πει να συμφωνούμε ΟΛΟΙ σε κάποιες αντικειμενικές βάσεις.
  Αυτές είναι που θα δημιουργήσουν το νέο κράτος.
  Ωστόσο δεν μπορώ να διανοήθώ πως θα γίνει αυτό όταν ισχυριζόμαστε ότι είναι προτιμότερο να δικαιώνουμε αυτόν που παρανόμως έχτισε (έστω και αν ο πολοεδομικός νόμος είναι απαράδεκτος) και μάλιστα να θεωρούμε και λάθος την νομιμοποίηση αυτού.
  Φυσικά και πολύ σωστά δεν επιτρέπεται πλέον η αγοραπωλησία σε μη νομιμα πιστοποιημένη από μηχανικό ακίνητη κατασκευή.
  Το προβλήμα όμως βρίσκεται αλλού. Και είναι η βάση. Είναι ο πολεοδομικός νόμος ο οποίος είναι φτιαγμένος ραμμένος για να δημιουργεί αυθαίρετες κατασκευές και παράνομους πολίτες λεία στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της πολιτείας με ότι αυτό συνεπάγεται.
  Τόσα χρόνια κανείς δεν παραπονιόταν. Ο σύλλογος μηχανικών, το ΤΕΕ, οι ίδιοι οι μηχανικοί για αυτό το χάλι. Όλα ήταν όμαρφα στο στρουμφοχωριό.
  Το πρώτο βήμα έχει γίνει. Είναι η μεταβίβαση της ευθύνης πλέον σε μηχανικό και ιδιοκτήτη. Είναι στο σωστό δρόμο. Η μόνη όμως λύση είναι πλέον η αλλαγή του τερατουργήματος που λέγεται ΓΟΚ και η απελευθέρωση των κατασκευών από νούμερα και στοιχεία που χρησίμευαν σε άλλες εποχές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Dimitris Pistis...Είναι ο πολεοδομικός νόμος ο οποίος είναι φτιαγμένος ραμμένος για να δημιουργεί αυθαίρετες κατασκευές και παράνομους πολίτες λεία στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της πολιτείας με ότι αυτό συνεπάγεται.΄΄

   @...λεια ;;;;Και που ακουστηκε, η ...λεια να αφηνεται απο τον θηρευτη της να καλοτρωει και να ΚΑΛΟΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑ ΓΕΝΝΕΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ,προτου ο ...θηρευτης την κανει.....ΧΛΑΑΑΑΤΣΣΣΣ;;;;ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΗΝ ΕΚΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ...ΠΑΧΥΝΕΙ !ΝΑ ...ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ!Οποτε ρισκαρει ο θηρευτης ,η ''λεια'' του Η ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΚΑΣΕΙ μια μερα ( ..δυναμωμενη ουσα) Η ΝΑ ΤΟΝ.. ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ !ΤΟΝ ...΄΄΄ΜΠΑΡΜΠΑ-ΜΠΗΛΙΟ''...ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΜΠΗΛΙΟ!
   Υ.Γ Κι αυτος ειχε εναν ΓΑΛΛΟ(την λεια του) !ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ!
   Και τον ΕΤΑΙΖΕ ΜΕΛΙ ΤΑΧΙΝΗ ...ΜΕΛΙ ΤΑΧΙΝΗ
   ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ..ΠΑΧΥΝΕΙ ..(ελατε ,ακομη μια φορα ...παμε ολοι μαζι..)..ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ..ΠΑΧΥΝΕΙΕΙΕΙ! ΩΣΠΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ...(την .. καταληξη του ... ΜΠΑΡΜΠΑ-ΜΠΗΛΙΟΥ ΤΗΝ ξερετε,!Δεν την ξερετε;...ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ !..να μην σας τα ...τραγουδαω ..ολα εγω!ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ..ΙΣΤΟΡΙΑ.,ειμαστε αναγκασμενοι να ΞΑΝΑΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!

   ''Το πρώτο βήμα έχει γίνει. Είναι η μεταβίβαση της ευθύνης πλέον σε μηχανικό και ιδιοκτήτη. Είναι στο σωστό δρόμο...''
   @ΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑ....ΔΙΠΛΩΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ...αει στο ΚΑΛΟ ΣΑΣ πρωι-πρωι ...!Δηλαδη..η πολιτεια μεταβιβασε την '' ευθυνη ΄΄σε αυτους που το ...εχουν το ''θεματακι''!που το κατεχουν το ..αθλημα(..ερασιτεχνες και επαγγελματιες ..΄΄αθλητες΄΄!)ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΥΤΗ!ΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑ.!!!!...Ειπε δλδ :ΨΨΨΤΤΤΤΤΤΤΤ ΕΣΕΙΣ...χαρισματικα θρασυτατα αρπακτικα λαμογια του κερατα(εμπειρα και ..αρχαρια) ,ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΜΟΝΑΧΙΚΕΣ ...ΒΟΥΤΕΣ!ΕΦ΄΄ΕΞΗΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΙ ΕΝΑΝ.. ''ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ'' ΥΠΟ ΤΗΝ... ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΑΣ !ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΩΜΙΣΤΕΙΤΕ !ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΤΑΙΖΕΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΝ !ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ...ΞΕΡΕΙ ,ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ..ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΤΕ(...η διαθεση να υπαρχει και ολα γινονται!ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΦΑΓΟΙ!
   Ε...εαν πεσετε και σε κανενα ΕΝΤΙΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΄΄ΞΕΠΛΥΝΕΤΕ ΄΄ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΣΑΣ ,Ε...ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟΝ !ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΑΣ!..ΑΛΟΙΜΟΝΟ καλε! Σ΄΄ αυτην την χωρα-ΑΓΡΟΣ ΟΠΟΥ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΣΠΕΡΝΟΤΑΝ ΜΕ ...΄΄ΖΙΖΑΝΙΑ'' -ευκολακι ειναι !ΣΙΓΟΥΡΑΚΙ!''
   ....ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΛΑΛΗΣΕ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ και μετα γυρισε πλευρο για να συνεχισει τον υπνο τησ!ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ.. ΔΙΚΑΙΟΥ!!!!
   Υ.Γ:ΑΧΧΧΧΧΧααααχχχχααχααΑΑΑΧΧΧΧΧ!!!!!!ΒΟΗΘΕΙΑ ...ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙΟΙΟΙ!!!!!ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ!ΑΛΟΙΜΟΝΟ(ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ) Σ΄΄ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑς !ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΜΑς!ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΚΤΟΠΙΣΕΙ!ΑΠΛΩΣ... περιμενει- ...ευγενικα ΑΚΟΜΑ- να το καταλαβουμε μονοι μας,ΚΑΙ..'' ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ'',απο δω ,εθελοντικα και ...αυθορμητως!Για να γλυτωσει απο τον ..ενοχλητικη μας ..ΕΜΒΟΗ .στ'' αυτακια της! Ειδ''αλλως,εαν ΔΕΝ ..συμμορφωθουμε εκουσια , ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΚΗΡΥΞΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ! ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ!!ΕΙΜΑΣΤΕ :PERSONE NON GRATA !

   ΕΛΛΗ   ΕΛΛΗ

   Διαγραφή
 16. Καταθέστε όλοι τις άδειες μηχανικού και μην πετάτε τα λεφτά σας σε ένα μη ανταποδοτικό ταμείο. Καλύτερα να βάλετε τα λεφτά σε μία τράπεζα να τα έχετε διαθέσιμα εν ώρα ανάγκης, άλλωστε ποτέ δεν πρόκειται να πάρουμε σύνταξη και πλέον ιδιωτική ασφάλεια υγείας συμφέρει περισσότερο από ότι αυτή που προσφέρει το ΤΣΜΕΔΕ.
  Όσο για το ότι θα χάσουμε την ιδιότητα του μηχανικού μην ανησυχείτε, άλλωστε είτε είμαστε είτε όχι το επάγγελμα μας έχει εντελώς απαξιωθεί και πλέον τα πτυχία δεν έχουν καμία αξιά και σε καμία εργασία σε αυτή τη χώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. εχεις απολυτο δικιο.
   κ εγω θα διαγραφω απο το τεε να ησυχασω.

   Διαγραφή
 17. Μπράβο φίλε μου !
  καλα τα είπες !
  μαζι σου με 1000 ....
  και εγω δεν αναλαμβάνω αυθαίρετα (νέα , γιατι στην αρχη εμπλεξα με 3~4 και αηδίασα ).

  Εκλογές στο ΤΕΕ πλησιάζουν ....
  το νου σας ! ! !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ...Τακτοποιηση:Ο εξαγνισμος ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ,με την σφραγιδα της Πολιτειας!ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ για την διαπραξη τους!!...Η ελληνικη Πολιτεια,Η ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ!Που ΞΕΠΛΕΝΕΙ ''ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ'' !Παιρνοντας κι αυτη το ...ΚΑΤΙΤΙ ΤΗΣ!΄΄ΤΣΑΤΣΑ΄΄!ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΜΕ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΑΚΕΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. η ισοπεδωση των αξιων που εχει επιβάλει η πολιτεια εδω και μερικες δεκαετιες στους κλαδους των μηχανικων, εχει απογοητευσει τους αριστους κανοντας τους αδιαφορους και αδρανεις, ενω εχει ξιπασει τους μετριους με το βολεμα τους σε θεσεις κλειδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ !ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ!ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΩ!ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Οταν όμως όλοι θελανε να γίνουν μηχανικοί πριν 15 χρόνια και φευγαν κατα χιλιάδες στο εξωτερικό, ουτε ένας τους δεν σκεφτηκε ότι θα δημιουργηθει υπερκορεσμός. Οι μηχανικοί είμαστε πολλοί και κάποιοι πρέπει να το πάρουμε απόφαση να αλλάξουμε επάγγελμα. Δεν είναι φιλόπτωχο ίδρυμα το ΤΣΜΕΔΕ να μεριμνά για την οικονομική άνεση, ούτε και νοιάζεται για την διαιώνιση του είδους των μελών του. Ετσι συμβαίνει πάντα, οι ισχυροι διαιωνίζονται και οι αδύναμοι χάνονται, ειτε βιολογικά, είτε επαγγελματικά, απλός νόμος της φύσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Για αυτό και εγώ έφυγα στο εξωτερικό. Και έξω τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αλλά τουλάχιστον δεν υπάρχει ούτε τέτοια διαφθορά ούτε ΤΣΜΕΔΕ να με κυνηγάει.
  Διαβάστε λίγο ένα άρθρο μου για την εξαίρεση από το ΤΣΜΕΔΕ εδώ:
  Ασφάλιση Υγείας στο εξωτερικό. Εξαίρεση από το ΤΣΜΕΔΕ (ασφάλιση Ε.Τ.Α.Α. - Τομεις Μηχανικών & ΕΔΕ)

  Καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους μας παιδιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Αν δεν απατώμαι, για μεταβίβαση ακινήτου χρειάζεται να έχουν ρυθμιστεί οι ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ (δόμηση, κάλυψη) και ΟΧΙ μικροπαραβάσεις του τύπου κεραίες, μπαρμπεκιου, μπαλκονακια και ηλιακοι θερμοσίφωνες. Μην τρελαινεστε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Καλά, το ότι υπάρχουν και μηχανικοί που χαίρονται επειδή υπάρχουν αυθαίρετα είναι ανήκουστο... Φίλτατε (ανώνυμε) που "έγραψες" την επιστολή, αν ΔΕΝ υπήρχαν αυθαίρετα, και αν ΔΕΝ υπήρχαν μυαλά σαν τα δικά σου που επιδοκιμάζουν την αυθαιρεσία, τότε θα υπήρχε δουλειά και για σένα ως μηχανικός και δε θα χρωστούσες το ΤΣΜΕΔΕ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Μια χαρά τα λέει ο συνάδελφος...Όμως, δυστυχώς, δεν ακούει κανείς. Λυπάμαι κι εγώ για την κατάντια μας και έχω αποφασίσει να τα παρατήσω, μετά από 15 χρόνια, γιατί δεν βγάζω 400 ευρώ το μήνα για να πληρώνω το "φιλόπτωχο" ΤΣΜΕΔΕ, που έχει μόνο ΕΝΑ συμβεβλημένο στον ΕΟΠΥΥ παιδίατρο (για ολόκληρο το νομό) για να πηγαίνω τα παιδιά μου . Θα αλλάξω επάγγελμα, λοιπόν, για να επιβιώσουν οι "ισχυροί", όπως γράφτηκε σε σχόλιο παραπάνω. Προσέξτε, μόνο, μήπως οι ισχυροί που θα επιβιώσουν είναι τα ίδια ή χειρότερα σκατά με αυτούς που επιβιώνουν ήδη και μας έφεραν σ' αυτή την κατάσταση. Υπάρχει μια σοφή παροιμία: "ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται". Όποιοι την ξέρουν καταλαβαίνουν.
  Μπράβο στο συνάδελφο που έφυγε εκτός Ελλάδας. Χρειάζεται τόλμη και πολλή ψυχή για να το κάνεις αυτό. Μακάρι να μπορούσα κι εγώ να φύγω. Τουλάχιστον, ας σωθούν τα νέα παιδιά που ξεκινούν τώρα. Φύγετε μακριά από 'δω. Χωρίς δεύτερη σκέψη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Πρέπει να αντιδράσουμε, να διώξουμε όλους αυτούς που μας έφεραν ως εδώ. Και δεν μιλώ μόνο για τους Πολιτικούς αλλά και γι αυτους που τους υποστηρίζαν με μόνο σκοπό την ρεμούλα, την απατεωνιά ή την δική τους βόλεψη.
  Με το μόνο που δεν συμφωνώ από την επιστολή αυτή του συναδέλφου είναι το "δεν συμμετέχω γιατί αηδίασα και αποχωρώ" γιατί ο μόνος τρόπος για να αλλάξουν τα πράγματα είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ από την ζωή μας, την βουλή, τα επιμελητήρια και τους συλλόγους μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Spirtzi ! isoun filos, wraios, se thaumazame san foithtes ! Bres ton eauto sou kai kane thn epanastash sou ! filia ! Xanthi 1987!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Δεν πρόκειται ποτέ να συγχαρώ κάποιον που τα παρατάει και φεύγει από τη χώρα μας. Τον κατανοώ αλλά το δύσκολο είναι να μείνεις εδώ.
  Μάθαμε στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια ότι Μηχανικός είναι ο Πολιτικός μηχανικός. Ακόμα και στην επιστολή του ο συνάδελφος αναφέρει"¨Μηχανικός " χωρίς την ιδιότητα του. Ήταν τόσο πολλά τα χρήματα -κέρδη από τις άδειες τα τελευταία 20 χρόνια που η γνώση των περισσοτέρων Πολ Μηχ περιορίστηκαν σε αυτό. Ήταν τόσα τα υπερκέρδη της οικοδομής που γίνανε όλοι οι Πολ Μηχ κατασκευαστές άχρηστων τσιμεντένιων κουτιών.
  Το πρόβλημα ξεκινάει από πολύ παλιά. Η χώρα δεν χρειάζεται 100.000 Μηχανικούς για 10.000.000 λαό. Αλλά όταν δεν πέρασε στην Ελλάδα πήγε σε κάποιο κολέγιο της Αγγλίας και σε 5 χρόνια πτυχίο -μάστερ και 9 βαθμό.
  Τον θεσμό του Μηχανικού τον θίξανε πρώτοι οι Μηχανικοί με το χαμηλό τεχνικό, επιστημονικό και γενικά επαγγελματικό επίπεδο τους.
  Όσοι μπορούν και θέλουν ας ψάξουν δουλειά στο εξωτερικό και θα κατανοήσουν πόσο ανέτοιμοι είναι όταν θα πάνε.
  Τα πράγματα είναι απλά:ο σωστός Μηχανικός μπορεί να αλλάξει ακόμα και αντικείμενο-σίγουρα θα είναι καλύτερος σε πολλά πράγματα από άλλους. Αλλά οπωσδήποτε πρέπει να σταματήσουμε να ρίχνουμε το φταίξιμο στο κράτος που τόσα χρόνια με τις ελάχιστες αμοιβές μας κάλυπτε στην ομπρέλα του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Να αγιάσει το στόμα του!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Σωστός! Αφιερωμένο και γραμμένο από μηχανικό που λόγω αυτης της κατάστασης εφυγε ...κι αυτός... στο εξωτερικό:

  http://youtu.be/xzaNnGQQ2g4

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. το τραγικό είναι οτι ένας τίμιος συνάδελφος είπε την αλήθεια, και αρκετοί "τίμιοι"ελληνες έσπευσαν να τον θάψουν...και το χειρότερο; σε αυτό το κράτος όλα εξαγοραζονται όταν μπορείς να τα πληρώσεις....δίκιο είναι,το δίκιο του μεγάλο αστού, που βέβαια χτίζει παντού , και "εξαγοραζοντας" νομιμοποιεί τα πάντα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ας μου εξηγήσει κάποιος.Δεν ήταν μηχανικός εκείνος που σχεδίασε την οικοδομή στην οποία αγόρασα διαμέρισμα με ημιυπαίθριο; Τον οποίο βεβαίως πλήρωσα σχεδόν κανονικά, σαν νόμιμα τετραγωνικά και τον οποίο αφού νομιμοποίησα πληρώνοντας τον ίδιο μηχανικό που είχε και καλά τα σχέδια κ.λ.π. τώρα καλούμε να τον ξαναδηλώσω πληρώνοντας πάλι. Δεν είναι αυτό αλητεία υπό την ανοχή του ΤΕΕ; Γιατί μην μου πείτε ότι τόσα χρόνια το ΤΕΕ δεν γνώριζε ότι τα μέλη του ήταν εκείνα που υποδείκνυαν στους εργολάβους τρόπους και κόλπα και σχέδια για να βγουν όλοι αυτοί οι έξτρα χώροι που καθιστούσαν δελεαστικό ένα ακίνητο.έρχεται λοιπόν τώρα η πολιτεία να τιμωρήσει μόνο τους ιδιοκτήτες των ημιυπαίθριων. Και οι εργολάβοι; Και οι μηχανικοί; Ντροπή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Μερικοι,μερικοι ειστε συνειδητα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ.
  Δεν μου λετε ρε μαγκες.Ωραια.Αυτος που εκτισε αυθαιρετο μονος του,να πληρωσει.Συμφωνει.
  Και αυτου που εκτισε σε αιγιαλο,δασος να του το γκρεμισουν.
  Αυτος που πηγε σε μηχανικο,του εβγαλε αδεια,εκτισε,πληρωσε ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑ ΤΡΑΓΙΑ σε ΙΚΑ και τα συναφη,σημερα,παει να μεταβιβασει και του λεει ο μηχανικος ( οχι αυτος που εβγαλε την αδεια,αλλος ),οτι ειναι ΑΚΥΡΗ (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) η αδεια επειδη το κτιριο δεν κτιστηκε στη θεση τη σωστη και παραβιαζει πλαγιες αποστασεις ( ο ιδιοκτητης προφανως και επρεπε να μυρισει τα νυχια του και να το ανακαλυψει μονος του,αλλωστε ΠΑΝΤΑ ο ιδιοκτητης φταιει σε αυτη τη χωρα,ΠΟΤΕ ο μηχανικος και φυσικα ΠΟΤΕ το αθλιο κλεπτοκρατος ),επειδη ο μηχανικος εκτισε αλλιως τμημα του κτιριου,σε σχεση με αυτο που αντικατοπτριζεται στα σχεδια του φακελου της αδειας και διαφορα αλλα ακομα,τι πρεπει να κανει??Να παρει κανενα δικανο??Ντροπη σας που σιγονταρετε οσοι σιγονταρετε αυτο το ΑΘΛΙΟ αλιβσερισι του κρατους-μαφια που εχει βγαλει αυθαιρετα το 80% των οικοδομων της Ελλαδας με διαφορους τροπους απλως για να μας τα ΑΡΠΑΖΕΙ.
  Εγω που θα βρω το δικιο μου??Να παω τον μακαριτη μηχανικο που εβγαλε την αδεια στα...δικαστηρια??Η μηπως να σπευσω να χρυσοπληρωσω το ΚΡΑΤΟΣ-ΚΛΕΦΤΗ ( και να παρει και ο μηχανικος την αμοιβουλα του ) για να.....τακτοποιησω (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) για 30 χρονια το ακινητο το οποιο ειχε ηδη αδεια.Και ο γειτονας να καθαρισει με 500 ευρω επειδη το σπιτι του ειναι του...1972.Ντροπη και αισχος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Μπράβο σου, λες τα πράγματα με το όνομά τους, τα δικαιώματα που αναφέρεις στην εργασία και την επιστήμη σου θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε ένα κράτος, για όλους τους πολίτες!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Σε έγραψε στα αρχηδυα του .......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Πόσα άλυτα προβλήματα αλήθεια...από το 1930 η νομοθεσία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των διπλωματούχων μηχανικών....Τότε δηλαδή ...που οι μηχανικοί μετριόταν στα δάκτυλα. Κανείς δεν κουνήθηκε να τ αλλάξει Μπάχαλο η κατάσταση.
  Ο πολιτικός μηχανικός εκτελούσε,-ει τη δουλειά του αρχιτέκτονα. Ο τοπογράφος μηχανικός υπέγραφε και αρχιτεκτονικές μελέτες. Ο πολιτικός μηχανικός δεν γνώριζε να κάνει τη στατική μελέτη του κτιρίου (=αντικείμενο των σπουδών του) και το έπαιζε αρχιτέκτονας , με ένα μόνο υποχρεωτικό μάθημα αρχιτεκτονικής στο πρόγραμμα σπουδών και πλήρη άγνοια αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.
  Από τη εποχή δε που μπήκαν τα σχεδιαστικά προγράμματα των υπολογιστών στη ζωή μας..τελείωσε ..ο πολιτικός μηχανικός είχε γίνει και αρχιτέκτονας. Ο Αρχιτέκτονας γινόταν τοπογράφος και πάει λέγοντας και κλαίγοντας το πράγμα.
  Ύστερα μπήκαν στη ζωή μας για τα καλά τα τεχνολογικά ιδρύματα τα ΤΕΙ. Δομικών έργων σπούδαζε κάποιος , πολιτικός μηχανικός πλασαριζόταν στη πιάτσα και με μικρά γραμματάκια έβαζε από δίπλα και το Τ.Ε. που σημαίνει τεχνολογικής εκπαίδευσης..Δηλαδή σπουδές με εργαστήρια, που αν λειτουργούσε σωστά η πολιτεία και ο τεχνικός κόσμος, το συγκεκριμένο δυναμικό των ανθρώπων αυτών θα μπορούσε να προσφέρει σπουδαίο έργο στο εργοτάξιο, για το οποίο και το προόριζαν οι σπουδές του. Στην Ελλάδα όμως όχι....Δημιουργήθηκε τέτοιο κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ των διπλωματούχων (= σπουδές Πολυτεχνείου) και των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων(=ΤΕΙ) που οι τελευταίοι όχι μόνο ένιωθαν, αλλά και έγιναν βασιλικότεροι του βασιλέως...Με αποτέλεσμα , ο τομέας της επίβλεψης των έργων κυρίως των ιδιωτικών ...να γίνεται από τα μαστόρια και τους νέο- εργολάβους δηλαδή τους πρώην καφετζήδες, τουβλατζήδες , μπετατζήδες κ.ο.κ. Που ήταν το ΤΕΕ τότε;;; Μάλλον με το κράτος... ως θεσμικός συνομιλητής...
  Οι δημόσιες τεχνικές υπηρεσίες (όπως πολεοδομίες) σιγά σιγά "ξεμένανε" από διπλωματούχους (βασιζόμενοι πάντα σε μία εγκύκλιο που έδινε το δικαίωμα ελέγχου των μελετών, ελείψει διπλωματούχων σε τεχνολόγους) και έτσι ...φτάσαμε ν αναρωτιόμαστε σε τι χρειάζεται πλέον να υπάρχει το Πολυτεχνείο!!!!
  Πολιτικές της φαυλότητας και όχι μόνο στα επαγγελματικά δικαιώματα αλλά και στις πολεοδομικές μελέτες....Εκεί έγινε το μεγάλο φαγοπότι. Όταν οικισμός ολόκληρος είναι αυθαίρετος ..εσείς κάνετε λόγο για το σπιτάκι της κυρά Κώστενας;;;;
  Όταν το ίδιο το πάλαι ποτέ ΥΠΕΧΩΔΕκαι σε ότι αφορά τους ημιυπαίθριους χώρους (που κατά εμένα ήταν μία νομοθετική πατέντα υπέρ των εργολάβων), το ρώτησα ως υπάλληλος ελεγκτής αρχιτεκτονικών μελετών ...τι κάνω σε περίπτωση που στα σχέδια φαίνεται ότι ο υποτιθέμενος ημιυπαίθριος πάει για κλείσιμο ..στην κατασκευή και βγάζει μάτι;; Μου απάντησαν (και πολύ σωστά) πως είμαι καλυμμένη αφού τους υπολογισμούς δεν ξεπερνά το υποτιθέμενο ποσοστό νομιμότητας...το 20% δηλαδή ...
  Από την άλλη ξεφωνίζανε οι αρχιτέκτονες υπέρ της μη κατάργησης των ημιυπαθρίων χώρων..γιατί και καλά ζούμε σε μία ηλιόλουστη χώρα και οι εν λόγω χώροι αποτελούν μέρος τις ιστορικής μας κληρονομιάς..Θαρρείς έμπαινε το θέμα στην κατάργηση των ημιυπαιθρίων και όχι στον συνυπολογισμό τους στο συντελεστή δόμησης. Αλήθεια ποιος σου απαγορεύει συνάδελφε να εκφραστείς ελεύθερα;; Σου απαγόρευσε κανείς να σχεδιάσεις και να κατασκευάσεις ημιυπαίθριο χώρο στη δουλειά σου;;; Όλη η φασαρία γινότανε για τον μη υπολογισμό των χώρων αυτών στον συντελεστή δόμησης..Άρα για το συμφέρον των εργολάβων, ο τόσος μεγάλος πόνος της παραπλανητικής έκφρασης ως κατάργηση των ημιυπαιθρίων!!!!
  Για ποιες νομιμότητες ...κάνετε λοιπόν λόγο μερικοί μερικοί....;;;
  Όλοι εκείνοι που αντέδρασαν υπέρ της "νομιμότητας", η τέλος πάντων αυτό που υποτίθεται είχαν θεσμοθετήσει και φαινόταν ως νόμιμο..δεν την έβγαλαν καθαρή. Τους περιθωριοποιούσαν και τους έβγαζαν έξω από το παιχνίδι.
  Χαίρομαι που κάποιο νέοι άνθρωποι κατάλαβαν τον ρόλο που τους έβαλαν να παίξουν για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη των πονηρών νομοθετημάτων τους.
  Πίσω απ όλο αυτόν τον χαμό ποιος κερδίζει; σε λίγο θα φανεί..
  Λυπάμαι για εκείνους που ως "ανώνυμοι" προσπαθούν να περάσουν απόψεις....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Παιδιά μου....αντί να κατηγορείτε ο ένας τον άλλον ΔΡΑΣΤΕ...μην περιμένετε να σας πουν οι άλλοι πώς θα το κάνετε...Απλά ΔΡΑΣΤΕ...όπως μπορεί ο καθένας,με οποιονδήποτε τρόπο σκεφτεί..Δεν βαρεθήκατε κάθε μέρα κάποιος καραγκιόζης να σας απειλεί? Η " τάξη " ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ...Η λύση είναι το ΧΑΟΣ...Άν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι , ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΛΕΝΕ...Εμένα ( ενός "καταδότη " μηχανικού ) μου φαίνεται ότι - πλέον - ΓΛΥΣΤΡΑΝΕ ΣΤΗ ΓΙΑΟΥΡΤΗ...Βαίνουμε πρός λύση....ΘΑ ΠΟΝΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ