Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ! ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΟΥΞΕ ΣΤΟΡΥ ΤΟΥ ΡΗΜΑΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ.

Την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό, δεν τους πούλησαν οι  πολιτικοί.

ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ!

ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΟΡΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!

ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ  ΤΟΥ ΣΤΕ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΝΟΜΙΜΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΝΟΜΙΜΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ!

ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ!

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ Ή ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ!

ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΡΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ  ΣΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ!

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ, ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ!

Πόπη Σουφλή


ΒΟΜΒΑ: ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ Η ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΑΠΑΛΑΣΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ-ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΖΕΦΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ


anafora-Pediaditi-1
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΊΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ;
ΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ
ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ...

Με τυπικές κλήσεις κατά των κατηγορουμένων Γεωργίου, Μολφέτα και Ξενάκη της ΕΛΣΤΑΤ , περάτωσε την κυρία ανάκριση η κα Έλενα Πεδιαδίδη 5η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 18-7-2013 και δεν τους κλήτευσε και ούτε ζήτησε απολογίες των κατηγορουμένων για την ασκηθείσα ποινική δίωξη για τις πράξεις: 1) ψευδούς βεβαιώσεως κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος (άρθρα 45, 242 §§3-1 ΠΚ σε συνδυασμό με άρθ 1 Ν 1608/1950) και 2) της παράβασης καθήκοντος κατ΄εξακολούθηση (άρθρα 13 α, 263 α , 98, 259 ΠΚ). Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν εις βάθος προκαταρκτικής έρευνας των Εισαγγελέων Εφετών Αθηνών Οικονομικού Εγκλήματος κκ Πεπόνη και Μουζακίτη για την πιστοποιημένη διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος από τους κατηγορουμένους που με τη σειρά της είχε έννομες συνέπειες σε βάρος του Ελληνικού Κράτους καθόσον η πιστοποίηση αυτή χρησιμοποιήθηκε από τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Οικονομικών στις Βρυξέλλες για μεγαλύτερο δανεισμό της χώρας και πρόκλησης τοκοχρεωλυσίων, βάρη τα οποία έπρεπε να αντιμετωπισθούν με πρόσθετα μέτρα κατά των Ελλήνων Πολιτών και των Ασφαλιστικών Ταμείων και να αντιμετωπισθεί η Ελλάδα ως διεθνές πειραματόζωο.

anafora-Pediaditi-2
Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών λόγω του εγκλήματος του άρθρου 1 Ν 1608/1950.
Σύμφωνα με την υποβλητική αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, η Ανακρίτρια «είδε» ως σωστές, μη αξιόποινες τις πράξεις των κατηγορουμένων, στηριζόμενη κατά βάση σε αφηγήσεις-μαρτυρίες του κυβερνητικού περιβάλλοντος (κκ Παπανδρέου Γ, , Προβόπουλου Γ, Στουρνάρα Ι, Κοντοπυράκη Εμ), το οποίο περιέργως είχε κάθε λόγο να υποστηρίξει τους κατηγορουμένους για να καλύψει τα νώτα του και την εθνική ευθύνη που τους βαραίνει για τον υπέρογκο δανεισμό της χώρας. Η Ανακρίτρια με περίεργο τρόπο συνταυτίζεται με τους κυβερνητικούς παράγοντες, υπεύθυνους για την υπερχρέωση της χώρας, αποφεύγοντας να εστιάσει με καθαρό νομικό λόγο τις εγκληματικές πράξεις των κατηγορουμένων που εντόπισαν οι αρμόδιοι Οικονομικοί Εισαγγελείς. Αποφεύγει να καταγράψει τι προέβλεπαν αναλυτικά οι σχετικοί κανόνες δικαίου για την πιστοποίηση του Δημοσιονομικού Χρέους της Ελλάδος ως χώρας μέλους της ΕΕ και τι έπραξαν οι κατηγορούμενοι στη συγκεκριμένη περίπτωση με την πιστοποίηση –βεβαίωση του δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2009. Προσπαθεί να απαλλάξει θολώνοντας ύποπτα τα περιστατικά με τις κυβερνητικές μαρτυρικές καταθέσεις. Έτσι η ηθελημένη αοριστία της στη νομική θεμελίωση της αναφοράς της, εν μέσω καλοκαιριού, αναδεικνύει το περίεργο ξεπέταγμα της δικογραφίας σε τόσο σοβαρό εθνικό θέμα μείζονος ενδιαφέροντος, που για το λόγο αυτό σύμφωνα με το άρθρο 29 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας έπρεπε να συνέλθει η Ολομέλεια των Δικαστών του Εφετείου Αθηνών (όπως ήδη έγινε στις υποθέσεις Ζήμενς, Βατοπεδίου κλπ).
anafora-Pediaditi-3
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η αξιότιμη Καθηγήτρια Κα Γεωργαντά υπέβαλε δήλωση πολιτικής αγωγής, ως υφιστάμενη ηθική βλάβη στην επιστημονικής εντιμότητα ως μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ με επιφύλαξη καθώς και για στήριξη των κατηγοριών επί της ασκηθείσας ποινικής δίωξης και ζήτησε λόγω του μείζονος πανελλαδικού ενδιαφέροντος του θέματος να ασχοληθεί η Ολομέλεια των Δικαστών του Εφετείου Αθηνών με την ποινική υπόθεση αρμοδίως σύμφωνα με το άρθρο 29 του ΚΠΔ και 120 παρ 2 του Συντάγματος και να ορισθεί Ειδικός Εφέτης Ανακριτής για την ανάκριση των κατηγορουμένων.
Να δούμε τώρα αν οι Δικαστές του Εφετείου Αθηνών, ως ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και ισότιμη εξουσία με τις άλλες εξουσίες, έχουν κότσια –σθένος να ασχοληθούν με την υπόθεση.
anafora-Pediaditi-4
anafora-Pediaditi-5
makeleio.gr
 


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

20 σχόλια:

 1. Με κεφαλαια γραμματα στον τιτλο,
  το ονομα της πουλημενης πουτανας !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΛΕΝΗ ΠΕΔΙΑΔΙΤΗ

   ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ Η ΚΑΡΙΟΛΑ

   Διαγραφή
 2. Η ΚΥΡΙΑ Γεωργαντα να βγαλει στην δημοσιοτητα τα ιμειλ μεταξυ ΕΛΣΤΑΤ και ΟΛΥ ΡΕΝ
  που ειχε το θρασος να μας πει και καλο κουραγκιο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ένα μόνο πράγμα θα πώ, γιατί θα ακουστούν πολλά.
  Ο ορισμός που δίννει η Γεργαντά για τον υπολογισμό του ελείμματος είναι ΙΔΙΟΣ με αυτόν την ΕUROSTAT.

  Tότε τί συμβαίνει; ΠΟΛΛΑ.

  Πολυ ωραίο κείμενο έγραψε η ανακρίτρια... Μια χαρά είναι . ΑΝ πέσει στα κατάλληλα χέρια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. δηλ. για να καταλαβουμε. η γεωργαντα παραθετει την προσωπικη της αποψη συμφωνα με την ανακριτρια, και ο στουρνααρας, ο ραααπανος και ο κοντοπυρααακης τι ακριβως κανουν? ο ενας δεν ανακατευεται απλα τα ριχνει στην γιουροστατ, ο δευτερος δηλωνει αγνοια και τα ριχνει στην γιουροστατ και ο τριτος απλα παραδεχεται οτι ποτε δεν δουλεψε αντι αυτου δουλευε η γιουροστατ. επισης ο προβοπουλος δηλωνει οτι ενημερωσε τους παντες αφου ειχε ενημερωθει απο την γιουροστατ. και καλα η γιουροστατ δουλευει με συγκεκριμενο τροπο, με συγκεκριμενη μεθοδο κλπ. αλλα το ερωτημα παραμενει, που τα βρηκε τα στοιχεια, τα γεννησε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. http://freepen.gr/2013/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CE%AD%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CF%8E%CF%83%CE%B5-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%82/

  Eφορος: δωσε ο,τι εχεις (και ψόφα).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗΣ11 Αυγούστου 2013 - 7:10 μ.μ.

  Θα υπάρξει άραγε κανείς έντιμος ΕΛΛΗΝΑΣ Εισαγγελεύς,θέτων εαυτόν υπέρ του Ελλάδος , του συντάγματός της και τους νόμους του κράτους, να διατάξει την άμεση σύλληψη της εν λόγω πόρνης,για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος, δια δόλου παραλείψεις και πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων της, προμελετημένη συναυτουργία,με σκοπό την απόκρυψη τελεσθέντων κακουργημάτων, με πιθανή δωροδοκία, εις βάρος της Χώρας και του Ελληνικού λαού; Τυφλή ή ανοιχτομάτα δικαιοσύνη,ίσως υφίσταται, είναι αδύνατον όμως να υφίσταται δικαιοσύνη πάσχουσα από αναπηρία κώφωσης. Ας ακούσει λοιπόν την φωνή του Ελληνικού λαού,διαφορετικά αυτός ο λαός θα κλείσει τα ώτα του στις κραυγές πόνου και οδύνης της, όταν θα οδηγούνται οι υπηρέτες της στα πεδία βολής..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. http://elthraki.blogspot.com/2013/08/gay.html

  Η ταυτοτητα των συριζαιων και η πίσω οδος που εκπροσωπουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. http://freepen.gr/2013/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AC-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%89-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC/

  ΜΠΑΜΠΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Είμαι έξω φρενών,με την ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ πατσαβούρα.
  Αντικρούω,τα έωλα επιχειρήματά της.
  Καίει το ΠΑΣΟΚ η GOLDMAN SACHS
  Νέες αποκαλύψεις στην Εξεταστική Επιτροπή «καίνε» το ΠΑΣΟΚ που τώρα σπεύδει να ομολογήσει ότι τα swaps του
  2001 της Goldman Sachs του Kώστα Σημίτη είναι αυτά που διόγκωσαν το έλλειμμα το 2009!
  Ο κύριος «dear Paul…» Ανδρέας Γεωργίου το κατέθεσε άλλωστε προχθές ξεκάθαρα λέγοντας ότι σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της δημοσίευσης των στατιστικών στοιχείων όλων των κρατών–μελών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, που αφορά τα στοιχεία του 2006 έως το 2009, «η Eurostat εκφράζει επιφυλάξεις σχετικά με την ποιότητα των στοιχείων που αναφέρθηκαν από την Ελλάδα λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με το πλεόνασμα των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης για το 2009, σχετικά με την ταξινόμηση ορισμένων δημόσιων οργανισμών και σχετικά με την καταγραφή των off market swaps».
  Xαρακτηριστικά στις επίμονες ερωτήσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή για το πόσο επιβάρυναν τα swaps του Κώστα Σημίτη, ο πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ανέφερε πολύ καθαρά ότι «η επίπτωση στο χρέος της γενικής κυβέρνησης για το 2009 ήταν 5,33 δισ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούσαν σε 2,26 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ» .
  Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. διευκρίνισε ότι.. «τα swaps δεν επηρέασαν μόνο το 2009, αλλά και τα προηγούμενα έτη καθώς από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το αρχικό swap, το μεγάλο της Goldman Sachs το 2001, το χρέος της γενικής κυβέρνησης μπορεί να επιβαρύνθηκε κατά 2,8 δισ. ευρώ, αλλά όταν αυτό τέθηκε υπό επαναδιαπραγμάτευση μετά και άλλαξε χέρια, η αγοραία του αξία αυξήθηκε και έφτασε το 2008–2009 να είναι 5,3 με 5,4 δισ. ευρώ…» .
  Χθες, σύμφωνα με όσα έλεγαν βουλευτές μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, ο κ. Ηλίας Πλασκοβίτης παραδέχθηκε ότι ο ίδιος ενσωμάτωσε τα χρέη των νοσοκομείων στα στατιστικά στοιχεία αλλά τα υποβάθμισε σε 2 δισ. ευρώ!
  -----------
  Απόσπασμα από δήλωση της Φώφης Γεννηματά

  "Αρκεί να σημειώνουμε σε όλους τους ξένους συνομιλητές μας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ, σε όρους κυκλικά προσαρμοσμένου πρωτογενούς ελλείμματος, η Ελλάδα πήγε από το-12% στο τέλος του 2009, στο -0,1% του ΑΕΠ στο τέλος του 2011."
  Ε; Πως; 12% το 2009; Που πήγαν βρε παιδιά τα 15άρια, τα μαγειρέματα της ΕΛΣΤΑΤ, οι πύρινες δηλώσεις για το "καραμανλικό έλλειμμα" που σας "ανάγκασε" να πάτε την χώρα στο ΔΝΤ;
  --------------
  Σοφία Βούλτεψη: Από πλαστογραφία μέχρι εθνική προδοσία, πίσω από το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ!

  Δεν μας έφθανε δηλαδή ότι ενώ βουλιάζαμε, βρήκαν την ώρα να φουσκώσουν το έλλειμμα με τις… ορθές πρακτικές τους – με την επίνευση του διδύμου Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, που δέχθηκαν να μπουν τα ελλείμματα των νοσοκομείων και των μεταφορικών ΔΕΚΟ στο γενικό έλλειμμα, αν και ήταν γνωστό ότι αυτά δημιουργήθηκαν λόγω της παρουσίας των λαθρομεταναστών.
  ---------------
  \

  -Η νέα αύξηση του ελλείμματος των ετών 2009 και 2010 οφείλεται κυρίως στην αλλαγή του τρόπου καταγραφής των συναλλαγών που σχετίζονται με το πρόγραμμα στήριξης των τραπεζών του 2008 από την Κυβέρνηση. Η επίπτωση είναι 0,2% στο έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ. Η αλλαγή οφείλεται στις προμήθειες που καταβάλλουν οι τράπεζες στο κράτος για τις κρατικές εγγυήσεις που παρέχονται σε αυτές για τον διατραπεζικό δανεισμό και καταγράφονται πλέον σε δεδουλευμένη και όχι σε ταμειακή βάση.

  Οφείλεται και στις προνομιούχες μετοχές, που τώρα καταγράφηκαν ως δάνεια και το 10% εισπρακτέο εισόδημα έχει τώρα αναταξινομηθεί ως “τόκοι” αντί για “μερίσματα” και έχει καταγραφεί σε δεδουλευμένη βάση...

  -Οι αναθεωρήσεις στα ποσοστά του χρέους οφείλονται κυρίως σε επικαιροποιημένα
  δεδομένα σχετικά με τα δάνεια που έχουν λάβει οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΚΑ).
  Φρύνη  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. 14/11/09
  Κρυφά ελλείμματα, λογιστικές αλχημείες και συνειδητή παραπλάνηση της κοινής γνώμης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης- όπως πιστεύουν πλέον ακράδαντα στις Βρυξέλλες- κρύβονται πίσω από την εκτίναξη του ελλείμματος του 2009 στο 12,7% του ΑΕΠ που οδήγησαν τη χώρα στο ευρωπαϊκό εδώλιο.
  Συγκεκριμένα, τα 4 «ψέματα» για τον προϋπολογισμό του 2009 που οδήγησαν τη χώρα στο εδώλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τα εξής:

  1.Τα έσοδα

  Η εκτός πραγματικότητας αισιόδοξη, στις αρχές του χρόνου, πρόβλεψη του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) για αύξηση των εσόδων κατά 8 δισ. ευρώ, ή κατά 16% σε μια χρονιά στασιμότητας, δηλαδή μηδενικής αύξησης του ΑΕΠ ή έστω και οριακής, όπως προέβλεπε τότε η κυβέρνηση.
  Τελικά, τα έσοδα προβλέπεται τώρα ότι θα είναι μειωμένα κατά 2 δισ. και έτσι η απόκλιση φτάνει τα 10 δισ. ευρώ. Μόνο, δηλαδή, από αυτόν τον λόγο, το έλλειμμα αυξήθηκε πάνω από 4% του ΑΕΠ (έναντι του 3,7% του ΑΕΠ, που προέβλεπε το ΠΣΑ)

  Το κακό είναι ότι η κυβέρνηση δεν περιορίστηκε στην εκτός πραγματικότητας πρόβλεψη, αλλά συνέχισε να τη συντηρεί και όταν όλα έδειχναν ότι τα πράγματα βαδίζουν διαφορετικά. Στις 31 Ιουλίου έδωσε τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του πρώτου εξαμήνου, που χτυπούσαν ήδη καμπανάκι, αφού το έλλειμμα εμφανιζόταν στο 7,25% του ΑΕΠ και στη συνέχεια... σιώπησε.

  2.Οι δαπάνες

  Εκτός από τα έσοδα, έξω κατά 4,5 δισ. ευρώ θα πέσουν και οι δαπάνες.

  Ένα μέρος, τα 500 εκατ. ευρώ, οφείλονται στις δαπάνες της νέας κυβέρνησης για το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης. Τα υπόλοιπα είναι υποεκτιμήσεις, κυρίως για τις δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων, που ακόμη ζητούν από την κυβέρνηση ενισχύσεις. Σχεδόν άλλο 2% του ΑΕΠ προστίθεται στο έλλειμμα από τις υπερβάσεις αυτές
  Το έλλειμμα του 2009 επιβαρύνεται κατά 2,2 δισ. ή 1% του ΑΕΠ από αυτά. Κρυφά ελλείμματα υπάρχουν, επίσης και από άλλες πηγές: καθυστερήσεις επιστροφών φόρων, καθυστερήσεις πληρωμών προμηθευτών του Δημοσίου ή εργολάβων δημοσίων έργων.
  Φρύνη  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μία ακόμη αποκάλυψη-βόμβα για τις εγκληματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που προκάλεσαν την τεχνητή διόγκωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων των ετών 2008 και 2009 με συνέπεια η χώρα μας να υποδουλωθεί μόνιμα στους δανειστές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ευρωζώνης και εκατομμύρια Έλληνες πολίτες να οδηγούνται πλέον σε πλήρη εξαθλίωση αποτελεί η απάντηση Ευρωπαίου επιτρόπου σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντή για τον τρόπο με τον οποίο καταγράφηκαν τα χρέη των νοσοκομείων τον Οκτώβριο του 2009.
  Σύμφωνα με τα όσα απάντησε ο Ευρωπαίος επίτροπος κ. Σεμέτα στον κ. Χουντή, ενώ τα χρέη των νοσοκομείων θα έπρεπε να καταγράφονται ως δαπάνες στα αντίστοιχα έτη στα οποία έπρεπε να είχαν πληρωθεί, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μόλις ανέλαβε, και χωρίς να υπάρχει σχετική υποχρέωση επιβεβλημένη από την Κομισιόν ή τη Eurostat, φούσκωσε με τα χρέη των νοσοκομείων μόνο τα δημοσιονομικά ελλείμματα των ετών 2008 και 2009!

  Πρόκειται για ανεξόφλητα χρέη νοσοκομείων συνολικού ύψους 5,2 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούσαν σε υποχρεώσεις των ετών 2005-2009, αλλά «φορτώθηκαν» σκόπιμα από την κυβέρνηση Παπανδρέου μόνο στα έτη 2008 και 2009!
  Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το που ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Οκτώβριο του 2009 έσπευσε να «φουσκώσει» το έλλειμμα του 2008 με επιπλέον 1,3% του ΑΕΠ και το έλλειμμα του 2009 με επιπλέον 0,9% του ΑΕΠ, φορτώνοντας λογιστικά τους προϋπολογισμούς των δύο αυτών ετών με ποσά συνολικού ύψους 5,2 δισ. ευρώ τα οποία αφορούσαν σε ανεξόφλητα χρέη νοσηλευτικών ιδρυμάτων παρελθόντων ετών!

  Το κόλπο αυτό ήταν ένα από τα πολλά που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθειά της να εμφανίσει το έλλειμμα του 2009 υπέρμετρα αυξημένο στα επίπεδα του 12,7% του ΑΕΠ, σε πρώτη φάση. Αργότερα χρησιμοποιήθηκαν κι άλλες μεθοδεύσεις με αποτέλεσμα το έλλειμμα του 2009 -μετά από τρεις ακόμη αναθεωρήσεις- να φθάσει στο επίπεδο του 15,8% του ΑΕΠ!

  Η εγκληματική μεθόδευση της κυβέρνησης Παπανδρέου αποδεικνύεται και από μία ακόμη αποκάλυψη στην οποία προβαίνει σήμερα ο «Ε.Τ.». Τον Οκτώβριο 2009 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνέστησε επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την «καταγραφή της τρέχουσας δημοσιονομικής κατάστασης και την αξιολόγηση των προβλημάτων με τα στατιστικά στοιχεία».
  Στη σελίδα 31 του πορίσματος που εξέδωσε τον Ιανουάριο του 2010 η επιτροπή εκείνη αναφέρονται επί λέξει τα εξής, σχετικά με τα χρέη των νοσοκομείων:
  «Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) έχει διατυπώσει ενστάσεις για το γεγονός ότι το σύνολο των παλαιών οφειλών των δημοσίων νοσοκομείων έχει καταγραφεί και επιβαρύνει δύο μόνο έτη, το 2008 και το 2009 (γνωστοποίηση 21 Οκτωβρίου 2009). Κατά τη Eurostat, οι οφειλές αυτές θα πρέπει να επιμερισθούν στα ελλείμματα των ετών που αφορούν (2005 έως και 2009). Στην περίπτωση αυτή, θα μειωθούν τα ελλείμματα του 2008 και του 2009 (όπως διαμορφώθηκαν με τη γνωστοποίηση της 21ης Οκτωβρίου 2009) και θα αυξηθούν κυρίως τα ελλείμματα του 2006, 2007»!
  Η ίδια η Eurostat δηλαδή διαφωνούσε για τον τρόπο με τον οποίο καταγράφηκαν τα χρέη των νοσοκομείων στα ελλείμματα των ετών 2008 και 2009! Η επισήμανση αυτή από το πόρισμα του Ιανουαρίου του 2010 βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τα όσα απάντησε ο κοινοτικός επίτροπος κ. Σεμέτα στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντή.
  http://www.tsantiri.gr/oikonomia/%c2%abfouskosan%c2%bb-ta-ellimmata-prin-mas-valoun-sto-mnimonio.html
  Φρύνη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. 17 Οκτωβρίου 2010

  Αναφορά "βόμβα" της Ε.Ε, αδειάζει τον κ. Παπανδρέου

  Αυτό που βλέπετε είναι η μελέτη της Ε.Ε για τα Στατιστικά του ελλείματος και του χρέους της Ελλάδας, που εκδόθηκε τον Ιαν.2010.
  Αν πάτε στη σελίδα 28 της μελέτης θα εκπλαγείτε και δείτε πως καταρρέουν τα ψέμματα του ΠΑΣΟΚ

  "The reliability of Greek government deficit and debt statistics has been the subject of continuous and unique attention for several years. In 2004, Eurostat produced a comprehensive report on the revision of the Greek government deficit and debt figures, showing how the Greek statistical authorities had misreported figures on deficit and debt in the years between 1997 and 2003"

  Τι λέει:
  "Η αξιοπιστία του ελλείμματος και των στατιστικών χρέους έχει αποτελέσει αντικείμενο συνεχούς και μοναδικής προσοχής για αρκετά χρόνια. Το 2004 η Eurostat, προετοίμασε μια εμπεριστατωμένη αναφορά, για την αναθεώρηση των στατιστικών της Ελληνικής κυβέρνησης, δείχνοντας πως οι Ελληνικές στατιστικές αρχές είχαν εσφαλμένα στοιχεία για το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, την περίοδο 1997-2003"

  http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/10/blog-post_5944.html
  ----------

  Φρύνη
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Η πραγματικότητα είναι, ότι η κυβέρνηση ξόδεψε συνειδητά αυτά τα 10 δισ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2009. Στόχος της ήταν να αυξήσει το έλλειμμα στο 12,7% του ΑΕΠ, να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα να διευκολύνει την προσπάθεια μείωσής του την επόμενη χρονιά. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι τον Οκτώβριο, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε την εκτίμηση για έλλειμμα 12,7% στο τέλος του χρόνου, συμπεριέλαβε δαπάνες τις οποίες τελικά δεν έκανε. Για παράδειγμα, είχε υπολογίσει να πληρώσει 2,2 δισ. ευρώ για εξόφληση χρεών των νοσοκομείων, αλλά πλήρωσε μόνο 1,2 δισ. Το ίδιο έγινε με τις αμυντικές δαπάνες: Υπολόγισε 3,1 δισ. ευρώ, αλλά κατέβαλε 2,1 δισ. Το γεγονός ότι οι δαπάνες δεν υλοποιήθηκαν στο σύνολό τους, σημαίνει ότι θα μπορούσαν εξ αρχής να μην έχουν εγγραφεί – άρα και το έλλειμμα θα ήταν μικρότερο από το 12,7% του ΑΕΠ.
  Αυτό εννοούμε όταν λέμε ότι η κυβέρνηση φούσκωσε το έλλειμμα του 2009. Και ιδού αποδείξεις με συγκεκριμένα νούμερα:
  Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 προχώρησε σε επιστροφές φόρων ύψους 1,5 δισ. ευρώ, ενώ τις πάγωσε από τον Ιανουάριο. Ακόμη και στο πρώτο εννεάμηνο του 2010 και ενώ
  προηγήθηκαν έντονες διαμαρτυρίες από το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, οι επιστροφές φόρων υπολείπονταν κατά 200 εκατ. ευρώ περίπου, σε σχέση με το 2009.
  Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες του έτους, πλήρωσε 1,2 δισ. ευρώ για χρέη νοσοκομείων, χωρίς να κάνει την αναγκαία διαπραγμάτευση με τους προμηθευτές για να περιορίσει την οφειλή.
  Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 αύξησε τις δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα κατά 0,7 δισ. ευρώ.
  Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 δαπάνησε 0,5 δισ. ευρώ για την πρώτη δόση του επιδόματος αλληλεγγύης.
  Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 μετέθεσε για το 2010 την είσπραξη του ΕΤΑΚ που αναλογούσε στο 2009, ύψους 0,6 δισ. ευρώ.
  Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 αύξησε κατά 0,2 δισ. τις δαπάνες για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σε σχέση με τις ήδη αυξημένες προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας. Την ίδια στιγμή, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν, ότι στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2010 περιέκοψε τις πληρωμές για το ΠΔΕ κατά 30,3% σε σχέση με το 2009, προκειμένου να εμφανίσει ότι το έλλειμμα μειώθηκε.

  Το άθροισμα όλων των παραπάνω ισούται με 9,3 δισ. ευρώ.
  Επιστροφές φόρων €1,5 δισ.
  Νοσοκομεία €1,2 δισ.
  Εξοπλιστικά € 0,7 δισ.
  Επίδομα αλληλεγγύης € 0,5 δισ.
  Ημιυπαίθριοι, λαχεία, κ.α. € 2,2 δισ.
  Λειτουργικές δαπάνες € 0,7 δισ.
  Υστέρηση εσόδων € 1,7 δισ.
  ΠΔΕ € 0,2 δισ.
  ΕΤΑΚ € 0,6 δισ.
  ΣΥΝΟΛΟ € 9,3 δισ.

  Η διαφορά ως τα 10 δισ. οφείλεται σε επιμέρους κονδύλια, όπως αυξημένες δαπάνες για τόκους, λιγότερα έσοδα από το φόρο κινητής τηλεφωνίας, κ.α. Αυτό είναι το δήθεν κρυφό έλλειμμα και είναι πλέον φανερό σε ποιόν οφείλεται.
  Αντίθετα, το 2010 η κυβέρνηση έκοψε τις δαπάνες για το ΠΔΕ, περιόρισε τις επιστροφές φόρων κλπ, με αποτέλεσμα το έλλειμμα να εμφανίζεται μειωμένο.
  Το ίδιο ακριβώς συμπέρασμα προκύπτει από τα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Α. Σαμαράς, στις 7 Ιουλίου 2010 στο Ζάππειο, μετά την πρώτη αναθεώρηση του ελλείμματος από τη Eurostat, κατά την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για έξοδο από την κρίση. «Ακόμα και με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, «η δημιουργική λογιστική της κυβέρνησης προκάλεσε μια τεχνητή αύξηση του ελλείμματος του 2009 κατά 3,7 μονάδες του ΑΕΠ (8,8 δισεκατομμύρια ευρώ!» Συνεπώς, το έλλειμμα στο τέλος του έτους θα είχε διαμορφωθεί στο 9,9% (περιλαμβανομένης της μείωσης του ΑΕΠ και της αναθεώρησης της «άσπρης τρύπας»).


  http://armageddon-news.blogspot.gr/2010/12/2009_07.html
  Φρύνη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Η αποκάλυψη της απάτης. Γι΄ αυτό δεν δίνουν τα στοιχεία στην ΕΕ!

  Ο Παπακωνσταντίνου σύμβουλος του Σημίτη κατά τη σύναψη των συμφωνιών με την Goldman SACHS.
  Ο Παπακωνσταντίνου υπουργός οικονομικών όταν έπρεπε να πληρωθεί η προμήθεια.
  1,5 δις Ευρώ η επιβάρυνση από μία συμφωνία που ήξερε μόνο ο Παπακωνσταντίνου, και τίναξε το έλειμμα του 2009!!
  Η Ελλάδα εννοείται ότι θα μπορούσε να μην πληρώσει και ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ουδείς εκτός από τον Παπακωνσταντίνου αφού αυτές οι συμφωνίες όχι μόνο ήταν κρυφές και δεν υπήρχαν σε προυπολογισμό αλλά είχαν ήδη κριθεί παράνομες.
  Το είχαμε αποκαλύψει από τον Δεκέμβρη του 2008: Αυτός ήταν ο λόγος των πρόωρων εκλογών.
  ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
  775 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΥΦΟ SWAP ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ

  http://olympia.gr/2011/07/02/%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%af-%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b4%ce%af%ce%bd%ce%bf/

  ---------------
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ:ΕΤΣΙ ΔΙΟΓΚΩΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009 ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ

  Δεν το λέμε εμείς, τα δικά τους καθεστωτικά πρωτοσέλιδα το ομολογούν. Απλά ποντάρουν στο ότι οι πολίτες έχουν και μνημη χρυσόψαρου ;

  Διαβάστε: 15-11-2004 EYROSTAT: ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΝΕ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ
  ( ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ )
  22-10-2009
  ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΒΑΡΗ ΣΤΟ 2009
  ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΚΟΛΛΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ
  ( ΚΕΡΔΟΣ )

  25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
  SOS από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ, ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ( ΤΑ ΝΕΑ )

  ΣΑΝ ΧΘΕΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
  Όταν ο κ. Προβοπουλος ξεσκέπαζε τον ΓΑΠ για το δήθεν ΔΕΝ γνώριζε την οικονομική κατάσταση και η χώρα πάει για ΧΕΟΚΟΠΙΑ εάν δεν πάρουμε μέτρα ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ απειλούσε ; ( ΤΟ ΒΗΜΑ )

  http://forza-grecia.pblogs.gr/2012/01/gia-na-mhn-xehname-etsi-diogkwsan-to-elleimma-toy-2009-kai-mas-y.html

  Φρύνη  ΑπάντησηΔιαγραφή

 15. 6/12/2009
  Το CDS του ΤΤ είχε ήδη πουληθεί, σύμφωνα με τον Στρoς Καν όλα είχαν συμφωνηθεί για την ένταξη στο ΔΝΤ, είχε λήξει και η βρωμερή μεθόδευση με το Τ10…


  Η βόμβα είχε τοποθετηθεί. Κάποιος έπρεπε να την απασφαλίσει. Ο πυροκροτητής θα ήταν το έλλειμμα. Πως όμως; Αφού ο ίδιος ο Προβόπουλος δήλωσε στους ηγεμόνες στις 8/10/2009 ότι το έλλειμμα θα ήταν κάτω από το 10%!! Με στοιχεία του γ’ τριμήνου! Μία δήλωση που έγινε παρουσία ΟΛΩΝ των πρωτοκλασάτων της νέας κυβέρνησης, αλλά “εξαφανίστηκε”! Δείτε ακριβώς τι είχε πει: Ο Γ. Προβόπουλος, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου και των υπουργών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και κ. Λ. Κατσέλη τόνισε ότι τα στοιχεία για την οικονομία είναι ανησυχητικά, όμως υπογράμμισε πως ευελπιστεί ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού δεν θα ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ φέτος!!
  Συμπληρώνει το Euro2day:
  Πηγές της ΤτΕ διευκρίνιζαν ότι η εκτίμηση για έλλειμμα στην περιοχή του 9% – 10% αφορά στα στοιχεία του γ΄ τριμήνου.
  Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι αν ληφθούν άμεσα μέτρα υπάρχει η δυνατότητα να συγκρατηθεί η διεύρυνση του ελλείμματος το τελευταίο τρίμηνο.

  Ο στόχος του προϋπολογισμού για έλλειμμα 9,1% του ΑΕΠ να επιτευχθεί σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως του πόσο θα κλείσει τελικά το έλλειμμα του 2009. (Καθημερινή, 6/12/2009)
  “το έλλειμμα του 2009 μπορεί να είναι τελικά μικρότερο από 12,7% του ΑΕΠ. Η Eurostat διατυπώνει επιφυλάξεις ως προς τον τρόπο που καταγράφηκαν στο έλλειμμα του 2008 και του 2009 οι δαπάνες για εξόφληση των χρεών των νοσοκομείων. Θεωρεί ότι θα έπρεπε να κατανεμηθούν και στα ελλείμματα του 2006 και 2007. Εάν τελικά το επιβάλει, το έλλειμμα του 2009 ενδεχομένως να είναι μικρότερο. Σε αυτήν την περίπτωση,θα ασκηθούν πιέσεις για μικρότερο έλλειμμα και το 2010.”
  Ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_06/12/2009_382184
  Την συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι. Όπως γνωρίζουμε και την κατάληξη που πρέπει να έχουν αυτοί που βύθισαν την Ελλάδα σε αυτόν τον απίστευτο εφιάλτη.
  στον επικεφαλής του Διεθνούς Ταμείου Πολ Τόμσεν, με το οποίο τον ενημέρωνε για την άμεση ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Ανεξάρτητης Ελληνικής Αρχής.

  http://agiovasilema.blogspot.gr/2011/09/eurostat-127.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. 11,Σεπτεμβρίου 2011

  Ψέματα του Βενιζέλου και του Παπανδρέου!! 9δις και όχι 24δις το πρωτογενές έλλειμμα του 2009

  Συνελήφθη μόλις να λέει ψέμματα ο υπουργός Οικονομικών και κατόπιν το ίδιο ψέμα επανέλαβε ο Πρωθυπουργός!!
  Αντιγράφω από την Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου του 2009(σ.34)*:

  "Από τη σύγκριση των πραγματικα εισπραχθέντων τακτικών εσόδων του Τακτικού Προϋπολογισμού (€50.586.585.735,59) με τις πρωτογενείς δαπάνες, διαπιστώνεται η δημιουργία πρωτογενούς ελλείμματος, ύψους €9.329.262.204,04 ή 3,93% του ΑΕΠ."

  Ο υπουργός (και κατόπιν ο ΓΑΠ) μόλις μας είπε ότι το πρωτογενές έλλειμμα του 2009 ήταν 24δίς!!! Και αμέσως το σύγκρινε με το κατόρθωμα της πρόβλεψης πρωτογενούς ελλείμματος 1,8δίς φετος που θα γίνει δηθεν πλεόνασμα το 2012...Το πρωτογενές έλλειμμα του 2009 ήταν 9,3δις.
  Από που παίρνει πληροφόρηση; Από τον Πάσχο Μανδραβέλη;
  Ντροπή. Σ' αυτούς έχουμε αφήσει το μέλλον μας;
  Ο Κλίντον πέρασε ειδικό Δικαστήριο για το πιο φυσιολογικό ψέμα του κόσμου.
  Εδώ ο καθε Υπουργός η Πρωθυπουργός λέει ότι του κατέβει για να δικαιολογήσει το γδάρσιμο που ετοιμάζει.

  *Το λινκ της Απόφασης του Ελεγκτικού συνεδρίου για όποιον θέλει είνα εδώ και η αναφορά στη σ.34)

  http://edoketora.blogspot.gr/2011/09/9-24-2009.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ο κύριος Παπακωνσταντίνου «ομολόγησε»

  Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε χθές την εκπομπή Έρευνα….
  Στη συνέντευξή του λοιπόν ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε ότι προσέθεσαν στο έλλειμμα, χρέη του Δημοσίου προς ΔΕΚΟ και άλλα στοιχεία που δεν προσμετρούνταν μέχρι τότε…Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι έγινε για να μη τα κρύβουμε κάτω από το χαλί…Αυτό που δεν είπε ήταν γιατί ενώ αυξήθηκε το έλλειμμα με πρόσθετα στοιχεία(οπότε παραδέχτηκε ότι δε του είπε κανένας ψέμματα)επί μήνες κατηγορούσε τη προηγούμενη κυβέρνηση, που τους κληροδότησε 36 δίς έλλειμμα για απόκρυψη στοιχείων, διασύροντας έτσι τη χώρα….

  ---------------

  Μία ακόμη αποκάλυψη-βόμβα για τις εγκληματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που προκάλεσαν την τεχνητή διόγκωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων των ετών 2008 και 2009 με συνέπεια η χώρα μας να υποδουλωθεί μόνιμα στους δανειστές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ευρωζώνης και εκατομμύρια Έλληνες πολίτες να οδηγούνται πλέον σε πλήρη εξαθλίωση αποτελεί η απάντηση Ευρωπαίου επιτρόπου σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντή για τον τρόπο με τον οποίο καταγράφηκαν τα χρέη των νοσοκομείων τον Οκτώβριο του 2009.
  Σύμφωνα με τα όσα απάντησε ο Ευρωπαίος επίτροπος κ. Σεμέτα στον κ. Χουντή, ενώ τα χρέη των νοσοκομείων θα έπρεπε να καταγράφονται ως δαπάνες στα αντίστοιχα έτη στα οποία έπρεπε να είχαν πληρωθεί, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μόλις ανέλαβε, και χωρίς να υπάρχει σχετική υποχρέωση επιβεβλημένη από την Κομισιόν ή τη Eurostat, φούσκωσε με τα χρέη των νοσοκομείων μόνο τα δημοσιονομικά ελλείμματα των ετών 2008 και 2009!
  Πρόκειται για ανεξόφλητα χρέη νοσοκομείων συνολικού ύψους 5,2 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούσαν σε υποχρεώσεις των ετών 2005-2009, αλλά «φορτώθηκαν» σκόπιμα από την κυβέρνηση Παπανδρέου μόνο στα έτη 2008 και 2009!
  Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το που ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Οκτώβριο του 2009 έσπευσε να «φουσκώσει» το έλλειμμα του 2008 με επιπλέον 1,3% του ΑΕΠ και το έλλειμμα του 2009 με επιπλέον 0,9% του ΑΕΠ, φορτώνοντας λογιστικά τους προϋπολογισμούς των δύο αυτών ετών με ποσά συνολικού ύψους 5,2 δισ. ευρώ τα οποία αφορούσαν σε ανεξόφλητα χρέη νοσηλευτικών ιδρυμάτων παρελθόντων ετών!
  Στη σελίδα 31 του πορίσματος που εξέδωσε τον Ιανουάριο του 2010 η επιτροπή εκείνη αναφέρονται επί λέξει τα εξής, σχετικά με τα χρέη των νοσοκομείων:
  «Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) έχει διατυπώσει ενστάσεις για το γεγονός ότι το σύνολο των παλαιών οφειλών των δημοσίων νοσοκομείων έχει καταγραφεί και επιβαρύνει δύο μόνο έτη, το 2008 και το 2009 (γνωστοποίηση 21 Οκτωβρίου 2009). Κατά τη Eurostat, οι οφειλές αυτές θα πρέπει να επιμερισθούν στα ελλείμματα των ετών που αφορούν (2005 έως και 2009). Στην περίπτωση αυτή, θα μειωθούν τα ελλείμματα του 2008 και του 2009 (όπως διαμορφώθηκαν με τη γνωστοποίηση της 21ης Οκτωβρίου 2009) και θα αυξηθούν κυρίως τα ελλείμματα του 2006, 2007»!
  Η ίδια η Eurostat δηλαδή διαφωνούσε για τον τρόπο με τον οποίο καταγράφηκαν τα χρέη των νοσοκομείων στα ελλείμματα των ετών 2008 και 2009! Η επισήμανση αυτή από το πόρισμα του Ιανουαρίου του 2010 βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τα όσα απάντησε ο κοινοτικός επίτροπος κ. Σεμέτα στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντή.
  ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

  http://www.tsantiri.gr/oikonomia/%c2%abfouskosan%c2%bb-ta-ellimmata-prin-mas-valoun-sto-mnimonio.html  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Η ALPHA BANK καρφώνει ΕΛΣΤΑΤ για το ύψος ελλείμματος και χρέους το 2009 και 2010
  Στην ουσία η ALPHA BANK κατηγορεί την ΕΛΣΤΑΤ για διόγκωση του ελλείματος αλλά και του χρέους
  Διαβάστε τι αναφέρει η ALPHA BANK στην σελίδα 9, στο “Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της 31/5/2012 και Τριμηνιαίο Οικονομικό Δελτίο Μαΐου 2012 (τεύχος 117)”, για την ΕΛΣΤΑΤ
  “Τα ανωτέρω μπορεί να συγκριθούν με την εξαιρετικά πιο ριζοσπαστική πολιτική που επιλέχθηκε στην Ελλάδα σε αυτό τον τομέα. Όπως είναι γνωστό, τον Νοέμβριο του 2010 η ΕΛΣΤΑΤ σε μια αποφασιστική της παρέμβαση συμπεριέλαβε στη γενική κυβέρνηση όλες οι βασικές ΔΕΚΟ (17 τον αριθμό) με αποτέλεσμα το σύνολο των υποχρεώσεών τους, όχι μόνο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους αλλά και εκείνων των υποχρεώσεων που έληγαν το 2010 και το 2011 και ακόμη και εκείνων που έληγαν το 2024, συμπεριελήφθησαν στο χρέος της γενικής κυβέρνησης της Ελλάδος. Τα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία αυτών των οργανισμών δεν ελήφθησαν υπόψη.”

  Διαβάστε ολόκληρη της έκθεση της ALPHA BANK

  http://olympia.gr/2012/06/24/%ce%b7-alpha-bank-%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%86%cf%8e%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b5%ce%bb%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%8d%cf%88%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bc/
  ==============
  Νέα βόμβα από την Κομισιόν σχετικά με το «φουσκωμένο έλλειμμα του 2009 είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ, Αλγκίρντας Σεμέτα αποκάλυψε ότι δεν έγινε με παρότρυνση της Επιτροπής, η συμπερίληψη ολόκληρης της έκτασης των οφειλών των νοσοκομείων στις προβλέψεις του ελλείμματος για το 2009!
  Μεταξύ άλλων, στην ερώτησή του ο Ν. Χουντής ζητούσε να μάθει πρώτον με βάση ποιο άρθρο του Ευρωπαϊκού Συστήματος Εθνικών και Περιφερειακών Λογαριασμών (ESA 95) δικαιολόγησε η ελληνική κυβέρνηση την εισαγωγή των μη επαναλαμβανόμενων δαπανών στο έλλειμμα του 2009 και αν υπήρξε σχετική υπόδειξη εκ μέρους της Eurostat και δεύτερον, αν ήταν υποχρεωμένη η ελληνική κυβέρνηση να συμπεριλάβει για εκείνο το έτος τις μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες, που αφορούσαν προμηθευτές νοσοκομειακού υλικού, καθώς και ποια άλλα κράτη μέλη έχουν εντάξει στους εθνικούς λογαριασμούς τους, μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες που αφορούν σε οφειλές προς προμηθευτές υγειονομικού υλικού στα δημόσια νοσοκομεία.

  Στην απάντησή του ο κ. Σεμέτα, τονίζει ότι σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες «όλες οι ροές πρέπει να καταγράφονται στη βάση αυτοτελών χρήσεων» και επομένως και «οι κρατικές δαπάνες πρέπει, να καταγράφονται στη βάση αυτοτελών χρήσεων, όταν προκύπτει υποχρέωση πληρωμής από την παροχή εμπορεύματος ή υπηρεσίας και όχι κατά τη στιγμή του διακανονισμού».

  «Η αρχική συμπερίληψη εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ολόκληρης της έκτασης των οφειλών στις προβλέψεις του ελλείμματος για το 2009 δεν έγινε με παρότρυνση της Επιτροπής», καταλήγει στην απάντησή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

  http://www.tsantiri.gr/oikonomia/sok-apo-ti-komision-gia-to-dolofoniko-fouskoma-tou-ellimmatos-me-ta-chrei-ton-nosokomion.html

  =============

  17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

  "Βόμβα" Alpha Bank κατά ΕΛΣΤΑΤ για "μαγείρεμα" στοιχείων χρέους

  Αμφισβητεί απόλυτα τεκμηριωμένα την ακρίβεια των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο της και αφήνει ανοικτά υπόνοιες για "παραποίηση" των στοιχείων αυτών. Διατυπώνει σφοδρές αμφιβολίες για την ορθότητα των ατοιχείων από το 2005 μέχρι σήμερα και φαίνεται ότι αυτή η υπόθεση έχει πολύ ... ζουμί, αφού πάνω σε αυτά τα στοιχεία έχει στηθεί το colpo grosso για την άλωση της χώρας.
  Η συνέχεια εδώ:
  http://greeknation.blogspot.gr/2011/11/alpha-bank.html


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΟΙ....!!!
  Ε....! ΚΑΙ? ΤΙ ΕΓΙΝΕ ? ΤΙΠΟΤΑ....!!! ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...? ΤΙΠΟΤΑ...!
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΟΔΟΣ , ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ , ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ..?? ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ , ΠΟΥ , ΠΟΙΟ , ΠΟΤΕ...!!
  ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΟΟΟΟΛΟΙ....!!!
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ..? ΝΑ ΒΟΗΘΕΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ...!!!
  ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ.... ΤΟ ΓΑΠΟΣΙΧΑΜΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΚΡΙΤΙΚΗ....!!! ΛΥΣΕΙΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.....!!!

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ