Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, οι Ναΐτες Ιππότες και τα 100.000 δολάρια- Φωτογραφίες


Όταν η Ορθοδοξία πλήττεται από τους ΔΙΕΘΝΕΙΣΤΕΣ - ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΙΣΤΕΣ, τότε γίνεται κατανοητό ΓΙΑΤΙ οι μοναχοί της Ι.Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ, ΦΥΛΑΤΤΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ!


Πόπη Σουφλή

 του Κώστα Ζαφειρίου
 
Με αφορμή την δημοσίευση φωτογραφιών από την παρουσία του τιτουλάριου μητροπολίτη Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού σε τελετή  Ναϊτών Ιπποτών, παρουσία που προκάλεσε σοκ στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα, το «ierovima.gr” , έλαβε σήμερα Σάββατο την κάτωθι επιστολή (με φωτογραφικό υλικό) την οποία και δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη: 

 
 
 
 
"ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΙΠΠΟΤΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
 
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού σκοπού
 
Διακριτικός Τίτλος "OSMTH-Greece"
 
Είμαστε ένας ζωντανός Οργανισμός, που ακολουθεί το ρεύμα της εποχής του, βασιζόμενος στις παραδοσιακές αρχές και τους κανόνες των Ναϊτών Ιπποτών. Είμαστε μια παγκόσμια αλυσίδα που κάθε κρίκος της έχει δική του δυναμική. Είμαστε οι γνήσιοι απόγονοι των Ναϊτών Ιπποτών που έγραψαν ιστορία σαν Στρατιωτικό Τάγμα την εποχή του Μεσαίωνα.
 
 
Το Τάγμα μας διοικείται από τον Μεγάλο Εθνικό Διοικητή Της Επικράτειας της Ελλάδας Μεγαλόσταυρο Ιππότη Dr Παύλο Τσολακιάν.
 
 
Μεταξύ των πλέον προεξεχόντων μελών του Τάγματος περιλαμβάνονται διάφορα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, πρώην σύμβουλοι του Προέδρου των ΗΠΑ, μέλη της ευρωπαϊκής υψηλής αριστοκρατίας, Χριστιανοί Καθολικοί, Χριστιανοί Ορθόδοξοι, Αγγλικανικών και Λουθηρανικών Εκκλησιών, διπλωμάτες, και ανώτεροι υπάλληλοι διαφόρων χωρών, των Ηνωμένων Εθνών ή των διακυβερνητικών οργανώσεων και πάνω από εκατό ναύαρχοι και στρατηγοί από διάφορες χώρες.


Η ιδιότητα μέλους του OSMTH απαιτεί την προσφορά στην υπηρεσία. Αν και κάποια από τα μέλη μας είναι μέλη της αριστοκρατίας, ένας τίτλος αριστοκρατίας δεν είναι απαραίτητος για την ιδιότητα μέλους. Αντίστροφα η ιδιότητα μέλους του Τάγματος δεν σημαίνει ότι κάποιος λαμβάνει οποιονδήποτε τίτλο αριστοκρατίας. Οι ονομασίες "Ιππότης" και "Αρχόντισσα" είναι οι παραδοσιακοί τίτλοι που χρησιμοποιούνται στο Τάγμα ως υπενθύμιση ότι τα μέλη μας δεσμεύονται στην Ιπποτική συμπεριφορά.
 
 
Αξιότιμοι κύριοι του ieroVima,
 
Οι σχέσεις μας με την Ορθόδοξη Εκκλησία όπως και με όλες τις Εκκλησίες, είναι άριστες. Έχουμε συνδράμει οικονομικά αρκερά φιλανθρωπικά σωματεία που δραστηριοποιούνται ανά την ελληνική επικράτεια, όπως έχουμε ενισχύσει οικονομικά την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, για το Θεάρεστο έργο που επιτελεί. 
 

Οικονομική ενίσχυση στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών 

 
Ειδικότερα (σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που είχαμε εκδώσει) επιθυμώ να σας ενημερώσω, ότι την Τετάρτη 22/02/12 και ώρα 12:30 πραγματοποιήθηκε 45λεπτη συνάντηση της ηγεσίας του Υπάτου Συμβούλιου της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. (Αποστέλλω φωτογραφικό υλικό)
 
Με τον Μακαριότατο συζητήθηκαν θέματα όπως η Οικονομική Δωρεά των 100.000 δολαρίων του Τάγματος για την αποκατάσταση ζημιών της Μητρόπολης Αθηνών που έχουν προκληθεί από τους σεισμούς του 1999. Επίσης συζητήθηκε η συμβολή του Τάγματος στο θεάρεστο έργο της διανομής τροφίμων σε άστεγους και απόρους της Αθήνας . Βεβαίως συζητήθηκαν και άλλα θέματα του Τάγματος προς ενημέρωση του Μακαριωτάτου.
 
 
Η ταυτότητα του Ιπποτικού Τάγματος
 
Το Κυρίαρχο Ιπποτικό Τάγμα του Ναού των Ιεροσολύμων (OSMTH), η μεγαλύτερη και καλύτερα οργανωμένη ομάδα Ιπποτών σήμερα, είναι μια διεθνής οργάνωση με 7.500 μέλη σε περισσότερες από 48 χώρες.
Είναι μια μη πολιτική και μη κερδοσκοπική χριστιανική οργάνωση που εδρεύει στην Γενεύη στην Ελβετία κάτω από τον ομοσπονδιακό ληξιαρχικό αριθμό CH-660.197299-4.
Ο όρος Στρατιωτικό Τάγμα έχει διατηρηθεί για καθαρά εθιμοτυπικούς και τελετουργικούς λόγους.

Αποτελείται από άνδρες (Ιππότες) και γυναίκες (αρχόντισσες) οι οποίοι έχουν καταδείξει ότι κατέχουν τις υψηλές ηθικές αξίες.

Ο λόγος, τα έργα και όχι το ξίφος είναι το όπλο του σύγχρονου ιππότη. Οι θρησκευτικές μας πεποιθήσεις είναι ο Οικουμενικός Χριστιανισμός και καλωσορίζουμε τα μέλη όλων των χριστιανικών θρησκειών που ενδιαφέρονται για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανθρωπιστικής βοήθειας.
 
Αναγνωριζόμαστε επίσημα από τα Ηνωμένα Έθνη και διατηρούμε ανώτατο αξιωματούχο του OSMTH ως εκπρόσωπό μας.

Το OSMTH σήμερα, και από το 2002 έχει επίσημα αναγνωρισθεί μέσω της κοινωνικής προσφοράς του, από τον ΟΗΕ, και συμμετέχει ως μέλος σε ειρηνευτικές αποστολές και επιτροπές υπό το καθεστώς ειδικού συμβούλου.
Όπως οι παλαιοί Ναΐτες Ιππότες, λειτουργούμε ως σύγχρονο παγκόσμιο δίκτυο μορφωμένων επαγγελματιών. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να υποστηρίζουμε τους λιγότερο τυχερούς συνανθρώπους μας, και προωθούμε τα ιπποτικά ιδανικά της τιμής, της τιμιότητας τα ευγένειας της ανοχής και τη ς υποστήριξης στην οικουμενική χριστιανική πίστη σε όλο τον κόσμο.


Συνεργαζόμαστε με την κυβερνητική ηγεσία και με άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις, προκειμένου να παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια και να συμμετέχουμε σε αποφάσεις για σοβαρές ανθρωπιστικές ανάγκες ή πολιτικά, εθνικά και θρησκευτικά ζητήματα.
 
Στόχοι μας η διεθνής προώθηση των διαπολιτισμικών και δια-θρησκευτικών επαφών προκειμένου να ενισχυθούν οι γέφυρες της αδελφοσύνης μεταξύ των εθνών και των πολιτισμών.
 
Σαν οικουμενικοί χριστιανοί, επιδιώκουμε επίσης την ενημέρωση για τις συγκρούσεις και τις αιτίες που τις προκαλούν ώστε με κατάλληλες ενέργειες, να επιτύχουμε την μελλοντική πρόληψή τους για την ειρηνική συνύπαρξη όλων των εθνών.
 
Οι αρετές της πίστης, της ελπίδας και της φιλανθρωπίας είναι τα φώτα που καθοδηγούν το Κυρίαρχο Ιπποτικό Τάγμα του Ναού της Ιερουσαλήμ., του οποίου τα μέλη επιθυμούν ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ, ακριβώς όπως οι αρχικοί ιππότες είχαν εξυπηρετήσει.

Το ρητό του Τάγματος είναι:
"Non nobis, Domine, non nobis, sed Nomini Tuo ad gloriam",
Όχι για μας Κύριε όχι σε εμάς, αλλά προς το όνομά σου όλη η δόξα".

 

(ψαλμός 115, στίχος 1)
 
Τα πρότυπα ιδιότητας μέλους είναι εσκεμμένα πολύ υψηλά, και η αφιέρωσή μας σε έναν κόσμο προσφοράς απαιτεί σημαντικές προσδοκίες. Η υπηρεσία και η αφιέρωση στα κοινά δεν περιορίζονται στην αποκαλούμενη "ελίτ". Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αποδειχθούν αληθινοί προμαχώνες της ευγένειας, της ευπρέπειας και της αφιέρωσης στην κοινωνία μας. Αυτοί οι σιωπηλοί ήρωες κατέχουν πάντα μια τιμητική θέση ανάμεσά μας.

Σε εκείνους που τους εκφράζουν τα ιδανικά και οι επιδιώξεις μας και επιθυμούν να συμπορευθούν μαζί μας, το Τάγμα των Ιπποτών του Ναού της Ιερουσαλήμ, προσφέρει μια παγκόσμιας ποιότητας αδελφότητα, σε ένα διεθνές δίκτυο ξεχωριστών ανδρών και γυναικών.

Οι επικράτειες μπορούν επίσης να υποστηρίξουν το έργο του Τάγματος με την βοήθεια ατόμων που επιθυμούν να υποστηρίξουν τις δραστηριότητες χωρίς να γίνουν πλήρη μέλη.
 
 
Αγαπητοί κύριοι του IeroVima,
 
Δια της παρούσης ανακοίνωσης, σας γνωστοποιούμε ότι το όραμά μας είναι κοινό. Ο πλανήτης μας είναι το σπίτι όλων μας. Και μέσα από όλες τις ομάδες που συνεργάζονται παρά τις εθνικές, γεωγραφικές και θρησκευτικές διαφορές, για το κοινό μας έργο, σας καλούμε να γνωρίσετε τις δραστηριότητές μας, που αποβλέπουν σε ενότητα, σύμπνοια και δικαιοσύνη.   
 
 Τέλος σας γνωρίζουμε ότιη Μεγάλη Επικράτεια της Ελλάδος ,του Κυρίαρχου Ιπποτικού Τάγματος του Ναού των Ιεροσολύμων, τελεί υπό τις ευλογίες του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. 
 
Σας αποστέλλω φωτογραφία του  Μεγάλου Εθνικού Διοικητή Της Επικράτειας της Ελλάδας Μεγαλόσταυρου Ιππότη Dr Παύλου Τσολακιάν, καθώς και άλλο φωτογραφικό υλικό, αν επιθυμείτε να το δημοσιεύσετε. 
 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την φιλοξενία
Επιτρέψατέ μου να διατηρήσω την ανωνυμία μου (φέρω τον Τέταρτο Βαθμό του Τάγματος)
 
 
 H.E. Chev.------------- G.C.T.J.


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. http://politikosafari.blogspot.gr/2013/07/blog-post_30.html

  Και .... κόρδωμα ο δικος σου!
  Ο εφεντης του τον επαινεσε. Τώρα θα γινει δριμυτερος κατα τών Ελληνων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://www.romfea.gr/epikairotita/18295-2013-07-30-10-51-38

  H περιουσια τής εκκλησιας στα χέρια των νεοταξιτών.
  Αποδυναμωνεται η εκκλησια και συντομα η ορθοδοξια θα βρισκεται υπο διωγμον.
  Ο αρχιεπισκοπος μαζι με κάποιους αλλους φιλους του θα πάρουν ενα καλο μεριδιο για τις υπηρεσιες τους στους τραπεζιτες, και κλείνουν το "μαγαζι". Διοτι για αυτους η εκκλησια ηταν μια επικερδεστατη επιχειρηση, ενω οι ιδιοι ειναι αθεοι και οι περισσοτεροι εξ αυτων κίναιδοι.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. http://www.pentapostagma.gr/2013/04/patriarxeis-bartholomaios-arxiepiskopos-athinon-fwtografies-me-masonous.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7-%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82

  Προτου γινουμε μάνες και πατεραδες θα επρεπε να εξεταζομαστε για την ψυχολογια μας και μετα να παιρνουμε αδεια υγειας για να γινουμε γονεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ