Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έτσι απαξιώνεται ο Southstream, από τους εκλεκτούς του Παπανδρέου… σήμερα! ΟΛΑ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.


southstream telex 

ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ Ή ΚΑΤΙ ΆΛΛΟ;

Λίγη ώρα πριν την συνάντηση Σαμαρά – Gazprom στο μέγαρο Μαξίμου, το Ολυμπία αποκαλύπτει τα ντοκουμέντα που θα πρέπει να προβληματίσουν (;) σοβαρά τον ίδιο τον πρωθυπουργό εάν δεν τα γνωρίζει. Δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ο αρμόδιος της ΔΕΣΦΑ, κύριος Παπαρσενος παρουσιάζει το έργο σαν “καμμένο χαρτί”, προβάλλοντας μάλιστα το επιχείρημα της “βιαστικής πολιτικής πρωτοβουλίας” Καραμανλή – Πούτιν. Λεπτομέρεια; Ο κύριος Παπαρσενος είναι ένας εκ των τριών αδελφών που το καθεστώς Παπανδρέου ..τοποθέτησε σε θέσεις κλειδιά*.

Η εισήγηση όμως του κυρίου Παπαρσένου, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις δηλώσεις του αναπληρωτή CEO της Gazprom στο Russia Today, όπου δήλωνε ξεκάθαρα ότι “μελετάμε σοβαρά την κατασκευή του τμήματος Ελλάδα – Ιταλία”, στις 21/11/2012!

Το αποτέλεσμα αυτών των εισηγήσεων φαίνεται ότι ήταν η ηχηρή απουσία των Ελλήνων επιτελών από τις συναντήσεις που γίνονταν μάλιστα υπό την αιγίδα της ΕΕ και αφορούσαν το έργο! Παρά τα τηλεγραφήματα της μόνιμης αντιπροσωπείας της ΕΕ που ενημέρωναν το υπουργείο για την αναγκαιότητα και την σημασία αυτών των “τεχνικών συναντήσεων”!

paparsenos southstream

Το μεγαλύτερο άνοιγμα λοιπόν που έκανε Ελληνική κυβέρνηση τις τελευταίες δεκαετίες, με την συμφωνία κορυφής Καραμανλή – Πούτιν, απαξιώνεται από “εισηγήσεις” συνεργατών του κυρίου Παπανδρέου, που έχουν απομείνει σε θέσεις κλειδιά του κρατικού μηχανισμού. Αυτό βεβαίως είναι αναμενόμενο εάν θυμηθούμε τις αποκαλύψεις των Wikileaks, την οργή κύκλων της υπερδύναμης για την συμφωνία και την “σιγουριά” που έτρεφαν ότι με Γιώργο Παπανδρέου στην κυβέρνηση το έργο δεν θα γινόταν ποτέ!

Εδώ όμως οφείλει μία απάντηση και ο αρμόδιος υπουργός, κύριος Παπαγεωργίου. “Πείθεται” τόσο εύκολα από τέτοιες εισηγήσεις; Είναι δυνατόν να μένει η Ελλάδα έξω από τις εξελίξεις χωρίς να στέλνει καν εκπροσώπους σε συναντήσεις ακόμα και υπό την αιγίδα της ΕΕ; Στις 8 Φεβρουαρίου για παράδειγμα, στην τεχνική συνάντηση της επιτροπής, δεν συμμετείχε ούτε εκπρόσωπος του υπουργείου, ούτε της ΔΕΣΦΑ, παρά μόνο ο διπλωματικός συνεργάτης του Πρέσβη μας στην ΜΕΑ, κου Παπασταύρου!


*”Ο Γιώργος Παπαρσένος, το Φλεβάρη του 2010, διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος στο εθνικό φορέα του φυσικού αερίου, τη ΔΕΣΦΑ ΑΕ, φορέα με διαχείριση δις Ευρώ, ενώ ένα μήνα πριν ο αδελφός του, ο Αλέξανδρος Παπαρσένος διορίστηκε το Γενάρη, Πρόεδρος του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ), το οποίο διαχειρίζεται επίσης δις Ευρώ. Και σαν να μην έφτανε αυτό και τρίτος αδελφός, ο Αχιλλέας Παπαρσένος ορίστηκε Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γενεύη, τοποθέτηση που χαρακτηρίζεται από άλλους Διπλωματικούς ως «Παράδεισος», ενώ άλλοι συνάδελφοι του κάνουν χρόνια να δουν τοποθέτηση σε αντίστοιχη θέση και βρίσκονται μονίμως στην κεντρική υπηρεσία»! Αποκάλυπτε ο τ. υπουργός Νίκος Νικολόπουλος, ενώ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κυρίου Παπαρσένου της Γενεύης, που “διαβεβαίωνε” την Ελβετική εφημερίδα LaLiberte ότι “ο αδελφός του πρωθυπουργού, Α. Παπανδρέου, ουδέποτε έλαβε χορηγία από Ελληνικό κρατικό ίδρυμα”! (Μείζον θέμα εκτροπής του πολιτεύματος από την απάντηση κρατικού υπαλλήλου στην Ελβετική εφημερίδα…)

Διαβάστε και εδώ την προηγούμενη αποκάλυψη με τα έγγραφα που αποδεικνύουν την ολιγωρία της Ελληνικής πλευράς.Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ