Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ !
Επί ένα μήνα το Eurogroup συνεδρίαζε και εμείς παρακολουθούσαμε στενά τι ετοιμάζουν με την αντίστοιχη καχυποψία που τούς αξίζει. Όσο δύσκολος και αν είναι ο ξύλινος λόγος του Γιούνγκερ και των εν....
γένει δήθεν τεχνοκρατών προς ερμηνεία τολμήσαμε και  φανερώσαμε τις προθέσεις τους από τη πρώτη συνεδρίασή τους στις 12/11 μέχρι και τη συνεδρίαση της  26/11/2012 (βλ. σε αυτή τη σελίδα τις αναλύσεις σχετικά). Δεν σχολιάσαμε μόνο την τελευταία συνεδρίαση την 13.12.2012 που έδωσε και το πράσινο φως για τη δήθεν εκταμίευση.  Αυτό ήταν συνεπές προς τις προηγούμενες τοποθετήσεις μας, διότι έπρεπε να βρούμε τις αποφάσεις για τα νέα μέτρα, τα οποία θα ενσωματωθούν σε νέο μνημόνιο ή μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Η συνεδρίαση της 13/12 ήταν ένα σόου προς ανάδειξη του Στουρνάρα.

Με την από 30.11.2012 σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ξεκινάει η διαδικασία για νέα τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 734/2011 απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία έχει επιβάλλει το 2ο και το 3ο μνημόνιο (ή μεσοπρόθεσμο 2013-2016).

Παρακάτω αναφέρονται τα κρισιμότερα σημεία της απόφασης  για να καταλάβουμε την προπαγάνδα σχετικά με την εκταμίευση της δόσης, τη μη λήψη νέων μέτρων, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας κτλ.

α) Οι Επίτροποι  βλέπουν,  ότι η κατάσταση δεν έχει διορθωθεί, οπότε πρέπει να πιέσουν για να υλοποιηθούν τα νέα μέτρα και να επικαιροποιηθούν οι όροι των μνημονίων.

β) Οι δανειστές (κράτη ευρωζώνης – ΕΤΧΣ) αποφάσισαν, ότι η χρηματοδότηση θα δοθεί υπό τον όρο, ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα μέτρα όλων των μνημονίων, αλλά  και αυτά που αποφασίζονται με αυτήν την απόφαση.

γ) Τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων και οι μεταφορές των κερδών των Κεντρικών Τραπεζών από ελληνικά ομόλογα (που κατέχουν και κεντρικές τράπεζες) δεν έχουν κάποια σχέση με την  δημοσιονομική εξυγίανση, διότι είναι αβέβαια.

δ) Ιδιωτικοποιήσεις της Εγνατίας Οδού, λιμανιών (Ελευσίνα, Λαύριο, Ηγουμενίτσα, Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Καβαλά, Κέρκυρα, Πάτρα, Ηράκλειο και Ραφήνα), ΔΕΗ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ). Τα έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων θα καταθέτονται σε ειδικό λογαριασμό για την εξόφληση του δημόσιου χρέους. Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιούνται κάποιοι στόχοι θα γίνονται αυτόματα άλλες περικοπές.

ε) Μεταβολές στον ΕΟΠΠΥ με : περιορισμό κοινωνικών παροχών, αύξηση ποσοστού συμμετοχής για ιδιωτική περίθαλψη, αναθεώρηση συμφωνιών με προμηθευτές, αναθεώρηση αμοιβών και του αριθμού διαγνωστικών και φυσιοθεραπευτικών υπηρεσιών, θέσπιση ενδεικτικών τιμών ιατρικών συσκευών, αύξηση εισφορών ΟΓΑ μέχρι το μέσο όρο του ΕΟΠΠΥ, αντικατάσταση φαρμάκων με γενόσημα.

στ) αλλαγές στα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης (μάλλον ενοποιήσεις)

ζ) τροποποίηση αντικειμενικών αξιών ακινήτων

η) ιδιωτικοποιήσεις 40 ακινήτων

θ) νέο φορολογικό μέχρι τον Ιούνιο του 2013

ι) μείωση μισθών από το 2014 και μετά κατά 247 εκ. το χρόνο

ια) μείωση συντάξεων από το 2014 και μετά κατά 423 εκ.  το χρόνο

ιβ) μείωση δαπανών δημόσιων υπηρεσιών από το 2014 και μετά κατά 285 εκ ευρώ το χρόνο

ιγ) περικοπές στη παιδεία από το 2014 και μετά κατά 37 εκ ευρώ το χρόνο

ιδ) περικοπές στις κρατικές επιχειρήσεις 123 εκατ. ευρώ από το 2014 και μετά

ιε) περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 620 εκατ. ευρώ από το 2014 και μετά

ιστ) μείωση των κοινωνικών παροχών 78 εκατ. ευρώ από το 2014 και μετά

ιζ) μείωση της χρηματοδότησης προς τους δήμους και τις περιφέρεις κατά τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ το 2013 και επιπλέον 160 εκατ.

ευρώ από το 2014 και μετά. Άρα αύξηση των δημοτικών τελών

ιη) περικοπές στις δημόσιες επενδύσεις κατά  150 εκατ. ευρώ το 2013 και επιπλέον 150 εκατ. ευρώ από το 2014 και μετά.  Πολύ σημαντικό σημείο για να καταλάβει κανείς ότι η χώρα δεν λαμβάνει παραγωγικά δάνεια άλλα καταναλωτικά… εκατοντάδων δις ευρώ

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν, όταν πλέον ακόμη και ο Σημίτης παραδέχεται με το νέο του βιβλίο, ότι όλα συμβαίνουν για τη διάσωση των τραπεζών και όχι της χώρας.

 Το πρωτότυπο της σύστασης μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Ενημέρωση 08.02.2013 : Κατατέθηκε το νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα ως “Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016″ .    Σχετικά δημοσιεύματα από το skai.gr  και το  tovima.gr 

Θυμάται άραγε κανείς τον Σαμαρά που έλεγε ότι δεν θα πάρει άλλα μέτρα ;

 

Γιώργος Πάσογλου

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

5 σχόλια:

 1. Εχω αρχησει κι ταρρασομαι πνευματικος κι βιολογικος..ποσο δυσκολο ειναι να το καταλαβουμε ρε παιδια???? ΣΤΑΣΗ/ΑΠΟΧΗ πληρωμων,δεν πληρωνουμε τιποτα για μια βδομαδα.ολοι σπιτια μας με τους αγαπημενους μας στης γειτονιες,στα χωρια.δεν παει κανεις για δουλεια μια βδομαδα..θα καταρευσουν θα το δειτε..οι Ισλανδοι ειναι ηλιθιοι που το κανανε??? θα μου πειτε θελει οργανωση.συμφωνη..ας το ξεκηνησουμε απο καπου..μεσω fasebook,μεσο μπλογκ,μεσο καπου τελοσπαντον.. κοντεψε να παρει της εκλογες στην Ιταλια ο ιταλος"λαζοπουλος" ρε παιδια..ελεος δηλαδη..η μερκελ κι οι γερμανοτροικα εχει χεστει με το αποτελεσμα αυτο..ασ ξεκηνησουμε απο δω,με μπροσταρη την "μπουμπουληνα μας....αν βεβαια κι εκεινη συμφωνει..κ.Ποπη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εγώ το φωνάζω μήνες...αλλά ποιός ακούει.... Παρ' όλα αυτά, από αύριο, ξεκινάω να το αναρτώ.... και όσοι πιστοί, προσέλθετε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Για κανε την αρχη καλη μου..κι λεω μονο τουτο, αν στην αναρτηση του στρατιωτικου χτες εχουμε ανταλλαξει αποψεις 90 ατομα μεχρι τωρα,απο αυριο θα πρεπει να σχολιαζουμε κι να αναρτωνται 90 καθε μισαωρο..για να μην πω τεταρτο!! ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!! Χ.Γ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η φατσα αυτη μοιαζει με "Τρωκτικο"... δειχνει...μια λαιμαργια...θελει να μας ροκανισει!!!...Παρατηρηστε την!...Τι "ζωακι" σας θυμιζει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι Ελληνες...σταση πληρωμων;...Χλωμο!...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ