Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Εκνευρισμένος ο εκ Κοζάνης αρθρογράφος Πάσχος Μανδραβέλης με δημοσίευμα του left.gr που αναφέρεται στη σύζυγό του και την απόσπασή της στο γραφείο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

 Σχόλιο attikanea : ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΑΚΙΜΙΑΖΟΥΝ

Όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πήρε τη θέση του διευθυντή του ΠΑΣΟΚ (2003-2004), αλλά και όταν στη συνέχεια έγινε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, η σύζυγος του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη, Σοφία, υπάλληλος του ΙΚΑ Κοζάνης, αποσπάστηκε στο ΠΑΣΟΚ και υπηρέτησε στο γραφείο του Παπακωνσταντίνου ως απολύτου εμπιστοσύνης. Από τότε που έγινε υπουργός, υπήρξε ιδιαιτέρα του και στα δύο υπουργεία, Οικονομικών και ΥΠΕΧΩΔΕ, στα οποία τοποθετήθηκε....

Η απάντηση του ΠΑΣΧΟΥ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ

Τα τρολ του left.gr

Η σύζυγος ενός δημοσιογράφου δεν είναι του ανδρός της και δεν είναι του πατρός της, όπως έλεγε και ένα παλιό σύνθημα της αξιοπρεπούς αριστεράς. Θυμάμαι παλιά την αριστερά με ήθος. Μαχόταν για τις ιδέες της αλλά δεν ασχολείτο με τα γυναικόπαιδα των πολιτικών της αντιπάλων, ή όσων -τέλος πάντων- θεωρούσε πολιτικούς της αντιπάλους. Με το νέο φρούτο των «κινημάτων», όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην πολιτική ζωή μέσω ΣΥΡΙΖΑ, η αριστερά δεν έχασε μόνο τον ορθό λόγο. Έχασε και την αξιοπρέπειά της.

Με τα υπόλοιπα τρολ των social media αποφάσισα να μην ασχοληθώ. Είμαι υπέρ της ελευθερίας του λόγου αλλά όπως θα έλεγε ο Ηubert Η. Ηumphrey το δικαίωμα των διάφορων «ενημερωτικών» blogs να γράφουν, δεν συνεπάγεται και υποχρέωση μας να τα παίρνουμε στα σοβαρά.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο όταν το ημιεπίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ, ανακυκλώνει διάφορες αθλιότητες που κατά καιρούς εμφανίστηκαν στα κατακάθια του διαδικτύου. Έτσι, λοιπόν, στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής «Αυγής» έξω δεξιά και υπό την ρουμπρίκα «Τα νέα του Left.gr» διάβασα την πρωί, πρωί την «είδηση» που είχε τον τίτλο «Ιδιαιτέρα του Παπακωνσταντίνου; Έλα δεν το πιστεύω!»…

Το κείμενο το left.gr «πληροφορούσε» τους απανταχού αριστερούς τα εξής: «Όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πήρε τη θέση του διευθυντή του ΠΑΣΟΚ (2003-2004), αλλά και όταν στη συνέχεια έγινε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, η σύζυγος του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη, Σοφία, υπάλληλος του ΙΚΑ Κοζάνης, αποσπάστηκε στο ΠΑΣΟΚ και υπηρέτησε στο γραφείο του Παπακωνσταντίνου ως απολύτου εμπιστοσύνης. Από τότε που έγινε υπουργός, υπήρξε ιδιαιτέρα του και στα δύο υπουργεία, Οικονομικών και ΥΠΕΧΩΔΕ, στα οποία τοποθετήθηκε».

Κατ’ αρχήν να σημειώσουμε ότι ο όρος «ιδιαιτέρα», υπήρχε μεν στις παλιές ελληνικές ταινίες, αλλά δεν χρησιμοποιείται πλέον. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, για παράδειγμα, ή ο κ. Δημήτρης Στρατούλης έχουν συνεργάτες στα γραφεία τους αλλά δεν φαντάζομαι να έχουν «ιδιαιτέρες». Αλλά δυστυχώς αυτό συμβαίνει όταν αντλείς ειδήσεις από ακροδεξιά blogs. Πρώτα υιοθετείς την ορολογία, μετά τις έννοιες, κατόπιν τις αντιλήψεις και στο τέλος τις πρακτικές.

Δεύτερον «η σύζυγος του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη» (η οποία παρεμπιπτόντως και την περίοδο 2003-2004 παρέμενε υπάλληλος του ΙΚΑ Κοζάνης) δεν είναι του ανδρός της και δεν είναι του πατρός της, όπως έλεγε και ένα παλιό σύνθημα της αξιοπρεπούς αριστεράς. Είναι ο εαυτός της και κάνει τις επιλογές της. Εκτός αν οι σύντροφοι των κινημάτων υιοθετούν και τις διδαχές του Αποστόλου Παύλου: «Αι γυναίκες τοις ιδίοις ανδράσιν υποτάσσεσθε ως τω Κυριω, ότι ο ανήρ έστι κεφαλή της γυναικός… αλλ’ ώσπερ η εκκλησία υποτάσσεται τω Χριστώ, ούτω και αι γυναίκες τοις ιδίοις ανδράσιν εν παντί» (Προς Εφεσίους 5.22) Αλλά είπαμε: πρώτα υιοθετείς τις «ειδήσεις» από τα ακροδεξιά blog, μετά την ορολογία, κατόπιν τις αντιλήψεις κ.λπ.

Δεν θα επεκταθώ στα 3/4 ψεύδους κι 1/4 αλήθειας που έχει το εν λόγω τρολάρισμα, διότι οι επιλογές μιας δημοσιου υπαλλήλου δεν είναι δουλειά ούτε του ανδρός της, ούτε του πατρός της, αλλά ούτε -φαντάζομαι- και του ΣΥΡΙΖΑ.

http://www.kozan.gr/?p=72637


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΓΚΑΙΜΠΕΛ και ο…ελαφοκυνηγός
  Ψέμα , προπαγάνδα και λάσπη οι ιδεολογικοί απόγονοι του ΓΚΕΜΠΕΛ.
  Αυτά είναι τα υλικά που έκτισαν oi Γκεμπελικοί την θεωρία της βρώμικης απαξίωσης του αντιπάλου. Τα ίδια υλικά χρησιμοποιεί σήμερα και η χρυσή αυλή.
  Πρώτα παρουσιάζει το θέμα , διαστρεβλωμένο, φανταστικό , και πολλές φορές ανύπαρκτο, με σκοπό να δημιουργήσει την πρώτη εντύπωση αντιπάθειας προς τον χειριστή ή και «δημιουργό» , του προβλήματος.
  Δεύτερο. Αρχίζει από την αντίθετη πλευρά του αποτελέσματος χωρίς να εμφανίζει πουθενά τους όρους , τις συνθήκες και τις δυνατότητες για την σωστή εκτέλεση του προγράμματος ή του έργου. Ταυτόχρονα κάνει ψεύτικες και ανήθικες συγκρίσεις με άλλα παρεμφερή θέματα , που ο αναγνώστης είτε δεν γνωρίζει , είτε ξέρει ελάχιστα.
  Τρίτο. Ρίχνουν βρώμικη λάσπη στον ανεμιστήρα. Ειδικότερα στο διαδίκτυο γράφουν το πρόβλημα και τα πρόσωπα με ΜΕΓΑΛΑ γράμματα, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, ενώ η λάσπη έχει καλύψει τα πάντα. Στο τέλος και αφού ο αναγνώστης έχει διαβάσει το μισό και καταλαβαίνει τη,,συνέχεια , βάζουν στο τέλος ένα μικρό ερωτηματικό για να δείξουν ότι ..ρωτάνε και δεν κατηγορούν ΚΑΝΕΝΑ για όσα γράφουν.
  Έτσι ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ με χρυσάφι για να’’ ντύσουν και στολίσουν’’ τον αντίπαλο του ’’αφεντικού τους’’ με τα κατάλοιπα της βρώμικης και πληρωμένης ασυνειδησίας τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΡΙΚΟΥ
  «Κύριοι, Σχετικά με το δημοσίευμα σας, υπό τη μορφή ανάρτησης, με τίτλο «Προβόπουλος, Αντρίκος Παπανδρέου κι ο συνδετικός κρίκος της Lazard», θέλω να σας πληροφορήσω ότι, ο Μπερτράν Πικάρ, τον οποίο γνωρίζω, είναι άλλο πρόσωπο από τον Ματιέ Πιγκάς, τον οποίον δεν γνωρίζω προσωπικά. »Είναι προφανές ότι σας παρασύρει σε χονδροειδή ατοπήματα, αυτό που εσείς θεωρείτε ως έγκυρο, το "Olympia.gr" που συνήθως προβάλλει τις απόψεις του κ. Καμμένου, εθνικού «συνομωσιολόγου» και κατ' επάγγελμα συκοφάντη μου. Και αυτό, γιατί επίκειται η εκδίκαση της αγωγής μου εναντίον του στα τέλη Ιανουαρίου και κατά τη προσφιλή συνηθισμένη τακτική κατασκευάζονται πάλι νέα σενάρια συνομωσίας για τη δημιουργία κλίματος και αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος μου. »Μπορούσατε και οφείλατε ως δημοσιογράφοι, να είχατε εντοπίσει άμεσα το λάθος - καθώς Πικάρ και Πιγκάς είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα- λάθος ωστόσο στο οποίο στηρίζεται η ευφάνταστη, ψευδής και συκοφαντική ανάρτηση σας. »Αναμένω άμεσα τη δημόσια διόρθωση και συγγνώμη σας, εφόσον, όπως θέλω να πιστεύω, έχετε παρασυρθεί στο λάθος και δεν συμμετέχετε στη συνεχιζόμενη σκευωρία σε βάρος μου. Ανδρέας Α. Παπανδρέου Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστήμιο Αθηνών Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2013 Υ.Γ: Προς επιβεβαίωση του λάθους σας, σας αποστέλλω τον σύνδεσμο που παραπέμπει στον Μπερτράν Πικάρ και αποδεικνύει ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά πρόσωπα, σημειώνοντας ότι: α. Αυτή την απλή κίνηση οφείλατε να είχατε κάνει εσείς πριν να προχωρήσετε στην ανάρτηση του δημοσιεύματός σας. β. Είναι τιμή μου που γνωρίζω και έχω συνεργαστεί με τον Μπερτράν Πικάρ, μια σημαντική προσωπικότητα της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας. http://www.bertrandpiccard.com/eng/index.php».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. τελικά όποια πέτρα σηκώσεις τον ΠΑΣΧΟΥΛΗ θα βρεις από κάτω. εις υγεία των κορόιδων. βεβαίως η γυναίκα δεν είναι του αντρός της. αλλά πεστε μου αν δεν ήταν γυναίκα του ΠΑΣΧΟΥΛΗ αυτού του μαγαλου υμνητή του .... θα ηταν καλά αμοιβόμενη σύμβουλος του αλλου του παπαρ@κωνσταντίνου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ...."προσοχή στον Μανδραβέλη, ήτανε παλιά τραβέλι...."

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ