Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Codex Alimentarius: True Lies

 
Ένας εγκληματίας πολέμου είναι ο εμπνευστής της σωτηρίας της ανθρωπότητας!!!! 
Ολίγον οξύμωρο, δεν βρίσκετε;


Θυμόσαστε κάποτε που οι γιαγιάδες μας καλλιεργούσαν τα ζαρζαβατικά τους, μας έβραζαν αυγά από τις κότες τους, μας έδιναν να πιούμε γάλα από τις κατσίκες τους και ήξεραν ένα σωρό γιατροσόφια με βότανα που μας έκαναν καλό; Θαρρώ πως ναι! Ε! Αυτά ξεχάστε τα, ανήκουν σε μια άλλη εποχή.


Στην Αμερική ήδη θεωρείται παράνομη η καλλιέργεια λαχανικών για προσωπική χρήση καθώς και η εκτροφή οικόσιτων ζώων προς βρώσιν. Επίσης όποιος καλλιεργεί θα πρέπει να χρησιμοποιεί εγκεκριμένους σπόρους και φυτά και όλα αυτά καταλήγουν στον ίδιο παρανομαστή, στην Επιτροπή Codex Alimentarius, η οποία έχει εκδώσει έναν κώδικα ο οποίος περιέχει υποδείξεις και πρακτικές για τις τροφές, για την παραγωγή τροφών και για την ασφάλεια τους. Η επιτροπή αυτή διατείνεται ότι ο κώδικάς αυτός έχει συνταχθεί για το δικό μας το καλό!

Ας δούμε όμως μερικές αλήθειες και μερικά ψέματα για το τι λένε πως είναι ο Codex Alimentarius και τι στα αλήθεια είναι....
Κατ΄ αρχάς ας μελετήσουμε λίγη ιστορία. Το 1893 συμπράττουν ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και συντάσσουν τον πρώτο διατροφικό κώδικα ο οποίος και εφαρμόζεται μέχρι και το τέλος της Αυστρο-ουγγρικής αυτοκρατορίας το 1918 που ήταν και το τέλος του πρώτου Διατροφικού κώδικα.

Όσον αφορά τον κώδικα στη μορφή που μας συστήνεται σήμερα αυτός θεσπίστηκε το 1962 σε μια συνεδρίαση του ΟΗΕ και προτάθηκε από τον Der Meer, Ιδιοκτήτη της εταιρίας der Meer, η οποία παρασκεύαζε τα πυρομαχικά των ναζί καθώς και θανατηφόρα αέρια. 
Μετά το τέλος του πολέμου 24 μέλη της εταιρίας καταδικάστηκαν από το δικαστήρια της Νυρεμβέργης και η εταιρία διασπάστηκε σε τρεις διαφορετικές εταιρίες. Οι εταιρίες αυτές είναι φαρμακοβιομηχανίες και είναι γνωστές μεγάλες εταιρίες του χώρου (BASF, Hoechst & BAYER). 
Με λίγα λόγια ένας εγκληματίας πολέμου είναι ο εμπνευστής της σωτηρίας της ανθρωπότητας!!!! 
Ολίγον οξύμωρο, δεν βρίσκετε;


Πηγή





ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ