Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Προς Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, το ανάγνωσμαΑγαπητέ κύριε Βαρθολομαίε, "ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ"!


Πριν αναφερθώ στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά σας, μπήκα στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, εδώ, και με σόκαρε ο αντιχριστιανικός τρόπος που ανέχεστε να σας τιτλοφορούν: «Ἡ Αὐτοῦ Θειοτάτη Παναγιότης, ὁ ᾿Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης καὶ Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης κύριος κύριος Βαρθολομαῖος.»

Ουδείς άνθρωπος επί της γης, κύριε Βαρθολομαίε, δεν είναι, δεν μπορεί να είναι, θειότατος ή παναγιότατος. Αυτές είναι ιδιότητες που ανήκουν μόνο στο Θεό, και αν δεν το γνωρίζετε τόσο το χειρότερο για σας.

Όταν ο ίδιος ο Χριστός δεν απεδέχθη να τον αποκαλούν ούτε καν "αγαθό" (Κατά Ματθαίον 19: 17), λέγοντας « Τι με λέγεις αγαθό, ουδείς αγαθός ει μη εις, ο Θεός», αποτελεί βλασφημία οι τίτλοι θειότατος και παναγιότατος ν’ αποδίδονται σ’ έναν κοινό θνητό. Πολύ περισσότερο όταν..
ο θνητός αυτός ανέβηκε σε χρυσοποίκιλτο θρόνο, κατά τα πρότυπα κοσμικών βασιλέων και όχι του Χριστού που δίδαξε ταπεινότητα λόγω και έργω, διαλέγοντας μια φάτνη για να γεννηθεί και όχι ένα ανάκτορο.

Αν θυμάμαι καλά, σας τα έχω ξαναπεί αυτά στο παρελθόν, αλλά εσείς δεν καταδέχεστε νουθεσία από πυγολαμπίδα. Ξεχνάτε, προφανώς, το ρηθέν υπό του Αποστόλου Παύλου, ότι «τα μωρά του κόσμου εξέλεξεν ο Θεός διά να καταισχύνη τους σοφούς, και τα ασθενή του κόσμου εξέλεξεν ο Θεός διά να καταισχύνη τα ισχυρά.» (Α' Προς Κορινθίους, 1: 27)

Πάμε στο θέμα μας τώρα. Διάβασα με προσοχή το χριστουγεννιάτικο μήνυμά σας εδώ, στο οποίο κηρύξατε «από της Ιεράς ταύτης Καθέδρας του Κέντρου της Ορθοδοξίας το επί θύραις νέον Έτος ως Έ τ ο ς Π α ν α ν θ ρ ώ π ι ν η ς Α λ λ η λ ε γ γ ύ η ς

Αστοχία! Μεγάλη αστοχία!

Εάν είχατε έστω κατ’ ελάχιστον το προφητικό χρίσμα ή το αποστολικό, θα κηρύττατε το 2013 έτος Μετανοίας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Με το να παραβλέπετε την ουσία και την αιτία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και να εστιάζετε την προσοχή σας στην αλληλεγγύη είναι σα να λέτε σιωπηρά στους ισχυρούς και διεφθαρμένους εντός και εκτός Ελλάδας, «συνεχίστε όπως πάτε στην οδό του Μαμμωνά, και οι Χριστιανοί θα προσφέρουν αλληλεγγύη, τουτέστιν ελεημοσύνη, στους άνεργους και φτωχούς, θύματα των αδικιών και της βαρβαρότητάς σας.»

«Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της γης» είναι η εντολή του Θεού, κύριε Βαρθολομαίε.

Εξάλλου, «Ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος». Ο κατ’ εικόνα Θεού άνθρωπος που έχει αξιοπρέπεια, που θέλει να κερδίζει το ψωμί με τον ιδρώτα του προσώπου του, που έχει ανάγκη να παράγει έργο για να νιώθει τη χαρά της δημιουργίας, όχι μόνο δεν είναι ικανοποιημένος με το ξεροκόμματο που του πετάνε οι έχοντες και κατέχοντες λόγω αλληλεγγύης, αλλά αισθάνεται ταπεινωμένος και καθυβρισμένος. Με την αλληλεγγύη, μπορεί κάποιος πρόσκαιρα να επιβιώσει, αλλά αν συνεχίσει να ζει με την ελεημοσύνη των άλλων θα χάσει τον αυτοεκτίμησή του και θα οδηγηθεί σε μαρασμό. Σε πολλές περιπτώσεις θα οδηγηθεί και σε εγκληματικές πράξεις.

«Διότι εγώ είμαι ο Κύριος, ο αγαπών δικαιοσύνην, ο μισών αρπαγήν και αδικίαν…» (Ησαΐας, 61:8)

Όταν λοιπόν ο Θεός μισεί την αδικία και την αρπαγή, πώς εσείς, ο υποτιθέμενος εκπρόσωπος του Χριστού, δεν υψώνετε στεντόρεια προφητική φωνή να καλέσετε τους άρπαγες και τους άδικους δυνάστες των λαών σε μετάνοια και επιστροφή στο δρόμο της Δικαιοσύνης;

Εάν ποτέ εδραιωθεί η Κοινωνική Δικαιοσύνη επί της γης, κύριε Βαρθολομαίε, και αυτό θα έπρεπε να είναι διαχρονικά το ζητούμενο της Εκκλησίας, οι άνθρωποι, πλην των περιπτώσεων νοητικής ή σωματικής αναπηρίας, δεν θα είχαν ανάγκη αλληλεγγύης.

«Ούτω λέγει Κύριος Κάμνετε κρίσιν και δικαιοσύνην και ελευθερώνετε τον γεγυμνωμένον εκ της χειρός του δυνάστου και μη αδικείτε μηδέ καταδυναστεύετε τον ξένον, τον ορφανόν και την χήραν και αίμα αθώον μη χύνετε εν τω τόπω τούτω.» (Ιερεμίας 22:3)

Και κάτι άλλο επίσης πολύ σημαντικό: Δεν μπορείτε, άραγε, ν’ αρθρώσετε ποιμαντικό λόγο χωρίς να διαβάζετε τις σημειώσεις σας; Οι προφήτες, ο Χριστός, οι απόστολοι δεν διάβαζαν ποτέ το μήνυμά τους από χαρτί όταν απευθύνονταν στα πλήθη ή μιλούσαν ενώπιον ηγεμόνων, διότι το Άγιο Πνεύμα τους ενέπνεε ως προς το τι έπρεπε να πουν. Είναι προφανές ότι εσείς δεν έχετε πρόσβαση στο Άγιο Πνεύμα, διότι καταντήσατε την Ορθοδοξία μια νεκρή τυπολατρία, γι’ αυτό χρειάζεστε τις σημειώσεις σας.

Και σα να μην έφτανε αυτό, η γλώσσα που χρησιμοποιείτε είναι ακατανόητη στις μεγάλες ανθρώπινες "μάζες", όπως υποτιμητικά ονομάζετε τους λαούς. Γιατί το κάνετε αυτό, κύριε Βαρθολομαίε; Δεν θέλετε άραγε να σας καταλαβαίνουν όλοι όσοι σας ακούνε, παρά μόνον οι λόγιοι;

Αυτά τα λίγα είχα να σας πω και συγνώμη αν σας στενοχώρησα.

Εύχομαι πνευματική ανάνηψη σ’ εσάς προσωπικά και σε όλη την Ιεραρχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ