Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

ΒΟΜΒΑ: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΟΝΑΧΟΥ: H ΛΙΣΤΑ SIEMENS ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ !!

Σχόλιο attikanea: Και μαζί μ' εσάς, κύριε Αντωνίου, κι όλος ο ελληνικός λαός.. Μπας και.. ξυπνήσει...

Δ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ :Περιμένω απάντηση από τον Π. Καμμένο, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής!


γράφει ο Δημ. Αντωνίου, ιατρός

ΑΠΑΝΤΗΣΗ από τον Eισαγγελέα Εφετών Μονάχου για την υπόθεση της Λίστας Siemens με τα ονόματα των δωροδοκηθέντων  Ελλήνων πολιτικών
(το κείμενο στα Γερμανικά κατατίθεται και με τα λοιπά σχετικά έγγραφα) 


Staatsanwaltschaft Munchen I, Sachbearbeiter, OStA/HAL Weith, tel. 089-5597-4710, Zimmer C 521, Datum 22.10.2012
Ihr Zeichen, Ihre Nachricht vom 28.09,2012


Αγαπητέ κ. Αντωνίου,
Σχετικά με την αίτηση πληροφοριών σας από την  28.09.12 , σας ενημερώνω, ότι  βάση του Γερμανικού νόμου  μπορούν να δοθούν πληροφορίες οι οποίες αφορούν ..
δίκες  σε ιδιώτες μόνο σε περίπτωση που υπάρχει έννομα συμφέρον (παράγραφος  475 ποινικής δικονομίας). Ένα τέτοιο ενδιαφέρον υπάρχει π.χ. σε περίπτωση που απαιτείται η  απόκτηση πληροφοριών  μίας δίκης για την παρακολούθηση  πολιτικών ή αστικών αξιώσεων.
Ένα γενικό ενδιαφέρον απόκτησης πληροφοριών  αυτού του είδους, ώστε να μπορούν οι πολίτες να ενημερώνονται  γενικά  για την έκβαση δικών, δεν είναι αρκετό.
Είναι δουλειά των ΜΜΕ, σε τέτοιες θεαματικές περιπτώσεις, να ενημερώνουν τη δημοσιότητα.
Τα ΜΜΕ έχουν κάθε δικαίωμα πρόσβασης σε τέτοιου είδους πληροφορίες.
Με το βλέμμα στραμμένο λοιπόν στην τωρινή νομική κατάσταση, δεν μπορώ δυστυχώς να σας παραχωρήσω τις πληροφορίες που μου ζητάτε, και  είμαι αναγκασμένος να σας  παραπέμψω στις πληροφορίες των ΜΜΕ οι οποίες είναι προσβάσιμες από όλους.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
(Υπογραφή)
Weith, Προϊστάμενος Εισαγγελίας  ως επικεφαλής του τμήματος

Σχόλιο: 1) Δικαίωμα πρόσβασης σε μια δικογραφία έχει πρώτα ο διάδικος (αντίδικος) κι όταν κλείσει αμετάκλητα η υπόθεση (όπως έγινε με την υπόθεση Siemens στην Γερμανική Δικαιοσύνη), όποιος έχει ειδικό έννομο συμφέρον. Τα παραπάνω κριτήρια πρόσβασης στην δικογραφία της Siemens, είχε η Ελληνική Δικαιοσύνη (ανακριτής Ν.Ζαγορινός που πήρε τα στοιχεία από την Γερμανία τον Ιούλιο του 2009) και η Ελληνική Βουλή, δια της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία πήρε την δικογραφία από την Γερμανική Δικαιοσύνη-μετά από αίτηση δικαστικής συνδρομής δια του υπουργείου εξωτερικών-τον Οκτώβριο του 2010. Τα ίδια στοιχεία πήρε η Εξεταστική και από την Debevoise & Plimpton, όπως αναφέρεται και στο Πόρισμα της Εξεταστικής από την 25 Ιανουαρίου 2011. Όλα τα παραπάνω τα τεκμηρίωσα στις πρόσφατες σχετικές μου ανακοινώσεις στις οποίες σας παραπέμπω. Τέλος η ίδια η βουλή με το αρ.πρωτ.167/30-08-2012 έγγραφό της προς τον υπογράφοντα, πιστοποιεί ότι η λίστα βρίσκεται στον φάκελο της εξεταστικής στην βουλή, αλλά δεν μπορώ να τον πάρω διότι δεν έχω έννομο συμφέρον (βλ. το έγγραφο στα links παρακάτω).


2) Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι ο Εισαγγελέας του Μονάχου με βεβαιώνει εγγράφως ότι πρόσβαση στην δικογραφία της Siemens και στα ονόματα των δωροδοκηθέντων ελλήνων πολιτικών που εγώ ζητούσα με την από 28.09-2012 αίτησή μου προς αυτόν, έχουν και τα ΜΜΕ !! (αυτό μου το είχε πεί προφορικά από τις αρχές καλοκαιριού ο ίδιος εισαγγελέας). Και μην μου πείτε ότι οι «μεγαλο»-δημοσιογράφοι δεν τα ξέρουν ήδη!! Τα ξέρουν και τα αποσιωπούν για προφανείς λόγους: α) γιατί μέσα στην Λίστα Siemens είναι και πολλοί απ αυτούς και β) για να ασκούν εκβιασμούς στους πολιτικούς που είναι στην Λίστα!!.
Κι είναι ΕΞΩΦΕΝΙΚΟ να βγαίνει ο Π. Καμμένος και ο Γ. Τράγκας και να ορρύονται σε μια αποθέωση υποκρισίας «γιατί η Μέρκελ δεν μας δίνει την Λίστα!!», όταν ο Καμμένος ήταν μέλος της Εξεταστικής που πήρε πρώτος την Λίστα αυτή!!
Ποιους συγκαλύπτουν? Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα «μεγαλο»-δημοσιογράφοι: Πηγαίνετε στην Εισαγγελία του Μονάχου να πάρετε την Λίστα, έχετε υποχρέωση να την δημοσιεύσετε. Η ΕΣΗΕΑ να αναλάβει τις ευθύνες της.

Σχετικά links:

1) Δείτε αναλυτικότερα τα στοιχεία που δημοσίευσα για το θέμα αυτό:

2)http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikes-Epitropes/ektheseis?search=on&commission=b0026936-0752-4f54-be3a-2504fee6edf3  (πόρισμα της Εξεταστικής από την ιστοσελίδα της Βουλής)

3) http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikes-Epitropes/CommiteeDetailView?CommitteeId=b0026936-0752-4f54-be3a-2504fee6edf3 (τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής)

3) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=407060069348647&set=a.401388639915790.92322.401324656588855&type=1&theater (το έγγραφο της βουλής προς τον υπογράφοντα, με το οποίο βεβαιώνει ότι τα ονόματα βρίσκονται στον φάκελο της εξεταστικής στην ελληνική βουλή)

Δημ. Αντωνίου 

 
Η ΛΙΣΤΑ SIEMENS ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ από το 2010. ΝΕΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

γράφει ο Δημ.Αντωνίου, ιατρός, τηλ.22210-62743

Ι) Ως γνωστόν το σκάνδαλο Siemens αποκαλύφθηκε πρώτα από την Αμερικανική δικηγορική εταιρεία Debevoise & Plimpton, κατόπιν εντολής του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης και στα πλαίσια του νόμου για την Foreign Corrupt Practices Act, για την προστασία των ανταγωνιστριών της Siemens αμερικανικών εταιρειών από τις παράνομες πρακτικές δωροδοκιών της Siemens πολιτικών αξιωματούχων σε όλο τον κόσμο για την υπογραφή επιχειρηματικών συμβολαίων με αυτήν και εις βάρος των ανταγωνιστριών της αμερικανικών εταιρειών. Η έρευνα και τα αποτελέσμα της Debevoise & Plimpton αποτέλεσαν και το έναυσμα αντίστοιχων ερευνών από την Γερμανική δικαιοσύνη που κατέληξαν στην ομολογία μεγαλοστελεχών της μητρικής Siemens για την αλήθεια των δωροδοκιών, μεταξύ των οποίων και ελληνικών πολιτικιών κομμάτων και προσώπων και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής (δημοσιογράφων κλπ). Η εξέλιξη αυτή είχε την γνωστή δικαστική εξέλιξη με την διαφυγή στην Γερμανία του τότε Δ/ντα Συμβούλου της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος ομολόγησε τις δωροδοκίες και τα ονόματα των δωροδοκηθέντων στην Γερμανική Δικαιοσύνη και καταδικάστηκε αμετάκλητα απ` αυτήν.

ΙΙ) Ταυτόχρονα με την ελληνική δικαιοσύνη, η οποία ακόμα ερευνά την υπόθεση, συνεστήθη από την Ελληνική Βουλή Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα αυτό, η οποία κατέθεσε στην Βουλή το Πόρισμά της την 25 Ιανουαρίου 2011, και στο οποίο καταλόγιζε ζημία του ελληνικού δημοσίου από τις δωροδοκίες της Siemens ύψους 2 δις. Ευρώ, αλλά δεν κατανόμαζε τους δωροδοκηθέντες πολιτικούς, παρόλο που η ίδια η Εξεταστική παραδέχεται ότι έλαβε όλη την δικογραφία Χριστοφοράκου από την Γερμανική Δικαιοσύνη (βλ. παρακάτω), στην οποία περιλαμβάνονται οι καταθέσεις, η ομολογία του Χριστοφοράκου, καθώς και ένα DVD με τις συνομιλίες του με τους δικηγόρους του!

ΙΙΙ) Στην συνέχεια η ελληνική βουλή με το αρ.167/30-08-2012 έγγραφό της στον υπογράφοντα, πιστοποιεί ότι στον φάκελο της Εξεταστικής υπάρχουν τα έγγραφα που ζήτησα ρητά με τις από 28 και 30/08/2012 αιτήσεις μου, δηλ.την κατάθεση, απολογία του Χριστοφοράκου με τα ονόματα των δωροδοκηθέντων πολιτικών και την σχετική απόφαση του Γερμανικού δικαστηρίου, αλλά δεν μπορώ να τα πάρω επειδή δεν έχω ειδικό έννομο συμφέρον!

ΙV) Η  εφημερίδα «ΕΛΛΑΔΑ» στο πρωτοσέλιδό της της 30ης Οκτωβρίου 2012 και με ένα εμπεριστατωμένο άρθρο της στην σελ.9, αποκαλύπτει ότι η Debevoise & Plimpton κατέθεσε επίσημα στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, τα ονόματα των ελλήνων πολιτικών κομμάτων, πολιτικών και άλλων παραγόντων, που δωροδκήθηκαν από την Siemens Hellas και τον Δ/ντα Σύμβολό τους Μιχάλη Χριστοφοράκο, στα πλαίσια των παραπάνω παράνομων επχιειρηματικών δωροδοκιών της.

V) Όμως, όπως προκύπτει από την Εισαγωγή του Πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Ελληνικής Βουλής, τα ευρήματα της Debevoise & Plimpton με τα ονόματα των δωροδκηθέντων, περιήλθε σε γνώση της Εξεταστικής και βρίσκεται στον φάκελο της υπόθεσης από τον 2010!

Ιδού το σχετικό απόσπασμα από το Πόρισμα της Εξεταστικής:

ΠΟΡΙΣΜΑ της ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ SIEMENS (25-01-2011)- EIΣΑΓΩΓΗ:

7. Παράλληλα με τη μελέτη των στοιχείων της δικογραφίας η Εξεταστική Επιτροπή εξέτα
σε 145 μάρτυρες σε 101 συνεδριάσεις, επιδιώκοντας ταυτόχρονα τη συνεργασία των αρμόδιων κρατικών οργάνων και άλλων φορέων για την αποκάλυψη και ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας. Ειδικότερα ζήτησε τη συνεργασία:

i.Τη δικαστική συνδρομή της Εισαγγελίας του Μονάχου, για την αποστολή αντιγράφων της δικογραφίας που είχε σχηματισθεί από τη γερμανική δικαιοσύνη για την διερεύνηση της υπόθεσης SIEMENS.
Μέλη της Εξεταστικής μαζί με τον ορισμένο από την Επιτροπή Εφέτη κ. Γιώργο Χριστοδούλου μετά την ανταπόκριση της Εισαγγελίας, μετέβησαν στο Μόναχο και πήραν καταθέσεις από τους πρώην οικονομικούς διευθυντές της εταιρείας, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της SIEMENS HELLAS, το Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Υπεύθυνο διαφάνειας της SIEMENS AG.
ii. Την παρέμβαση της Eurojustice για την διαβίβαση του συνόλου των στοιχείων της σχηματισθείσης δικογραφίας από την Εισαγγελία του Μονάχου, στοιχεία που δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή. Η συζήτηση του αιτήματος δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί (τελικά το αίτημα ικανοποιήθηκε πλήρως και τα στοιχεία παρεδόθησαν κατά δήλωση του Σήφη Βαλυράκη στην Εξεταστική).
ii. Κατά την έρευνά της, η Εξεταστική Επιτροπή, έλαβε υπόψη της:
iii. Κάθε άλλο αποδεικτικό στοιχείο, όπως τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα έγγραφα, που περιήλθαν σε γνώση της Επιτροπής, τις αποφάσεις των γερμανικών δικαστηρίων, την έκθεση της νομικής εταιρείας  Debevoise & Plimpton LLP. Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο της έκθεσης αυτής δεν αμφισβητήθηκε ούτε από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, ούτε από την εταιρεία SIEMENS μέχρι σήμερα.

VI) Συμπέρασμα: Τα ονόματα των δωροδοκηθέντων από την Siemens Hellas πολιτικών, βρίσκονται στο φάκελο της εξεταστικής που βρίσκεται στην Βουλή περατωθείσα από τον Ιανουάριο του 2011, αλλά κανείς από τα μέλη της εξεταστικής ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ τα ονόματα αυτά στον Ελληνικό Λαό, όπως έχουν ηθική, αλλά και Συνταγματική υποχρέωση (Συντα. 1 και 52). Κι όχι μόνο αυτό: Υπάρχουν και πολιτικοί και μεγαλοδημοσιογράφοι, οι οποίο υποκριτικά και ανήθικα διαρρυγνύουν τα ιμάτιά των διότι δήθεν «η Μέρκελ δεν μας δίνει τα ονόματα των δωροδοκηθέντων». Ντροπή κι Αίσχος.

Σχετικά links:

1)http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikes-Epitropes/ektheseis?search=on&commission=b0026936-0752-4f54-be3a-2504fee6edf3  (πόρισμα της Εξεταστικής από την ιστοσελίδα της Βουλής)

2) http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikes-Epitropes/CommiteeDetailView?CommitteeId=b0026936-0752-4f54-be3a-2504fee6edf3 (τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής)

3) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=407060069348647&set=a.401388639915790.92322.401324656588855&type=1&theater (το έγγραφο της βουλής προς τον υπογράφοντα, με το οποίο βεβαιώνει ότι τα ονόματα βρίσκονται στον φάκελο της εξεταστικής στην ελληνική βουλή)

http://olympia.gr/2012/10/30/%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84/ (το δημοσίευμα της «Ελλάδος»)

ΥΣ. Επίκειται σύντομα η δημοσίευση της απάντησης του Εισαγγελέα Εφετών του Μονάχου προς τον υπογράφοντα για το θέμα αυτό

Που θα με βρείτε:

Bουλή των Ελεύθερων Ελλήνων στο facebook


www.zoidiosia.blogapot.com (το blog μου)


Δημ. Αντωνίου

 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

5 σχόλια:

 1. Καμμένε-Τσίπρα-Παπαρήγα-Μιχαλολιάκο....πείτε "αλεύρι".....ο Αντωνίου σας γυρεύει....ΕΛΛΗΝΑΡΑΑΑΔΕΣ ΜΟΥ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αδύνατον! Αν ήταν έτσι θα μας το έλεγε ο Κουϊκ.

   Διαγραφή
 2. re paidia k h soufli dimosiokafros einai ... ek ton isteron dimosieuseis!xaxxaxaxaxa

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ εύκολα βγάζετε συμπεράσματα, αλλά δεν πειράζει. Το ερώτημα είναι, γιατί μπαίνετε στο blog μου. Υπάρχουν χιλιάδες άλλα.. Άντε στο καλό, 1.19

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ξέρει κάποιος αν η σιεμενς καταδικάστηκε στο Μόναχο για δωροδοκία στην Ελλάδα
  Άκουσα ότι επιβλήθηκε πρόστιμο 100 εκ. εύρο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ