Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Σ΄αυτό το γράμμα, δεν μπορώ να μην απαντήσω: ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΟΛΜΕ, ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΥΜΒΑΛΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣΓράφει η Πόπη Σουφλή

Στην αρχή, σκέφτηκα να μην αναρτήσω καθόλου το mail  που έλαβα από την ΟΛΜΕ της Περιφέρειας Ανατολ. Αττικής.
Μετά, σκέφθηκα να το αναρτήσω χωρίς σχόλια.
Ύστερα σκέφθηκα ότι σ' αυτό το κατάντημα της Παιδείας, τεράστια είναι η ηθική πρωτίστως και δευτερευόντως η πολιτική ευθύνη του Συνδικαλιστικού χώρου των Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και όλων των Συνδικαλιστικών Φορέων των Εκπαιδευτικών, στην τραγωδία που ζούμε σήμερα. Και τους απαντώ με τα ίδια τους τα λόγια:

Κυρίες και Κύριοι της ΟΛΜΕ

Είναι αργά για δάκρυα και οδυρμούς για το χάλι της Παιδείας μας. Μόνο που στο ανοιχτό γράμμα σας, δεν είδα πουθενά τη λέξη: ΕΘΝΙΚΗ!
Ήδη έχετε ακυρώσει την πραγματική έννοια της Παιδείας, που είναι το ΕΘΝΟΣ! 
ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
Ναι, κυρίες και κύριοι της ΟΛΜΕ, θα μπορούσατε να σωπάσετε, κερδίζοντας την εύνοια των ισχυρών, έτσι όπως κάνατε δεκαετίες τώρα... καθώς οι ...ισχυροί τους οποίους σήμερα επικαλείστε, είναι οι ίδιοι "ισχυροί" τους οποίους υπηρετήσατε ως κομματικά όργανα, άλλοι του ΠΑΣΟΚ, άλλοι της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, άλλοι του ΚΚΕ, κι άλλοι της... Αριστεράς...
Τα κόμματά σας υπηρετούσατε χρόνια τώρα και όχι την ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ!

ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ ΕΝΟΧΑ, όταν ο πολιτικός συρφετός που λέγεται ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, έβγαλε από τα σχολεία την μαθητική ποδιά, και ανεχθήκατε μακιγιαρισμένα μικρομέγαλα στις σχολικές τάξεις, με τα μίνια μεταξύ κωλομερίου και μπουτιού, μετατρέποντας τις μαθήτριες σε νυμφίδια και υποψήφια θύματα βιασμού ή πρόωρης ... γυναικοποίησης..
ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!

ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ ΕΝΟΧΑ, όταν ο πολιτικός συρφετός που λέγεται ΠΑΣΟΚ, μετέτρεψε τα σχολικά βιβλία σε ... τάχα μου βιβλία σκέψης, και επέβαλε το μονοτονικό σύστημα, αλλά το μόνο που πέτυχε, ήταν να αλλοιώσει το Ελληνικό φρόνιμα των μαθητών, γιατί αυτός ήταν ο στόχος του.
ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!

ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ ΕΝΟΧΑ, όταν ο αείμνηστος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, θέλησε να επαναφέρει την διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στα σχολεία...
Συγνώμη, λάθος! Δεν σιωπήσατε... ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΤΕ  με τόση οργή και πάθος, που μπουκάρατε μέχρι το γραφείο του στο υπουργείο, σπάσατε πόρτες και τον βρίσατε με ύβρεις λιμενεργατών...
Όταν αποκαλείς "ΜΑΛΑΚΑ" έναν ιδεολόγο και οραματιστή,του βελινεκούς του αείμνηστου ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ, που στοχεύει στην ανασύσταση στην ουσία της χώρας μας, μέσα από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ, τότε μόνο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ μπορείς να χαρακτηριστείς.

ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ ΕΝΟΧΑ, όταν τα σχολικά βιβλία μεταβλήθηκαν σε ...πολυπολιτισμικά εγχειρίδια της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, όταν το μάθημα των Θρησκευτικών μειώθηκε σε ώρες διδασκαλίας, όταν οι Εθνικοί μας ΗΡΩΕΣ, έγιναν πέντε σειρές σε κάποιο παγκοσμιοποιημένο βιβλίο Ιστορίας και η ...
Ευρωπαϊκή νομενκλατούρα έγινε ατέλειωτες σελίδες άχρηστης  μάθησης.
ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!

ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ ΕΝΟΧΑ, όταν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ υποβιβάστηκαν.
ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!

ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ ΕΝΟΧΑ, όταν αυτό το ΔΩΣΙΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ, που λέγεται ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ως Υπουργός ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, επέβαλε την πριμοδότηση των αλλοδαπών μαθητών, έναντι των ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!
ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!

ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ ΕΝΟΧΑ, όταν μαθητές ερωτώμενοι από δημοσιογράφους "τι εορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου", απαντούσαν : "Που ήρθαν οι Τουρκαλάδες και μας υποδούλωσαν, αλλά εμείς, φωνάξαμε .. "ΑΕΡΑ" και τους νικήσαμε"!!!
ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ, ρε κομματόσκυλα! 
ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ, αντί να δέσετε μια πέτρα στο λαιμό σας και να πάτε να πνιγείτε στην πρώτη βαθιά θάλασσα που θα βρίσκατε μπροστά σας.

ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ ΕΝΟΧΑ, όταν αυτή η πολιτική πατσαβούρα που λέγεται ΡΕΠΟΥΣΗ, έγραψε βιβλίο για τον..."συνωστισμό στη Σμύρνη το 22"... και σηκώθηκαν οι νεκροί και ούρλιαζαν από τον πόνο γι αυτή την προδοσία.
ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!
 
ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ ΕΝΟΧΑ, όταν το έτερο ανθελληνικό μόρφωμα που λέγεται Θάλεια Δραγώνα, αλοίωνε το βιλίο της Ιστορίας της  ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ!
ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ! 
Γιατί μην μου πείτε, ότι κάποιες ανακοινώσεις έτσι για τα μάτια του κόσμου, μπορούν να αντικαταστήσουν έναν ΕΘΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ που οφείλατε να κάνετε.. ως ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!

ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ ΕΝΟΧΑ, όταν το Υπουργείο ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ονομάστηκε : Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου  Μάθησης, από τις υπηρέτριες της Λέσχης Μπόλντεμπεργκ, και του κώλου τα εννιάμερα... 
ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!

ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ ΕΝΟΧΑ, όταν χάθηκε ο ουσιαστικός ρόλος του ΔΑΣΚΑΛΟΥ, που ήταν και είναι και πάντα θα είναι, Σμιλευτής ψυχών, μυαλών... ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ - ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΗΣ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ:
ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!

Δηλώνετε, ότι η εξουσία, προσπαθεί να φιμώσει όσους σκέπτονται και να στρεβλώσει τις ιδέες σας για έναν καλύτερο κόσμο.
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!
Αυτή ήταν πάντα η εξουσία! Να φιμώνει και να διαστρεβλώνει ιδέες. Αυτό που μέχρι χθες το δεχόσασταν και σήμερα, που μειώνεται ο μισθός σας.... ξεσηκώνεστε!
Για ποιόν καλύτερο κόσμο, μιλάτε; Μα ο κόσμος έχει σαπίσει μετά την μεταπολίτευση και την ... Δημοκρατία κατ' εφημισμόν... αφού από την Δικτατορία των Συνταγματαρχών, πέσαμε στην Δικτατορία του Εθνάρχη που πούλησε την Κύπρο και στη συνέχεια την Ελλάδα στην ΕΟΚ και του άλλου του γκομενοπηδηχτούλη και των συνθημάτων "ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ", "ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ  ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ" και φυσικά ποτέ δεν βγήκε...
ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ και τους συνεχιστές τους πληρώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός.
Αλλά εσείς... το Κόμμα πάνω απ' όλα... και οι έδρες σας στο συνδικαλιστικό σας όργανο...
Τώρα διαπιστώσατε τη μείωση των σχολείων... μα δεκαετίες μειώνονται τα σχολεία... κλείνουν τα σχολεία της υπαίθρου... ερημώνει η ζωή και η γνώση... το μέλλον του τόπου μας..
Δεκαετίες τώρα κλείνουν τα σχολεία και  αυξάνονται οι φυλακές... 
Μην μου πείτε πως δεν το βλέπατε;
Αλλά... ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΓΡΟΥΓΚΑ!

ΔΗΛΩΝΕΤΕ, πως δεν θα γίνετε Αγαμέμνονες για να θυσιάσετε την Ιφιγένεια, προκειμένου να φτάσετε στην Τροία των κερδών..., όταν δεκαετίες τώρα, θυσιάζετε την Ιφιγένεια της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, στους κομματικούς διαδρόμους.
ΔΗΛΩΝΕΤΕ, πως θα πολεμήσετε ως δάσκαλοι, την εξουσία του Κρέοντα, στεκόμενοι στο πλευρό της Αντιγόνης...
Μα τόσα χρόνια, την Ιφιγένεια την είχατε παραδώσει στα κομματικά αφεντικά σας και αγωνιζόσασταν γι αυτήν, μόνο όταν τα πολιτικά αφεντικά σας ήταν στην αντιπολίτευση....

Αίφνης, ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ, ότι "σ' αυτή τη ζωή είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ", ότι οι αγωνίες των γονιών και των μαθητών, είναι και δικές σας αγωνίες, ότι οι εκπαιδευτικοί είστε κομμάτι του λαού, σάρκα από τη σάρκα του, αίμα από το αίμα του, όταν δεκαετίες τώρα, ήσασταν οι πρωτεργάτες της παραπαιδείας και οι βρυκόλακες που πίνατε το αίμα των γονιών στα ιδιαίτερα μαθήματα μια και την ώρα των μαθημάτων, τα παιδιά δεν μάθαιναν. ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΑΝ!.

Σήμερα, δηλώνετε, ότι
"Η παιδεία είναι αγαθό κι όχι εμπόρευμα. Τα σχολεία είναι τόπος κοινωνικοποίησης, γνώσης, αλληλεγγύης, κι όχι μπακάλικο". 
ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ, ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, όταν εσείς οι ίδιοι με την ανοχή που σας επέβαλλαν τα κομματικά πολιτικά αφεντικά σας,  έχετε μετατρέψει την ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ σε εμπόρευμα, σε τόπο αγραμματοσύνης, όπου η κοινωνικοποίηση και η αλληλεγγύη περνούν μέσα από την μαθητική βία, τα ναρκωτικά που διακινούνται ελεύθερα και στα όργια μεταξύ των μαθητών (κάποιες φορές και μεταξύ των εκπαδευτικών).
Δεν εγκαταλείψατε τα σχολεία στα νύχια της αγοράς, αλλά στα νύχια των πολιτικών σας αφεντικών, οδηγώντας την στον κοινωνικό ΚΑΙΑΔΑ!

 Τώρα θυμηθήκατε ότι πρέπει να ενωθείτε με τον Εληνικό λαό, όταν δεκαετίες είστε απάναντί του στην ουσία;

Έστω και τώρα όμως, κάντε το βήμα της συστράτευσης...
Προηγουμένως όμως, καταθέστε δημόσια τις κομματικές σας ταυτότητες!
ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΚΕ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ, ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ!

ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ - ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΘΟΥΣ - ΦΑΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΙΟ ΕΝΔΟΞΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!

Σας αφιερώνω τα λόγια του ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, ως υπενθύμιση!


Υ.Γ. Και μην τολμήσει κανείς σας να με αμφισβητήσει.
Ως επί δεκαετίες υπηρετήσασα στο Υπουργείο ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, έχω άριστη προσωπική γνώση και γνώμη γι αυτά που γράφω. Και θα μπορούσα να γράφω κατεβατά για την απουσία σας και τη κομματική σας σιωπή στη διάλυση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει πια τον κόπο....Το κακό έγινε!!!!
Δεν τσουβαλιάζω όλους τους εκπαιδευτικούς... υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις, πραγματικών φάρων της Ελληνικής Παιδείας!
Στέκομαι μόνο στο κομμάτι του Συνδικαλισμού.ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ) ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ , ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε ΕΛΜΕ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΛΜΕ
ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΡΑΜΜΑ
σε μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικούς

Αγαπητοί και αγαπητές γονείς, μαθητές και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί

Θα μπορούσαμε να σωπάσουμε, κερδίζοντας την εύνοια των ισχυρών, αλλά προτιμάμε να μιλήσουμε όπως αρμόζει σε δασκάλους/ες οι οποίοι σέβονται τη δουλειά τους, τη γνώση και τους μαθητές τους. Η παραίτηση και η σιωπή δεν ταιριάζει σε αγωνιζόμενους και σκεπτόμενους ανθρώπους. Η εξουσία προσπαθεί να φιμώσει όσους σκέπτονται, να στρεβλώσει τις ιδέες μας για έναν καλύτερο κόσμο, να συκοφαντήσει τη νέα γενιά, για την οποία ετοιμάζει μια κοινωνική κόλαση. Εμείς  οφείλουμε να πάμε κόντρα στον καιρό, ακόμα κι αν το τίμημα είναι βαρύ. Λοιπόν, θα μιλήσουμε !

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τους χειρότερους οιωνούς. Αντί κάθε οικογένεια και κάθε μαθητής/τρια-εκπαιδευτικός να καταστρώσει τον κατάλογο των υποχρεώσεων, των ονείρων και των προσδοκιών του, ασχολείται με τη “λίστα” των περικοπών, την οποία σκέφτηκε η Τρόϊκα και υλοποιεί η κυβέρνηση.
Λιγότερα και χειρότερα, αυτό είναι το γενικό πλαίσιο. Λιγότερα σχολεία, κλείσιμο των βρεφονηπιακών σταθμών, περικοπές στο μισθό, σύνταξη, ασφάλιση, ιδιωτικοποίηση ακόμα και στο νερό της φύσης, αύξηση πετρελαίου, τιμές-φωτιά, στο απόσπασμα υγεία-παιδεία-πρόνοια.

Το μνημόνιο φαντάζει σαν θηλιά στο λαιμό όλων μας. Μας λένε ότι θάρθουν καλύτερες μέρες. Σαν τον ορίζοντα που όσο τον πλησιάζεις τόσο απομακρύνεται. Η αυριανή μέρα, αν μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα είναι μέρα πένθους για όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Από όπου κι αν πέρασε το ΔΝΤ άφησε πίσω του χαλάσματα, θρήνο και οδυρμό. Η κερδοφορία του κεφαλαίου αποδεικνύεται ισχυρότερη, για τις υποτελείς κυβερνήσεις, από τις ανάγκες των ανθρώπων και της νέας γενιάς.
Εμείς δε θα γίνουμε Αγαμέμνονες για να θυσιάσουμε την Ιφιγένεια ώστε να φτάσουμε στην Τροία (των κερδών). Ο δάσκαλος πρέπει να βρίσκεται στο πλάι της Αντιγόνης για να πολεμήσει την εξουσία του Κρέοντα. 

Σε αυτή τη ζωή είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Οι αγωνίες σας είναι και δικές μας, το μεροδούλι-μεροφάϊ αφορά όλους μας, η φτωχή παιδεία μας συντρίβει. Όταν οι μαθητές μας διπλώνονται από την πείνα στην τάξη ή στην αυλή, όταν η άνεργη μάνα μιλάει “για το άδειο ψυγείο”, καμία γραμματική δε μπορεί να αποδώσει τον ανθρώπινο πόνο. Είμαστε όλοι μαζί, γιατί οι εκπαιδευτικοί είναι κομμάτι του λαού μας, σάρκα από τη σάρκα του, αίμα από το αίμα του.

Η πολυπλόκαμη εξουσία μιλάει για ρετιρέ, τεμπέληδες, πολυάριθμους και άλλα τέτοια παρόμοια για να μας διχάσει. Όπως ακριβώς αυτός που κλέβει το ψωμί από το τραπέζι φωνάζει “κλέφτης” και αυτός που τους παίρνει τα βιβλία φωνάζει τους μαθητές μας “αγράμματους”. Να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, να δείχνουμε τους ψεύτες και τους άρπαγες, να ένα σπουδαίο καθήκον.

Η παιδεία είναι αγαθό κι όχι εμπόρευμα. Τα σχολεία είναι τόπος κοινωνικοποίησης, γνώσης, αλληλεγγύης, κι όχι μπακάλικο. Αν αφήσουμε τα σχολεία στα νύχια της αγοράς και των ιδιωτών δε θα φτωχύνει μόνο ο εκπαιδευτικός, θα φτωχύνει ο νους μας κι η χώρα. Όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή, κι όταν παίρνεις το βιβλίο και την εργασία από τη νέα γενιά την οδηγείς στον κοινωνικό Καιάδα.

Δε θα το επιτρέψουμε! Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε, ακόμα κι αν θέλουν να το επιβάλουν  όλοι «οι διάβολοι των αγορών».
Μπορούμε να τους σταματήσουμε; Βεβαίως. Είναι ισχυροί αλλά όχι ανίκητοι όπως παρουσιάζονται. Να ενωθούμε σαν μία γροθιά, να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας, να δώσουμε το χέρι στο διπλανό μας, να εμπνεύσουμε την κοινωνία. Έτσι τα φαντάσματα κι ο φόβος θα εξαφανιστούν.

·         Κανείς δεν είναι δυνατότερος από τον αποφασισμένο λαό
·         Κανείς δε θα μείνει ατιμώρητος όταν σφαγιάζεται η νεολαία μας
·         Άδραξε τη μέρα!

Οι εκπαιδευτικοί της Ελλάδας σε καλούν σε συστράτευση. Για να υπερασπίσουμε, με λογισμό και όνειρο, το μέλλον των παιδιών μας. Απλώνουμε σε όλα τα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές, το μήνυμά μας. Ούτε σπιθαμή πίσω!
Η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό. Δεν υπογράφουμε τον αργό θάνατο των παιδιών μας και της χώρας. Να γκρεμίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική πριν να είναι πολύ αργά.

Ø  Το δίλημμα τέθηκε τρομακτικά: ή Εμείς ή Αυτοί.
Ø  Η παραίτηση και η δειλία δεν ταιριάζει σε εργαζόμενους, σε εκπαιδευτικούς και στη νέα γενιά.

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
Ζυγόν δουλείας ας έχωσιν
Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»
Ανδρέας Κάλβος
Να έχετε υγεία, καθαρή σκέψη, αλληλεγγύη, αποφασιστικότητα και αγωνιστική στάση

Σεπτέμβρης 2012
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ
 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

22 σχόλια:

 1. Φιλτάτη ΟΛΜΕ....

  Η επιστολή σας..ΕΠΕΣΤΡΕΦΕΤΑΙ...ώς απαράδεκτη...

  Επειδή, καί τή κρίσιμη τούτη ώρα ,γιά τή Πατρίδα μας,προτάσσετε τό συντεχνιακό σας συμφέρον,καλυμμένο
  μέ τά χιλιοειπομένα καί εμετικά σας ιδεολογήματα,
  υπεύθυνα καί αυτά γιά τό χάλι μας.....

  Από λειτουργοί τής παιδείας,μεταβληθήκατε φορείς
  διάδοσης ανθελληνικών καί μόνον συγγραμμάτων τών
  πολιτικών σας προισταμένων....

  Η παιδεία,στηρίζεται ακόμη,ευτυχώς,σέ ελάχιστους
  αλλά αποφασισμένους δασκάλους,ικανούς νά παρα-
  κάμψουν τήν εμετική σας επίδοση στή διαβρωτική
  προπαγάνδα σας....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ένας δάσκαλος (και παρολίγον συνδικαλιστής)11 Σεπτεμβρίου 2012 - 11:11 π.μ.

  Επί μέρους διαφοροποιήσεις θα είχα, αν έγραφα αντίστοιχο κείμενο, ίσως και διαφοροποιημένο ύφος. Όμως, επί της ουσίας, έτσι και χειρότερη είναι η κατάσταση, όπως την περιγράφεις. Όπως το πολυκομματικό-κοινοβουλευτικό ελληνικό σύστημα αποδείχθηκε μονοδιάστατο, έτσι και ο "εκπαιδευτικός" (στην ουσία, μονοκομματικός) συνδικαλισμός υπηρέτησε, στα θέματα αποδοχών, τις κυβερνήσεις και όχι τους δασκάλους. Είναι λοιπόν να το συζητάμε ότι ο συνδικαλισμός αυτός μπορεί να είχε ίχνος αξιοπρέπειας, ίχνος παιδαγωγικού φρονήματος, ίχνος συναίσθησης της εθνικής του αποστολής; Τα βαθύτερα αίτια, μένει να αποκαλύψουμε, αλλιώς μένουμε σε θλιβερές διαπιστώσεις και καταλογίζουμε ευθύνες σε αόριστα υποκείμενα. Ποιος οργάνωσε συνειδητά τον επίπλαστο εθνικό διχασμό και την πολυδιάσπαση ΚΑΙ στην ΠΑΙΔΕΙΑ; Ποιος μας έσπρωξε στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΔΙΩΤΕΥΣΗ;

  Όπως και να έχει όμως, γεια στο στόμα σου Πόπη.

  ΥΓ
  Όσοι πουν πάλι ότι μιλάμε για “θεωρίες συνωμοσίες”, ας κοιτάξουν το μισθό τους. Αν δεν πειστούν, ας κοιτάξουν τη διατροφή τους, την υγεία τους, τη μετακίνησή τους, την ασφάλειά τους, τα πολιτικά τους δικαιώματα, την αυτοδιοίκηση… Ας κοιτάξουν οτιδήποτε μέσα στο κράτος και ας ψάξουν αν η διαχρονική εχθρότητα κράτους-πολίτη είναι κάτι που προέκυψε ή κάτι που εξ αρχής στήθηκε έτσι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ''Κύριοι'' και ''κυρίες'' της ΟΛΜΕ νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πάψετε επιτέλους να βγάζετε επιστολές, γράμματα κ.λ.π. και να ασχοληθείτε σοβαρά με την παιδεία κάνοντας αυτά που τόσα χρόνια δεν μπορέσατε ή δεν θέλατε να κάνετε λόγο της κομματικής σας ταυτότητας.
  Βάλτε στην θέση τους όλα αυτά που αφαίρεσαν όλοι αυτοι οι ανθέλληνες από την παιδεία και τα σχολεία όλα αυτά τα χρόνια και τότε να είστε σίγουροι ότι όλοι εμείς οι γονείς - και όχι μόνο - θα συστρατευτούμε μαζί σας στον οποιοδήποτε αγώνα για ότι άλλο θέλετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κομματικός Εγκάθετος11 Σεπτεμβρίου 2012 - 2:22 μ.μ.

  Λυπάμαι πολύ Πόπη..., τουλάχιστον κάποια σημεία του κειμένου σου τα διαψεύδει η "Ακτίνα 1" !!! Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει και ο Τρελλαντώνης. Ξέρω όμως τι θα κάνει το Χλάπα Χλάπα Έξυνον: θα πει ότι είναι "προβοκάτσια των ιμπεριαλιστών που φανερώνει τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος". Ας το κοινοποιήσει κάποιος στο φέισμπουκ του Τατσόπουλου. Μπορούμε να τολμήσουμε τη σφαιρική άποψη (διαθέτω αντιεμετικά σε χαμηλές τιμές). Για τους άλλους δε λέω, αφού δεν ασχολούμαι με εφταμηνίτικες κλωνοποιήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ

   Διαγραφή
  2. 12.05 καταλαβες τωρα εχεις απολυτο δικιο,δενει κιολας ο ενας πανω ο αλλος κατω,καθε βδομαδα αλλαζει και ονομα το ντουβαρι.σσσσδσσστ καντε ησυχια μιλαει το 7%,μας επιασε ιλλιγγος

   Διαγραφή
 5. "Κομματικές Εγκάθετε", οι paroles του πολυτικού και φυσικού παχύδερμου καταστροφέα της πατρίδας μας, με αφήνουν παγερά αδιάφορη. Όπως με αφήνει παγερά αδιάφορη και μια ιστοσελίδα ΠΑΣΟΚικής ιδεολογίας. ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΑΠΙΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΝΕ ΠΤΩΜΑΪΝΗ, ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ!
  ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ!
  ΟΠΩΣ ΝΕΚΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ... ΤΥΠΟΥ Τατσόπουλοι, Ρεπούσηδες και όλα τα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ.

  ΕΠΩΝΥΜΩΣ

  Πόπη Σουφλή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. προφανως αναφερεστε στην πτωμαινη του 7%,μπρρρρ και ανατριχιασαμε ολοι μαζι,φασιστομουτρα

   Διαγραφή
  2. Κομματικός Εγκάθετος12 Σεπτεμβρίου 2012 - 11:05 π.μ.

   Το νόημα του σχολίου πήγαινε στο να μετρήσουμε ποια ανταπόκριση έχουν οι "ακτίνες" και τα "παχύδερμα" ακόμα και σήμερα στην κοινωνία, ποια ανταπόκριση έχει η δική μας παρέμβαση. Πώς θα μειωθεί η πρώτη, πώς θα αυξηθεί η δεύτερη.

   Δεν το είπα καθαρά, ίσως πήρες της μετρητοίς και το σαρκαστικό ψευδώνυμό μου.

   Διαγραφή
 6. ΔΑΣΚΑΛΕ, ευτυχώς που δεν έγινες συνδικαληστής (συνειδητά με "η" η λέξη συνδικαλιστής - δεν είμαι ανορθόγραφη). Με όποιο ύφος και να έγραφες για τους συνδικαληστές, ΛΗΣΤΕΣ του λαού ήταν, είναι και θα είναι.
  Μιάσματα φερέφωνα των κομματικών τους αφεντικών, τους οποίους υπηρέτησαν εις βάρος του κοινωνικού συνόλο.... κι υπάρχουν ακόμα ΗΛΙΘΙΟΙ που τους ακολουθούν ..... κι αυτό είναι το χειρότερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ένας δάσκαλος (και παρολίγον συνδικαλιστής)12 Σεπτεμβρίου 2012 - 12:33 π.μ.

   "Παρολίγον" σημαίνει ότι επιδίωξα με μια ομάδα που πίστευε στον μη κομματικό συνδικαλισμό, που δεν θα έβαζε μόνον θέματα αποδοχών και δεν θα χάιδευε καθολικά και αιωνίως τους διδάσκοντες. Κάναμε κάποιες προσπάθειες, πήγαμε αρκετά καλά (οι περισσότεροι βέβαια δεν μας ακολούθησαν, παρέμειναν στις στρούγκες), μας την πέσανε διακομματικά (ΟΛΑ τα κόμματα δια μαγείας συμφώνησαν) με επιθέσεις εντός και εκτός σχολείου, σκίσιμο αφισών, κρύψιμο ψηφοδελτίων, άφθονη λοιδωρία και συκοφαντία, μέχρι και αυθαίρετη μη ανακήρυξη υποψηφίου από τη Δ/νση Δ/θμιας. Περιττό να πούμε ότι εισηγήσεις υπέρ απεργιών κόβονταν διακομματικά, αφού έπρεπε να τις καπελώσει και να τις διανθίσει με τον ποιητικό της οίστρο η ΟΜΛΕ. Θες κι άλλα; "Εξαίρετη" εκπαιδευτική πύλη που δημοσίευε κείμενά μας, στη συνέχεια μας έκανε το απόλυτο "Χ". Προσωπικά, συνέχισα με άλλες δραστηριότητες. Αφού οι "συνάδελφοι" δεν θέλουν, δεν θέλω κι εγώ με το ζόρι. Άλλωστε δεν κινήθηκα για ίδιον όφελος και για υπηρέτηση του υπάρχοντος εξωθεσμικού συστήματος.

   Διαγραφή
 7. Ευτυχώς υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις στον άθλιο κανόνα που σωστά περιγράφετε

  Δυστυχώς, τουρκέψαμε..., Δ.ΝΑΤΣΙΟΣ, δάσκαλος Κιλκίς
  http://kostasxan.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8572.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δάσκαλε και (παρ' ολίγον συνδικαλιστή), μην χάνετε το κουράγιο και την ελπίδα σας. Όπως μου τα γράφετε, κατά την ταπεινή μου άποψη. ο αγώνας σας, σας τιμά. Συνεχίστε. Η άποψή μου είναι, ότι οι πραγματικές αξίες, δεν χάνονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ένας δάσκαλος (και παρολίγον συνδικαλιστής)12 Σεπτεμβρίου 2012 - 9:04 π.μ.

   Σαφώς και δεν χάνω το κουράγιο μου. Οδηγοί μου είναι αυτοί που η "νέα" ιστορία επιθυμεί να εξαφανίσει. Δεν περιμένω το συνδικάτο να προκηρύξει απεργία-παγίδα, όταν ξέρω από προσωπική εμπειρία πως με ανάγκασε να απεργήσω χωρίς την κάλυψή του (το γεγονός αποσιωπήθηκε ! Για να μην γίνει παράδειγμα προς μίμηση, δεν τιμωρήθηκα από την Υπηρεσία). Το βασικό προσωπικό συμπέρασμα και το πρόβλημα που νομίζω ότι έχουμε να λύσουμε είναι "ποιο είναι το αντίδοτο στην ηττοπάθεια και τη μιζέρια στην οποία το εκπαιδευτικό σύστημα του κατ' όνομα ελληνικού κράτους βυθίζει τους πολίτες του;"

   Δηλαδή: ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ του αντιπάλου είναι η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ που μας καλλιεργείται ποικιλοτρόπως. Εργαλείο του αντιπάλου είναι το ΧΡΗΜΑ: χαρτί σήμερα, άυλο αύριο. Αν τους αφαιρέσεις το ΧΡΗΜΑ είναι μυρμήγκια. Για να τους το αφαιρέσεις, πρέπει τα μυρμήγκια της άλλης πλευράς να ορθώσουν το ηθικό τους ανάστημα. Γι αυτό είπα στην αρχή ότι δεν αρκεί η καταγραφή ευθυνών, ακόμα και συγκεκριμένων. Ο "συνδικαλισμός" είναι αδιέξοδος όχι ως έννοια, αλλά επειδή κόπηκε στα μέτρα της συγκεκριμένης αδιέξοδης αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, που φτιάχτηκε για να κρύβεται και να απενοχοποιείται η οικονομική ολιγαρχία που κυβερνά πίσω της. ΕΝΟΧΟΣ στην κοινοβουλευτική αυτή εκπροσώπηση είναι ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΟΣ. Αυτό, πιστεύω ότι δεν έχει συνειδητοποιηθεί από πολλούς.

   Διαγραφή
 9. Ένας δάσκαλος (και παρολίγον συνδικαλιστής)12 Σεπτεμβρίου 2012 - 9:20 π.μ.

  ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ (για να ξαναγυρίσουμε στην πεζότητα, αντιγράφω χωρίς σχόλια το τελευταίο επεισόδιο της πάγιας πελατο-συνδικαλιστικής κατάπτωσης - Θεσ/νίκη)

  Θέμα : Έκδοση κάρτας του Ο.Α.Σ.Θ. με έκπτωση  Ύστερα από συμφωνία που υπέγραψε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσ/νίκης με τον ΟΑΣΘ σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να προμηθεύεστε τις μηνιαίες κάρτες (απεριορίστων διαδρομών όλων των κατηγοριών μηνιαίες, τριμηνιαίες και ετήσιες) του ΟΑΣΘ με έκπτωση 20% επί της αξίας που ορίσθηκε με την υπ. Αριθμ Α-οικ.61311/5754/21-10-10 ΚΥΑ, των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.


  Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να διαβάσουν προσεκτικά το Δελτίο Τύπου της ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσ/νίκης ,να ορίσουν έναν αντιπρόσωπο ανά σχολείο ή ανά ομάδα διπλανών σχολείων, που θα συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά (1 φωτογραφία με το ονοματεπώνυμο στο πίσω μέρος της, φωτοτυπία μπρος πίσω της ταυτότητας, αίτηση του Ο.Α.Σ.Θ. βεβαίωση μέλους της Δ΄ ΕΛΜΕ) το συνολικό ποσό για την έκδοση κάρτας του Ο.Α.Σ.Θ. ( μηνιαία κάρτα με την έκπτωση είναι 24,00 ευρώ, τριμηνιαία κάρτα 68,80 ευρώ και ετήσια κάρτα 256,00 ευρώ) θα συντάξει αλφαβητικό ονομαστικό πίνακα (σε έντυπη και ψηφιακή μορφή) ,των ενδιαφερομένων και θα παραδώσει τα δικαιολογητικά , το συνολικό ποσό και τον ονομαστικό πίνακα, την Τρίτη 18-09-12 και ώρα 19:00 ως και 20:00 στα Γραφεία της Δ΄ Ε.Λ.Μ.Ε.


  Για την διαδικασία ανανέωσης των καρτών του Ο.Α.Σ.Θ. θα ενημερωθούν οι αντιπρόσωποι των σχολείων.

  Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να συμπληρώσουν με προσοχή την βεβαίωση μέλους Δ΄ Ε.Λ.Μ.Ε. και την αίτηση προς τον Ο.Α.Σ.Θ.


  Βεβαίωση μέλους παρέχεται από το Δ.Σ. της Δ΄ Ε.Λ.Μ.Ε. στα εγγεγραμένα μέλη της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δεν σας αρεσε ο συνδικαλισμος,προφανως δεν σας αρεσε το τρεξιμο,γιατι για γραφειοκρατες μου φαινεστε,σκυψατε το κεφαλι και τωρα το παιζετε εθνικοι τσαμπουκαδες και εχετε και την απαιτηση να κανουν και οι αλλοι το ιδιο γι αυτο και τσουβαλιαζετε τους εργοδοτικους -κυβερνητικους συνδικαλιστες με ολους τους υπολοιπους,ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ,ΤΑ ΛΕΜΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κομματικός Εγκάθετος12 Σεπτεμβρίου 2012 - 11:10 π.μ.

   Μήπως μπορείς να μας πληροφορήσεις πού πουλάνε τέτοια σκυψοκεφαλόμετρα; Γυαλιά με αποτσουβαλιαστικούς φακούς έχω να σου δανείσω.

   Διαγραφή
  2. Θα σου πω,ΓΟΝΥΠΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΟΘΥΛΑΖΩΝ ΓΩΝΙΑ

   Διαγραφή
 11. ΖΗΤΩΣΑΝ οι ΑΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ! ! !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΚΟΜΜΑΤΙΚΕ ΕΓΚΑΘΕΤΕ (11.05) ευχαριστώ για την διευκρίνιση. Αξίζει, για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες.
  Καλή σας μέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Η ΟΛΜΕ σήμερα είναι ένας ανύπαρκτος συνδικαλιστικός φορέας που τρέφεται από τον ίδιο της τον εαυτό.
  Το σύνολο των εκπαιδευτικών, εδώ και αρκετά χρόνια έχει πάψει να συμμερίζεται τις κατευθυνόμενες πολιτικές και προπαγανδιστικές τακτικές της γι αυτό και οι συμμετοχές στις συνελεύσεις με το ζόρι κρατιούνται σε διψήφιο αριθμό.
  Και για του λόγου το αληθές, αν παρατηρήσει κάποιος τα τελευταία 15 χρόνια, οι απεργίες εξαγγέλλονταν πάντα πριν από Χριστούγεννα και Πάσχα που ερχόταν το δώρο. Έτσι πολλοί, κάνοντας απεργία, επέστρεφαν το μισό του δώρου τους πίσω στο κράτος.
  Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας σήμερα λέγεται Υπουργείο Παιδείας σκέτο, και η συμβολή της ΟΛΜΕ στο έγκλημα υπογράφεται με την αδράνεια.
  Το κείμενο που εστάλη σε όλα τα σχολεία,όχι απλά δεν ανακοινώθηκε, αλλά ούτε καν διαβάστηκε.

  Συγχαρητήρια για την ανάρτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Κα Σουφλή,
  Δεν μπορούσα, δεν ήθελα ποτέ να πιστέψω πως υπάρχουν γονείς που έχουν τέτοιο απίστευτο μένος, τόσο απαξιωτική συμπεριφορά, τέτοια λανθασμένη και κακόβουλη στάση, προς τους Καθηγητές, τους ανθρώπους εκείνους που αναλαμβάνουν την μόρφωση των παιδιών σας.
  Λυπάμαι… δεν στέκομαι στην ΟΛΜΕ, ούτε στα κομματικά συνδικαλιστικά συμφέροντα που πρεσβεύει, ούτε καν στην επιστολή της ,η οποία αντικατοπτρίζει τις σκέψεις και συναισθήματα χιλιάδων Δασκάλων και Εκπαιδευτικών. Στέκομαι μόνο στην απάντησή σας, από την οποία εισέπραξα δηλητήριο, μίσος, κακία… και μια άσχημη, τρανταχτή και επιτηδευμένη ψευδολογία εις βάρος εκείνων που δίνουν την ψυχή και τον εαυτό τους στην εκπαίδευση των παιδιών μας!
  Όχι Κα Σουφλή, μας αδικείτε ή μάλλον μας προπαγανδίζετε με άθλιο και υστερόβουλο τρόπο και με μια ακατάληπτη παροδηγητική γλώσσα. Κάνετε λάθος, ποτέ δεν σιωπήσαμε, δεν σταματήσαμε ποτέ να κραυγάζουμε δυνατά, ασταμάτητα , ακούραστα μέσα από την δουλειά μας, μέσα από το ιερό έργο της εκπαίδευσης. Να σας πω λοιπόν γι αυτά που σιωπηρά πράττουμε στα σχολεία μιας και τα αγνοείτε.
  Σηκώνουμε καιρό τώρα το βάρος μιας Παιδείας μισοπεθαμένης απέναντι σε εξουσίες που επιθυμούν και επιδιώκουν με αθέμιτα μέσα την εξόντωσή της, απέναντι σε εξουσίες που όπως λέτε προσπαθούν να φιμώσουν όσους σκέπτονται και να στρεβλώσουν τις ιδέες μας για έναν καλύτερο κόσμο, απέναντι στην οικονομική εξαθλίωση και τις συνέπειές της, που μας έχουν επιβάλλει.
  Η φωνή μας ηχεί καθημερινά στα αυτιά των παιδιών παρακινώντας τα να αγαπήσουν την μάθηση, την γνώση, να αποκτήσουν κριτική σκέψη, μεταδίδοντας τον σεβασμό, το ήθος, την πίστη στο θεό και όλες αυτές τις ανθρώπινες αξίες που σήμερα τείνουν να ξεθωριάσουν. Για μας τίποτα δεν είναι τυπικό, τίποτα δεν είναι απρόσωπο, τίποτα δεν είναι άψυχο, ζούμε μαζί με τα παιδιά, τα γνωρίζουμε, βιώνουμε την εποχή τους, εξελισσόμαστε μαζί τους και πάντα προσπαθούμε να απαλύνουμε τις ανασφάλειες , τα άγχη και τους φόβους τους. Είμαστε δίπλα και όχι απέναντί τους όπως θέλουν κάποιοι να μας τοποθετήσουν. Και βέβαια όλα αυτά συνεχίζονται και μετά τις σχολικές ώρες με επιπλέον διάβασμα, διορθώσεις , σχεδιασμό και προγραμματισμό της ύλης, δημιουργία ασκήσεων, ενημέρωση - επιμόρφωση καινούριων τεχνολογιών και τρόπων διδασκαλίας.. και πολλά ακόμη καθήκοντά που επιβάλλει η εργασία και η συνείδηση μας.
  Δεν καταστράφηκε η Παιδεία Κα Σουφλή γιατί καταργήθηκε η μαθητική ποδιά, ούτε καταστράφηκε γιατί τα παιδιά δεν διδάσκονται Αρχαία Ελληνικά, ούτε καταστράφηκε γιατί εισχώρησαν οι νέες τεχνολογίες , η πληροφορική και η ρομποτική στα σχολεία.
  Η Παιδεία καταστρέφεται καθημερινά όλο και περισσότερο διότι υπάρχουν δυστυχώς άνθρωποι που πιστεύουν και μεταδίδουν στα παιδιά τους μια αντίπαλη, σαθρή, απαξιωτική εικόνα για τους δασκάλους τους, όμοια με αυτή της απάντησής σας προς την ΟΛΜΕ.
  Ευχαριστώ
  Καθηγήτρια Πληροφορικής

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ