Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΤΤΙΚΑΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009!!!


 ΘΑ ΤΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΩΣΙΛΟΓΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ EUROSTAT ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ
Όταν η ΕΛΛΗΝΙΔΑ που αποκάλυψε τον ρόλο της ΕΣΤΑΤ στο πραγματικό και όχι το πλασματικό έλλειμα του κράτους, που οδήγησε δια χειρός Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τη χώρα μας στο ΔΝΤ και τον ελληνικό λαό στην φτώχεια και την απόγνωση, εμπιστεύεται στα attikanea μια αποκάλυψη που θα ταράξει και τους εδώ υπηρέτες του ΔΝΤ, αλλά και το ίδιο το ΔΝΤ, τότε μόνο τιμή περιποιεί για μας η εμπιστοσύνη της.
Η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, η Καθηγήτρια Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημνίου Μακεδονίας και πρώην Μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, πριν από ένα χρόνο περίπου, είχε αποκαλύψει τρομακτικά στοιχεία για την ΕΛΣΤΑΤ και τον ρόλο της. 
Σήμερα, μέσα από τα attikanea κάνει ένα ακόμη βήμα.
Αποκαλύπτει το πραγματικό έλλειμμα του 2009 (!!!!) και αυτό, αποτελεί κυριολεκτικά μια ΒΟΜΒΑ στα σαθρά θεμέλια των κομμάτων που ψήφισαν το Μνημόνιο και όλων αυτών που τρια χρόνια τώρα το υλοποιούν με τις πολιτικές τους οσφυοκάμψεις στην φασιστική Γερμανία και το Δ.Ν.Τ..
Με έλλειμμα όως αυτό που αποκαλύπτεται παρακάτω, μπορούμε να μιλάμε τελεσίδικα ότι πρόκεται για την μεγαλύτερη ΠΡΟΔΟΣΙΑ που συντελέστηκε στο Ελληνικό Έθνος!
Και η νυν κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά την ΑΛΗΘΕΙΑ... κι όμως, συνεχίζει...
Ελπίζουμε ότι το θέμα αυτό, θα έρθει στη Βουλή...και τότε, αυτοί που κυβερνούν, θα πρέπει να απαντήσουν...
Ελπίζουμε ότι ο ηρωικός Εισαγγελέας κ. Πεπόνης, θα πράξει το χρέος του!
Να παραπέμψει ΟΛΟΥΣ όσους εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό, στη Δικαιοσύνη!
Και θέλουμε να ελπίζουμε, οτι αυτή τη φορά, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα πράξει το χρέος της προς την ΠΑΤΡΙΔΑ και τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ... έστω και στο... παρά πέντε....!!!

Πόπη Σουφλή

Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ...Το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν...
3,9%
ένα από τα χαμηλότερα στην ΕΕ

Ζωή Γεωργαντά
Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Οικονομετρίας και Παραγωγικότητας
Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών

τέως Μέλος του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ
μετά από έγκριση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων

3 Σεπτεμβρίου 2012
Μας είπαν ότι το έλλειμμα της χώρας μας το κρίσιμο έτος 2009 ήταν 15,6% της συνολικής εγχώριας παραγωγής μας, ή, με την οικονομική ορολογία, το 15,6% του Ακαθάριστου (δηλαδή με τις αποσβέσεις συμπεριλαμβανόμενες) Εγχώριου Προϊόντος μας (ΑΕΠ). Μας είπαν, δηλαδή, ότι το έλλειμμα της χώρας μας ήταν το μεγαλύτερο στην ΕΕ. Όμως, η αλήθεια είναι ότι η χώρα μας είχε ένα από τα μικρότερα ελλείμματα στην ΕΕ και αυτό ήταν 3,9%. Η Γαλλία είχε 7,5%, η Ολλανδία και το Βέλγιο είχαν 5,6%, και η Γερμανία είχε 3,2%. Η αλήθεια για το Ελληνικό δημόσιο έλλειμμα απέχει τόσο πολύ από την πραγματικότητα που μας κάνει να θυμηθούμε τα λόγια του Αρθούρου Σοπενχάουερ: Όλες οι αλήθειες περνούν από τρία στάδια. Πρώτον διαπομπεύονται. Δεύτερον, πολεμούνται με βία. Τρίτον, γίνονται αποδεκτές ως ολοφάνερες και αυταπόδεικτες.     
Το άρθρο αυτό συμπληρώνει τις μέχρι τώρα δηλώσεις και μαρτυρικές καταθέσεις μου. Η διαφορά είναι ότι περιλαμβάνει ένα σαφές ποσοτικό συμπέρασμα που βασίζεται σε συνεχιζόμενη μελέτη των γεγονότων και των αριθμών, ιδιαίτερα από τον Οκτώβριο του 2009 που εκλέξαμε την σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Έτσι, θεωρώ ότι μπορώ σήμερα, δύο ακριβώς χρόνια μετά την δεύτερη συνεδρίαση της τότε ανεξάρτητης 7-μελούς Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), να συμβάλω παραπέρα στην διαλεύκανση του ζητήματος της διόγκωσης του δημόσιου ελλείμματος της χώρας μας δείχνοντας ότι το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος του 2009 ήταν 3,9% του ΑΕΠ.
Για να γίνει κατανοητός ο υπολογισμός του πραγματικού δημόσιου ελλείμματος, πρέπει να ξεκινήσουμε από τον ορισμό του ελλείμματος και την σχέση του με το χρέος. Το δημόσιο έλλειμμα είναι η διαφορά μεταξύ εσόδων και δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού. Το χρέος ορίζεται ως τα συσσωρευμένα ελλείμματα διαμέσου του χρόνου. Συνεπώς, το έλλειμμα ενός συγκεκριμένου έτους είναι η διαφορά μεταξύ του χρέους του έτους αυτού και του προηγούμενου έτους. Με άλλα λόγια, τα δύο αυτά μεγέθη, έλλειμμα και χρέος, σχετίζονται μεταξύ τους διαμέσου μιας εξίσωσης η οποία αποτελεί και έναν παράγωγο ορισμό του ελλείμματος. Η εξίσωση αυτή είναι η εξής:
Χt  - Χt-1 = Dt         (1)
όπου Χt συμβολίζει το χρέος τον χρόνο t, Χt-1 συμβολίζει το χρέος τον προηγούμενο χρόνο t-1, και Dt συμβολίζει το έλλειμμα τον χρόνο t. Αν μεταφέρουμε το χρέος του έτους t-1 στην δεξιά πλευρά της εξίσωσης (1), τότε μπορούμε να πούμε ότι το έλλειμμα του δημόσιου προϋπολογισμού (έσοδα μείον δαπάνες) προστίθεται στο χρέος του προηγούμενου (t-1) έτους και το αποτέλεσμα είναι το χρέος του τρέχοντος έτους, δηλαδή το Χt. Όπως γίνεται φανερό, όταν έχουμε έλλειμμα αυτό σημαίνει ότι τα έσοδά μας είναι μικρότερα από τις δαπάνες μας, άρα πρέπει να δανειστούμε. Με την έννοια αυτή, το δημόσιο έλλειμμα καθορίζει και τις δανειακές ανάγκες της χώρας. Επίσης θα είναι χρήσιμο στην παρακάτω συζήτηση αν ξεκαθαρίσουμε τί σημαίνει στοκ και τί σημαίνει ροή. Το χρέος ως μέγεθος που συσσωρεύεται διαμέσου του χρόνου, και είναι στην ουσία άθροισμα των ελλειμμάτων όλων των προηγούμενων ετών, ονομάζεται αποθεματικό μέγεθος ή στοκ, ενώ το έλλειμμα αφορά μόνο ένα έτος και ονομάζεται μέγεθος ροής.
Στην πράξη, όταν δηλαδή καταχωρούνται τα δεδομένα των εσόδων και των δαπανών στους διάφορους λογαριασμούς, η εξίσωση (1) συνήθως παραβιάζεται, περισσότερο  ή λιγότερο, από τις διάφορες χώρες. Στις  περιπτώσεις  αυτές, αντί  για  την  εξίσωση (1), έχουμε την εξίσωση (2):
Χt  - Χt-1 = Dt + Kt        (2)
όπου το Κ συμβολίζει ένα μέγεθος σφάλματος, ή ρυθμιστικό, όπως το αποκαλεί η Eurostat. Συγκεκριμένα, το κονδύλι Κ, ονομάζεται «κονδύλι ρύθμισης χρέους-ελλείμματος» ή «ρύθμισης στοκ-ροής – Stock-Flow Adjustment (SFA)».Το μέγεθος αυτό, όπως έχει αποδειχτεί και θα το εξηγήσω παρακάτω, χρησιμοποιείται από τις χώρες για να κρύψουν ανεπιθύμητα ελλείμματα. Δηλαδή «φουσκώνουν» το Κ και «ξεφουσκώνουν» το D. Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει αδιαφάνεια για το τί είδους ποσά διαμορφώνουν το ύψος του κονδυλίου Κ. Στην σχετική  Έκθεσή της τον Απρίλιο 2012 η Eurostat αναφέρει ότι το κονδύλιο Κ «εννοιολογικά διακρίνεται στα επόμενα συστατικά στοιχεία: καθαρή απόκτηση χρηματοοικονομικών στοιχείων ενεργητικού, επιδράσεις λόγω ρύθμισης χρέους, και στατιστικά σφάλματα». Τα τρία αυτά συστατικά στοιχεία του Κ ορίζονται τόσο πολύ γενικά από την Eurostat, ώστε δημιουργούν  σύγχυση ακόμα και στον ειδικό διότι αποτελούνται από αδιαφανή κονδύλια που είναι επίσης τελείως διαφορετικά μεταξύ τους. Προσπαθώντας όμως να καλυφθεί για την αδιαφάνεια του κονδυλίου Κ, στην σελίδα 2 της Έκθεσής της η Eurostat γράφει: «είναι σημαντικό να ελέγχεται το κονδύλι Κ διότι μπορεί να είναι ένδειξη για ύπαρξη προβλήματος όσον αφορά την ποιότητα των στοιχείων» και η Eurostat συνεχίζει στην ίδια παράγραφο: «Έχει υποστηριχτεί ότι επειδή δίνεται μεγάλη βαρύτητα στο έλλειμμα με τους τρέχοντες δημοσιονομικούς ελέγχους από την ΕΕ (διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος ή EDP και Συνθήκη Μάαστριχτ), οι κυβερνήσεις μπορεί να έχουν κίνητρο να δηλώνουν μικρότερα ελλείμματα καταγράφοντας μεγαλύτερες συναλλαγές στο πλαίσιο του κονδυλίου Κ». Το γεγονός αυτό, δηλαδή το ότι το Κ χρησιμοποιείται για την κάλυψη των ελλειμμάτων των Ευρωπαϊκών χωρών, δεν έχει απλώς «υποστηριχτεί», όπως δηλώνει τηλεγραφικά και προφανώς με διάθεση  συγκάλυψης της πραγματικότητας η Eurostat, αλλά έχει αποδειχθεί, όπως θα αναπτύξω στο τέλος του άρθρου αυτού, στην βάση έγκυρης επιστημονικής έρευνας. 

Η ασάφεια των λογιστικών και οικονομικών ορισμών της Eurostat
 
Στο άρθρο μου «Οι Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί για το Χρέος και το Έλλειμμα» περιγράφονται ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες του Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών του 1995 (ESA95) που εφαρμόζεται από το 1996 μέχρι σήμερα και αφορά τον υπολογισμό του δημοσίου χρέους και του ελλείμματος. Γίνεται έτσι φανερό ότι το ESA95 αποτελεί πλαίσιο αναφοράς για τις Εθνικές Στατιστικές Υπηρεσίες, στις οποίες παρέχεται μεγάλη ευελιξία ώστε να προσαρμόζουν το πλαίσιο αυτό στις ιδιαίτερες συνθήκες των χωρών-μελών. Η ευελιξία αυτή θα μπορούσε ίσως να αξιοποιηθεί θετικά από τις Στατιστικές Υπηρεσίες αν υπήρχαν πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες και ουσιαστική πολιτικοοικονομική Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως η ανυπαρξία τέτοιων θεσμών, σε συνδυασμό με την ασάφεια των ορισμών στα διάφορα Εγχειρίδια και Συμβουλευτικά κείμενα της Eurostat που εκδίδονται ως πρακτικά «λυσάρια» εφαρμογής του ESA95, οδηγεί τις χώρες-μέλη σε ερμηνείες που ευνοούν τα πολιτικά τους προγράμματα. Στον κανόνα αυτό υπάρχουν εξαιρέσεις, μία από τις οποίες είναι η Ελλάδα, στην οποία «υπαγορεύονται» ερμηνείες χωρίς, δυστυχώς, αντίλογο εκ μέρους της χώρας μας, όπως φαίνεται από τα δεδομένα και τον έγκυρο Τύπο. Ταυτόχρονα, οι ορισμοί που περιλαμβάνονται στο ESA95 διαφέρουν από τους αντίστοιχους ορισμούς στα πλαίσια του EDP (διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος) αυξάνοντας έτσι την σύγχυση ακόμα και στους ειδικούς. Το αποτέλεσμα είναι ότι όποια χώρα στην ΕΕ είναι σήμερα οικονομικά ισχυρότερη, έχει και μεγαλύτερη δυνατότητα στο να αξιοποιεί το κονδύλι Κ, και με την δημιουργική λογιστική (εφαρμογή παράνομων λογιστικών τεχνασμάτων) να ωφελείται αδιαφανώς και μονομερώς διότι στην ΕΕ ο έλεγχος του Κ γίνεται από τους ισχυρούς προς τους αδύνατους και όχι και αντίστροφα, όπως θα απαιτούσαν οι δημοκρατικές διαδικασίες.
Έτσι, το δημόσιο χρέος σχεδόν δεν ορίζεται. Υπάρχουν πολλές αναφορές στην διεθνή σχετική βιβλιογραφία για την ασάφεια του ESA95. Μεταξύ άλλων, αναφέρω την μελέτη «Το μέγεθος και η σύνθεση του κυβερνητικού χρέους στην ευρωζώνη (The size and composition of government debt in the euro area)», ECB, No.132, Oct 2011, όπου στην σελίδα 5 γράφεται το εξής: «Παρά το γεγονός ότι ο όρος κυβερνητικό χρέος χρησιμοποιείται πολύ συχνά, εντούτοις περιλαμβάνει διαφορετικές έννοιες με διαφορετικές αποχρώσεις». Αλλά και ολόκληρη η μελέτη αυτή δείχνει την ασάφεια και την σύγχυση που δημιουργεί η έννοια του δημοσίου χρέους στο ΕSΑ95. Επίσης, το ότι δεν υπάρχει σαφής ορισμός του χρέους αναφέρεται και στα ίδια τα Εγχειρίδια της Eurostat (Βλ. Eurostat Manual on Government Deficit and Debt, 2002, section V1, p.196; Manual on Government Deficit and Debt, Implementation of ESA95, 2010, section VIII.2.1, p.305).
Μάλιστα, σε πρόσφατο Δοκίμιο του ΔΝΤ (27 Ιουλίου 2012) με τίτλο «Τι βρίσκεται από κάτω: Ο στατιστικός ορισμός του δημοσίου χρέους. Μια επισκόπηση της συγκάλυψης του δημοσίου χρέους σε 61 χώρες» με συγγραφείς τους Robert Dippelsman, Claudia Dziobek,  και Carlos Mangas, αναλύεται η σύγχυση που δημιουργούν οι ορισμοί και η εφαρμογή τους στην καταγραφή των δημοσιονομικών στοιχείων της Γενικής Κυβέρνηση των διαφόρων χωρών και προτείνεται ένα πλαίσιο άρσης της ασάφειας, έτσι ώστε στο χρέος και στο έλλειμμα να καταχωρούνται σαφή κονδύλια τα οποία θα πρέπει, σύμφωνα με τους συγγραφείς, να χαρακτηρίζονται από διαφάνεια. Για παράδειγμα, στην σελίδα 15 του Δοκιμίου αναφέρεται: «Ένας διεθνής τυπικός ορισμός για το κυβερνητικό χρέος θα πρέπει να περιλαμβάνει εξειδικευμένα τις μεθόδους αποτίμησης διότι όπως είναι σήμερα, οι συγκρίσεις των στοιχείων του δημοσίου χρέους για τις διάφορες χώρες είναι παραπλανητικές». Και οι συγγραφείς συνεχίζουν με την περίπτωση της Ελλάδας και διερωτώνται αν το ελληνικό χρέος του 2010 σε σχέση με το 2009 αυξήθηκε ή μειώθηκε. Η απάντησή τους είναι «Και τα δύο (αύξηση και μείωση) είναι αλήθεια»! Η αναφορά αυτή δείχνει την έκταση της ασάφειας και της αδιαφάνειας για το τί περιλαμβάνει το χρέος σύμφωνα με την Eurostat. Το γεγονός της ασάφειας και συνεπαγόμενης ευελιξίας των Εθνικών Αρχών στο να ερμηνεύσουν τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς του ESA95 δείχνει και την εκούσια ή ακούσια ολιγωρία, ανικανότητα, αδιαφορία των Ελληνικών Αρχών στο να εφαρμόσουν τους Κανονισμούς αυτούς σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χώρας μας.


Το έλλειμμα του 2009 ήταν 3,9% του ΑΕΠ
Τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία της Eurostat για τις χώρες-μέλη δημοσιεύτηκαν στις 14 Απριλίου 2012 με τίτλο Πίνακες Υπερβολικού Ελλείμματος. Στον παρακάτω πίνακα 1 παρουσιάζονται τα στοιχεία για την χώρα μας στην βάση των οποίων θα υπολογίσουμε το πραγματικό έλλειμμα του κρίσιμου έτους 2009 χρησιμοποιώντας τις εξισώσεις που παρουσιάστηκαν παραπάνω. Έτσι, βλέπουμε τις τιμές των μεγεθών Χ, D, K, καθώς και του ΑΕΠ για το 2009. Βλέπουμε ότι το μέγεθος Κ για το έτος 2009 ισούται με 0,1% του ΑΕΠ. Σημειώνεται ότι η Eurostat θεωρεί ότι το Κ είναι μικρό αν δεν είναι μεγαλύτερο από 2% του ΑΕΠ. Άρα για το 2009, το Κ για την χώρα μας είναι μικρό.
Πίνακας 1
Συμβολισμός
Περιγραφή
Αξία σε δισεκατ. ευρώ
Χt
Χρέος 2009
299,685
Xt-1
Χρέος 2008
263,284
Dt
Έλλειμμα 2009
36,103
Kt
Ρυθμιστικό κονδύλι
0,298
ΑΕΠ
Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν
231,642
Dt/ΑΕΠ
Έλλειμμα ως % του ΑΕΠ
15,6%
Kt/ΑΕΠ
Κ ως % του ΑΕΠ
0,1%

Σύμφωνα με τις εξισώσεις (1) και (2), για να δούμε το ύψος του πραγματικού ελλείμματος της χώρας μας για το έτος 2009, πρέπει να έχουμε το πραγματικό ύψος του χρέους για το έτος 2009 και για το 2008. Επειδή το Κ είναι μικρό, στους επόμενους υπολογισμούς υιοθετούμε την εξίσωση (1) διότι και η εξίσωση (2) δίνει τα ίδια σχεδόν αποτελέσματα. Σημειώνω ότι για τα επόμενα χρόνια, 2010, 2011, 2012 (πρόβλεψη), οι δύο εξισώσεις δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα διότι το ύψος του κονδυλίου Κ, ξαφνικά και μυστηριωδώς, φουσκώθηκε, ενώ ξεφούσκωσε το D που είναι το έλλειμμα. Πληροφοριακά, μπορούμε να δούμε στον επόμενο πίνακα 2 τα επίσημα στοιχεία για το Κ και το D ως ποσοστά του ΑΕΠ για τα έτη 2009-2012, καθώς και την διαχρονική εξέλιξή τους.
Πίνακας 2

2009 (%)
2010 (%)
2011 (%)
2012 (πρόβλεψη %)
Κ/AEΠ
0,1
2,8
3,03
26,2
D/ΑΕΠ
15,6
10,3
9,1
6,7
Μεταβολή του Κ/ΑΕΠ σε σύγκριση με το 2009


2700%

2930%

26100%
Μεταβολή του D/ΑΕΠ σε σύγκριση με το 2009


-34%

-42%

-57%

Ο πίνακας 2 αποτελεί μια καθαρή περίπτωση του «φουσκώνω το Κ και ξεφουσκώνω το D”. Έτσι, το K ως ποσοστό του ΑΕΠ φούσκωσε κατά 2700% το 2010, κατά 2930% το 2011 και 26100% προβλέπεται να φουσκώσει το 2012 σε σύγκριση με το 2009! το D (έλλειμμα) ως ποσοστό του ΑΕΠ ξεφούσκωσε κατά 34% το 2010, κατά 42% το 2011, και κατά 57% προβλέπεται να ξεφουσκώσει το 2012 σε σύγκριση με το 2009. Κατά τα άλλα, μας λένε οι κκ πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και Γενικός Διευθυντής της Eurostat ότι «δεν υπήρξε καμία πολιτική παρέμβαση»!! 
Παρακάτω υπολογίζω το χρέος του 2009 στην βάση των παρακάτω δεδομένων:
·      Επίσημων στοιχείων της Eurostat που παρουσιάζονται στον πίνακα 1
·      Προσωπικής μελέτης των γεγονότων και των αριθμών
·      Των Πρακτικών της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής τον Σεπτέμβριο 2011
·      Των καταθέσεων των μαρτύρων στην Εξεταστική της Βουλής του Μαρτίου 2012
·      Απόψεων που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια πολλών συζητήσεων με άτομα ειδήμονες, πραγματογνώμονες, και ειδικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στην βάση αυτής της πληροφορίας και πριν προχωρήσω στην χρησιμοποίηση των παραπάνω αναφερόμενων εξισώσεων (1) και (2), μπορώ να στηρίξω ότι το χρέος του 2009 είναι διογκωμένο με το γιγαντιαίο ποσό των 27,914 δισεκατ. ευρώ, από το οποίο τα 27,414 δισεκατ. ευρώ αποτελούν ευθύνη του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Η ανάλυση των 27,914 δισεκατ. ευρώ είναι η εξής:

(1)   18,214 δισεκατ. ευρώ έχουν μεταφερθεί, με καθ’ ολοκληρίαν αδιαφανή, αυθαίρετο-ανεξέλεγκτο τρόπο και με κατεπείγουσες διαδικασίες,  από τον τομέα των μη-χρηματοπιστωτικών οργανισμών στον τομέα της γενικής κυβέρνησης, δηλαδή στο δημόσιο χρέος. Τα δισεκατομμύρια αυτά αφορούν ΔΕΚΟ και άλλες εταιρείες (σύνολο 17 για το 2009) που η ηγεσία της ΕΛΣΤΑΤ αποφάσισε ότι είναι ΔΕΚΟ και ότι πρέπει να βαρύνουν το δημόσιο χρέος. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Eurostat, το γιγαντιαίο αυτό ποσό δεν έπρεπε να ταξινομηθεί στο δημόσιο χρέος. Εκτός του γεγονότος ότι οι 17 εταιρείες που εντάχθηκαν στον Κυβερνητικό τομέα περιλαμβάνουν μονάδες οι οποίες είναι αμφίβολο αν μπορούν νομικά και οικονομικά να χαρακτηριστούν Δημόσιες Επιχειρήσεις, επιπλέον τα χρέη των Δημοσίων Επιχειρήσεων δεν εντάσσονταν στο δημόσιο χρέος για ολόκληρο το χρονικό διάστημα μέχρι το 2009 σύμφωνα με την Eurostat και τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς του ESA95. Ποτέ, μα ποτέ, μέχρι τον Απρίλιο 2010 δεν είχε τεθεί θέμα ΔΕΚΟ για την Ελλάδα παρά τους εξονυχιστικούς ελέγχους των κλιμακίων της Eurostat. Ο δε ισχυρισμός ότι η μεθοδολογία άλλαξε δεν ευσταθεί. Η μεθοδολογία δεν έχει αλλάξει. Σημειώνω ότι οι ενδιαφερόμενοι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν τα άρθρα «Η Αθέμιτη Διόγκωση του Ελλείμματος 2009 με τις ΔΕΚΟ» και «Γιατί δεν έπρεπε οι ΔΕΚΟ να ενταχθούν στην Γενική Κυβέρνηση», στα οποία παρουσιάζονται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους οι 17 εταιρείες, οι επονομαζόμενες ΔΕΚΟ, δεν έπρεπε να ενταχθούν στον Κυβερνητικό τομέα.   

(2)   Τουλάχιστον 3,8 δισεκατ. ευρώ νοσοκομειακών δαπανών καταχωρήθηκαν στο 2009 ενώ ήταν ανεξέλεγκτα υπολογισμένες και δεν είχαν εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο σύμφωνα με τον νόμο. Επίσης, αφορούσαν μία σειρά ετών, ο δε Ευρωπαίος Επίτροπος Αλγκίρντας Σεμέτα σε σχετική επερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χουντή, στην Ευρωβουλή, δήλωσε ότι η ένταξη στο 2009 των επί πολλά προηγούμενα έτη οφειλών της κυβέρνησης προς τους προμηθευτές νοσοκομειακού υλικού δεν ήταν πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  Για πιο αναλυτική παρουσίαση της αθέμιτης αυτής ένταξης των 3,8 δισεκατ. ευρώ στο 2009, βλ. άρθρο «Η Αθέμιτη Διόγκωση του Ελλείμματος 2009 με τα Νοσοκομεία, το SWAP 2001, και την δήθεν Αλληλεγγύη». 

(3)   5,4 δισεκ. ευρώ αξία SWAPS 2001 που δεν έπρεπε να καταχωρηθούν στο δημόσιο χρέος ούτε του 2009, αλλά ούτε και προηγουμένων ετών. Σημειώνω ότι όταν συμφωνήθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη το SWAP αυτό σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς δεν αποτελούσε επιβάρυνση του δημοσίου χρέους. Όμως η Eurostat εξέδωσε το 2008 αντίθετη ρύθμιση στην οποία υπήγαγε αναδρομικά και παράτυπα 21 δισεκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο χρέος (σημειώνεται ότι ο δανεισμός του 2001 από την Goldman Sachs ήταν 2,8 δισεκατ. ευρώ για τα οποία πληρώνουμε σήμερα 21 δισεκ. ευρώ), και ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, υποτίθεται ειδικός στα χρηματοοικονομικά, αφού είχε περιθωριοποιήσει το Συμβούλιο με την βοήθεια της Τρόϊκας, συμφώνησε με την Eurostat για ένταξη 5,4 δισεκ. ευρώ στο Ελληνικό δημόσιο χωρίς να εκφράσει αντίρρηση, όπως φαίνεται στα Πρακτικά της Βουλής, λες και τα 21 δισεκατ. ευρώ στην πλάτη του ελληνικού λαού ήταν «στραγάλια». Για περισσότερο αναλυτικά στοιχεία, βλ. άρθρο μου «Η Αθέμιτη Διόγκωση του Ελλείμματος 2009 με τα Νοσοκομεία, το SWAP 2001, και την δήθεν Αλληλεγγύη»(Βλ. παραπάνω link).   

(4)   Ποσό τουλάχιστον 0,5 δισεκατ. ευρώ από το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο 2009 επειγόντως από την τότε κυβέρνηση εν μέσω δικών της προβλέψεων για δεινή λιτότητα. Για περισσότερο αναλυτικά στοιχεία, βλ. άρθρο μου «Η Αθέμιτη Διόγκωση του Ελλείμματος 2009 με τα Νοσοκομεία, το SWAP 2001, και την δήθεν Αλληλεγγύη»  (Βλ. παραπάνω link).
Υποθέτοντας ότι το χρέος του 2008 είναι αυτό που παρουσιάζεται στον παραπάνω πίνακα 1, και χρησιμοποιώντας την εξίσωση (1), έχουμε ύψος ελλείμματος 2009:
(299,685 – 27,414) – 263,284 = 8,987
                Χt          -        Χt-1       =   Dt        

Έλλειμμα 2009 è 8,987 δισεκατ. ευρώ

Αν υπολογίσουμε το έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ, θα έχουμε:
( 8,987/231,642) = 3,9% του ΑΕΠ

Δηλαδή, το πραγματικό έλλειμμα του έτους 2009 ήταν 3,9% του ΑΕΠ, ένα από τα χαμηλότερα ελλείμματα της ΕΕ. 
Ακόμα και αν λάβουμε υπ’ όψιν μας μόνον την περίπτωση 1 παραπάνω, δηλαδή ζημία 18,214 δισεκατ. ευρώ λόγω ένταξης ΔΕΚΟ και άλλων εταιρειών στην Γενική Κυβέρνηση, τότε το έλλειμμα σε δισεκατ. ευρώ είναι το εξής:
(299,685 – 18,214) – 263,284 = 18,187
          Χt               -         Χt-1       =   Dt        

και ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι:
( 18,187/231,642) = 7,9% του ΑΕΠ

δηλαδή το μισό από αυτό που ανακοινώθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2010.
Σημειώνω ότι στους παραπάνω υπολογισμούς δεν έχω λάβει υπ όψιν μου την λανθασμένη αναθεώρηση του ΑΕΠ του 2011 που αφορούσε όλα τα έτη από το 2005 και μετά. Εκτιμώ ότι το ΑΕΠ της χώρας μας είναι υψηλότερο από αυτό που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ κατά τουλάχιστον 30% αν συνυπολογίσουμε τις αναθεωρήσεις του 2007 και του 2011, γεγονός που αυξάνει τον παρονομαστή του κλάσματος, [έλλειμμα σε δισ. ευρώ/ΑΕΠ σε δισ. ευρώ], με συνέπεια το έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ να είναι μεροληπτικό (στατιστικά λανθασμένο). Για το ζήτημα της υποεκτίμησης του ΑΕΠ από την ηγεσία της ΕΛΣΤΑΤ και την Eurostat, βλ. άρθρο «Η υποεκτίμηση του Ελληνικού ΑΕΠ». 

Σχετικά με το μέγεθος Κ
Όπως γίνεται φανερό από την εξίσωση (2), όταν το Κ είναι θετικό σημαίνει ότι μεταξύ των περιόδων t και t-1 το χρέος έχει αυξηθεί περισσότερο από το έλλειμμα του προϋπολογισμού την περίοδο t. Ο επίσημος ορισμός του κονδυλίου Κ αποδεικνύει ότι η έννοιά του ως SFA, ή «ρύθμιση στοκ-ροής SFA», είναι κατά κύριο λόγο ένα στατιστικό σφάλμα. Σύμφωνα με την εξειδίκευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Κ οφείλεται σε χρηματοπιστωτικές διαδικασίες, όπως είναι οι εισπράξεις από ιδιωτικοποιήσεις, οι πολιτικές διαχείρισης του δημοσίου χρέους, και οι συνέπειες των διακυμάνσεων της τιμής συναλλάγματος πάνω στο χρέος που έχει εκδοθεί σε ξένο νόμισμα. Γενικά, τέτοιοι παράγοντες στους οποίους οφείλεται το ύψος του κονδυλίου Κ, είτε είναι ασαφείς, είτε τείνουν να αλληλοεξουδετερώνονται διαχρονικά. Όμως, όταν το Κ είναι συστηματικά μεγάλο, ιδιαίτερα όταν το Κ επηρεάζει αρνητικά την εξέλιξη του χρέους, τότε αυτό σημαίνει ότι υπάρχει λανθασμένη καταγραφή των κονδυλίων του προϋπολογισμού και πρακτική δημιουργικής λογιστικής, όπως δείχνουν και πολλές επιστημονικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί για το ζήτημα αυτό, όπως παρουσιάζω αμέσως παρακάτω.

Το κονδύλι αυτό, δηλαδή το Κ ή SFA, έχει αποδειχτεί ότι αποτελεί τον μανδύα πίσω από τον οποίο κρύβεται η λεγόμενη «δημιουργική λογιστική» που σημαίνει το εξής: στην βάση λογιστικών τεχνασμάτων οι διάφορες κυβερνήσεις μπορούν να αποκρύβουν τα δημόσια ελλείμματά τους. Θα αναφέρω τους ερευνητές Jurgen von Hagen και Guntram B. Wolff, Καθηγητές του Πανεπιστημίου της Βόννης , καθώς και τον ερευνητή του ΔΝΤ Anke Weber, οι οποίοι εξέτασαν το φαινόμενο του κονδυλίου SFA. Οι δύο πρώτοι ερευνητές έχουν δημοσιεύσει το άρθρο τους το 2006 στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Banking and Finance, Elsevier, 30(12), σελίδες 3259-79, με τίτλο «Τι μας λένε τα ελλείμματα για το χρέος; Εμπειρική μαρτυρία για την δημιουργική λογιστική χρησιμοποιώντας τους δημοσιονομικούς κανονισμούς της ΕΕ». Ο τρίτος ερευνητής από το ΔΝΤ δημοσίευσε το άρθρο του το 2012 ως Δοκίμιο του ΔΝΤ με τίτλο «SFA και δημοσιονομική διαφάνεια: Σύγκριση μεταξύ χωρών». 

Οι δύο πρώτοι ερευνητές εξέτασαν τα στοιχεία των χωρών της ΕΕ για το διάστημα 1996-2003. Βρήκαν ότι οι περισσότερες χώρες της ευρωζώνης έκρυψαν τα ελλείμματά τους προκειμένου να ενταχθούν σ’ αυτήν. Διαπίστωσαν ότι οι ορισμοί και οι Κανονισμοί της Eurostat αφήνουν μεγάλο περιθώριο για χρησιμοποίηση της δημιουργικής λογιστικής. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι για την εξεταζόμενη περίοδο η Φινλανδία είχε 64% περισσότερο χρέος από ό,τι έδειχναν τα νούμερα που ανακοίνωνε. Το αντίστοιχο νούμερο για την Ελλάδα ήταν 43%, για την Δανία 30%, για το Λουξεμβούργο 29%, για την Γερμανία 15% και για την Αυστρία 14%. Οι περιπτώσεις της Φινλανδίας και του Λουξεμβούργου είναι αξιοσημείωτες διότι δείχνουν ότι και οι δύο χώρες χρησιμοποιούσαν λογιστικά τεχνάσματα έτσι ώστε τα κεφάλαια που προορίζονταν για εξόφληση του χρέους τους τα κατεύθυναν για αγορά περιουσιακών στοιχείων.
Ο Anke Weber εξέτασε 163 αναπτυγμένες χώρες την περίοδο 1980 μέχρι 2010 . Διαπίστωσε ότι το κονδύλι SFA πράγματι καλύπτει συνήθως λογιστικά τεχνάσματα για απόκρυψη χρέους. Διαπίστωσε δε ότι όσο πιο διαφανής στα δημοσιονομικά της στοιχεία είναι μια χώρα, τόσο μικρότερο είναι το κονδύλι SFA. Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι τα δημοσιονομικά στοιχεία πρέπει να χαρακτηρίζονται από διαφάνεια, δηλαδή όποιος πολίτης επιθυμεί, πρέπει να μπορεί να γνωρίζει από πού προέρχονται τα διάφορα χρηματικά κεφάλαια της κυβέρνησής του και πού πάνε. 

Δικό μου σχόλιο: Στην χώρα μας ούτε τα αρμόδια στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, ούτε τα μέλη του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ γνώριζαν, αλλά και δεν είχαν πρόσβαση στα δημοσιονομικά στοιχεία! Αντίθετα, συκοφαντήθηκαν, «μπήκαν στο ψυγείο», και τελικά απολύθηκαν επειδή εξέφρασαν αμφιβολίες για τα νούμερα που μάθαιναν από την τηλεόραση και επειδή δεν δέχτηκαν να υπογράψουν αδιαφανή στοιχεία! Και το ερώτημα είναι: Δεν είναι παράξενο, ότι ο Anke Weber, στέλεχος του ΔΝΤ, έχει διαφορετική άποψη από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ αν και ήταν συνάδελφός του, τον κ. Ράντερμάχερ, αλλά και τον Επίτροπο επί Οικονομικών Θεμάτων, κ. Όλλι Ρεν; Σημειώνεται ότι ο κ. Ράντερμάχερ έχει και στο παρελθόν κατηγορηθεί ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για την πολιτική παρά για την στατιστική επιστήμη. Μήπως και το υπέρογκο έλλειμμα της χώρας μας, 15,6%, υπάγεται στο πλαίσιο αυτό;ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

37 σχόλια:

 1. Αγαπητέ κύριε Μιχελάκη.
  Ενδιαφέρομαι για ένα ωραίο σπίτι στην Σκιάθο, όπως αυτό που ..βρήκατε του κ. Παπανδρέου. Επειδή όμως το δικό του είναι ..κοντά στη θάλασσα και το κύμα κάνει..θόρυβο, θα ήθελα να με συστήσετε στο μεσιτικό γραφείο, ώστε να μου βρούν και εμένα ένα σπιτάκι ! σαν του κ. Παπανδρέου, να είναι κοντά του, αλλά όχι πολύ κοντά στη θάλασσα. Ξέρετε εσείς στη Ν.Δ μπορείτε να του μετατρέψετε την ταράτσα, ώστε να προσγειώνετε το …ελικόπτερό μου;
  Επίσης θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που αποκρύψατε την ΟΜΟΛΟΓΙΑ-δημοσίευση στην Εφημερίδα που αναγνώριζε ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν της τάξης του 15%, γιατί ένας φίλος σας δημοσιογράφος ορκιζότανε ότι δεν θα το αποκρύψετε επειδή είστε άνθρωπος της ημέρας , έστω και αν δουλεύατε νύχτα σε όλη σας την ζωή. Είμαι σίγουρος ότι η πράξη σας αυτή, να προσπαθήσετε να αποκρύψετε ένα τέτοιο γεγονός θα εμπίπτει στις ειδικές αρμοδιότητες που έχετε για τον..άγνωστο πόλεμο των άστρων.
  Παραθέτω απόσπασμα που δεν δώσατε στην δημοσιότητα για να σας φρεσκάρω την όποια μνήμη σας .
  Ευχαριστώ και περιμένω ..το σπίτι, ή και ότι άλλο «βρεθεί» στο δρόμο σας. ΄Ετσι , οι ψηφοφόροι σας θα θυμούνται με χαρά ότι «ΚΡΑΤΑΤΕ» ..μυστικά και ..υποσχέσεις.
  Παραθέτω το απόσπασμα:
  {{ Παραθέτω ένα απόσπασμα από σημερινό άρθρο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στη Wall Street Journal:
  ----------------
  More recession has... meant more stubborn deficits and ever-exploding debt. Greece
  has already implemented deficit-cutting measures of around 20% of GDP to curtail a
  deficit of 15% of GDP in 2009. Two years later, and despite all these measures,
  ----------------
  Athens's deficit was still around 10% in 2011. Three quarters of deficit-cutting
  produced more recession, not less deficit.

  Για πρώτη φορά και μάλιστα δημόσια, παγκόσμια και επίσημα , ο Αντώνης...

  ...Σαμαράς αναγνωρίζει ότι το έλλειμμα του 2009 άγγιξε το 15%.

  Ένας ψηφοφόρος που ΠΟΤΕ δεν σας ψήφισε !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η είσαι πολύ βλήμα η πληρωμένος!!!

   Διαγραφή
  2. Και συ ΑΕροψεκασμένος

   Διαγραφή
  3. Κι όμως επί 45 χρονιά ο προϋπολογισμός ήταν ελλειμματικός,
   Το τραγικό στην περίπτωση της χώρας είναι η αποκάλυψη της αποβλάκωσης του Ελληνικού λαού.
   Παριστάνουν όλοι τους έκπληκτους και τους οργισμένους με το μνημόνιο και τη χρεωκοπία που οδήγησε σ αυτό.
   2.000.000 πτυχιούχοι δεν μπόρεσαν να καταλάβουν έγκαιρα ότι επί 45 χρονιά ο προϋπολογισμός ήταν ελλειμματικός, το ισοζύγιο εισαγωγών -εξαγωγών καταστροφικό, δεν κατάλαβαν ότι όλοι οι συγγενείς τους και οι γείτονες παρίσταναν ότι δούλευαν στο δημόσιο, δεν έμαθαν ότι στην πολυκατοικία τους ζούσαν μόνο πρόωρα συνταξιούχοι.
   Δεν άκουσαν ότι ο ταχυδρόμος και οι καταμετρητές της ΔΕΗ παίρναμε 2 και 3 φορές όσα οι υπεύθυνοι λειτουργιάς βιομηχανιών.
   Δεν ξεράνω ότι στη χωρά κάποιοι δούλευαν 3 και άλλοι 60 ώρες την εβδομάδα, ότι στη σύνταξη έβγαινες μεταξύ 38 και 70 και ότι όσο περισσότερο δουλευες τόσο λιγότερα έπαιρνες.
   Ευχαριστώ το ΓΑΠ. που άνοιξε το καπάκι αυτού του βόθρου και βρώμισε ο κόσμος μήπως και
   ξεβρωμίσουμε.
   Κι όμως το 1975 αμέσως μετά τη χούντα , προσφύγαμε στο ΔΝΤ ! Κι όμως πολλοί το ξέρουν και κάνουν πως δεν θυμούνται.
   Τον Σεπτέμβριο του 1975 προσφύγαμε στο ΔΝΤ. ( Δεν πιστεύω να ζητήσει κανείς αποδείξεις;..υπάρχουν)

   Διαγραφή
 2. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό;
  Καταλαβαίνετε τι έχουν μεθοδεύσει;
  Καταλαβαίνετε τι προθέσεις υποκρύπτει;

  Μιλάμε για ένα άλλοθι λεηλασίας της χώρας και άλλοθι λήψεως μέτρων γενοκτονίας!

  Τι τιμωρία χρειάζεται στους τοπικούς εργολάβους της ληστοσυμμορίας του ΔΝΤ;

  θα θυμίσω τι έλεγε στην ομιλία του στην Εκτελεστική επιτροπή του κόμματος στις 10/10/11 ο Αντώνης Σαμαράς
  "Οι δανειστές δεν θέλουν αλλαγή στόχου πολτικής, αλλά ούτε εμείς θέλουμε αλλαγή στόχου πολιτικής. Θέλουμε αλλαγή τρόπου για να επιτευχθεί ο στόχος"

  Ο στόχος της πολιτικής που θέλουν οι δανειστές και που ακολουθούσε το πασοκ και συμφωνούσε και η τότε δήθεν αντιπολίτευση, ήταν Η ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΝΟΜΟΤΥΠΗ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΚΑΙ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

  Όχι μόνο πρέπει να φύγουν με τις κλωτσιές, αλλά πρέπει και να τιμωρηθού παραδειγματικά και να ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΜΕΣΑ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΔΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πραγματικοί ΑΕροψεκασμένοι .!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ?
  ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ.... ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ....

  Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.... ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑ(Γ)ΟΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ.... ΟΛΟΙ ΦΩΝΑΖΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ....

  ΝΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ....

  ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.... ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ.... ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΕΟΝΑΖΙ, ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ, ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟ....

  ΦΑΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΣΤΕ...!!!

  ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ. ΑΝ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ, ΣΤΙΣ ΠΑΡΑ-ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΟΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ. ΟΛΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ.
  ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΕΣ. ΑΠΛΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΑΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΤΣΙ ΛΥΣΑΛΕΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.... Ε ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΕΚΕΙ.... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.... ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ....

  ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ.... ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ....
  ΝΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΞΥΠΝΑΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ....

  ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ.... ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ....

  ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.... "ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"..... ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ ΚΑΡΑΚΛΕΦΤΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ.....

  ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ.... ΥΠΟΜΟΝΗ.... Η ΩΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ....

  ΠΑΤΡΙΣ - ΤΙΜΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...!!!
  ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ...!!!
  Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι για αυτο και τα χρυσά αυγά έχουν τρελαθεί να κυνηγάνε τους κλέφτες......λαθρομετανάστες....!!!! Τσιράκια αυτού του σάπιου συστήματος είστε και μάλιστα, η εμφάνισή σας στο προσκήνιο, δείχνει οτι πλέον ο εθνικοσοσιαλισμός* είναι η επόμενη γραμμή άμυνας του συστήματος πριν την κατάρευσή του.
   Ουστ, από εδώ φασισταριά, βρωμίζετε την πατρίδα μου!


   *ο λόγος που σας λένε nazi είναι γιατί η λέξη nazi στα Γερμανικά προέρχεται από τα γράμματα του NAtionale soZIalismous (εθνικοσοσιαλισμός στα Γερμανικά). Έτσι, για να μαθαίνεις...

   Διαγραφή
  2. http://ieroslochos.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5194.html

   Διαγραφή
  3. εξαιρετικο,ξερεις και το αλλο με τον τοτο στο ραφι του μυλου?
   Αυτο το παραμυθι με τα πετρελαια ,και την αναπτυξη ,πρεπει να εισαι εντελως ασχετος για να το φας.Για να μην μιλησω για την περιβαλλοντικη επιρροη που εχουν ,και την επιδραση στην υγεια των κατοικων ...αλλα αυτα τωρα ειναι ψιλα γραμματα,εσεις κατεχετε αληθειες που οι κοινοι θνητοι αγνοουν.......παντως οι φωνες(τα κεφαλαια) ,και αυτη η συνθηματολογια/ποδοσφαιροποιηση της σκεψης ,δεν πιστευω θα βοηθησει το εθνος.και θλιβομαι γιατι αυτοι οι δηθεν εθνικιστες,πουλανε ιδεες και ταυτοχρονα καταστρεφουν οτι εχει απομεινει απο την αρχαια παραδοση,και την σκεψη των προγονων μας.Αλλα τι να πω,αν ειναι ευτυχεις στην ψευδαισθηση τους,ποιος ειμαι εγω να τους ξυπνησω?....απλα τους αποφευγω.μακρυα και αγαπημενοι.φτανει η ανοχη στην ελλαδα.ανεχομαστε τους μετριους ,εδω και χρονια.και για αυτο εχουμε τωρα λαμογια και κλεφτες στην εξουσια.και σε αυτους συμπεριλαμβανω και την ΧΑ βεβαια.Αυτοι οι πολιτικοι ειναι ολοι δυστυχως διεφθαρμενοι,η απλα ψυχοπαθεις.η που θα θελουν να μας σωσουν με υποταγη στους ξενους ,η με εθνικη επανασταση και ρατσισμο.Το μυνημα των αρχαιων προγονων μας ηταν ισορροπια.Αυτο .balance!σε ολα στην ζωη.ετσι μπορεις να χαρεις την οση ζωη εχεις στον πλανητη.και για να καταλαβουν ολοι ,"Παν μετρον αριστον"...αυτα!

   Διαγραφή
 5. Να καεί, να καεί το μπ.....λο η Βουλή μαζί με τη Χρυσή Αυγή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πολυ καλη παρουσιαση του θεματος,και μαλλον αληθεστατη.Αυτο ειναι που ολοι (οι ενημερωμενοι) πολιτες ηξεραν εδω και καιρο.Ολοι καταλαβαιναν οτι κατι δεν εχει παει καλα,αλλα βλεπεις τα ΜΜΕ κατευθυνομενα οπως ειναι ,εσπρωξαν το ενδιαφερον του κοσμου αλλου,σε οσες φασεις πηγε η αληθεια να βγει στην επιφανεια.Η αληθεια ειναι οτι ζουμε σε μια χωρα οπου η παρανομια,η απατεωνια,η ψευτια,η βια θεωρουνται ποιοτικα χαρακτηριστικα του ανθρωπου,και επιβραβευσιμα......και για αυτο δεν θα υπαρξει λυση.Εκτος αν....οι πολιτες ανατρεψουν πρωτα την δικη τους προσωπικη συμπεριφορα,και μετα (με το δικαιωμα που σου δινει το οτι εσυ το κανεις) να απαιτησουν και απο τους διπλανβους τους να τηρησουν τις ιδιες αρχες .και η πρωτη ειναι η δικαιοσυνη και η αληθεια.χωρις αυτα δεν παμε πουθενα.και αυτο σημαινει παραδοχη οτι εκλεβε ο εμπορος τοσα χρονια τους πελατες του με υπερκερδη,και το κρατος φοροδιαφευγοντας,το ιδιο και οποιος αλλος δρυσε παρομοιως,να παραδεχτει ο ΔΥ οτι ηταν διεφθαρμενος και οτι αυτο πρεπει να σταματησει και πρεπει να εφορμοζεται ο νομος το ιδιο για ολους,πρεπει οι δικαστες να απαλλαχθουν απ οτι συμφεροντα τους εχουν δεσμευσει ,και πρεπει να παραδεχτουν οι πολιτες οτι δεν τους ενοιαζε μεχρι τωρα και πεταγαν σκουπιδια ας πουμε στο δρομο.....πρεπει να παραδεχτει αυτη η κοινωνια την γυφτια της ,την διαφθορα της ,ωστε να μπορεσει να αλλαξει.μεχρι τοτε και χαιδευοντας αυτια επειδη ο παγκαλος εκανε την εξυπνη κινηση να πει το μαζι τα φαγαμε και να βαλει σε συζητηση κατι που ηταν μεχρι τοτε ξεκαθαρη ευθυνη των πολιτικων,και τωρα πρεπει ολοι να μιλαμε με τροπο που να μην ταυτιζετε με το αποφθευγμα του βλακα...αλλα η ουσια ειναι οτι καπποιοι ,μαλλον αρκετοι απο την κοινωνια ,απο τους πολιτες εχουν βαλει χερι στο μελι.και τωρα κανουν την παπια ...αν δεν προσφερθουν απο μονοι τους να επιστρεψουν τα κλεμμενα,και να ομολογησουν ,τοτε μαζι με αυτους η κοινωια ολη θα συνεχισει την κατρακυλα μεχρι τον πατο του γκρεμου.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τελικά ποιός ανήρτησε το άρθρο και το αναπαραγάγανε όλοι;
  Ποιές οι πηγές και και ποιός το υπογράφει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πλάκα κάνεις τώρα; Η πηγή στο τέλος δεν είναι link και στις πρώτες σειρές - αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις - το πρώτο πράγμα που γίνεται κατανοητό είναι ότι το ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ είναι η αρχική είδηση.

   Θες κι άλλη εξήγηση πιο κατανοητή;

   ΤΟ ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ Η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ.

   Πιο κατανοητό δεν γίνεται.

   Διαγραφή
 8. ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ ? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ,ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΕΠΙΠΛΕΕΙΣ ΣΑΝ ΦΕΛΟΣ...
  ΑΧ ΡΕ ΠΑΣΟΚΙΑ ...ΑΛΛΗ ΣΑΣ ΔΕΙΞΑΝΕ ΑΛΛΗ ΣΑΣ ΜΠΗΞΑΝΕ ,!!! ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΡΑ ,ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ , ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009 ΗΤΑΝ 3,9% ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ 2008 9,9% ΤΟΥ 2007 6,6% ΤΟΥ 2006 5,2% ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ??? ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2009 ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 10% ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΤΑ ΜΗΝΙΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΡΙΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/ee/5e/5a/ee5e5ad73d3b50aa4db9f32f070a8b08d0d95a60/application/pdf/dep_2009_09_20091030.pdf.ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Θάνος Χριστακόπουλος16 Οκτωβρίου 2012 - 9:45 μ.μ.

  Συγνώμη αλλά ο κόσμος το'χει τούμπανο εδώ και χρόνια... Το Δημόσιο ήταν πάντα 2 χρόνια πίσω στα τελικά στοιχεία... Το παραπάνω δήλωσαν 3 Υπουργοί Οικονομικών. Πως λοιπόν το 2009 ως δια μαγείας έβγαλαν σωστό και χαμηλό έλλειμα... με το ραβδάκι του Χάρυ Πότερ ή την "δημιουργική" Λογιστική??? Προσοχή δε λέω ότι η Κα Γεωργαντά είναι λάθος... απλά τα στοιχεία που της έδωσαν ήταν για το ανάθεμα...
  Μη ξεχνάμε δύο απογραφές που τρέλαναν την Eurostat και τις αναθεωρήσεις επί αναθεωρήσεων... Και να ρωτήσω εγώ... όταν δεν ήξεραν πόσους δημοσίους Υπαλλήλους και συνταξιούχους είχαν πως ήξεραν ακριβώς τα έξοδα???
  Τώρα που μας περτσίνωσαν και απαιτούν τα στοιχεία αλλιώς "no money" τώρα άρχισαν να υπολογίζουν σωστά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟ 2008 ΗΤΑΝ 7,7% ΣΥΜΦΩΝΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ 2009 ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ Η ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ..
  http://www.apn.gr/news/nea/eurostat-greece/
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑΧΑ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ..ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ.. ΑΓΓΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΒΕΛΓΙΟ, ΑΥΣΤΡΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΕΠ ΤΟΥΣ..
  ΤΟ ΔΕ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ΕΧΕΙ... 2 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΧΡΕΟΣ..
  Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ..ΔΙΟΤΙ ΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ..
  ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΜΟΛΙΣ $50.000
  ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΥΠΑΝΑΠΤΙΚΕΣ Ή ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΚΙΝΑ..
  ΑΥΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΑΘΩΟΣ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ! ! !
  Και Ανα-λογική !
  ( Γράφαμε…!) Ν.Βράχος
  Ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο, αφού απλά σκεπτόμενος καταλαβαίνει την ΑΤΙΜΙΑ! Τι λόγο είχε να διακινδυνεύσει ο Παπακωνσταντίνου, όταν ο ΙΔΙΟΣ ζήτησε τη λίστα. Και φυσικά ΗΞΕΡΕ ! ότι υπάρχει το πρωτότυπο, με το οποίο θα μπορούσαν να τον βρουν και να τον συντρίψουν κυριολεκτικά ΑΝ(;) τολμούσε κάτι να αλλάξει. Είναι δυνατόν να έκανε τέτοιο δώρο στον αχόρταγο και στην υπόλοιπη κλίκα; Έτσι φαίνεται από μακριά ο δράκος της ατιμίας και της εκδίκησης. Ο χοντρός και...
  ο αδίσταχτος συμφώνησαν. Και τους δύο τους βολεύει προσωρινά η.. "θυσία"! Κι όμως ,από την σκευωρία κερδισμένος βγαίνει και ο Συριζα. Λέτε..?????

  [[Συνέχεια του μυθιστορήματος]].

  *Θα μάθουμε τελικά ποιος έδωσε τη λίστα στο Βαξεβάνη;

  *Ο Βενιζέλος ορκίστηκε στις 17 Ιουνίου του 2011. Λέει τίποτε αυτή ημερομηνία;

  * Μήπως ο Αντωνάκης μπορεί να μας διαβεβαιώσει πως …ΔΕΝ(;) ήξερε για την λίστα τίποτε;
  Πότε το έμαθε; Αν τολμά , ας απαντήσει πότε το έμαθε;

  *Η κα. Μπακογιάννη ήξερε τίποτε; Κι ο κ. Χαλαστάνης τι έκανε;

  *Τελικά το ήξερε η ΕΥΠ, η Πρεσβεία μας στη Γαλλία, ο κ. Χαλαστάνης, και …μόνο ο ..Τράγκας !!! δεν ήξερε πως είναι στη λίστα;

  *Η τράπεζα είχε ενημερώσει ΟΛΟΥΣ τους καταθέτες της( Μπόμπολα και ΣΙΑ!) όταν έγινε η κλοπή των στοιχείων,(Αλήθεια πότε έγινε ΑΚΡΙΒΩΣ;) και φυσικά αυτοί δεν το είπαν σε κανένα;

  *Και ο κ. Καμμένος από πού ενημερώθηκε αφού δεν έχει χρήματα σε αυτή τη Τράπεζα;
  Μήπως από τον κ. Βουλγαράκη; Διότι αν το ήξερε ο κ. Καμμένος είναι πιθανόν να το ήξεραν και οι φίλοι του στο διαδίκτυο που ..ξέρουν τα’’πάντα’’;

  *Αλλά και ο συνιδρυτής των ΑΝ.ΕΛ κ. Γ. Τράγκας ,που είχε ενημερωθεί από την τράπεζα, το κράτησε ..μυστικό;

  *Πόσοι πολιτικοί είναι μέσα στη λίστα ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ;

  *ΤΕΛΙΚΑ: Ποιος ισχυρίζεται ότι ΔΕΝ(;) ΗΞΕΡΕ;
  Και συκοφάντησαν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου; Τόσο τον φοβούνται οι νταβατζήδες και τα κυκλώματα; Να που από όλη την Ιστορία βγήκε και ένα συμπέρασμα χρήσιμο για το λαό μας

  Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΟΜΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ! και είναι γυμνοί ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,
  Γράφει ο Ν.Βράχος.
  ΟΜΩΣ, Καραμανλής και Σαμαράς, συνειδητά το απέκρυψαν και συνέχισαν την καταστροφή.
  ΄Ηθελαν πάσει θυσία, να αποκρύψουν την αλήθεια από το Λαό μας.
  Ήξεραν τις συνέπειες. Όμως προτίμησαν να σώσουν το τομάρι τους και όχι την Ελλάδα!

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ αφού έκανε απειράριθμες κωλοτούμπες, αφού δημιούργησε ένα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κλίμα για την Ελλάδα, αφού ΠΟΛΕΜΗΣΕ!!! με μανία τη ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Παπανδρέου! που υποστηρίζει και εφαρμόζει σήμερα, αφού διέγραψε όσους είχαν ΕΘΝΙΚΗ άποψη, αφού απαίτησε να παραιτηθεί ο Γ. Παπανδρέου, στη συνέχεια υπέγραψε όλα όσα ...του φταίγανε. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η εξουσία. Ήταν η πολυθρόνα !
  Είχε προηγηθεί το "ΦΑΓΩΜΑ" της Ντόρας γιατί είχε...ανθελληνική συμπεριφορά !
  Ετσι, αφού διέλυσε την Ελλάδα για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά, αφού διέλυσε τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για άλλη μία φορά, άρχισε τις συλλογές από πολιτικές...αντίκες και ερμαφρόδιτες παρουσίες.
  ΤΕΛΟΣ, κάτω από την ΔΙΕΘΝΗ ομολογία για το ύψος του ελλείμματος του 2009,αναγκάστηκε για μία ακόμη φορά να κάνει ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ!

  ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΑΝ .
  ======================================
  Παραθέτω ένα απόσπασμα από σημερινό άρθρο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στη Wall Street Journal:
  ----------------
  More recession has... meant more stubborn deficits and ever-exploding debt. Greece
  has already implemented deficit-cutting measures of around 20% of GDP to curtail a
  deficit of 15% of GDP in 2009. Two years later, and despite all these measures,
  ----------------
  Athens's deficit was still around 10% in 2011. Three quarters of deficit-cutting
  produced more recession, not less deficit.

  Για πρώτη φορά και μάλιστα ενώπιον ενός διεθνούς ακροατηρίου, ο Αντώνης...

  ...Σαμαράς αναγνωρίζει ότι το έλλειμμα του 2009 άγγιξε το 15%.
  ---------------------------------------
  Κάπου εδώ τελειώνει και επίσημα η υστερική ρητορική της Νέας Δημοκρατίας περί "φουσκώματος" του ελλείμματος, κάτι εξάλλου που δεν άντεξε ούτε στη σχετική Εξεταστική Επιτροπή.
  Τώρα γίνεται ΠΛΕΟΝ αντιληπτό σε όλους, γιατί ο Κωστάκης εξακολουθεί να έχει την...πιπίλα στο στόμα.
  Ξέρει ότι να αλλάξουν τα πράγματα , κάπου τον περιμένει ο κ. εισαγγελέας. Η ταραχή, ο τρόμος, ο πανικός και η λιποταξία βρίσκονται διαρκώς στο…δρόμο του.
  ΣΗΜΕΡΑ, χωρίς ίχνος ντροπής, παρουσιάζονται και οι δύο, ποντάροντας στο γεγονός ότι μέχρι τώρα κατάφεραν να φανατίσουν τους νεοδημοκράτες και να τους "πιστέψουν" ότι είναι...αθώοι!
  Όμως υπάρχουν και Έλληνες, που λειτουργούν με βάση την αγάπη για την πατρίδα και τη λογική ερμηνεία των γεγονότων.
  Έλληνες για την Ελλάδα και τα παιδιά μας.
  Λιποτάχτησαν, προσέβαλαν, υπονόμευσαν ,κατηγόρησαν χωρίς ίχνος ντροπής προκειμένου να μη μάθει ο λαός μας την αλήθεια. Έπιασαν …πάτο !

  Η ΛΙΠΟΤΑΞΙΑ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 14. MEΡΟΣ 1.
  Φωτιές τούς άναψε ο Δούκας
  Σε δύσκολη θέση ΝΔ και Καραμανλής μετά τη δημοσιοποίηση των επιστολών που προειδοποιούσαν για χρεοκοπία
  ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 01 Αυγούστου 2011

  Τις «αμαρτίες» της κυβέρνησης Καραμανλή για το οικονομικό ναυάγιο επαναφέρουν στο προσκήνιο και ανάβουν νέες φωτιές στη ΝΔ οι επιστολές του πρώην υφυπουργού Πέτρου Δούκα, που προειδοποιούσε από το φθινόπωρο του 2008 τον τότε πρωθυπουργό ότι το ελληνικό χρέος γινόταν ανεξέλεγκτο και η χώρα κινδύνευε να χάσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

  Εσωστρεφεια.
  Το γαλάζιο επιτελείο απέφυγε κάθε σχόλιο για τη δημοσιοποίηση των επιστολών του κ. Δούκα (από το «Βήμα της Κυριακής») μπροστά στον κίνδυνο να ανοίξει ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας στο κόμμα,
  αλλά κομματικοί παράγοντες δεν απέκλειαν το περιεχόμενο των επιστολών να σταθεί αφορμή για μια ηχηρή αποστασιοποίηση του

  Αντώνη Σαμαρά από τις επιλογές του προκατόχου του στο οικονομικό πεδίο, καθώς αναγνωρίζουν ότι ο πρώην υπουργός είχε χτυπήσει στην πραγματικότητα το καμπανάκι της χρεοκοπίας.

  Το επιτελείο της Λεωφόρου Συγγρού, πάντως, θα κινηθεί με στόχο την υποβάθμιση του θέματος, προκειμένου να αποφευχθούν εσωκομματικοί κραδασμοί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται διαβουλεύσεις με την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού για τον κοινό χειρισμό της υπόθεσης.

  Ανώτατη κομματική πηγή τόνιζε χθες στα «ΝΕΑ» ότι οι προσωπικές εκτιμήσεις και παρατηρήσεις που εμπεριείχαν οι επιστολές του κ. Δούκα «δεν μπορούν να οδηγήσουν σε μεταχρονολογημένες ρήξεις», αφήνοντας ουσιαστικά αιχμές για τη χρονική στιγμή που το περιεχόμενο των επιστολών ήρθε στο προσκήνιο.

  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ.
  Σε κάθε περίπτωση, ο συναγερμός που είχε εκπέμψει ο κ. Δούκας το φθινόπωρο του 2008,πριν από την αντικατάσταση του Γιώργου Αλογοσκούφη
  από τον Γιάννη Παπαθανασίου στο υπουργείο Οικονομίας,
  αφήνει εκτεθειμένο τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος φαίνεται ότι αξιολογούσε διαφορετικά την οικονομική κατάσταση. Ο τότε υφυπουργός Οικονομικών προειδοποιούσε για τη διόγκωση των ελλειμμάτων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αδυναμία δανεισμού τη χώρα, τόνιζε ότι το Δημόσιο θα χρειαζόταν περισσότερα από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες του και πρότεινε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης με επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων (ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, Λαχεία, ΟΔΙΕ κ.λπ.), αλλαγές στα τεκμήρια, μείωση των αμυντικών δαπανών και μετοχοποιήσεις σε αεροδρόμια και λιμάνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΜΕΡΟΣ 2.

  Η δημοσιοποίηση των επιστολών Δούκα βρήκε τον πρώην πρωθυπουργό στον ιταλικό Βορρά, όπου πραγματοποιεί οικογενειακώς ολιγοήμερες διακοπές παρέα με το ζεύγος Βαληνάκη.

  Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αποφασίστηκε να μην υπάρξει ούτε αυτή τη φορά μια προσωπική αντίδρασή του, αλλά το βάρος της απάντησης να αναλάβουν στενοί συνεργάτες του.
  Και υπό αυτό το πρίσμα ερμήνευσαν πολλοί στη ΝΔ τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος επικαλέστηκε τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Καραμανλή το 2008 και την άνοιξη του 2009,

  για να καταλήξει ότι «αποδεικνύεται με πόσο αίσθημα ευθύνης πολιτεύθηκε ο κ. Καραμανλής και με πόση ανευθυνότητα συμπεριφέρθηκε διαχρονικώς ο κ. Παπανδρέου».

  Από τις τέσσερις επιστολές του κ. Δούκα, τόσο από την πλευρά του κ. Καραμανλή όσο και συνεργάτες του κ. Σαμαρά έδιναν έμφαση στην πρώτη, που χρονολογείται τον Ιούνιο του 2004 και με την οποία κατηγορούσε την κυβέρνηση Σημίτη για κρυφά χρέη και ελλείμματα.
  «Εάν ο κ. Δούκας είναι αξιόπιστος το 2008 τότε είναι αξιόπιστος και το 2004. Δεν μπορεί οι επιστολές να διαβάζονται α λα καρτ» ήταν το δικό τους μήνυμα.

  ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. Στο κομματικό παρασκήνιο οι επιστολές Δούκα ερμηνεύτηκαν και ως «καρφί» κατά του τότε υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη,

  από την κίνηση και μόνον του τότε υφυπουργού Εξωτερικών να εκπέμψει ανησυχητικά σήματα για την Οικονομία στον πρωθυπουργό, εν αγνοία του αρμόδιου υπουργού, αν και είχαν κοινές πολιτικές θέσεις

  . Ο κ. Αλογοσκούφης απέφυγε κάθε σχόλιο αλλά συνεργάτες του σχολίαζαν ότι ο κ. Δούκας έστελνε επιστολές στον κ. Καραμανλή επειδή δεν είχε άλλη πρόσβαση στο Μαξίμου.

  Ο κ. Δούκας από την πλευρά του επιχείρησε χθες να μετριάσει τις εντυπώσεις, αναφέροντας ότι όλα τα στοιχεία που παραθέτει στις επιστολές τα είχε καταθέσει στη Βουλή και ήταν σε γνώση της τότε αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά εμφανίστηκε παράλληλα να κρατά αποστάσεις από την απόφαση του κ. Καραμανλή να αποφύγει τα σκληρά μέτρα.

  «Η κυβέρνηση είχε προκρίνει την πολιτική της ήπιας προσαρμογής γιατί οι συνθήκες ήταν τέτοιες και κανείς δεν είχε προβλέψει το μέγεθος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», ανέφερε στα «ΝΕΑ»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ Ν.ΒΡΑΧΟΥ.
  =================
  Φίλοι μου
  Μιλάμε για το μέγεθος του ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ και όχι του χρέους.
  Όλες οι χώρες έχουν χρέη αλλά έχουν και δυνατότητα (τραπεζική) αποπληρωμής ή εκτελέσεως των υποχρεώσεών τους. Δεν έχουν όμως ΕΛΛΕΙΜΜΑ.
  ΩΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ προσδιορίζεται το ποσόν που απαιτείται για να καλύψεις τις ανάγκες του προϋπολογισμού. Δηλαδή για να μπορέσεις να περάσεις τη χρονιά πληρώνοντας μισθούς και λοιπά έξοδα και δαπάνες.
  Εμείς, είτε το παραδέχονται εκούσια μερικοί είτε το αρνούνται εκούσια κάποιοι άλλοι, φτάσαμε στο σημείο να χρειαζόμαστε επειγόντως 35 ΔΙΣ ΕΥΡΩ το χρόνο τα οποία κανείς δεν μας έδιδε, θεωρώντας λογικά, ότι αφού δεν μπορούν να "βγάλουν" τη χρονιά πως θα πληρώσουν αυτά που χρωστάνε.
  Διαβάστε πόσες από τι χώρες που αναφέρατε είχαν..ΕΛΛΕΙΜΜΑ; ΚΑΜΙΑ!!!
  Τι έπρεπε να γίνει;
  Τώρα το να λέει ο ένας το μακρύ του και ο άλλος το κοντό του δεν βγάζουμε συμπέρασμα.
  Μπορεί να αρνηθεί κάποιος την αλήθεια;
  Διαβάστε πάλι τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά στη Γερμανία :
  Ουδείς αναμάρτητος» (ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ)

  Σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου σχετικά με το αντιμνημονιακό λάβαρο που είχε σηκώσει τα δυο χρόνια που αντιπολιτευόταν τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός μας, Αντώνης Σαμαράς, απάντησε με το αποστομωτικό: "ουδείς αναμάρτητος".
  Τι θα πει ουδείς αναμάρτητος κ. Σαμαρά;
  Πόσο μεγάλη είναι η αμαρτία σου κ. Σαμαρά ; Αρκεί μία έμμεση παραδοχή της και ξεμπέρδεψες; Τι κάνεις για να ξεχαστεί η "αμαρτία" σου και απέναντι σε ποιούς αμάρτησες; Ομολογείς ότι διέλυσες για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά την Ελλάδα;

  Είναι αυτό που λέμε "σκληρή αυτοκριτική" που συνοδεύεται πάντα βέβαια με ανάληψη του μεριδίου της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα; η, είναι μια λανθάνουσα αντίληψη κάτω από την πίεση της ερώτησης; Βέβαια κανείς, ποτέ, νομίζω δεν κατάλαβε σε αυτή τη χώρα, τι πρακτικά σημαίνει, "αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί", κούφια λόγια....

  Τι θα πει « ουδείς αναμάρτητος» κύριε Σαμαρά;
  ==================
  Θα πει, ότι ζητάς συγγνώμη από τον Γ. Παπανδρέου, τον οποίο υπονόμευσες με
  νύχια , δόντια και ..λιπόσαρκους παμφάγους συνυπονομευτές ;
  Θα πει, ότι αναγνωρίζεις την λιποταξία σου και τη ζημιά που προκάλεσες στον τόπο;
  Θα πει, ότι αναγνωρίζεις ΤΩΡΑ ! ότι ο αγώνας του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για την αποφυγή της πτώχευσης ήταν ο ενδεδειγμένος, και ότι επί δύο χρόνια ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τον υπονόμευες μόνο και μόνο για τον «ρίξεις» από την κυβέρνηση,
  αγνοώντας την καταστροφή και διάλυση της οικονομίας;
  Θα πει , ότι μπροστά στην προσωπική σου ιδιοτέλεια, και στον κίνδυνο να ..χάσεις και πάλι το τραίνο, έδωσες τα ρέστα της προσωπικής πολιτικής ανυποληψίας σου;
  Θα πει, ότι είσαι τόσο επικίνδυνος ώστε να φοβόμαστε τα χειρότερα, δηλαδή το ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της Ελλάδας μας;
  Θα πει ότι απέδειξες ότι είσαι ότι χειρότερο πολιτικά, φύτρωσε σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο;
  Θα πει, ότι οδήγησες την Ελλάδα στην καταστροφή για να σωθείς πολιτικά εσύ και το απερίγραπτο μικροκομματικό σου «άγημα», ενώ ταυτόχρονα κήρυξες άτυπη ανακωχή και ζήτησες ενίσχυση από τους καταληψίες του Πασόκ ώστε να ..κερδίσετε τον εκλεγμένο με 43% πρωθυπουργό της Ελλάδας, ποσοστό που ΟΛΟΙ μαζί δεν συγκεντρώσατε;

  Κύριε Σαμαρά
  Εγώ, όπως και σχεδόν όλοι οι Έλληνες δεν πέσαμε από τα σύννεφα, αφού γνωρίζαμε
  ότι έκανες, επί δύο χρόνια, ανέντιμη και βρόμικη αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, δυναμιτίζοντας έτσι την κοινωνική συνοχή, υιοθέτησες παραληρηματικό/ουτοπικό/
  πολωτικό λόγο, υποσχέθηκες τα πάντα, παρουσίασες τα κλασικά αριστουργήματα "Ζάππειο 1 & 2" και στο τέλος αναγκάστηκες σε εξευτελιστικές για οποιονδήποτε πολιτικό, κωλοτούμπες .

  Μετά από ΟΛΑ αυτά τι έχεις να απαντήσεις και ειδικά ΠΟΤΕ σκοπεύεις να παραιτηθείς… ώστε να ηρεμήσει ο τόπος και να αγωνιστούμε για τη σωτηρία της πατρίδας μας;

  Διαφορετικά, τα πάντα θα είναι ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ και ..με τόκους !

  Ν.ΒΡΑΧΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΑ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ!
  Γράφει ο Ν Βράχος
  Γνωρίζει πολύ καλά ο Έλληνας πλέον, ότι το πρόγραμμα εθνικής αποφλοίωσης [[Μέργκελ -Σαμαρά-Βενιζέλου ]] , που ψηφίζεται σήμερα, δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα Παπανδρέου.

  Δεν έχει καμιά σχέση με την προσπάθεια σύλληψη της φοροδιαφυγής, της Ευνομίας, της Ισοτιμίας, της Ισονομίας, της κοινωνικής προστασίας, της Εθνικής Φωνής και Παρουσίας , η νέα απόπειρα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ που ψηφίστηκε χθες και περνά σήμερα από τη βουλή, αποτελεί αντίγραφο των εντολών που πήραν από τη Μέργκελ .
  Αυτών των εντολών που ο Γιώργος Παπανδρέου ΑΡΝΗΘΗΚΕ να αποδεχθεί και να εφαρμόσει για την Ελλάδα και τους Έλληνες και αυτό τον ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ !

  Σήμερα ο λαός μας πληρώνει τη δίχρονη επίθεση των υστερόβουλων ελλήνων(;)πολιτικάντηδων, εις βάρος της Ελλάδας, της οικονομίας, της εθνικής μας υπόστασης με βασική επιδίωξη, την απομάκρυνση του Γ. Παπανδρέου από την εξουσία.
  Ο δημοκρατικός μας λαός, αντιλαμβάνεται τη πραγματική επιδείνωση και κατάσταση της χώρας και, όπως και στις εκλογές τιμωρεί τους επίορκους συκοφάντες και αρνείται να υπακούσει στα κελεύσματά τους .

  Σήμερα όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε την υστερόβουλη και εγκληματική, για την Ελλάδα προσπάθεια, του Σαμαρά να γίνει..πρωθυπουργός ο ανίκανος και ατάλαντος πολιτικάντης.

  Σήμερα όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε την εγκληματική ανάμιξη και χρηματοδοτική ενίσχυση του Σόρος στα άκρα, σε ΜΜΕ και σε μεγάλο μέρος του διαδικτύου, για να οδηγήσουν την Ελλάδα στην πτώχευση και στη δραχμή.
  Σήμερα όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε το τίμημα της υποταγής των νεοεφιαλτών στις εντολές της Μέργκελ και του Σαρκοζί.

  Σήμερα είναι μία μοναδική ευκαιρία , να συγκρίνουμε πολιτικές και ανθρώπινες συμπεριφορές , όσων αγαπούν την Ελλάδα και θυσιάζονται
  και όσους αγαπούν την εξουσία και ΜΑΣ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ποιοί νομιμοποίησαν την πολιτική δολοφονία του Γιώργου Παπανδρέου;
  =========================================
  Η Ελλάδα, η μόνη χώρα, που ΟΛΗ η αντιπολίτευση, «κινήθηκε» μέσα στα πλαίσια της Εσχάτης Προδοσίας !
  Κύριε Σαμαρά,
  πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση σήμερα, αν ΒΟΗΘΟΥΣΕΣ να επιτύχει το πρώτο Μνημόνιο, το οποίο
  "ΒΟΥΛΙΑΞΕΣ" λόγω ελλείψεως εσόδων! αφού μέχρι και σύλλογο "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" φτιάξετε οι δύο "ουρανοκατέβατοι"...σωτήρες μας !
  Σου υπενθυμίζω, ότι οι απεργίες, οι διαδηλώσεις ,οι ΤΑΧΙ πορείες, οι φορτηγο-αποκλεισμοί και οι λιμανο-πειρατεία, οι απεργίες, γιατρών, δικηγόρων, υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ. και σχεδόν του συνόλου των ΔΥ, ήταν σχεδόν πάντα τη «κοινή συναινέσει όλων των …εραστών της πολυθρόνας», επί ΔΥΟ και πλέον ΧΡΟΝΙΑ!!
  Και ήταν το φυσικό αποτέλεσμα της ‘’δικιά σας’’( προτρεπτικής) αντεθνικής συμβολής υπόδειξης και καθοδήγησης ,που υπήρξε μία από τις δυνάμεις που ενήργησαν όλες μαζί, ώστε να επιτευχθεί η συνισταμένη της οικονομικής κατάρρευσης των εσόδων, ώστε να μπούμε στα μνημόνια που τόσο επεδίωκαν οι Ευρωπαίοι.

  Η ΑΛΛΗ ΔΥΝΑΜΗ φθοράς και διαφθοράς
  ήταν τα «ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ» του ΣΥΡΙΖΑ όπως ευκρινέστατα αποτύπωσε η λεκτική και έγγραφη ομοβροντία των εκπροσώπων του ΚΚΕ! Αυτοί είχαν αναλάβει να επιβεβαιώσουν ότι ήταν θαυμαστές και συνεχιστές του Νέρωνα. Η Ελλάδα, από την μία άκρη στη άλλη, ζούσε στους θυμούς της αναμπουμπούλας και της οργανωμένης «αντίστασης». Μέχρι και οι μετανάστες , συμμετείχαν στη διάλυση του κράτους από τις ‘’σκονισμένες’’ ορδές των.. Βούτσηδων !
  Ναι αυτών που σήμερα προκλητικά και αδιάντροπα προκαλούν από την τηλεόραση σαν άλλες..’’μωρές παρθένες’’ ! Σήμερα ο Τσίπρας υπόσχεται να μη μας ,,ξαναπυρπολήσει γιατί έγινε ..νοικοκύρης.
  Σόρος τα χαρτιά από εδώ Σόρος τα χαρτιά από εκεί. Είχε επενδύσει στη στην πτώχευσή μας που θα σήμαινε ασύλληπτα κέρδη για τον ίδιο.

  Η Τρίτη… δύναμη ήταν οι γνωστοί χρυσοκουκουλοφόροι της ανανδρίας και της πνευματικής ανικανότητας. Οι γνωστοί –άγνωστοι του… Ασφαλιστικού οργανισμού των κρατικών μυστικών και φανερών «Υπηρεσιών» ! Οι γνωστοί συναγωνιστές και μελλοντικοί σωματοφύλακες του Αντώνη τους. Το σχέδιο και οι συμφωνίες διαρρέουν, όταν μάλιστα αφήσεις τον Καρατζαφέρη έξω από τη μοιρασιά. Οι τρομοκράτες του Παυλόπουλου σε αγαστή συνεργασία με τους «κένταυρους» του Σαμαρά , συμμετείχαν στη φθορά του κράτους και των θεσμών και στη πολιτική διαφθορά των οργανωμένων συμφερόντων του Αντωνάκη τους !

  Η τέταρτη ..δύναμη ανήκε ΔΥΣΤΥΧΩΣ σε «Φίλια πυρά του εσωτερικού χώρου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ» !!
  Έτσι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!! συμβάλατε ώστε το καράβι(μνημόνιο ένα) να ..πέσει στη ξέρα, η Ελλάδα να βρεθεί στο κόκκινο των υποχρεώσεών της ,αφού αφ΄ενός ΤΟ «ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» θρασύτατα αντεθνικά και παράνομα προσέφερε τις ..υπηρεσίες του στο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη πλευρά η Νέα Δημοκρατία του …Σαμαρά συμμετείχε στην εκθεμελίωση και της τελευταίας πιθανότητας οικονομικής ανάκαμψης.

  Η Ελλάδα έπαθε αγκύλωση σε τέτοιο βαθμό, που και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών, κύριος Αθανασίου, υπέδειξε και εφήρμοσε στην Δικαιοσύνη την «ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ» !!! αλλά στις εκλογές μπήκε στο ψηφοδέλτιο…ΣΑΜΑΡΑ!
  Βέβαια, σήμερα είναι… υπουργός !
  Έτσι διαβασμένοι εχθροί και ..αδιάβαστοι ΕΠΛΕΞΑΝ το χαλί της προσβολής και της πολιτικής αναντρίας.

  Ο Κοινός «ΕΧΘΡΟΣ» Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, «ΕΠΡΕΠΕ» !!! να υποστούν το κόστος από τις αντεθνικές αθλιότητες, ώστε ο Σαμαράς να γίνει …αποδεκτός από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, και ο Παπανδρέου να σηκώσει το πολιτικό και ανήθικο κόστος ,της βρόμικης και ενσυνείδητης συνωμοσίας τους, εναντίον του και εναντίον της Ελλάδας.
  Έτσι και έγινε !

  Ο Γεώργιος Παπανδρέου ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ σε παραίτηση από την ΚΛΙΚΑ αντιφρονούντων και ομοφρονούντων πολιτικών ΤΑΛΙΠΑΝ!!!
  Η Ελλάδα πτώχευσε, Ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός των ερειπίων του, ο Τσίπρας έγινε αντιπολίτευση, ο Βενιζέλος νομίζει πως έγινε πρόεδρος στο Πασόκ, οι Μαυροφόροι επιδρομείς της νύχτας ΜΠΗΚΑΝ στη βουλή,
  και ο σημαιοφόρος του πολιτικού αλαλούμ έγινε "αρχηγός" του ..στόλου της πνευματικής του τρικυμίας ! και ονειρεύεται να κατακτήσει την..Κούβα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Αγαπητέ Ν. Βραχνέ,
  Λυπάμαι που η προσήλωσή σου σε ΠΡΟΔΟΤΕΣ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δεν σου επιτρέπουν να δεις την ΑΛΗΘΕΙΑ.
  Τουλάχιστον σεβάσου τους χιλιάδες αυτόχειρες που έθεσαν τέρμα στη ζωή τους, μετά τα Μνημόνια του προσφιλούς σου ΓΑΠ.
  Ξέρεις πόσο σ' αγαπώ και σε εκτιμώ ως άνθρωπο και ως αγωνιστή της ιδιαίτερης πατρίδας σου..
  Θεωρώ όμως ότι οι θέσεις σου, προκαλούν τους αναγνώστες και με πληγώνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Τα κείμενα της κας Γεωργαντά είναι ενδιαφέροντα όμως ο υπολογισμός της είναι (προφανώς και χονδροειδώς) λάθος γιατί περιλαμβάνει την παραδοχή πως όλο το ποσό από την ένταξη των ΔΕΚΟ αφορά το έλλειμμα του 2009. Τα 18,214 δις που προστέθηκαν στο χρέος του 2009 από τις ΔΕΚΟ δεν ήταν όλα στο έλλειμμα του 2009. Το ποσό αυτό στην μοιράστηκε στα ελλείμματα των προηγούμενων χρόνων (2006 - 2008) και βάρυνε αντίστοιχα και το χρέος των χρόνων αυτών. Στην αναθεώρηση του Νοεμβρίου του 2010, όταν έγινε η ένταξη των εν λόγω ΔΕΚΟ στη γενική κυβέρνηση, το ποσό που προστέθηκε στο έλλειμμα με την ένταξη αυτή ήταν 1,743 δις ή 0,74% του ΑΕΠ. Τα ποσά αυτά καθώς και τις αναδρομικές αναθεωρήσεις των ελλειμμάτων και του χρέους των ετών 2006 - 2009 φαίνονται στο σχετικό report της eurostat.

  http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page/portal/government_finance_statistics/documents/Report_EDP%20GR%20-%20final.pdf

  Η κα Γεωργαντά μας εξηγεί τη διαφορά των stock και flow οικονομικών μεγεθών αλλά δεν είμαι σίγουρος πως την καταλαβαίνει. Το χρέος είναι stock μέγεθος (δηλαδή στη λογιστική ορολογία λογαριασμός ισολογισμού) και το ποσό που περιλαμβάνει είναι σωρευτικό. Το έλλειμμα είναι flow μέγεθος, (δηλαδή αποτελεσματικός λογαριασμός), και το ποσό που περιλαμβάνει αφορά σύνολο περιόδου. Στον υπολογισμό της τοποθετεί τη σωρευτική αναθεώρηση του χρέους για την περίοδο 2006 - 2009 στο τελευταίο οικονομικό έτος μόνο με αποτέλεσμα να θεωρήσει πως όλη πραγματοποιήθηκε μέσα στο έτος αυτό και να την μετρήσει έλλειμμά του, κάτι που φυσικά είναι λάθος.

  Πολύ κακό για το τίποτα λοιπόν. Περιμένετε να πειστούμε πως κάποιοι συνωμότησαν για να προσθέσουν 1,7 δις στο έλλειμμα 6 μήνες μετά την υπογραφή του μνημονίου; Δεν υπάρχει κίνητρο ούτε λογική και το παιδαριώδες λάθος στον υπολογισμό, εντελώς αναντίστοιχο με τις λογικές και τεκμηριωμένες αντιρήσεις που διατυπώνονται στα κείμενα, δείχνει πως η κα Γεωργαντά μάλλον είναι προκατειλημμένη και προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει κάτι για να δικαιολογήσει τις προσωπικές κατηγορίες που εκτοξεύει αδιαφορώντας για την προσωπική της αξιοπιστία αλλά και για το κακό που κάνει στη χώρα συντελώντας στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο να προσπαθήσει να τεκμηριώσει τις υποθέσεις της με στόχο να αφαιρεθούν στο μέλλον κάποιες ΔΕΚΟ από τους λογαριασμούς της γενικής κυβέρνησης ώστε να αναθεωρηθεί προς τα κάτω το έλλειμμα και να γλιτώσουμε μερικά μέτρα. Μας λέει πως κάποιες από τις ΔΕΚΟ θα μπορούσαν να εξαιρεθούν, ας το αποδείξει λοιπόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ο ένοχος της...πτώχευσης της χώρας συχνάζει σε χασαποταβέρνες...!!!
  ================================
  Ο ένοχος της...πτώχευσης της χώρας συχνάζει σε χασαποταβέρνες...!!!
  Εκει αναζητείστε τον και όχι στο περιβάλλον του...ΓΑΠ...!!!

  Η κεντροδεξιά κυβέρνηση Καραμανλή εξασφάλισε ξεκάθαρη εκλογική νίκη το Μάρτιο του 2004 υποσχόμενη μεταρρυθμίσεις, αλλά, περιέργως, δεν εφάρμοσε την προεκλογική ατζέντα των αλλαγών, παρά τη μεγάλη κοινοβουλευτική της πλειοψηφία.
  Ο πληθωρισμός στη χώρα αυξήθηκε και παρέμενε σταθερά υψηλότερα από το μέσο όρο της ευρωζώνης, η διεθνής κατάταξη της χώρας όσον αφορά την ανταγωνιστικότητά της βούλιαξε, ενώ το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών ανήλθε σε πρωτοφανές ιστορικό μέγιστο.
  Το Σεπτέμβριο του 2007, η κατάσταση χειροτέρεψε απότομα.
  Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία διαβρώθηκε και η δεύτερη τετραετία της κυβέρνησης Καραμανλή ξεκίνησε ένα όργιο δαπανών, εγκαταλείποντας πρακτικά τη δημοσιονομική σύνεση.
  Οι δημοσιονομικές δαπάνες ως ποσοστό επί του μεγέθους της οικονομίας, εκτοξεύτηκαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, πέντε ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το μέσο όρο των τελευταίων 25 ετών.» (13)
  Πέντε ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το μέσο όρο των τελευταίων 25 ετών!
  Δηλαδή: αυτό που ζούμε σήμερα με την δημοσιονομική κατάρρευση, δεν ήταν νομοτελειακό ακόμη και με τους νόμους της μεταπολίτευσης.
  Μπορεί οι δομικές αδυναμίες της οικονομίας να μην διορθώνονται απ' όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μπορεί η χρεοκοπία του ελληνικού κράτους να ανιχνεύεται στις χρόνιες παθογένειες του, ποτέ όμως αυτές οι παθογένειες δεν διογκώθηκαν τόσο ώστε να γίνουν εκρηκτικές, όσο την περίοδο της διακυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία (2004-2009)...."

  Γκίκας Χαρδούβελης. καθηγητής χρηματοοικονομικής στο πανεπιστήμιο Πειραιά...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πέστα Χρυσόστομε. Αυτή η <> θα μας τρελάνει. Ενώ παραδέχεται ότι το έλειμα έφτασε σε ένα χρόνο τα 36 δις, μας μιλάει για Κ+Χ-Χ1 .

   Διαγραφή
 22. 4.48, Δεν εννοείς να καταλάβεις το αυτονόητο. Ουδείς αμφισβητεί τις απάτες και τα σκάνδαλα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
  Στο Μνημόνιο όμως, μας έβαλε ο προσφιλής σου ΓΑΠ, τον οποίον με τερτίπια που προφανώς νομίζεις ότι απευθύνονται σε ηλίθιους, προσπαθείς να αθωώσεις.
  Δικαίωμά σου. Θα σε παρακαλέσω ιδιαιτέρως, όποιος κι αν είσαι, στο δικό μου blog, να μην συνεχίσεις την αφελή προπαγάνδα σου. ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ!
  Εκτός αν θέλεις να με εκνευρίζεις, οπότε το μόνο που θα κάνω, είναι να μην ξανανεβάσω τα σχόλιά σου. Άς τα attikanea, ήσυχα. πάρχουν χιλιαδες blog για να γράφεις τις εμμονές σου.

  Ευελπιστώ στην κατανόησή σου.

  Πόπη Σουφλή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009 ΗΤΑΝ..3,9% ΚΥΡΙΑ ΣΟΥΦΛΗ ;
  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;
  Σε πρόσφατο άρθρο της, η Ζωή Γεωργαντά παρουσιάζει ολόκληρη οικονομική ανάλυση για να ισχυριστεί ότι με τους δικούς της υπολογισμούς το έλλειμμα του 2009 ήταν τελικά 3,9%!!! Ναι, σωστά διαβάσατε, 3,9%!!! Δηλαδή, και ο Κ. Καραμανλής τελικά, που έλεγε 6%, κι αυτός προδότης, συνωμότης, μαζοχιστής, σαδιστής και αβδηρίτης ήταν;
  Ψέματα έλεγε, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, όταν υποστήριζε ότι το έλλειμμα είναι διψήφιο; Χαλκευμένα ήταν τα στοιχεία της ΤτΕ που στο 8μηνο του 2009 ανέβαζαν το έλλειμμα στο 8,3%; Μάλιστα την άκουσα και χθες να επαναλαμβάνει ότι, σύμφωνα με τους δικούς της υπολογισμούς, το έλλειμμα ήταν 3,9%. Δηλαδή σωστή η μέθοδος της Γεωργαντά, και λάθος όλων των άλλων. Υπάρχουν οι γενικοί και αποδεκτοί, από όλα τα κράτη μέλη, κανόνες μέτρησης του ελλείμματος και υπάρχει και ο κανόνας της Γεωργαντά!!!

  Επιπροσθέτως, αφού το έλλειμμα, όπως λέγεται, ήταν πολύ μικρότερο -από τα μικρότερα στην Ε.Ε.- γιατί παιδευόμαστε; Τι τα θέλουμε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις; Αφού έχουμε από τα χαμηλότερα ελλείμματα, γιατί μας γύρισαν την πλάτη οι αγορές; Γιατί οι εταίροι μας έπαιζαν τόσον καιρό κορώνα-γράμματα το ευρώ και την ευρωζώνη; Γιατί για τρία χρόνια τα παγκόσμια ΜΜΕ ασχολούνταν μαζί μας; Επειδή ήθελαν να μας …καθυποτάξουν, όπως οι Ρωμαίοι τους Γαλάτες, και να αρπάξουν το «καλύτερο οικόπεδο του πλανήτη»; Είναι μία άποψη. Την έχω ακούσει. Φευ, μόνον από τους «ψεκασμένους».
  Αφήστε δε που -με βάση τα μέτρα που πάρθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια, και μείωσαν το έλλειμμα περί τις έξι (6) ποσοστιαίες μονάδες- τώρα θα έπρεπε, κατά την τετραπέρατη κυρία Γεωργαντά, να έχουμε ήδη καθαρό πλεόνασμα. Μήπως έχουμε και μας το κρύβουν; Μήπως ο αδέκαστος κύριος Πεπόνης πρέπει να ελέγξει και τη σημερινή κυβέρνηση; Μήπως εξαπατά κι αυτή τον ελληνικό λαό; Δεν μπορεί να μην έχουμε πλεόνασμα, αφού η μείωση του ελλείμματος τα τρία τελευταία χρόνια είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται από κανέναν. Μήπως θα πρέπει να ζητήσει από την κυρία Γεωργαντά να τον βοηθήσει στην επίλυση και αυτού του γρίφου;
  Ας εξετάσουμε τώρα και την ουσία της υπόθεσης. Γιατί πήγε το έλλειμμα από το 13,5% στο 15,6%; Πρώτον, επειδή για πρώτη φορά υπολογίστηκε, και σωστά, η υποτιθέμενη «άσπρη τρύπα» των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτή που, διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις, μεγάλωναν, κατά το δοκούν, για να εμφανίζεται μειωμένο το έλλειμμα και είναι μία από τις αιτίες που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Και δεύτερον, επειδή συμπεριλήφθηκαν οι ζημιογόνες ΔΕΚΟ στο έλλειμμα. Έπρεπε; Ναι. Σαφέστατα, ναι.
  Εκτός κι αν υπάρχει κάποιος, ο οποίος υποστηρίζει ότι το έλλειμμα, για παράδειγμα του ΟΣΕ, δεν το πληρώνουν οι φορολογούμενοι. Το πληρώνουν ή δεν το πληρώνουν; Το πληρώνουν. Αφού λοιπόν το πληρώνουν γιατί δεν πρέπει να περιληφθεί; Επειδή δήθεν υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη που δεν το περιλαμβάνουν; Θέλουμε να εξυγιάνουμε την οικονομία ή να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί; Αυτό δεν κάναμε τόσα χρόνια και το βρήκαμε μπροστά μας; Να συνεχίσουμε στο ίδιο βιολί;
  Ανήκουμε ή δεν ανήκουμε στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη; Θα ακολουθούμε τις κοινοτικές νόρμες ή τις μεθόδους της Γεωργαντά και τις αποφάσεις του Πεπόνη; Επιτέλους, ας αποφασίσουμε τι θέλουμε. Ας σοβαρευτούμε.
  Ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να παραδεχθεί και οίκαδε αυτό που παρεδέχθη στη Wall Street Journal, ό,τι δηλαδή το έλλειμμα ήταν 15%; Την σιωπηρή αποδοχή των στοιχείων, όπως έχουν αποτυπωθεί από την ΕΛΣΤΑΤ και την Eurostat, δεν πρέπει να την κάνει και δημόσιο λόγο; Σε τι τον ωφελούν πλέον τα κομματικά παίγνια με το παρελθόν; Δεν θέλει μήπως να «αδειάσει» την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή; Δεν επιθυμεί να φανεί ανακόλουθος με αυτά που υποστήριζε όταν ήταν ο ίδιος υπουργός;
  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Εντυπωσιάζει πραγματικά η εμμονή των οικονομικών εισαγγελέων σε θέματα όπως τα CDS του Αντρίκου Παπανδρέου, η λίστα Λαγκάρντ, τα λεγόμενα του Τάκη Ρουμελιώτη και η ΕΛΣΤΑΤ. Για κανένα φοροφυγά θα ακούσουμε και θα δούμε κάτι ή μέχρι τον Ιούνιο θα ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τα «πολιτικά» θέματα της περιόδου Παπανδρέου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΑΣΤΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΑΙΑ ΣΤΑ ΣΟΥΒΑΡΑ

   Διαγραφή
 24. Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που θα ασχοληθώ μαζί σας και με τα κακόβουλα σχόλιά σας.
  ΝΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΜΑ του 2009΄ήταν 3,9 όπωςακριβώς το έχει διατυπώσει μια ΕΝΤΙΜΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ.
  Μπορείτε να συνεχίσετε να πιστεύετε ότι θέλετε, προκειμένου να αθωώσετε τους ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.
  Είναι η τελευταία φορά που σας δίνω βήμα σχολιασμού στο μπλογκ μου, γιατί είστε εμπαθής και κακόβουλος.

  ΕΠΩΝΥΜΩΣ

  Πόπη Σουφλή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά που υπάρχεται και εσείς κυρίες μου, γιατί προς στιγμήν θα πίστευα πως η καραμανλική περίοδος ήταν <>.Ευτυχώς που με τις ασυναρτησίες της η κ. Γεωργαντά έδιωξε πλήρως τις αμφιβολίες μου. Α!! και αν μπορείται να κατεβάσετε κι άλλο το έλειμα, για να καταλάβουν και περισότεροι που έχουν τις αμφιβολίες τους και να δουν ποιοι είναι οι ΚΑΘΑΡΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ. Και κάτι τελευταίο: ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ μόνον ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ. Αυτόβουλοι κριτές είναι αντίχριστοι.

   Διαγραφή
  2. Δυο λαλλούν και τρεις χορεύουν...

   Διαγραφή
 25. Καλά αυτό το πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος με μισθό καθηγήτριας πανεπιστημίου ; Εκτίμησε τις ικανότητές της και ο Καμμένος και την πήρε για σύμβουλο ; Το ότι ο Γεωργίου είχε πάει στην ΕΛΣΤΑΤ μήνες μετά το Καστελόριζο αυτή το πήρε χαμπάρι ; Είδε τι ποσόν δανείστηκε ο άχρηστος της Ραφήνας το 2009 ; Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε έλλειμα 3.9% ; Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος με τέτοιο κωλολαό...... και υπάρχουν και αυτοί που αναπαράγουν τις βλακείες της...όσο και αν είναι το έλλειμα όταν τα ταμειακά διαθέσιμα δεν σε φτάνουν για μισθούς και συντάξεις και οι αγορές είναι κλειστές (επιτόκια πάνω από 10%) είσαι τελειωμένος .....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ