Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Tι κρύβουν οι «κλειστές» ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

Σχόλιο attikanea: Η πρώην Αμερικανική Βάση στη Νέα Μάκρη, και αυτή του Κάτω Σουλίου στον Μαραθώνα, μην ξεχνάμε ότι χρησιμοποιήθηκε κατά την εισβολή στην Κύπρο.. Όσο για τις φήμες ότι "όλη η περιοχή κάτω από τη Βάση είναι σκαμμένη", είναι πολύ παλιά..


Τα τζάµια ήταν πράσινα και το κτίσµα θύµιζε… πύργο Ελέγχου, στην κορυφή του Κιθαιρώνα!

Θα είχαµε ξεχάσει την ηµιπαράνοµη εισβολή µας στο χώρο από µια ανθρωποθυρίδα της εγκαταλειµµένης βάσης του ΝΑΤΟ στον Κιθαιρώνα, εάν δύο χρόνια αργότερα δεν βλέπαµε στο γνωστό φιλµάκι «Ατσαλένιος Αετός» την Αµερικανική Διοίκηση να δίνει στο αεροσκάφος την εντολή «Κατευθύνσου προς τη βάση του… Ελικώνα»! Θα πείτε, µπερδεύτηκαν µε το Ελληνικό; Την Τανάγρα; Ανάλογη εγκατάσταση υπάρχει και σε γκρεµό της Βαρυµπόµπης µετά τα Βασιλικά Κτήµατα.

Προφανώς θα επιτηρεί τους διερχόµενους κόσσυφες τους λευκόστερνους, κοινώς κοτσυφότσιχλες…

Έτσι είναι αν έτσι πιστεύετε, µερικές φορές. Όταν, όµως, δείτε σταθµό και θόλο ραντάρ, π.χ. στην Αταλάντη, να βρίσκεται επί… κοιλώµατος του εδάφους, περίπου στο επίπεδο της θάλασσας, µην απορήσετε. Όλες οι άλλες εγκαταστάσεις ραντάρ βρίσκονται επί κορυφών ορέων.

Τα µυστήρια είναι πολλά για τους λάτρεις της λεγόµενης «πολεµικής Αρχαιολογίας» ή και τους λάτρεις της Στρατιωτικής Τεχνολογίας.

Στρατόπεδα εγκαταλειµµένα που για κάποιον λόγο φυλάσσονται αυστηρά από το Μεγάλο βουνό έως τον Αυλώνα, τον Ωρωπό, τον Υµηττό, µαρτυρίες για έντονη δραστηριότητα σε ώρες κατά τις οποίες στα βουνά ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας (π.χ. στον ανατολικό και κεντρικό Υµηττό) ή ακόµη και για πυροβολισµούς που ακούγονται τις νύχτες σε περιοχές όπου δεν λείπουν και τα περιστατικά συλλήψεων ή διακριβώσεων παρανόµως εισελθέντων ή διερχοµένων.

Η έρευνα της οµάδας που µίλησε στο PRESSing δεν σταµάτησε εδώ, αφού εντόπισε και πρώην (;) αµερικανικές βάσεις επί αντικλίνων µε κατασκευές που είχαν πύλες εισόδου µεγαλύτερο από 2,5 x 15 µέτρα, υπερυψωµένες σκοπιές αµερικανικού τύπου, συστήµατα ασφαλείας και… απόλυτη έλλειψη, ορατών τουλάχιστον, σκοπών.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, όταν ακούσαµε για τις έρευνες µιας άλλης οµάδας µε σχετικό αντικείµενο, δεν θεωρήσαµε τα µέλη της «τρελούς» και «γραφικούς» όπως πολλοί, συνήθως άσχετοι µε το αντικείµενο, άλλοι.

Για παράδειγµα, ο Δρ Ησαΐας Κωνσταντινίδης έγραψε ένα ερευνητικό άρθρο όπου αναφέρεται ότι « …µετά το 1990 και το πέρας του Ψυχρού Πολέµου, µε τη φαινοµενική νίκη των Αµερικανών και των συµµάχων τους, οι Αµερικανοί αναθεώρησαν το καθεστώς των βάσεών τους σε µια σειρά χωρών ανά τον κόσµο, µεταξύ άλλων στην Ελλάδα και την Τουρκία».

Τι συµβαίνει, όµως, µε τις βάσεις τους στον ελληνικό χώρο που υποτίθεται ότι έκλεισαν οι ΗΠΑ την πενταετία 1985-1990;

Στην έκδοση «Ελλάδα - Άκρως Απόρρητο» µπαίνει το ερώτηµα «έκλεισαν οι βάσεις ή συµβαίνει κάτι άλλο;»…

Ένα άλλο ζήτηµα που κατά καιρούς έχει τεθεί σχετίζεται µε την άλλοτε αµερικανική βάση της Δράµας. Η εκεί εγκατάσταση των ΗΠΑ, όπισθεν του Κορύλοβου που δεσπόζει ως ορεινός όγκος δίπλα στην πόλη, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας. Πολλοί παρατήρησαν ότι εκείνη ακριβώς την εποχή της ανακοίνωσης του κλεισίµατός της, τον Οκτώβριο του 1985, γνωστοποιήθηκε πως οι Αµερικανοί ξεκινούν την οικοδόµηση υπόγειου κτίσµατος εντός του χώρου όπου φιλοξενούνταν η βάση! Πολλοί βέβαια αναρωτήθηκαν γιατί, καθώς η βάση έπαυε τη λειτουργία της, ενώ και οι συζητήσεις των χωρικών για «έρευνες για χρυσό και πολύτιµους λίθους στην περιοχή» αναζωπυρώθηκαν.
Η πρώην Αμερικανική Βάση στη Νέα Μάκρη

Σε επιστολή προς τον ΥΠ.ΕΘ.Α. του κ. Γ. Πάλµου τονίζεται ότι στην περιοχή µεταξύ Πεταλιών και Μαραθώνος « …διαπιστώσαµε ύπαρξη βυθιζόµενου στρατιωτικού υλικού, και ολοκληρώνοντας την έρευνά µας µε συνοµιλία µε εντοπίους πληροφορηθήκαµε ότι κάτοικοι της περιοχής ήταν αυτόπτες µάρτυρες της καταπόντισης υλικού 3-5 κοντέινερ από σκάφος προφανώς του Αµερικανικού Ναυτικού…».

Τα προαναφερθέντα, εξηγεί ο Δρ Ησαΐας Κωνσταντινίδης, συναποτελούν «ένα τεράστιο και πολύπλοκο ζήτηµα… Στο παρόν, όµως, πρέπει να αναφέρουµε όσα τονίζει µια τελευταία ενηµέρωση που είχαµε από πηγή µας. Σύµφωνα µε αυτή, οι αµερικανικές επίγειες βάσεις σε διάφορα σηµεία της ελληνικής επικράτειας, συµπεριλαµβανοµένων του Μαραθώνα, της Ν. Μάκρης αλλά και της Δράµας, έχουν µεν εκκενωθεί αλλά αντικαταστάθηκαν από άλλες, πολύ πιο υπερσύγχρονες που βρίσκονται καλά κρυµµένες στο υπέδαφος! Είναι, δηλαδή, υπόγειες (µυστικές βάσεις), οι οποίες κατά την πηγή µας πρόκειται να φέρουν τη γεωπολιτική ανάπλαση της εποχής µας, προετοιµάζοντας το δρόµο για τη Νέα Εποχή…».

Ας αναλογιστούµε ότι κατά τις έρευνες φίλων και συνεργατών του PRESSing, προς επίρρωσιν των ανωτέρω, µελετήσαµε τις φωτογραφίες και από το πολυσυζητηµένο θέµα της σπηλιάς της Πεντέλης, απ’ όπου οι εργαζόµενοι έφυγαν τόσο βιαστικά ώστε άφησαν στον χώρο ενδύµατα εργασίας και τσιγάρα!

Η βάση του ΝΑΤΟ, ή χώρος αποθήκευσης πυρηνικών, ή νατοϊκό καταφύγιο για τις οικογένειες των αξιωµατούχων σε περίπτωση πιθανού πυρηνικού πολέµου, απασχόλησε και το Ελληνικό Κοινοβούλιο µε σειρά επερωτήσεων (Β. Τσουδερού κ.ά.).

Οι απαντήσεις δεν έπεισαν κανέναν, αφού απαγορεύεται άλλωστε ακόµη η είσοδος στο χώρο, ο οποίος είναι φραγµένος µε µπετόν και από τον οποίο φέρεται να πήρε µόνο τις λατύπες γνωστή ελληνική κατασκευαστική εταιρεία, ύστερα από σχετική συµφωνία µε τις αρχές του ΝΑΤΟ!

Υπενθυµίζουµε ότι µε τη λήξη του Ψυχρού Πολέµου δηµοσιεύτηκαν σε αποκαλυπτικό σατιρικό περιοδικό τα δύο σηµεία της Ελλάδας που στοχεύονταν από σοβιετικούς πυρηνικούς πυραύλους.

Ο ένας ήταν πλησίον των Αθηνών, ευνόητο γιατί. Ο δεύτερος ήταν στην περιοχή Νερατζιώνα-ακρωτήριο Μαλέας, όπου δεν υπήρχε καµία ελληνική ή νατοϊκή βάση (η πλησιέστερη ήταν στα Κύθηρα για την παρακολούθηση των σκαφών του εκεί... Σοβιετικού Ναυτικού Αγκυροβολίου). Πάσα εξήγηση δεκτή, για να µην ακούµε µόνο τις εύκολες κατηγορίες αλλά και κάποιες σοβαρές απαντήσεις από όσα τόσοι πολλοί, τόσο εύκολα πιστεύουν ότι µπορεί να αποκρύπτουν.

(Η φωτογραφία από τον πρώην Αμερικανική Βάση στη Νέα Μάκρη, είναι από το αρχείο της εφημερίδας ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ) 

πηγή

Πηγή

6 σχόλια:

 1. Πολυ ενδιαφερον. Να εισαι καλα, Πόπη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το τμήμα τις Αμερικανικής Βάσης στην Νέα Μάκρη προς Ανατολάς δηλαδή προς την θάλλασα λειτουργεί και δέν έκλεισε ποτέ.
  Μάλιστα μετα το υποτειθέμενο κλείσιμο τις έγιναν τεχνικά έργα,και επισήμως η δικαιωδοσία στον χώρο έχει η Αμερικανική πρεσβεία των Η.Π.Α.στην Ελλάδα,και όχι το Αμερικανικό ναυτικό.
  Πρέπει να γνωρίζουμε πως ποτέ η Αμερικανική βάση τις Νέας Μάκρης δέν ήταν υπο τον στρατιωτικό έλενχο του ΝΑΤΟ,η διακρατική στρατιωτική συμφωνία έγινε μεταξύ τις Ελλάδος και τον Η.Π.Α.
  Επίσης πρέπει να ξέρουμε πως το Αμερικανικό ναυτικό παίρνει πάντα την μερίδα του λέοντος όσα αφορά την χρηματοδότηση μυστικών αμυντικών πειραμάτων.
  Η βάση στην περιοχή μας ήταν το σκαλοπάτι για να ολοκληρωθούν οι έρευνες του συστήματος Χάρπ.
  Σκαλοπάτι γιατί ο γεωγραφικός χώρος Ευβοϊκός - Πεντελικό - Πεταλλιοί έχει τεράστιο γεωμαγνητικό παιδίο.
  Χωρίς να το θέλουμε είμασταν ανυποψίαστοι διαχρονικοί μάρτυρες ενός τεράστιου πειράματος που ποτέ δέν θα γνωρίσουμε ούτε τους σκοπούς,αλλά ούτε τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.
  Μέ την μυστική αυτή δραστηριότητα τις Αμερικανικής βάσης συνδεόταν κατα κάποιον τρόπο και το κτίριο στην περιοχή του Αγ.Πέτρου που λεγετε πως λειτουργεί υπο την αιγίδα Ελληνικού ανώτερου ερευνητικού ιδρύματος.
  Η άγνωστη τεχνολογία την οποία πιθανόν οι περισσότεροι ούτε φαντάζονται απο εμάς πως υπάρχει είναι μία πραγματικότητα.
  Κατα τα άλλα η περιοχή μας δέν έχει ούτε Κ.Ε.Λ. ΤΟ 2012.

  Π.Τ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οσο ζει κανεις μαθαινει,οπως π.χ.:οτι η Α.Β.Ν.Μ.,ηταν σκαμμενη απο κατω...Τωρα τι σκαψιμο μπορει να γινει κατω απο ενα ελος με υδροφορο οριζοντα στα 50εκατοστα,και την στιγμη που οταν εγινε η βαση ολα τα κτιρια "τοποθετηθηκαν" λυομενα,γι'αυτον ακριβως τον λογο κι επιφανειακα,αυτο μονο η Ισις που εχει και σπιτι εκει διπλα,μπορει να το γνωριζει...Επισης μαθαινει οτι οτι τα ερειπια των κτιριων(μερικα απο τα οποια θαφτηκανε απο την καταπληκτικη χωματερη του ανεκδιηγητου Λοιζου),βρισκονται εν λειτουργια ακομη!!!!Ελεος,οχι αλλο καρβουνο,παιδια,λυπηθειτε μας...Και στο αποκορυφωμα της συνωμοσιας το ΠΡΟπειραμα ΗΑRP!:Απλα,επιστήμονές μου,η περιοχη επιλεχθηκε μετα απο παμπολλες μετρησεις ΚΑΙ αλλού,λογω των αριστων τιμων αγωγιμοτητος του εδαφους(λογω ελους φυσικα).Ετσι εξασφαλιζοταν η ΒΕΛΤΙΣΤΗ αποδοση των κεραιων-δεκτων που ηταν τοποθετημενες στην Α.Β.Ν.Μ.(Οι κεραιες-πομποι,τεραστιας ισχυος ηταν τοποθετημενες στο Κ.Σουλι).Αυτα.Οσο για τ'αποδελοιπα (Πεντελη,σπηλια Νταβελη κλπ),αυτη ειναι αλλη ιστορια,οχι της παρουσης παρεμβασης...Καποια αλλη φορα ισως...Γιατι τωρα εχουμε αλλα σοβαροτερα ν'ασχοληθουμε...Εχει μπει "φωκο"στο σπιτι μας και να δουμε πως θα τη σβησουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θα συμφωνήσω απόλυτα με το φίλο Αγησίλαο είναι ακριβώς όπως τα λέει δεν υπάρχει κάτι μυστήριο ειδικά εάν σκεφτεί κανείς ότι όταν έγινε η βάση στη Μάκρη η Αμερική ξόδευε λόγω φόβου πυρηνικής επίθεσης απίστευτα ποσά για συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης επίθεσης από τους Σοβιετικούς. Ήταν τέτοιο το ντελίριο που τους είχε πιάσει ώστε είχαν προ Atlas,Minuteman κτλ 24/7 εν πτήση κοντά στα 50-80 βομβαρδιστικά οπλισμένα με πυρηνικά παρακαλώ σε ένα είδος M.A.D. τα οποία αργότερα κατέβασαν (όχι όλα) αφού το ρόλο του retaliation ανέλαβαν τα ICBMs. Αντί λοιπόν να ανησυχούμε για το αν γίνονταν πειράματα στη βάση θα έπρεπε να ανησυχούμε με το θράσος μιας στρατιωτικής ηγεσίας να πετάει πάνω από τα κεφάλια των ευρωπαίων "συμμάχων" με οπλισμένα πυρηνικά (στη Πορτογαλία δε έπεσε όπλο στη θάλασσα κοντά σε ακτές και ακολούθησε πανικός) καθώς και με το θράσος των δικών μας κυβερνήσεων να επιτρέπουν τη λειτουργία στο Σούλι κεραιών τέτοιας ισχύος που σίγουρα για τόσα χρόνια λειτουργούσε επιβαρυντικά για την υγεία των κατοίκων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Να συμπληρώσουμε επίσης ότι το μόνο κλιμάκιο που λειτουργεί ακόμη στο κομμάτι των κεραιών στο Κάτω Σούλι είναι της ΣΔΑΜ δεν έχω καταλάβει όμως ποια η ανάγκη της βάρδιας κλιμακίου εκεί αφού κεραίες πλέον δεν υπάρχουν (τουλάχιστον αυτά τα τέρατα που υπήρχαν επί Αμερικανών)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θα ήθελα να προσθέσω την παλαιά βάση του ΝΑΤΟ στις Ερυθρές Αττικής η οποία είχε αποδεδειγμένα πυρηνικές κεφαλές καθώς έχουν υπηρετήσει εκεί Έλληνες και έχουν συμμετάσχει σε ασκήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ