Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Λομπίστας πολυεθνικών η Διαμαντοπούλου;


Λομπίστας πολυεθνικών η Διαμαντοπούλου; Πλήθος ερωτηματικών προκαλεί η αποκάλυψη ότι η πρώην υπουργός και Κοινοτική Επίτροπος, Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς και μια πλειάδα άλλων Ευρωπαίων πολιτικών, όπως ο Μάριο Μόντι, ο Γκίντερ Φερχόιγκεν, ο Ντε Παλάθιο κ.α. ήταν λομπίστες πολυεθνικών της πολεμικής βιομηχανίας, των πετρελαϊκών και των χρηματιστηριακών. Η σημερινή αποκάλυψη της iTabloid, ξετυλίγεται στις σελίδες 139-140 του βιβλίου ” Η βιοπολιτική του ολοκληρωτισμού” (2008), στο οποίο ο αντιπρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής κος Κώστας Γουλιάμος γράφει:
“Ο Slijper (2005) δημοσίευσε μια σημαντική έκθεση-μελέτη για λογαριασμό του Ολλανδικού Transnational Institute.
Στα πορίσματα της μελέτης αποκαλύπτεται ξεκάθαρα ο ρόλος ορισμένων εν ενεργεία “επιφανών” ευρωπαίων πολιτικών και επιτρόπων που λειτουργούσαν ως προκεχωρημένα σημεία προώθησης (λομπίστες) του συμπλέγματος “πολεμικής βιομηχανίας-πετρελαικών εταιρειών-χρηματιστηριακού κεφαλαίου” στις..

Βρυξέλες.
Ανατρέχοντας στο κείμενο της έκθεσης ” The emerging EY Military – Industrial Complex Arms industry lobbying in Brussels, (Frank Slijper) Transnational Institute”, στη σελίδα 19, διαβάζουμε:
“Τον Ιανουάριο του 2003, αντιδρώντας σε μια πρόταση από τη βιομηχανία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθιέρωσε μια «Συμβουλευτική Ομάδα Υψηλού Επιπέδου», την οποία ονόμασε Πρωτοβουλία Leader SHIP 2015 , με στόχο την εξεύρεση τρόπων να εξασφαλίσει -την περαιτέρω ανάπτυξη-, την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυπηγικής βιομηχανίας και βιομηχανίας επισκευής πλοίων. Η συμβουλευτική ομάδα παρουσίασε τα αποτελέσματα των εργασιών της στις 28 Οκτωβρίου 2003, παραθέτοντας 30 συστάσεις σε τομείς που κυμαίνονται από τις εμπορικές πολιτικές στη βιομηχανική ενοποίηση.
Σε σύγκριση με την Ομάδα Προσωπικοτήτων και το Star 21, τα μέλη της Leader SHIP 2015 έχουν ένα πιο διαφοροποιημένο background, υπό την έννοια ότι ο τομέας των εμπορικών πλοίων, ξεπερνά τη ναυτική πλευρά της βιομηχανίας. Παρ ‘όλα αυτά, οι περισσότερες εταιρείες συμμετέχουν και στα δύο, με κάποιες να είναι κυρίως στρατιωτικές, και άλλες κυρίως πολιτικές. Izar (Ισπανία), η Fincantieri στην Ιταλία), Blohm + Voss (Γερμανία) και Damen Shipyards (Ολλανδία) αντιπροσωπεύουν εταιρείες με σημαντικές στρατιωτικές παραγγελίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σημαντικά ναυπηγεία όπως HDW-ThyssenKrupp (είχαν τότε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά), DCN και BAE Systems δεν είναι ανάμεσα στους συμμετέχοντες, αν και τα συμφέροντά τους εξυπηρετούνται προφανώς καλά ναυλοσυνεργάτες τους στο Leader SHIP 2015 (βλ. παρακάτω).

Εκτός από τους Liikanen και Busquin, οι Επίτροποι για τις Μεταφορές και την Ενέργεια (De Palacio), Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (Διαμαντοπούλου), Εμπορίου (Lamy), Ανταγωνισμό (Monti) και τη Διεύρυνση (Φερχόιγκεν) ήταν μέλη της Leader SHIP 2015. Στρογγυλοποιώντας σε αριθμούς (μέλη) ήταν δύο ευρωβουλευτές (Pöttering και Westendrop y Cabeza), καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μεταλλουργών”.
Ακολουθεί το πρωτότυπο κείμενο της έκθεσης:
“Nevertheless, most companies are involved in both, with some being predominantly military, and others mostly civil. Izar (Spain), Fincantieri Italy), Blohm + Voss (Germany) and Damen Shipyards (The Netherlands) represent companies with substantial military orders. Remarkably, major naval shipbuilders like HDW-ThyssenKrupp, DCN and BAE Systems are not participants, though their interests are apparently served well by their naval colleagues in Leader SHIP 2015 (see below).
Aside from Liikanen and Busquin, the Commissioners for Transport & Energy (De Palacio), Employment &Social Affairs (Diamantopoulou), Trade (Lamy), Competition (Monti) and Enlargement (Verheugen) were members of Leader SHIP 2015. Rounding out the numbers were two MEP’ s (Pottering and Westendrop Y Cabeza), as well as the Secretary General of the European Metalworkers’ Federation”.
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

 1. η συγκεκριμένη μανταμ την ονομάζω από το 1993 Ραουλιδου από την Ραουλοτεχνικη χιχχι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΟΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΛΑΟΥ, ΕΝΟΣ ΕΝΔΟΞΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
  ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΤΙΠΟΤΕΝΙΑ ΑΝΘΡΟΠΩΕΙΔΗ. ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΕΝ ΖΩΗ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΟΣΑΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣθΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΣΥΓΓΕΝΙΑΣ ΣΑΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΜΑΖΙ Μ` ΕΣΑΣ
  ΚΑΙ ΤΟ DNS ΣΑΣ. ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ DNA ΔEN EINAI DNA ΕΛΛΗΝΑ. ΕΙΝΑΙ DNA ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ.
  Η ΖΩΗ ΣΑΣ ΕΚΠΝΕΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΟΛΗ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΤΙΠΟΤΕΝΙΑ ΑΝΘΡΟΠΩΕΙΔΗ. ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΧΑΡΑΚΙΡΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΗΤΕ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ ΘΕΛΛΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΑΣΥΛΙΑ?
  ΕΜΜΕΤΙΚΑ ΑΝΘΡΟΠΩΕΙΔΗ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΥΦΛΑ ΥΠΗΡΕΤΗΤΑΙ ΩΣ ΜΕΛΛΗ ΤΩΝ ΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ (ΜΑΣΟΝΟΙ) Ή ΤΟΥ CLUB BILDERBERG ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΕΤΕ.
  ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΑΝΑΦΑΙΡΘΕΝΤΕΣ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ.
  ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ , ΛΕΣΧΕΣ ΜΠΙΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΛΗ ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA EΠΕΙΣΗΣ ΘΑ ΞΕΡΙΖΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ.
  ΑΛΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΖΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΗ ΑΚΟΜΑ?
  ΑΛΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ Ο ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ?
  ΑΛΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΣΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ( OF THE NEW WORLD OREDR ) ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΤΕ ΤΥΦΛΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΑΙΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ? ΑΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΌΝΤΩΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΑΛΛΑΚΕΣ.
  ΤΩΡΑ ΤΙΘΕΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
  ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ? ΜΑ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ?
  ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΙΛΑΜΕ Γ` ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΕ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΑΤΕ.
  Υ.Γ.
  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ.
  ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.
  ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ TΥΠΟΥ GAMBINI, CORLEONE

  Έλληνας

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ