Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

ΤΟ INKA ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ


 

ΙΝΚΑ – ΔΤ 352 12.06.12

–INKA ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΟΛ 1077-
Αυτό το μέτρο και κάθε παρόμοιο,
Φακελώματος και Ξεγυμνώματος του πολίτη
δ ε ν   θ α   π ε ρ ά σ ε ι.
Το ΙΝΚΑ προέβη  σε προσφυγή στη Δικαιοσύνη (αίτηση ακυρώσεως στο ΣτΕ) προσβολής της εγκυκλίου του Υπουργείο Οικονομικών ΠΟΛ1077 (ΦΕΚ. Β 1141 της 10ης Απριλίου 2012), πουθέλει να επιβάλλει την υποχρέωση σε υπηρεσίες, τράπεζες, δημόσια νομικά πρόσωπα και ιδιωτικές εταιρείες, να αποστείλουν όλες τις προσωπικές – οικονομικές πληροφορίες που έχουν, για κάθε πολίτη, στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών.
Η συγκεκριμένη εγκύκλιος συντάχθηκε κατά την προεκλογική περίοδο με έκδοση ΦΕΚ στα μέσα Απριλίου 2012 ενώ είχε προετοιμαστεί από την κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου.
Είμαστε αντίθετοι σε αυτή την εγκύκλιο, διότι προσβάλλει και καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα που προστατεύονται από το Σύνταγμα της Ελλάδος, τους Εθνικούς αλλά και Διεθνείς κανονισμούς.
Το ΙΝΚΑ ενημερώνει ότι ..με την ενέργεια αυτή συντελεί στην απόδοση της Δικαιοσύνης, για την προφύλαξη του προσωπικού απόρρητου κάθε φορολογούμενου πολίτη, μια που τα προσωπικά δεδομένα είναι προσωπικά και προστατεύονται, αλλά το βέβαιο, ότι, κανείς δεν είναι σε θέση να βεβαιώσει την ασφάλεια τέτοιου συστήματος που θα το χειρίζεται εναλλασσόμενο μεγάλο πλήθος αγνώστων σε εμάς υπαλλήλων, σε επίπεδο διαδικτύου (κινούμενο σύννεφο –clouds).
Με την ΠΟΛ1077 επιδιώκεται, πράγματα που αποτελούν ευρωπαϊκή «πρωτοτυπία»:
Η άρση του τραπεζικού απορρήτου για όλους τους πολίτες χωρίς την υποχρεωτική συμβολή της Δικαιοσύνης, ομοίως και του ιατρικού απορρήτου και του απορρήτου των επικοινωνιών
Κατάργηση  του τεκμήριου  της αθωότητας.
Ελαχιστοποίηση  και εξάλειψη της νομοθεσία στην πρόσβαση προσωπικών δεδομένων.
         Καταπάτηση κάθε δικαιώματος  του πολίτη στην προσωπική ζωή και την προσωπικότητα.
Παραβίαση  κάθε Εθνικού  και Διεθνούς Νόμου που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα.
Τοποθέτηση  του πολίτη σε ανασφαλή θέση και έρμαιο των γνωστών διαδικτυακών κινδύνων, επίσης από τυχόν διεφθαρμένο δημόσιο υπάλληλο του υπουργείου και φυσικά της Τρόικας που θα έχουν όλοι αυτοί πρόσβαση και θα μπορούν καθένας τους να αξιολογεί και χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα, κάθε ανύποπτου πολίτη. Επαναλαμβάνουμε  ότι το διαδίκτυο είναι κινούμενο σύννεφο – clouds.
Φαίνεται ότι επιδιώκουν  να δημιουργήσουν, μια τεράστια βάση δεδομένων, για ναπροβλέπουν και να μπορούν να κατευθύνουν  κάθε μελλοντική δραστηριότητα του πολίτηανεξαιρέτως. Η απαρίθμηση εδώ θα πάρει πολύ χώρο.
Δημιουργεί, την αρχή της αποδοχής συνεχιζόμενων παραβάσεων από τον κρατικό μηχανισμό και την άνευ ορίων και φραγμών θέσπιση νομοθετημάτων με την μέθοδο de facto.
Προφυλάσσουμε τα δικαιώματα μας που κατακτήθηκαν με αγώνες, την    περιουσία μας, την υγεία μας και την ασφάλεια της προσωπικής μας ζωής.

(Εστάλη από το ΔΣ του ΙΝΚΑ)

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Σχετικό άρθρο μας που περιλαμβάνει το ΦΕΚ με το ΠΟΛ1077:
Θα ακολουθήσει σύντομα η ανανεωμένη αίτηση για την προσκόμιση της σε όλους τους σχετικούς οργανισμούς/εταιρίες. ΠΗΓΗ: http://eleftheroiellines.blogspot.gr/2012/06/inka.htmlΠηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ