Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Αποκάλυψη ΣΟΚ: Ασφαλιστικές εταιρείες γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την φορολογική νομοθεσία και συγκεκριμένη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.)


Οι Έλληνες ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ και "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ  με την.."ανοχή" του Υπ. Οικονομικών
 
        Βενιζέλος - Κουσελάς - Οικονόμου, 
                         τί κάνουν;;;;          

          

 Γράφει η Πόπη Σουφλή

Ένα τεράστιο σκάνδαλο και μια αποκάλυψη ΣΟΚ, φέρνουν σήμερα κατ' αποκλειστικότητα στην δημοσιότητα τα attikanea. 
Στην Ελλάδα της τραγωδίας που συγκλονίζει την παγκόσμια κοινότητα, στην Ελλάδα της καταγκρέμνισης  εν μια νυκτί των κοινωνικών δικαιωμάτων που  κερδίθηκαν με αγώνες δεκαετιών, οι μακελλάρηδες του Υπουργείου Οιονομικών, εξακολουθούν να καλύπτουν με την στάση τους, "πολίτες Α΄κατηγορίας", αφήνοντάς τους στο απυρόβλητο της φορολογίας.
Πολιτες αυτοκτονούν, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι αδυνατούν να επιβιώσουν με τα οικονομνικά μέτρα που τους έχει επιβάλει η δικτατορική κυβέρνηση, άνεργοι και άστεγοι  ψάχνουν μέσα στα σκουπίδια για να βρουν κάτι να φάνε, αλλά  μέχρι σήμερα το ΥΠ. ΟΙΚ, δεν έχει βγάλει  σχετική εγκύκλιο[ΠΟΛ] με οδηγίες προς τις ΔΟΥ για την επέκταση  της υποχρέωσης υποβολής συμπληρωματικής δήλωσης φόρου εισοδήματος αναδρομικά και σε άλλα -δεκάδες εκατοντάδες- Golden boys-μεγαλοστελέχη που πήραν αφορολόγητες αποζημιώσεις DAF, κυρίως Τραπεζών, Κρατικών ασφαλιστικών και ορισμένων ΔΕΚΟ και τις οποίες υποχρεούνται,  βάσει της κατωτέρω   γνωμάτευσης της Ολομέλειας του ΝΣΚ να δηλώσουν.
Τα στοιχεία που έφτασαν πριν λίγο στα attikanea, είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ και αποκαλύπτουν πως κάποιοι "προνομιούχοι" βρίσκονται στο απυρόβλητο της απόδοσης  (συμπληρωματικής)φορολογίας εισοδήματος. Και στους "προνομιούχους" αυτούς, περιλαμβάνονται πρώην στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2004, μεγαλοστελέχη Ασφαλιστικών Εταιρειών
Διαβάζοντας τα στοιχεία που παραθέτουμε στη συνεχεια, είναι βέβαιο πως θα αναρωτηθείτε:
Ποιούς "προστατεύει" το Υπουργείο Οιονομικών και δίνει συνεχείς παρατάσεις υποβολής συμπληρωματικών δηλώσεων φορολογίας, και ο αρμόδιος υπουργός και οι  συν αυτώ, προτιμούν να μειώνουν συντάξεις πείνας και επιδόματα;
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπ. Οικονομικών Ι. Καπελέρης, πριν  αναγκαστεί να αποχωρήσει από τη θέση του,  υπέγραψε και νέα παράταση στην απόδοση συμπληρωματικής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, στα στελέχη της πρώην Οργ. Επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2004, αγνοώντας την γνωμοδότηση του Νομικού  Συμβουλίου του Κράτους που ήταν σαφέστατη;
Ποιοί του έδωσαν την εντολή; 
ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ;
Για να λεηλατήσουν για πολλοστή φορά την πενιχρή σύνταξη και τον μισθό των εργαζομένων, νομοθετούν εν μια νυκτί.
Εδώ, γιατί κλείνουν τα μάτια;
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! (ΠΟΥ  ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
Δείτε τα στοιχεία που έστειλε στα attikanea, αναγνώστης μας.
Είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ!!! 
Γνωμοδότηση υπ' αριθ. 25/2011 της Ολομέλειας του Ν.Σ.τ Κ.
 
Περίληψη.
 
Η εφάπαξ συνταξιοδοτική παροχή, που εισέπραξαν οι υπάλληλοι της «Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων – Αθήνα 2004», βάσει ομαδικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου, υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος, αφενός μεν σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 45 παρ. 1 Κ.Φ.Ε., ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, κατά το μέρος αυτής, που αντιστοιχεί στα καταβληθέντα ασφάλιστρα και αφετέρου σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 24 παρ. 1 περίπτ. στ΄ Κ.Φ.Ε., ως εισόδημα από κινητές αξίες,  αν μέρος αυτής αντιστοιχεί στην υπεραπόδοση των επενδύσεων των μαθηματικών αποθεμάτων, που σχηματίζονται για τις ασφαλίσεις ζωής, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΝΔ 400/1970. 
 
 
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:
 
Από τον Μάιο 2011, έχουν δοθεί τέσσερις παρατάσεις για τους υπάλληλους του ΟΕΟΑ που αδυνατούν -όπως λέει το ΥΠ. ΟΙΚ.- να πληρώσουν, γιατί τα λεφτά είναι πολλά, προφανώς γιατί πολλά ήταν και τα λεφτά που πήραν από το έρμο το κράτος.
 Η τελευταία παράταση έχει λήξει την 31-01-2012.  Να δούμε τώρα τι άλλο θα σκαρφιστεί το ΥΠ. ΟΙΚ, για να δώσει και νέα.
 
Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι μέχρι σήμερα το ΥΠ. ΟΙΚ, δεν έχει βγάλει  σχετική εγκύκλιο[ΠΟΛ] με οδηγίες προς τις ΔΟΥ για την επέκταση  της υποχρέωσης υποβολής συμπληρωματικής δήλωσης φόρου εισοδήματος αναδρομικά και σε άλλα -δεκάδες εκατοντάδες- Golden boys-μεγαλοστελέχη που πήραν αφορολόγητες αποζημιώσεις DAF, κυρίως Τραπεζών, Κρατικών ασφαλιστικών και ορισμένων ΔΕΚΟ και τις οποίες υποχρεούνται,  βάσει της άνω  γνωμάτευσης της Ολομέλειας του ΝΣΚ να δηλώσουν.
 
 
Πάντως οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια την γνωμάτευση της Ολομέλειας του ΝΣΚ και συνεχίζουν και τώρα τον χαβά τους, μοιράζοντας ζεστό χρήμα χωρίς κράτηση και απόδοση ΦΜΥ και ασφαλιστικών εισφορών, ως  έχουν υποχρέωση εκ του νόμου.
 
Στις ΔΟΥ επικρατεί πλήρης άγνοια για το θέμα, προς "δόξαν και τέρψιν" των μεγαλο-εισφορο-φοροκλεπτών.
 
[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]
 
 
Σχετικό δημοσίευμα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ  Δευτέρα   16 Μαΐου 2011 σελ.  15
 Του Στεφ. Β. Αναγνώστου
 
 
  Δεκάδες μεγαλοστελέχη κυρίως κρατικών  ασφαλιστικών εταιριών που φεύγοντας  τα περισσότερα από τις εταιρίες αυτές στην ηλικία των  50 ετών, θα κληθούν στο επόμενο διάστημα να υποβάλλουν συμπληρωματικές φορολογικές  δηλώσεις  για  τα ιδιαίτερα υψηλά ποσά αποζημιώσεων που έλαβαν, βάσει ειδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων. 
 Αρκεί να σημειώσουμε ότι στο υπουργείο Οικονομικών έχουν  συγκεντρώσει στοιχεία από δύο κρατικού ενδιαφέροντος ασφαλιστικές εταιρίες  για στελέχη των εταιριών που βγαίνοντας στη σύνταξη εισέπραξαν ως αποζημίωση με βάση τα συγκεκριμένα ασφαλιστήρια, ποσά τουλάχιστον από 200.000 ευρώ ο καθένας , τα οποία ήταν  αφορολόγητα!  Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν και περιπτώσεις μεγαλοστελεχών που έχουν εισπράξει αποζημιώσεις αυτής της μορφής ύψους έως  και 400.000 ευρώ! Πρέπει να σημειωθεί  ότι το όλο θέμα δεν είναι παλαιό , αλλά είχε εντοπισθεί από τις Διοικήσεις της Αγροτικής  και της Εθνικής Τραπέζης επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, πλην όμως οι εσωτερικοί μηχανισμοί των κρατικών  ασφαλιστικών εταιριών  που ελέγχονταν από στελέχη του ΠΑΣΟΚ,  είχαν καταφέρει ελάχιστα πράγματα να αποκαλυφθούν. Και φυσικά όσα αποκαλύφθηκαν  παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη, ενώ η αρμόδια ΔΟΥ, η ΦΑΕ,  στην οποία υπάγονται και οι κρατικές  ασφαλιστικές εταιρίες, καθώς είναι Ανώνυμες Εταιρίες,  επέβαλαν πρόστιμα  και σε ασφαλιστικές εταιρίες!

     Το «Αθήνα 2004» άνοιξε το δρόμο…

Αφορμή για την επικείμενη αποστολή  ειδοποιητηρίων σε εκείνα τα στελέχη των κρατικών και ίσως όχι μόνο, ασφαλιστικών εταιριών, που έχουν   εισπράξει αφορολόγητες  αποζημιώσεις, είναι η πρόσφατη Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους , η οποία έγινε αποδεκτή από τον υφυπουργό Οικονομικών  κ. Δημ. Κουσελά και σύμφωνα με την οποία   «η εφάπαξ παροχή, που εισέπραξαν υπάλληλοι της «Ο.Ε.Ο.Α. Αθήνα 2004», βάσει ομαδικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου της εργοδότριας εταιρείας με ασφαλιστική εταιρεία υπόκειται σε φόρο εισοδήματος»!

Όπως αναφέρεται στην σχετική εγκύκλιο που υπέγραψε ο κ. Κουσελάς ,έκανε αποδεκτή  την  με αριθ. 25/2011 γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ν.Σ.Κ. στην  οποία ορίζεται ότι:  «Η εφάπαξ συνταξιοδοτική παροχή, που εισέπραξαν οι υπάλληλοι της «Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων – Αθήνα 2004», βάσει ομαδικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου, υπόκειται σε φόρο εισοδήματος, αφενός μεν σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 45 του ν. 2238/1994, ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, κατά το μέρος αυτής, που αντιστοιχεί στα καταβληθέντα ασφάλιστρα και κατά το χρόνο που απέκτησαν το δικαίωμα είσπραξης της ασφαλιστικής παροχής και αφετέρου σύμφωνα με τη διάταξη της περ. στ’ της παρ. 1 του άρθρου 24 του ν. 2238/1994, ως εισόδημα από κινητές αξίες, αν μέρος αυτής αντιστοιχεί στην υπεραπόδοση των επενδύσεων των μαθηματικών αποθεμάτων, που σχηματίζονται για τις ασφαλίσεις ζωής, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. 400/1970.»
Κατόπιν αυτού, προστίθεται στην  ίδια εγκύκλιο «οι υπάλληλοι  της «ΟΕΟΑ Αθήνα 2004», οι οποίοι ήταν δικαιούχοι της αποζημίωσης με ασφαλιστήριο υποχρεούνται να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση εισοδήματος  για το έτος ή τα έτη που απέκτησαν το εισόδημα (δηλαδή κατά το χρόνο που απέκτησαν δικαίωμα είσπραξης της ασφαλιστικής παροχής -ασφαλίσματος) με τα ποσά που εισέπραξαν κατά το μέρος που αντιστοιχούν στα καταβληθέντα ασφάλιστρα. 
 Ωστόσο, για λόγους χρηστής διοίκησης με την παρούσα γίνεται δεκτό ότι οι συμπληρωματικές αυτές δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την έκδοση της παρούσας χωρίς την καταβολή πρόσθετων φόρων, που προβλέπονται από το νόμο 2523/1997.  Επίσης στην ίδια εγκύκλιο που υπογράφει ο κ. Κουσελάς, αναφέρεται  ότι:
«Για το σκοπό αυτό και δεδομένου ότι η εταιρεία «ΟΕΟΑ Αθήνα 2004» δεν υφίσταται πλέον (έχει ήδη διαγραφεί από το Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών), η ασφαλιστική εταιρεία «ALICO AIG LIFE» υποχρεούται να εκδώσει προς τους πιο πάνω υπαλλήλους βεβαίωση με τα σχετικά ποσά. 
 Είναι αυτονόητο ότι αν μέρος της ασφαλιστικής παροχής αντιστοιχεί στην υπεραπόδοση των επενδύσεων των μαθηματικών αποθεμάτων που σχηματίζονται για τις ασφαλίσεις ζωής σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. 400/1970, η εν λόγω ασφαλιστική εταιρεία είχε υποχρέωση να προβεί σε παρακράτηση με συντελεστή 15% επί των σχετικών ποσών με την οποία εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων».
Πηγή email, ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

  1. ΒΡΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ....
    ΤΙ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιότιμε Εισαγγελέα Πεπόνη, τ' αναφερόμενα εδω, είναι πραγματικά, πράξτε τα δέοντα.... , τιμήστε τον ύψιστο όρκο τιμής που δώσατε στην Πατρίδα και την Δημοκρατία.

    Και Εσείς Λαοί της Ευρώπης και της Δημοκρατίας, ταπεινά παρακαλώ και δακρύζω, βοηθήστε και στηρίξτε την χώρα μου την Ελλάδα, όσο μπορείτε, αλλά μην τους δίνετε λεφτά "στο χέρι", φοβούμαι ότι θα τα "χάσετε" κι εσείς, όπως τα "έχασε" και ο Ελληνικός λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ