Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Έγγραφο ΒΟΜΒΑ από την Ε.Ε.

17-5-11

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά στοιχεία από τους πολίτες... για τους ενεργούς ΧΑΔΑ στην Ελλάδα. (10-05-2011)

 

 


Γράφει η Πόπη Σουφλή

Το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί διπλή βόμβα. Αφενός μεν ζητά από τους πολίτες στοιχεία για τους ενεργούς Χώρους Ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων  τις γνωστές μας χωματερές, και αφετέρου, αποδεικνύει, ότι ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και στις δεσμεύσεις της, ότι έχουν κλείσει στην πλειοψηφία τους οι παράνομες χωματερές!
Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια με τις παράνομες χωματερές, που όχι μόνο αποτελούν τεράστιο οικολογικό πρόβλημα, αλλά  πίσω από αυτές, κρύβεται συνήθως μια ολόκληρη επικερδής επιχείρηση.
Το έγγραφο της Ε.Ε. είναι όντως ΒΟΜΒΑ, για έναν επιπλέον λόγο:
Μπορεί να έχουν κλείσει πολλές παράνομες χωματερές, η αποκατάστασή τους όμως δεν έχει γίνει. Εξακολουθούν να αποτελούν τοξικές ΒΟΜΒΕΣ.
Στην πλειοψηφία τους, υπεύθυνοι για την δημιουργία και λειτουργία παράνομων χωματερών, είναι οι δήμαρχοι.
Τα δεδομένα όμως αλλάζουν καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση, ανοίγει με το έγγραφό της αυτό την...
πόρτα για καταγγελίες απευθείας σ' αυτήν.
Ευχαριστούμε τον αναγνώστη του attikanea που μας έστειλε το σχετικό έγγραφο της Ε.Ε.


Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ