Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΜΙΑΣ ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ              
                Ξεφωνίζουν τα ΜΜΕ τον Κούκη, αλλά αυτός … μηνύει τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

                                      «Προφανώς εδώ τον…. παίρνει να το κάνει» (;)Γράφει η Πόπη Σουφλή

Να σας πω ότι με πνίγει το δίκιο; Θα σας το πω!
Να σας πω ότι με πνίγει η αηδία; Θα σας το πω!
Να σας πω ότι πλέον έχω αποφασίσει να βγάλω στην σέντρα όλους όσους νομίζουν ότι μπορεί να παίζουν με την νοημοσύνη μας, και να μας υποτιμούν; Θα σας το πω και θα το αποδείξω.
Πριν ένα χρόνο, μετά τα τραγικά γεγονότα της 7ης Ιουλίου 2009, ο ημερήσιος τύπος δημοσίευσε άρθρα και ρεπορτάζ για την βίαιη εισβολή των εργολάβων με την στήριξη και την βοήθεια των ΜΑΤ στο Γραμματικό.
Τεταμένα τα πνεύματα εκείνες τις μέρες, και τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, δεν θέλησαν να ρίξουν λάδι στη φωτιά, σχετικά με την στάση του προέδρου του Γραμματικού, Νίκου Κούκη. Στάση, την οποία χαρακτηρίσαμε «θεατρινίστικη», σε σχέση με την σύλληψή του από την πρώτη κιόλας στιγμή της εισβολής και της μάχης με τα ΜΑΤ.
Στα ρεπορτάζ μας όμως που αναφέρονταν στις συνεδριάσεις της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ , δεν μπορούσαμε να αποκρύψουμε την θετική στάση του στο θέμα της καύσης των απορριμμάτων. Σήμερα, βρισκόμαστε κατηγορούμενοι με μήνυση που υπέβαλλε εναντίον μας ο Νίκος Κούκης, ότι δηλαδή, «ουδέποτε μίλησε υπέρ της καύσης των απορριμμάτων».
Τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ όμως, ήταν τεκμηριωμένα στο ρεπορτάζ τους και αναφέρονταν στις θέσεις αυτές του Νίκου Κούκη, με στοιχεία και στηριζόμενα στα ΠΡΑΚΤΙΚΑ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
Παρ’ όλα αυτά, και προφανώς για δημιουργία εντυπώσεων και επικοινωνιακής πολιτικής, ο Νίκος Κούκης, υπέβαλε μήνυση κατά της εκδότριας των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ Πόπης Σουφλή, θέλοντας με τον τρόπο αυτό, να αποπέμψει από πάνω του τις φωνές των πολιτών που είχαν αρχίσει πλέον να αντιλαμβάνονται τα «παιχνίδια του».
Γι αυτό και δημοσίευσε στην προσφιλή του εφημερίδα «Ο Δημότης», ολοσέλιδη καταχώρηση για άσκηση μήνυσης και αγωγής κατά των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ. Δημοσίευση, την οποία πλήρωσε προφανώς, με χρήματα των φορολογουμένων πολιτών του Γραμματικού.
«Ο Θεός, φυλάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει τον νοικοκύρη», λέει μια σοφή ελληνική παροιμία και ιδού η εξήγηση:
Στις 30 Ιουλίου 2009, η έγκριτη εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», δημοσιεύει ένα άρθρο για τον πρόεδρο του Γραμματικού Νίκο Κούκη, με τον τίτλο «ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ» το οποίο, δεν ήταν μόνο αποκαλυπτικό, δεν δικαίωνε απλά τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, αλλά αποτελούσε ΚΟΛΑΦΟ για τον κύριο αυτό.
Τότε, με αφορμή το άρθρο της εφημερίδας «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», το οποίο διαβάστηκε από πολλούς κατοίκους του Γραμματικού, γράψαμε ένα κείμενο, προκειμένου να το δημοσιεύσουμε στην εφημερίδα μας. Δεν το κάναμε, σεβόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης.
Σήμερα όμως, που ο εισαγγελέας μας καλεί ως κατηγορούμενους να καταθέσουμε, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, απέναντι στην ΑΗΘΗ συμπεριφορά του Νίκου Κούκη.
Στο κείμενο που ακολουθεί, οι "ΜΑΣΚΕΣ" του Νίκου Κούκη πέφτουν και αποκαλύπτονται τα παιχνίδια που έχει παίξει εις βάρος του Γραμματικού.
Τελικά, ο άνθρωπος αυτός, κατέφερε να ξεγελάσει για κάποιο καιρό, μερικούς ανθρώπους, «διατρανώνοντας ότι είναι κατά του εργοστασίου καύσης».
Μόνο που δεν πείθει πλέον σχεδόν ΚΑΝΕΝΑΝ


Γραμματικό

ΧΥΤΑ: Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ


                                      Ένα …«Ποντίκι» καίει τον Κούκη και αποκαλύπτει:

«Δεν είπαμε να πάει ο κοινοτάρχης στη Μαγιόρκα και να γυρίσει υποστηρικτής της καύσης, γιατί τότε άνετα μπορεί να μιλήσει ο καθένας για συμφέροντα…»!!!Επιμέλεια: Πόπη Σουφλή


Αυξάνονται οι φωνές που καυτηριάζουν την τακτική του προέδρου του Γραμματικού στο μείζον θέμα του ΧΥΤΑ και θεωρούν ότι οι κινήσεις του αφήνουν περιθώρια ερωτηματικών.
Αυτό διαπιστώσαμε όταν μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα πολιτών στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, κληθήκαμε είτε να απαντήσουμε τι σήμαινε το δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», είτε να μας δικαιώσουν για την στάση που έχουμε τηρήσει μέχρι σήμερα αποκαλύπτοντας την αλήθεια.
Υπήρξαν και κάποιοι, οι οποίοι μας ζήτησαν συγνώμη, γιατί μας είχαν αδικήσει, θεωρώντας ότι κάνουμε αντιπολίτευση για την … αντιπολίτευση στον πρόεδρο του Γραμματικού.
«Τελικά, είχατε δίκιο» μας είπαν και μας παρέπεμψαν σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», το οποίο επειδή ήταν παλαιότερο, κάναμε αγώνα για να το βρούμε.
Το δημοσίευμα στο οποίο αναφέρονταν πολλοί κάτοικοι της περιοχής, δημοσιεύει τα εξής:                                                      Υπέρ της καύσης

"Ενδιαφέρουσα φαίνεται να ήταν η εμπειρία που αποκόμισε κλιμάκιο της ΤΕΔΚΝΑ, αποτελούμενο από δημάρχους και κοινοτάρχες της Αττικής, που πριν από μερικές εβδομάδες, επισκέφτηκε το Τεχνολογικό Πάρκο της Μαγιόρκα, όπου παρακολούθησε και όλη τη διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων μιας μεγάλης και μάλιστα τουριστικής περιοχής.
Στην αντιπροσωπεία, συμμετείχε και ο κοινοτάρχης Γραμματικού Νίκος Κούκης, κάνοντας όπως φαίνεται ένα διάλλειμα από τος «χημικές εκδηλώσεις» που εργανώνει για λογαριασμό του εργολάβου του ΧΥΤΑ, με την βοήθεια των ΜΑΤ και της κυβέρνησης.
Ο κοινοτάρχης Γραμματικού, στη συζήτηση με τους δημάρχους και κοινοτάρχες που ακολούθησε την επίσκεψη, τόνισε, ότι «μετά την εμπειρία και το παράδειγμα του τεχνολογικού πάρκου της Μαγιόρκα, είναι αναγκαίο η Πολιτεία, η Περιφέρεια, ο ΕΣΔΚΝΑ, η ΤΕΔΚΝΑ, η ΚΕΔΚΕ, να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να ακυρώσουν οποιαδήποτε εγκατάσταση διαχείρισης, επεξεργασίας και αξιοποίησης των απορριμμάτων στο Γραμματικό».
Ο κοινοτάρχης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σαφή του θέση υπέρ της καύσης των απορριμμάτων και μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά, ότι κατέρρευσαν τα στερεότυπα και οι δογματισμοί, ότι η καύση των απορριμμάτων, ταυτίζεται με την εκπομπή καρκινογόνων και θανατηφόρων ουσιών, ενώ συμπλήρωσε, ότι αυτή η άποψη, καλλιεργήθηκε ουσιαστικά, για να εξυπηρετήσει οικονομικά συμφέροντα.
Είπαμε όμως, να πάει να δει τι συμβαίνει και στο εξωτερικό, για να μάθει τι ακριβώς μπορεί να γίνει με την βοήθεια της τεχνολογίας και πως θα ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων από τη διαχείριση των απορριμμάτων. …
Δεν είπαμε να πάει για να γυρίσει ως υποστηρικτής της καύσης, γιατί τότε, άνετα μπορεί να μιλήσει ο καθένας, για συμφέροντα, όταν μάλιστα, δεν υπάρχει υπουργός Περιβάλλοντος τα τελευταία είκοσι χρόνια, που να έχει συμφωνήσει με την επιλογή αυτή, ειδικά στην Αττική".

Δεν θα σχολιάσουμε το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ". Απλά το αναδημοσιεύσαμε και ο καθένας, για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του και ας το συνδυάσει με τα γεγονότα που ζούμε τον τελευταίο καιρό.
Γεγονός είναι, ότι το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, συνδέεται και με δημοσιεύματα αντίστοιχου περιεχομένου στο διαδίκτυο. Φαίνεται ότι κι άλλοι έχουν την ίδια άποψη.
Γιατί όμως ο Νίκος Κούκης, δεν υπέβαλλε μήνυση και αγωγή στο "ΠΟΝΤΙΚΙ";
Ίσως γιατί εκεί, δεν τον .... παίρνει.
Μήπως όμως βρεθεί προ μεγάλης εκπλήξεως ως προς την μήνυση που υπέβαλλε στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ;
Το άδικο, δεν το ευλογεί ο Θεός, Νίκο Κούκη...ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ