Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2008

Γ. ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΑΛΕΙ Θ. ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟ

Με τον πιο απλό, τον πιο ανθρώπινο τρόπο, ο πρώην Πρόεδρος του Βαρνάβα Γιώργος Κόλλιας, απευθύνεται στον νέο υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ., Θοδωρή Ρουσόπουλο, για το έγκλημα του ΧΥΤΑ στο Μαύρο Βουνό Γραμματικού, και τον καλεί να μην ακολουθήσει την «πεπατημένη» και να μην ακολουθήσει την παλαιοκομματική αντίληψη του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», στο όνομα του Λαού, για τον Λαό, αλλά χωρίς τον Λαό».
Ξεπερνώντας τις όποιες κομματικές γραμμές, και αυτό θα πρέπει να επισημανθεί στα υπέρ του Γιώργου Κόλλια, γράφει στην τελευταία παράγραφο της ανοιχτής επιστολής του προς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Ν.Δ.

Αγαπητέ κύριε Ρουσόπουλε
Δεν με γνωρίζεις, όμως, κατά μία έννοια, είμαστε «γείτονες». Κατοικώ στον Βαρνάβα λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Μικροχώρι Καπανδριτίου.
Στον τοπικό – και όχι μόνο – Τύπο δημοσιεύονται κάποιες πληροφορίες που λένε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να πολιτευθείς στην περιφέρειά μας, στην Περιφέρεια Αττικής.. Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι πολιτικοί της δικής σου εμβέλειας ενδιαφέρονται να εκπροσωπήσουν την περιφέρειά μας, μια περιφέρεια με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, αλλά και με πολλά και μεγάλα προβλήματα.
Φαντάζομαι θα έχεις ακούσει για τα σχέδια για δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α. στην θέση «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού. Θα έχεις ακούσει ακόμη για την σφοδρή αντίδραση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Όπως καταλαβαίνεις θα κληθείς να πάρεις θέση, εφ΄ όσον θα είσαι υποψήφιος βουλευτής, δεδομένου ότι το πρόβλημα απασχολεί έντονα τους κατοίκους της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα της Βόρειας και Ανατολικής.
Έχω διαπιστώσει ότι γενικότερα οι πολιτικοί ασχολούνται επιδερμικά με τα ζητήματα που απασχολούν τους Πολίτες και – κατά κανόνα- υιοθετούν άκριτα τις θέσεις των Κομμάτων τους . Περιμένω, όμως, από τους νέους πολιτικούς - νέους στην πολιτική και ηλικιακά- να διαθέτουν μια διαφορετική αντίληψη και πρακτική. Να σκύβουν, δηλαδή, με πραγματικό ενδιαφέρον πάνω στα προβλήματα και να διαμορφώνουν δική τους άποψη, την οποία και να προβάλλουν, ασχέτως αν μερικές φορές συγκρούεται με την «επικρατούσα» άποψη.
Νομίζω ότι αυτό πρέπει να πράξεις κι εσύ. Να έρθεις σε επαφή με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, να τους ακούσεις, να λάβεις σοβαρά υπόψη σου τις θέσεις τους.
Σε διαβεβαιώνω ότι και στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, η Αυτοδιοίκηση έχει διαμορφώσει θέσεις που και σοβαρότητα έχουν και επιστημονική τεκμηρίωση διαθέτουν και υλοποιήσιμες είναι.
Θα διαπιστώσεις ότι λύσεις σύγχρονες, περιβαλλοντικά ορθές, οικονομικά συμφέρουσες και κοινωνικά αποδεκτές υπάρχουν. Αυτιά να τις ακούσουν δεν υπάρχουν.
Ο λαός βέβαια της Βόρειας Αττικής δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση την κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α., ή οποιασδήποτε άλλης μορφής εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή. Η μέχρι τώρα αντίδραση θα μετατραπεί σε αντίσταση, με ότι αυτό συνεπάγεται. Όμως μέχρι και την τελευταία στιγμή επιμένουμε σε έναν ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο επιχειρημάτων και αρνούμαστε να αποδεχθούμε την τακτική επιβολής, που ακολουθείται διαχρονικά από τα Κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία 20 χρόνια την Χώρα.
Μην ακολουθήσεις κι εσύ την «πεπατημένη». Μην αποδεχθείς την παλαιοκομματική αντίληψη του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», στο όνομα του Λαού, για τον Λαό, αλλά χωρίς τον Λαό. Οι εποχές αλλάζουν, οι Πολίτες αφυπνίζονται. Ακούν, βλέπουν, κρίνουν και –αναλόγως- πράττουν.
Εμείς οι Πολίτες περιμένουμε πολλά περισσότερα από εσένα. Μην μας απογοητεύσεις.
Στην διάθεσή σου για κάθε πληροφορία.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΚΟΛΛΙΑΣ
Πρώην Πρόεδρος της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ
Επικεφαλής της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΑΡΝΑΒΑ
  • ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ καλοκαιρι 2007

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ