Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2008

ΚΟΥΛΟΥΑΧΑΤΑ*

*ΚΟΥΛΟΥΑΧΑΤΑ, σημαίνει στην αραβική διάλεκτο, «ανακατεμένα», «τουρλού – τουρλού».
«Κουλουάχατα» λοιπόν το άρθρο στην προσωπική μου στήλη.
Βατοπέδιο, Ιερές και ΑΝΙΕΡΕΣ συμβάσεις, μπίζνεσμαν υπουργοί, πνευματικά παιδιά και GOLDEN BOYS, ηθικό άρα και νόμιμο, νεοπλουτίσαντες υπουργοί , πιγκ- πογκ ανευθυνότητας, αντάρτες και «αντάρτες του γλυκού νερού», κοινώς «ΚΟΤΕΣ», αναξιόπιστοι και «κύριοι των κυριών», φορολογικό νομοσχέδιο και «γα…. στε τους μισθωτούς και την γενιά των 700 ευρώ», πρωθυπουργικές καλύψεις σε όλα τα επίπεδα, έχουν γίνει ένα κουβάρι μέσα στο μυαλό μου, και δεν ξέρω από πού να αρχίσω, και τι να γράψω. Τρέχει κι αυτή η ρημάδα η επικαιρότητα με τέτοιους ρυθμούς, που μόνο αν είχα στην ιδιοκτησία μου ένα τηλεοπτικό ή ένα ραδιοφωνικό κανάλι, θα μπορούσα να την προλάβω.
Έχω όμως, μια εφημερίδα, που αυτές τις μέρες, έκλεισε τα επτά της χρόνια, μια εφημερίδα, που να ‘στε καλά όλοι εσείς που την στηρίζετε με την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή σας, προσπαθεί και αγωνίζεται, να βγάλει στο φως τα σκάνδαλα και τις βρωμιές της εξουσίας, πολιτικής, οικονομικής, επιχειρηματικής, σε όλα τα επίπεδα.
Επτά χρόνια μαχητικής δημοσιογραφίας, χωρίς «πατρώνες» και «νταβατζήδες», χωρίς να έχουμε βγάλει ούτε μια δραχμή (αχ δραχμούλα μου γλυκειά), χωρίς να έχουμε ξαφνικά πλουτίσει από την δημοσιογραφία, σήμερα, μπορούμε να είμαστε περήφανοι, γιατί δημοσιογραφικά τουλάχιστον, πετύχαμε ως εφημερίδα. Βέβαια, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε, ότι αποτύχαμε σαν επιχειρηματίες, αποτύχαμε σαν «πουτάνες» της εξουσίας, αλλά τι να κάνουμε; Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Και πρωτειές στην αντικειμενική και αδέσμευτη ενημέρωση και «μπικικίνια» που να μας εξασφαλίζουν μια άνετη διαβίωση, γραφεία και σπίτια που βγάζουν μάτι, αυτοκίνητα πολυτελή και ταξείδια στο εξωτερικό. Δεν συμβιβάζονται δημοσιογραφία και επιχείρηση.
Το κλείνω εδώ, για τα επτά χρόνια ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, γιατί είπαμε… «ΚΟΥΛΟΥΑΧΑΤΑ» και σας ευχαριστούμε, που πολλοί από σας, το θυμηθήκατε και μας στείλατε τις ευχές για τα .. γενέθλιά μας.
Προς αποφυγήν παρεξήγησης, οφείλω να σας επισημάνω, ότι κάνω σκόρπιες και ανακατεμένες σκέψεις, για όλο αυτό το «αχταρματίστικο» σκηνικό της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής, που ζούμε τον τελευταίο καιρό.
Κόντεψε να με πείσει «ο καταλληλότερος», που βγήκε το 2004 με σημαία την «πάταξη της διαφθοράς» και μέσα σε τέσσερα χρόνια, έχασα κι εγώ, όπως κι εσείς, τον λογαριασμό των σκανδάλων. Και επειδή, «ου γαρ έρχεται μόνον», (για την ηλικία μου μιλάω), συγχωρείστε με, αλλά θα μείνω μόνο στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες.
Που να ‘ξερα η έρημη, ότι όταν πριν πέντε μήνες (1-4-08), έβγαζα κατ’ αποκλειστικότητα πανελλήνια, στο φως την παραχώρηση έκτασης του Μαραθώνα και του Γραμματικού στη Μονή Βατοπεδίου για να φτιάξει «Βυζαντινή Πολιτεία», όπως ήταν οι πληροφορίες μου, ότι λίγους μήνες μετά θα ξέσπαγε το μεγαλύτερο σκάνδαλο στη νεώτερη ελληνική ιστορία…
Διάβαζα στο πρωτοσέλιδο του ΕΘΝΟΥΣ : «ΤΑ ΗΞΕΡΕ όλα ο Καραμανλής. Είχε ενημερωθεί εγγράφως, από τον Ιούλιο του 2004».
Σιγά μην δεν τα ήξερε «ο καταλληλότερος»! Θα ανατρεπόταν η λαϊκή ρήση, που μετρά κάποιες εκατοντάδες χρόνια, ότι «ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ».
Τρεις δικηγορικοί σύλλογοι, είχαν ενημερώσει εγγράφως το Μέγαρο Μαξίμου, για την υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής Βατοπεδίου και μάλιστα, είχαν προειδοποιήσει, για τις ποινικές επιπτώσεις της. Αγνόησαν την παρέμβαση των θεσμικών παραγόντων οι … «ΜΑΞΙΜΙΩΤΕΣ» ένοικοι, και συνέχισαν να «χρυσώνουν» τη Μονή Βατοπεδίου με «φιλετάκια». Αυτά, μανάρι μου, δεν ήταν «φιλετάκια» σκέτα, αλλά «ΦΙΛΕ ΜΙΝΙΟΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΔΕΡΑΣ», συνοδευόμενα από Αγιορείτικο κρασί…
Απέξω την έμαθα κι εγώ την Γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (111/2000), που λέει ΟΧΙ στις διεκδικήσεις των Ιερών ΜΕΣΙΤΟΜΟΝΑΧΩΝ…
Βούιξε ο τόπος με την εμπλοκή Βουλγαράκη και Ρουσόπουλου, με το «σόι» του πρώτου, (πως λέμε «και σου γ… το σόι. Την γ….. την κυβέρνηση του «καταλληλότερου», το σόι της γυναίκας του Βουλγαράκη) να εμπλέκεται σε ότι συμβόλαιο γίνεται με την Μονή Βατοπεδίου και όχι μόνο (έχουν να βγουν στην φόρα… εμπλοκές και σε άλλες Μονές), και την σύζυγο του δεύτερου, να κάνει «μπίζνες» και να αυξάνει ραγδαία τα έσοδα της οικογένειας.
«Αμάρτησα για τα παιδιά μου», δηλώνει ο κύριος Βουλγαράκης (τι καλός κύριος), για να εξηγήσει γιατί έκανε offshore εταιρείες φοροαπαλλαγών. Κι άντε εσύ Λαζοπούλιε ΜΑΚΑΚΑ συνταξιούχε, μισθωτέ και νέε των 700 ευρώ, να την βγάλεις και σήμερα, με βραστές πατάτες χωρίς λάδι.
Που να στανιάρει το αντεράκι σου.
«Χρυσόβουλα» και «Σιγίλια», επικαλέστηκε ο «Άγιος» ΜΕΣΙΤΗΣ Εφραίμ, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου. Και η Μονή Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη, «σιγίλια» επικαλείται. Πελέκης, κι εδώ, Πελέκης κι εκεί. ΕΦΡΑΙΜ κι εδώ, ΕΦΡΑΙΜ κι εκεί. Κοίτα ρε γαμώτο, κάτι «συμπτώσεις».
Χριστέ μου, που στο δ….. καλό τον έχεις βάλει τον πέλεκύ σου; Που στο καλό τα έχεις βάλει τα φραγγέλια;
Αλληλοκαρφώνονται Δούκας και Μπασιάκος. Δεν αλληλοκαρφώνονται, αγάπες μου. ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΖΟΝΤΑΙ οι άνθρωποι και προσπαθούν ο ένας να ρίξει τις ευθύνες στον άλλον.
«Μεταξύ ψεύδους και πολιτικής σαχλαμάρας κινήθηκε ο κ. Καραμανλής. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, γιατί όταν επί τεσσεράμισι χρόνια κάνεις το κορόϊδο για τις αθλιότητες που συμβαίνουν γύρω σου, τότε είναι δύσκολο έως αδύνατο να πείσεις για το αντίθετο», γράφει ο συνάδελφος Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος στην ΕΛΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Πέστα, συνάδελφε…
«Αυτή, δεν είναι συμβολαιογράφος, είναι «αστροπελέκι» στην κυβέρνησή σας και στο κεφάλι σας», είπε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στην σύζυγο του Βουλγαράκη.
Φωνάζουν τα ΤΙΜΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.
«Δεν βλέπει, πως οι ανήκεστες, ίσως, βλάβες και οι ζημίες προέρχονται από τους υπερέμπιστους υπουργούς. Και από τους κολλητούς και τους κουμπάρους και τα νεόφερτα golden boys», διερωτάται ο Βύρωνας Πολύδωρας, απευθύνοντας εμμέσως το μήνυμα στον «καταλληλότερο».
Και παγιώνεται όλο και περισσότερο, η αίσθηση στους πολίτες, ότι δημόσια πρόσωπα, από διάφορες θέσεις, πιστεύουν ότι απευθύνονται σε μέλη κάποιας απόμακρης φυλής του Αμαζονίου.
Προσπάθησε ο «καταλληλότερος» να πείσει, ότι Βουλγαράκης, Ρουσόπουλος, Παυλίδης, Ζαχόπουλος και Σία, συγκαταλέγονται στο «Τάγμα των Αγγέλων» της κυβέρνησής του. Εάν σας έπεισε, τότε, όντως ανήκετε σε κάποια από τις απομακρυσμένες φυλές του Αμαζονίου….
«Κι ήρθε κι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο κ. Σανιδάς, υποκαθιστώντας τον φυσικό δικαστή, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, αλλά και την κοινή λογική, να απαλλάξει προκαταβολικά, όσους …έλαβε εντολή να απαλλάξει για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου», λέει το ΠΑΣΟΚ, κι έχει δίκιο.
Σε ρόλο «ΕΥΑΣ», ο κ. Σανιδάς. Μην με ρωτήσετε ποιος είναι ο «ΑΔΑΜ», γιατί εγώ σ’ αυτή την κυβέρνηση, μόνο «αρσενικούς» βλέπω. Βλέπω και «ΦΙΔΙΑ», πολλά ΦΙΔΙΑ, αλλά ΑΔΑΜ, δεν βλέπω.
Δεν ξέρω πόσο μεγάλο ή μικρό είναι αυτό το σκάνδαλο με το Βατοπέδι και τις μπίζνες του με την κυβέρνηση του «καταλληλότερου».
Ένα είναι σίγουρο. Ότι μ’ αυτό θα πάει «ο καταλληλότερος» στις εκλογές, γιατί περιέχει όσα κάνουν τους πολίτες να εξοργίζονται και να αγανακτούν. Έχει χρήμα, πολύ χρήμα, έχει σκοτεινά παρασκήνια, έχει ίντριγκα, και η … φυλή του Αμαζονίου τρελλαίνεται για ίντριγκα, έχει κτηματομεσίτες μοναχούς (όχι μονάχους – μονάχους).
«Τα ράσα, δεν κάνουν τον παπά», λέει ο λαός. Έλα όμως, που κάποιοι ντύνονται παπάδες για να ασχοληθούν με μεσιτίες και ανάπτυξη ακινήτων…
Με την κυβέρνηση του «καταλληλότερου», μια και η Δεξιά του Κυρίου, είχε στενές σχέσεις με την Δεξιά του Αγίου Όρους, δεν ξέρω αν θα τους… πάνε όλα δεξιά.
Βλέπετε, όταν ένας Παπαφλέσας, ένας Κολοκοτρώνης, ένας Καραϊσκάκης, αμφισβήτησαν την φράση του «καταλληλότερου», «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», φράση που προέρχεται από μια ερμηνεία του Κορανίου, πολύ αμφιβάλλω αν
στις επόμενες εκλογές, θα του πάνε όλα … δεξιά.
Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι νέες γενιές των 700 ευρώ, έχουν ΧΡΕΟΣ να αντιδράσουν, σ’ αυτή την πλήρη ισοπέδωση αρχών και αξιών, σ’ αυτόν τον προκλητικό νεοπλουτισμό των υπουργών του «καταλληλότερου», και να «πελεκή»σουν την κυβέρνηση, στις εκλογές (όποτε κι αν γίνουν αυτές), έτσι όπως την πελέκησαν, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Βουλγαράκη και της συζύγου του Αικατερίνης Πελέκη – Βουλγαράκη.
Ο «καταλληλότερος», μπήκε πλέον στο «κάδρο της δυσαρέσκειας», έγινε μέρος αυτής της κρίσης.
«Έχω την αίσθηση, ότι όταν ο ηγούμενος και οι μοναχοί του Βατοπεδίου προσεύχονται, μνημονεύουν στις προσευχές τους και κάποια από τα μέλη αυτής της κυβέρνησης, με την εξής ευχή:
«…Και εις τους αιώνες των … (απατεώνων) αιώνων ΑΜΗΝ», έλεγε πολιτικό πρόσωπο άλλου πολιτικού χώρου, πριν λίγες μέρες.
Πολλοί, μέσα από τον ίδιο τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, συστήνουν στους κ.κ. Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη, να παραιτηθούν, γιατί «η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία, έπιασαν πάτο».
Μόνο πάτο; ΑΠΟΠΑΤΟ πιάσανε.
Κι αν υπάρχει Θεός, ας τους κάψει…. Κι αυτούς και τους .. ακτήμονες κτηματομεσίτες εκπροσώπους του.
Δεν μπορώ να δεχτώ, ότι ο πολιτικός προϊστάμενος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, Πέτρος Δούκας, δεν γνώριζε τίποτε.
Όπως δεν μπορώ να δεχτώ, την «Βουλγαράκεια Θεωρεία», ότι «ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό» Ισχύει και το αντίστροφο: Ότι είναι «ηθικό», δεν είναι κατ’ ανάγκη και νόμιμο.
Και θα παραπέμψω τον κ. Βουλγαράκη, στην Αντιγόνη του Σοφοκλή, που διάλεξε αυτό που της επέβαλλε η συνείδησή τους, παραβιάζοντας τον νόμο του Κρέοντα.
Και θα παραπέμψω τον «καταλληλότερο», στο ποιητικό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ένα μήνυμα από τους στίχους του Τάσου Λειβαδίτη:
«Τι πιότερο ζητάμε όλοι οι άνθρωποι;
Έναν κόσμο, που δεν θα μας ποδοπατάνε τα όνειρα…»!
Και τα όνειρα εκατομμυρίων ανθρώπων, εκατομμυρίων παιδιών αυτής της χώρας, τα ποδοπάτησαν στις «ΑΝΙΕΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ» τους, οι υπουργοί του «καταλληλότερου» και οι «ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ ΚΟΣΜΟΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΜΕΣΙΤΕΣ», που με τις δημόσιες σχέσεις τους, γύρισαν την πλάτη σ’ όσα δίδαξε ο Χριστός.
Αυτούς, τους ΜΟΝΑΧΟ-ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ, που οι νηστείες, φαίνονται ξεκάθαρα στα παχουλά πρόσωπά τους, και στα κοιλιόδουλα κορμιά τους.
Κι αλλιώς θα περίμενα τον «καταλληλότερο» κι όχι άβουλο και αδύναμο, να παρακολουθεί από μακρυά το ένα σκάνδαλο να διαδέχεται το άλλο και να μην κάνει τίποτα.
Τον «βασιλιά», δεν τον ήθελα «γυμνό».
Όπως δεν ήθελα τους εκπροσώπους του Θεού, να θυμίζουν φεουδαρχικό καθεστώς, κάτι από Τεχεράνη και κάτι από Βαγδάτη. Να μην ζητάνε οικόπεδα για … λογαριασμό της Παναγίας. Από πότε η Παναγία, ζητάει … οικόπεδα και μάλιστα «φιλέτα»; Από πότε οι μοναχοί, περνούν από την πνευματικότητα της εξομολόγησης, στον υλισμό των χαριστικών ρυθμίσεων για να εξασφαλίσουν αύξηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Φαίνεται, πως για τους Ρασπούτιν της εκκλησίας και της πολιτικής, η άφεση των αμαρτιών, μετριέται σε ευρώ…
Μπίζνες «αγίων», με πολιτικές πλάτες. Ράσα, που κρύβουν απατεώνες του κοινού Ποινικού Δικαίου, έτσι όπως αρμόζει, σ’ αυτή την ωραία χώρα της αρπαχτής και της αρπαγής. Σ’ αυτή τη χώρα, που αξιωματούχοι της κάθε εξουσίας, τώρα πλέον και της Ιερής, διαπλέκονται, συνωστίζονται και διαγκωνίζονται, ποιος θα «φτιαχτεί» καλλίτερα και ποιος θα αρπάξει τα περισσότερα. Μοναχισμός με λάιφ στάιλ, πλήρης εκκοσμίκευση της πνευματικής ζωής, και καλόγεροι στα .. σαλόνια.
Όσο για τον κύριο Αλογοσκούφη, ας μην τον «στολίσω» εγώ. Τον στόλισε ο «αντάρτης του … γλυκού νερού» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μανώλης, όταν μέσα στην Βουλή και κατά την συζήτηση του άρθρου για το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο, που θα ρίξει στα Τάρταρα και στον Καιάδα εκατομμύρια νοικοκυριά, τον αποκάλεσε «ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ», γιατί δεν τηρεί το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ποιο πρόγραμμα; Μα αυτό, που σερβίρισαν στον ελληνικό λαό για να κερδίσουν τις εκλογές, και που αποδείχθηκε ΠΛΑΣΤΟ. Άσχετο αν ο Γ. Μανώλης ψήφισε τελικά το νομοσχέδιο, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά, ότι κάθε «κότα», έχει το δικό της κακάρισμα, αλλά στο τέλος του … κάθεται του πετεινού.
Για το τέλος, θα κρατήσω το παράπονο ενός έντιμου πολιτικού, που πολιτεύτηκε σε προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά δεν εξελέγη: «ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ που λέω πως είμαι Νεοδημοκράτης. Δεν γαλουχήθηκα με αυτές τις «ανάξιες ηθικές». Ντρέπομαι ακόμα και να μιλήσω στα νέα παιδιά για την Νέα Δημοκρατία. Κάποιοι, μας έκαναν να τρεπόμαστε για τα πολιτικά μας πιστεύω»……..
Κι έρχεται εδώ να δέσει, το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στα ΝΕΑ (13-14/9/08). «Μπροστά στην Αλογοσκούφαινα, την Βουλγαράκαινα και τη Ζαχαρέα, η Δήμητρα (Λιάνη – Παπανδρέου), ήταν σαν το .. κοριτσάκι με τα σπίρτα»!!! (ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ)
  • ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ 236/15-9-2008

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ