Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2008

ΟΡΓΗ!

«Ο ξαφνικός πλουτισμός από εσάς ή κάποιων από εσάς, μας κάνει να αναρωτιόμαστε:
Είστε λειτουργοί της Δημοκρατίας, ή επαγγελματίες πολιτικοί, που ως αυτοσκοπό, έχετε να αποκτήσετε μεγάλη περιουσία, ενώ μας διδάσκετε τη νομιμότητα και την ηθική»;

Ευθαλία Ζαφειροπούλου, μαθήτρια από την Αιτωλοακαρνανία στην Βουλή των Εφήβων (2008).

Δεν θα γράψω σήμερα το δικό μου άρθρο.
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ! ΟΡΓΙΖΟΜΑΙ!
Δεν θα τολμούσα να κοιτάξω στα μάτια αυτό το νέο παιδί, που θα μπορούσε να μην ήταν από την Αιτωλοακαρνανία, αλλά από τη Νέα Μάκρη, από τον Μαραθώνα, από το Λαύριο, ή από την Ραφήνα, ή τα Σπάτα, ή από οποιοδήποτε σχολείο της Ανατολικής Αττικής.
Η Ευθαλία Ζαφειροπούλου, θα μπορούσε να ήταν δικό μου παιδί, ή δικό σας παιδί.
Η Ευθαλία, δεν ανήκει στην Αιτωλοακαρνανία. Ανήκει σ’ ολόκληρη την Ελλάδα.
Και λέει το αυτονόητο. Δηλαδή, ότι με την ψήφο κάποιων, κάποιοι απατεώνες πολιτικοί, εξελέγησαν και βρέθηκαν στη Βουλή.
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ, γιατί με την δική μου ψήφο έστειλα στη Βουλή κάποιους ανθρώπους που έχουν σκοπό να με εκμεταλλευτούν σαν πολίτη, για να πλουτίσουν.
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ, γιατί με την δική σας ψήφο, μπήκαν στην Βουλή κάποια ΛΑΜΟΓΙΑ και ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
Δεν θα το γενικεύσω. Η Εξουσία όμως ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ.
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ, γιατί η νέα γενιά, μας φτύνει κατάμουτρα κι εμείς, νομίζουμε ότι … βρέχει.
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ πλέον να λέω ότι είμαι ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ.
Έχω πολύ ΟΡΓΗ μέσα μου και δεν θέλω να την βγάλω στο χαρτί και στην δυνατότητα που μου δίνει η εφημερίδα μου, για να καταθέσω σ’ αυτή την περίπτωση όσα νοιώθω. Θα εκτραπώ και δεν το θέλω.
Γι αυτό, θα αναδημοσιεύσω κάποια κομμάτια από απόψεις συναδέλφων ή πολιτικών για την σημερινή κατάσταση αυτής της χώρας, που οι κυβερνήσεις της, και οι πολιτικοί που την κυβερνούν, την έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα στην αξιοπρέπειά της, ισοπεδώνοντας θεσμούς και αξίες.

ΗΘΙΚΟΙ ΡΥΠΟΙ

Θυμός, οργή, αγανάκτηση και περίσσιοι φόβοι κυριεύουν την παγκόσμια ανθρώπινη κοινότητα. Η επιταχυνόμενη οικονομική κρίση, πλήττει κυρίως τους αδύναμους που χάνουν τα πάντα, ενώ οι υπεύθυνοι της θεομηνίας, έχοντες και κατέχοντες, γλιτώνουν ως συνήθως.
Και μέσα σ’ αυτή την λαίλαπα της οικονομικής κατάρρευσης, να ‘χεις και το Βατοπέδι με τα υπέρογκα υπερκέρδη του σ’ ένα όργιο λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας, άνω του ενός δισεκατομμυρίων ευρώ, 260 ακίνητα, ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, του παραχωρήθηκαν, έναντι των υδάτων της Βιστωνίδας, επί των οποίων … πάτησε και «περπάτησε» ο άγιος Εφραίμ.
Όταν όμως στη δίκη για την κατοχή της (αποδεδειγμένα εθνικής περιουσίας) αντίκρυσε τα δύσκολα, έκανε πίσω ολοταχώς, το ‘ριξε στις ανταλλαγές.
Άντε χαλάλι, δώσε σε μένα μπάρμπα, ό,τι προαιρείσαι, κοστολόγησέ τα όσο γίνεται φθηνότερα, να πάρω περισσότερα.
Όσα δεν ανταποκρίνονταν στις ορέξεις του, γύριζαν πίσω, απαιτώντας άλλα, καλύτερα.
Ένα ολόκληρο κράτος δούλευε για τους άπληστους Αγιογδύτες Αγιορείτες, ξεπουλώντας εθνική κληρονομιά, βάσει δήθεν τίτλων και χρυσόβουλων Βυζαντινών αυτοκρατόρων και Οθωμανών κατακτητών.
Ουαί υμίν άρπαγες μοναχοί και φαύλα κρίνοντες υποκριτές υπουργοί.
Χειρότεροι κι απ’ τους ατμοσφαιρικούς ρύπου που μας πνίγουν, οι ηθικοί ρύποι μιας πρωτοφανούς αδιανόητης βρωμερής δυσωδίας που αποπνέουν άπληστοι για υλικά αγαθά μοναχοί.
«Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς αιδώ», κατέλυσαν το Άβατον της προσευχής, της νηστείας, της απόσυρσης απ’ τα εγκόσμια, μετατρέποντας τον Οίκον του Θεού, σε Οίκον Εμπορίου, μελετώντας ολονυχτίς και ολημερίς .… μετ’ ευλαβείας… άγια συμβόλαια αγοροπωλησιών, υμνώντας και προσκυνώντας τον μόνον άξιον Θεόν, το ΧΡΗΜΑ!
Άπαγε της βλασφημίας!
Εύα Κοταμανίδου
«ΤΑ ΝΕΑ» 14-10-08)


Εκκλησιαστικές μπίζνες και οθωμανικά φιρμάνια

Ανάμεσα στα άλλα απίστευτα που συμβαίνουν στις ημέρες μας, κλονίζονται συθέμελα και κάποιοι ιστορικοί μύθοι.
Η Εκκλησία, για δεκαετίες ολόκληρες, με πάθος πολέμησε για να χτίσει την εικόνα του θεματοφύλακα της ιστορικής φυσιογνωμίας του σύγχρονου έθνους. Λίγοι Έλληνες, έχουν ξεχάσει το περίφημο Λάβαρο της Αγίας Λαύρας, που ιεράρχες κατέβασαν στην πλατεία Συντάγματος, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους, στην ανίερη, κατά τη γνώμη τους, προσπάθεια να απαλειφθεί η αναφορά του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Η επιβίωση του έθνους, οφείλεται στην Ορθοδοξία, επιμένουν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας. Διότι εκείνη ήταν που ύψωσε το ανάστημά της στον Οθωμανό κατακτητή. Και κάτω από διωγμούς, κατακραυγή και βασανιστήρια, κράτησε ψηλά το εθνικό φρόνημα.
Κάτω από το άγρυπνο μάτι του Τούρκου δυνάστη, υποστηρίζουν εκκλησιαστικοί παράγοντες, κι αντιστεκόμενη σε εξισλαμισμούς και εκτελέσεις ιερωμένων, η Εκκλησία, κατόρθωσε να εκπαιδεύσει τα Ελληνόπαιδα (Κρυφό Σχολειό) και να διατηρήσει αλώβητο το σώμα του ελληνορθόδοξου πληρώματος (απομονωμένα μοναστήρια και διωκόμενες εκκλησίες).
Δίχως την Εκκλησία και την ορθόδοξη πίστη, η οθωμανική καταιγίδα, θα είχε συνεπάρει τα πάντα. Δεν θα υπήρχε πλέον Ελληνισμός, καταλήγει η σχετική διδασκαλία.
Το σκάνδαλο όμως της ληστρικής εξαγοράς αξιοποιήσιμης γης από τη Μονή Βατοπεδίου, ξεδιπλώνει μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Για να πεισθεί το (όχι ιδιαίτερα δύσπιστο είναι η αλήθεια) Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, να εγκρίνει τις απίστευτες ανταλλαγές, οι ίδιοι οι ελληνορθόδοξοι μοναχοί του Αγίου Όρους, παρουσίασαν φιρμάνια σουλτάνων, με τα οποία η μοναστηριακή περιουσία, αποδίδεται αυτούσια στον ορθόδοξο κλήρο.
Προκύπτει από τα σχετικά ντοκουμέντα, πως το οθωμανικό κράτος, όχι μόνο δεν κυνήγησε την ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά της δώρισε κτήματα, προστάτευσε τα ιδιοκτησιακά της δικαιώματα και της παρέσχε καταφανή πολιτική προστασία.
Δεν είναι εύκολο για τον απλό πολίτη, να κατανοήσει πώς μια μαχόμενη Εκκλησία, που υποτίθεται πως εδιώχθη για την πίστη της και στελέχη της θεωρείται πως θυσιάστηκαν στο βωμό της σύγκρουσης με τους «άπιστους» Οθωμανούς, απολάμβανε τέτοιων προνομίων στη διάρκεια της λεγόμενης Τουρκοκρατίας.
Μάλιστα, τα ντοκουμέντα που προσκόμισε η Ιερά Μονή Βατοπεδίου, σημειώνουν με ξεκάθαρο τρόπο πως οι Μονές του Αγίου Όρους δεν υπήρξαν «δορυάλωτες».
Δηλαδή, δεν κατελήφθησαν υπό των Τούρκων με το δόρυ, έπειτα από κάποια σύγκρουση, αλλά συνθηκολόγησαν πριν από την κατάκτηση.
Φροντίζοντας δηλαδή, να εξασφαλίσουν τα προνόμιά τους, δίχως να θιγούν στο παραμικρό τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Αν κάτι τέτοιο είχε γραφεί στο περίφημο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού ή και όπου αλλού, οι συντάκτες του, θα είχαν ριχθεί στην πυρά. Μπροστά όμως στην εξασφάλιση οικονομικών συμφερόντων οι θεματοφύλακες της Ορθοδοξίας, δεν διστάζουν μπροστά και στη χειρότερη αποκάλυψη.
Αυτά μάλιστα αποδεικνύουν πόσο αστήρικτα είναι τα επιχειρήματα που διστακτικά τελευταία προβάλλονται πως οι ευνοϊκές αυτές ρυθμίσεις, γίνονται δήθεν για την οικονομική ισχυροποίηση του Αγίου Όρους, ώστε μελλοντικά να είναι σε θέση να παίξει τον ρόλο Οικουμενικού Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας.
Αν πρόκειται η κοιτίδα της ορθόδοξης πίστης στο μέλλον, να οικοδομηθεί πάνω σε φιρμάνια και μπαξίσια μουσουλμάνων ηγετόρων, τότε μπορούμε να απορρίψουμε τη σχετική «Εθνική» τιμή.
Και καιρός είναι, να γίνει συνείδηση, πως το αυτοδιοίκητο, αφορά τις μονές στον Άθω.
Τα περιουσιακά στοιχεία στην υπόλοιπη Ελλάδα, φορολογούνται όπως του καθενός.
Δεν μπορεί να υπάρχουν πατρίκιοι από μι μια και υποζύγια από την άλλη στη χώρα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 14-10-08ΚΑΡΕΚΛΟΜΑΝΙΑ

ΕΝΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ τεκμήριο του κατά συρροήν εγκλήματος που συντελείται σ’ αυτήν την χώρα.
Οι αθώοι, με την νέα φορολογική επιδρομή του Αλογοσκούφη, θα πληρώσουν τα σπασμένα του αέρα βιομηχάνων, μεγαλοεργολάβων και τραπεζών. Αφού ο Μανώλης διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για την εξαθλίωση των συμπολιτών του.
Αφού ο Τατούλης, είναι νεοδημοκρατικός, αλλά φιλολαϊκός «τρομοκράτης». Αφού ο Βύρωνας τα ‘χει πάρει στο κρανίο με τον πλούτο των χρυσών αγοριών. Και αφού ο Δαϊλάκης είναι Ρομπέν των φτωχών.
Αφού λοιπόν, σταυροκοπιούνται στα εικονοστάσια δημοκρατίας, ισονομίας και δικαιοσύνης, γιατί δεν εφορμούν, ώστε η φορολογική τιμωρία να μοιραστεί ανάλογα με τα «εγκλήματα» που έχει διαπράξει η πλουτοκρατία;
Η απάντηση, είναι μια.
Όλη αυτή η ανταρσία, καταλήγει στην εξής καρεκλομανία.
Κάνε με υπουργό, να ξεχάσω τον Ρουσόπουλο που παριστάνει τον αναντικατάστατο και τον επικοινωνιακό.
Όλη αυτή η φασαρία, μπας και υπουργοποιηθεί ο Πολύδωρας στον επερχόμενο ανασχηματισμό.
Ρε ούστ από εδώ!

Δημήτρης Δανίκας
«ΤΑ ΝΕΑ» (14-10-08)


Ευαθαλία Ζαφεριοπούλου: Ο ξαφνικός πλουτισμός από εσάς, ή κάποιων από εσάς, μας κάνει να σκεπτόμαστε: Είστε λειτουργοί της Δημοκρατίας, ή επαγγελματίες πολιτικοί, που ως αυτοσκοπό έχετε να αποκτήσετε μεγάλη περιουσία, ενώ μας διδάσκετε τη νομιμότητα και την ηθική»;

Πόπη Σουφλή: Κύριε Ρουσόπουλε, μέσα σε πέντε χρόνια, καταφέρατε να αγοράσετε τρία πολυτελή σπίτια (με δάνεια), και να προκαλέσετε τον συνταξιούχο, τον μισθωτό, τον νέο των 700 ευρώ, τη νεολαία μας, που σας φτύνει κατάμουτρα, γιατί όλους αυτούς, τους προσβάλλετε, τους απαξιώνετε υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους. Όταν για να φτιάξεις ένα δωματιάκι, μια καμαρούλα 2Χ3 και πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 10.000 ευρώ με τα φτηνότερα εργατικά χέρια και τα φτηνότερα υλικά, εσείς, πως αποκτήσατε σπίτια εκατοντάδων τετραγωνικών με δάνειο 120.000 ευρώ;
Κι αυτά τα σπίτια, με τι λεφτά τα επιπλώσατε;
ΛΥΠΑΜΑΙ, που πριν ένα χρόνο σας φιλοξένησα στην εφημερίδα μου, προβάλλοντάς σας ως υπόδειγμα δημοσιογράφου και υποψήφιου βουλευτή στην περιφέρεια Αττικής.
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ γιατί άλλη εικόνα ήθελα να έχω για την δημοσιογραφία την οποία ως την τελευταία στιγμή της ζωής μου θα θεωρώ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ και όχι αυτή που γίνεται όχημα για αλαζονικές συμπεριφορές και απροκάλυπτο πλουτισμό, διασύρει τη χώρα μου και με προσβάλλει ως ΕΛΛΗΝΙΔΑ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ.
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ, κύριε Ρουσόπουλε, και έχω το θάρρος να σας το δηλώσω ευθαρσώς, γνωρίζοντας εκ των προτέρων, ότι από τη θέση σας ως Υπουργός Ενημέρωσης, μπορείτε να με καταστρέψετε και να με διαλύσετε ως εφημερίδα και ως φυσικό πρόσωπο.
Διατυπώνω απλά, ότι λένε ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ. ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΑΛΛΟ. ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ! (ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ)
 • ATTIKA NEA 238/1-11-2008

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

 1. Φοβούμαι ότι μπερδεύομε τις έννοιες.
  Λέτε "επαγγελματίες πολιτικοί" και εννοείτε ότι είναι πολιτικοί που καταχρώνται δημόσιο χρήμα, δηλαδή πολιτικοί απατεώνες.
  Ο όρος όμως "επαγγελματίας πολιτικός" σημαίνει πολιτικός που βλέπει την πολιτική σαν επάγγελμα, δηλαδή επιδιώκει μόνο τις απολαβές του τις νόμιμες, όπως βουλευτική αποζημίωση, σύνταξη κτλ, χωρίς να εμφορείται από διάθεση προσφοράς προς τους πολίτες. Άρα όχι κατ' ανάγκην και καταχραστής-εγκληματίας.
  Το να ταυτίζομε τον όρο "επαγγελματίας πολιτικός" με τον εγκληματία πολιτικό δείχνει μια διάβρωση συνειδήσεως και από πλευράς μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου στην Ελευθεροτυπία της 14-10-08 για την υποκρισία της Εκκλησίας και τα ιστορικά ψεύδη για τον ρόλο της στην ιστορία του Έθνους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ