Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Διέρρευσε το κείμενο της Ρώμης – Πως θα είναι η Ευρώπη σε 10 χρόνια!
«Εμείς, οι εκπρόσωποι των 27 κρατών μελών, είμαστε περήφανοι για τα επιτεύγματα της ΕΕ», σημειώνει το κείμενο. 
Αλοίμονο αν δεν ήταν... περήφανοι, που διέλυσαν την Ελλάδα και πτώχευσαν τους λαούς της Ευρώπης... ακολουθώντας πιστά, τις οδηγίες των αφεντικων τους... των οβριών...


Καλλιόπη Σουφλήleaked-ttip-docs-1-1489066946


Το προσχέδιο της λεγόμενης «δήλωσης της Ρώμης», το οποίο καλούνται να επεξεργαστούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά την σημερινή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, παραθέτει σημερινό δημοσίευμα του EUObserver το οποίο φέρει τον τίτλο «Το προσχέδιο του κειμένου της Ρώμης κάνει ήπια αναφορά στην ΕΕ πολλών ταχυτήτων».Σημειώνεται ειδικότερα πως οι ηγέτες της ΕΕ πρόκειται να συζητήσουν σήμερα τους τρόπους για να καταστήσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα «περισσότερο ασφαλές, πλούσιο, κοινωνικό και ισχυρό», αποφεύγοντας, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, κάθε κατηγορηματική αναφορά σε μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων.


«Ζητάμε μια Ευρώπη, για τα επόμενα δέκα χρόνια, η οποία θα είναι ασφαλέστερη και πλουσιότερη για να ζει κανείς», υπογραμμίζει το έγγραφο που περιήλθε στον EUObserver. «Θα επιδιώξουμε αυτούς τους στόχους, πιστεύοντας ακράδαντα πως το μέλλον της Ευρώπης εναπόκειται σε μας», προσθέτει. 

Όπως εξηγούν οι αρθρογράφοι, πρόκειται για ένα κείμενο που έχουν ετοιμάσει οι επιτελείς του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk σε συνεργασία με την προεδρία της Μάλτας και την ιταλική κυβέρνηση, το οποίο αποτελεί ένα αρχικό προσχέδιο της δήλωσης της Ρώμης για το μέλλον της ΕΕ που θα κληθούν να προσυπογράψουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην ιταλική πρωτεύουσα στις 25 Μαρτίου.


Χωρισμένο σε τρία μέρη, το εν λόγω κείμενο:


1. Προτείνει στους Ευρωπαίους ηγέτες να υπενθυμίσουν στους πολίτες τα επιτεύγματα της ΕΕ,


2. Σκιαγραφεί τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ


3. Δίνει πιθανά στοιχεία για την ημερήσια διάταξη της Ρώμης σκιαγραφώντας ένα όραμα για την ΕΕ μετά το Brexit. Τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και το Brexit δεν μνημονεύονται στο κείμενο αυτό προκειμένου να καταδειχθεί ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ‘γυρίσει σελίδα’ σε ό,τι αφορά την ένταξη της Βρετανίας και μάλιστα προτού καν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. 


Στην συνάντησή τους την Παρασκευή το πρωί, στην οποία ειρήσθω εν παρόδω δεν θα συμμετάσχει η βρετανίδα πρωθυπουργός T. May, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να πουν κατά πόσον συμφωνούν με την προτεινόμενη δομή της δήλωσης της Ρώμης, κατά πόσον συμφωνούν με τα στοιχεία που προτείνονται και κατά πόσον υπάρχουν στοιχεία που προκαλούν δυσκολίες ή απουσιάζουν από το κείμενο.

«Εμείς, οι εκπρόσωποι των 27 κρατών μελών, είμαστε περήφανοι για τα επιτεύγματα της ΕΕ», σημειώνει το κείμενο. 

Αναφέρεται επίσης ότι η ΕΕ καλείται τώρα να αντιμετωπίσει περιφερειακές διαμάχες, την τρομοκρατία, τις εντεινόμενες μεταναστευτικές πιέσεις, τον προστατευτισμό, αλλά και τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες. 


Επισημαίνεται ακόμα ότι τα επόμενα 10 χρόνια η ΕΕ θα έχει ως στόχο της την αύξηση της κοινωνικής διάστασης, την περαιτέρω ενίσχυση της ΟΝΕ, την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και άμυνας και την ενδυνάμωση των ευρωπαϊκών κοινωνιών εν όψει της παγκοσμιοποίησης. 

Αναφορές γίνονται και στην ανάγκη προσήλωση της ΕΕ στην λειτουργία της κοινής αγοράς, στην αύξηση των επενδύσεων, στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και στην ολοκλήρωση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης.


Σε ό,τι εξάλλου αφορά την ασφάλεια, το προσχέδιο της δήλωσης σημειώνει πως η ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμη να αναλάβει περισσότερες ευθύνες, παραμένοντας προσηλωμένη στην ενίσχυση της κοινής ασφάλειας και άμυνας. 

Επισημαίνεται ακόμη πως η Ευρώπη πρέπει να στοχεύει στην προστασία ενός πολυμερούς συστήματος που βασίζεται σε κανόνες, το οποίο είναι περήφανο για τις αξίες του, προστατεύει τους πολίτες, προωθεί το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο και υπερασπίζεται το κράτος δικαίου


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι παραπάνω προτεραιότητες μπορούν άνετα να συμφωνηθούν από όλα τα κράτη μέλη.

 Σχολιάζοντας το περιεχόμενο του προσχεδίου, οι συντάκτες σημειώνουν ότι μετά από τις εκκλήσεις Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας για μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων, αλλά και τις προειδοποιήσεις περί κινδύνου αποσύνθεσης της ΕΕ, άλλων κρατών που φοβούνται ότι ’θα μείνουν απ’ έξω’, το κείμενο αποφεύγει προσεκτικά να χρησιμοποιήσει αμφιλεγόμενες διατυπώσεις: 

«Η ΕΕ θα εργαστεί από κοινού προκειμένου να προωθήσει το κοινό καλό, με την κατανόηση ότι κάποιοι από μας θα μπορούν να προχωρήσουν πιο στενά και γρήγορα σε κάποια πεδία, κρατώντας την πόρτα ανοιχτή γι’ αυτούς που θέλουν να ακολουθήσουν αργότερα», σημειώνει χαρακτηριστικά το κείμενο, επιμένοντας, παράλληλα, σε μια «ενιαία και αδιαίρετη Ένωση, η οποία ενεργεί από κοινού όταν αυτό είναι δυνατό και σε διαφορετικούς ρυθμούς όταν αυτό είναι απαραίτητο».


Με την ήπια φρασεολογία που χρησιμοποιεί το κείμενο δίνεται η δυνατότητα στους υποστηρικτές μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων να δώσουν μια ώθηση στην ιδέα παραμένοντας ταυτόχρονα διπλωματικοί έναντι των χωρών που είναι αντίθετες στην προοπτική αυτή. Σημειώνεται πως κάποιοι διπλωμάτες είχαν προειδοποιήσει τις τελευταίες μέρες ότι η Ευρώπη πολλών ταχυτήτων αποτελεί μια «επικίνδυνη αντίληψη» που θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική εάν οδηγούσε σε αμφισβήτηση των βασικών πυλώνων της ευρωπαϊκής ενοποίησης, δηλαδή της ενιαίας αγοράς και των ελευθεριών εγκατάστασης, κεφαλαίων, αγαθών και υπηρεσιών.


Καταλήγοντας, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα μια ενημερωμένη εκδοχή του εν λόγω κειμένου μετά από την σύνοδο προκειμένου αυτό να παραμείνει ανοιχτό για τυχόν αλλαγές, προσθήκες και λοιπές παρατηρήσεις των ευρωπαίων ηγετών εν όψει της συνόδου της Ρώμης.


Πηγή: star.gr


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

2 σχόλια:

  1. Κανείς δεν τολμά να πει κάτι για το Ισραήλ!


    https://www.youtube.com/watch?v=lXedIAzftDw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.ksipnistere.com/2017/03/blog-post_708.html


    ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ