Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Τι συμβαίνει; Εκτάκτως στην Ελλάδα ο Ρώσος υπ. επικεφαλής της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών EMERCOM- Ποιος ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης του;1477702414


Ο Ρώσος υπουργός εκτάκτων αναγκών  και επικεφαλής της EMERCOM, Βλαντιμίρ Πόυσκωφ έρχεται σήμερα Τρίτη για μια επίσκεψη
εργασίας στην Ελλάδα, όπου θα συζητήσει με τους συναδέλφους του τα θέματα της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης χώρου των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.
 
«Ο κύριος σκοπός της επίσκεψης εργασίας του υπουργού είναι η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για την υλοποίηση των στρατηγικών μετριασμού του κινδύνου καταστροφών σε εθνικό και τοπικό επίπεδο», δήλωσε η πηγή.


Στην Αθήνα, ο κ. Πούσκωφ  θα συναντηθεί με τον υπουργό εσωτερικών κ.  Παναγιώτη Σκουρλέτη.
«Θα συζητήσουμε τα θέματα της ενίσχυσης της ρωσικής-ελληνικής συνεργασίας στον τομέα της πρόληψης και της εξάλειψης των φυσικών και τεχνητών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Κατά τη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί θα εξεταστούν θέματα  παρακολούθησης χώρου συνεργασίας, ανταλλαγής πληροφοριών της υπηρεσίας EMERCOM της Ρωσίας και του ελληνικού υπουργείου εσωτερικών της Ελλάδα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και την αντιμετώπισή τους»  είπε ο ίδιος .


Κατά την συνάντηση θα υλοποιηθεί  η υπογραφή ενός μνημονίου για μελλοντική συνεργασία της EMERCOM και της Ελλάδος, αναφέρει η ρωσική πλευρά .
Τα προηγούμενα χρόνια, η ρωσική  υπηρεσία εκτάκτων αναγκών έχει επανειλημμένα δώσει την βοήθεια της  προς την Ελλάδα για την κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών. Αρκετά χρόνια πριν, Ρώσοι εμπειρογνώμονες βοήθησαν στην κατάσβεση  πυρκαγιάς στο Άγιο Όρος.


Πολλές και ανεπιβεβαίωτες πηγές όμως  αναφέρουν ότι η παρουσία των Ρώσων ειδικών επί  των φυσικών και «τεχνητών καταστροφών ενδεχομένως να έχει σχέση με τις φήμες περί επικείμενου μεγάλου σεισμού στην ανατολική Μεσόγειο , ή την δημιουργία ανεξέλεγκτων καταστάσεων λόγω επικείμενου  νέου κύματος μεταναστών , είτε πρόκειται για κάτι άλλο που προς το παρόν δεν αναφέρεται ως λόγος, πέρα από τις τετριμμένες φιλικές σχέσεις.


Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία διαθέτει ένα κέντρο πρόληψης καταστροφών στο Νις της Σερβίας με μεγάλη παρουσία σε προσωπικό και μέσα και ενδεχομένως να υπάρξει και συνεργασία και της χώρας μας σε αυτά σχέδια.

Πάντως η αιφνιδιαστική παρουσία του Ρώσου επικεφαλής της EMERCOM στην Ελλάδα …ελπίζουμε να είναι μόνο για ..καλό.


ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ