Menu

Σχόλιο attikanea: Αγαπητέ συνάδελφε, μάθημα 1ο: Οι τοπικοί άρχοντες, στο σύνολό τους, θέλουν να ελέγχουν τους συλλόγους για να παίρνουν ψηφάκια.
Μάθημα 2ο :  Στα χρόνια της δημοσιογραφικής μου πορείας, από τους εκατοντάδες αυτοδιοικητικούς, μόνο 2 ξεχώρισα για το ήθος τους και ως ανθρώπων και ως εκπροσώπων του λαού. ΤΥΧΑΙΟ; Τυχαίο, ότι  η μεγαλύτερη διαφθορά, υπάρχει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;

ΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" Αρχισε !!! ..

 Σενάρια πολιτικής φαντασίας!!

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ από ανακοινώσεις των τοπικών Συλλόγων

 Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βαρνάβα σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνα του Ιορδ. Λουΐζου, διοργάνωσαν μουσική εκδήλωση στην παραλία Βαρνάβα.
Όπως,
 Ο Σύλλογος Γυναικών Βαρνάβα, με την ενεργή στήριξη τόσο της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα, όσο και του Δήμου Μαραθώνα, παρουσίασαν την Ρεμπέτικη Κομπανία

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος αποτελεί βίαιη μετάλλαξη του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου ΝΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ. Η μετάλλαξη αυτή έγινε με αθέμιτες και εν πολλοίς παράνομες μεθόδους του πρώην Κοινοτάρχη Ν. Βούλγαρη  σε ομοφωνία με τον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου (του άλλαξαν τα φώτα και την επωνυμία) και παρά την αντίρηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ιδρυτικών μελών.

Ο κ. Βούλγαρης (Ν.Δ) σκόπιμα ήταν και παραμένει “απλό” μέλος του Συλλόγου και εξακολουθούμε να πιστεύουμε (!) πως τον πατρονάρει.
Υποθέτουμε κάτι σχετικά ανάλογο (?) συμβαίνει  με τον κ. Γ. Κόλλια (ΠΑΣΟΚ) με τον ετερο των συλλόγων.

Σημειώνουμε εδώ πως και οι δύο (πρώην αυτοδιοικητικοί) δεν τόλμησαν ή δεν καταδέχτηκαν την επανεκλογή τους στις τελευταίες δημοτικές εκλογές του “Καλλικράτη” με την πρόφαση που λέει "απο δήμαρχος κλητήρας". Αντ αυτού έθεσαν υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής όπου και ατύχησαν "παταγωδώς".Οι  "τίτλοι" ομως... "πρώην" και "υποψήφιος"  παραμένουν...για κάθε χρήση....

Η ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΡΝΑΒΑ.
Γνωρίζοντας καταστάσεις  και  πρόσωπα, τον  ρόλο και την  πολιτική σχέση των εμπλεκομένων, αντιλαμβανόμαστε τις εκδηλώσεις αυτές περισσότερο σαν Partiesεκλογικής πελατείας παρά πολιτιστικής χροιάς. 

Χρήσιμο λοιπόν είναι να γνωρίζουμε ποιοι (πρώην) αυτό-διοικητικοί με μανδύα τον Πολιτισμό επιδιώκουν σιγά-σιγά (χωρίς να φαίνονται) να βγουν από το “καβούκι” ή την “αφάνεια” που έχουν περιπέσει, αρχίζοντας  "παιχνίδι" για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"  λοιπόν είναι το ΟΧΗΜΑ της δήθεν μετεξέλιξης-μετάλλαξης-μεταμόρφωσης και επαναφοράς στο πολιτικό γίγνεσθαι. . Το δυσάρεστο όμως είναι ότι πάλι εμείς ασυνείδητα και ωσαν “Πρόβατα” βοηθάμε και ενισχύουμε  την πορεία τους προς την εξουσία που εχουν απωλέση..

Ξεχάσαμε ήδη τα απλήρωτα χρέη της κακοδιαχείρισης που κληρονομήσαμε. Ξεχάσαμε την οικονομική δυσπραγία που βιώνουμε καθημερινά σαν πολίτες. Ξεχάσαμε την φτώχεια και την ανεργία. 

Όταν δεν έχεις να φας, δεν έχεις όρεξη για ... γλέντια! Λογικό?

Ασύμβατα λοιπόν τα “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ” (πολιτικά) πάρτι με την ΛΙΤΟΤΗΤΑ.
Αλήθεια πόσο κόστισε στον Δήμο σε χρήματα προσωπικό και μέσα ? Και που αποσκοπούν τέτοιου είδους πολιτικές "στηρίξεις και συνεργασίες" του Δημάρχου?

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Οι επόμενες δημοτικές εκλογές προγραμματίζονται μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2013. Δεν θα εκπλαγούμε λοιπόν καθόλου, αν δούμε κάποιους παλαιοκομματικούς να βάζουν υποψηφιότητα σαν δημοτικοί σύμβουλοι,  ή  ακόμη και για την θέση του προέδρου του τοπικού  συμβουλίου. Μια θεσούλα βρε παιδιά με θέα ...κι οπου νανε!!

 Η αυτοδιοίκηση έχει αποκτήσει  τα χαρακτηριστικά  που οδήγησαν το πολιτικό και κομματικό σύστημα της χώρας, στα όρια της χρεωκοπίας και της κατάρρευσης. Το πρόβλημα της χώρας είναι πρωτίστως πολιτικό και δευτερευόντως οικονομικό. Περιμένουμε λοιπόν  από τον Δήμαρχο Μαραθώνα να κάνει την διαφορά αποδεικνύοντας στην πράξη ότι "δεν είναι όλοι το ίδιο"  με την διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου και καταλογισμού ευθυνών για Βαρνάβα και Γραμματικό, όπως υποσχέθηκε.
 
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ χρήσης μέχρι 31.10.2010
Υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν έγκαιρα. 

Δέστε παρακάτω τα χρέη του “Αγνώριστου Βαρνάβα" που κάποιοι άφησαν στην πλάτη μας να πληρώνουμε για πολλά χρόνια.

 Από το πρακτικό της με αριθμό
8/7-4-2011 τακτικής συνεδρίασης του
Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνος
ΑΔΑ: 4ΑΓΥΩΛΜ-Α

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ;
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ;
Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ
ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ;

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ, ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ ????

 Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ

 
Top